- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- MIUI / HyperOS topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
-
Mobilarena
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Daneeka
senior tag
válasz
dulifiO #6964 üzenetére
A középső két "lábra" kötöd a venti 12V-s ágát (nem tudom min mennek a ventik lehet 5V, ez te jobban tudod) (kettávágod a kábelt, egyik fele egyik láb, másik fele másik láb, ne érjenek össze)
(ez egy fasza Carling switch, drága de ugrálhatsz rajta, gitáreffektekben használják főleg)A jobb szélsőt összekötöd egy kábellel (0 ohm, nagy fordulat) a bal szélsőt 15 ohmos ellenállással kötöd össze (kis fordulat), talán még forrasztani sem kell, bár úgy csak dísznek jó.
Az egészt bele teheted mondjuk egy ilyenbe: [L:Hammond%201590B]http://bolthely.hu/mikroshop/kereso/1590b[/L]
Szexi lenne más kapcsolókat is kivezetni, pl. lábbal kapcsolni be a gépet.
Azért nagyfeszültségű dolgot nehogy ki vezess ilyenre!
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
dulifiO #6961 üzenetére
A P1 fölső és alsó pontja a poti két szélső lába, kvázi mindegy melyik. A motor leágazása meg a középső láb, mivel a belső ellenállás pályán mozog, így olyan, mintha két ellenállás közé lenne kötve a motor.
Felraktam újra a képet, így már szerintem érthetőbb.
Szóval ha a potit két ellenállásnak tekintjük, akkor az alsón létrejövő feszültséget kapja a motor. Egy átlagos teljesítményű poti jó ide, értékre meg ha minden igaz pl. 1kohm-tó már bőven jó elvileg.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
dulifiO #6957 üzenetére
Nézd meg az első logoutos írásomat, van egy kis szabályzó áramköröm, ami meg is állítja a ventit, ha a hőmérséklet alatta van a beállított tartandó hőfoknak. Pár alkatrész csak... [link]
Potit meg szerint rosszul kötötted be. Véletlen nem "sorba" kapcsoltad? A helyes módja, hogy egyik vége a tápra, másik vége a földre, a középső szálra meg a motor + ága, majd a motor földjét a másik földel összekötni.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
dulifiO #6955 üzenetére
PWM-es nem lesz belőle, max működni fog a pwm csatlakozóra kötve, az alábbi átalakítón keresztüll:
Eredeti fóruma a képnek: [link]
Mondjuk hogy ezután működik-e mint PWM, azt nem tudom, lehet csak konstans sebességgel forog, bár ha jól nézem, a földet kapcsolgatja, így immitálva a pwm viselkedést.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Google Pixel topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- BestBuy topik
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- OLED monitor topik
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- AMD Ryzen 7 5700X processzor eladó /Garanciás/
- Xbox Series S + 2 kontroller
- Dell laptop eladó i5 11. gen, 8GB RAM, 512GB SSD, újszerű állapotban!
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G1 - i5-G4 I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! HP Elitebook Folio 9470M - i5-3GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" I DP I Cam I W10 I Garancia!
- LG 48GQ900-B - 48" OLED - 4K 3840x2160 - 138Hz & 0.1ms - G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 5000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- ÚJ- Lenovo ThinkVision T24i-10 - 24" monitor - Számla, garancia
- AKCIÓ! Csere-Beszámítás! Manli RTX 3070Ti 8GB GDDR6X Videokártya!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest