Hirdetés
- Poco X3 Pro - hardverfrissítés
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Yettel topik
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
Új hozzászólás Aktív témák
-
kgyuri
tag
válasz
KD6-3.7 #5521 üzenetére
Van saját fóruma, ott hamarabb kapsz választ:
[Sweet.tv - Internetes TV] -
zseko
veterán
válasz
KD6-3.7 #5312 üzenetére
Lehet rosszul fogalmaztam, vagy nem értem most mit is válaszoltál pontosan. A tévét én is magyarul használom, a Netflixet viszont angolul. Maga a netflix app, elindítva és az én profilomba belépve angol felülettel működik - angol nyelvű leírások, filmcímek, minden angol, a többiek persze magyar felületet használnak a saját profiljukon - , viszont magán a tévé Vidaa felületén, ha a Netflix ikonja a kiválasztott, akkor mutatja az én profilom ikonját, a profilom nevét, de az ajánlók - 'Nézd tovább', 'Jelenleg a legnépszerűbb' - magyarul vannak. Gondolom valahonnan veszi az infókat, vagy esetleg azt nézi hogy milyen ország, mindenesetre érdekesnek találom. Egyszer átállítottam a profilomat magyarra, de csak egy pár napig bírtam ki úgy és inkább visszaraktam angolra mert nem találtam meg semmi korábban (ki)nézettet a magyar címek alapján
, arra viszont már nem emlékszem, hogy előtte angolul voltak-e a fentebb írt vidaa-n (tehát nem a Netflixen) belüli ajánlók.
-
-
embe
nagyúr
válasz
KD6-3.7 #3524 üzenetére
Köszi - ismét - az infót!
Megpróbálom háta MM-ban vagy Euronicsban megtudom nézni. Nem merek látatlanban (megint) venni egy tévét. De közben elkezdtem szép lassan a rászánt összeget is felfelé strófolni.
Nem tudom hol lyukadok ki.Ezekkel is lehet fennáll az mint a TCL-nél, hogy azonos sorozatnál az eltérő méretű tévéknél másfajta panel kerül beszerelésre.
-
brcz
tag
válasz
KD6-3.7 #2724 üzenetére
Sziasztok!
Egy Sony KD-43XF7596 tvről szeretnék váltani egy 50-55" Hisense ULED (QLED) modellre.
Kiszemeltem még nincs, de a véleményetekre lennék kíváncsi, hogy mennyire fogom észrevenni pozitív irányba a változást.Főleg netflix és ps5 mellé szeretném.
Válaszotokat előre is köszönöm! -
bigdady
nagyúr
válasz
KD6-3.7 #1574 üzenetére
Francia oldalról
De visszaraktam a 0901-et erre osztott képernyő lett (mintha 3D lenne a tv) és a távirányító sem működik úgy látszik a downgrade kinyírta (kikapcsolás után búg is)
Hosszan meg hiába kapcsolom be a tv-t powerrel benne a másik Fw nem indul el szoftver update...
Na ilyenkor szerviz vagy van szerviz menü? -
Piftuka
veterán
válasz
KD6-3.7 #1460 üzenetére
Minden tisztelettel, de még ha van is olyan tévé, ami éppen "zökkenőmentesen" lejátssza ezeket a fájlokat.... egyrészt ne legyen az mérvadó, hogy egyébként bármelyik televízió készüléknek a beépített médialejátszója mire képes!
Mert bizony egy 10.000 forintos, "no name", kínai dedikált eszköz leiskolázza bármelyiket. (Már ezért sem érdemes bosszankodni napjaink "okos" tévéinek médialejátszási képességein.)Másrészt hadd ne legyen mérvadó egy gyártó számára sem a "warez"!
Venni kell eredeti Blu-ray lemezeket, és egy asztali lejátszót, és akkor majd garantáltan kifogástalan minőségben és "zökkenőmentesen" lehet a filmeket megnézni!
-
tom81042
tag
U8QF - nél én esküszöm nem is veszem észre hogy bármi változna ha nem szemből hanem oldalról nézem. Ha csak 1 színt nézek pl a kezdő képernyőn a Facebook kékje, az nagyon más szögben már fakóbb, de az egész képernyőn alig észrevehető a különbség ha mind együtt változik. Szerintem teljesen elhanyagolható issue, és csak nagyobb szögben jelentkezik
-
Piftuka
veterán
válasz
KD6-3.7 #1377 üzenetére
Hát látod... a Hisense szerint lennie kell.
Persze, ha kiderül, hogy még a magyar változat is eltér a többi európai változattól...
Megnéznéd kérlek, hogy biztosak legyünk benne? Illetve klassz lenne, ha Grass fórumtárs is lefotózná a tévén lévő összes kimenetet, és megosztaná velünk.
Az "Audio" menü beállításait is (fotó segítségével), ha egy mód van rá.
"Zárjuk rövidre" a kérdést, ha javasolhatom. -
Piftuka
veterán
válasz
KD6-3.7 #1372 üzenetére
Érdekesség:
A bemutató videó szerint az ázsiai piacra szánt modell kapott külön fejhallgató kimenetet.
Az európai modelleken viszont a Displayspecs szerint, és a Hisense magyar honlapja szerint sincsen ilyen kimenet.
(Miközben az indiai változat pl. nem kapott ARC-ot egyik HDMI-re sem, az európai példányokon viszont van ARC is.)
Ettől függetlenül a magyar változat 3,5 mm-es jack Audio kimenete akár fejhallgatóhoz is megfelelő lehet.
Az biztos, hogy televíziók esetében jellemzően nem "plug & play", amikor valaki ilyen eszközt használ. Az "Audio" menü beállításainál át kell váltani a megfelelő kimenetre, miután a fejhallgatót csatlakoztattad.
Emellett az analóg jack kimenet esetében természetesen az sem mindegy, hogy milyen impedanciájú fejhallgatót csatlakoztatsz hozzá. Azon a kimeneten nincsen megfelelő erősítés, szóval magas impedanciájú eszközzel kb. nem fogsz hallani semmit.
-
-
norb27
tag
válasz
KD6-3.7 #1225 üzenetére
Lehet leselejtezték az egész korai szériát...
Nem hiszem hogy sokat vesztettél mert semmi különbséget nem vettem észre a frissítés után. Viszont simán lehet különbség a képi megjelenítésben is a korai széria meg az újabb között, talán te voltál az aki elégedett volt a gyári film profillal ami nálam meg nagyon furcsa színeket ad. -
HF77
őstag
válasz
KD6-3.7 #1206 üzenetére
van külön játék mód is a beállítások között, viszont ha azt kipipálom, kevésbé van kontrasztos, éles képe mint mikor nem választom ki azt az opciót!
te tapasztaltál ilyet...?
én azt gondolnám, hogy szebb, jobb képet kellene produkálnia, de nem így van! nem is igazán értem! (így én játék közeben azt nem is használom, hagyom normál "tv" opcióban) -
viking19
tag
-
HF77
őstag
válasz
KD6-3.7 #1046 üzenetére
7100f dinamikus módban:
háttérfény 88, fényerősség 47, kontraszt 75, élesség 15, adaptív kontraszt alacsony, színhőmérséklet warm2, többi kikapcsolva!
próbáltam a mozi nappali módot is, de kénytelen voltam váltani, mert ahogy írtam, ott sok esetben piroskás az emberkék feje és nem tudtam úgy beállítani hogy megszűnjön! -
HF77
őstag
válasz
KD6-3.7 #1000 üzenetére
nálam a fényerő HDR nél is csak 50-en van...háttérfény maxon van az igen és az élességet is felnyomom!
nem HDR-nél esetleg más is tapasztalta, hogy mozi nappali módnál sok esetben az ember bőrének színe piroskás lesz...mintha túl tolnám a színt pedig csak 43-on van, és az összes többi is normál beállításon működik!! bárhogy variálok vele nem szűnik meg!
-
Gino20
őstag
Mi Box egy jó kis ,,out of the box", de amúgy nem képes a kadenciahelyes lejátszásra, mert a droidján nincs auto frekvenciaváltást, de persze a TV lejátszónál minden bizonnyal sokkal jobb és a legtöbb felhasz ezt észre sem veszi, de nem is ezért írtam
hanem, mert Androidra is van már olyan torrent kliens, ami ,,távolról" elérhető ha megy a box, vagyis telón vagy gépen elindítod a letöltést és azt a box fogja végezni a rácsatlakoztatott tárolóra, így nem kell ide-oda pakolgatni a tárolót, figyelni a seed-re,......
Nem próbáltam még, de a milyen box-ot topikban írták, hogy jól ez működik [link]
Olcsón kadenciahelyes lejátszó egy sima android boxal amúgy elérhető ha esetleg valakit érdekel a téma. Pl [link] és erre kell telepíteni a CoreELEC (CE) oprendszerecskét [link] , amin egy optimalizált Kodi player fog alapból elindulni és erre is lehet telepíteni az úgynevezett Transmission progit, így a telóról/gépről elindított letöltéseimet a box intézi (ráadásul így az 1000-es LAN-ján)
CE Kodi támogatja az audio passthrough-t és a HDR10+t is, de Dolby Vision-t már nem, igaz ezt kb csak ez tudja [link] (ami az összes DV profilt támogatja) -
Veron
addikt
Már ki vannak kapcsolva. Se smooth motion, se noise reduction. Így mondjuk nem esik szét a kontúr, de ugyanúgy megdöccen néha. Pedig USB3as HDDről média boxon keresztül játszom le HDMIn.
Egyébként fura a dolog, mert az fHD TVn teljen képernyőre nyomta ki a képet a box, most a 4k TVn a bal felső sarokba, kb. 16od méretben. -
maxymillion
tag
Ingazandibol még most vettem, nincs 2 hete nálam, es nem is allitottam rajta semmit. Ezek szerint neked alapból megy? Vagy wifin használod? Egyébként vissza akartam küldeni, már voltak is érte, de az új szerzemény elveszett a postán... Így egyelőre megtartottam, meg kezdek megbarátkozni vele (kicsit macerás ekkora tvt visszavinni)
-
cellardoor12
csendes tag
Nekem a következő beállítások jöttek be U7QF-en. Tudom, minden majdnem kakón van, de valamiért a HDR számomra így jelenik meg normálisan.
Local dimming: High
Blacklight: 100
Brightness: 50
Contrast: 90
Saturation: 60
Sharpness: 5
Adaptive contrast: Medium
Color temperature: Standard -
Magus80
csendes tag
Egy kb 10 éves laptop kiszuperált (5400rpm) belső merevlemezét használom ezzel a kábellel:
https://www.aliexpress.com/item/33058279076.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.27424c4d8aD5scHa lesz időd, kipróbálnád, hogy nálad mennek-e .TS fájlok? Torrenten majdnem minden Dolby Vision BluRay RIP remux abban készül és nagyon idegesít, hogy nem tudom nézni. Köszönöm!
-
DonJoee
tag
De a Pi 4-et lőheted 100-as LAN-on. Mondjuk van benne AC-s wifi...
Itt van némi benchmark, ezek alapján a gigabites LAN tényleg gigabites, az USB 3 meg olyan 360 MBps-t tud olvasáskor, ami tán elég lesz egy 2880 Mbps bitrátájú filmhez...
A Pi 4 mellé én ezt a routert rendeltem. Ha már homár, legyen kövér... -
DonJoee
tag
Na igen, a téma maga OFF, de mivel kapcsolódik a vadiúj, UHD-s Hisense tévénkhez (illetve épp, hogy nem kapcsolódik normálisan
) ezért hagytam feketén a szöveget. Bocs.
Szóval a fejlett tévénkhez fejleszteni kell a környezetet is. Felrúgtuk az első dominót, az meg dönti a többit is, nincs több mese. Legalább is 4k-ban nincs... -
DonJoee
tag
Igen az USB 2.0 az 480 Mbps (megaBITpersecundum), ami ugye kerek 60 millió bájt / sec, ami 57,2 MegaBájtPerSec átvitelre jó (SD, FullHD, egyes alacsony bitrátájú 4k anyagok HDR és 60fps nélkül).
Nyilván anyagilag most először USB 3.x-ben + egy jó kis új HDD-ben kell gondolkodni, mert adattárolásra még drága az SSD (pedig vannak már több terabájtos példányok is).
Ha nincs a routeren USB 3, de van gigabites LAN, akkor lehet venni egy Raspberry Pi 4-et és mehet rá a Plex... (a Pi 4-en van gigás LAN, USB 3 meg már van benne szufla is rendesen). -
DonJoee
tag
Nem besokall, inkább elfogy. A buffer. És nem is biztos, hogy ez a tévé bűne. Lehet router, switch, HDD. Az USB-re rakott HDD (régi, lusta 5400 rpm-es) sem mindig oké már ilyen bitrátájú filmeknél. Ha USB-s SSD-vel is beszaggat, az már egyértelműen a tévé hibája. A "legkínaibb" SSD is tud legalább 200 MB/s sebességet, annak elégnek kell lennie.
-
Piftuka
veterán
Honnan tudod, hogy telefonnal fotózott?
Egyébként nyilván számít a fotózásért felelős eszköz, és a kijelző is, amin a fotót nézed (esetemben erre nem lehet panasz), de tekintettel arra, hogy az "U8QF" összes review-ja kiemeli, hogy "Out of the box" finoman szólva is pontatlan színreprodukcióra képes, nem kell többet belegondolni abba, mint ami a fenti képeken is jól látszik.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Apple asztali gépek
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- EAFC 25
- Ukrajnai háború
- Milyen légkondit a lakásba?
- Gigantikus leépítéssel építené újra az Intelt a cég új vezére
- TCL LCD és LED TV-k
- Renault, Dacia topik
- Minden a maxon: Asztalunkon a ROG Strix Scar 18 notebook
- További aktív témák...
- Campfire Audio Comet fülhallgató
- Eladó Philips 70PUS6724/12 70 4K UHD Smart TV Ambilight-tal Csak 110.000 Ft!
- Roland BK-3 Billentésérzékeny szintetizátor
- BLITZWOIF BW-V7 7-HÓNAPOS KÍVÁLÓ ÁLLAPOTBAN ELADÓ !!!!!
- Denon AVR-X4400H 11.2 csatornás házimozi erősítő, távirányítóval, dobozában, makulátlan külsővel
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 7700K 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Az összes minőségi RTX GAMER laptop megtekintéséhez nézzen be hozzánk! Eredeti licencek, antivírusok
- 101 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4090 (ELKELT)
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest