- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Milyen okostelefont vegyek?
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Fotók, videók mobillal
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Magisk
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Megérkezett a Pixel 5 és 4a 5G
- Motorola Edge 40 neo - színre és formára
- Honor Magic V2 - origami
-
Mobilarena
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
Day 'n' Nite #87463 üzenetére
Elég a negyed watt minden ellenállás esetén.
A J111, J112 és 2N3819 egy és ugyanaz, azt vedd amelyiket akarod. -
Dr. Szilikát
őstag
válasz
Day 'n' Nite #87463 üzenetére
Általános szokás, hogy rajzokon a nem jelölt ellenállások 1/4 W-osak, illetve sok esetben kisebb is elegendő.
Az 5,6 ohmos emitter-ellenállás is kibír 200 mA áramot: [link]
A JFET áramgenerátorként kötve a LED részére állít be 4,5 mA stabil áramot, tolerálva a 12-24 V közötti tápváltozást. Ha másik JFET másképp viselkedne, egyszerűen az ellenállás módosításával korrigálható az áram, de nem hinném, hogy nagy lenne a differencia, ami a LED-nek sokat számítana.
Vagy lehet a JFET helyett ellenállást is alkalmazni, a szokott módon, ha nem ilyen változó a tápfeszültség.
-
Lompos48
nagyúr
válasz
Day 'n' Nite #61902 üzenetére
Ráadásul azt sem sugallja/említi a rajz, hogy a tranzisztorra kötelező egy hűtőborda. Pl. 1V és 1A kimenetnél 20W-nát többet kell disszipálnia. Borda nélkül még az 1W is megizzasztja.
-
Kernel
nagyúr
válasz
Day 'n' Nite #61902 üzenetére
Negatívra csatlakozik a puffer, ez a rajz hibája, hogy nem jelöli egyértelműen. Például a negatívra is téve egy földjelet, ami ebben az esetben csak a közös viszonyítási pontot jelképezi.
Hogy azon túl védőföldes konstrukció készül vagy nem, az már egyéb, külső feltételek függvénye. Trafó biztonsági szigetelése, készülék érintésvédelme stb.
Szintén a rajz problémája, hogy a keresztezési pontokat nem jelöli a szokásos pontokkal, ehelyett az átmenő vonalat jelöli az átugró "hajlattal".
Elektronikai rajzokon általában nem így szokás. Ha nincs pont, az csak átmenő. Ha van pont, akkor találkozik.
Nem mintha nem találkoztam volna olyan készülékrajzzal, ahol se pont, se hajlat. Találja ki, mindenki magának. Rutinnal ki is lehet találni persze (és még az is jobb a semminél), de azért bosszantó.
-
yohnsee
tag
válasz
Day 'n' Nite #53339 üzenetére
Ezért itt a fórumon a fejemet fogják venni, de próbáld meg a töltőt földeletlen aljzatba dugni.
Hasonló problémám volt a régi Toshiba laptopommal, csak ott keverővel volt összekötve és rettentő idegesítő hangot adott. Én a saját felelősségemre megszakíthatóra varázsoltam a földelés eret és amikor keverőre/erősítőre dugtam a notit, akkor kiiktattam.Szerk.: Persze, ha a földelt töltőről van szó, mert ez alatt a típusszám alatt találtam 2 és 3 eres tápkábellel ellátott változatot is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- SkyShowtime
- Asztalos klub
- Egy helyre gyűjti az eltérő áruházak játékait a Microsoft
- Bittorrent topik
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Milyen okostelefont vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- XIV. Leó pápa szerint a politikusoknak kezdeniük kell valamit az AI-veszélyekkel
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
- Veszünk: PS5 Fat/Slim/Digital/Pro konzolt, játékokat, Portalt stb. Kérj ajánlatot!
- HPE Aruba PoE+ L3 switch raktárról azonnal elérhető!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R7 2700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3050 8GB Rampage SHIVA Thermaltake 500W
- Xbox Game Pass Ultimate kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól! - AUTOMATA BOLT
- Zebra ZP505 EPL - Hőpapíros címkenyomtató
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest