- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Hónap végén érkezik a Xiaomi Band 10, ára is van
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Galaxy Z Fold6-hoz viszonyítva mutatják, mennyivel lesz vékonyabb a Z Fold7
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Mobil flották
-
Mobilarena
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kernel
nagyúr
válasz
tomcsi23 #61971 üzenetére
PDF:
Lépjen a „Képminőség” pontra a gombokkal, és válasszon a „Magas” vagy az „Általános” beállítások között, majd döntse el, hogy melyik képminőség felel meg Önnek leginkább.
Az a gond, hogy a UPC-boxoknál a magas az RGB-komponens (SD), általános a kompozit.
Analóg HD-komponensről nem esik szó.
-
Kernel
nagyúr
válasz
tomcsi23 #61967 üzenetére
"A kábel a jelet valószínűleg csak az RCA felől a Scart felé tudja továbbítani. Fordítva nem működött, ezért sajnos vissza kellett vigyem."
Hang 2-6, ami SCART bemeneti pont, ha kijelzőről (TV-ről) beszélünk) tehát nyilván a SCART felé megy a hang.
YUV vagy RGB-re az irány nem értelmezhető, mert az nem keresztkötésben megy, mint az L / R / CVBS.
A keresztbe kötött pontoknál másképp vannak a készülékek, pirossal egészítettem ki az ábrát:
A 16. ponton a jelforrás képes átállítani a TV-t kompozitról RGB-bemenetre, de ez nem feltétel a működéshez, ha a TV-t manuálisan is át tudjuk állítani.
UPC-boxnál a magas minőséget arra értik (laikusok tájékoztatására), hogy a SCART-RGB magasabb minőségű, mint a SCART-kompozit.
Amit én említettem (DVB-T box), ott az RGB helyett YUV beállítást kellett választani.
De ha kompozit-kimenet kell valakinek, akkor is YUV szükséges ennél a megoldásnál, mivel ezek egymás mellett elférnek, csak a 16. ponton ilyenkor átvált kompozitra a kapcsolófeszültség.
-
Kernel
nagyúr
válasz
tomcsi23 #61963 üzenetére
ALi- processzoros DVB-T boxok tudnak olyat, hogy SCART-on a szokásos SD kompozit és SD RGB-komponens kimenet mellett analóg HD-komponenseket is ki tud tolni, pontosabban az RGB helyett megy ilyenkor.
Menüben a YUV beállítást kell választani.
Egyszer ki is próbáltam az érdekesség kedvéért, működött, de már csak ott lenne létjogosultsága, ahol az elavult TV-n nincs HDMI, míg HD-komponens (RCA) van. Ez pedig elég ritka igény, ha van egyáltalán. A próbához magam forrasztottam a kábelt.
Tehát mindegy lényegében, hogy SCART-RGB vagy YUV átalakítót használsz.
De ha a box nem tud ilyet, csak SD-kimenetet támogat, akkor nyilván nem fog menni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik
- BestBuy topik
- ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Motoros topic
- Path of Exile (ARPG)
- 3D nyomtatás
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- További aktív témák...
- IdeaPad 3 15ACH6 15.6" FHD IPS Ryzen 5 5500H RTX 2050 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- Gigabyte G6X9KG 15.6" FHD+ IPS i7-13650HX RTX 4060 16GB 1TB NVMe gar
- Samsung S24 Ultra 12/256 GB titanium kék 3 év garanciával
- ThinkPad T490 14" FHD IPS i5-8365U 16GB 256GB NVMe magyar bill IR kam gar
- ASUS RX 6750 XT 12GB GDDR6 ROG STRIX OC Eladó!
- Csere-Beszámítás! Felsőkategóriás számítógép PC Játékra! I9 13900KF / RTX 4080 / 32GB RAM / 1TB SSD
- Lenovo ThinkPad X1 Carbon G8, i7-10510U, 16GB, 1TB SSD, 4K kijelző + WWAN (ELKELT)
- Giant Talon 0 Sport - Hardtail Mountain Bike
- LG 65C3 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- BenQ PD-2700-U Monitor - Designer 4K 27"
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest