Hirdetés
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Nem engedi el a 128 GB-ot a Google
- Apple iPhone 13 mini - miért nem veszik elegen?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- One mobilszolgáltatások
- Google Pixel topik
- EarFun Air Pro 4+ – érdemi plusz
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Én is így látom hiába az elméleti síkon levezetett leírás, ha valójában nem igaz...

Most értem a
Dexterespályára na itt volt egy olyan rész ahol a 680-is beszaggatott rendesen pedig 50-55FPS volt és még is akadozott elég durván még jó hogy gyorsan végeztem ott.
Nálam továbbra is nagyon bejön a gém.

-
negro
őstag
Kivancsisagbol most megneztem MSAA nelkul igy pedig atlag 41fps, min 31 lett. Ergo durvan egy 4xMSAA 25% -ot lassit. Na ennyit ezekrol a szaraz tesztekrol.
-
zack
nagyúr
Én meg nem hiszek az önreklámban. Abban hiszek amit itt mérünk. Ráadásul nálam még előnyöket élvez a 2db natív x16 PCI-e port.

Proci lehet még, de Q9650 4,2Ghz-en nem lehet szűk keresztmetszet. A VGA driver lehet esetleg gond, de ezt a beta8-at te ajánlottad.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Van más driver, amivel próbálkozhatnék, esetleg külön CAP-ot feltéve hozzá? -
Abu85
HÁZIGAZDA
Az OS semmit sem jelent. A driver ugyanaz ebből a szempontból.
A Hitman guide-ban a CF skálázódási hatékonysága 29%-kal jobb az SLI-nél. Az a baj a röptében mért eredményeknél, hogy nem ugyanaz a szoftverkörnyezet és a gép többi komponense sem. Ez óriási különbségeket eredményezhet.
-
-
zack
nagyúr
Van itt még egy operációs rendszer faktor is... Kíváncsi lennék Win8-on hogy muzsikál a CF.

Biztos igazad van elméleti síkon, de a gyakorlat, és a tények mást mutatnak. A benchmark, bárki is futtatja, egyforma. SLI-n is ugyanazok a frame-ek futnak, mint CF-en, és SLI-nél valamiért kiegyensúlyozottabb.
Tehát valamiért a multi GPU jobban megy nV-n. Ezt lehet cáfolni elméleti síkon, de itt vannak a topikban az eredmények fehéren-feketén. -
Abu85
HÁZIGAZDA
Az interframe kommunikáció ennél a játéknál nem hiszem, hogy állandó adatmennyiséggel dogozik. Ha nagyobb adatcserébe ütközik az AFR, akkor mindegy, hogy SLI vagy CF, az önmagában gond. Ez a technológia működéséből ered.
Nekem van guide-om erre a programra, és az alapján én sem mondanám, hogy baj lenne az AFR-rel, de a helyzet az, hogy bizonyos jeleneteknél okozhat bajt. Nem feltétlen muszáj ennek a problémának előjönnie egy pályarész alatt. Valószínű, hogy a minimum csak egy képkocka késése, és a többi már jó gyorsulást mutat. Ezek a dolgok jellemzők az AFR-re, ha a motor nem teljesen AFR-barát.(#190) zack: Itt nem erről van szó. Nem mutogat az AMD a Nixxesre és a Nixxes sem az AMD-re. Nem is tehetik meg, mert egymással kéz a kézben csinálták a játék PC-s portját. Nyilvánvaló, hogy a valós GI-t, a speciális SSAO-t és a speciális MSAA-t nem teljesen a Nixxes fejlesztette, így az AMD vezető szerepet vállalt az implementálásban. Ezt egyikük sem tagadja. Nem is lenne értelme. Egy józan ésszel dolgozó fejlesztőcsapat ilyen effektek implementálásába önmagától nem fog bele, mert kockázatos és időigényes. Az AMD-nek ideje mint a tenger, így náluk már más a kutatási rendszer. Kifejlesztenek ezt-azt majd megbeszélik a fejlesztőkkel, hogy melyiket implementálják közösen. Manapság így működik.
Az üzleti részt sem tagadja az AMD. Világos, hogy minden compute shader a GCN-n architektúrát segíti a Keplerrel és a többivel szemben. Nekik ez érdek. Nyilván a rakás compute shader miatt szorul a GTX 680 a HD 7870 és a HD 7950 közé a teljesítmény tekintetében. -
zack
nagyúr
Mindennek megvan a miértje. A háttérben pedig szinte minden esetben az üzleti érdek húzódik, ha az okokat keressük. Semmi bajom nem volt eddig a 6970 CF teljesítményével 2560-ban szinte minden esetben bírták a maximális grafikát kompromisszumok nélkül. Alapvetően itt is. De mindig van magyarázat, mi miért nem megy úgy ahogy kellene. A hardver gyártó a szoftver fejlesztőkre fogja, és ez megy oda-vissza, de a lényegen nem változtat.
(#189) SzlobiG
Így van. Az SLI-s tesztben nincs drasztikus minimum és átlag fps esés.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
De nem a CrossFire problémájáról van szó. Az dettó ugyanúgy működik, mint az SLI. Itt a motor a probléma, ami adatot cserél a frame-ek között.
Most attól, hogy jött egy olyan játék, ami relatíve sok interframe kommunikációt használ, még nem fogja az AMD és az NVIDIA teljesen megszüntetni a multi-GPU technológiát. Az SLI és a CF továbbra is élvezi a támogatást, de azokkal a játékokkal, amelyek nem AFR-barát motort használnak nem lehet mit kezdeni. Sosem lehetett.
Ami megfontolandó esetleg az az AFR leváltása. A Lucid objektumszintű skálázása reális alternatíva az ilyen motoroknál. Ennek viszont az a gondja, hogy jó minőségű támogatást csak platformszinten lehet csinálni. -
Rasiel
senior tag
Szoktam figyelgetni a monitor piacot, árakat, így valamilyen szinten én is képben vagyok az "erőviszonyokkal" kapcsolatban. Az U2711 általában 170-185k között mozog egy jó ideje, élőben sajnos még nem volt szerencsém megtekínteni, de a tesztek, leírások, vélemények összessége alapján nagy tudással rendelkezik, és gondolom egy élmény rajta, ilyen felbontásban játszani, ilyen játékokkal. (Én az enyémet kisebb hibái ellenére nagy megelégedéssel használom, cserén abszolút nem gondolkodom mostanában.)
Csak hát, ha a legújabb gépigényesebb játékokat maximumra húzva szeretnénk játszani, akkor mélyen bele kell nyúlni a zsebünkbe, ha élvezhető sebességet szeretnénk kapni. Egy GTX670 azért ma már elkél 2560-ba, ha az előbb említett módon szeretnénk játszani. Én a helyedben egy kártyás rendszerben gondolkodnék a jövőt tekintve, de abban igazad/igazatok van, hogyha lenne normális támogatás a többkártyás rendszerekhez AMD és Nv részről, akkor sokkalta időtállóbb megoldás lenne, de így én inkább maradnék az 1 VGA-s megoldásnál. Mellé még lap, ram, cpu, ami nem lesz kevés kiadás... -
zack
nagyúr
Hogy "on" is legyek. A kórházas rész...A textúrázás eddig itt látszik a legjobban mennyire profi. A csempék, a műszerek, a függönyök fizikája..Minden. Gyönyörű.

De majd csinálok screenshot-ot 2560-ban...
-
zack
nagyúr
Nem vagyok biztos benne, hogy egy 680 elég lenne 2560-ban, de aztán lehet. A single high end kártyás rendszereknél az a gond, hogy baromi drágák, és hamar kikopnak. Lehet, hogy most még elég lenne az 1db 680, de jövőre már nem, és ha ragaszkodnék az egy kártyához, adhatnám el bukóval, és vehetnék új szériát.
A CrossFire-t kiépítve jóval időtállóbb megoldás, főleg ha lenne normális support. Ha meg nincs, ahogy Abu is mondja, akkor meg kell szüntetni, mert ez így inkorrekt. Kiépíted, tejelsz a kasszánál vastagon, elteszik a pénzt mosolyogva, majd fosnak rád. Akkor ne legyen Crossfire, és nem kell erre építeni a marketinget. Ennyi.
Egy kártyás rendszerben mindenképpen 680-at vennék, és abból is valami ütősebb darabot.(#184) Rasiel
Egyébként azért lett nagy monitor, mert jó üzletet kötöttem. 155k volt (1,5 éve) , ráadásul volt beszámítás is. Most ez a monitor 200k de lehet már több is. A látvány, és a júzer ikszpériensz elsődleges feltétele a megjelenítő és a nagyobb felbontás. Hiába van csúcs VGA-d, csúcs hardvered, ha 1920-ban tolod. A 2560 keveseknek adatik meg, hiszen egy normális darab szinte egy átlagos komplett konfig ára, de aki hezitál egy ideje a cserén, annak azt mondom, lépje meg, mert nagy élmény, és többet ad, mint bármilyen ultra felbontás agyon szűrőzve. Félreértés ne essék nem sírok a játékkal kapcsolatban, pláne így, hogy rájöttem, mit nem szeret a 6970 CF (16xAF + SSAO), de előbb adok lejebb a részletességből, mint hogy a felbontást vegyem lejjebb, mert még mindig így járok jobban látványban.
De azért így a legjobb. Maradt minden ultrán, és vaj sima a játékélmény.
Nem mellesleg, szerintem a beépített bench nagyon bugos, ami az eredményeket illeti, tehát nem egy jó viszonyítási alap.
-
Rasiel
senior tag
Ekkora natív felbontású monitorhoz kell is a kakaó bőven 2560x1440-ben ehhez a játékhoz is, de ahogy elnézem majd a Far Cry 3-hoz is. A mért CF eredményeid viszont eléggé érdekesek, ezek miatt nem gondolkodok én CF-en vagy SLI-n...
Én is mértem egyet, 1080p, minden maximum, MSAA off:
min: 38
max: 68
avg: 47 -
Abu85
HÁZIGAZDA
Ez így működik. Amíg nagy az interframe kommunikáció bizonyos jeleneteknél addig a minimum fps-re ez nem lesz jó hatással. Az SLI is ugyanúgy működik, ahogy a CrossFire. Ugyanazokat a hátrányokat elszenvedi. Muszáj átmásolni az adatot a másik GPU memóriájába. Ezt sem fogja elkerülni egyik AFR-rel működő technológia sem. Erre az a gyógyír, hogy az interframe kommunikációt minimálisra vegyék a fejlesztők, de ez nem általános. Valamikor annyit lehet vele nyerni, hogy érdemes bevetni, főleg azért, mert sokkal kevesebb embernek van CF/SLI rendszere, így ez a réteg lesz hátrányba szorítva bizonyos döntések meghozatalánál. Gondolom ennek köze van ahhoz, hogy az AMD idén már nem csinált hivatalosan két GPU-s csúcskártyát. Elkezdték máshogy tervezni a játékokat. Valószínű, hogy az AFR helyett majd jön valami másik alternatíva.
(#162) huskydog17: Jó, de a Deus Ex: HR-ben nem volt MSAA, valós GI, Bokeh DoF, Hitman-féle SSAO. Azért ezek nem arról híresek, hogy a teljesítménnyel finoman bánnak.
Ebbe is rakhattak volna MLAA-t. Szerintem főleg azért használják a Gaming Evolved fejlesztők az FXAA-t, mert az AMD csinált a 3.11-es algoritmusra egy DirectCopmute-tal működő verziót. És mivel az FXAA több mintával dolgozik, mint az MLAA, így az összességében jobban terheli a Keplert, mint a GCN-t. A Hitman FXAA-ja eleve elég jó minőségű. Rengeteg mintával dolgozik, és subpixel adatokkal is el van látva, valamint van rajta sharpen. Ez jóval bonyolultabb FXAA, mint amit a játékok, vagy az inject megoldások használnak, de ez a jó. Az MLAA, FXAA, meg a többi postAA igazából jó ötletre épül, de ha nem gyúrod ki őket a programhoz, akkor nem fognak tökéletesen működni. Ezt egy driverben, vagy egy inject megoldásban nem lehet megtenni, de egy játéknál a fejlesztő megteheti. És így már elég jó lesz az eredmény, mindegy, hogy MLAA vagy FXAA. Persze az alapalgoritmusok általános gyengesége megmarad, így az FXAA sosem fogja szeretni a 45 fokos éleket, míg az MLAA a függőlegeshez és a vízszinteshez közeliket, de a többi általánosabb probléma eltüntethető, így például a temporális zavarok, a hud kiszűrésével a betűk torzítása, illetve a sharpen szűrővel élesíthető az eredmény. Teljesen jó megoldást választottak a fejlesztők. Igazából mindegy, hogy MLAA vagy FXAA, csak szabják a megoldást a játékhoz.
Az FXAA és az MLAA2.0 sebessége az nem olyan általános, hogy az egyik állandóan gyorsabb. Az MLAA2.0 a működéséből eredően kevésbé paraméterezhető. Be lehet itt állítani mindegyikre, hogy milyen minőségben működjön, de az MLAA-ra nem szokás, mert kevésbé skálázódik. Van egy ideális paraméterezése, aminél nem érdemes kevesebbet használni, mert ronda lesz, de többet sem, mert nem lesz szebb, eközben a teljesítmény kis tartományban változik. Az MLAA-ra nincs is minőségi beállítás a játékokban. Csak bekapcsolhatók, jellemzően maximális minőségi paraméterezés mellett. Az FXAA teljesítménye már szélesebb skálán változik a paraméterezéstől, és ami fontosabb, hogy a minősége is széles skálán állítható. Éppen ezért az FXAA lehet gyorsabb az MLAA-nál, de rosszabb minőség mellett, viszont lehet lassabb is, de jobb minőség mellett. Az, hogy ki milyen paraméterezést használ egyéni dolog. Az NV driverbe jellemzően a közepes minőségi szint van építve, mert az FXAA-ra jellemző, hogy magas minőség mellett relatíve jobban esik a teljesítménye. Ezért rakta át az AMD DirectCompute-ra az algoritmust, de még az NV is beépítette a Gather4-et. Ezekkel a dolgokkal az általános sebesség felgyorsítható, vagyis nem jelent gondot, hogy ha a mintavételek számát drasztikusan megnövelik a fejlesztők. Ezt látjuk a Hitman esetében is. Persze így jobban is zabálja a rendszer az fps-t, de a minőségi változást figyelembe véve ez még így is megéri.
Az FXAA és az MSAA az elvben két különálló dolog. A Hitman esetében viszont a motor működésének egyfajta sajátossága, hogy az FXAA és az MSAA kiegészíti egymást. Funkcionálisan működnek egymás nélkül, de bizonyos területeket az MSAA tud jobban leszűrni, míg a többit az FXAA. Így van az egész kalibrálva, hogy a kettő egymás mellett alkosson egy egészet.(#163) zack: Minden AA megoldásnak vannak gyengéi. A legátfogóbb technológia az SSAA, csak nagyon zabál. A többi AA esetében fel lehet sorakoztatni a pró és kontra érveket. Gyakorlatilag mindegyik mellett. Az MSAA-t egy post-process megoldással azért szokás ma keverni, mert kétféle AA típus egymás hibáit elfedik, így teljesebb lesz az AA. Az lehet, hogy marad még probléma, sőt biztos is. Ma is van olyan játék, mely háromféle AA-t használ a szűrésre (Sleeping Dogs FXAA+SSAA+MLAA). És még így is említettek a fejlesztők olyan részeket, amire bevethető lenne egy negyedik AA extraként, ami a shimmering miatti temporális zavarokat szűrné. Az AA alapvetően egy nagyon komplex kérdés. Véleményem szerint a jövőben érdemesebb lenne a kutatásokat az analitikai megoldások felé fordítani. Nagyon gyors specifikus megoldások egy-egy problémakörre. Ezzel főleg az a probléma, hogy egyedi implementációt követel, vagyis minden motorhoz gyakorlatilag a nulláról kell felépíteni, de mivel a DirectX 11.1 sokkal egyszerűbbé tette a shader debugolást, így a fejlesztők több figyelmet szentelhetnek ennek az iránynak.
Az AFR skálázódása a Hitman esetében specifikus. A motor úgy van felépítve, hogy bizonyos jeleneteknél információval segítse a következő képkockát. Ennek a célja, hogy a feldolgozás felgyorsítható legyen. De az SLI és a CrossFire úgy működik, hogy az egyik képkockát az egyik GPU számolja, míg a következőt a másik. Mivel a memória nem közös, így a kimentett információkat át kell másolni a második GPU memóriájába. Ez az interframe kommunikáció, gyakorlatilag két egymás utáni frame közötti adatcsere. Egy GPU mellett ez nem gond, mert ott van az adat a memóriában. A második GPU-nak viszont ez nincs meg. Valamilyen szinten ez kezelhető, vagyis el lehet érni gyorsulásokat AFR módban is, de a minimum fps csökkenhet, mert a frame számításának megkezdéséhez meg kell várni az adat átmásolását. Ezzel nem lehet mit csinálni, ez pusztán a hardver képességein múlik, hogy milyen gyorsan kerül az egyik VRAM-ból a másikba információ.
Arról nincs adat, hogy a jövőben hány ehhez hasonló játék érkezik. Igazából nem szükségszerű, hogy egy motor így működjön, de ha így működik, akkor az AFR-nek vagyis az SLI-nek és a CF-nek káros. -
-
zack
nagyúr
Már ne is haragudj...Kétlem hogy átlag 30fps mellett nem esik 25 alá.
Vagy még nem jártál olyan részeken, ahol majd lesz bezuhanás, mert egyszerre mondjuk 100-200 ember mozgása van renderelve, amik közben ide-oda rohangálnak, lőnek..stb. Szóval 30-as átlagnál kétlem a 25 feletti minimumot. Amióta levettem az SSAO-t, és visszább vettem az AF-et 8x-ra, azóta meg van táltosodva. 60-70fps ultrán 2560-ban...(#169) SzlobiG
Ezért is gondolkodom nV-ben a jövőt tekintve. De szerintem 680 SLI felesleges lesz még nekem is. 670 SLI-t viszont fincsinek tartom.
Ehhez viszont lapot, procit, és RAM-ot kell cserélnem. -
negro
őstag
válasz
Firestormhun
üzenetére
3. palyan pont azt kapnad amit hianyolsz... nekem nagyon bejon. Ja es a hangok is vmi eszement jok benne.
-
-
-
Firestormhun
senior tag
Grafikáját tekintve egyértelműen a legszebb pc-s játék jelenleg (GI+AO+Bokeh+dinamikus fények, nyami), viszont a 4xMSAA+FXAA sem elég hatékony, mozgás közben eléggé zizegnek azok az élek.
7970-en a benchmark és az első pálya megy a legrosszabbul a többin bőven 40 fps fölött volt a minimum 1080p-ben.Hangulatilag nekem abszolút nem jött be a játék, sehol nincsen a megszokott borongós szimfonikus zene melletti lassú lopakodós játékmenet.

-
negro
őstag
válasz
BomiBoogie
üzenetére
Na de ez az, hogy grafikaban eleg Top10 -en nez ki ez a jatek. Ha tuningolnam a procim es a videokartyamat akkor meg meg Full HD -es felbontasban is menne akadas mentesen maximalis reszletesseg mellett a jatek egy ~3 eve megjelent CPU es ~2 eve megjelent VGA -an. Azert ez igy eleg jo.
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
Főleg, hogy ezek a mai játékok eleve részletes textúrájúak, szép fényekkel, még a legalacsonyabb beállításon is élvezhető, ha megfog a hangulata. Ha meg nem, akkor úgyis mindegy.

Persze, megértem, hogy bosszantó, ha az 1 éves csúcskártya sem viszi tökéletesen. dehát ilyen ez a popszakma.

SZERK.: A konfigunk is nagyon hasonló.

Én majd egyik nap kíváncsiságból elkezdem egy nehezebb fokozaton, de azt mondod, az Expert is irreálisan durvának tűnik?
-
negro
őstag
válasz
BomiBoogie
üzenetére
Ott a pont. En is inkabb jatszok par perc es tolom a 2. palyat. Expertben kezdtem el nem tudom mennyire lesz ez igy nehez a kovetkezokben. Kicsit tul hamar jonnek ra, hogy nincs ott keresni valom... A jatek optimizalasaval sincs gondom mert tobb mint fel eves VGA driver vant fent pl. (12.1 Catalyst) es se egy grafikai bug se semmi es nem is akad Ultra grafikan, 4xAA-al se. (atlag 30fps a gepemen egy AMD 6950 -el es min. se esik 25 fps alla) Igaz 1680x1050 -ben van es kurva jol nez ki. Az, hogy ez, illetve egy 1920x1200(1080) felbontas miert nem eleg nem vagom! Grafikusoknak valo felbontasokban jatszani es csodalkozni, hogy lassu

-
aizen92
addikt
Dexter industriesnál a checkpoint előszeretettel visszaspawnoltatja az összes őrt akit eddig kinyírtam
figyeljetek erre 
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
Olyan szárazak ezek a benchmark hozzászólások, játékélménye már nincs is senkinek, csak az FPS éltet?

-
zack
nagyúr
Kikapcsoltam az SSAO-t, és levettem az AF-et 8x-ra. Az AF visszavétele 16-ról 8-ra nagyon sokat dobott játékban, látványban meg szinte semmit.
Ez már csak azért is érdekes, mert az AF elvileg alig terheli a VGA-kat.
Szívok Chinatown-ban, a kínai újév ünneplésénél.

-
zack
nagyúr
válasz
huskydog17
üzenetére
Egymástól függetlenül kapcsolható, ebből én arra gondolok, hogy függetlenül egymástól működnek.
Az ok itt baromi egyszerű lehet miért döntöttek a fejlesztők MSAA mellett. Tetszik a játék? Vedd meg hozzá a legújabb VGA-t és akkor majd jobban fog futni. Ezek direkt generált dolgok, és a háttérben hatalmas pénzek mozognak. Ha a jól bevált és kitaposott úton fejlesztenének, ki venné és miért az új szériás VGA-kat?
Már csak arra lennék kíváncsi, hogy egy 79xx CF hogy skálázódik...Mert ha jól, akkor megvan a következő összeesküvés elmélet, hogy "add el 6970CF-et mert az már őskövület, és vedd meg az új szériát, mert az mennyivel gyorsabb".

-
huskydog17
addikt
A Deus Ex: HR viszont sokkal-sokkal gyorsabban fut, nem volt ennyire VGA zabáló és annak idején azi s elképesztően jól nézett ki, vagyis akkor is tudtak nagyon szép látványt, de sokkal gyorsabban, azt még egy közép kategóriás VGA is stabilan vitte 60 FPS-en, míg az új Hitman-t még a leggyorsabb VGA sem képes 60-on járatni.
Nem hiszem, hogy annyira nagyon rossz ötlet volt az MLAA, mivel a játék nagyon szép volt, legalábbis alig volt rá panasz grafika téren. AZ MLAA ott legalább gyors volt, lehet, hogy nem volt olyan precíz, mint a mostani MSAA a Hitman-ben, de látható hátránya nem volt és cserébe gyengébb vasakon is kifogástalanul működött.
Értem én, hogy a Hitman-ben lévő AA fejlettebb, de nem tartom logikusnak, illetve ésszerűnek, hogy betesznek egy olyan AA-t ,ami lényegi látható minőségjavulást nem eredményez a többi AA-hoz képest, és ezzel legyilkolják a játék sebességét, miközben például egy MLAA 2.0-val valószínűleg nem (sokkal) lenne rondább a játék, de cserébe sokkal gyorsabban futna. Bár ha az FXAA gyorsabb, mint az MLAA 2.0, akkor semmi.
Amúgy a játékban az FXAA és MSAA egymástól függetlenül tud működni? -
zack
nagyúr
Azt hiszem, először konfig csere lesz nálam, majd utána SLI rendszer. Ez katasztrófa amit az AMD csinál.

Feltettem Abu által ajánlott 12.11 beta 8-as drivert, és lefutattam én is 1920*1080-ban...NoMSAA:
Single:
min 35,01
avg 41,90
max 50CF:
min 26,41
avg 38,66
max 108,73Minimum fps-ben -24% kevesebb CF-ben, Átlagban -7,9% kevesebb, maximumban pedig +54% hoz többet a CF.
Ragyogó. Tapsoljuk meg a drivert író csapatot.4xMSAA
Single:
min 23,30
avg 28,02
max 33,96CF:
min: 17,47
avg: 37,94
max 48Minimumban itt is -25% kevesebb CF-ben. Átlagban -35,4% kevesebb, maximumban pedig +29,25% hoz többet a CF.
8xMSAA
Single:
min 16
avg 18,96
max 23,30CF:
min: 8,54
avg: 33,54
max: 39,62Minimumban -46% kevesebb CF-ben. Átlagban +44% a CF javára, és maximumban is +41% a CF javára.
Összességében a végeredmény elkeserítő.

-
zack
nagyúr
1680-ban persze. A gond az 1920+ felbontásoknál kezd érdekes lenni.
A te natívod 1.764.000 képpont. Az enyém a duplája...3.686.400Aki pedig nem játszott 2560-ban, ne is tegye. Egész egyszerűen a látvány akkora élmény, hogy utána elképzelhetetlen 1920-ban játszani. Függőség...
Sajnos drága VGA az kell hozzá. Lehetőleg kettő. -
negro
őstag
Most tettem fel, eleg jonak igerkezik. Jatek elott meg lemertem es atlag 30 fps mertem vele. A minimum is 25 ugyhogy epp, hogy nem akad es nem lathato szaggatas.
1680x1050 -ben, ultra grafikan, minden bekapcsolva, 4xMSAA -val.CPU, GPU, Memoria minden alapon megy es nem fel millas gepem van.
-
1920x1080 minden max. 8x MSAA:
GTX660Ti SLI: 20,19 (33) | 50,58 | 41,64
GTX 660Ti: 11,78 (16) | 26,00 | 21,84A minimum fps érték valamiért az utolsó pillanatban a fekete záró képernyőnél nagyon beesik. Zárójelben odaírtam a teszt végéig mért minimum fps-t is. Minél nagyobb a terhelés annál jobban skálázódik a két kártya.
-
Huhh nálam ez kezd év játéka lenni nagyon jó a grafikával még mindég nem tudok betelni, na meg a régi Hitman hangulat...
Végre nem egy olyan fps játék amit 5-6 óra alatt végig lehet vinni (cod,mohw), hanem sokkal több órát bele lehet tenni és persze itt is van rá lehetőség, hogy rambó vagy silent. 
-
matepalfi
aktív tag
válasz
BomiBoogie
üzenetére
szrintem nem steames
-
matepalfi
aktív tag
ERRE VKI? fontos nagyon

-
ForRedGlory
félisten
nem ide szántam, sorry
-
matepalfi
aktív tag
Üdv!
Egyik barátom felrakta a Hitman legújabb részét, és az alábbi hibát kapja.
Fut a játék egy ideig, de egy idő után lefagy, majd kilép az alábbi üzenettel:
Fatal DirectX Error
The game has encountered a DirectX error and needs to close.
Error code: DXGL_ERROR_DEVICE_REMOVED
Error description: Hardware device removed.
Grapichs card:
Dedicated video memory: 0 MiB
Dedicated system memoty: 0 MiB
Shared system memory: 0 MiB
Avaible physical memory: 479 MiB
Total physical memory: 2047 MiB
Avaible Virtual memory: 575 MiB
Total virtual memory: 2047 MiB
Reserved virtual memory: 1472 MiB
Working set size: 926 MiBHogyan lehetne megoldani a gondot?
-
quaddamage08
tag
Uraim . . .

-
Abu85
HÁZIGAZDA
A 12.11 beta8 tartalmazza azokat a profilokat, amik erre a játékra vonatkoznak. Vagy a jövőhéten lesz beta9.
Amúgy a motor nem túlzottan AFR-barát. Sok az interframe kommunikáció. 80-90%-kal sosem fog skálázódni.
-
zack
nagyúr
Valami tuti nincs rendben még a CF-el.

Single módban
Min 30
Avg 36
Max 48Ehhez képest a CF-es eredmény több mint fos.

CF-ben minimum, és az átlag maradt, a maximum meg felugrott...
Abu!
Mikorra várható az új WHQL? Mert kelleni fog ide mint egy falat kenyér...
(#140) aizen92

-
Chereiose
addikt
Na most fogom kipróbálni

-
Abu85
HÁZIGAZDA
Inkább vegyél VGA-t, és jövőre cserélj procit az új generációból. 4,2 GHz-en egy Yorkfield az még mindig nem rossz. Emellett te úgyis 2560-ban játszol. Oda GPU kellene. Egy HD 7970 GHz Edition már jobb ezekben az új játékokban, mint két HD 6970.
Azon nyilván már nem fog segíteni. De amikor elkezdték tervezni a motort (kb. 5 éve), akkor még nem tudták, hogy 2012-ben lesz az AMD-nek egy forward+ lighting megoldása erre a problémára. Én is deferred shadinget választottam volna akkor, az volt a legjobb opció. Ma már nyilván van jobb.
(#138) zack: Nem hiszem, hogy kell neked két HD 7970 GHz Edition. Egy is elég erős. Az új játékokban erősebb mint amid most van. Minél jobban mennek el a fejlesztések a compute irányba, annál jobban nő az olló a GCN és a többi architektúra között.
-
zack
nagyúr
válasz
ForRedGlory
üzenetére
Igazából itt teljesen mindegy. Az én eredményem egy 3 éves technika alapjain nyugszik kivéve a VGA-kat.
1150Mhz DDR2 + 4,2Ghz Yorkfiled + X38 Maximus Formula már nem nevezhető túl izmosnak egy I7 rendszer mellett, bár nekem még 2db x16 sebességűek a PCI-e csatik.
Összeraktam fejben három konfigot, VGA-n kívül, mert ez még így is sok, nem hogy egy 7970 CF-el...

AMD:
Lap: Asus Crosshair Formula Z
Proci: FX8150
RAM: Corsair Dominator GT 2133Mhz /2x4GB
----------
134kIntelből 2 variáció lehet, a kettő között 3-4k difi van árban, de talán a Sandy felé hajlok a tuning miatt:
Intel Sandy:
Asus Maximus IV Extreme
I7 2700K
Corsair Dominator GT 2133Mhz /2x4GB
----------
187kIntel Ivy:
Maximus 5 Formula (110k túl sok az Extreme-ért)
I7 3770K
Corsair Dominator GT 2133Mhz /8GB
---------
190kRAM-ot kiválthatja a PH-n most tesztelt 2x4GB Kingston HyperX is ami csak 15k környéke. Az AMD konfig -50k az Intelhez képest, de kizárt hogy érezzem a különbséget bench progikon kívül.
Azért pár véleményt off-ban szívesen szívesen vennék.

(#135) Abu85
A lényegi probléma ott van, hogy tök mindegy, váltanak e vagy sem, mert a Hitman futásteljesítményén ez már semmit se fog segíteni.

-
Abu85
HÁZIGAZDA
Nagyon sok motor használ deferred rendert. Ennek a lényegi előnye, hogy rengeteg pontfényforrást tud hatékonyan kezelni. Persze van egy rakás hátránya is, amelyek között az MSAA általánosan gyenge hatásfoka is ott van. Maga a render technikailag nem is kompatibilis az MSAA-val, de megoldják, ez viszont nagyobb tempóvesztést okoz.
Van egyébként a problémádra megoldás. Át kell állni a Forward+ Lighting renderre, amit a DiRT Showdown használ. Az hatékonyan kezel rengeteg pontfényforrást, és még az MSAA-t is tökéletesen támogatja. Sőt, jó az átlátszóság támogatása is, nem limitáltak a felületi variációk, és kisebb mértékben terheli a memória-sávszélességet illetve a memóriát. Ez egy nagyon jó alternatíva a jövőre, de azért a jövőre, mert a Forward+ Lighting light culling része egy elágazásokat tartalmazó kód. Az új GCN architektúrán kívül semmi sem képes hatékonyan futtatni.
A röpke mérések alapján jobban fut a játék Radeonon mint NV-n. A GeForce GTX 680 teljesítménye a Radeon HD 7950 és 7870 között van.(#126) huskydog17: Igazad van. Ránéztem. Ezek alapján akkor nem csak az ötlet kell, hanem egy olyan csapat, amelyik meg is tudja csinálni.
Van a Hitmanben FXAA. MLAA-t azért nem raktak bele, mert többet ér egy post-process AA-t jól kigyúrni, mint beépíteni sokat, kis módosításokkal. Amit a Deus Ex: HR-nél csinált a Nixxes, az nem volt jó ötlet. Respect a sok post-process AA módért, de mindegyiknek volt valami kis problémája. A Hitman egy speciális FXAA-t kapott. Átrakták DirectCompute-ra is, illetve kapott egy sharpen szűrőt. Szerintem ez így többet ér önmagában, mint a Deus Ex megoldása.
-
törölt tag
Jónak tünik, lehet buy lesz belőle.
-
válasz
ForRedGlory
üzenetére
Általában pár %-os sebesség különbség van a két felbontás között...
-
válasz
ForRedGlory
üzenetére
Hát ez valóban óriási különbség...

-
huskydog17
addikt
Szia Abu!
Ez így ebben a formában nem igaz, amit írsz, ugyanis a Ubisoft is gyakorlatilag egy teljes külön stúdiót tart fent a nagyobb nevek PC verzióinak elkészítéséért. Konkrétan:
A Ubisoft Ukraine feladata volt a Tom Clancy's H.A.W.X, a From Dust, a Driver: San Francisco, a Ghost Recon: Future Soldier és az Assassin's Creed 3 PC verzióját elkészíteni. Semmi más feladatuk nem volt az elmúlt években. A gond ott van, hogy ezek közül a Future Soldier egy rossz vicc lett, szinte játszhatatlanul jelent meg és még most, fél évvel a megjelenés után is siralmas a helyzet. A Driver: SF is nagyon gyenge PC verziót kapott, az AC3-nál már ügyesebbek voltak. A From Dust ugyancsak egy nevetségesen rossz PC verziót kapott. A H.A.W.X PC verziója nem tudom milyen lett.
Ezzel csak annyit akartam mondani, hogy nem csak a Square Enix csinálja azt, hogy külön stúdiót tart fent nagyobb címek PC verzióinak, viszont máshol nem biztos, hogy ez a koncepció hatékonyan működik.Na, csakhogy on is legyek:
Ahogy azt már zack kolléga is említette: a fejlesztők nagyon jól tudták/látták bőven a megjelenés előtt, hogy az MSAA durván megeszi a sebességet. Miért raktak akkor ilyen típusú AA-t a játékba? Nem lett volna ésszerűbb egy olyan AA eljárást választani, ami deferred render esetén gyorsabb? A Deus Ex: Human Revolution-t olyan szép gyorsra csinálták MLAA-val. -
-
zack
nagyúr
Király.
De miért ezt használták? Hogy egy 6970 CF-en ill. a régebbi kártyákon ne fuson jól szűréssel? Tényleg nem értem a logikát.
A technikai részét már értem, de most jöhet a logikai részére is a magyarázat, feltéve ha tudod.
Meg az is érdekel, ha egy AMD logót látok az elején, miért fut jobban nV-n...Nem várom el, hogy AMD kártyákon fusson jobban, pusztán annyi lenne az alapvető elvárás, hogy mindkettőn jól fusson.
De az azért fura, hogy logó ellenére nV-n megy jobban.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Mert ez egy deferred shadinget használó motor. A Grid az forward rendert használ. Nem ugyanúgy kell az MSAA-t megoldani. A Hitman esetében még a deferred shading ellenére is nagyon gyors az MSAA. Az AMD egy olyan megoldást adott a fejlesztőknek, ami elemzi a jelenetet, és arra alapozva irányítható a szűrés, hogy a jelenet mely részei profitálnának az MSAA-ból. Ezekre meg lesz csinálva, míg a többire nem. Emellett további limitáció, hogy nem lesz lefuttatva az MSAA az összes render targetre.
Vissza kell állni egy forward render technikára, és akkor relatíve olcsó lesz az MSAA. Deferred render mellett viszont mindig drága lesz.
(#118) SzlobiG: Sok PC-s portnak lehetne ilyen a grafikája, ha a kiadó azt csinálná, amit a Square Enix. A Nixxes csapata csak a PC-s portolást csinálta, így teljes mértékben arra tudtak koncentrálni. Más fejlesztőknek ez a luxus nem adatik meg, így a konzol prioritást élvez. A Nixxes a konzollal nem is foglalkozott. Ami a legérdekesebb, hogy nagyon rövid időn belül építették be a legtöbb effektet, ráadásul nem is a teljes csapat dolgozott, mert egy részük a Tomb Raider PC-s portján munkálkodik. Gondolom hozzájuk már csatlakozott a Hitmanes osztag.
-
Én azt bírtam mikor oda battyogtam az örökhöz az őrök ruhájában, na mondom minden részbe ilyenkor békén hagytak vagy egyből lőttek. Nem itt kérdezgettek hogy ki vagyok mert nem ismernek. Utána elkezdtem onnan elbattyogni erre rám fogták a fegyvert. Egyiket elkaptam és fedezéknek használva kinyírtam az összeset. Ütős az egész. Végre azt csinálhatok amit akarok, nem vagyok belekényszerítve egy adott szituba.
-
zack
nagyúr
+1

Ez valami fantasztikus lett!
Nagy Hitman rajongó vagyok, de ez (is) nagy kedvenc lesz. 
A grafika, a mozgás, fedezékrendszer, a fények, és úgy ahogy van a játék...Pff. Keresgélem az állam folyamatosan.
Rég kaptunk PC vonalon ilyen minőséget.
Driverrel vannak gondok, de majd a köv. WHQL, vagy CAP biztos megoldja. Alapvetően jó minden. Ahogy néztem zárt térben (2560x1440 full, No MSAA) 60-70 fps környéke megvan, nyílt területen (az első küldi elején) voltak bezuhanások, de szerintem az driver vagy CF gond lesz. Itt olyan 35-55 fps környékét láttam.
A játék annyira magával ragadó, az animációk annyira profik, hogy tényleg elhiszem játék közben, hogy én vagyok a 47-es.
Amikor az embert kirántom az ablakpárkányon...Az nagy kedvenc volt.
A találatokat az enemy-n nagyon realisztikusan mutatja, jók a lassítások. Röviden és tömören...Ez tényleg jó lett. 
(#119) ForRedGlory
nV fronton lehet jobb a jelenlegi driver...Én még a 12.8 Catalyst-et használom.

-
Az biztos hogy maga a játék az nagyon jó, igaz teljesen más mint a régi Hitman részek. Sokan e miatt is utálják

-
-
-
-
-
zack
nagyúr
válasz
ForRedGlory
üzenetére
1920x1200 vagy 1920x1080?
-
zack
nagyúr
Játék előtt lefuttattam a bench-et...Ha ezzel nincs gond, akkor a játékkal se lesz. Nem mai a gépem, de 2560-ban minden fullon, MSAA nélkül:
Min 29,12
Avg 39, 58
Max 133,98Ami egyedüliként meglepett, az az MSAA...Szó szerint megeszi a gépet, pedig az MSAA nem egy friss vonalsimítási eljárás. Race Driver GRID-ben is van MSAA, de a 8x szűréssel is úgy futtatja, hogy lényegében nincs fps csökkenés. Szóval az MSAA-ról eddig az a kép alakult ki bennem, hogy egy kevésbé gépzabáló vonalsimítási eljárás. Ez az elmélet most megdőlni látszik.
Most ez vagy valami szoftveres rásegítés miatt van, vagy szimplán javítják majd, és akkor helyreáll a rend. 
-
takessz
senior tag
válasz
ForRedGlory
üzenetére
hát sokkat nem de a video után még egy jó 3-4 órát toltam szal lekötöttXD
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés

- Milyen videókártyát?
- Kuponkunyeráló
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Hisense LCD és LED TV-k
- A nagy Szóda, Szódakészítés topic - legyen egy kis fröccs is! :-)
- Facebook és Messenger
- További aktív témák...
- Eladó Konfig I5 7400 16GB DDR4 240GB SSD 512GB HDD GTX1660TI 6GB!
- ÚJ Glorious PC Gaming Race Model WIred O illetve I Bolti ár:14k INGYEN FOXPOST
- ÚJ Glorious PC Gaming Race Model I 2 Wireless Bolti ár:40k INGYEN FOXPOST
- ÚJ Glorious PC Gaming Race Model D/D- USB Bolti ár:10k INGYEN FOXPOST
- ÚJ Glorious Model O 2 Wireless Bolti ár:40k INGYEN FOXPOST
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Örülök neki hogy ennél nincs ilyen szívatás.

2012-be ilyen szintet várok el nem azt a pl fos BO2-t.