- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Itthon is kapható lesz a kerámia Xiaomi Band 10
- Poco F3 - a mindenes, de nem mindenkinek
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Yettel topik
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- A Bosch szerint Európának nem kellene az AI-t a halálba szabályozni
- Nehéz helyzetben az SMIC, régebbi chipet használ az új Huawei laptop
- Norvégia átmenetileg betiltja az áramigényes kriptobányászatot
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
-
Mobilarena
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
[CS]Blade2
addikt
válasz
Kernel #62086 üzenetére
Akkor még az lehet, hogy minden sorban az első LED szakadt meg valamiért. Először 1, a többi meg akkor lehet, hogy a nagyobb feszültségtől.
28.5V-ot mérek a LED-ek nélkül, csak simán egy kb 5 méteres vezetékkel.
Az ellenállásra pedig tudok 195Ohm-ot.
[LED]-et 50-esével
[ellenállást] monsjuk 100-asával tudnék rendelni, szóval, ha állandóan lepukkan, egy darabig elég. -
válasz
Kernel #62053 üzenetére
Nem olvastam végig a többi hozzászólásodat. De ebben az hsz-ben említett problémára találta ki Graetz bácsi a róla elnevezett egyenirányító hidat. Ott is lesz némi hullámzás, de jóval kisebb, mint a most általad lerajzolt. Ezt a feszültség ingadozást pedig pufferkondival lehet simítani, ha audio eszközöhöz lesz a tápegység, akkor pedig "zajszűrővel" tovább lehet finomítani.
-
[CS]Blade2
addikt
válasz
Kernel #61401 üzenetére
Azóta elkezdett villogni a megmaradt 2 sorból az egyik, és kialudt, majd 1-2 napra rá az utolsó sor is. Kíváncsiságból szétvágtam 3-4db-os szakaszokra, és elkezdtem párat kipróbálni a megmaradt 2db ellenállásos LED-el és random 7db simával, de sehogy sem ment, amikor is mondom kipróbálom simán 7db simával, és úgy működik.
Utána végigpróbáltam, és az összes világít a simákból, tehát 4x7 jó.
A 4db ellenállásosból pedig a maradék kettő sem.Azzal ne kísérletezzek, hogy ellenállások nélkül bekötöm mondjuk 4x7-be vagy 3x8-ba?
Kicsit fura, hogy 4-ből 4 ellenállás kinyiffant ezek szerint. Lehet, hogy a kis tápja sz*r, és nem is érdemes venni hozzá ellenállást.
-
terapeuta007
aktív tag
válasz
Kernel #62053 üzenetére
hát akkor ez a toroid valszeg zsák utca. még annyit tudnák hogy van egy 24v 1A trafom ami nagy darab (4cmx6cmx5cm)nem ertem miert 1A van rá irva(3A-et kulonosebb melegedes nelkul leadott). annak esetleg ha a szekunderét ujra tekercselném 20v os ra vastagabb kábellel. de még ezután 40v alá lekéne vinni a feszultseget az erositonek.szerinted kivitelezheto ? sokat kéne vele vesződni gondolom.
-
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Kernel #62065 üzenetére
Jah, az gáz.
Az otthoni erősítőmnél van némi brumm mikor nincs rajta zene, de annak normális tápja van, áganként 20mF kondival. Kellene kezdenem vele valamit, de nem vagyok benne biztos, hogy pontosan honnan származik a brumm. Most fejből nem emlékszem, hogy mit mértem szkóppal az előfok, meg a végfokok tápjain, kellene mérnem megint.
Igazából újra kellene építenem a teljes nyákját a táp résznek, mert el van öregedve... -
-
VIPowER
őstag
válasz
Kernel #62053 üzenetére
"Végfoknál ilyet soha nem alkalmaznak, búgással járhat, főleg nagy terhelésnél, de akár nyugalmi áramon is. Meg a további elvi problémák, diódaimpulzus, pufferkinyíródás stb."
Hát pedig én már láttam ilyet gyári megoldásban is. Róla van szó. 5.1-es rendszer, külön erősítő. A mélynyomó erősítőjének tápellátása (TDA2030) lett így megoldva. Nem volt vele gond, bár valóban nem ajánlott, ahogy ez a hangrendszer sem.
-
törölt tag
válasz
Kernel #62055 üzenetére
Azt sejtettem, bar ugye az 5Tau lenne mig feltoltodik ugye az meg fugg a korfrekvenciatol, meg magatol a kapacitastol, vagyis ahogy no a kapacitas azzal no a feltolteshez illetve kisuteshez szukseges ido. Az oke szamomra, hogy a multimeter nem fogja latni a kulonbseget, de terheles alatt nagyobb impedanciat mutat mint feszultseggenerator nem?
-
törölt tag
válasz
Kernel #62053 üzenetére
Hello
Nem okoskodni akarok tenyleg, de a feszultseg nem csokken ha csak egyutasasn egyeniranyitasz? Tudom a csucs csucs marad, de a hupli miatt a hoegyenertek igen csak lezuhan( kb 50%), amit ugy a kapacitas probal kisimitani, vagyis az atlagnak lejjebb kellene lenni..SZVSZ
-
terapeuta007
aktív tag
válasz
Kernel #62043 üzenetére
most ugy van mint amit kuldtel kepet csak földet azt nem csinaltam mert nincs sehol a trafon.egyenuranyitas utan 22,5v ot mérek terheletlenul szoval akkor a 20v az a terhelt fesz. lesz. akkor most majd ezzel sorba kötöm a pc táp 12v ját és akkor 32v rol elmegy majd az erosito
-
-
-
-
-
-
válasz
Kernel #62019 üzenetére
Huhh ezt jó, hogy mondod! Ezen nincs rajta, hogy melyik a negatív. DC 6V 4W, ennyi van csak rajta.
HEM-703C a típusa. Ez elvileg jó hozzá, persze nincs rajta, melyik pólus melyik. -
darvinya
titán
válasz
Kernel #61976 üzenetére
SCART HD komponens-hez készüléknek tudni kell ezt kezelnie is.
Pl: Samsung Videó-DVD kombón van DVD résznek SCART és kompozít kimenet, de csak kompozíton van HD.
Ez belülről is látszik, mivel kompozít körön van HD megjelenítő chip.A Samsung Tv-m 3×HDMI, kompozít, SCART, analóg monitor (most nem jut eszembe a neve), optikai bemenet van.
A SCART itt sem engedi HD-t. -
tomcsi23
veterán
válasz
Kernel #61970 üzenetére
Köszi, ezek alapján érdemes próbát tenni.
mp: adna plusz pízé hdmi-s boxot, de ezek már újabbak és kevesebb kényelmi szolgáltatással vannak (pl felvétel terén), mint korábban.
darvinya: kompozithoz elég egy kábel is, nem?
Amúgy nem 720i-re hajtok, nincs is benne a csomagban, fentiek alapján nem is lesz. Csupán a jelenlegi helyzeten javítanék - egy átalakítóval akár - ha megoldható. Egyébként így is jobb a kapott kép, mint a box kimenetétől vártam.
-
-
fero02
nagyúr
válasz
Kernel #61948 üzenetére
Most van itthon 1000uF 25V 10 db, vagy 2200uF 25V 5 db, de mivel ezen fajták összértéke kevés, így vennem kell újakat, akkor meg már veszek 35V-osokat.
Te úgy is sokat vásárolsz, így árakat, márkákat és méreteket illetően képben vagy. Szerinted milyeneket és mennyit vegyek? Jó lenne, ha nem foglalna el akkora területet, mint maga az erősítő.
Van itthon próba panelom, szerintem abba fogom beültetni és panelba forrasztható sorkapoccsal fogom a bekötést megoldani az esetleges bonthatóság végett.
-
Czimby
addikt
válasz
Kernel #61936 üzenetére
Köszi a választ, akkor úgy lesz ahogy sejtettem védelem nélkül bekötva.
Viszont sajnos az akkuk forrfül mentesítve lettek(ami most jól jönne) miként tudnám őket bekötni az áramkörbe?
HA jól tudom forrasztani nem szabad a hő miatt
Ponthegesztőm nincs
Neo mágnesre próbáltam forrasztani a vezetéket, de elvesztette mágnesességét mint ahogy sejtettem is előre. -
válasz
Kernel #61919 üzenetére
Magán az eszközön nincs jelölve a behelyezés, ezen csodálkozom is, holnap megméregetem, és jelentkezem.
Még egy kérdés. Ugye ez a cucc a frekvenciát választja szét egy ponton, még az előerősített jelben (2V körül), a vágási frekvenciát egy egyszerű digitális oszcilloszkóppal ki tudom mérni? Akár egy ilyen egyszerűbb példánnyal?
Soha nem használtam ilyet, de gondolom ha forrásnak beállítok például 100Hz jelet a fejen, a crossover 90nél keresztez, akkor a sub kimeneten azt kell látnom, hogy 90Hznél meredeken zuhanni kezd a hullámhossz. Tudom, sokat kérdezek, bocsi.
-
Titmouse09
aktív tag
válasz
Kernel #61892 üzenetére
Értem én hogy C tizede, de a töltőnek nem szólt senki
De megtörtént a teszt, hát nem túl rózsás a helyzet. 0.5A terheléssel 12 percig bírta.
Viszont utána már reagált a 14.4V-ra. De sajnos nem sokat engedett be, pár tíz perc után leesett 0.08A alá az áram. (Most viszont tudta a töltő hogy mennyi a C tizede, de honnan? Az akkuban lévő lemezek területe határozza ezt meg?)Van egy ilyen töltőm is, ezt ráraktam merítés után, de 1A felett kezdte volna tölteni, inkább levettem róla. Következő töltésnél megpróbáljam ezzel, hátha tud valami okosságot?
(#61889) Attix70
Ezt akarom kideíteni -
Titmouse09
aktív tag
válasz
Kernel #61866 üzenetére
Reggel ráadtam a 14.4-et, de nem sietett bele. (0.06A) Így folytattam ott ahol abbahagyta este. A tegnapi 8 óra után kapott még vagy 11-et, gondoltam ha a C huszadával töltünk így lesz kb tele. Amúgy az áram nem ment nagyon le a végén, de közben volt amikor lemet 0.09A-ig. Akkor gondoltam hogy mindjárt kész, de csak visszament.
Most kb 1 órával kihúzás után 12.8V-on van. Ami elvileg pont tökéletes! (PDF, 21.oldal táblázata)Attól tartok túl szép, hogy igaz legyen, de holnap fog kiderülni. Hogy teszteljem le? Akasszak rá fogyasztót 10h vagy 20h tesztre, vagy esetleg egy indítózás mindent kiderít?
Még egy kérdés: terhelés közben 10.5V-ig engedhetem lemerülni? Vagy mennyi az ideális?
-
cigam
titán
válasz
Kernel #61874 üzenetére
Köszi, hogy rávilágítottál pár dologra! Persze, hogy megjavítani szeretném, nem működésre bírni.
Pl. miért jó hogy a tápegység 100V-ból(+45 és -45) csinálja meg a +-16V-ot? pontosabban nem is tudom, mert a 2 test látszólag nem kapcsolódik.
A C17 a D2, D3 között, miért a -16V-ra van kötve?
A D6-al előállított(mute) feszültség csak azért van áthozva mute gombra, hogy a visszajelző LED-et megtáplálja? A mute kapcsoló másik lábain egy ellenálláson keresztül a hangerő potinál némítja a bejövő jelet. De akkor minek bűvészkednek ezzel Q19-el?
-
Titmouse09
aktív tag
-
Titmouse09
aktív tag
-
Titmouse09
aktív tag
válasz
Kernel #61845 üzenetére
15,75V-on vett fel áramot, de legalább fél Ampernek nézett ki a töltő mutatóján. (Töltő)
Egyébként már normál feszültségen van az akku, csak a kapacitása ici-pici.Milyen izzót válasszak? 15,75V*0,2A=3,15W -> 12V 3W, ha van itthon jó lesz? Ellenállásból nem vagyok jól ellátva, de ha van barkács-módszer szívesen meghallgatom.
Továbbra is köszönöm a sok hasznos infót!
-
csubuka
addikt
válasz
Kernel #61821 üzenetére
Nagyon szépen köszönöm a részletes, képekkel illusztrált választ!
Hmm, akkor egy szabvány 230V-os kábelből erenként ki tudom kukázni a hozzávalót végülis? Mondjuk ha a szigeteltet használom azzal bajt nem csinálok nem? Legalább úgy nem érhet egymáshoz a nulla meg a fázis. (persze ez amúgy sem nagyon reális talán csupaszon sem)
Akkor bevagdosom majd a panelt meg a kritikus helyeken utasításod szerint leveszem a réz akármiket.
-
-
törölt tag
válasz
Kernel #61828 üzenetére
Hello
Koszi igy elsore, a tekergetesen tulvagyok, se jobb se rosszabb nem lett
, tulajdonkeppen egy kukaszokeveny, nincs mit veszteni vele ezert is erdeklodom
Sejtettem, hogy hasonlo valaszt kapok, van egy 40 MHz-es ketcsatornas szkopom, meg egy jelgeneratorom kezenel, es mar latom lelki szemeim elott egy hosszas mericskeles lenne a vege...Akkor marad igy kb.Koszonom megegyszer
Laci
-
csubuka
addikt
válasz
Kernel #61194 üzenetére
Kedves Kernel!
Lassan gyűlnek az alkatrészek, így belekezdek a perforált panelon való összeépítésébe a nullátmenet figyelő triac-os fázishasítónak
Reméljük nem gyúl ki majd semmi meg hasonlók
Remélem majd tudok hamar fotókat mutatni...
A huzalozást a 230V-oldalon valamilyen spéci huzallal kellene csináljam? Valamilyen adott szigetelési osztállyal? Vagy az mindegy végülis, mert ez így is érintésveszélyes lesz... Gondolom ha lehet akkor egy "sornyi" lyuk maradjon ki a huzalok között, hogy meg legyen a "creepage distance" vagy micsoda.
-
bandi94
tag
válasz
Kernel #61791 üzenetére
Meglett a probléma. Eredetileg ez a kapcsolás komparátornak egy TL082-t használt (JFET input stage). Ezt én átvariáltam úgy, hogy LM311-et tettem bele. Igen ám, de az LM311-nek tranzisztoros input stage-ének van bemeneti árama, ezért sikerült feszültséget csinálni arra bemenetre, ami amúgy egy ellenállással van a földre kötve, és ezért reteszelődött. Áttaknyoltam a nyákot, beletettem egy TL071-et, és láss csodát, működik. Ha azt leszámítjuk, hogy elnéztem az áramfigyelőnél a párhuzamos kapcsolást, így 0,44R helyett 0,11R van. Szóval kezdenek gyűlni az alkatrészek a szégyendobozban
Köszi a segítséget!
-
bandi94
tag
válasz
Kernel #61781 üzenetére
Kezdetben anélkül indítottam, aztán beraktam egy 5M környékét. Annyit tettem vele azóta, hogy a komparátor kimenete és az OPA bemenete között lévő diódát átraktam az opa kimenetére. Most annyival jutottam előrébb, hogy ha feltekerem az áramkorlát potit, akkor visszabillen a komparátor, szóval a nem jó-ból lett majdnem jó. Most egy kicsivel jobban hasonlít egy komparátorhoz a működés.
Viszont, amit nem értek, hogy hogyan tud átbillent állapotban a komparátor negatív bemenetén hogyan képes 1,7V körüli feszültség keletkezni.A bemeneti tranzisztor szivárgása, vagy a visszacsatoló kondin keresztül jut oda feszültség?
Lehet hogy az R13-at nagyobbra kellene cserélni, szerintem kevés az offset. Így nyilván nem 0-ról indul majd az áramkorlát, de talán stabilabb lesz.
-
fero02
nagyúr
válasz
Kernel #61773 üzenetére
Akkor összegezve a beszélteket: nem probléma a pufferelés és klasszikus stabilizálás nélküli megtáplálás, mivel maga az erősítő is rendelkezik az ezekhez szükséges funkciókkal, így ha megoldom a 20-25A egyenirányítását, akkor mehet a buli. Jól értettem?
"Az alacsony feszültségű táplálás ugyanis nagy árammal, rossz hatásfokkal jár együtt. A tápot előbb csökkenteni, utána növelni, nem ésszerű általában."
Igen, ezt tudom, de ezen rendelkezésre álló eszközökből kell megoldani a "hangosítást".
-
fero02
nagyúr
válasz
Kernel #61770 üzenetére
Igen, de semmi adatot nem tudok róla. Így próbálom a tápot a maximális felé tolni, abból baj még nem volt.
Még annyit segíts légy szíves, hogy szerinted mennyire tolerálja az erősítő azt, ha
- egy toroid után csak egy greatz híd van
- üresjárati fesz 15V körül mozog.Most csak a próba kedvéért összekötöttem így, nagy hangerőnél nem volt baj az áramerősséggel (8.75A a toroid sec. oldala), de a kis KBL406 érthető okokból forró fejű volt.
Vagy jobban járok, ha keresek valami 12-14V stabilizált tápegységet kínai testvéreink kínálatában?
-
Attix70
aktív tag
válasz
Kernel #61757 üzenetére
Nem igazán akarok vitatkozni, de a 75 Ohm kimeneti ellenálláshoz ne ragaszkodj. A datasheetben természetesen ez szerepel de általában a nyílt hurkú paramétereket adják meg (jelen esetben visszacsatolt a műveleti erősítő). Ha nagyon ragaszkodunk a kimeneti "ellenálláshoz" (impedancia) akkor ahhoz hozzá adódik a dióda dinamikus ellenállása is (szerintem ilyen mélységekig nem kell belemenni).
Egy 470uF kondinak már jelentős lehet a párhuzamos vesztesége ami befolyásolhatja az időt. Nem véletlenül nem használnak (általánosságban) időzítő áramkörökben ekkora kondikat. Nem feltétlen azonnal jelentkezhet hanem akár a későbbiekben az öregedés miatt. Az 555 nem tudom hogyan kerül ide? -
Kernel
nagyúr
válasz
Kernel #61756 üzenetére
Tegnap nem indokoltam bővebben, mert eléggé magától értetődő, de a rend kedvéért mégis:
A puffert itt a műveleti erősítő kimenete tölti, alacsony forrásimpedanciával (75Ω). Ehhez képest a kondenzátor szivárgóárama nem játszik szerepet.
Ez nem ugyanaz, mint az NE555 hosszú időzítési problémája, amikor szeretnénk növelni a kondenzátort és az ellenállást is, csak utóbbit már nem lehet, amikor összemérhetővé válik az átvezetéssel. De ott MΩ nagyságrendekről beszélünk.
Utána következik a kisütő szakasz, ott meg csak annyi a lényeg, hogy a nagyobb kapacitás tovább fogja tartani a feszültséget.
-
Attix70
aktív tag
válasz
Kernel #61751 üzenetére
Nem feltétlen jó ha növelgetjük a kondit mert már lehet a párhuzamos parazita is jelentkezik, inkább az említett ellenállásosztót változtatni ami gyakorlatilag kisüti a kondit ( az utána következő műveleti erősítő bemeneti ellenállása valószínűleg nem befolyásol), amúgy nekem nem volt ismerős a rajz (ha mindet elmemorizáltam volna...)
-
bandi94
tag
válasz
Kernel #61665 üzenetére
Akkor egyszer kipróbálok egy ilyet.Fater mindig szenved ezekkel a hordozható reflektorokkal, mert borzasztóak az izzók amiket lehet kapni hozzá. Ledesre meg sajnálja a pénzt, lehet, hogy egy ilyennel meg lehetne oldani a problémát
Másik meg az, hogy ugye hordozható, néha arrébb kell tenni, persze egyből elpattan az amúgy sem túl tartós szál.
-
-
VIPowER
őstag
válasz
Kernel #61655 üzenetére
Már hogyne lenne benne érdekesség. Vegyük a Samsung led meghajtó modulját. Nem tudom mivel öntötték be, de megölhetetlen, de ha te megmondod egy Samsungról milyen kapcsolással működik, az már maga érdekesség. Nem romlott el még nálam ilyen, tehát én nem tudok erről nyilatkozni, de ha kellene sem tudnék szerintem, mert max darabokra esve látnám viszont az elektronikát. De ha neked sikerülne anélkül szétszedned egy ilyet hogy meg lehet állapítani a kapcs rajzot, az már érdekesség. Sehol sem találtam eddig ilyet.
-
szente
addikt
válasz
Kernel #61615 üzenetére
Gondolom a legtutibb az lenne ,ha Kontakt 60-al "kimosnám" utána Kontakt 61-el pedig kenném? Vagy ha nem olyan vészes a helyzet, elég lehet az utóbbi is? Szét szedve látom, hogy mennyire szennyezett? Mármint nem a potit, csak a pedált.
Potit nem állnék neki szétszedni, már ha szét lehet.
Ez nem jó nekem a fogaskerekekhez?
[link]
Illetve itthon is olcsó, ha ez ugyan az amire gondolsz:
[link]
[link] -
tornas
őstag
válasz
Kernel #61602 üzenetére
Ha az alacsony fesz.korlátból indulok ki, akkor a félvezetőknél gate-emitter, gate-source vagy bázis-emitter lábakon érdemes kitöltést mérni (pl. buck-konverternél). D-S és B-E között éppen "kikapcsolt" állapotban (eszköztől függően) nagyobb feszültség is előállhat a félvezetön ami tönkreteheti a műszert, gondolom.
-
Sokimm
senior tag
válasz
Kernel #61601 üzenetére
Köszönöm a válaszokat (Lompos, neked is!).
Most megemeltem az áramlimitet 1.5A-re, a feszültség fix 5V és az a CV led világít. (Eddig OK)Ettől függetlenül a shield-en a driver nem melegszik, nem ad jelet a motornak.
Debug kábellel (izmosabb led, két kábel kivezetéssel, ellenállás nélkül) nézve, a GND, enabled lábak jó jelet kapnak, viszont a NOTreset és NOTsleep lábak csak össze vannak kötve (nincsenek se fel, se le húzva), a led pislákol (pedig 5V ellenállás nélkül erősen kéne világítania) Ez lehet hiba?
Egy kis segítség, hogy ne kelljen annyit kattintgatni a driver adatlapja miatt: Polulu DRV8825Illetve a NOTfault lábat amikor ellenőrzöm, hogy megkapja e a logikai magast (5V), akkor a CC led kivillan a 1.5A-es 5V-os stepdown-on.
Lehet, hogy a másfél amper sem elég neki?
A motor 1.4A-es, a driver nem eszik többet 0.5A-nál (hasra ütött érték, nem mértem még), tehát elméletben lehet ez a gond, viszont akkor azt nem értem, hogy működhetett tegnap a próbapanelen?Délután még megemelem az áramkorlátot 2A-re, aztán meglessük mi változik.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Jogász topic
- Vezetékes FEJhallgatók
- Futás, futópályák
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Spórolós topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- PlayStation 5
- Itthon is kapható lesz a kerámia Xiaomi Band 10
- További aktív témák...
- ASUS ROG Strix GeForce RTX 4070 Ti OC 12GB GDDR6X 192bit Videokártya
- RX570-es, RX580-as és RX5500XT eladó videó-kártyák - Garancia
- Canon EOS 1300D gép szettek, objektívekkel, kiegészítőkkel (1400 - 7900 expos gépek, újszerűek! )
- Macbook Air M2 8/256 100% akku
- Iphone 14 Pro fehér-ezüst 128GB nagyon szép
- Lenovo ThinkPad X1 Carbon G8, i7-10510U, 16GB, 1TB SSD, 4K kijelző + WWAN (ELKELT)
- Eredeti, új Lenovo 330W töltők - ADL330SDC3A
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Wacom Cintiq DTK-2260 - Digitális rajztábla
- DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2650v3 (20 mag / 40 szál, 2.3/3.0GHz), 32GB RAM, 55992Ft+ÁFA
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest