- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Magisk
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Yettel topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Három Redmi 15 érkezett a lengyel piacra
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ice&Lime
veterán
válasz
AxBattler #32668 üzenetére
ja értem.
egyébként mi az a sorban még alatta, ez, ezzel mit csináljak?:
// optional 2nd profile "Smart Mode 2", switched by icon menu
// change values and number of items for your needs
// to deactivate, insert leading '//' into following lines//Level2=44 255 // Level2=111 255
//Level2=49 128 // Level2=120 128
//Level2=65 82 // Level2=149 82
//Level2=70 74 // Level2=158 74
//Level2=75 59 // Level2=167 59
//Level2=80 49 // Level2=176 49
//Level2=82 0 // Level2=179 0vagy ezt hagyjam úgy ahogy van...ez valami második féle hűtési házirend lehet?
-
-
Ice&Lime
veterán
válasz
AxBattler #32641 üzenetére
hát ez az, hova ragasszuk fel, mert a chipen egy odaerősített műanyag lap van ami egyben van a vázszerkezettel, nem is lehet levenni róla.
vagy a műanyag lapjára rakjuk esetleg?
HPFanControl v0.62 built 20120617 (HPFanControl_setup.zip, 685 KB ) nekem ezzel nem csinált semmit sem a venti, mert alapnak 60/50fok van megadva, annál lejjebb nem tudom vele vinni.
-
sagit
veterán
válasz
AxBattler #32639 üzenetére
énse szeretek, nem is használok, de nem is meleg a gép, ha az lenne és nem lenne más megoldás bevállalnám
a bordák hová férnek el.... az gépfüggő
a 2530p hűtése pl ilyen:a ház adottságai miatt 4 bordát tudtam ráragasztani:
ahogy nézem a képen azok a kis bogyók is azért vannak a bordán hogy növeljék a felületet, ezekre elég szarul lehetne ezeket a bordákat felragasztani
viszont a forrónak emlegetett chipre gond nélkül ráraknék 1-2-3 db-ot szerintem
én ilyet vettem
-
albi31
aktív tag
-
Ice&Lime
veterán
válasz
AxBattler #32617 üzenetére
jaja.
de a külföldi oldalon sem tudnak érdemben segíteni, magyarán fogalmuk sincsen.a speedfant nekem is ajánlották, de ott nem tudtam beállítani az alaplap típusát, én nem találtam a listában, és azért kiírja hogy óvatosan ezzel a programmal, szóval inkább hagytam ezt.
viszont te is próbálj ki valamit, méghozzá ezt.
innenezt amikor elindítottam, persze most akksiról vagyok és állt a venti, meg sem mozdult, szóval amikor elindítottam a progit, akkor egyszer csak úgy bepörgött a venti hogy na és lehűtötte teljesen a házat.
csak az a baj, hogy nem tudom még hogyan kell szabályozni, mert maximumon megy vele.
(#32616) sagit: neked is írom, szóval ez a program beindította a ventit alap semmittevő állapotából akksiról, csak nem tudom hogyan állíthatom be.
-
sagit
veterán
válasz
AxBattler #32592 üzenetére
Köszi, ezeket a reviewokat olvastam.
Hosszabb távú tapasztalatok érdekelnének.A bill cserét csak azért kérdeztem mert azt hittem hogy a billentyűk közötti rész a váz része, nem a billentyűzeté, illetve azt hittem hogy az UK bill-en nem 7-es alakú enter van, (de az az US).
Szóval ezt a kérdést vegyétek semmisnek.Más:
Későbbiekben Ivy CPU rakható a gépbe?
1333 Mhz-nél gyorsabb ramokat lehet benne használni? -
S. Szabi
őstag
válasz
AxBattler #32584 üzenetére
A Delock nekem tökéletes, csak azt néztem, hogy rápattintható-e a gyári takaróelem. De akkor ezek szerint ezeknek elvileg egyformának kell lennie. Mindegy végül is, hogy műanyag vagy nem, egyszer be lesz téve aztán kész
Igazából még a laptop sincs meg, de jobb mindent előre kigondolni, hogyan lenne jó
-
ScrapUnit
aktív tag
válasz
AxBattler #32563 üzenetére
Belenézhetsz, hátha okosabb leszel te is.
-
ScrapUnit
aktív tag
válasz
AxBattler #32561 üzenetére
Annyira azért nem vagyok amatőr, hogy ne ismerjem a foglalatot
Ez az újabb tv-tuner, wwan, stb. foglalat. Elméletileg az összes láb bevan forrasztva a lapra, tehát vinnie kellene az msata ssd-t, csak az a kérdés, hogy a boot menüben látszódni fog-e HDD-ként és felmegy-e rá oprendszer?
-
Tenken
őstag
válasz
AxBattler #32508 üzenetére
Dehogynem. Sok változtatást nem csináltak ennél a generáció váltásnál. Elképzelhető, hogy több olyan visszajelzés érkezett, aki hangosnak tartotta az előzőt, a mérnökök pedig úgy ítélték meg, hogy nem jár számottevően megnövekedett meghibásodási esettel, ha egy kicsit rontanak a hatásfokon a csendesség érdekében és egy másfajta halkabb hűtővel szerelik a következőt...
Példának tudom mondani az előző gépem egy E6420-ast. Azt gyárilag szerelték i3-tól i7-ig. A csúcsnak persze komolyabb 2 csöves hűtője is volt, de nem csak az volt a különbség. Maga a venti sem volt egyforma. A jobbiknak egy hosszabb lamellás darabja volt ami kicsit hangosabb, de nagyobb légszállítással bírt. Az egycsöves i5 és alatti konfigokba meg egy rövid lamellásat tettek ami halkabb volt. Kis módosítással lehetett használni a kétcsövest is csak igp-s modellen. (Még mindig megvan amit erre alakítottam ki...)
A ventik meg teljesen egyformán voltak rögzíthetők. Most 2560p-m van, de ahogy nézegettem képeken sokat nem változtattak rajta a 70p-hez sem. Kicsit más a bordázata a proci felett a hűtőnek meg más a típusfelirat...Nagyon akarnám egy alaplapcserével akár 70p-t is lehetne varázsolni belőle egy IB mellett.
-
Tenken
őstag
-
-
Blackey
csendes tag
válasz
AxBattler #32414 üzenetére
Nem teszteltem, mert messze lakik tőlem.
Amúgy jó gép, meg használtam már hasonlót csak így nem tudok mit csinálni vele.
Hát az lesz, de nem biztos, hogy veszek használtat még egyszer.
Talán inkább hozzá gyűjtök még és újat veszek.
Így is féltem, hogy nehogy átverjenek... -
-
-
Ice&Lime
veterán
válasz
AxBattler #32339 üzenetére
köszönöm.
az ivy i5-ösöd csak 78 fokra ment fel? az egész szép eredmény.
viszont az ssd-t nem értem miért annyira magas, az túl sok szerintem egy ssd-nek főleg egy ilyen "házban".. ezt nem értem, de még a hdd-t sem nagyon.
szóval a proci jól megy, de a háttértárolók a melegek, érdekes...
egyébként alapjáraton mennyi a procid hőfoka? mondjuk most elég meleg van.ha leveszed a cpu használatot 60%-ra, az érződik átlagos használatkor valamilyen szinten?
-
Ice&Lime
veterán
válasz
AxBattler #32321 üzenetére
én is szeretem ezeket, mert elitebooknál és probooknál nagyon jól hozzá lehet férni mindenhez, egyből ki lehet kapni a ventit, a procit és ki lehet tisztítani és újra lehet pasztázni.
mondjuk a tiednél csak nem dugult el ilyen rövid idő alatt szösszel és nem száradhatott be ilyen hamar a paszta, hacsak nem valami nem tudom milyet tettek rá, vagy esetleg rajta sincsen semmi vagy nem sok, ki tudja....
-
Ice&Lime
veterán
válasz
AxBattler #32314 üzenetére
ezek közül mindet ismerem, de van azért kérdésem.
hwinfó-nál megnézem az alaphőfokokat azt értem, a hd sentinellel a winyó állapotát, a garancia ellenőrző oldalon, hogy mikor jár le tényleg a garancia és hogy egyáltalán van-e rajta tényleg.de az aida64-gyel pontosan mit csináljak? teszteljem 20 percen át a cpu-t és gpu-t vagy mit pontosan? és ott mit kell hogy nézzek és mi szokott baj lenni vagy bajnak számítani aida közben?
(#32315) SeniorTilla: gondolom ha benne maradt valami jelszó legyen az bios jelszó vagy hp protect tools védelem, akkor lehet gyanítani, hogy lopott....?
-
-
-
-
-
-
qwertly
addikt
válasz
AxBattler #31709 üzenetére
Szia!
Köszi a választ,azért tipródok mert inkább meghagynám a dvd írót mert az oda váló keretet amellyel nincsen gond 13000FT láttam és külföldi lapon.Volt itt is a hardver aprón de 6500FT de már elfogyott és még sajnálnék kiadni rá annyit.DE ugyanakkor ezek az 1.8 ssd másra nem tudom használni csak ebbe a notiba és ha a notebook tönkre megy fillérért árulhatom itt.Így ha lenne ODD keret amellyel nincsen gond és lehetőleg gyári,az árra max 6-7 ezer forint akkor egyértelmű lenne a dolog. -
-
Tenken
őstag
válasz
AxBattler #31185 üzenetére
Mit nem tudsz?
IGP meg CPU két külön dolog. Más kérdés, hogy egybe van tokozva, de attól még (sajnos) nincs rendszer szintű összehangolás közöttük. Illetve annyi van, hogy ugye a TDP keret meg van szabva. Ezen pedig közösen osztoznak. Vagyis, ha az igp nem kell, akkor a cpu sokkal jobban ki tudja pl használni a turbóját és fordítva is. Ha az igp is teker ezerrel, akkor annyival kevesebb tdp keretbe kell beleférnie a cpu-nak ami sok esetben akár throttling-ot is jelent. (Nálam pl 15-17w-ot jelent, ha az igp is hajtva van aida szerint.)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Szép HP EliteBook 840 G9 Fémházas Hordozható Érintős Ultrabook 14" -40% i5-1235U 32/1TB Iris Xe FHD+
- Szép! HP EliteBook 840 G8 Fémházas Hordozható Laptop Ultrabook 14" -50% i5-1145G7 16/512 Iris Xe FHD
- Szép! HP EliteBook 840 G8 Fémházas Hordozható Laptop Ultrabook 14" -55% i5-1145G7 32/512 Iris Xe FHD
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 16/512 Iris Xe FHD
- Asus TUF A15 FA507NUR 15.6" FHD IPS Ryzen 7 7435HS RTX 4050 16GB 1TB NVMe gar
- Dell Optiplex 3020 SFF I5 4590
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- LG 45GR95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Dell G15 5520 i7-12700H 14magos! RTX 3060 16GB RAM 512GB SSD FHD 120Hz Gar.: 2026
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A20e/Samsung Galaxy A40/Samsung Galaxy A04s/Samsung Galaxy A03s
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest