-
Mobilarena
Szeretettel köszöntünk a sztereó otthoni/szobai Hi-Fi világában !
Új hozzászólás Aktív témák
-
bta1
őstag
válasz
dunkel #78321 üzenetére
Mivel itt nem egy zsák krumpli tömegéről van szó, mindenekelőtt alaposan át kell gondolni, hogy konkrétan mit, miért, és hogyan célszerű vizsgálni... amíg ezekre nincs megnyugtató válaszunk, illetve fogalmunk sincs a metódusból adódó pontatlanság mibenlétéről, mértékéről, addig mókás dolog "objektív" kiértékelésről beszélni
-
Jimmy8
senior tag
válasz
dunkel #77669 üzenetére
Köszi a választ mindenkitől.
Összefoglalva:
johnywalker dugó nélkül jobb
RetepNyaraB a rendszeremen úgysem lehet kihallani
nuke7 Jó nekem a Naka (talán mert úgysem lehet kihallani)
dunkel No Naka, csak a KácsaTehát valószínűleg úgysem hallom a különbséget, és mivel mindenképpen kellene az erősítő oldalra, ezért berendelek 2 pár Nakamichit (nem egy ökör ára), aztán majd meglátom.
-
Dorian
félisten
válasz
dunkel #69156 üzenetére
A leírtakat olyasmi is okozhatja, ha pl. a vékonyabb kábel kevésbé viszi át azokat a mélyfrekvenciákat, amik a szobában valamilyen kiemelést okoznak, így lehet pontosabb a mélye összességében.
A magasak előbukkanása pedig ugyanennek lehet a következménye, hiszen a hallásunk arányosít: ha kevesebb/pontosabb a mély, több a magas. -
dgyuri0123
nagyúr
válasz
dunkel #69156 üzenetére
Visszapróba? Írtam, hogy előzőleg 6-8 hónapig volt másik "állásban" és aznap is ment már jó pár órája a rendszer, mire eszembe jutott, hogy "forgassak". Nem volt közben 1 percnél hosszabb leállás és máris ment tovább a zene ezerrel. Csak az erősítőt lőttem le, a többiek végig be voltak kapcsolva. A zenéket évtizedek óta ismerem és hallottam vagy 100x saját rendszeremen. Annyira más hang fogadott, hogy eszembe nem jut viszaforgatni. De természetesen, az próbálja ki, aki szeretné és persze, akinek vannak hasonló átmérőjű VDC-i, mint nekem.
Rosszul emlékeztem, vasárnap volt a "forgatás", nem tegnap.
-
Dorian
félisten
-
blattida
nagyúr
válasz
dunkel #61605 üzenetére
Ez a leírás se semmi:
Termék tulajdonságok:
-Kristályüveg szerkezet
-Tökéletes megmunkálás, kiválóan polírozott luxus hatás
-Kapacitív érintőképernyő, érzékeny érintéstechnológia
-Törésbiztos edzett üveg, tökéletes tűzálló képességgel
-Elegáns és diszkrét háttérvilágítás
-Cseppálló kivitel
-Edzett üveg, amely megakadályozza a kés és más keményebb tárgyak okozta karcolásokat
-Intelligens chip vezérlés, így nem keletkezik elektromos zárlat
-Hagyományos kábelezési igény, közvetlenül helyettesíthető vele a régi kapcsoló
-Tűzálló szénszálas hátsó borítás - hosszabb élettartam
-Nem színeződik el
-Egyszerű és kényelmes-Multifunkciós
-Divatos - modern
-Biztonságos
-Energiatakarékos
-Könnyen szerelhetőMezga Aladár
Saját tapasztalatom: jó minőségű, tiszta vezető (lehetőleg inkább tömör), minél kevesebb és természetesebb szigetelés, minél kevesebb forrasztóanyag, szerintem 4mm fölötti vezetőátmérő fölösleges, jó minőségű földelés, aljzatok, kismegszakítók... -
Mezga Aladár
veterán
válasz
dunkel #61605 üzenetére
THX.
A kábel érdekes, a konnektornál nem tudom h., mi az ami audió célokra alkalmassá teszi.
Az is felmerült bennem kérdésként melyik a jobb, az egyszer vagy a kétszer szigetelt.(#61606) blattida
"Milyen kérdésre nem válaszoltam?"
Nem kérdés inkább a tapasztalatok.
A fogyasztás témája és a hálózat méretezése természetesen tökéletes, ezért ez a része engem nem érdekel. -
krichd1
addikt
válasz
dunkel #57277 üzenetére
Akkor az én tippem meghallgatásra a Heed Nexus pre 2.0 és Heed S80.2 páros, a mostani itthoni használt hirdetések gyors átnézése után.
-
törölt tag
válasz
dunkel #57239 üzenetére
Házimoziban esetleg azért lehet általános receptet adni, mert ott nem jelentkezik az ízléskérdés és a valóságra vonatkozás kérdése. Eleve ízléstelen célú, eleve művilágot épít, eleve meghatározott szabályok szerint.
A hifiben először is a valóságra vonatkozás kérdése jelentkezik, ami azt jelenti, hogy a hifi rendszer mennyire tudja megközelíteni azt a hangminőséget és hangmennyiséget, amit a hangversenyen hallasz - ha jársz hangversenyre. Mivel mind a hangfelvétel, mind a hangrendszer csak többé-kevésbé, de inkább kevésbé megközelíteni tudja az élőzenét, ezért különféle hangkarakterbeli irányok léteznek arra nézvést, hogy adott hangfelvétel, adott hifi készülék, adott hifi rendszer, miben jobb és miben rosszabb vagy csak miben más a hangszíneket, a tónust, a hangmennyiséget, a teret, a transzparenciát, a pontosságot, szobaakusztikai viszonyokat... tekintve. Sokismeretlenes egyenlet az egymás ellen játszó paraméterek között. Ezért tehát, bár vannak éppenséggel jó párosítások, ezek nem igazán általánosságban jó párosítások, hanem annak fényében jobb vagy rosszabb párosítások, hogy az adott zenéket hallgató adott zenehallgató milyen hiányosságokkal, tökéletlenségekkel hajlandóbb megalkudni, és melyekkel kevésbé hajlandó. Most még azt sem tudjuk, hogy milyen zenéket szoktál hallgatni, ha egyáltalán szoktál zenéket hallgatni, és azokat milyen hangképek mentén szereted jobban vagy kevésbé hallgatni.
A másik része, hogy használt készüléket akarsz venni, tehát hiába sorolja fel az ember a különféle ízlések mentén a Focalodhoz képest jó párosításnak mondható 4-500 erősítőtípust az adott árkategóriában, ha azok közül egyiket se hirdetik éppen. Ha tehát használt erősítőt akarsz vásárolni, akkor az a hatékony módja, hogy körülnézel a hirdetések között, és az optimálisnak tűnőket megkérdezed itt, hogy adott igényekhez, adott elektronikai-akusztikai-környezeti körülmények között mennyire felelnének meg szerintünk az adott párosítások, aztán minél többet elmész meghallgatni, ellenőrizendő hogy mekkora hülyeségeket beszéltünk. -
BBéci
legenda
válasz
dunkel #57246 üzenetére
Érdemes lenne kísérletezni tápkábellel, elosztóval, hangszórókábellel, melyek csökkenthetik, eltüntethetik a fárasztó, forszírozott karaktert.
Aladár által linkelt NAD páros megérne egy próbát.(#57250) Mezga Aladár
Szerintem egyáltalán nem gyenge a PMA-1500 és a V816 csak névleg 8 ohmos. A minimuma 5 alatt van. -
Mezga Aladár
veterán
-
EQMontoya
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Bemutató Audio-gd Precision 2 erősítő teszt
- PlayStation 5
- MasterDeeJay: Natív 3Dfx Glide Windows11 alatt Voodoo1 és Voodoo2-vel.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Lenovo Legion és IdeaPad Y széria
- E-roller topik
- Milyen videókártyát?
- NVIDIA® driverek topikja
- További aktív témák...
- Ohh Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 32/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- UHH! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -40% i7-1165G7 16/512 Iris Xe FHD EU-HUN
- IBM PS/1 2168-552 486SX-25
- ASUS ROG Strix RTX 2080 Ti OC 11GB
- Acer Swift 3 (SF314 54) i5 / 8GB RAM / SSD / FullHD / kiváló állapotban!
- Laptop felvásárlás , egy darab, több darab, új , használt ! Korrekt áron !
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Eredeti, új Lenovo 330W töltők - ADL330SDC3A
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- Honor 400 lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest