- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Samsung Galaxy A34 - plus size modell
- Magisk
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
PHM
addikt
válasz
CPT.Pirk #8015 üzenetére
Stabilizátorokat akkor kötünk sorba, ha extrém nagy stabilitásra van szükség.
Ez itt nem áll fenn, viszont az amúgy sem túl jó 12V-os ágat sikerült
vele feleslegesen terhelni.
Ráadásul, amint a mellékelt ábra bizonyítja, így egymásra is hatnak a tápágak.
Ha túl nagy az 5V-os stabilizátor disszipációja, szerencsésebb, ha elé
kötsz egy megfelelően méretezett ellenállást, vagy pár diódát.
A venti viselkedésére nincs konkrét magyarázatom, mindenesetre nem ártana
szkóppal megnézni működés közben a tápok feszültségét.
Nem lennék meglepve, ha nagyfrekvenciás gerjedés lenne a háttérben. -
PHM
addikt
válasz
CPT.Pirk #8013 üzenetére
Elvesztettem a fonalat...
Ha jól emlékszem, egy vinyót akarsz megtáplálni.
Ahhoz kell az 5 és a 12V.
Az, hogy a 12V-os stabilizátor terhelhetőségét
emitterkövetővel növelted meg, még elmegy.
Az, hogy a 6V-os stabilizátort a 12V-os kimenetről táplálod,
nem korrekt megoldás, de szintén elmegy.
Az, hogy 5 helyett kb 5,3V-ot adsz az 5V-os táp bemenetnek egy
emitterkövetőn keresztül, már egy kissé veszélyes, de a jelek szerint
eddig nem okozott problémát.
Ha viszont kiveszed az áramkörből a T2 tranyót úgy hogy a 7806-ot
nem cseréled 7805-re, az szvsz egyenértékű az öngyilkossággal.
Az 5V-os áramkörök feszültség tűrése régebben max +/-10% volt.
Ez mára gondolom kicsit változott, de azért jobb nem kockáztatni.
Érdekes, hogy a második tag (5V) feszültségét nem adja meg jól a tina, valamint az ide kötött venti alig forog, mikor nincs terhelés a tápon.
Itt nem értem a kérdést. Melyik tápra kell a terhelés? -
DuplaZso
aktív tag
válasz
CPT.Pirk #8006 üzenetére
Pedig már akartam javasolni a 12V megtámogatását, elvégre a motor arról üzemel.
Egyébként én a kocka megfejelésén nem sima emitterkövetőt értettem a stab kimenetéről, hanem söntkapcsolást (most hirtelen ez jutott róla eszembe, nyilván nem is említik ilyen néven). Elég lett volna egyébként a 7805 "vezérlő" lába alá rakni egy diófát, a szaturációs feszkót egész jól kompenzálta volna 7806 helyett. Esetleg párszáz Ohm is megteszi, elvégre áramgenerátoros a földfigyelés.
Amire én gondoltam az ez (lusta vagyok rajzolni, szkennelni):
Tápoldalon az IC előtt 2-3 Ohm. PNP emittere tápra, bázisa a stab és az ellenállat közös pontjára (kocka bemenete). Kollektor a kimenettel közös. Így az IC-n fél Amper sem folyik még nagy terhelésnél sem, a kimenet pedig megőrzi eredeti stabilitását. -
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
CPT.Pirk #8000 üzenetére
Ma találtam egy 7806-ost, ezt betettem, ezzel a kimeneti fesz terhelés alatt 5.3V körül van. Így már hallhatóan jobban próbálkozik a motor, de még így sem tud felpörögni. A BD tranyó most is melegszik, szal van áramfelvétel, de hogy még mit kellene csinálnom, azt nem tudom. Kis mértékben esik a fesz, mikor erőlködik a motor, de 0.1V alatt marad az ingadozás.
-
PHM
addikt
válasz
CPT.Pirk #7984 üzenetére
Jut eszembe, esetleg megpróbálhatsz 2db 7805-öt párhuzamosan kötni.
A kimenetekre köss 1-1 0,22 ohmos ellenállást.
Mondjuk ehhez nem árt válogatni az IC-ket.
A másik megoldás egy régi típusú 7805 bontása, azok nagyobb
áramnál kezdtek korlátozni.
A harmadik megoldás egy elkó a kimeneten.
Lehet, hogy a vinyó induló árama bolondítja meg a védelmet. -
mezis
félisten
válasz
CPT.Pirk #7984 üzenetére
Üdv.!
Mekkora, vagy hány HDD-t akarsz pörgetni ? (Itt van a kezemben egy 3.5"-os WD Caviár 21600 1.6 GByte és erre azt írták, hogy 5 V 0.4 A, 12 V 0.27 A.) Induláshoz olyan sok amperre lenne szüksége ? (Az 5"-os, 20 MByte-os HDD-ket már visszaküldtem újrahasznosításba)
-
törölt tag
válasz
CPT.Pirk #7906 üzenetére
http://www.partsconnexion.com/
Itt megtalálsz mindent. Hígend motyókat is
Én két KT88-as pentódát hajtok segédrácsban, trióda módban, tiszta A osztály SE.
Az EAR 859-es erősítő kapcsrajzát méreteztük át apámmal KT88-asokra, minden más maradt.http://www.diyaudio.com -on van csillió kapcsrajz egyebekre is.. mi ezt vettük, mert különleges projekt. És 12W elég bőven nekem is, www.sonido.hu -tól veszek alá szélessávút, vagy csináltatok komplett.
Sok sikert !!!
-
Hunyus
senior tag
válasz
CPT.Pirk #7899 üzenetére
Hát az az igazság hogy unokaöcsikém,nagy mágus ilyen téren,ő javít erősítőket,illetve ő maga csinálta az ő erősítőjét.Vele van tervbe egy 2×450w erősítő építése.Mert nekem már elegem lett a 200k-s high end cuccokból,mert szép jó csilli-villi,de rájöttem hogy amire nekem kell ahoz talán a legjobb 1gyárilag megépített sztereó erősítő.,mert nekem az úgymond erő kell,ne legyen olyan gondom hogy tekerném neki de már hiába
.2db 50es mnc professionál lenne az áldozat hangfal mélyek terén.azok már ki elégítenék a vágyaim.CSak ugye van itt ez a topik,gondoltam írok ide,mert mások véleménye is érdekel,meghalgatni mást is mi az elképzelése,tanulni nem szégyen.A fetek meg
,mondjuk úgy vannak.
-
Hunyus
senior tag
válasz
CPT.Pirk #7892 üzenetére
Köszönöm szépen,a korrekt útba igazítást.1.5kW os 2X56V ad le hővédelemmel el van látva.Amúgy a csillag születikbe is a gyerek a neten kersztűl tanult meg táncolni
,akkor én miért ne tanulhatnék meg neten keresztül erősítőt építeni
Mivel a gyáriakba nem nagyon bízok,mert rá írnak mindent hogy eladhatóbb legyen,de a rá írt teljesítménynek meg csak igazából kb a fele az elérhető,meg hát kis elfoglalás-illetve egyedi.Amúgy sztereó erősítő elég lenne. -
didyman
őstag
válasz
CPT.Pirk #7443 üzenetére
Totál felesleges. Láttad már pl. CPU által felvett áram idő görbéjét? Egy végfok ehhez képest lágy hullámzás, nem kell oda nagy pufferelés, mert a kapcsolóüzemű táp működési frekvenciája bőven betakarja elég jó reakcióidővel a végfok tranzienseit és a pufferek ürülését is. Párezer uF bőven elég még több A-es áramerősségekre is (PC táp: 2200uF jellemző még 20A körül is), az is alacsony ESR legyen, több darabból összerakva, kerámiával megtámogatva, és persze PI tagban. Untig elég. 10.000uF-os kondikat hálózati frekvenciás trafók mögött, többtíz, száz W-os végfokoknál szokás használni puffernek, összesen..
-
ElVisZ
tag
válasz
CPT.Pirk #7416 üzenetére
Ez egy fejhalható erősítő és az ennek megfelelő topikban oda meg vissza vannak tőle, hogy milyen szépen szól... ezért döntöttem mellette
Mint látszik nem vagyok otthon a témában (azért egy kapcsolást még össze tudok rakni), így mélyen belemenően nem tudok hozzáfűzni semmit.
moha21: Hát akkor marad a bolti 220/48v adapter... Hát ezek szerint mégiscsak nekem tűnt "egyszerűnek" a dolog.
-
didyman
őstag
válasz
CPT.Pirk #7397 üzenetére
STK-ból is van 1600Ft-os meg 6000Ft-os, igaz, ez főleg ritkaságuk miatt ennyi, de vannak jobb hangúak, szóval ne ítéld meg az egész sorozatot egy-két példány alapján, amiket főleg occsóbb cuccokban használtak (maga a sorozat is ennek jegyében jött létre), eleve szar táplálással. Én sem szeretem őket, de ennek oka az, hogy drága (ennyiből diszkrét végfok megvan), sok alkatrész kell hozzá (TDA-hoz képest ezzel nem tud labdába rúgni) és éppolyan könnyen döglik,mint egy diszkrét végfok, alegtöbbje kifejezetten háklis az üzemelési körülményekre, aztán akkor egy egész tok megy a levesbe. Előnye a jól együttfutó, válogatott alkatrészek, a kiváló és kis hőellenállással üzemelő hőmérsékleti együttfutás. A jobb hangúak a 00-ás sorozatban laknak, meg van még biztosan pár említésre méltó.
Doboz, trafó ügyben pedig menj el a hardware-m-be (Hegedűs Gyula utca 33 azt hiszem), van egy bazinagy pincéjük, ott szerintem találsz dobozt, trafót is
, Bitzó Géza meg áttekercseli.
-
didyman
őstag
válasz
CPT.Pirk #7390 üzenetére
Egy trafóról már két végfok sem egy áldás, üzemeltetés szempontjából, de épp elegen csinálnak egy trafóról x végfokot, hogy ezt elfogadjuk általánosnak
.
Fa doboz: Végülis a Videoton is épített ebbe végfokot..
Mekkora követelmények vannak a végfokoktól? Mert ha árra akarsz hegyezni, akkor akár tetszik, akár nem, a TDA sorozatnál jobb árhatékonyságot nem nagyon fogsz találni, aztán ezek ellátására valami bontott fénymásoló tápegysége untig alkalmas tud lenni (kiegészítve komolyabb árnyékolással és PI-taggal).
-
tsu
tag
válasz
CPT.Pirk #7361 üzenetére
A lenti - táprész addig nem is fog menni amíg a teteje nem jó, mert az tulajdonképpen a fenti jó esetben 48V-ból veszi a referenciafeszültséget. A rajzod szerint a Q38 bázis-emittere között 3,5V-van, ez tuti nem jó, 0,6V körül kell lennie. Biztos hogy jó a Q38, jó a típusa, és jól vannak a lábai beforrasztva? (b-c-e nincs felcserélve?)
-
tsu
tag
válasz
CPT.Pirk #7358 üzenetére
A Q36-os FET áramgenerátorként (Idss) üzemel ebben az elrendezésben, az ő árama biztosítja a Q34 nyitó bázisáramát. 24.oldal
Bekapcsoláskor a kimeneti feszültség (Uki) 0V, Q36 árama nyitja a Q34-es tranyót, elkezd növekedni az Uki. Amikor Uki eléri a 6V-ot, a zéner (D31) katódján fixálódik a feszültség 6V-on. A Q38 bázisán az R91-R91 feszültségosztó által az Uki*0,137-es feszültség jelenik meg. Amikor a kimeneti feszültség eléri a 48V-ot, a Q38 elkezd kinyitni, mert ekkor van a bázisán 48*0,136=6,6V (U b-e=~0,6V). Ha növekedik a kimeneti feszültség, Q38 egyre jobban nyit, elkezdi "elszipkázni" Q34 bázisáramát, tehát Q34 kezd zárni = kimeneti feszültség csökken. Ha csökken a kimeneti feszültség, Q38 egyre jobban zár, Q34 bázisárama növekszik, Q34 kezd nyitni = kimeneti feszültség nő. Az egyensúlyi állapot Uki=48V-nál van, a kapcsolás ezt igyekszik tartani stabilan. -
PHM
addikt
-
-
And
veterán
válasz
CPT.Pirk #6962 üzenetére
Ez mind nagyon szép, de egy (nem is annyira) nagy teljesítményű ventilátor a nagy ellenállású potméter 'alsó' felét szépen kisöntöli. Ha pl. egy 12V / 250mA-es ventit veszünk alapul, akkor azt ilyen módon bekötve és a potmétert 90%-ig feltekerve még mindig kisebb, mint 4V lesz a ventifeszültség. Tehát ugyanazt éred el vele, mint ha túlságosan nagy végértékű potmétert kötnél sorba a ventilátorral: a skála nem lesz kihasználva, a venti csak majdnem teljesen csutkára tekert potméternél fog elindulni, és az ellenálláspálya azon része, amelyen olyankor áram folyik, szépen túl fog terhelődni. Ezért szerintem inkább maradjunk a (ventilátor névleges áramától függően) helyesen megválasztott értékű soros potméternél, vagy egyéb módszernél: (változtatható) stabilizátor, pwm.
-
dulifiO
aktív tag
válasz
CPT.Pirk #6962 üzenetére
Ilyen az én "profi" bekötésem. Az a baj, hogy ezen a kis darab kábelen, mi lehet a motor meg stb.
-
dulifiO
aktív tag
válasz
CPT.Pirk #6958 üzenetére
Úgy oldottam meg, hogy 4 pines áramszálra vezettem ki a 3 pines ventikábelt és azon a 4 pinesen a 12V-os ágat elvágva, "beékeltem" a potit. Szóval a poti 2 érintkezőjét használtam csak fel. Ha esetleg (bár valószínű, hogy igen) rosszul kötöttem és átkötöm jóra, akkor mi lesz az eredmény?
-
dulifiO
aktív tag
válasz
CPT.Pirk #6956 üzenetére
Elolvastam, nagyon szép és tömény írás, még meg kell emésztenem. Egyelőre egy saját készítésű előlapi szabályozóval irányítom a 2 ventit, de azt olvastam, hogy pwm-el alacsonyabb fordulatatot lehet elérni.
Először vettem egy 2W-os 100ohmos potmétert, az volt vele a gond, hogy bazi meleg volt és a 240 fordulási fokból egy fok volt hasznos. Ezután vásároltam egy 4W-os 10ohmost (most is ez van), ez már nem melegszik, de 1600-ról csak 1150 fordulatra tudom szabályozni, míg a régivel 1000 alá is ment.
Az már kikristályosodott, hogy kb. 15-20ohmos ellenállás kell, minimum 4W-al, de ilyet nem kaptam a helyi boltban, csak 50ohm-os volt.
-
válasz
CPT.Pirk #6922 üzenetére
Lehet hogy félreértettél a dual diódánál?/! Vagy én nem értem.
Tegyük fel az 1-es láb kapná az 5V-ot 2-esen ott lenne a fogyasztó gnd felé, a relé kapcsol és adja a 12V-ot az 3-ason keresztül kikapcsolva az 1-es lábon az 5V-t.
Ha nincs hiba egy dióda mindig szabad nincs rajta úgymond semmi, csak hiba esetén fognak funkcionálni igazából.
Naon este van már nekem...... -
válasz
CPT.Pirk #6910 üzenetére
Köszi a tippet, most parkolópályán van a projekt mert a relé amit vettem nem jó, csak az egyik oldal kapcsol. Aminek zárni kellene nem zár, nyitva marad akármit csinálok!
Olcsó szar volt, az omron ami már bevált az most drága volt 2x olyan drága...
Igen PC-s táp, olyan 10 éves AT-s, ezzel tesztelek mindent! A terhelés még nem eldöntött, de venti is lehet. A relé tápjában már ott van a dióda (1N4007), az kéne még h a relé kikapcsoláskor megpofozza a nem 2 filléres soklábú szörnyemet!Titok! Szeretek barkácsolni.
-
mezis
félisten
válasz
CPT.Pirk #6769 üzenetére
Én úgy tudom, hogy egy labda/4-nél rövidebb antennát kondenzátorral lehet "hosszabbítani".
(Volt olyan autőrádióm, melyen volt egy kis lyuk, amin keresztül kis csavarhúzóval benyúlva kellett behangolni az antennához. És tényleg érezhető volt a hatása.)
Nagyobb teljesítménynél a megfelelően csatolt (behangolt) antenna szükséges a végfok megóvása érdekében. -
zhagyma
őstag
válasz
CPT.Pirk #6766 üzenetére
Jól tudod. A "drótdarab" és a "rúdantenna" ugyanaz. A hullámhossz negyedének megfelelő hosszúságú. Függlegesen kell felállítani (függőleges polarizációjú). Asszimetrikus táplálású, azaz rákötheted az erősítő kimenetére és "nagyjából" illesztettnek is tekinthető. Maximális nyeresége 2dBi. Ezt akkor érheted el, ha egy fémfelület fölé állítod, amely "ellensúly" ként funkcionál. A vételi oldalon szintén hasonló függőleges drótdarab szükséges a vevő bemenetére. Ha nem elég, akkor nagyobb teljesítmény kell.
-
Jester01
veterán
-
sasa311
veterán
válasz
CPT.Pirk #6650 üzenetére
A szerepe annyi lenne, hogy elfújja a meleg levegőt a lámpa és a vízfelszín közötti térből.
Állítani azért lenne jó, mert nappal, amikor megy a lámpa akkor erősebb légáram szükséges, mivel a lmápa akár 2 fokot is fűt a vízhőn, míg éjszaka nem vagy csak minimlis hűtésre lesz szükség, viszont aludni szeretnék mellette, így jó lenne, ha nem 6000-et pörögne 40 Db-en éjjel
-
zodo
nagyúr
válasz
CPT.Pirk #6604 üzenetére
Ok. Mára feladom, egész napomat elcsesztem.
Közben kiderült volt némi földelési próbléma a pc-t és az előerősítő összekötő kábelében.
(Sose értettem, ezt a földeléses témát.) Híbát javítottam. Beforasztottam minden vezetéket a helyére.Eztán ahogy javasoltad a műszert is, de csak a terheletlen állapotában pihenő pontjától a 20 dB-es jelőlés között zizeg. (cirka 2mm-es táv)
Mintha ellenkező írányba szeretne mérni. Kiprobáltam fordított bekötéssel is ugyanez a jelenség. -
zodo
nagyúr
válasz
CPT.Pirk #6599 üzenetére
Fogtam egy 3,5 jack ajzatot ,ráforasztottam egy 2 eres kábelt és egy-egy végét, mint egy hangszorót ,kötöttem be. Így épphogy megmozdul a mutató.
Előzőekben írtakkor egy noname pc hangfal (aza 500 forintos) jel erősítőjének hang kimenetein keresztül sikerült elérnem. Műszert ekkor is úgy kötöttem, mint egy hangszorót.
-
zodo
nagyúr
válasz
CPT.Pirk #6595 üzenetére
Rákötöttem a magam módján.
Úgy nézz ki ,hogy a "10" -es dB beosztás a határvonal. Ekkor full hangerőn a hangkari és a lejátszó progi Eq-ja 0 dB-re állítva. Ha feljebb tolom a eq potikat, max. a 7 , esetleg 5 dB szint jelőlést.Megyek megnézzem a nagy hi-fi cuccon,mit mutat.
-
zodo
nagyúr
válasz
CPT.Pirk #6582 üzenetére
Mérkezett a deck és a beígért képek.
Sajnos ígazad lett, nincs ott panel, legalábbis olyan ,mint amire számítottam.
Elég régi a cucc ( 79-81-ig váltotta fel az elődjét ),ezért még a neten sem találtam, 2 óra alatt ,egy értelmes adatot.Távlati
Egyik oldala
Másik oldalaSzóval úgy néz ki (bár nem értek hozzá), hogy ez az egy darab vezérel szinte mindent.
Panelnak ,lehet kódja ? Ezen: RNP-209 vagy RWF 043 van feltüntetve,ha ez segít.
Rajta kívül csak egy táphoz, magnó rész mechanikájához ill. a kazetta megvillágításhoz találtam panelt.Mi a teendő ?
-
zodo
nagyúr
válasz
CPT.Pirk #6582 üzenetére
Köszi,hogy megpróbálsz még így látatlanba is segíteni.
Ha már nálam lesz ,hozom a képeket.
Letöltöttem a deck kézikönyvét ,ilyet már tudok mutatni, ha ez segíti.Pioneer CT-F2121adatlap
Sajnos az alaplapom kiskönyve, semmit nem árul el a hangkártyáról,legalábbis az ilyen jellegű adatokról. Realtek ,oldalán sem találtam bővebb infot az ALC889a Hd audio int. hangkártyámról. -
biker
nagyúr
válasz
CPT.Pirk #6582 üzenetére
Szóval a probléma, hogy nem tudom, mekkora a maximális kimenő jel a pc hangkártyából, de biztos meg van adva valamilyen szabványban, sőt olyan címszón kell keresni szerintem, hogy vonal szintű kimenet, mert szerintem az. (persze lehet h. nem)
1Vp-p a jelszint max kimeneti szintnél
-
zodo
nagyúr
válasz
CPT.Pirk #6580 üzenetére
Hát hamarossan kiderül,mert de. folyamán ,megnyertem az aukciót.
Ha nincs panel akkor is lehet vezérelni a műszert ?
Úgy gondolom,mint kívülálló,hogy csak kell lennie egy "pótméter szerű valaminek (amit csavarhúzó segítségével lehet állítani)" ,amivel be lehet állítani a jelszintet. Tévedek ? -
gabx76
senior tag
válasz
CPT.Pirk #6502 üzenetére
Üdv!
Ha nem gond, akkor én is kérdeznék ezt-azt erősítő ügyben.Van egy (nemtomhányévesdesok) Grundig-om itthon. Nemrég vettem használtan.
A kondikon kívül mit kell átnézni, mi az ami jelentkezhet ennyi idő után? Esetleg tudsz ajánlani valakit, aki helyben belepillantana egy kicsit? Nagyon tetszik a hangja és nem szeretném, ha kidőlne...
Amúgy (kop-kop) hangzásra nincs semmi baja, cicergés sem hallatsik, de az ördög nem alszik. -
Bendegúz_50
tag
válasz
CPT.Pirk #6492 üzenetére
Nem tudom diesel vagy benyás-e az autó de ha az utóbbi mindenképp zavarszűrős gyújtókábeleket kellene rátenni, persze lehet, hogy élből már ez van rajta csak tipp...
Az erősítő jó gondolat de azt vedd figyelembe, hogy ő - mármint az erölködő - nem tesz különbséget a hasznos jel és a zaj között a zajt is felerősíti. Tudom ezt a rádióhoz írtad de ebben az esetben az antennát is a motortól minél távolabb kell elhelyezni - szintén a zajszempontokat figyelembe véve -és nem szabad megfeledkezni az árnyékolt tápodavezetésről sem.
Bocs hogy így okoskodok, lehet hogy ezzel mind tisztában vagy csak leírom, biztos ami biztos
-
Bendegúz_50
tag
válasz
CPT.Pirk #6488 üzenetére
Szia!
Én az első megoldást választanám gondolkodás nélkül,
hiszen menet közben is szeretnéd gondolom élvezni a zenét és ismerve a nagyszerű magyar utakat egy pendrive sokkal strapabíróbb illeszkedést biztosít mint az általad említett másik megoldás ahol kátyús úton, kanyaroknál stb. elmozdulhatnak a fejek.
-
Bendegúz_50
tag
válasz
CPT.Pirk #6452 üzenetére
Szia!
Két relé van a szerkezetben, érzésre bekapcsoláskor mindkettő behúz, nem lehet hogy ezek a hangfalvédő relék? Illetve annak az áramkörnek a védelmi része ami nem tranyóval van megoldva hanem omronnal?
Valamiért esetleg leválaszthatja a vezérlést a tranyókról /vagyis megszakítja azt a relék miatt/ és így tudsz ugyan mérni tápot de nem kerül jel rá.
Érdemes volna a reléket kiiktatni, lehet, hogy meghibásodott a vezérlő és állandó védelmet produkál, vagyis leválasztja a kimenetet hogy az ne károsodjon és azért tűnik úgy mintha semmi sem volna rákötve. Csak tipp
Új hozzászólás Aktív témák
- Asztali PC , i5 10500 , RTX 3070 , 32GB RAM , 512GB NVME , 1TB HDD
- Lenovo Thinkpad P14s G2 Profi Tervező Notebook -Ryzen 7 Pro 5850U 32/1TB Radeon Pro 4GB!
- iPad Pro 11 hüvelykes( 3. Generációs,2021) wi-fi-cellular 128 Gb sérüléssel
- Google Pixel 9a 128gb - Makulátlan, iPon garancia, akár beszámítással
- Samsung PM9F1 1TB (980 PRO) Gen4 NVMe SSD! 7000-5100MB/s
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X270 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Latitude E5550 - i3-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 15,6" HD I W10 I HDMI I Cam I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080 8GB Rampage SHIVA ADATA 600W
- HIBÁTLAN iPhone SE 2020 64GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3062, 100% Akkumulátor
- Azonnali készpénzes félkonfig / félgép felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest