- iPhone topik
- iOS alkalmazások
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Magisk
- Minden készen áll a Galaxy Unpackedre
-
Mobilarena
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
mzso
veterán
válasz
tordaitibi #72053 üzenetére
Hát ez elég szomorú, hogy ha mindkettőt így szétbarmolták. Nem hinném, hogy szét lett volna szedve újonnan vettem, és nem látszódott a telefonon semmi. A csavaroknál sem amíg én el nem kezdtem csesztetni.
A felületek feszítése nem tűnik túl realisztikusnak mert marha pászos és elég vastagnak, erősnek is érződik a fém hátlap.
Volt aki a csavarhoz ragasztást javasolta, bár azt ilyen kis méretben nehezen tartom kivitelezhetőnek, meg nem bírom elképzelni, hogy elég erőt lehessen kifejteni.Kb minden ötlet elég könnyen katasztrófába (telefon károsítás) fulladhat így érzésre.
Esetleg szerintetek lehet elektromágnest csinálni a csavarhúzóból?
Végig körbetekerni valami vékony vezetékkel és csatlakoztatni valami elemhez. Bár gondolom az is kevés lenne.
-
válasz
tordaitibi #72065 üzenetére
Igaz ez nem hobbyelektronika témába illő megoldás, de USB OTG képes telefonba dugva valószínű külső USB hangkártyaként bármire használhatod, amire a telefon képes egy tetszőleges headsettel. Normál telefonhívás, Skype, stb.
-
Attix70
aktív tag
válasz
tordaitibi #72059 üzenetére
Segítek,
Ha 100W a trafó terhelhetősége (veszteségeket leszámítva) akkor a primer oldalon nincs 0.5A áramfelvétele. Ha 10%-ot akarnék csökkenteni akkor 230/24V-os trafót be tudok kötni a primer körbe (bekötés 230/24 : 230-at megkapja majd a 24V-os szekunder tekercset sorba kötöm a 230V bemenővel de úgy hogy ne legyen fázishelyes és vonódjon ki , tehát 230V-24V= 206V lesz) aminek a teljesítménye 12VA is lehet (24V 0.5A). Ez a trafó sem méretben sem árban nem nagy. Sok erölködőt alakítottam így át amikor a 220 átváltott 230 (230-240) -ra. Amúgy a korábbi válaszomban is a toroidra jutó feszültség csökkentését javasoltam ami ugye a primer oldallal kapcsolatos , nem a szekunder csökkentését javasoltam.
10W-al már forrasztani is lehet -
Alu
senior tag
válasz
tordaitibi #72054 üzenetére
A bemeneti pufferek 35 voltosak és a kis kondik nagy része is 25 vagy 50 voltos, de találtam 2db 220uF -es kondit a táp részen, ami 16 voltos. Biztos ami biztos rakok be diódát.
A két diódát kiváltanám egy egyenirányító diódahíddal, aminek 2 diódáját kötném sorba. A híd doksija azt írja, hogy "Peak Forward Voltage: 1.1V". Ez esetben egy darab vagy a két darab sorba kötött diódára kell érteni ezt a nyitófeszt? Műszerem sajnos nincs most kéznél. -
válasz
tordaitibi #72044 üzenetére
Bocs, félreérthető voltam. Tehát a táp kondenzátorának a kiszáradása okozhat brumot, azt értem. A többi nem volt világos, de igy már az. Egyébként valami surfsound, ezer éves, gondoltam kicserélem benne őket, filléres tétel lenne.
-
ecaddsell
aktív tag
válasz
tordaitibi #72038 üzenetére
A rajzod OK, a mögötte lévő koncepció már kevésbé.
Nyugodtan verdesse csak azt a kismegszakítót, arra van, és nem mellékesen az csak kb. 600Ft (jó lehet azóta mondjuk felment az ára mondjuk 800-ra), ha esetleg ritkán elromlik és kicsit jobban bírja a rövidzárlatot mint a sok ezer Ft-os túlfeszvédős elosztók. Persze gondolom az elosztóban is meg lehet oldani azt a biztosítékot jobban is, csak ez kinek éri meg. -
válasz
tordaitibi #72038 üzenetére
Nekem APC elosztóm van, túlfeszvédett, a doboza szerint villám ellen is véd (és erre 50k euró biztosítást vállal a cég, legalábbis ez a marketing része). A lényeg, hogy van benne cucc, és hőt is termel, mert fél óra után langyos a kapcsoló körüli fél tenyérnyi rész (melegebb nem lesz, de hűvösebb sem). Kiugrós biztosíték van benne. A kapcsolója egy évet sem bírt, állandóan beégett, amit egy kis csiszolással megoldottam, míg el nem fogyott az anyag (vékony lemez, V alakban, pogácsával a végén, ez egyben a rugó is, kettő van belőle, mert fázist és nullát is szakít). Mára már át van hidalva a kapcsoló a NYÁKon, és a dugvillát cseréltem kapcsolósra. Ebből az otromba nagy van rajta, mert csak ilyet találtam, ami mindkét pólust megszakítja.
-
ecaddsell
aktív tag
válasz
tordaitibi #72029 üzenetére
Nem volt semmiféle túlfeszültség, az elosztó nem ment zárlatba. Innentől kezdve felesleges bármiről beszélni. Ami zárlatba ment az az elosztó mögé tett PC táp, elosztó nélkül is zárlatot mutatott miután tönkrement.
-
VIPowER
őstag
válasz
tordaitibi #71998 üzenetére
12V-ról 230V-nál többet még sosem mértem a kimeneten. 250V-os kondi már lehet elhalálozott volna ha így lenne.
A tiédhez "hasonlót"már néztem én is, csakhogy nincs 12-0-12-es trafóm (kivéve amit ATX-es trafóból tekertem), sem 9-0-9-es, egy 0-12-es van, ezért lett az 555-ös kapcsolás elkészítve. Ha lenne "normális" 12-0-12-es trafóm, IR2153-al építeném meg szerintem. -
Feherfy
tag
válasz
tordaitibi #71923 üzenetére
+(#71922) MasterMark:
Köszönöm a válaszotok. Akkor ezek szerint az elektronika kuka. -
válasz
tordaitibi #71924 üzenetére
Olvastam már kimondottan fóliaforrasztásra alkalmas, alacsony olvadáspontú forrasztóónról.
-
kelna91
senior tag
válasz
tordaitibi #71902 üzenetére
Hú, köszi!
De valószínűleg inkább nem állok neki összerakni, mert nincs túl nagy gyakorlatom, pláne nem AC230V-tal.
-
válasz
tordaitibi #71900 üzenetére
Olajradiátor elé nem elég egy sima Triakos szabályzó? Az árban töredéke ennek.
-
válasz
tordaitibi #71859 üzenetére
2 darab fémgyűrű 30k. Igazából mondanám a véleményem, de akkor jönne a banán. Úgyhogy inkább nem mondom. Agyarország...
-
Gyula84
veterán
válasz
tordaitibi #71859 üzenetére
micsoda árak
-
válasz
tordaitibi #71833 üzenetére
Nem áll szándékomba belenyúlni kaputelefonba így a csengetés hangját szeretném felhasználni indító jelforrásnak.
Mikrofon-erősítő-relé valami ilyesmire gondolok. -
martin66
senior tag
válasz
tordaitibi #71829 üzenetére
A képen látható, hogy 1200mAh-s van benne. Az, ha lassabban tölti fel nem baj, mert éjjelre szoktam fent hagyni és eddig elment így pár hét használatig.
Itt uk-ban nem tudok olyan ismerőst, aki nekem 5 perc alatt forrasztana és nem chargolna meg 10 fontra. Míg, ha meg veszem 3-6 fontért az elemet, akkor instant működik.
Egyik se lenne jó? Egyiket se szabadna megvennem?
-
martin66
senior tag
válasz
tordaitibi #71827 üzenetére
Sajnos nem értek hozzá és át se tudnám forrasztani azt a kis kábelt, ezért olyan kábeleset kerestem.
Gondolom, azét 7200mAh, mert 2x3600mAh a két aksi miatt, vagy rosszul gondolom?
Láttam még egyet, ami csak egy elemből áll, az 3000mAh-s és kábeles.Ezt a kettőt találtam, melyek értelmes időben ideérnének a UK-ba.
Első
Második
Egyik se lenne jó? Egyiket se szabadna megvennem? Akkor melyiket vehetném meg, amin van kábel? -
mm00
aktív tag
válasz
tordaitibi #71822 üzenetére
Köszi! Mechanikus csak a kivezetéshez jó. Én levegőt akarok bevezetni, hogy legyen mit kitolni szagelszivoval
ide mechanikusnak csak az jó, ha ablakot nyitok.
-
mm00
aktív tag
válasz
tordaitibi #71820 üzenetére
Nem akarok garanciát veszíteni
-
MasterMark
titán
válasz
tordaitibi #71803 üzenetére
-
bucihost
senior tag
válasz
tordaitibi #71787 üzenetére
Sajna nem csak a töltés visszajelző parázslik, hanem minden ami gyújtásnál felvillan. Ablakmosó, hűtővíz, töltés, fék, olaj, üzemanyag. De ha le van húzva a generátor akkor megszűnik a parázslás..
-
Beni2360
félisten
válasz
tordaitibi #71734 üzenetére
Igen avval csináltam de most kell még egy szál fázis a wifis kapcsolóhoz és bontani kellene. Ezért gondoltam erre a cserére.
Ha már téma ugyan arról a fázisról hozhatom a wifihez a cuflát? -
darvinya
titán
válasz
tordaitibi #71706 üzenetére
Arra figyelj, hogy csak 25C/34C-sen van Bluetooth, és kiolvasható az adat.
Leírásában 25C-re írjak, hogy van PC program is. -
Attix70
aktív tag
válasz
tordaitibi #71702 üzenetére
Szerintem is Arduino, egyszerűen tud USB-kábelon keresztül PC felé adatokat küldeni és egyben a tápfeszt is kaphatná.
-
(jan)
őstag
válasz
tordaitibi #71700 üzenetére
domoticz + arduino. etleg raspberry.
-
Tankblock
aktív tag
válasz
lehetséges amit szeretnél, pl a linkelt sensorral és a leírással: [link]
Naplózni nem fog, max ha találsz/írsz olyan progit ami megoldja ezt. Keress egy villamosmérnök hallgatót és megoldja :-) -
darvinya
titán
válasz
Esetleg eBay, stb. oldalakon körülnézni, hátha van ilyen kész egység.?
Talán ez jó lenne: [link] -
darvinya
titán
válasz
tordaitibi #71700 üzenetére
Arduino?
-
Micsurin
nagyúr
válasz
tordaitibi #71698 üzenetére
Fuu nagyon szépen köszönöm!
És mindenkinek még egyszer!
-
Micsurin
nagyúr
válasz
tordaitibi #71696 üzenetére
24 Volt* Elcsúsztam egy sort csak nem vettem észre. De igen ez lenne a feladat.
Az üresjárati feszültség viszont 24V.
-
cigam
titán
válasz
tordaitibi #71598 üzenetére
Vannak, csak több mint 30 évesek,és erősen megkoptak.
Nekünk még csak a hagyományos tápegységeket oktatták...
Köszi! -
törölt tag
válasz
tordaitibi #71568 üzenetére
Köszönöm
A többi mar csak programozás kérdése -
pjen
félisten
válasz
tordaitibi #71574 üzenetére
Köszi.Vannak 700V-50A tirisztorjaim,abból kettőt kettőt felhasználva tudok triakot modellezni és még hűtés sem kell.
-
cigam
titán
válasz
tordaitibi #71573 üzenetére
Köszi! Most ezt olvasom, hogy kb hogyan néz ki belülről.
-
pjen
félisten
válasz
tordaitibi #71570 üzenetére
Ez a két nullátmenetes kcsoló megoldás jó nak tűnik.
-
cigam
titán
válasz
tordaitibi #71567 üzenetére
Most egy sincs előttem, csak próbálok ismerkedni a lehetőségekkel.
-
cigam
titán
válasz
tordaitibi #71561 üzenetére
Köszi!
Esetleg van tipped értelmesebb dologra, mint elfűteni azt az 1A-t?
Eszméletlen, hogy aliexpressen ilyen is van. -
PTomi92
aktív tag
válasz
tordaitibi #71555 üzenetére
Köszönöm a tippeket! A hestoreba mentem tegnap de az csak webáruház sajnos. A többi jónak tűnik, a 17ker még közel is van!
-
törölt tag
válasz
tordaitibi #71551 üzenetére
Hello
Koszi, alapötletek megvannak, inkább a RAMP signal kiváltásával van bajom, mert ugye kell egy 0 átmenet jel, amihez majd kitalálja a PIC vagy CPLD hogy akkor most mikor kezdjünk el a tirisztort kinyitni.
Ez lenne az alap amiből kiindulok, ami lényeges lenne amit most a műveleti erősítő csinál azt egy az egybe ki akarom váltani.
-
cool13
őstag
válasz
tordaitibi #71555 üzenetére
Ezt a "csajszika"-t azért átgondolnám. Nagyon kedves hölgy, az tuti.
tsu meg próbálom.
-
válasz
tordaitibi #71545 üzenetére
Basszus, tényleg...
Ahhoz, amit én írtam, párhuzamosan kellett volna, hogy kötve legyen a 3 db elem, ugye?
A kék betű link lett volna? -
vtechun
veterán
válasz
tordaitibi #71513 üzenetére
ha 4-5 óra alatt leég, akkor melegszik közben. nem? vagy kössek sorba vele egy izzót aztán nézzem nyugalmi állapotban izzik-e?
ill a korábbi képen a q60a felirat fölött van valami 3 kábel, ami a gyári leíráson nem látható, az mi lehet?
-
vtechun
veterán
válasz
tordaitibi #71513 üzenetére
Köszi, nem volt semmilyen szaga/égésnyom rajta. Hogyan tudnám megmérni az áramot? nincs lakatfogóm sajnos.
-
vtechun
veterán
válasz
tordaitibi #71507 üzenetére
Köszi a segítséget! A motort elvittem tekercselésre, mert új motort azért nem vennék, ha nem muszáj
Remélem utána már semmi probléma nem lesz, aztán akkor még állítok egy kis nyitási időt is, hogy megfelelően nagyra nyíljon, és, ha jól értettem, hogy ha rakok be határoló ütközőt akkor, ha annak nekimegy, attól nem nagyon lehet baja a motornak, ugye? vagy inkább úgy időzítsem, hogy ne is menjen neki egyáltalán? Köszi!
-
vtechun
veterán
válasz
tordaitibi #71498 üzenetére
Oks. A 2-es motor ment felcserélt állapotban is. De ugye a kondenzátorok maradtak azonos motoron. Most még ki fogom próbálni, úgy, hogy a két kondit felcserélem, hátha azzal van a gond, az lenne a legolcsóbb megoldás
más:
a zárási pont az van ütköztetve, viszont a nyitási nincs. Mivel érdemes azt megcsinálni, hogy a térkövet se szedje ki a helyéről? Köszi! -
vtechun
veterán
válasz
tordaitibi #71493 üzenetére
Hello! Az egyik képen látható, hogyan vannak bekötve a motorok. A feketét és a barnát annak függvényében fel kell cserélni, hogy balos vagy jobbos kapu nyílik először. A kaput nyitott kuplunggal félig kinyitottam, aztán zártam a kuplungot. 3-asával lehetett kihúzni a motorok bekötéseit, azaz azt csináltam, hogy simán felcseréltem a kettőt. Amivel annyit tettem, hogy így jobboldali kezdett először.
A jobboldali motor ment is szépen. Viszont a baloldali nem, búgott kicsit, aztán most nem az 1-es motor 2A-s biztosítéka ment ki, hanem a fő 5A-s - ez mondjuk lehet azért, mert végső állásba ért kinyitás tekintetében a jobboldali motor. Ebből azt szűröm le, hogy baloldali motornál nem stimmelhet valami - szorulhat? Egyébként a motor Proteco Aster.
Létezhet, hogy szétszedem, megmozgatom esetleg egy kicsit és utána működhet? Vagy ez jó eséllyel kuka? -
vtechun
veterán
válasz
tordaitibi #71491 üzenetére
Oks, köszi. Az mire utalhat, hogy most télen nem nyílt ki annyira nagyra, mint korábban? Bár akkor se nyílt ki annyira amennyire engedné a kar, kioldott kuplunggal pl.
-
vtechun
veterán
válasz
tordaitibi #71489 üzenetére
köszi, igazán sokat segítettél, az biztos, hogy eléggé kattog (csak) az egyik relé, amikor produkálja a hibát. Ahová be vannak kötve a kábelek, lent 13-18-as "foglalat", azok hogyan "működnek"? ki lehet őket húzni felfelé, aztán úgy csavarozni, mint egy sorkapcsot? Mert így eléggé nehéz lehet hozzáférni
-
mezis
félisten
válasz
tordaitibi #71404 üzenetére
Terheléses méréseim: (a terhelések csak néhány másodpercig tartottak)
A töltő 4,1V-ig töltött összesen 24,5V-ra.
Egy-egy cellát 2,2A-el terhelve, a cellák feszültsége 4V-ra esik, aztán visszaáll 4,08V-ra.
A 24,3V-ra csökkent akku csomagot 6,5A-el terhelve a feszültség 23,1V-ra csökken.
A terhelés megszünte után rövid idő alatt ismét 24,3V a 6db akku feszültsége, az egyes akkuk feszültsége 4,06 - 4,04V közötti. Annak a 3-nak is, amelyik mély alvásban volt.
Nem erre számítottam, azt hittem hogy a 3 álomszuszék feszültsége drasztikusan csökkenni fog.
Lehet, hogy a porszívó motor vezérlő áramköre hibás ? -
mezis
félisten
válasz
Igen, ez lehet a probléma. A tejes lemerítés után a saját töltője mostanra jelzett teljes feltöltöttséget, de a cellák feszültsége csak 3,9V körüli lett, a csomag 23,5V.
Kisebb fordulatszámon használva 21,5V-ra csökkent a feszültség, nagyobb fordulaton meg 20,5V-ot még láttam a műszeren aztán lekapcsolt.Ezek szerint az Li ion akkuk ugyan elöregedett állapotban is feltölthetők 4,2V-ra, de a megnövekedett belső ellenállásuk miatt nagyobb áram leadására már nem képesek ?
-
Barret001
addikt
válasz
Ott a pont
Nem mindegy a terhelő áram mértéke! Halott cellák betérdelnek,elektronika tilt. Ezt üzem közben szépen ki lehet mérni!
-
z2solti
tag
válasz
tordaitibi #71369 üzenetére
Köszönöm a segítséget meg a kiegészítést is!
-
ggggg5
csendes tag
válasz
tordaitibi #71341 üzenetére
Volt egy 3s akkum aminek az egyik cellája nagyobb feszre töltődött és merítés után alacsonyabb volt a feszültsége a többinél. Azt hittem a belső ellenállás miatt van.
Egyébként olyan 5-15 A áram megy át a drónnál.
Sajnos csak egy 12V 2 wattos kocsiizzóm van merítésre, azt kötném 3db cellára. A 6s hobbitöltőm 2A-val tudna kisütni de nincs balance kábelem.
A hobbitöltő tud ellenállást is, de minden másodperben más értéket mér. -
Barret001
addikt
válasz
tordaitibi #71347 üzenetére
Jól látod,5x3,6
Lehet hogy a kép csak illusztráció.
-
VIPowER
őstag
válasz
tordaitibi #71256 üzenetére
Nálunk bojlernél: Fekete : Föld, Sárga : nulla, Kék : Fázis. Nem, nem tudom ki kötötte így, de akkor én még nem voltam sehol sem.
-
[CS]Blade2
addikt
válasz
tordaitibi #71256 üzenetére
Le is videóztam: [link] Az lemaradt, hogy az alján nincsenek csavarok, szegecselt a cucc. Kihajítom, ma vettem helyette másikat.
-
[CS]Blade2
addikt
válasz
tordaitibi #71254 üzenetére
Ez egy gyári 6-os elosztó, nem szerelhető, nem volt szétszedve. fekete-fehér-zöld vezetékkel.
Kicsipogtattam, és a fekete a földelés, szóval bejött a tipped.
Egy ATC feliraton kívül más nincs rajta, nem tudom, hogy ez a gyártó neve-e.(azt hittem, hogy van valami szabvány, hogy a nulla fehér is lehet valamilyen környező országban és akkor a zöld lesz a föld.)
(falon át volt vezetve, és belül kötöttem volna össze csokival. A villás vezeték az normális, fekete-kék-zöldsárga) -
DonThomasino
veterán
válasz
tordaitibi #71205 üzenetére
Mi az a DMM ?
Itt olvasom hogy van egy külön lépés a hitelesítésre.
[link] -
DonThomasino
veterán
válasz
tordaitibi #71203 üzenetére
Tudom hogy rajtad nem, de az idő vasfoga
fog ezeken a műszereken ? -
TeeJay
félisten
válasz
tordaitibi #71170 üzenetére
értelem szerűen multiméterrel gondoltam 6V-ig meríteni maximum
vélhetően lesz benne valami védelem mert a DSLR géppel is 1x csak megáll minden és valószínű az már a védelem lesz ami lekapcsolja -
darvinya
titán
válasz
tordaitibi #71151 üzenetére
Nem, ez műszer, szín azonosan bekötve a mérőkábelek.
Képeken csak azt mutattam, hogy nem mindig „zászló” a pozitív. -
Barret001
addikt
válasz
tordaitibi #71129 üzenetére
Ha nem tudod hogy kell kinyitni,akkor be kell törnöd,Ez elég biztonságos szerintem.
-
Sixkiller6
őstag
válasz
tordaitibi #71129 üzenetére
pillanat, pillanat.
ez egy kertkapu, közepes atlétikai képességgel átugorható, a lényeg nekem most h ne kelljen mindig kulccsal vacakolni, hanem legyen egy lecsippantóm
és persze szeretném megőrizni azt a fícsört, h a házból a konzolról is tudjam nyitni. -
Iginotus
addikt
válasz
tordaitibi #71097 üzenetére
Az elsők 4 Ohm 40W osak a hátsók 8 ohm 50W osak. A hátsók előtt van még egy erősítő is.
Így is mehet egyre a földje?És akkor ez kell nekem?
-
csuki00
tag
válasz
tordaitibi #71083 üzenetére
Köszönöm, és mindenkinek aki válaszolt.
A kötődobozba szétcsúszott egy vezeték, ezért nem működött. Most már jó! -
darvinya
titán
válasz
tordaitibi #71083 üzenetére
Ha van villanyszerelő segítség, akkor egyszerűbb fázist először meg keresni a kapcsolónál.
Azt félre rakva, másik kettőt összecsavarva, és izzót kivéve, akkor túlvégen kicsipogtatni egyszerűbb. -
VIPowER
őstag
válasz
tordaitibi #71063 üzenetére
Ezek jobbak igen, csak nem működnek 2-3 V-ról.
-
válasz
tordaitibi #71019 üzenetére
Fénykoromban még magam megjavítottam volna, ma már nincs hozzá megfelelő helyem és szerszámozottságom sem, a leszedéshez pedig csápra van szükség, nagyobb az esély lefelé kiszedni és aknáról nem nagyon férni hozzá. Mikor először lent volt a generátor, akkor is 22 ezer forint volt a javítás, de van egy olyan érzésem, hogy csak a villamos résszel foglalkoztak. Mondjuk az sem bírta sokáig. A hátulján van egy vákuumszivattyú, ahhoz szerintem tuti nem nyúltak és most már folyik abból is az olaj. Emiatt gondoltam, hogy rendelek egy újat/felújítottat, elvileg ezekben fel van újítva a vákuumszivattyú is. Mondjuk jobb lenne az új, de tartok tőle, hogy nem lehet már olyat beszerezni. Azt sem tudom, ezeket hol és ki újítja fel, mármint a delco remyt például, amit a bárdi és az unix is forgalmaz, mint felújított generátor. Bár ahogy nézem van ott japanparts újban is, jó kérdés, hogy japanparts új, vagy delco felújított lenne a jobb. 70A-ben lenne új delco is . Bár ha kiderül melyik teljesítményű van rajta, előrébb leszek.
-
kmisi99
addikt
válasz
tordaitibi #71018 üzenetére
Ja akkor az nem led, akkor az infra vevőre gondolok. A távirányító jó, gyakorlatilag működött csak a vevőt takarta a kis dobozka ezért kiforrasztottam a vevőt majd 1cm kábelekkel vissza, eddig működött, kábeleket eltávolítva ismét vissza forrasztva se működik már. Azaz erre szeretnék rájönni, hogy a vevő, vagy valami az áramkörön halt e meg.
-
válasz
tordaitibi #71010 üzenetére
Köszönöm az ötleteket! Jövő héten kicseréljük, sajnos ezen a típuson egy kisebb agyműtét a generátor kiszedése. Corsa c 1.7 dízelem van, ilyen generátor található rajta: [link] [link]
Mikor pár éve elment a töltés, le lett szedve ami rajt volt és az lett megjavítva. Mondjuk nem volt a legjobb , mert például mikor indexeltem, a villogás ütemében hullámzott az alapjárat. A gyári állapotában ezt nem csinálta. De most veszek egy újat, bár ahogy nézegettem már nem is nagyon találni belőle újat. Nézegettem a delco remy felújítottat, 45-50 ezer körül lenne a generátor.
(#71009) pjen Köszi a tippet! Inkább nem kísérletezek vele, úgy is le kell szedni és kicserélni, megjavítani.
-
terapeuta007
aktív tag
válasz
tordaitibi #70991 üzenetére
hála istennek.nem.kell beleszenvednem egy 3. kapcsolot.
akkor ha osszetorzit akkor rakok ellenallast az aux vonalra.
itt szerintem egyebkent a bt modul az erosebb.
akkor viszont a bt modul felöl kéne rakni 500ohm-ot.azabaj hogy ha torzitani fog akkor muszaly lesz leforrasztanom.az erositorol a input kabeleket es megmerni csak a bt kimenet ellenallasat.
es utana a telo fulhalgatokimenet ellenallasat is. hogy kideruljon.melyiket kell gyengiteni.koszonom a valaszt.
-
And
veterán
válasz
tordaitibi #70973 üzenetére
"Fél-egy voltot értelmetlen elektronikával ejteni, a hatásfoka még rosszabb lesz mint egy ellenállásnak, van saját fogyasztás is valamint egekig nőnek a veszteségek ebben az üzemmódban."
Ebben lehet igazság, de csak részben, miután az összhatásfok nagyban függ a konverziós hatásfoktól, de ha az állandó is volna minden munkapontban (persze nem az), akkor is a kívánt kimeneti feszültség függvénye marad a soros ellenállásos megoldáshoz képest. Számítás alapján az jön ki, hogy 5V-os bemenetről 4V-os kimenetet megkívánva akkor járunk jobban a DC-konverzióval, ha annak a hatásfoka >80%. 3V-os kimenet esetén viszont már >60%-os hatásfokkal is jobb a konverzió mérlege, mint az ellenállásos feszültségcsökkentésé. Mindez ráadásul elvileg áramfüggetlen (hiszen mint említetted is, a saját fogyasztás is bejön a képbe, ami alacsony terhelőáramnál rontja az összképet). Mindenesetre egyik hatásfok érték sem megugorhatatlan, és az is igaz, hogy erre nem kifejezetten az LM2596-os alapú megoldás a legjobb, jobb lenne a terhelőáram / teljesítmény alapján választani. A 4,5...5V -> 3V átalakítás szinte biztosan jobb hatásfokú konverterrel, az 5V -> 4V valóban erősen necces, a 4,5V -> 4V pedig értelmes áramtartományban valószínűleg kivitelezhetetlen konvertálással (mod: mármint egyirányú, csak buck-konverterrel értve).
Magasabb kiinduló tápfeszültséggel valóban korrektebb lenne a dolog, csak az nem feltétlenül oldható meg az adott körülmények között. -
rednifegnar
senior tag
válasz
tordaitibi #70966 üzenetére
nem tudom mi az a kezelo csipogo. ez egy kezi muszer ami tul hangos es hely sincs benne, plane nem potinak. 100k-val teljesen jo lett.
(amugy a hangja gyarilag kikapcsolhato de az se jo mert fontos a visszajelzes ranezes nelkul is) -
Mewryck
tag
válasz
tordaitibi #70944 üzenetére
Kertes ház, 2 fürdőszobával, 150L tartállyal.
Az egyik fürdőszoba(kádas) mellett van a tartály,ott hamar van melegvíz, a másik fürdőszoba (zuhanyzós) van messze, ezért lett kiépítve a cirkulációs vezeték.
22:00 után már nem kell a távolabbiba a melegvíz.
Első körben én is időkapcsolóra gondoltam, ami pl. 6:00-22:00 között működtetné a szivattyút, óránként kb 10 percig. Ilyet mechanikus tud vagy csak a digitális ? -
Ribi
nagyúr
válasz
tordaitibi #70922 üzenetére
+darvinya
100-as izzo, majd bedugom fogyi merobe, hatha akkor jobban altszik mi tortenik.
Mennyi alap fogyasztas meg oke?
Csak fura hogy egy masik 600as trafo ilyet enm csinal, mondjuk az toroid, a mostani meg nem. -
darvinya
titán
válasz
tordaitibi #70922 üzenetére
Írja 220V/24V 400W a trafó.
-
válasz
tordaitibi #70921 üzenetére
OK, szóval elég ennyi. Köszi.
-
ElektrikusDE
senior tag
válasz
tordaitibi #70883 üzenetére
Asztali módra váltva mobilról is megy!
Chrome
-
Barret001
addikt
válasz
tordaitibi #70883 üzenetére
-
Barret001
addikt
válasz
tordaitibi #70880 üzenetére
Én látom a lámpát. Gondolom sorba kellene őket kötni,fejenként kapnának 3V-ot. Jó ötlet? [lámpaa]
-
darvinya
titán
válasz
tordaitibi #70849 üzenetére
Pedig egyértelműen látható a képről, hogy nyák ketté vált.
Tehát nyák réteg sérült.
Ehhez max. szerencsével lehet javítani, sok sikert hozzá. -
kelna91
senior tag
válasz
tordaitibi #70839 üzenetére
Nem, dehogy, még nem csináltam semmit, csak a Circuitlabben megterveztem a fenti áramkört, és lefuttattam az ottani szimulációt egy virtuális voltméterrel. De pont akkor fagyasztotta be a munkamenetet, amikor újrapróbáltam volna, szóval lehet, hogy ott volt valami rosszul beállítva.
Szerk.: Most látom, hogy milyen komoly diszkussziót ébresztettem. Köszönöm mindenkinek!
Még emészteni fogom. Most egyelőre annyit kérdeznék, hogy a 4K7 az 4700 Ohmot jelent, igaz?
-
atish15
aktív tag
válasz
tordaitibi #70827 üzenetére
-
Barret001
addikt
válasz
tordaitibi #70827 üzenetére
Hát az szerintem is smd technológiás lesz,el kell férnie kényelmesen zsebben.
-
kelna91
senior tag
válasz
tordaitibi #70814 üzenetére
A diódára miért van szükség?
-
pjen
félisten
válasz
tordaitibi #70813 üzenetére
Elektromos tari kontakrorait pedig még sikba is reszeltük,szétszerelve.
-
kelna91
senior tag
válasz
tordaitibi #70792 üzenetére
Hm, ez már előrelépés! Arról nem találtál valamit, hogy milyen ellenállásokat és hogyan kéne bekötni? Vagy ennél bonyolultabb a dolog? Egyáltalán jó az, ha folyamatosan a megfelelő feszültséget kapják az érintkezők, vagy csak egy adott ideig kell? Mert valami olyat olvastam, hogy a QC handshake kb. 1.25 másodpercig tart. Ehhez viszont IC kell.
-
válasz
tordaitibi #70741 üzenetére
Nem szakítottam le a söntöt, semmi baja nincs, csak az adatlapján olvastam, hogy 150 fok felett max. 10mp-et bír, 160 fokot meg 3mp-ig. A "láb direktben a söntön" annyit tesz, hogy egyből a sönt mellett van a csati forrszeme, és a fólia jól vezeti a hőt...
Az adc-re tippelek, de ezen szerintem nincs nagy védelem, tuti az az IC kapja nyersen a bemenetet, ami mér is - na most ez valami 30V-ig mér, de 5V-nál többet nem kapott.
@Darvinya : Amit írsz, az igaz, de ez egy 1500Ft-os kínai vacak, szerinted ezen lesz ezüsttartalmú forraszanyag?
Olyan szép hidegforrasztás volt a csatlakozó lábain... az ón is alig futotta be.
-
válasz
tordaitibi #70733 üzenetére
Wellerel. A V-A-Wh más kivitelű, az szerintem nem szenved ettől.
A kérdés leginkább az hogy a sönt hibája okzhatja-e? Bár ha rövidzárom a söntöt, akkor sem változik az érték. -
norbert1998
nagyúr
válasz
tordaitibi #70724 üzenetére
Rendben, ránézek erre is
Nem, egyszerűen csak ki-be kapcsolgatja az asztalt.
PHM: Ha más nem lesz, akkor igen, szerzek egy 20-30A-os relét, 24V-os kapcsolótekerccsel.
Köszönöm mindkettőtöknek
-
GZoli7
senior tag
válasz
tordaitibi #70706 üzenetére
Szerintem arra gondolt, hogy azzal a fogyasztóval ne kösse sorosan, amin figyelni akarja, hogy van-e feszültség.
-
r4pt0r
tag
válasz
tordaitibi #70707 üzenetére
12 volton világít, nem nagyon de egy kicsit igen.
-
sztanozs
veterán
válasz
tordaitibi #70653 üzenetére
Lehet, hogy ezt a videót látta...
-
darvinya
titán
válasz
tordaitibi #70629 üzenetére
Erre írtam, hogy használd egészséggel.
-
Gézengúz
addikt
válasz
tordaitibi #70630 üzenetére
-
darvinya
titán
válasz
tordaitibi #70625 üzenetére
Már írtam, de ha nem olvastad, arról nem tehetek.
-
darvinya
titán
válasz
tordaitibi #70614 üzenetére
Használd egészséggel.
-
válasz
tordaitibi #70423 üzenetére
Igen, én kérdeztem. A kisfeszültségű kört egy dugasztáp üzemeltetné, ami önmagában kettős szigetelésű, az egesz egy dobozba lenne zárva. A termosztát a dugasztáp konnektorának nulláját vezérelné. Jelenleg nincs rá szükség, csak elméletben kérdeztem. Beszereztem a célra egy AC kontaktort.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- WD Black SN850P 4TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, bordás, PS5 - 7300-6600 MBs - Eladó!
- Crucial T705 2TB M.2 NVME PCI-E 5.0 x4 - Új - 14.400-12.700 MBs - Eladó!
- Asus A15 FA506QM 15.6" FHD IPS Ryzen 7 5800H RTX 3060 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- HUAWEI MateBook 13 2020 - Kijelző nélkül - I7-10510U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - MAGYAR
- Csere-Beszámítás! Gamer PC Számítógép! I5 12600KF / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 512GB SSD
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest