Új hozzászólás Aktív témák
-
zack
nagyúr
Én meg nem hiszek az önreklámban. Abban hiszek amit itt mérünk. Ráadásul nálam még előnyöket élvez a 2db natív x16 PCI-e port.
Proci lehet még, de Q9650 4,2Ghz-en nem lehet szűk keresztmetszet. A VGA driver lehet esetleg gond, de ezt a beta8-at te ajánlottad.
Van más driver, amivel próbálkozhatnék, esetleg külön CAP-ot feltéve hozzá? -
zack
nagyúr
Van itt még egy operációs rendszer faktor is... Kíváncsi lennék Win8-on hogy muzsikál a CF.
Biztos igazad van elméleti síkon, de a gyakorlat, és a tények mást mutatnak. A benchmark, bárki is futtatja, egyforma. SLI-n is ugyanazok a frame-ek futnak, mint CF-en, és SLI-nél valamiért kiegyensúlyozottabb.
Tehát valamiért a multi GPU jobban megy nV-n. Ezt lehet cáfolni elméleti síkon, de itt vannak a topikban az eredmények fehéren-feketén. -
zack
nagyúr
Mindennek megvan a miértje. A háttérben pedig szinte minden esetben az üzleti érdek húzódik, ha az okokat keressük. Semmi bajom nem volt eddig a 6970 CF teljesítményével 2560-ban szinte minden esetben bírták a maximális grafikát kompromisszumok nélkül. Alapvetően itt is. De mindig van magyarázat, mi miért nem megy úgy ahogy kellene. A hardver gyártó a szoftver fejlesztőkre fogja, és ez megy oda-vissza, de a lényegen nem változtat.
(#189) SzlobiG
Így van. Az SLI-s tesztben nincs drasztikus minimum és átlag fps esés.
-
huskydog17
addikt
A Deus Ex: HR viszont sokkal-sokkal gyorsabban fut, nem volt ennyire VGA zabáló és annak idején azi s elképesztően jól nézett ki, vagyis akkor is tudtak nagyon szép látványt, de sokkal gyorsabban, azt még egy közép kategóriás VGA is stabilan vitte 60 FPS-en, míg az új Hitman-t még a leggyorsabb VGA sem képes 60-on járatni.
Nem hiszem, hogy annyira nagyon rossz ötlet volt az MLAA, mivel a játék nagyon szép volt, legalábbis alig volt rá panasz grafika téren. AZ MLAA ott legalább gyors volt, lehet, hogy nem volt olyan precíz, mint a mostani MSAA a Hitman-ben, de látható hátránya nem volt és cserébe gyengébb vasakon is kifogástalanul működött.
Értem én, hogy a Hitman-ben lévő AA fejlettebb, de nem tartom logikusnak, illetve ésszerűnek, hogy betesznek egy olyan AA-t ,ami lényegi látható minőségjavulást nem eredményez a többi AA-hoz képest, és ezzel legyilkolják a játék sebességét, miközben például egy MLAA 2.0-val valószínűleg nem (sokkal) lenne rondább a játék, de cserébe sokkal gyorsabban futna. Bár ha az FXAA gyorsabb, mint az MLAA 2.0, akkor semmi.
Amúgy a játékban az FXAA és MSAA egymástól függetlenül tud működni? -
huskydog17
addikt
Szia Abu!
Ez így ebben a formában nem igaz, amit írsz, ugyanis a Ubisoft is gyakorlatilag egy teljes külön stúdiót tart fent a nagyobb nevek PC verzióinak elkészítéséért. Konkrétan:
A Ubisoft Ukraine feladata volt a Tom Clancy's H.A.W.X, a From Dust, a Driver: San Francisco, a Ghost Recon: Future Soldier és az Assassin's Creed 3 PC verzióját elkészíteni. Semmi más feladatuk nem volt az elmúlt években. A gond ott van, hogy ezek közül a Future Soldier egy rossz vicc lett, szinte játszhatatlanul jelent meg és még most, fél évvel a megjelenés után is siralmas a helyzet. A Driver: SF is nagyon gyenge PC verziót kapott, az AC3-nál már ügyesebbek voltak. A From Dust ugyancsak egy nevetségesen rossz PC verziót kapott. A H.A.W.X PC verziója nem tudom milyen lett.
Ezzel csak annyit akartam mondani, hogy nem csak a Square Enix csinálja azt, hogy külön stúdiót tart fent nagyobb címek PC verzióinak, viszont máshol nem biztos, hogy ez a koncepció hatékonyan működik.Na, csakhogy on is legyek:
Ahogy azt már zack kolléga is említette: a fejlesztők nagyon jól tudták/látták bőven a megjelenés előtt, hogy az MSAA durván megeszi a sebességet. Miért raktak akkor ilyen típusú AA-t a játékba? Nem lett volna ésszerűbb egy olyan AA eljárást választani, ami deferred render esetén gyorsabb? A Deus Ex: Human Revolution-t olyan szép gyorsra csinálták MLAA-val. -
zack
nagyúr
Király.
De miért ezt használták? Hogy egy 6970 CF-en ill. a régebbi kártyákon ne fuson jól szűréssel? Tényleg nem értem a logikát.
A technikai részét már értem, de most jöhet a logikai részére is a magyarázat, feltéve ha tudod.
Meg az is érdekel, ha egy AMD logót látok az elején, miért fut jobban nV-n...Nem várom el, hogy AMD kártyákon fusson jobban, pusztán annyi lenne az alapvető elvárás, hogy mindkettőn jól fusson.
De az azért fura, hogy logó ellenére nV-n megy jobban. -
ForRedGlory
félisten
Na úgy néz ki a dolog, hogy megoldódott a probléma. A történet a következő. NVIDIAbeállításokban engedélyeztem, hogy a játék határozza meg az élsímítást (MSAA, ha jól tudom), így kimaxolva 43 FPS 1920-1200-ban. Most meg NVIDIA panelon beállítottam, hogy a kártya kezelje az élsimítást, és a maxra húztam, ami ugye a teljesítmény, mellyel párhuzamosan a játékban kikapcsoltam az MSAA-t, és 68 FPS-t kaptam átlagban. Gyenge 25 FPS, több mint 150% javulás.
Ugye az MSAA kb ugyanaz, mint NVIDIA panelon az, ait fentebb írtam? Vagy melyik a jobb? Mert az fix, hogy az MSAA nem ér meg ennyivel kevesebb erőforrást, és nem láttam igazán különbséget. Csak ugye akkor lehet fogom és minden játékból kiirtom az MSAA-t és hagyom a feladatot az NVIDIA kártyá(k)ra.
Játékban még nem lestem meg, de biztos sokat fog számítani
-
ForRedGlory
félisten
Nem is elsosorban az FPS a gondom, hanem hogy hiaba ir ki pl 40-et, a jatek maga szaggat mint a sz@r. De 7950 CF-el is (amit olvastam vagy steamen vagy eidos forumon is) Szoval ez nem NVIDIA sara teljes mertekben. Van ahol megy igy is mint allat, de pl egy szobaban kepes szaggatni... mikozben nyilt terepen meg mint a villam. Legjobb hogy SLI-vel es anelkul sincs igazabol kulonbseg.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Easun iSolar SMW 11kW Twin Hibrid inverter // Dupla MPPT // BMS // WiFi
- GAMER PC : RYZEN 7 5700G/// 32 GB DDR4 /// RX 6700 XT 12 GB /// 512 GB NVME
- GAMER MSI LAPTOP : 15,6" 144 HZ /// i5 12450H /// 16GB DDR4/// RTX 4050 6GB/// 1TB NVME
- Manfrotto 055 magnézium fotó-videófej Q5 gyorskioldóval
- Sony ECM-W2BT
- DUPLA XEON GOLD 6134!!! HP Z8 G4 LEGNAGYOBB WORKSTATION 64GB 2x8 mag 2x16 szál gamer, szerver, munka
- 135 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4090
- Bomba ár! Dell Precision M6500 i7-920XM I 32GB I 1TB I 17,1" WUXGA I FX3800M I Cam I W10 I Gari!
- Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i5 8400 16GB DDR4 256GB SSD 1TB HDD GTX 1060 3GB Rampage SHIVA TT 500W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged