- Sony Xperia 5 V - kell-e nekünk zoom?
- Samsung Galaxy S25 Edge - a tegnap határán
- Mobil flották
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Megjött a jubileumi Pixel széria
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Új középpályást igazolt a Qualcomm
- Google Pixel topik
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
-
Mobilarena
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dr. Szilikát
őstag
válasz
lanszelot #85812 üzenetére
Nekem a Target 3001! volt az első, amivel már tervezni is tudtam.
250 Pins/Pads, 2 copper layers, area 2.0m x 2.0m and much more. All functions active, no time limit, no codes.
Később jelent meg az EasyEDA Chrome plugin változata, a tapasztalatok birtokában már azt is tudtam kezelni, noha itt-ott másképp működik. Ennek azóta már van önállóan telepíthető verziója is.
Ezek után viszont már a többi programban is tudtam "létezni", noha azelőtt ilyen CAD jellegű programot soha nem használtam.
A korábban írtakhoz pontosítva:
DC 325 V-ra rákapcsolná direktben a néhány ohmos primer tekercset, szétdurranna.
Ezt úgy értettem, ha leállna az oszcilláció és tartósan rákapcsolna. De itt az a lényeg, hogy az adott kapcsolófrekvencián egy kis induktivitású tekercs nagyobb impedanciát képvisel, ezért lehetséges anyagtakarékos, kis méretű trafók használata. Cserébe a vasmag már nem lehet tömör vagy lemezelt sem, hanem porkohászati eljárással fixált porvasmag szükséges az örvényáramok minimalizálására, ahol az egyes ferromágneses szemcsék egymástól is szigeteltek. Míg 50 Hz-en elegendő csak lemezeket szigetelni.
Ilyen diszkrét elemekkel működő önrezgő meghajtás elvét illik ugyan ismerni az elektronika alapjaihoz, de manapság egy energiatakarékos, terhelés nélkül jelentéktelen fogyasztású PWM-vezérlés már egy IC-vel el van intézve, amiben lehet egyben az integrált MOSFET is, kisebb teljesítmény esetén.
https://www.leadtrend.com.tw/en/product-page/15/116-ld5536r
http://radio-files.ru/download/datasheet/microshem/l/LD7530.pdf
Új hozzászólás Aktív témák
- NVIDIA® driverek topikja
- BestBuy topik
- Az Xbox égisze alatt oldaná meg a PC-s játékosok legnagyobb gondját a Microsoft
- Milyen videókártyát?
- Sony Xperia 5 V - kell-e nekünk zoom?
- Samsung Galaxy S25 Edge - a tegnap határán
- Mobil flották
- Autós kamerák
- Gamescom 2025: Itt a legújabb Gaming NUC
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- Új Acer Predator 16 WQXGA 165Hz G-Sync i9-13900HX 16GB 1TB Nvidia RTX 4070 8GB 140W Win11 Garancia
- Számítógép, ryzen 5 2600, RX 580 8GB, 16gb ddr4, 512gb ssd, 1tb hdd
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 16/512 Iris Xe FHD
- Gigabyte GeForce GTX 1660 Ti OC hibátlan, dobozos, 14 nap személyes garanciával
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 32/512 Iris Xe FHD
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch SE/Apple Watch SE 2 (2022)
- Surface Pro 7+ i5-1135G7 16G 256GB 1 év garancia
- Azonnali készpénzes INTEL CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- HP 15S FHD LED Matt Ryzen5 5500U 4.0Ghz 8GB RAM 256GB SSD Radeon RX Vega7 Win11 Garancia
- BESZÁMÍTÁS! Asus B550M R9 5900X 32GB DDR4 1TB SSD RTX 4070 SUPER 12GB Be Quiet! Silent Base 601 850W
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest