Hirdetés
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Milyen okostelefont vegyek?
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- MIUI / HyperOS topik
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Megint Samsung-gyártott Snapdragonról pletykálnak
- iPhone topik
- Két új Poco C-széria mobil érkezett
- Honor Magic 8 Pro Air a neve, január 19-én mutatják be
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
ANT
őstag
HP 6715b-re újratelepítettem a Vistát, és Eszközkezelőben maradt egy felkiáltójelem: AVC eszközosztály / Virtuális AVC-eszköz. Ez mi a bánat lehet? Internetes keresés nem talál drivert, de még a gyári HP-s driverlemezen se.

-
takos
tag
Sziasztok!
Mostanában olyat produkál a gépem, hogy amikor lehúzom a tápkábelt, rögtön kikapcsol jobb esetben stand-by módba kerül.
Nem értem, hiszen az akkumulátor amúgy 1-2 órát bír könnyedén.
Tehát olyan, mintha nem érzékelné, hogy van akkumulátor illetve azt írja ki...cseréljen telepet...és már ki is kapcsol. -
fgst
tag
Szia!
Köszi a válaszokat. A kérdés egészen pontosan arra vonatkozott, hogy hasonlóan minőségi e ennek a pavilionnak a burkolata mint egy üzleti compaq gépé, mert leginkább anyaghasználat, összeszerelés minősége miatt ajánljátok az üzleti sorozatot mindenkinek.
Ahonnan ezeket szedtem pl:
http://www.notebookstore.hu/notebook/hpq/8510/index.htm
http://www.notebookstore.hu/notebook/hpq/8510/arlista.htm
http://www.hpshop.hu/product.my?idt=9303&cdt=805
De spyduck írásában is találtam hasonlót ami nem egyértelmű számomra. "Ugyancsak magnézium burkolat fémházzal vegyítve"
Elnézést ha összekevertem a fém vázat és házat. A különböző weboldalak sokszor rengeteg hülyeséget hordanak össze, ezért is írtam ide a fórumba.
Egyébként fémház alatt én sem nyers fémre gondolok, hanem mondjuk szálcsiszolt festett kijelző borításra, mint pl az msi gx sorozat újabb darabjai esetében esetében pl gx620.üdv. fgst
-
xcbiker
addikt
válasz
Zoltánka
üzenetére
Én nem játszom és nem is használok Vista-t.
Egyébként ha a visszaállító lemezeket megcsinálod a hp recovery-vel, akkor nem lesz gond.
Másrészt akkor is tudsz legálisat telepíteni ha véletlenül nem jönne össze a dolog és letörölnéd a gyárit. - csak egy vista telepítőt kell beszerezned és a gép alján lévő ms matrica kódjával aktiválni.
-
Zoltánka
tag
válasz
xcbiker
üzenetére
Nem tudom tapasztaltad-e, de nálam képtelenség elindítani egy játékot Vista alatt. Állandóan kidobnak a gamék, azzal a hibaüzenettel, hogy a videóvezérlő nem válaszol....
Tudom, hogy a gépem nem éppen játékra alkalmas az Intel-es vga miatt, de hogy mindegyik game kifagy...
Mi lehet a probléma szted??
-
adm
őstag
válasz
xcbiker
üzenetére
meg aki kérdezett:#5780:
A HP Pavilion dv5-1190eh (FT157EA) típusú notebooknál mit jelent a "fémes külső"?
Hasonlóan jó minőséget jelent mint a Compaq sorozat egyes tagjainál a MgAl fémház?ha a fémes külső (és a fémház) együtt festett vagy műanyaggal bevont fémet jelent akkor én kérek elnézést. bár akkor ezen az alapon bármilyen elektronikai cikk fém külsejű, mer' úgyis van benne valamilyen fém. ha mégsem ugyanazt jelentené, akkor nagyon másról beszéltünk.
-
-
fgst
tag
Sziasztok!
A HP Pavilion dv5-1190eh (FT157EA) típusú notebooknál mit jelent a "fémes külső"?
Hasonlóan jó minőséget jelent mint a Compaq sorozat egyes tagjainál a MgAl fémház?Előre is köszi!
üdv. fgst
-
doddencs
senior tag
Sziasztok!
HP oldalán csak nekem nem megy a driverek letöltése. Folyton csak vmi ftp-s könyvtárba visz, s nem engedi letölteni.

üdv:
doddencs -
outsiders
aktív tag
sziasztok! Valaki tudna nekem abban segíteni, hogy a tesóm 6910p gépébe milyen dvd írót lehetne belerakni(csak mert gyárilag dvd olvasó cd író kombó volt benne) ? Ha tudnátok adni egy linket ahonnan tudnék rendelni nagyon megköszönném
ui. ugye nem fáj annyira sokban?
-
eziskamu
addikt
Nincs valamelyikőtöknek HP 530-hoz való akár hibás/törött billentyűzete? Igazából csak egy gombot szeretnénk megjavítani, ahoz kellene alkatrész.
-
dudi
senior tag
válasz
xcbiker
üzenetére
valami ötleted nincs arra, hogy mitől lehet egy kicsit több, mint 1 éves gépnél, hogy néha csak úgy kifagy és lekapcsol az lcd+világítása is? Én a vga-ra gyanakszom, hogy lehet azzal van valami hiba, de nem tudok utánajárni, mert véletlenszerűen csinálja. Van, amikor cad-ezés közben, van, amikor meg csak szimplán az asztalon, amikor semmi nincs megnyitva.
És mostanság bekapcsoláskor elég sokat kell várni, mielőtt beadná a hp logót. Erre ötlet? Bios a legújabb.
6715b a gép, x2 tl-60 (2ghz), ati x1250 -
Zoltánka
tag
Sziasztok!
Vásároltam egy HP pavilion dv6520el típusú gépet, rajta Vista Home Premium.
A kérdésem az lenne, hogy ezt a Vistát, hogy tudom kiírni dvd-re? Ha jól tudom meg lehet ezt tenni valahogy..legális ez ha kiírom?
Z
-
Chris'o75
tag
Sziasztok!
Az alábbi problémával szembesültem a HP NX7400-as 2éves Laptopomnál:
Ha a manuális némítást bekapcsolom akkor semelyik gomb nem megy értsd hangerő +/- Wifi hangerő némítás és az összes billentyúzet!
Csak a számítógép taskon tudom levenni a hangerő némítást ami után minden funkció újból OK!Jahh és a SETUP menüben tökéletesen műkszik minden ha azonban elindul a Win rögtön balhé van

Újrahúztam a gépet ill. BIOS-t is frissítettem de egyenlőre ez nem hozott teljes változást!
Most hol csinálja hol nem! Sajna nem találtam még összfüggést hogy mi okozhatja!Bárkinek bármi ötlete, esetleg tapasztalata ha van ossza meg pls.!
Üdv Chris
-
yorka
tag
8510w notebookom töltője folyamatosan (kb. 1 másodpercenként) csipog és nem tölt. Egyszer már csinált ilyet, de akkor abbahagyta. Most nem. Szerintetek mi a baja?
-
hokifli
csendes tag
Sziasztok!
Tanácsot szeretnék kérni, hogyan tudnám a HP Pavilion tx1410 us notebook-omat az Orion LCD tévémhez csatlakoztatni. Totál amatőr vagyok ebben, de azért megpróbálom leirni milyen bemenetek vannak a notebookon és a tv-n. Mindkettőn van 15 tűs RGB kábel bemenet- gondoltam hátha ez használható valamire, de nem tudom ehhez kell -e hangkábel, ha igen, akkor milyen. A tv-n van még 2 Scart és egy HDMI bemenet. Valamint a notebookon egy 7 tűs S-video kimenet - legalábbis azt hiszem az lehet
Szóval mi lenne a legegyszerűbb és/vagy leghatékonyabb mód?
Előre is köszi -
TaS1kaaa
tag
Hi! Van egy hp 6820s laptopom és sehogyse tudom aktiválni a vistát rajta, már többféle vistát is kipróbáltam. Aki már járt így és tudja a megoldást az írjon pls!
-
engusz
veterán
Használ valaki Pavilion DV6940HU (FN625EA) notebookot? Érdekelne, hogy mennyire szeret hangoskodni (ha egyáltalán van hangja), illetve, hogy használta-e már a HDMI kimenetet TV-re kötve. Kimegy rajta a hang is rendben? Előre is köszönöm!
-
Allanon25
csendes tag
Sziasztok!
Nem tudjátok véletlenül, hogy ezt a típust lehet-e már kapni valahol Magyarországon:
Ha lehet, akkor hol, és mennyiért?
Esetleg valami vélemény vagy tapasztalat van vele kapcsolatban?Előre is köszönöm!
Üdv.:
Allanon -
magua.
tag
Általában két memória modulnak van hely. Hozzáteheted a 667-est is,de az is ugye csak 533 Mhz-en fog működni. Én egy régebbi DELL gépbe raktam az eredeti 256 Mb mellé egy 1 gigásat magasabb Mhz-en (a kisebbet nem is lehetett kapni). Simán működik még ma is. Igaz, ez DDR 1-es. Nézd meg, a géped max mennyit támogat.
-
ttoth
tag
Sziasztok! Lehet, hogy offtopic lesz, mert nem HP, hanem Acer laptopról lenne szó, de olyan topicot nem találtam (nem vagyok sikeres ember).
Szóval fejleszteném a memóriát benne, de csak annyit tudok, hogy 512 MB, DDR2 533Mhz van benne, azt viszont nem, hogy mennyi fér bele, (illetve ha 667-es memóriát akarok bele tenni, akkor az egészet cserélni kell?)
Van valakinek tapasztalata ezzel kapcsolatban? Előre is köszönöm.
-
válasz
A_ScHuLcZ
üzenetére
Az AMT nekem is szórakozik, nem tudtam beállítani. Xp-t használok és tudok fényerőt használni. Másfél napja nekem sem volt kékhalálom, de az semmi. Én éppen azért vettem drágábban helyben a memóriát hogy ne tudjanak egymásra mutogatni a különböző források. Ha rossz a gép egy a macropolis javít

-
A_ScHuLcZ
addikt
válasz
A_ScHuLcZ
üzenetére
Pontosabban ezen annyit módosítanék, hogy bootolásnál az első néhány másodpercben még működik a fényerő állítás (igaz OSD nélkül), viszont utána elveszik ez a lehetőség, ez mitől lehet??? (pl login képernyőn működik, miután belépek még mindig pár mp-ig, majd utána már nem)
Tapasztalt már vki ilyet? -
A_ScHuLcZ
addikt
válasz
Tom1939
üzenetére
Nekem nem talált, everest-el megnéztem. Én azért nem ott helyben tetettem bele a memóriát, mert 2x annyiba jött volna ki, mint amennyiért megvettem és beleraktam saját magam, ráadásul úgy még az eredetiket meg is tartották volna maguknak!
Majd írok ha már tudok róla vmit, egyelőre semmi fejlemény, azóta nem volt kékhalálom.
Más: milyen rendszert használsz rajta? xp, vista? vistánál nekem olyan problémám van, hogy a fényerőt nem lehet állítani a gyorsbillentyűkkel,ami elég idegesítő (quick launch buttons drivere fennvan). Valamint XP alatt ugyanazzal a driverrel megjelenik az OSD hang v fényerő állításakor, vista alatt semmi, de a hangerőt legalább lehet állítani

Megint más: szted mi az az AMT?
Azon kívül h Active Management Technology... mire jó ez magyar nyelven? Hasznos? -
-
dudi
senior tag
a telepítő device id alapján nézi meg, hogy kompatibilis-e a hardverrel. Ezt az eszközkezelőben tudod csekkolni, és a telepítő egyik inf fájljában kell, hogy felsorolva legyen (eszközkezelő->videokártyák->"vga neve"->részletek->Hardverazonosítók->PCI\VEN_valami&DEV_EZKELLNEKED...)
Ha ilyet nem találsz a telepítő inf fájljában, akkor vagy tényleg nem jó telepítőt szedtél le, vagy ami nekem is volt egyszer: a vga elfelejtette, hogy mi a Device ID-je és kézzel kellett feltelepítenem a vezérlőt.
Ezt kb. így tudod megtenni:
eszközkezelő->videokártyák->"vga neve"->Illesztőprogram fülnél frissítés vagy telepítés nemtudom pontosan, és ott kell majd kézileg kiválasztanod a kitömörített vga telepítőből a megfelelő verziójút. Ott fog talán nyafogni, hogy nem biztos hogy fog működni, de ha tuti, hogy kéne, hogy menjen, akkor erőszakold rá. Ez átmeneti megoldásnak jó, de ha az eszköz azonosítója mászott el (devID), akkor szerintem próbálkozz garanciáztatni. -
Honda Power
tag
Valakinek van valami tapasztalata ezzen a notebookal?
HP-Pavilion DV5 1080EH. Nagyon tetszk külsőre, de főleg belsőre. Nagyon jól áll hardver ügyileg. Mennyire melegszik fél-egy óra folyamatos illetve megszakított játéknál? Mint pl. Far Cry 2, James Bond: Quantum Of Solace, CoD4, CoD5?
-
letoo
csendes tag
megint gondom akadt a notebookommal.
Fennt van az oprendszer, minden működik kivéve egy dolgot, a videókártyát. A laptop maga egy HP Compaq 6735s laptop, bene egy integrált ATI HD3200-s videókarival. Csakhogy nem megy. Felraktam mindenféle drivert, amit találtam az ATI vagy a HP honlapján, de valamiért akadoznak a képek. Firefoxban is, mikor scrollozom az oldalakat, akadva jelennek meg a képek, a játékoknál szintén akadnak a képek és elcsúsznak a hangtól. Mi lehet a probléma, nem tudja valaki? -
A_ScHuLcZ
addikt
válasz
Tom1939
üzenetére
Alig több mint 1 hónapja, október elején vettem vhogy, de ez renew!
Nem voltam még szervízben, ugyanis eleinte nem csinálta, majd vettem bele egy 2gigás ramot az egyik 1-es helyére, azután 2 héttel kezdte a kékhalálos játékot. Elég sűrű lett egyik napról a másikra, nyomtam több memtestet és kiderült h vagy a 2gigás modul a hibás, vagy az alaplapom nem szereti (ugyanis van h jó volt memtest szerint van h nem)
Azt visszavittem a héten, várom h bevizsgálják, viszont már azóta is volt kékhalálom az eredeti ramokkal!
Viszont ezekre memtest még 1x sem írt hibát... -
dudi
senior tag
na végül ha már nem sikerült kiderítenem, hogy miért nem akar menni az rmclock, gondoltam újratelepítem és lássatok csodát, megy rendesen minden feszültség/órajel visszavétel.
Az eddigi tapasztalataim (1hete van meg, 8510w) alapján azt tudom mondani, hogy alulfeszelés nélkül normál használatnál (1920x1600-ban) kb 4órát bír ténylegesen, terheléssel nemigazán használtam aksiról, úgyhogy azt nemtudom, viszont rmclock-kal most úgy néz ki, hogy 5,5órát bír!
Ha igaz, akkor megérte a reinstallt
-
C@rbon
senior tag
ipon honlapján 8730w teszt!!
Akarom, most!
-
linus89
tag
épp laptopot készülök venni, fontos a viszonylag erős vga, eddig nem is nagyon néztem acer/msi/asuson kívűl semmit, de véletlen rátaláltam erre.
meglepődtem hogy milyen jó ára van, főleg ilyen vga-val . igazából csak annyira lennék kiváncsi hogy milyen ez a dv5 sorozat. megbízható? akku üzemidő kb mennyi?
hasonló tudású acer kb 10el olcsóbb, szóval ennyit bőven megér nekem a kicsit jobb minőség(már ha tényleg jobb..)
-
doddencs
senior tag
Sziasztok!
8510p típusú notim van, és Matshita uj-860h dvdmeghajtó van benne. Annyi kérdésem van azokhoz, akik ugyanilyen íróval rendelkeznek ,hogy lehet-e vele LightScribe lemezekre írni?
Mert még anno vételkor lightscribe íróról volt szó, de kívül semmi jelzés nem utal rá, hogy valóban tudna. Valamint a nerohoz tartozó lightscribe program sem ismerte fel.
Nem egy lényeges dolog, csak ha tudna ilyet írni, kíváncsi lennék rá, még nem láttam ilyet.

Előre is köszönöm:
doddencs -
Sziasztok!
Úgy látszik rájár a rúd mostanában a 8510 szériára ...
Nekem egy 8510p-m van (egy hónapos). Napi átlag egy kékablakos halált produkál, újraindulás után ezt a hibaüzenetet tudom megnézni:
BCCode: 1000000a BCP1: 000000C8 BCP2: 00000002 BCP3:00000001 BCP4: 806E484A OSVer: 5_1_2600, SP: 2_0 Product 256_1
Meg tudjátok ezt nekem fejteni? Legújabb driver és bios fel van telepítve a hp support oldalról. Teljes újrainstall is megvolt (xp-t használok), korábban service pack 3 alatt is ezt csinálta. Jól értelmezem hogy a videókari a hibás? Hardware hiba?
Hp szervíz tesztelni akarja napokig. Munkához is használom, nem nagyon tudok napokra megválni tőle... Jobb lenne ha pontosan tudnám mi baja van, és tudnám reprodukálni aránylag gyorsan.
Köszönöm a választ ha tud valaki segíteni.
-
A_ScHuLcZ
addikt
Noh nemcsak h nem látszik vista alatt a gyorsbillentyűkhöz az OSD, de a fényerőt pl nem is állítja! (hangerő, alvás, numlock, break, stb gombok mennek, de a fényerő állítása nem!) Legfrisebb quick launch buttons van fenn, és xp alatt működik!
Vkinek van-e ötlete mi lehet a baj? Jah a lapos 8510p!
-
yorka
tag
Sziasztok!
Tapasztalt valaki 8510w esetén olyat, hogy játék, 3d egyéb terhelés közben egyszerűen kikapcsol a gép?
XP van telepítve rá, és Civilization4 játék közben egy idő után fogja magát és kikapcsol. Játék közben folyamatosan és gyorsan megy a ventilátor, ami iszonyat meleget fúj ki. Körülbelül fél óra játék után adja meg magát. Nvidia Quadro NVS 570-es VGA van a gépben. Bármilyen 3d-s alkalmazásnál ugyanezt csinálja. -
dudi
senior tag
nhc sajna nem támogatja a t7xxx-es szériát.
xcbiker: az rmclock viszont tuti támogatja ezt a géptípust, mert külföldi oldalakon találtam erről topikot, de az ottani beálíltások nekem nem működnek. Pedig elvileg ugyanaz a gép, nemhiszem, hogy ugyanolyan paraméterekkel chipsetet cserélnének.
-
dudi
senior tag
a napokban vettem egy hp 8510w notit és az a gondom vele, hogy rmclock-kal sehogy se tudom állítgatni a proci feszültségét, még a szorzáját se, mert miután beállítom, megy is rendesen, de amikor kikapcsolnám a gépet vagy csak kilépnék az rmclock-ból rögtön lefagy a gép, jobb esetben kékhalál, valami 000000007B hibával.
XP van rajta, t7700 g0 steppinges proci.
Arra gondolok, hogy lehet, hogy a hiba valahol az advanced cpu fül alatt leledzik, viszont azt nem tudom, hogy mi. Ha valaki találkozott ilyen hibával és esetleg sikerült is megoldania, szóljon légyszi.
Az mégjobb lenne, ha egy minta rmclock registry fájlt tudna küldeni valaki
de a tanácsoknak, ötleteknek is örülök.
Köszi -
letoo
csendes tag
Sziasztok!
Tegnap megkaptam életem első laptopját, egy HP Compaq 6735s-t. Nekem nagyon tetszik a laptop, szerintem egész jó a benne lévő tartalom is, csak egy gondom van vele. Windows Vista van gyárilag rajta, de én nem szeretnék Vistát használni. Betettem az XP CD-met, amit frissen szereztem be(mivel egyetemista vagyok, megkaptam valami szervezettől ingyen) beindul a telepítés, de miközben az XP tölti be a fájlokat, amikkel majd később dolgozna (még a partició kiválasztása előtt) bejön egy kék háttéren fehérrel szedett hibaüzenet, miszerint a gép érdekében a Windows leállt. Szedjem ki az újonnan telepített merevlemezeke és merevlemez vezérlőket, és próbáljam meg újra.
Tudnátok ebben segíteni nekem, mert a Vistával nagyon nem vagyok megbékülve (megeszi a memóriámat) és kellene nekem az az XP.
Köszi előre is! -
kerge167
csendes tag
Hi! Szeretnék kérdezni: hp 530-on xp újratelepítés /integrált SATA driver miatt
VD-t 45 perc alatt másolt/ után nem megy a WiFi. Hiába nyomja az ember a gombot nem kapcsol be, HP Wireless Assistant-ba disable és nem lehet ON-ra állítani.Minden létező wireless drivert felraktam/vagy lehet hogy mégse?/ a röhej az hogy másfél év után végre csatlakozhatnék a munkahelyi hálózatra és nem tudok.Ha van ötlet jelezzétek.Köszi. -
bAtt001
addikt
Sziasztok!
Érdeklődnék, hogy az új (értsd most venném renewban) HP 6510p notikban előfordulhat még a régebben említett ventillátor hiba? -
hp or msi
csendes tag
sziasztok
nem értek a számítógépekhez,de kíváncsi lennék hogy ki melyiket választaná a két gép közül:
HP 6710B HSDPA
vagy
MSI Glare VR610X-400HUMelyik a megbízhatóbb??
-
andrew01
tag
Üdv!
Specko Pavilon-- én voltam
Köszi!! de ez nem az.. tudom a dv4, dv5 .. ezek már vannak MO-on de nem ez jön be, hanem DV3500 ! (dv3510nr) 
-
xcbiker
addikt
válasz
Tokihun
üzenetére
Szerintem hívd fel a régi melóhelyem: www.hpworld.co.hu
-
Tokihun
csendes tag
Hello! Tudnátok segíteni, hol találok 1080-ast Mo.-n? Gugliztam, de sehol semmi.

-
adm
őstag
valaki nagyon várt egy speckó paviliont. nem ez volt az?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- LENOVO LEGION PRO 7 16" WQXGA i9-13900HX RTX 4080 32GB 2TB NVMe SSD MAGYAR VÁSÁRLÁS/SZLA/BILL.
- ACER F5-771G 17" full HD i5 7200U 16GB DDR4 RAM 1TB SSD GTX 950M
- Lenovo Legion Pro 5 Új RTX 5070 / i9-14900HX / 32GB DDR5 / 1TB NVMe
- Újszerű Asus ROG Flow i9-13900H NVIDIA RTX4050 ROG Nebula QHD+ DCI-P3 Pantone gamer laptop tablet
- Dell G15 5511 i7-11800H RTX 3050Ti 16 GB RAM 15,6" Full HD 120Hz
- Lenovo T495 Ryzen 5 pro 3500U, 16GB RAM, 512GB SSD, jó akku, újszerű állapot, számla, garancia
- HIBÁTLAN iPhone 14 Plus 128GB Midnight-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4472
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L13 G3 - i5-1245U I 16GB I 256SSD I 13,3" WUXGA I Cam I W11 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 9060XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- iPhone 12 64GB 100% (1év Garancia) Több színben is elérhető! - ÚJ EREDETI AKKUMULÁTOR - AKCIÓ
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Pyttawrx