- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Google Pixel topik
- Fotók, videók mobillal
- Mobil flották
- One mobilszolgáltatások
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- One UI zápor szórta meg Európát
- Jobb hajlítható kijelzőt gyárt a Samsung
- Samsung Galaxy Z Fold6 - ugyanaz, sarkosan fogalmazva
Új hozzászólás Aktív témák
-
Rick4
félisten
válasz
INGJOKE #8297 üzenetére
a 100-asban biztosan benne van a hdd külső haszánlat, hogy a kisebbekben is, azt nem tudom.
Nálam külső beltéri adja a tévéműsort, a beltérin sok éve működik a bekapcsolás nélküli időzített felvétel az EPG alapján, és egy 128GB-os pendrive is ott van a hátuljában, ahova elférne, ha bármit fel akartam volna venni az elmúlt 10 évben, tehát ezokból nem szempont, mit tud a tévé.
Most a kedvedért rádugtam a tévére egy 60GB-os SSD-t, felismeri, látja, gondolom ugyanúgy működik, ahogy működnie kell, de szerintem ez csak tévécsatornákkal megy, azaz amit a tévé lekeres DVB-C kábelen vagy földi DVB-T" csatornán, esetleg műholdon, mert ebben DVB-S2 tuner is van.
Viszont mivel nálam saját beltéris directone van, a tévén annyi látszik a jmenüpontokból, hogy be tudom állítani, percekkel hamarabb kezdje a felvételt, meg menjen a folyamatos timeshift, de a külső beltérinél egy hdmi kábeles kapcsolat van, nincs epg vagy vps info, amivel ez a felvevő rész működhetne, bemenetről meg lehet tiltva van a felvétel, legalábbis én nem találtam meg azt a menüpontot, gombkombinációt, amivel az éppen futó műsorba vissza tudok tekerni.Az okos rész meg gyakortlatilag mindent tud amit kell, nem számoltam, de van 601-980 app mindenféle tartalomgyártótól, a dirtectone appja is működik, netfloix, disney+, max és társai is, meg még van egy rakat, ami azt se tudom, micsoda, de ha bármi hiányzik, veszel 10K-ért egy okos médialejkáétszót coreelec-kel, és megoldottad.
Volt 2011-ben vinyós LG tévém, annyira azért nem voltam hasraesve tőle, oké, biztos fejlődött azóta a technika, de mit kell tudnia? Felvétel, lejátszás, okos funkciók, és kb vége.
grafnet: Mit tudhat egy LG, ha ez mindent tud?
-
Sziasztok
Olyan kérdésem lenne, hogy most egy régebbi lcd LG tv-m van, amit le szeretnék cserélni oled-re. Felmerül ez a márka is, viszont arra amit az LG tud szűkségem lenne.
-Külső vinyóra élő adás felvétele
-Élő műsor megállítása/visszatekerése (az lg 1,5 órát tud, nyilván ha egyet tudna az is elég lenne)
-Pendriveról 4k tartalom zökkenőmentes lejátszásaEzeket pl tuda ez a modell: Hisense 65A85K?
-
Cartmenn
aktív tag
Volt már egyszer kérdésem ,de szerintem azzal nem működött ---- van a távirányítónak valami alaphelyzetbe állítása ? Sokszor 2x veszi azt a parancsot amit épp nyomok ,a kis led is egy gombnyomásra 3x villan ,ez biztos nem így volt mikor vettem a TV-t. Van egy másik gyári távirányítóm is, azzal nem csinálja ,azt utólag vettem ( minőségibb fém ,de vékony, nem tetszik) 55 u8qf
-
Blackhill
csendes tag
Sziasztok! Nekem 2hetes a tv-m és mindennel meg vagyok elégedve egyenlőre! Ma rànéztem volna a hangvezérlésre de nem működik pedig kicsomagolás után még volt ! Se a távirányítón nem működik se a tv-n bekapcsolva! U7KQ ! El lehet ezt állítani vagy frissítés végezhette ki ? Vagy én vagy egy balf....sz? Ui: azt írja ki a mikrofon gombra hogy a hangvezérlés folyamatban próbálja meg később!?
-
Rick4
félisten
Ez benne vna, és igazából bármilyen médialejátszót meg lehet akasztani, idő kérdése, sikerül-e megtlaálni a letöltögetések során, ami végül megakasztja, a killa sample pl direkt erre van.
Én se hiszem, hogy ez így jó, mindenkinek megy, nálam akad, csak még nem tudom, miért. Minden más megy, szóval a plex appban, vagy pont ebben a közvetlen lejátszásban lesz valami apróság, ezt még mindig nem találtam meg.
De erre jó egy külső médialejátszó, amúgyis 15-18 dolcsis cuccokról beszélünk, nem tétel. -
zseko
veterán
Nálam hogy akadás és röcögésmentesen menjen a tévé (A9G) applikációjával, ki kell kapcsolnom benne a közvetlen lejátszást és a közvetlen adatfolyamot. Ez nem tudom mit befolyásol, de ezeket kikapcsolva sima és röcögésmentes lesz a videó. Viszont, mint valamelyik fórumban régebben beírtam, nem minden esetben rossz. Valamelyik sorozatnál vettem észre hogy az egyik rész szarul megy, a másik meg vajsimán, és ahogy átnéztem őket, másféle volt a kódolása azoknak amik jól mentek, mint azoknak amik akadoztak.
-
Rick4
félisten
még egyszer leírom, nálam a tévére feltelepített plex app akad meg.
Hogy most a nason, vagy a tévén van valami beállítás, ami akár a transzkódolást, akár mást érinti, és nem találtam meg 10 év plex meg kodi használat után, azt nem tudom, de nem megy, külső médialejátszóról akadásmentes, sokkal nagyobb bitrátájú YT és beépített app videok aladásmentesen, flottul csinálnak mindent.Ennek a problémának minden bizonnyal nem sok köze van a nashoz, mert az egész háló 2.5G, a nas egy 8 magos ryzen7 5825u procis, 16GB ramos cucc, ami ilyen feladatokat 1-2% cpu használattal kiszolgál, a wifi kapcsolat 500Mbit körüli sebességet produkál, tehát itt a plex app vs tévé gyári lejátszója között van eltérés, erre kérdeztem rá, mivel nézed.
Ha pl3ex-szel nézted volna, az lett volna érdekes, mert ugyan nem hasztnálom, de mégis zavar, hogy nem is használhattam, és keresem a megoldást.
-
zedok
őstag
Asus AX58U routerre kotott HDD wifin megosztva (nem vezetekkel). A wifire 5Ghzesre es AXes a wifi (wifi6) csatlakozik a tv es felismerte / latta rogton a hddt. Milyen parameter kell meg? Errol a routerrol megy a torrent is a hatterben.
En epp NAS vasarlasan gondolkodom, de ha ez igy mukodik akkor nem eroltetem.
Ami nekem hianyzik az a foto feltoltes telefonrol a HDDre. Ebben a NASoknak van eleg jo megoldasaik. -
zedok
őstag
75U7NQ esetében a h.265 (HDR10+) 2160p média AX-es 5 Ghz-es wifin keresztül szépen lejátszódik a gyári lejátszón. Hátha valakinek fontos lehet ez később.
A folytatást / megszakítást is szépen kezelte. -
peanar
senior tag
Elsősorban az oled tv-vel rendelkező fórumtársaktól kérdezem (de aki tisztában van a válasszal attól is köszönöm)!
Mi a panel karbantartás és a panel frissítés között a különbség és melyiket milyen gyakran kell, lehet, érdemes, ajánlott megcsinálni??
Valamelyiket már párszor felhozta a tv de eddig mindig kiléptem a frissítés/karbantartás opció választása helyett.
A frissítésnél írja hogy évente ne végezzük többször (ezzel egyik kérdésre meg is van a válasz), de ezek a műveletek a beégést hivatottak megelőzni, vagy mire jó?
Eddigi üzemidő 81 nap 10 óra.Előre is köszönöm az informatív válaszokat!
-
peanar
senior tag
Én is azt írtam, hogy az bemenet!
Te is írtad, de az első mondatodban RCA kimenetnek nevezted, ami nagysandor79 fórumtársnak akár megtévesztő is lehetett.
Mivel írta hogy először a jack-et próbálta, utána az rca-t és egyiken sem volt hang, ezért írtam én is neki (segítő szándékkal) hogy az AV in az audió/videó bemenet, az ott beadott AV jelet a tv fogja megjeleníteni a megfelelő bemenet kiválasztásával és nem fordítva
✌️!! -
Rick4
félisten
Az av in az bemenet, írtam is, hogy van egy kis kábel hozzá, viszont az egy ugyanolyan 3.5- ös Jack aljzat, mint egy füles kimenete, pontosan ezért kérdeztem rá, mert abból nem fogsz hangot kicsikarni, és a kérdezőnek se szólalt meg.
Nem írta, hogy oda tudott menni, ki tudta a tévét fordítani, látta-e tisztán, vagy mögé kellett nyúlkálni, mert szekrényen, falon van esetleg, és hogy ne feltételezhessük, véletlenül mellédugta a 3.5- ös jack-et. -
Rick4
félisten
válasz
nagysandor79 #8276 üzenetére
Amikor a hangfal szólt, akkor adtál rá hangot a távval?
-
peanar
senior tag
válasz
nagysandor79 #8276 üzenetére
A hang beállításain belül a hang kimenetnél van néhány állítási lehetőség, ha nem próbáltad, próbáld meg hátha megoldást nyújt.
Rick4 képen az AV az In, ha a tiéd is ilyen/olyan akkor ott nem fogsz hangot kicsikarni, az kép és hang bemenet. -
nagysandor79
aktív tag
Nem cseréltem össze. Először a hangfal jack dugót próbáltam a fejhallgató kimenet be dugni.utána próbáltam át állitani de nem jött ki hang. Utána próbáltam az RCA kábelt de ott sem volt hang. Majd ki próbáltam a zsebben elférõ Bluetooth "hangfalat" azt felismerte de nagyon halkan szólt. Na majd holnap megint megnézem.
-
Rick4
félisten
válasz
nagysandor79 #8274 üzenetére
Nem lehet, hogy a fejhallgató kimenetet véletlenül felcserélted az RCA kimenettel? Ugyan nem tudom, elvileg a tied ugyanaz, mint a 100"-os, és ott van egy jack aljzatos RCA bemenet, amihez kábel is van a könyv mellé csomagolva, és külön van egy fejhallgató kimenet, szerintem túl közel vannak, mögélátni nem egyszerű. De ahhoz, hogy a fejhallgató szóljon, szerintem a menüben is át kell állítani, hogy te a fejhallgató kimenetet szeretnéd használni. Jobb alul látszik a csatlakozósor, rajza, av in, és fejhallgató külön csati. Ha a fejhallgató csatiba dugod, és a menüben is átállítottad a hangkimenetet, tuti szólnia kell.
és itt is:
Elvileg ez a 65-ösé, ez lefelé néz, de a sorrend azonos.
-
nagysandor79
aktív tag
sokadik próbálkozás után felismeri a noname kínai bill+ touch pados kombót. így könnyebb írni illetve kattingatni a böngészőjét használva. (itt lehet a tv áramtalanítása segített, mert utána elsőre működött)
másik dolog amit még próbáltam . van egy 2.1 hangfal. rádugtam a fejhallgató kimenetre de sajna semmi.
utána gondoltam volt itthon rca-jack kábel (sárga-fehér-piros) de itt sem volt semmi.
kis zseb bluetooth hangszórót felismerte . -
Rick4
félisten
December végén már több komment is született arról, hogy az appból is eltűnt 1 napra pár fontos alkalmazás, meg utána visszakerült, képernyőmentést is tettem be, nálam az első pillanatban fel is került, és mivel rendszertávot használok, a tévé apróbb beállításait is a telefonomról intézem, szóval én használom, de itt nem ez volt a kérdés, egy fórumtárs billt és egeret szeretett volna használni, gondolom gyorsabban lehet gépeni, mint telefonon, én kizárólag őmiatta próbálgattam, mi ezzel a helyzet. Elsőre nem ment, de aztán csak nem hagyott nyugodni a dolog, végül meglett a megoldás.
-
Rick4
félisten
válasz
SztiviVander #8269 üzenetére
Olvasd el még egyszer. "legalábbis a sima tv képről nem ugrik sehova, azaz ez így használhatatlan." Aztán ezt újra próbálgattam, és mint láthatod, z F2 gomb nyomására vált át a smart módba. Azaz én magamat kijavítottam.
Nem kellett volna elhinnem, mert mint írtam, máshol láttam leírva hogy megy, pont ezért vettem elő újra.Nem, nem magamnak írtam, hanem neked, biztosan nem látod azt sem, a fejlécben mi szerepel... Sebaj, még egy ember, akinek a hozzászólásainál szimplán csak tovább kell tekerni...
-
SztiviVander
addikt
"sajnos nem megy vele, se gombnyomásta, se a touchpad nyomkodására nem történik semmi, legalábbis a sima tv képről nem ugrik sehova, azaz ez így használhatatlan."
"Szóval kevesebb okoskodás, több próba, és egyértelmű bizonyíték. Mindig működik."
Akkor gondolom ezt magadnak irtad, valoban szep gondolat
En mondjuk elhittem hogy nem ment a k400, kulso hivatkozas meg kozjegyzo nelkul is. Majd legkozelebb eszben tartom hogy ne tegyem.
-
Rick4
félisten
válasz
SztiviVander #8265 üzenetére
Én elhiszek mindent, ami külső hivatkozással bizonyítható, de mivel nem hagyott nyugodni a dolog, rákerestem a neten, kidobott pár helyet, ahol többek között a logitech K400-zal is ment, meg azzal a bizonyos android witeless keyboard nevű kis csodával, szóvak ismét rádugtam, és a sima tv adás közben elkezdtem random nyomogatni a billentyűzet gombjait.
Az F2 gombva át is váltott a smart üzemmódba, ott már el lehetett jutni a böngészőhöz, működik is szépen, F9-cel visszajutsz a beállítás menübe, ESC-vel visszakapod a tv adást a menü felülete nélkül.Amint a képen látható, működik:
Sőt, enterre még egy ph-s cikket is talál róla:
Asszony logitech K235-ösét is rápróbáltam, mostmár könnyű a dolgom, mert bedugtam egy usb hosszabbítót, nem kell elemelgetnem a tévét a fali konzolról, kintről bármit rá tudok dugni.
A másik bill is megy, csak ott F1-gyel lépek a smart menübe, F5-tel lépek ki, az F9 némít.
Szóval kevesebb okoskodás, több próba, és egyértelmű bizonyíték. Mindig működik. -
SztiviVander
addikt
Fura, en is probaltam logi vezetek nelkulit billt es egeret is, meg ket ilyen kinai mini billt, egyiket se ismerte fel. BT-s egerem/billem nimcs, azt csak gondolom hogy nem fogja latni mert keresesnel semmi mas bt-s eszkozomet nem mutatott csak a fejhalgatomat. Vezetekes cuccokkal meg nem is probaltam mert egyreszt azt minek, msreszt valamelyik doboz melyerol elo kene kotornom, reg nem madzagozok. Lehet hogy tv-tol is fugg vagy vidaa verziotol hogy megy e.
-
zseko
veterán
Egy Meetion MT-4100 billentyűzet+egér kombóm van, simán működik elsőre még a tévébe dugott usb-s hubon keresztül is. Csak bedugom és már megy. A főképernyőn is tudok lépegetni a billentyűzettel és elindítani az appokat, appon belül is tudok navigálni vele és elindítani műsort, keresőbe szöveget beírni, egyedül lejátszásból visszalépni nem tudtam (csak Netflix-el próbáltam ki), a böngészőben pedig még az egér is működik.
Billentyűzet csatlakoztatása: Rádiófrekvenciás (2.4GHz)
-
SztiviVander
addikt
Az lenne a furcsa ha menne. Nincs ezekben driver se bill-hez se egerhez, mindegy hogy usb-n dugod ra vagy bt-n. Nem azon mulik hogy mi mennyire szabvany. Az olcso parezer forintosak amugy nem bt-sek hanem sajat usb vevojuk van (es nyilvan nem mukodnek a tv-vel), a bt-sek altalaban dragabbak. De bt-n hogy is probalnad meg parositani mikor a tv eleve csak hangeszkozt ismer fel? Es ugye a tv-rol kellene a parositast inditani. Ez a vidaa csak android alapu, de nem egy olyan fullos android mint a tcl-eken, ez ki van herelve kb olyan lg webos szinture. Csak az van benne ami muszaj, semmi tobb. De talan pont ettol stabilabb is.
-
Rick4
félisten
válasz
nagysandor79 #8259 üzenetére
Na megjöttek a hdmi kábelek, úgyhogy kellett kicsit pakolni, bedugtam a K400-as vevőjét mindkét usb-be, de sajnos nem megy vele, se gombnyomásta, se a touchpad nyomkodására nem történik semmi, legalábbis a sima tv képről nem ugrik sehova, azaz ez így használhatatlan.
Viszont egy dolog még eszembe jutott, vannak ezek a pici, 1-2 ezer forintos BT billentyűzetek, annak mennie kellene. -
zedok
őstag
Sziasztok és BUÉK!
Tapasztaltatok olyat hogy a feliratozas nem jol mukodik adott streaming appban? Olyanra gondolok hogy adott mondatoknal van felirat majd a kovetkezonel semmi majd hirtelen megjelenik es el is tunik. Ujrainditas megvolt es a hiba meg fennall. Gondolom valamibe belenyultak az appban..
-
Cipas
tag
Sziasztok
Boldog újévet minden fórumozónak
Valaki találkozott már olyannal, hogy a tv ki-bekapcsolást jelző ledes tuning éjszakánként, kikapcsolt állapotban elkezd percekig villogni?
Tv: hisense 55u8hq -
Rick4
félisten
Én hozattam már velük több dolgot, soha semmivel nem volt probléma, igaz én kertes házban lakom, megálltak a ház előtt, a kapuig kellett hozni, de miért is kellene nekik tovább, vagy harmadikra cűgölni, én se tenném, aki rendelte, annak kell gondoskodnia arról, hogy legalább tisztázva legyen a helyzet előre, mi és hogy fog tö9rténni, hányan jönnek, meddig hozzák, hiszen a minimum, hogy felkészül a dolgokra, mert nem szeretne meglepetést.
Nálunk nem probléma előre lebeszélni, leegyeztetni, mivel hozzák, hogy emelik be, egyszerűen annyira van csak igányünk, hogy egy megelőző telefonhívás alatt készségesen válaszolnakan 4-5 tisztázó kérdésre, és ez eddig minden esetben maradéktalanul megtörtént. Megjöttek az előre ismert időpontban, lerakták a hibátlan, sérülésmentes cuccot, megköszöntük, aláírtunk, és mentek tovább.Import cégem van, heti több szállítmány jön, 15-16 szállítóval dolgozunk, és minden probléma nélkül lehet a különböző szállítókat kérdezni, apró részletekig mindent elmondanak, ha nekem ez megy, másnak 3 évente egy alkalom miért nem megy?
-
zseko
veterán
Külföldi rendelés, UPS a szállítási időt önkényesen háromszor változtatta meg 'kérésre módosítva' szöveggel, így egy héttel később kaptam meg a terméket az országba érkezés (kettő nap) után. Én nem kértem semmi ilyesmit, de kis csomag volt (bt füles) gondolom ennyivel nem akartak erre külön lekanyarodni ha nem volt erre dolguk...
GLS (régebben):
1. Nem volt kedve kijönni a településre, én menjek be a termékemért (legújabb Galaxy S telefon) a közeli városba, és keressem meg.
2. Odaadta a szomszédnak külön felhatalmazás nélkül a rendelt, előre kifizetett tabletet mert senki nem volt otthon, a szomszédtól tudtam meg, hogy egyébként nála van a csomagom.
3. Csomagszállítást kértünk eladott termékhez, aztán mikor hiába vártuk a megadott időpontban, felhívtuk a központot hogy mi van, akkor derült ki hogy 'ja, be van írva hogy nem vagyunk otthon'. Hárman is voltunk. Szimplán csak lusta volt a szomszéd! utcából átjönni. 600méter, még láttuk is.
4. Szomszédnak pda kijelzőt simán csak otthagyta a kerítés tetejére téve, mert nem voltak otthon, az 'újmagyar' 'népcsoport' szépen el is lopta.MPL:
Ez is előre kifizetett csomag természetesen, a szállítási feltételeknél külön ott van, hogy hívnak ha érkezik, amennyiben meghiúsul az átvétel mert nincs otthon senki, a postán rakják le a csomagot. Rendszeres, havi szállítás. Arra jöttünk haza hogy be van dobva az udvarba a csomag, a kamerafelvételen pont látszik is. Ezt jeleztem is a központ felé, már nem ő szállít csomagot... (itt annyiban hibás voltam én is, hogy elfelejtettem a telefonszámot megadni, de a posta által írt szállítási feltétel egyértelmű volt: ha nincs otthon senki, postán lerakja)Hogy ennél az esetnél ki volt a szállító már egyáltalán nem emlékszem, régen volt, akkor épp társasházban laktam, a megrendelt mosógépet lerakta az épület elé, úgy kellett rászólni hogy legalább a lépcsőházba tegyük már be. Közvetlenül az ajtónál meg tudott állni, alig kettő méterre. Két órát vártam az ajtóban mert akkor épp rossz volt a zárja az épület ajtajának, mire jött olyan lakó aki tudott segíteni felvinni az emeletre.
-
Croa
csendes tag
válasz
SztiviVander #8215 üzenetére
Köszönöm a tippet de sajnos a gyors bekapcsolás inaktívra állítása nem vált be.Ezenkívül még az automatikus inicializálási üzemmódot is kikapcsoltam de az sem segített.A TV-t idős szülőknek vettem akik most vagy úgy használják, hogy almenükben turkálva kell minden bekapcsoláskor kikapcsolni az fényérzékelőt, vagy felkapcsolt lámpák mellett nézik a TV-t.Sok beállítást kipróbáltam és közben észrevettem hogy a magas frissítési ráta bekapcsolása sem működik mert magától kikapcsol.Ez nem észrevehető és nem zavaró.
Ha van még tipped jöhet mert még nem adtam fel hogy sikerül valahogy beállítanom a Tv-t úgy, hogy a beállított érték meg is maradjon.Tetszik hogy ez a VA panel már nem fakul annyit oldalról mint a korábbi VA panelek.Igaz én IPS panelest akartam.A legtöbb helyen az 55A6N EU paraméterei szerepelnek az áruházakban ami IPS paneles.Már ahol méltóztatnak feltüntetni a fényerőt és a kontraszt arányt. Kiszállításkor nekem viszont az 55A6N érkezett ami VA panellel szerelt.Lehet jobb lett volna már itt visszaküldenem de már kifutottam az időből. -
Croa
csendes tag
válasz
nagysandor79 #8214 üzenetére
Rápillantanál ha nem gond, hogy egy 2 perces áramtalanítás után is megmaradt-e a fényérzékelő beállításod?
-
tibibi
őstag
Tisztelt Budai Tibor!
Önnek holnap küldeménye érkezik!
Feladó: Telekom
A küldemény státuszát az alábbi internetes oldalon követheti: HDT nyomonkövetés
Szállító kollégánk hamarosan felveszi Önnel a kapcsolatot és jelzi, hogy napon belül mikor érkezik. Adott napon belüli időpont módosításra nincs lehetőség.
Küldemény azonosító: 31xxxxx
Megrendelő neve: Budai Tibor
Kiszállítási cím: 6000
Termék/ek neve: 6762c080c3e605692d59afa4_Hisense 85U7KQ Dark Grey (1db),Egyéb információk:
- 80 kg feletti terméket lépcsőn kollégáink nem szállíthatnak
- Ha az ingatlan és a szállító járművel megközelíthető legközelebbi parkoló között több, mint 30 méter távolság van, úgy a terméket a szállító autónál tudjuk átadni
- Az ingatlan megközelítése a küldemény kézi mozgatásával az útviszonyok miatt nem lehetséges, vagy munka, illetve vagyonvédelmi okok miatt kockázatos, úgy a terméket a szállító autónál tudjuk átadni
- Lépcsőn történő szállítás esetén a lépcső bármilyen okból balesetveszélyes (pl. nincs korlát, a lépő felület, lépő magasság eltér a szabványostól, lépcső felülete csúszós stb…), illetve amennyiben a lépcső adottságainál fogva (szűk, a küldeménnyel nem lehet elfordulni, az elforduláshoz a küldeményt derékmagasság fölé kellene emelni stb…) alkalmatlan a biztonságos szállításra, a lépcsőn történő szállítást kollégáink megtagadják.
- Kérjük a kiszállított termék csomagolásának épségét átvétel előtt vizsgálja át!
- Felhívjuk szíves figyelmét, hogy sértetlen csomagolás alatti sérülések és hiányosságok esetében a kereskedővel kell felvennie a kapcsolatot
Sok futárcéggel volt már dolgom,de ez messze a legtrágyább és a telekomos szerint is rengeteg a panasz,de másik cég nem vállal nagy méretű csomag szállitást... -
Rick4
félisten
Az, hogy neked rosszul jött ki, hidd el, sokszor nem rajtuk múlik, ünnepi szezon, dupla mennyiségű szállítmány, és nem jöhet ki mindenkinek jól.
Nálunk a wszl hozta, 9:52-kor leadtam a megrendelés, 9:55-kor jött a wszl mail, benne a linkkel, ahol be tudtam jelölni, mikor legyen a kiszállítás, 6-ai, pénteki rendelés volt, másnap szombat munkanap, de sejthető volt, hogy ennyire gyorsan nem fog menni. A csomag már szombaton bekerült a wszl raktárába, tehát ha nincs hétvége, lehet itt van 3 nap alatt. Következő hét kedd, 10-e volt a leghamarabbi időpont, szombaton az asszony beszélt is velük, mikorra tervezik napközben, tartható-e a megjelölt keddi nap, hogy szervezzük a napot.
Biztos a kedd, reggel jön egy sms a futár számával, megjött kedd reggel az sms, asszony beszélt a futárral, aki 11 órát saccolt, de később szólt, hogy 9:45-re már ide tudna érni. Megjött a futár, levettük, behoztuk az udvarba, kapott egy kis borravalót, meg két dobozos üdítőt, és mindenki ment dolgára. -
-
Rick4
félisten
válasz
nagysandor79 #8244 üzenetére
Van olyan,.amit nem ismerné fel? Ezek azért elég szabványos dolgok, próbáltál már rádugni bármi? Van egy Logitech k400-as billentyűzetem, rajta van a touchpad is, tuti mennie kell, bár nem fogom tudni a sajátomba bedugni, mert tegnap már mókoltam mögötte, de ha a sajátos a bedugsz valamit, és megy, akkor minden megy. Az lenne a furcsa, ha nem menne.
-
plaszy
őstag
Sziasztok!
Olvastam pro és kontra dolgokat is a 65U7KQ tévéről.
Ez ugye 2023-as modell, aminek a 24-es verziója a 65U7NQ lenne?
Displayspec.-en összehasonlítottam őket.
Mezei userként észlelhető valami fontos dolog az idei javára? Láttam, hogy ehhez már solar celles távirányító van, a rendszere 7.0 helyett 7.6, meg a procija Pro-ra újúlt.Viszont árban 50 ezer a diffi. Megérné a felárat, vagy jelenleg a T-nél a KQ jó vétel lenne 250-ért?
Köszi
-
nagysandor79
aktív tag
Bluetooth billentyűzetet és egér kombót keresek ami alapból felismer a tv.
-
rainman72
nagyúr
válasz
windlord #8237 üzenetére
Nekem csak régebbi Hisense oleddel van tapasztalatom.
Azóta eltelt 2-3 év.Ebbe a modelbe már evo panel került jobb fényerővel.
A vidaa rendszer is sokkal újabb,minden fontosabb stream app.bekerült végre.
A gyorsasággal és az átláthatósággal nekem nem volt vele gondom.
Ha tv-t kéne vennem jelenleg akkor valszeg ezt venném ennyiért.
[Itt] egy teszt róla. -
windlord
őstag
válasz
rainman72 #8236 üzenetére
Alzan latok egy bontottat, cca 260ert.
Az 55A85K -t neztem, csak nem lattam a telekom ajanlatot 300ert. Akkor itt van 5 ra 5 ev gari is, ha jol tudom.Van tapasztalatotok errol az oled -rol?
Ennyi penzert elgondolkodom rajta.van a nappaliban egy sony 65xf9005 , de akkor bekoltozom a gyerekszobaba oledezni…
-
rainman72
nagyúr
válasz
windlord #8235 üzenetére
Ugyan az a technológia vagyis Mini led FALD mind2.
A U8 kicsit jobb nagyobb fényerő,több zóna,jobb hang.Elvileg jobb a kontraszt,jobb a blooming kezelése ha a zónák számából indulunk ki.
U8KQ hol kapható még és mennyiért?
Mert ahelyett sokkal jobb már 300ért az 55A85K oled inkább.
Szerintem így mérlegelj ha kisebb az összeg amit rászánsz akkor U7NQ ha nem akkor oled. -
zseko
veterán
válasz
grafnet #8225 üzenetére
Ebben a folyamatban meg tudlak érteni.
Nekem azért volt egyszerűbb a helyzetem, mert kb. 2008 óta nem használtam tévét, csak a két 24"-os pc monitorom volt, és csak 2022-ben kezdett igényem lenni arra hogy már ne 24"-on nézzek sorozatokat meg filmeket. Plusz lökést adott hogy az év elején vett haverom egy 55"-os LG C1-et, és hát akkora méretben mégiscsak jobb volt filmet nézni. Baromira tetszik az LG-ben hogy gyakorlatilag minden hozzáférhető, most is van olyan amit még hiányolok a Hisense-ből - ami vicces annak fényében, hogy nem is használom a felületét
.
Viszont én már ekkor is csak egy megjelenítőben, sima kijelzőben gondolkodtam, egyrészt mert hiszen nem nézek tévét így nekem nemcsak egy tévé fölösleges, hanem az összes ilyen-olyan mindenféle tudása is, tehát tök minden mit tud, másrészt mert én eleve már előző évben megvettem a stick-et, pedig lényegében ekkor még nem volt miben használnom sem, tesóméknak adtam kölcsön hogy ők használják, nála üzemeltem és állítottam be.
Először úgy voltam vele hogy 120e-nél többet nem költök tévére, de ez hamar megváltozott ahogy elkezdtem utánaolvasni mit érdemes venni, és hamar eljutottam oda hogy oké, olednél lentebb nem adom. Viszont 400e-t nem adtam volna ki az LG-ért mint amit a haverom vett, de ekkor került szem elé az A9G, ami bár ismeretlen márka volt számomra, de beleugrottam hogy megveszem. Bár az elején voltak nem szimpi dolgok, de azóta sem bántam meg hogy ezt vettem.
Plexnél a 4K HDR-es 'Mindenki, mindenhol, mindenkor' film olyan aminél úgy beáll mint a szög két három perc után, hogy csak a tápból kihúzás oldja meg. Összességében nézve is stabilabb lejátszást biztosít a stick, de ezt számításba is vettem. -
Rick4
félisten
válasz
windlord #8227 üzenetére
Az enyém elvileg 1500 nitet is tud, de lehetetlen csúcs fényerőn nézni, kiég a retina, vissza van véve a fényerő, egy sima 4-500cd/m2 fényerejű tévénél jobb, de nem ettől lett sokkal jobb. Nem halsz bele, ha a gyengébbek veszed, de ne kevés egységből álljon a háttérvilágítás lekapcsolja, meet az egy sima ledhez képest óriási előrelépés.
-
grafnet
veterán
válasz
SztiviVander #8228 üzenetére
A TV és TV közötti különbség is bejátszik - valószínűleg - abba, hogy melyik mire képes a Plex-szel.
De, hogy még mindig 100-as LAN-t tesznek beléjük az tényleg vicc! -
Rick4
félisten
Nálam a fém távban egy tuti volt, hogy bt-on is kapcsolatban van a tévével, és fel se kellett emelni, ment a takaró alól is.
Ez a harmony touch picit túlmutat a sima rendszertáv funkción, az eszközöket lehet csoportosítani, azaz nálam amikor még a projektor volt fent, tv és film activity volt.
A tv activity-re bekapcsolta a projektort, bekapcsolta az erősítőt, áttette a sat bemenetre, bekapcsolta a műholdvevőt, bekapcsolta a projektort. A csatornaváltó és menü gombok a műholdvevőt irányították, a hangerő az erősitőn hangositított vagy halkított, tehát nem nyomsz semmit, csak az egyik gomb az egyik eszközt, a másik gomb a másik eszközt irányítja.Amikor átnyomtam a film activity-re, kikapcsolta a beltéri egységet, bekapcsolta a médialejátszót, átrakta az erősítőt a blu Ray bemenetre, a médialejátszót vezérelt minden gomb, de a hangerő itt is az erősítőt irányította.
Külön gombokat lehetett feltanitani rövid és hosszú nyomásra, plusz az érintőképernyőre azt tettél ki, amit akartál, nem utolsósorban háttérvilágítással és saját akksival rendelkezik. Nekem megvan kb 2014 óta, de akkor ez a boltban 75 ezer volt, és minden percét megérte, még a klímát is tudom ezzel vezérelni.
Ha meguntam a tv előtt ülni, megnyomtam a kikapcs gombot, a táv pedig kikapcsolt szépen mindent sorrendben, lehet állítani a gomb ismétlés szekvenciát, az eszköz kikapcsolásnál a gombnyomás hosszát, és a két eszköz közötti szünetet.Zseniális technika, belül meg van egy plusz ellensúly, hogy pint úgy álljon a kezedben, ahogy az ergonómiailag tökéletes. Egy baja volt csak, nem volt olcsó kategória, ez is lett a veszte, ezért került süllyesztőbe a fejlesztés, beszántottak az egészet, de a mai napig letölthető a szoft, és napi szinten frissítik a készülékeket.
Rádugod a gépre, belepsz a szoftverben, hozzáadsz egy új eszközt gyártó és típus alapján, és onnantól működik.
És ha 10 évig egy távot használsz, azt lehet csak igazán megszokni. -
SztiviVander
addikt
válasz
grafnet #8225 üzenetére
Nekem csak telefonnal felvett par 4k-s videom van (h264), de azokat siman viszi. Ahogy a par eves fhd-s enkorrol letoltott filmeket is. Biztos nem ugyanazokat nezzuk, igy az hogy nalam nem jon elo ilyesmi nyilvan nem garancia arra hogy nem lehet olyan film amibe vagy a plex ujrakodolasa (mondjuk akkor minden mas kliensen is akadozik) vagy direkt stream-nel a tv hasal el. De en speciel nem tudtam volna tapasztalatbol azt mondani hogy azert ne vegyel hisenset mert rossz a plex rajta.
-
windlord
őstag
válasz
SztiviVander #8224 üzenetére
Ünnepeld csak magad!
Tobbiektol szeretnem kerdezni, hogy az N tipus1300nit egy a K 1000nit kulonbseget nagyon lehet erezni?
Latom, hogy a K olcsobb, de megeri az N tipus a felarat? -
zseko
veterán
Hallottam már arról a távirányítóról.
Nekem általában nem okoznak gondot a távirányítók, szerencsére. A Hisense tévémhez a fém van és én azt pl. imádom, nekem nagyon bejött. Maga az is hogy fém, az meg külön is hogy tök jó vékony, nem az a szar bumszli mint legtöbbször szokott lenni, pillanatok alatt hozzászoktam a vakon kezeléséhez szó szerint, nem tudom kellett-e hozzá húsz-harminc perc, nekem nagyon jól kézreesik. Persze én nem használom a tévé részét, így a számgombok meg teletext része számomra felesleges, ahogy a gyorsgombok is (pedig elsőre azt gondoltam hogy az tök jó hogy van, de azóta sem használtam egyszer sem), így csak a közepét használom. Viszont annyival kényelmesebb használni a 4K Max távirányítóját hogy el nem tudom mondani. Bár két és fél év alatt azért volt időm hozzászokni, meg ugye csak streameket nézek, de nem is használok mást, és nem is hiányzik más.
-
grafnet
veterán
Megmondom őszintén: teljesen igazad van.
Az én esetem, hogy 5 éve vettem egy LG TV-t, ami elkényeztetett!
Aztán 3 éve vettem egy Samsungot, ami hátba vert: nincs benne BT.
Aztán 2 éve a Hisense költözött be a házba. Na, az meg földhöz vert.Igen, az LG öreg, de mindent tud, amit - szerintem - egy TV-nek tudnia kell, nem kellett mellé vennem semmit, simán játsza a 4 k élményt.
A Samsunghoz már kellett egy BT átalakító, de még ő is simán elbír a Plex-szel.
A Hisense meg semmivel sem bír el. Pocsék a hangja, nem tudja a Plexről a 4 k-t lejátszani önerőből, még a FHD is megakad néha a fejében. Szóval vettem egy drága, de szép képet produkáló kijelzőt, ami mellé vennem kéne egy okosítót, hogy elérhető legyen az 5 évvel ezelőtti szint.
Igen sírok ezen, mert amikor ide jöttem érdeklődni, akkor csak a Plex-szel foglalkoztam, mert még nem volt streaming itthon. Senki sem mondta: ne vegyel Hisense TV-t, mert nem tudja önerőből lejátszani a Plexet - sem. -
Rick4
félisten
Ez a távirányító kérdés mindig előjön, én szerencsére már vagy 8-9 éve egy Logitech harmony touch boldog tulajdonosa vagyok, ha bekerül egy új eszköz, mint pl most a tv, pár perc alatt beilleszteni a sorba, és minden megy a megszokott módon. Ha újra kellene vennem, most is ezt vennem, bár sajnos már nem gyártják.
-
windlord
őstag
válasz
SztiviVander #8220 üzenetére
Amugy az N es a K volt a kerdes.
Koszonom a hozzaallasod! -
zseko
veterán
válasz
grafnet #8217 üzenetére
Én eleve ennek tudatában vásároltam, így nekem nincs okom sírásra. Nem is teljesen értem az ódzkodást a okosítótól, igaz én oldalamról sokkal egyszerűbb a történet, mert én nem nézek hagyományos tévéadást, csak és kizárólag streameket, így valamennyire persze meg tudom érteni.
Egyébként a tv árának ~öt-hat százalékába került a stick és nem szívok semmivel. Melyik jobb, bosszankodni vagy csak szimplán használni? A következő sírás meg majd akkor lesz, mikor majd pár év múlva lejár a szoftverek támogatása, és vagy tévét kell cserélni, vagy akkor venni okosítót.
Számomra meg most az a sírás, hogy átraktam a stick-et a projektorba és a tévé távirányítóját és felületét kell használnom, mert annyival jobb használni a sticket. Pedig amúgy nincs panaszom a tévé távirányítójára sem. -
Rick4
félisten
válasz
grafnet #8217 üzenetére
Eddig sose használtam beépített médialejátszót, pedig az előző samsungon anno még a ds video is ment, ez a lan kérdés meg a próbálkozás is csak azért jött elő, mert pont ma dugdostam össze a médialejátszóval, odavittem a lant, és akkor már megpróbáltam, hátha megy.
De mivel a mádialejátszóval full hibátlan, pont olyan, amilyennek lennie kell, és az egy 15K-s eszköz, még ha a tévé működött is volna, az attól még nem ugyanolyan, mint a kodi felület, szóval ez max tartalék lehetett volna, különösebben nem zavar, hogy nem megy.
Ahogy a hangra is ott a soundbar, meg a tévéműsorokra is a műholdvevő, a médiára is ott a megfelelő eszköz, és jól is van ez így.Régen projektoroztam, ott ugyanez volt, meg kellett etetni a cuccot mindenféle dologgal, mert az csak megjelenítette a képet, mást nem tudott.
-
windlord
őstag
55” meretben keresek tevet.
PS5 lenne rajta, kellene a vrr es a 120Hz.
Mi a lenyegi kulonbseg az 55e7Nq es az 55 e7Kq kozt? -
Rick4
félisten
Na van egy kis furcsaság, amit 2024-ben nehéz megérteni, van ez a plex akadásom, eddig egy film volt, amit lehetett tekergetni, a többi megakad, sebaj, lesz idő bekábelezem, úgyis kell oda a switch. Berakom a switchet, mindent a helyéretolok, méret. Mi a fakk, 12MB/s, azaz 96mbit. switch csere, kábelcsere, cast5- cat5e, cat6, mind ugyanaz.
Utánanézek, basszus tényleg 100-as lan van benne. vifivel tolja a 60.7MB/s-et, (mindig ennyi) azaz 485Mbit, az elég mindenre, de ezzel is akad a plex.Kis médialejátszót, berakom, elinmdítom, pillanatok alatt katt- katt, és visz mindent, szóval marad ez így.
Próbáltam eg 1G-s és egy 2.5G-s usb- lan adaptert hátha, de nem akart menni, szóval marad így.
-
SztiviVander
addikt
A kep es a hang beallitasok is alaphelyzetben forrasonkent egyedileg allithatoak. Tehat vagy atallitod hogy a kepbeallitasok minden forrasra vonatkozzanak (es utana kikapcsolod a fenyerzekelot), vagy forrasonkent kapcsolod ki. Forrasonkent is meg kellene jegyezze a beallitast, ha nem jegyzi meg akkor lehet hogy annak a fw-eben is jelen van az a bug hogy ha a gyors bekapcsolas funkcio aktiv akkor ki-be kapcsolas utan elfelejt bizonyos beallitasokat. Meg lehet probalni letiltani a gyors bekapcsolast hogy az megoldja e.
-
Croa
csendes tag
Hisense tulajok a kép haladó beállításában a fényérzékelőt hogyan lehet véglegesen kikapcsolni.Ha bemenetet váltok vagy ha kikapcsolom a TV-t madj este újra nézni akarom visszakapcsolja.Túl sötét a kép a kevés háttérvilágítás miatt és nagyon zavaró.55A6N VA paneles.A korábbi A6K szériánal is megvan ez a jelenség?
-
Cartmenn
aktív tag
válasz
Kiskutya #8206 üzenetére
Nekem volt egy 75ös LG-m (alap tv 350 fényerő direkt led) IPS panellel ---egy tragédia volt a feketéje még nappal is . Ezt egy tcl c805 váltott ( ekkora méretben a hisense sokszor ips ) ,ha mást nem nézek csak a betekintési szöget ,nagyon oldalról kell nézni hogy zavaró legyen a képe ( persze valakinek már jóval érzékenyebb a szeme ilyesmire
) ---a hisense 55ös u8qf- el sincs gondom ezen a téren .Őszintén aki annyira oldalról néz tévét az már megérdemli
-
windlord
őstag
Gyerekeknek keresek egy 55” tévét.
Lenne rajta egy PS5, illetve streamelnek ra nasrol.
Mely tipust keressem?
A 120Hz, Vrr, 4k filmek (hdr, dv) lenne rajta megjelenitve.Van egy amazon fire stick 4k is a regi teven, amely bevetheto, ha gyenge neadjisten az os.
-
zseko
veterán
válasz
Kiskutya #8206 üzenetére
Nincs véleményem egyikről sem, csupán vettünk egy VA paneles Samsung tévét a nappaliba, utánakérdeztem fórumban is mit érdemes venni ~150e környékén, ez jött ki mint ajánlott. Nagyon jó képe és színei vannak, tényleg jól néz ki, de - ugyan tudtam, mert megbeszéltük a fórumban, hogy (kissé leegyszerűsítve) nappalra ips, estére va ajánlottabb, de azt nem gondoltam volna hogy nappal alig látni a már kicsit jobban sötétebb jelenetű műsort rajta még félig leeresztett redőny mellett, már majdnem félhomályban sem, annyira fos a fényereje
egy 14 éves alap Toshiba tévé, amit váltott, kiröhögi fényerőben. Van egy kb. kikapcsolhatatlan eco szerű marhaság benne, feltételezem hogy részben ennek köszönhető és ez is közrejátszik, de ha ez ilyen, milyen lehet a gagyibb tévék képe
-
SztiviVander
addikt
válasz
marco0007 #8204 üzenetére
Alacsony (350 nites) fenyero, sima direct led local dimming nelkul, ha nem foltos szurke a fekete rajta akkor en va-ra tippelnek. De amennyire emlekszem az A-s lcd szeria volt regebben a legolcsobb (az U-s volt a kozep kategoria, az oled meg a felso), szoval attol nagy csodakat azert nem kell varni.
-
Kiskutya
veterán
Egy ips tv soha nem lesz olyan mint egy va! Igaz hogy a va-t szemből jó nézni de sötét szobában elvérzik az ips! Teljesen mindegy ki mit ír ezek a technológiák ennyit tudnak! Ips max csak annak ajánlott aki mindig fény mellett tv-zik de a fekete akkor sem lesz soha olyan mint egy va panelen! Természetesen egy árkategóriában!
-
marco0007
aktív tag
válasz
SztiviVander #8203 üzenetére
Csak azért kérdeztem, ezt az IPS VA paneles kérdést, mert van egy Hisense 65a7gq tv-m és nem tudom, hogy ez pl a jobbak közé tartozik e.
-
SztiviVander
addikt
A par fotot utana tetted be, en nem arra irtam (mellesleg nem is holt komolyan, de hat a humor ertese sem az erosseged), de tolem aztan ferditheted a valosago(da)t ahogy akarod.
A tobb kepesnel pedig meg telefonnal keszitett kepen es a biztos szar monitoromon (mellesleg nem is monitoron neztem, de ugye nyilvan csak en nem kerdezek) is latszik hogy az az ips a legalja alsopolcos hulladek kategoria, tokmindegy hogy samsung vagy barmi. Foltos, bevilagitasos, valoszinuleg sima edge ledes de abbol is a szarabb fajta. Ilyet meg se vennek, nemhogy utana ezzel peldaloznek. Az pedig hogy ez alapjan azt gondolod minden ips ilyen teljesen komolytalanna is tesz barmekkora regenyt is irsz rola.
Új hozzászólás Aktív témák
- Jogász topic
- EAFC 25
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Vezetékes FEJhallgatók
- OpenWRT topic
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Honor 400 Lite, Honor 400, Honor 400 Pro
- GYÁRI TÖLTŐK DELL LENOVO HP FUJITSU TOSHIBA Macbook---------- Budapest,/MPL/Foxpost
- LG UltraGear Gaming Monitorok: ÁRZUHANÁS -30%
- LG 27GR95UM - 27" MiniLED - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 1000
- LG 55G3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 0.1ms - MLA - 2000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest