- Motorola G86 - majdnem Edge
- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Yettel topik
- Android szakmai topik
- Motorola Edge 50 Pro - több Moto-erő kéne bele
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Nothing Phone (2) - több, mint elsőre látszik
-
Mobilarena
Szeretettel köszöntünk a sztereó otthoni/szobai Hi-Fi világában !
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tlalok
csendes tag
válasz
Jimmy8 #108384 üzenetére
Szia! Bőven jó lesz, akár 12V-2A adapterrel is. Bekapcsoláskor pattan egy erősebbet, de egyébként ár-érték bajnok. Akár később is jó lesz, ha a vidik mennének.
Szerintem.Az új, hogy külső hangkártyaként is használható
Cseh raktárról féláron esetleg, ha bevállalod:
https://www.banggood.com/TPA3116-Class-D-bluetooth-5_0-HIFI-2x50W-Stereo-Amplifier-Support-USB-TF-Card-RCA-AUX-USB-Stick-p-1592612.html?rmmds=myorder&cur_warehouse=CZ&ID=6287830
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz
Jimmy8 #108384 üzenetére
Én nyújtóznék kicsit
és ez TPA3116D2-es. Sub-ot nem kötsz, ha meg lesz, majd kötsz, de így is kiváló ide. Egy külső táp (adapter) még kell mellé, valami 150-200W körüli Meanwell-t ha tudsz. [link] Adapterezni lehet a végét, van nekik..
Csak ha ezt összeadom, ezért már kapsz rendes hifi erősítőt használtan, kérdés, ezek a Vidik megérdemlik-e + a hely faktor nem mindegy, ha gyerekszoba... de egy TPA elviszi őket mint a szél, ha ez a kérdés, amúgy mehet használtba bármi csukott szemmel. De talán falra, polcra, nem tudom hova tennéd, a pici a jobb + Bluetooth-al is tudod etetni (vagy eleve azzal).
-
Jimmy8
senior tag
válasz
Jimmy8 #74350 üzenetére
Nos, az ígért visszajelzés:
Hihetetlen, de még az én alap rendszerem is kihallatszott a noname hangfalkábel cseréje, Van Damme 268-502-000 2*2.5mm-re.
Részletezőbb, tisztább lett, és a mélyek is pontosabbak lettek, nem "elkentek".Más: az erősítő oldalon feldugóznám a kábelt. Kácsától melyiket ajánlanátok? A korábban ajánlott dugó pl 10mm-es kábelt is fogad, így az én 2,5mm-es kábelem végén elég "érdekesen" nézne ki...
A kínai Nakamichit felejtsem el? -
krichd1
addikt
válasz
Jimmy8 #66766 üzenetére
Az a probléma, hogy beleestél abba az általános hibába, hogy egy belépő szintű átlagos erősítőtől várod a csodát. Hasonló szokott előfordulni a belépő szintű állványos hangdobozok esetén is. Emiatt is erősen ajánlott elmenni hallgatózni, hogy az ember feltérképezze a kínálatot, beleértve újakat, használtakat is, és megtapasztalja azt, hogy árkategóriánként körülbelül milyen hangminőséget kaphat a pénzéért, illetve megismerkedjen a különböző hangzásvilágokkal. Amit te szeretnél, azt kb. 2-3 kategóriával fentebb lehet megkapni, ezen a hálózati lejátszós erősítő vonalon.
Az Onkyo TX-8050 kategóriatársa például a Yamaha RN-301, ez is hasonlóan viselkedik, kis hangerőn nem áll össze a hangja, erőtlen. Ezek a hálózati lejátszós erősítők egyébként is gyengébben szoktak szólni, mint a hasonló árú sima sztereó erősítők. Újak közül ott a BC Acoustique EX-222.1, ha még lehet kapni, TX-8050 ára alatt jobb hangminőséggel, alacsonyabb hangerőn is több élettel, vagy ott van még Hivoxék új erősítője az amp4you, az is biztos jobb, bár én még nem hallottam.
Ha kis hangerőn hallgatsz zenét, akkor is kell a nagy erőtartalékú, magasabb kategóriás erősítő. Vagy elmész abba az irányba, amit Ear001 nemrég felvázolt, bár ennél is érdemes álló hangdobozt választani. -
dgyuri0123
nagyúr
válasz
Jimmy8 #66766 üzenetére
"Minden ilyen árkategóriás (új árat nézve) sztereó erősítő, illetve receiver ennyit tud?
Úgy néz ki, hogy sikerült kifognom egy "jó" hangú erősítőt, csak éppen nekem szokatlan a lineáris hangja?"A lineáris hang nem egyenlő az unalmassal, vagy dinamikátlannal. Az "alsóbb" kategóriás erősítők kis hangerőn eléggé "laposak". De általában sem jellemző a kis hangerőn való "dübörgés". Természetesen sok múlik a hangfalakon is.
"de nagyobb hangerőn már egész jó,"
Ez is általános, csak az nem, hogy mikor kezd el hallhatóan sziszegni és torzítani. Egy "komolyabb" erősítőt egészen magas hangerőszintig lehet hajtani, kellemetlen "mellékhatások" nélkül.
Használtan, ekkora összegből bőven tudnál sokkal komolyabb képességű erősítőt venni. De gondolom nem célod, hogy nagy bukóval eladd.
-
Tomacko
senior tag
válasz
Jimmy8 #66668 üzenetére
Szia.
Én sem ismerem ezt az"erősítőt", de elnézegetve a fotókat róla meg a tudását, biztosan nem vettem volna meg. De ez én vagyok. Az ok egyszerű, nem bízok az ilyen majdnem mindent egybe kütyükben, pedig szeretem ha valami sok funkciós, de ez kivétel közülük nálam. A DAC-s fórum részen is és szerintem itt is sokan azt mondják, hogy az ilyen cuccokban lévő DAC-t ebben az árkategóriában el kell felejteni. Ha van rá lehetőséged hallgasd meg úgy a hangját, hogy a DAC-t ki iktatod, kikerülöd valahogyan, tippem szerint annyi elég ha nem digit jelet küldesz neki hanem analóg bejáraton eteted (nem tudom, hogyan kell). De ha tényleg nem tetszik a hangja akkor küldd vissza inkább minél hamarabb és ha nem fontosak a plusz szolgáltatások amiket kínál, akkor inkább keress valami olyan darabot ebből a pénzből ami tényleg csak sztereó erősítő. Van nekem is egy Kenwood receiverem, de csak rádió hallgatásra használom..... néha nagyon ritkán
Zene hallgatásra van egy tranzisztoros Yamaha-m. De persze ha valami oknál fogva nem teheted meg, vagy egyszerüen csak minél kevesebb kütyüt akarsz akkor máshogyan kell házzállni ez igaz. De ebből a relatív "pici" pénzből (nekem se kevés) nem sok minden jó, vagy jobb alternatívát fogsz találni sajnos
Edigital--l most 130k az ára ugye, ha nem tabu a használt piac, szerintem érdemes lenne rászánd az idődet, hogy lemenj pár helyre meghallgatni néhány erőlködőt és még mindig áll a lehetősége, hogy ha megtetszik a hangja akkor veszel belőle újat ha gyártják.
Sajnos a zenehallgatáshoz eljutni sok időbe telik mire az ember megtalálja az eszközt amivel már elfogadhatóan tudja élvezni is azt
-
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
Jimmy8 #64848 üzenetére
PMA 720, ami szerintem megüti a mércét, vagy ez a NAD, ami icipicit drágább, de szerintem jobb is. Illetve ízlés kérdése lehet még, hogy kinek melyik tetszik.
120 e-ért még ezt : Advance Acoustic is meghallgathatod, mert dinamikus, részletező, kicsit "modernebb" hangú, mint a NAD. Mindent meghallgatás után fogadj el, vagy ne fogadj el, de én errefelé keresgélnék, mert nekem ők tetszenek jobban ezen az "alacsonyabb" árszinten. Nyilván van még más is a "halpiacon", de ezek bevált, túlzásoktól mentes, minőségi darabok, megfelelően megbízható gyártási minőséggel, ha ez számít Neked valamit.
Nekem mondjuk igen..De mondom, mindet meg kell hallgatni, mielőtt választasz. Pl. mind a három típus egy forgalmazónál elérhető, ergo nem lehet gond még az egymással való összehasonlításuk sem.
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
Jimmy8 #64833 üzenetére
Megnéztem a "cuccaidat".
El kell szomorítsalak...az a receiver nagyon nincs a topon, de sosem volt. Igazi rossz hangú darab. (bocs az őszinteségemért) Az a Sony pl.megváltás lenne ehhez képest. Nem tudom érdemes-e egyáltalán DAC-ra költened addig, amíg ez az erősítő szolgáltatja a zenét.
Ha már ragaszkodnál a receiver-hez, akkor ilyesmi Yamaha, vagy a nagyobb tesói ajánlottak szerintem. Ezt ugyan már elvitték, csak a miheztartás végett linkeltem. De előfordul RX-V 2xxx, 3xxx, nem horror áron. Esetleg még Arcam, szintén elfogadható áron.
Mindez csak iránymutatás, hogy "merre" és miket keresgélj. Mindenesetre ezek összehasonlíthatatlanul jobb hangot képviselnek, mint az általad linkelt két "kacat".A Hangfalaid nem hiszem, hogy igazán magas hiányosak lennének. Bár pont ezeket nem hallottam, inkább csak úgy általában ismerem a CAV-ot. Nem "audiofil", de mindenképpen hallgatható. Az erősítőd az, ami első körben csere érett szerintem.
Xfi-HD-t attól még megveheted, csak nem tudom,mit hallanál meg belőle a jelenlegi Technics-el.
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
Jimmy8 #64809 üzenetére
"Azt gondoltam, hogy:
1. a WDTV LIVE Streamingben lévő DAC-nál csak jobbak lehetnek a linkkelt eszközökben lévők."Ez így van, csakhogy nem annyival lesz jobb, mint gondolnád, inkább "éppencsak". Manapság inkább a spórolós megoldások dominálnak, így bizonyos szint alatt sajnos elszomorítóan gyenge a beépített Dac-ok kétcsatornás "képessége".
A WD-t próbáltam én is nemegyszer és tökéletesen igazad van abban, hogy azzal zenét hallgatni kínszenvedés. Ezzel szemben próbáltam sokféle, jelentősen eltérő értékű Mozivasat és azoknál sem sokkal jobb a helyzet. A jelenlegi NAD T758-as erősítőm mellé is kellett vennem egy Denon DA300-as külső Dac-ot, mert gyalázatos volt a kétcsatornás hangja, pedig 400 ezres listaáron kapható jelenleg.
Az Xfi HD egyébként egy DAC, amit csak be kell illesztened a láncba a forrás és az erősítő közé. Máris kapsz minimum olyan hangot, amit egy ( szerintem ) 4-600 ezres mozierősítőtől kapnál, sztereóban, két csatornában, HDMI, vagy SPDIF bemenetről etetve. Analóg bemenetről azért ki lehet nyerni tisztességes hangzást, de ehhez szükséges külső DAC.
Végezetül, hogy miért nem ajánlom az "olcsó" mozivasat, receivert....mert analóg bemenetről sem képes tisztességes hangot kipréselni magából, még akkor sem, ha egy kiemelkedő képességű forrást helyeznél elé, ugyanis nagyon gyenge az elő/végfog minősége is. Pont úgy van tervezve, hogy véletlenül sem szóljon jobban, mint többcsatornás mozihanggal.
Talán nem túlzok nagyon ha azt mondom, egy bármilyen Videoton/Orion erősítő kenterbe verné ezeket a belépő és közép kategóriás mozivasakat kétcsatornás módban. Azt tapasztaltam, hogy kb. 300e Ft alatt nemigen létezik "jó" sztereó hang egy mozivasnál, de az is csak akkor, ha analóg a forrás ( persze akadnak kivételek, de nem sok ).
Mindezekkel szemben egy használt, de anno kb. 100-200 ezres sztereó erősítő 100x jobban szól, mint egy modern 300 ezres mozigép, hogy az olcsóbbakat ne is említsem..
Elfogadhatatlanul gyengék, fakók, torzak, fa hangúak, dinamikátlanok ezek az "olcsó" vasak, amiket nem sznobizmustól hajtva kritizálok, hanem mert valóban nem ugorják meg a lécet. Nálam..
Szigorúan saját véleményem és tapasztalatom.
-
nebulo5
senior tag
válasz
Jimmy8 #64825 üzenetére
Talán, egy Cambridge Audio erősítővel elérnéd a célodat!
Bár, "angolos" hangvilágúnak titulálják, de az alap és talán még az alsó közép kategóriás erősítőik is, eléggé messze állnak a "meleg" hangtól! (komolyabb szinten nincs velük tapasztalatom)
Igaz, a hangvilágukat szokni kell, mert "idegesítően" karcos is lehet hosszabb távon. Egyéni ízléstől függően...
Az általad felsoroltakból talán a HK lehetne még a vázolt elvárásaiddal Neked "bejövős". -
dgyuri0123
nagyúr
válasz
Jimmy8 #64795 üzenetére
Pl. Sony + Xfi Hd. Ezzel el lehet indulni. Alkudni viszont kéne kicsit a Sony-ra. De számtalan lehetőség akad, én most csak gyorsan kiragadtam ezt a kettőt példaként. Ez így bele is fér a keretedbe és a Sonyt nem is kell azonnal cserélni, ha feljebb kívánnál lépni. Szerintem....Hangfallal hogy állsz?
-
dgyuri0123
nagyúr
-
bajnokpityu
félisten
válasz
Jimmy8 #21759 üzenetére
nem feltetlen ugyanaz. nezz meg fonott kabeleket, pl kimber. arnyekolasa kulon nincs, mert szobaban tobbet rontana, mint hasznalna, normalis villamos halozatot feltetelezve.persze egy nagyon pici arnyekot meg a fonas is ad.
1 belso eret tartalmazo, arnyekoltnal ugyanaz q hideg, es az arnyekolas.kacsa kabelek zomeben ilyenek.
de pl a 2 belso eret tartalmazo, arnyekolt eseten en az arnyekot csak a forras oldalra kotnem.
-
angol
tag
válasz
Jimmy8 #21651 üzenetére
Köszi hogy megosztottad, nagyon érdekelt ezeknek a lejátszóknak az audió képessége. Most vagyok túl egy AC Ryan HD Mini 2 audió tesztelésén. Komolyabb hifire toltam, vinyón ape, flac, wav, cd lejátszón ezek gyári erdetije, ill. plextor premium 2-vel megírt változata. Az eredmény nálam teljesen egyértelmű volt, hangminőség terén két külön kategóriáról kell beszélnünk (a hagyományos lánc javára), dac vásárlás mindenképpen - nem ajánlott - kötelező, ha valaki így akar hifizni. Tehát sajnos ezeknek a lejátszóknak az igényesebb audió lejátszás nem erősségük ill. ebben az árkategóriában csak "futóműként" szerepelhetnek..
Tudom hogy elsősorban nem is erre készültek viszont az meglepett hogy a képminősége kicsit elmaradt a tévém saját beépített lejátszója képminőségétől. Természetesen használhatóságban, a formátumok tudásában a Playon űberkirály.
(Aki komolyabb dac-al tudta meghajtani ezeket a kütyüket, és van kedve, írjon pár sort.)
Üdv. -
nebulo5
senior tag
válasz
Jimmy8 #21651 üzenetére
Hálás köszönetem a tapasztalataid írásba foglalásáért!
Nálam általában "elfogadható" minőségű cd játszók voltak, több gyártótól is. Jelenleg a Yamaha CDX-870 játékosa van. Az erősítőm zenére: FineArts (Grundig) V14. Mivel főleg smooth jazz-t, soul és instrumental zenét hallgatok, így a megfelelő hang érdekében számos cd játszót kipróbáltam már és jó sok kábel cserén túl vagyok (RCA..... hangfal kábel...stb). A komplett (6.1) szettem Acoustic Research (front: S40, Háttér: S10, hátsó háttér1 ). A frontokat tavaly tuningoltattam a HiVox-nál.
Szóval: bármilyen új elem cseréjénél (cd-játszó, erősítők, kábelek...) megmaradt valamilyen hiányérzetem. Hol a mély, hol a mély-közép hangtartomány fakósága vagy éppen gombócossága, vagy éppen a magas hangsáv zárt lecsengése, függöny mögülisége vagy akár a közép tartomány zártsága volt a probléma. Azután, sikerült Dorian jóvoltából egy DAC-al is kipróbálni a rendszeremet. És azután rövid időn belül be is szereztem Szabó Z.-tól egy Lupus -III DAC-t! Az eredmény: egyszerűen ég és föld!
Mindenképp csak javasolni tudom, szerezz be egy DAC-t és akár a DVD játékosod is jól fog szerepelni mint futómű.
Én már saját bőrömön megtapasztaltam, hogy csak nagyon irányadó adatként lehet elfogadni egy - egy készülék vagy kábel, mások által leírt tapasztalatait. Persze, orientálódásnak jó, de csakis a saját fülemnek tudok hinni, és az általam jól ismert rendszerbe iktatva meghallgatni az "új jövevényt". Nem egy alkalommal voltam már fültanúja olyan jelenségnek, hogy egy másik rendszerbe bekötött kábel ott csodás változást hozott, majd nálam ez a várt kedvező hatás elmaradt, vagy éppen alig jelentkezett. Vagy éppen fordítva. Ezért is lenne jó, ha előbb kipróbálható lenne egy média lejátszó a rendszerembe, és csak azután vásárolnám meg.
Persze, egy alig 10 vagy 15 ezres értékű lejátszó nem egy komoly befektetés, de azért (esetleges melléfogásnál) csak bántana a dolog.
Igaz, volt már nálam egyik fórumtársunk média lejátszója, jól is teljesített! De azért a próbateszt mégiscsak megnyugtatóbb variáció. -
DDL
őstag
válasz
Jimmy8 #21206 üzenetére
Ezen a "cikken" jókat derültem több esetben. Méghogy a digitális felvételek azért szóltak pocsékul, mert "LP-re kevertek" voltak. Igen a sz@r igénytelen felvételek esetében. De ezek LP-ről is gázok voltak. Persze a csoda fejhallgató az megmutatta az igaz utat (talán normális LP láncot is kellett volna szerezni).
Ha létezik a morfogenetikus mező akkor az csak a digitális technika estében hoz pozitívumot az analógnál nem?
stb.....
Üdv: DDL
-
Tristis
őstag
válasz
Jimmy8 #21206 üzenetére
Most őszintén, melyik rádiót szeretnéd hallgatni? Magyarországon a Bartókon kívül mind a pépes babafos szintjén van, talán az MR2 és a Juventus esténként kicsit jobb, de most akkor is... Az MR2 akusztik koncerteket szerintem leadják jó minőségben, a többire ott van az internet, playlist stb.
Véleményem szerint aki hifizik az saját zenéjét hallgatja! Nagy ritkán esetleg tematikus rádiószerűséget hallgat, hogy felfedezzen új dolgokat (pl. spotify), de ugye ez újra 192kbps csapdája. Hogy egy hasonlattal éljek: a fullHD tv nem arra való, hogy a realityshowkban nézegesd az emberek orrszőrét.
-
MC Pite
veterán
válasz
Jimmy8 #21190 üzenetére
Hátő...
Először is én nagyon kevés wma-s rádiót találok, mp3ból meg igen sovány a 192. Pontosabban egy közepes rádió leveri mint vak a poharat. Universum (asz az eredeti gyártó) márkájú 30 éves rádióm úgy szólt, hogy majd el olvadtam. csak hallgattam folyamatosan a rádiót, általam egyáltalán nem kedvelt számokat is, hiszen cd közeli, meleg, relatív szellős hangja volt - korábban álmodni sem mertem arról hogy egy rádió lehet ilyen!Otthonra már megérkezett a Pioneer F-676, jövő héten remélem éles teszt
A két antenna kimenetre még nem tudom mit kötök, ezzel kapcsolatban kérnék is segítséget. Ismerve a márkára jellemző hangot és a készülék elhelyezkedését a ranglétrán, ettől jobbra számítok, úgyhogy anttennázásra igen ráfekszek
-
Tristis
őstag
válasz
Jimmy8 #20969 üzenetére
Sajnos nagyon kevés szó esik ezeknek az eszközöknek az analóg jel minőségéről. Szerintem mindenképp érdemes külön DAC-ot venni és digitális kimeneten használni. A kérdés az, hogy mit éri meg venni. Szerencsére a Te helyzeted talán szerencsésebb: inkább vegyél egy minden játszó kis mütyürt 30 körül és használtan egy jó DAC-ot.
-
L4D1K
őstag
válasz
Jimmy8 #20633 üzenetére
Nem tudom olvastál e róla, de ezeket a hangfalakat nagyon érdemes tuningolni, árukhoz képest nagyon jó hangszórókat tettek bele a kedves kínai mérnökök. Szerintem hallgasd egy ideig, szokd meg a hangját, és később vedd fel a kapcsolatot a hivox céggel, Szabó Zoltánnal.
Kíváncsi leszek majd az arcodra, amikor meghallod a tuningolt dp880a-t
-
eclipse006
őstag
válasz
Jimmy8 #19638 üzenetére
Nem mindenkinek van meg az eredeti doboza szerintem. Gondolom ők is valami nagyobb dobozban küldik, jól becsomagolva, jobb esetben.
Érdemes kitömni szivacsdarabkákkal, vagy hungarocellel a dobozt amiben a sugárzót küldöd.
Még akár raknék valami merev lapot a sugárzók elé, nehogy szállításkor megsérüljön valamelyik. -
Zsolt!!
aktív tag
válasz
Jimmy8 #19490 üzenetére
Hello!
Hát azóta egyfolytába zene szól nálam lakótársam nagy örömére XD!Nagyon tetszik elötte egy Jamo E470 volt ami enyhén szólva nem jó hangfal hát ég és föld a különbség.A basszusa teljesen más kicsit kevesebbnek tünt de rájöttem csak azért tünt ugy mert tisztább és nem brummog nyujtja mint az elöző sőt egyáltaln nem mélyhiányos ha van magas a zenében nagyon szépen cicereg de nem bántóan.Denon pma 260-al hajtom és szintén Denon cd játszó van hozzá hát a számitógépről hallgatva hallgathatatlan
azt hiszem be kell szereznem egy normális hangkártyát vagy DA konvertert igy most az ezer éves cd-met hallgatom
-
KMT
addikt
válasz
Jimmy8 #19224 üzenetére
"Ha két hangfal közül az egyik érzékenysége 86dB, a mádiké 90dB, akkor egyértelmű, hogy ugyanakkora hallható hangerőhöz jobban fel kell tekerni a potit az erősítőn a 86dB-esnél."
Ebbe beleszólhat még az impedancia is, de mondjuk, hogy igaz.
"De ez a kisebb érzékenység azt is jelenti, hogy halk hallgatás feltételezve, (ugyanakkora hallható hangerőnél) várhatóan kevésbé fog dinamikusan szólni a kisebb érzékenységű? Vagy ez már nem egyértelmű?"
Az érzékenységből egyáltalán nem következik a dinamikusság.
(Esetleg, ha kisebb érzékenységűvel elérnéd az erősítő korlátait, a nagyobbal meg nem, de ez nem a hangsugárzó közvetlen "hibája".)"(#19222) Tonyo"
Ez veszélyes hozzáállás. Ha egy másik jó dobozod lenne, azzal is meg lennél elégedve. De ebből nem következik, hogy ne találnál jobban tetszőt. -
-
Speet2
csendes tag
válasz
Jimmy8 #19133 üzenetére
köszönöm a gyors választ,csak szeretnék ki építeni egy "kezdő hangrendszert a kocsiba és kalkulálok mint és hogyan,Sajnos az interneten kevés megbízható leírás és útmutató van mivel sok a "prospektus" ,meg nagyrészt hülyegyerekeknek van csinálva, akiknek az célja hogy minél hangosabb legyen
-
KMT
addikt
válasz
Jimmy8 #18985 üzenetére
A Polk nagyon kiemel (asszem az RTI széria). Ha ehhez képes magashiányos valami, jó értelemben, azt kell venni.
#18988) ManY:
"mert hiaba emeli ki a magasat ha hozza illo erositot valasztasz akkor kiegyenliti"Nem! Ezt nem. Itt arról van szó, hogy mérve sem lineáris az átvitele, közel sem. Ha ezt egy erősítő kiegyenlíti, akkor az egy sz@r erősítő.
-
ManY
senior tag
válasz
Jimmy8 #18985 üzenetére
arra figyelj hogy az erosito is szinezni fog
igazabol szerintem egy kicsit minden meg a tyukbelek iserdemesebb a vegleges erositoddel menni hangfalat nezni
mert hiaba emeli ki a magasat ha hozza illo erositot valasztasz akkor kiegyenliti
ugyan ez van a missionnel is en pl egy lupus juniort tudok melle ajanlani
plusz egy tranyos vegfokot es ugyan ott fogsz tartani...de probald ki es meglatod... tapasztalat, en is hasznaltam ezt a kombot...
remelem kb erthetoen fogalmaztamtovabbi jo nezelodest...
-
törölt tag
válasz
Jimmy8 #18957 üzenetére
Ha a 100ezer Ft elköltendő pénz csak a hangfalra érvényes, annyiért már lehet "hallgathatót" kapni.
Furcsát mondok: annak ellenére, hogy alapszabály, hifi készüléket mindig csak meghallgatás alapján vegyen az ember, ebben az árkategóriában talán meghallgatás nélkül is meg lehet kockáztatni valamelyik kisebb Tannoy állódobozt. Ezek elég kiszámíthatóan jó ár/érték arányúak, és a hangképük is kiszámíthatóan olyan ("angolos hangzású"), hogy legalábbis nem csalódnál benne, inkább ellenkezőleg, jól járnál. (A magasaik is elegendőek és viszonylag szépek, selymesek.) Persze legjobb, ha van meghallgatási lehetőség (ami aztán tovább szaporítja a dilemmákat, amiket említettél is...).
De a Mission is jó lenne hosszútávra, meg a KEF is... -
eclipse006
őstag
válasz
Jimmy8 #18957 üzenetére
Ehhez a tompa magas témához írnék egy kis tapasztalatot.
Nálam a korábbi erősítő hangja túlzottan magasba húzott. Szinte már annyira, hogy fájt a fejem. Le is cseréltem, mert nagyon idegesítővé vált már a végére. Ekkor jött egy Marantz, ami most is megvan. első hallásra, úgy tűnt ,hogy nem valami erős magas hangok terén, majd amikor már hajtottam pár napot, szép lassan kezdett letisztulni a hangzás, olyannyira, hogy nem is tudom, régen hogy bírtam élvezni azt, amit a korábbi erőlködőm nyújtott.
Szóval lehet itt is ez a helyzet, csak itt a hangfal produkálja ezt az esetet. Lehet más komponensekkel változna a helyzet. Én azt mondom, sokat ne agyalj rajta, mert csak belegabalyodsz a dolgokba. Lehet, hogy meg lesz a cuccos, jó darabig élvezni fogod, majd amikor már rendesen benne vagy a dolgokban, akkor jönnek a kis finomítások, változtatások. -
törölt tag
válasz
Jimmy8 #18947 üzenetére
Főleg (de nem csak) hangsugárzókra szokás használni az "angolos hangú" kifejezést. Ez leginkább olyasmit jelent, hogy nyugodt, "arany középutas" nem feltűnősködő hangú, ellenben sokáig hallgatható. Inkább a középsávot hangsúlyozza, a magasakat pedig semmiképp sem emeli ki, de a mélyekből is csak annyit vállal, amennyit biztosan elbír különösebb színezettség nélkül - lehet, hogy bizonyos zenéken vékonynak érzed. Az angolos hang inkább szép, mintsem nagy, inkább szerényen nyugodt, mintsem látványos(kodó), feltűnő(sködő). Például, amit az m34-ben magashiányosságnak, kevésbé csilingelősségnek éreztél, az az "angolos hangúság" része lehet. Valószínűleg nem első látásra leszel belé szerelmes, inkább hosszútávon mutatja meg igazán az értékeit azzal, hogy jól együtt lehet vele élni.
-
eclipse006
őstag
válasz
Jimmy8 #18947 üzenetére
Vagy még az is lehet, hogy a többinek volt több magasa. Melyikkel kezdted? Meg persze az sem mindegy hogy milyen komponensekkel volt hajtva a Mission, illetve a többi.
Az meg elég szánalmas, hogy a vevőt kinézik azért mert nem milliós rendszert akar venni. Az lenne a dolguk, hogy segítsenek, jó arcok legyenek. Persze ez a jelenség szinte minden téren tapasztalható, akár ha bemész egy ruhás üzletbe, ott is flegmáznak, ha nem versz el több tízezret. Nekem konkrétan el is megy a kedvem a vásárlástól ilyenkor, illetve kedvem lenne beszólni valamit...
Más:Mostanában megfigyeltem, hogy az erősítőm(Marantz PM4000) azt szokta csinálni, ha 2 napig nincs használatban, akkor több idő kell neki amíg feléled, mintha minden nap használatban lenne. Gondolok itt az első relére, ami az előlapi panelt vezérli. Először az húz be, majd a hangfalaké.
Első körben vagy kondenzátor halásra, vagy a relé problémára gondolok. De az is lehet, hogy ez nem baj? -
L4D1K
őstag
válasz
Jimmy8 #18701 üzenetére
Sztem nagyon pici rajta a hiba [link], igaz pont látható helyen van. Most 40e ért árulja, nézd meg élőben, hümmögj egy sort és hátha enged még az árból. Mondjuk így még mindig csak egy tuningolatlan 880a, viszont azt meg szerintem kötelező elvégezni ezen a dobozon, vagy mindenesetre ajánlott
Így 60e alatt lenne egy nagyon jó kis belépő szintű hangsugárzód.
-
ManY
senior tag
válasz
Jimmy8 #18718 üzenetére
nezd meg azert elobe mert nem ronda egyaltalan
en igazabol a hangja miatt mondtam...
meg azert mert szekrenyek koze akarod tenni
erdemes lesz hatul betomnod zoknival v konyharuhaval szivaccsal a reflex nyilasokat
hivox tunningot meg ne feledd! en egybol oda vinnem a cuccom a helyedbe nem is haza -
ManY
senior tag
válasz
Jimmy8 #18686 üzenetére
itt van 60ert ujonnan a 880A: [link]
szerintem meg probald majd ki ezt is: Kef iQ50 -szinte barhol kaphato
nem egy nagy szam de en azt tippelem hogy nalad tuti lenne
akarmelyiket is valasztod ilyen arkategoriaba szinte biztos hogy egy HiVOX tunning javitani fog rajta es nem egy vagyon -
KMT
addikt
válasz
Jimmy8 #18707 üzenetére
A véleményem, hogy 1 mp alatt tudtam, hogy ki írta neked.
Jó szöveg, van is benne valami, de attól még több tervezés és kevesebb másolás jellemző néhány cégre, mint az új kínai csodák esetén.
Ha makulátlan terméket akarsz, vegyél újat, drágán...
(#18709) totya694:
Én nem javasolnék egy kodek csomagot se. -
eclipse006
őstag
válasz
Jimmy8 #18667 üzenetére
Hát ez tényleg nem valami bizalomgerjesztő.
Az enyémben pl. ilyen Seas magas van.
-
AMDFan
addikt
válasz
Jimmy8 #18664 üzenetére
"Lehet trükközni a hanghullámokkal, de 13cm-es mélyközepektől milyen mélyhang várható?"
Azért messzemenő következtetéseket nem szabad levonni a membránméretből. A Klipsch esetén egy elég komoly és jól hangolt dobozban van a dupla 13as mély-közép. Azt látatlanban garantálom, hogy jóval mélyebbre megy mint a CAV DP880A.
"Persze biztosan szépen szól, de ez már darabonként majd 100eFt"
De nem ám. 349 euroért meg lehet venni PÁRBAN, és ebben benne van a szállítási költség is. Én tőlük rendeltem 2 pár Klipschet is, és nagyon korrektek voltak. Ami pláne durva volt, hogy az RF-82-t is ingyen szállították ki, pedig a két hangfal majdnem 70kg volt.
Most hogy jobban kifejtetted a zenei ízlésed, mindinkább ajánlom ezt a cuccot. Szerintem nem csalódnál benne. Ennyiért ajándék, egyszeri alkalom, és nem lesz már sokáig.
-
AMDFan
addikt
válasz
Jimmy8 #18654 üzenetére
A DP880A sem hozná el a megváltást. Az áráért nagyon jó, de azért csodát nem kell tőle várni. Múltkor írtam a Klipsch RF-52-t. Mondjuk akusztikus zenére meg klasszikusra önmagában nem ajánlanám, de ha már mindenképp állót akarsz inkább az. Mellesleg a Jamo is a Klipsch tulajdonában van. De mondom állóban sokkal inkább zsebbe kell nyúlni ahhoz, hogy jó hangminőséget kapj.
-
AMDFan
addikt
válasz
Jimmy8 #18636 üzenetére
Ha főleg akusztikus zenét hallgatsz, és komolyzenét, akkor polcsugárzót vennék a helyedben, de a 3 utas kialakítást semmi esetre sem ajánlom ebben az árkategóriában, így a Wharfedale és a Jamo alapból kiesik szerintem.
Ezeket fülelném meg:
Swans D3.1-et
Sound Art W2 - ehhez még egy hivox tuning nem árt állítólag. Nekem csak a tuningolt volt, a gyárit nem hallottam. Ennek annyi a hibája, hogy "veretős" zenéken nem érzi jól magát. A felsoroltak közül szerintem a Polk, a Dali, meg a Swans D3.1 eléggé mindenevő.
-
Auratech
őstag
válasz
Jimmy8 #18457 üzenetére
Az analógos alapzaj az egyik felvételi metódusból eredhet.
AAD-analóg felvétel, analóg keverés digitális master-CD
Többnyire régi mesterszalagok átjátszása, keverése, végül digitalizálása. Itt a szalagzaj néha kivehető, de nem törvényszerű.
Esetenként, szándékosan, ha nagyon hi-end a felvételi lánc, a mastering végén vetnek be egy szép-drága DAC-ot. Két mikrofonos, minimalista felvételeknél használatos..ADD-analóg felvétel, digitális keverés, Digitális master
Általában profi két/soksávos analóg felvevőről a konverterbe jut a muzsika. A keverés digit. tartományban van. A pop/rockzenekarok profi meglévő 24-48 sávos anyagait tolják egy SSL/Midas... pultba és onnét tovább.
A Nagra/revox/neumann/Studer.. analóg rögzítők az összegzett jel-zaj szinten kívül mindenben azonos értékűek lehetnek egy digitális eszközzel, sőt gyakran jobb, zeneibb hangúak, amit szeretnek a muzsikusok.DDD-minden digitális a produkcióban a mikrofon után...
Esetleg már a mikrofonban is van DAC fokozat.
A szám végén a felúszó sustorgás valószínű a dinamikaprocesszor bűne..Felhúzza az alapzaj szintjét, ha lustára van állítva.
Egyébként jó hifin hallgatva a hangos részek élvezetesek, mellette a halk passzusok a rendes dinamika miatt annyira halkak, hogy az a kis surrogás szinte kell is..
Zavar akkor van, ha a sugárzó a magasban érzékenyebb, ha nincs erős jel. Laikusnak úgy tűnik, mennyire részletező a hangszóró, miközben csak van egy jókora kiemelése 6-12 Khz környékén. Ilyenkor hallod a kaparászást, csak épp nem jókor.. -
válasz
Jimmy8 #18461 üzenetére
Az érzékeny, kisimpedanciás fülesek sokkal erősebb zajt közvetítenek, mint a multimédiás asztali hangszórók.
A komolyzenei felvételek minősége nagyon nagy mértékben függ a kiadótól. Ajánlott kiadók Deutsche Grammophon, BMG Classic. Persze a régi felvételek itt is lehetnek kicsit zajosabbak, de ha zeneileg egy jó felvétel, akkor a zaj belefér.
Léteznek még a technikai maximumra törekedő kiadók, mint pl a Chesky, de saját véleményem szerint ezek zeneileg sokkal gyengébb minőséget képviselnek, nem szeretem őket. Pl sokszor még a finom, nyugodt Legatót is szétvetik a nagyobb mutatott dinamika érdekében, máskor meg a zongorilla csak fortét és fortissimot ismer.
-
eclipse006
őstag
válasz
Jimmy8 #18463 üzenetére
A komolyzenék jelentős részénél, meg van a tér zaja, illetve akár pl. a klarinéton amikor játszanak, lehet hallani ahogy "kattog"
, én is számos felvételen hallom, simán amikor zenét hallgatok. Van egy olyanom is, amin lehet hallani x másodpercnél, mintha leesne egy vonó. Nem beszélve arról a felvételről amit nagy térben, zenekarral vesznek fel.
totya694: Na hát ott igen.
-
válasz
Jimmy8 #18461 üzenetére
Hali
Nem rég egy barátomnak összeraktam egy csöves fejhallgató erősítőt amit nálam egy PC-ről+DAC+tube amp kipróbáltunk ami nálam szépen is szólt.Haza vitte és nála csak zajt hallott a PC-jéről.1-2 éve vették a lakást minden vezetéket kicseréltettek beköltözés előtt és kiderült,hogy nem volt a védő föld bekötve az egész társas házba.
Ezzel csak arra akartam kilyukadni,hogy minden (konektort,hosszabítót érdemes leellenőrizni amiről használni akarjuk a PC-t)
A PC tápján is múlhat,hogy vannak-e zavarások -
Auratech
őstag
válasz
Jimmy8 #18248 üzenetére
Számomra:
A hifizés a készülékekről szól, amikor a felvétel minősége és a meghallgatás aktusa is fontos lesz, az már inkább audiofil. Hangot-kedvelő. Hangzáshoz vonzódó.
Amikor a zene jól szól és élvezed a jónak gondolt rendszereden, az inkább hifi. Amikor a zene a meghallgatás aktusa miatt új oldalait, színeit adja és érdeklődést ébreszt korábban kevéssé izgalmasnak tartott stílusok irányába az inkább audiofil.
Egy hifi lehet drágább, mint egy audiofil rendszer. A plusz érték az egymás tulajdonságait erősítő, ellensúlyozó eszközök tudatos kompozíciójában rejlik, amit fül, tehetség, zeneszeretet, műszaki érzék és valami ezeken túli érték teremt.
Amely kompozíció a személyiséged javából táplálkozó hangzásideál megformálásában idéz a zenében a szívvel formált eszközök munkájaként új értelmeket. Élményt, akár sokszori meghallgatás után is új érdeklődést ébresztve.Csak neked. Egyszemélyes műfaj. A többiek meghívott vendégek a Te ideáljaid világába. Egy rendszernek egy gazdája van.
Megszelidíti egy koncert kompromisszumait, (hol ülsz, nem mindig jó helyen) a pipogya közönség erőltetett sznob reakcióit. A hangzás mívességével ellensúlyozva a felvétel műszakiságát.
Jelenlét érzeted van a ZENÉBEN.
Volt Kedvesem suttogását felvettem a legjobb lehető minőségben. A felvétel hihetetlen erővel hozza az akkori pillanatot. A szív megtelik a hanggal.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Bemutató Audio-gd Precision 2 erősítő teszt
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Futás, futópályák
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen autót vegyek?
- Miskolc és környéke adok-veszek-beszélgetek
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Gyúrósok ide!
- Azonnali fotós kérdések órája
- További aktív témák...
- Használt Iphone 15 Pro 128gb Titanium Black
- Exclusive ajánlat! Dobozos új LG GRAM /13. gen i7-1360P/16GB RAM/512GB SSD/17"COL/IPS/Gari QHD+
- HP ZBOOK Fury 17 i7-11850H 32gb ram 1 tb ssd RTX A3000
- A Legújabb! Dobozos Új DELL XPS 13 9340/ULTRA 7-155H/32 GB Ram/1TB SSD/AI BOOST+INTEL ARC
- Lenovo v15 g2 Ryzen 5 5500U 16gb ram 512ssd FHD
- Eladó karcmentes állapotban levő Apple iPhone 14 Plus 256GB / AKKU 100% / 12 hónap jótállás
- Eladó szép állapotban levő Apple iPhone 8 Plus 64GB / 12 hónap jótállás
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B650M R7 7700 32GB DDR5 1TB SSD RTX 5070 12GB BE QUIET! Pure Base 500DX 650W
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Új és régi konzolok Okosítása/Softmodoloása, és Szoftveres szintű javítása - RÉSZLETEK A LEÍRÁSBAN
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest