- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- A karcsúság ára
- Samsung Galaxy S20 FE - tényleg nem lite
- iPhone topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Telekom mobilszolgáltatások
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
-
Mobilarena
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
demars
addikt
válasz
Dr. Szilikát #87075 üzenetére
Szia. Néztem a kapcsolást amit linkeltél (fűtés szabályozás).
Kikerestem az alkatrészeket neten nagyvonalakban tisztában vagyok, hogy mi mire való. Azért lenne kérdésem (azt írtad, ez egy egyszerű kapcsolás)
A hőelem fesz erősítése ok, bár itt is lenne kérdés: miért kell oda a P2 20k potméter, illetve a műveleti erősítő 3 as lábánál a V+ -nál miért kell a GND? (Tudom leírták, hogy referencia pont, de betápnál miért kell?)
Voltméternél az S2 kapcsoló miért?
A másik műveleti erősítő is kap V+ tápot, ott is van potméter (Ha jól gondolom ezzel szabályozható a hőmérséklet). De ott is van GND!
TRIAC -nál még nem tartok, ahogy értelmezem (adatlap alapján), motorok, fűtés stb kapcsolására alkalmas. Nincs minden "láb" felhasználva. Ez kapcsolja a Heater2 ágat, a kimenet c4 pontjára. De miért van bekötve a triak 6 os lába a trafóhoz? (Triak működését még nem néztem .)
Power 1 Kapcsolóval adunk áramot a Heater1 ágnak c1 kimenet, de ennél is van elágazás, egy 78L12 IC -hez (fesz szabályzó). Ez miért kell?
A rajz felső részénél, a feszültség szabályzónál van V+ és V- (meg egy csomó GND) Miért kell ez a feszültség szabályzós rész a Heater1 részhez?
Próbálok haladni a tananyagokkal, de magyarázat nélkül nehéz (3 műszak mellett fárasztó is).
Új hozzászólás Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Apple iPhone 15 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Készpénzes számítógép PC félkonfig alkatrész hardver felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Intel Core i7-13700K Processzor
- AKCIÓ! Intel Core i5 4690K 4 mag 4 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest