- Huami Amazfit Bip okosóra
- Mobil flották
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
-
Mobilarena
Szeretettel köszöntünk a sztereó otthoni/szobai Hi-Fi világában !
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ribi
nagyúr
Beledugod a szünetmentest egy kikapcsolható elosztóba és ha beröffented a rendszert, kikapcsolod a 230-at a szünetmentesből, onnan aksiról megy addig amíg bírja. Persze a csipogóját sem árt majd kikapcsolni, mert az állandó sípolás sokat ront a zenehallgatás élményén
Meg nem tudni mikor merül le
Plusz egy igen nagydarab szünetmentes kell ami sokáig bírja. Mert ugye ezeket nem arra tervezték, hogy órákat bírja aksiról. -
törölt tag
Nem tudom, a hálózat reparálásával foglalkoztál-e, de szerintem a tünetek alapján a következő logikus lépés a kismegszakító cseréje, és a többi ág jobb leválasztása, jobb földelés... lenne. Ennyire nem kéne behallatszania az egyéb készülékeknek a hifi ágba.
(A kismegszakítók hangminőségéről lásd például Darvas László Hi-Fi Magazin-beli és Hi-Fi Piac-beli cikkeit.)
-
blattida
nagyúr
Olyat, ami folyamatosan tölti az akkukat és közben folyamatosan akkumulátoros üzemű? Szerintem olyan nincs, műszakilag sem lenne indokolt megoldás, hiszen az akksik után kell egy valamilyen inverter, ami elállítja a 230V AC-t.
Ha ilyesmire lenne szükséged, akkor olyan eszközre kell beruháznod, amely újraépíti a hálózati 230V-os szinuszt, de az meglehetősen költséges vásárlás lenne...még használt és olcsóbb készüléket feltételezve is... -
törölt tag
Elvileg nyilván a szinuszjelgenerátor a legjobb - már amennyire valóban szinuszos. Aztán, hogy a gyakorlatban mi a legkevésbé rossz, azt a konkrét körülmények közti és konkrét zenehallgatóval történő próba mutatja meg, hiszen mindnek vannak káros hatásai is, talán csak az akkumulátornak nincsenek - mármint a hangra. Amivel a hálózati zavart szűröd, azzal a hangminőséget is szűröd. Ez igaz az Alcesre is természetesen.
-
blattida
nagyúr
Ha nem akarsz a szereléssel vagy építéssel foglalkozni (úgy tűnik, hogy nem), akkor vehetsz ilyen készülékeket, például egy ilyet vagy egy diy-er fórumtársat megkérve építtetsz valami hasonló eszközt. Illetve, nem tudom, mennyit szánnál rá, mert azért vannak jócskán ilyen eszközök, lényegesen több pénzért is...
Úgy megy, hogy a használni kívánt konnektorba egy tápkábellel bekötöd a leválasztó trafót és annak a kimenetére vagy kimeneteire kötöd a tápkábeleikkel a használni kívánt berendezést vagy berendezéseket.
A leválasztó transzformátor primer tekercse kapja a hálózati 230 voltot, a szekunder tekercse pedig adja a "szűrt" 23 voltot a készülékek számára. A transzformátor működési elve, a tekercselési mód, a használt vasmag és szigetelés anyaga és konstrukciója biztosítja a zavarszűrést és zavarelnyomást.
-
blattida
nagyúr
Akkor a lemezjátszód tápja körül néznék szét vagy a kábeleinél, testelésénél.
A szünetmentessel mi a célod? Addig, amíg nem a beépített akksikról táplálja a készülékeid, addig túl sok pozitívumot nem fog okozni, de nem is a hálózati zavarszűrés a feladata, az alces-nek viszont igen.
Csakúgy a leválasztó trafó sem fogja a hálózati zavarokat teljesen megszüntetni, csak csökkenteni tudja őket, viszont sokat segíthet.
Ha a hálózat felől jövő tranzienseket, zajokat nem szünteti meg vagy nem csökkenti megfelelő mértékben az alces, akkor valami nincs rendben vele és igen, beszélhetsz Szabó Zoliékkal erről. -
andorra
őstag
(#17785) fapaci válasza Auratech (#17782) üzenetére 2011-08-04 15:16:39
Ez volt az utolsó ebben a fórumban.Neked is figyelmedbe ajánlom a részletes keresés lehetőségét ! Mindössze annyit kellett tennem, hogy beírtam a felhasználónevet. (Régen regisztrált felhasználók is használhatják.)
Nálam a hálózat és az azzal kapcsolatos manipulációk, kismegszakítók, kábelek, alig játszanak szerepet, szemben sok minden mással.
-
AMDFan
addikt
Nem hiszem, hogy ezt nekem címezted. Soha nem hallottam komoly LP-s rendszert és nekem nincs is kedvem LP-s rendszert építeni több okból sem. De nem is foglalok állást az ezzel kapcsolatos kérdésekben, eszmecserékben. Attól, hogy én vagy Te, vagy andorra nem LP-zünk, még helye van ebben a hifi fórumban, sokkal inkább mint rengeteg offtopic témának ami miatt nem szól be senki...
-
blattida
nagyúr
A leválasztó trafó ezt a problémát nem fogja megoldani.
Az alces-ed biztos, hogy hibátlanul működik? Csak azért kérdezem, mert az ilyen kapcsolási tranzienseket is ki kellene neki szűrni a hálózat felől.
A phono erősítő mindenképp nagyobb alapzajt termel, annyira csöndes sosem lesz, bár a mostaninál lehetne zajtalanabb is. Jelenleg milyen phono erősítőt használsz, különállót vagy az erősítő beépítettjét? -
Tonyo
őstag
Ettől függetlenül jó ez az MSI lap?
Vagy ez az MSI vona+ 4GB ram, vagy egy HP Proliant N36L "belős" (ház nélkül)+ 4 GB ram meg egy használt hdmi-s vga 5 k ért.
A brazos 7 k val több volna végösszeben, de előnye, h később tudok kis házat venni hozzá, Hp előnye, h olcsóbb persze ház nélkül, azt max faragni tudnék magamnak:d, ja és kicsivel gyorsabb.
-
bajnokpityu
félisten
furi,mert pont azt mondták,h nem kell extra USB neki,és h egyre több legyőzője akad a régi suricatanak a maiakból.mondom ezt,h nem hallottam...
tápkábelt meg egy ismerősöm készítette,jó hifije van otthon,meg maga is építgetett egy-s mást, most meg csinált egy tápkábelt,aminek többek csodájára járnak, és gondolkodik,h rendelésre is fog gyártani.
-
bajnokpityu
félisten
tegnap ellátogatott Pokzoli hozzám, hallgatózni.
Nagyon köszönöm a látogatást.
Ujabb bizonyiték,h láncban kell gondolkodni.
Zolinak nagyon nem tetsző hangfalkábelt elhozta hozzám,bedugtam,és azonnal lehetett hallani,h jobb itt, nálam,mint a sajátom,vagy akármelyik,ami itt járt -
Én egy itthon elfekvő USB portos router-ből készítettem egy wifis hálózati zenelejátszót.
USBs merevlemezről és a hálózatról játszik le, minden számottevő formátumot ismer (FLAC, mp3, ogg, wmv, wav), barátkozik az internetes rádiókkal, az SPDIF kimenet minősége pedig csak a felhasznált USB->SPDIF kütyün múlik.
Telefonról tökéletesen vezérelhető, Androidhoz négyféle natív, grafikus vezérlőalkalmazás van hozzá (gondolom iOS-hoz is van egy kupaccal).
A teljes költségvetés (felhasznált routertől függően) 10-15k + merevlemez + transzport. Ha van már USBs router (pl TP-Link WR1043ND, vagy Asus WL500gP), akkor gyakorlatilag "ingyen" van.
-
Jimmy8
senior tag
Már írtam levelet is nekik pár napja, mert a forgalmazó szerint sincs már az országban. Kértem, hogy ha nincs, akkor vegyék le, ne tévesszék meg a vásárlókat. Jött a válasz, hogy tényleg nincs , de technika okok miatt nem frissül egyből a készletnyilvántartó programjuk, amennyiben elfogy.
De mint látható, képtelenek levenni, annak ellenére, hogy elismerték, a termék nem kapható. Ilyen cégtől tuti nem vennék (veszek ) semmit.
Kef: Lehet én vagyok csak konzervatív, de nem valami esztétikus a tetején "kilógó" hangszóróval ez a hangfal... Persze attól jó lehet a hangja...
Nehéz eset vagyok... Kis költségkeret, nekem és páromnak is megfelelő külső, a keretösszegben kapható legjobb hang... Nem lesz egyszerű dolgom -
Auratech
őstag
Fülesen is hallod ezt a pc-n? Vagy csak kívül a sztereó cuccon?
Első, hogy hol van a hangerő ingadozás. A pc kimeneten, vagy csak az erősítőn megszólaltatva? Az erősítő füles kimenetében is van ingadozás? Ha igen--A pc kimenetében felfedezve ezt a megoldás szoftveres lehet. A sztereó downmix beállításaiban és a hangerő normalizálás beállításaiban lehet megoldást találni. Htpc-miatt alaplapi hangkeltőt tételezek fel...
Tehát:
I. - A pc hang-lejátszóeszközön a normalizálás kikapcsolva. Loudness kiegyenlítés és efféle izéket is. Eq-t esetleg használhatsz, de a kevesebb-több. Nálam a filmeknek egy kicsi mély-közép-magas kiemelése van., de az öszhangerő 10-%-ot visszahúzva ezért.II.- A lejátszó programban az audio kimenetnél ki kell játszani, mi történjen az 5.1- hanggal a stereóba keverésnél. A 6 csatorna miatt vissza kell venni a kimeneti hangerőből, hátha az segít. MPC-home cinema és a VLC ebben elég rugalmas, jól konfigurálható. A Splash Lite új kedvencem és nem ráncigál az sem.
III. A win media-playert felejtsd el, ha alapverziót használsz. Belső újramintavételezés van benne normalizálással. Nehéz beidomítani.
VI. 24-bit engedélyezése a hangeszköznél, lejátszáskor. Több helyen beállítható. A 16 bites kimenet csonkolhatja az összegzett hangerőt.
Ha csak a lánc végén a sugárzókban jelenik meg, akkor együtt jár a hangtisztaság csökkenésével. Mintha majdnem torzítana..
Akkor az is gyanítható, hogy a sub csatorna ráterhel az erősítődre, ezért nem marad kakaó a hallható tartományra. Ilyen is előfordult már a történelemben..A thpc hangkimenetében a 31hz-t húzd le!
Vagy valami effélék...... -
Az-X
őstag
lila? sárga?
Ha színes volt akkor valószínűleg a PBJ lehetett nálad. Az a belépő szint, de az árához képest nagyon nagyon jó. Nekem most Timbre van (kategóriában a PBJ után következő) WBT 0110 csatikkal... nem volt még ennyire jó IC-m, mondjuk nem ingyér adták
Persze vannak ennél sokkal jobbak is, de szerény kis cuccaimhoz pont megfelel
-
bajnokpityu
félisten
egyébként az olcsó digitek között én sem tapasztaltam különbséget.
van egy cikk az audiolandon.az analóg ICknél alapvetően egyezik a véleményem,amit ott irtak(kivéve a pbj harssága),de h ekkora differencia legyen, kicsit furcsa.meg legalábbis mindenképp függ sztem a futómű és a dac-tól. -
Az-X
őstag
Ok de a kolléga itt ilyen 4eFt/10m-ről beszélt. Ha vissza olvasod írtam is neki, hogy jó az optika csak ne ezen az áron gondolkodjunk. Annó én is mindenképp optikát szerettem volna, de olyan ára volt egy rendes kábelnek, hogy komoly éhínség pusztított volna idehaza
Amúgy szerintem egy ilyen silverline kábellel el kell döcögnie 10m-en is. Szerencsére én már mentesültem az ilyen nyalánkságok alól, csak analóg összekötőim vannak azok is csak 70cm hosszban
Bár hamarosan szeretnék majd egy DAC-ot, akkor nagy bajban leszek. Szerintem Kimbert fogok venni digi kábelekből is, nekem ez a márka most nagyon bevált
-
L4D1K
őstag
Az MKIII az MKII höz képest jelentősen át lett dolgozva. Zoli célja az volt a fejlesztéssel, hogy a dac gyakorlatilag bármilyen cd/dvd játékos mögé kötve azonnali és egyértelmű javulást hozzon. Sajnos a Juniort és az MKIII at csak külön rendszerben halottam, az utóbbi jelen pillanatban is működik mellettem
. A Junior MKII akkor lehet jó választás, ha kihasználod a rajta lévő fejhallgató kimenetet, illetve az usb-t, egyébként más funkcióiban ha jól tudom megegyezik a Lupus C vel.
-
nebulo5
senior tag
Ha erre gondolsz, én kb. 2 hónapja szereztem be, és nagyon meg vagyok elégedve vele. Már 3 sztereo és több HM rendszerben ki lett próbálva. Mindegyiknél jótékony beavatkozás történt a zenei hangra. Részlet gazdagabb lett, és pontosított a térbeli hangképen is. Csak jót írhatok róla.
PÜ-ben küldöm az ár infót -
Dorian
félisten
Ha jól tévedek a mostani legújabb Juniorban már 24/192-es aszinkron usb van (meg persze koax és optikai) Nem az én kategóriám, mert ha jól tudom 100-ért mérik, úgyhogy nem biztos, hogy pontosak az infóim.
"Crossfeed kapcsoló lesz mindegyiken. opto/coax/usb/analog bemenetek, szimmetrikus (XLR) és aszimetrikus (RCA) kimenetek, 6,3mm jack a fülesnek. Kimeneti impedancia kapcsoló az előlapon (low/high) és egy kapcsoló a hátlapon is, ami a fixed/variable feliratot viseli, azaz a kimenetek fix, vagy szabályozható szintűek. Ez a szimmetrikusra éppúgy vonatkozik, mind az aszimmetrikusra. Tehát mind aszimmetrikus bemenetű végfokot, mind szimmetrikus bemenetű végfokot meg tud hajtani."
-
Dorian
félisten
A Hivox oldala finoman szólva sem túl naprakész
Ezt AVX-ről kopiztam:"Idézés: fülelek - Dátum: 2011 April 25 - 22:38
Mostantól teljes a választék az Alces palettán.
AlcesOne-16e
Alces2 -30e
Alces3 -45e
Alces4 -60e
Lehet kérni főkapcsolót az AlcesOne kivételével mindegyikre felár nélkül.
Az opcionális hálózati kábel 6e/1,5m, de más méretekben is rendelhető.
Az Alcesek IEC szabványú aljzatokkal készülnek (az AlcesOne kivételével),és egységesen összesen 10A RMS (folyamatos) terhelhetőségűek. A dobozok öntvény tiszta alumíniumból készülnek maximális RFI és túlfeszültség védelemmel.
14 nap pénzvisszafizetési garancia, 5 év teljeskörű garancia, a legegyszerűbb audio és audio-vizuális berendezésekre éppúgy hatásosak, mint az audiofil holmikra."Tehát a fentiek tápkábel nélküli, aktuális árak.
-
Dorian
félisten
Személyesen Szabó Zoli hozta az Alcessel együtt (viszonylag ritka amelyiknek 90 fokban elforgatva van a dugvillája és így használhatók az egymás mellett lévő dugaljak) úgyhogy bízom benne, nem gagyi.
Ezúton is respect neki, hogy nem rábeszélni próbált egy "minél többdugaljas" Alcesre. Biztos, hogy készülékenként dedikált dugaljat használni még jobb eredményt ad, de ez számomra ésszerű ár/minőség kompromisszum. -
Auratech
őstag
Nem nagyon csak legyen jó a földelés és ne vágjon bele a villám.
A számítógépet soha ne rakd egy tápkörre a hifivel.
Alcesre ne tegyél számgépet, hacsak a külső DA konverter tápját nem.Befolyásolja, de nincs értékelhető különbség a számgép hangjában a táp függésében, mert maga az alaplap, a forgó motorok, a winyó pozicionáló feje mind rádóizik és rángatja a tápot.
-
Auratech
őstag
Sima ups nem jó, mert csak közelítően sinus a jelalak, inkább szögletes.
A valódi sinus jelet formáló tápvonal viszont azért nem olyan rossz. Zavarszűrt és stabil. Próbáltam, hogy van-e változás, ha kihúzom a konnektorból. Ilyenkor tisztán elemről megy a cucc. Hazudnék, ha azt mondanám hallható változás a normál üzemhez képest.Viszont a mezei konnektorhoz képest van különbség.
Nekem egyébként a biztonság volt fő. (A nagygépemnek aktív pfc-s tápja van és az nem szereti a "lépcsős-szinuszt" beterheli a szünetmentest és a gép rapszodikusan újraindulhat)
Ez a szünetmentes "erőmű" alkalmi beszerzésként kihagyhatatlan volt. -
€uro
őstag
Lemértem, hogy milyen hosszú kábelek kellenek:
Front Left: 7 m
Front Righ: 10 m
Rear Left: 4 m
Rear Reight: 5 m
Center: 1 mEz a minimum, ennyi kell.
Mivel az én rendszerem finoman szólva is elmarad majd az igazi minőségi zenétől, ezért gondoltam, hogy a hosszabb (7-10 méteres) kábeleket majd egy fokkal jobb minőségű vezetékekkel kompenzálom. Amit erre szánok az 5-10e forint.
Köszi az ajánlatot, majd megkeresem Fapacit, hogy tud-e segíteni.
Egyébként a banáncsatlakozókat mindenképpen én szeretném majd a kábelekre rakni.
Hálózati kábelt? Minek?
-
bajnokpityu
félisten
milyen cucc ez,h megérje tápkábelt cserélni?
nem hiszem,h magas,ha OBIs kábel környékén vásároltok.
nem lehet,h keveredés van a tiszta réz és az OFC rézkábel között?valamint ugyan nem akarom rontani fapaci bizniszét,de ezeknél a kábeleknél is úy működik,függetlenül ócsóságától,hogy nem illik mindenhova.
nem tuti,h gothammal, v akár a köv ajánlott kácsával jársz legjobban.
tudnod kell hogy szól erősitőd, hangfalad, és ahhoz.kácsa is jó az alsó kategóriában.
és nem létezik sztem olyan,h best buy kábel.maximum saját láncában.
-
Visormail
addikt
Az enyémnek a leírásában van valami hasonló dolog de nem teljesen értem hogy ez hogy van, mire való.
BASIC OPERATION
(PLAY BACK)
SELECTING AN INPUT SOURCE
Before you can listen to any input media, you must
first select the input source on the SR7400.
Example : DVDTo select DVD, simply press the DVD button on the
front panel or press the DVD button on the remote.
After you have selected DVD, simply turn on the
DVD player and play the DVD.• As the input source is changed, the new input
name will appear momentarily an OSD information
on the video display. The input name will also
appear in the display, on the front-panel.
• As the input is changed, the SR7400 will
automatically switch to the digital input, surround
mode, attenuation, and night mode status which
were entered during the configuration process
for that source.
• When an audio source is selected, the last video
input used remains routed to the VCR1 & DSS/
VCR2 Outputs and Monitor Output. This permits
simultaneous viewing and listening to different
sources.
• When a Video source is selected, the video signal
for that input will be routed to the Monitor Output
jacks and will be viewable on a TV monitor
connected to the SR7400.
If a component video input is connected to the
DVD or DSS component inputs, it will be routed
to the Component Video Output. Make certain
that your TV is set to the proper input to view the
signal. -
zodo
nagyúr
Tényleg nem kötözködés képen de az ilyen jellegű válaszokkal egy perccel sem lesz előrébb a választásban.
Jelenleg itt tartunk:
1. Kompakt rendszer (amihez jár a sub)
vagy
2. Stereo erősítő plusz egy pár kisebb méretű doboz (használtan)3. Azt vesz a pénzért €uro amit jónak lát.
-
bajnokpityu
félisten
dacot ócsóé lehet venni mindenféle TDA1543asakat.nem ultimate cuccok,de 10-15e Ft körül mennek,és 30-35 rugós használt CDk hangján túlmutatnak.kábelre többet költünk.
viba dac új ára 25e, én 5ért vettem,10ről alkudtam le.3ért vettem akksit. Dorian, te igy hallottad. oda nem adnám 5ért,inkább itt rohad a polcomon.sokkal-sokkal jobb annál a hangja.10et számolj inkább rá,ha ezt a minimáldesignos dacot akarod.
EURO:hát benne van. csomó helyen láttam szervizkönyvben,h 15 év után kondik csereérettek.én rotelem is túl van egy elég nagy javitáson.ki lehet hallani egyébként ezeket a bajokat(kivéve ha nem),de ha korrekt szerelő javitotta(itthon csupa ilyet ismerek),akkor nem veszélyes a helyzet. pl enyémről csak akkor tudtam meg,h cseréltek végfok tranyót,amikor tuningolni ment. mivel gyári került bele, és be is állították rendesen, abszolút nem hallható,h eltérő a két oldal kora.
kapcsolási terv, alkatrész szinte mindhez van,abszolut emberi áron.hallottam ujonnan 200ba kerülő denon sztereot,hát ha veszel egy jó 20éves tipust 30-40ért,akkor mondjuk 10-15e FT véletlen szervizköltséggel is minimum 200ezres hangot kaphatsz.
a 44SEmnek olyan volt a hangja,h nagyon sokáig elég minőségre,és akkor is csak azért cserélnéd le, mert sokkal jobbat akarsz, többért.66SE ugyan túl van 50ért árazva, de 40ért jó vételnek tartom.40ért nincs nála jobb integrált denon, HK,legalábbis én nem ismerek.nagyon kerek egész kiegyensúlyozott hangja van,bántó hibák nélkül.részletességben azért kilóg a lóláb,de nem annyira,hogy ki akard kapcsolni.tere meg elképesztő volt.
ha egyedül vágsz neki,akkor forditva kezdd el a vásárlást:legyen előbb egy szép márkás hangfalad,(amit könnyen el lehet adni,ha mégsem jön be),ehhez keress utána kábeleket,meg erősitőt. ha találsz egy 1543as DACot(ha kell tudok segiteni ügyes,olcsó DIY gyártót),elsőnek szintén jó lesz. ugyan meghálálná a jó forrást,de tudásának felét tudja hozni akár egy alaplapi koaksz kimeneten is.
Schawo:
azért a linkelt luxmanokra kiváncsi lennék,nagyon sok jó véleményt hallok róluk.(mondjuk mai forumos világban egymás oltják az emberek) milyen stilusú a hangjuk?mi a gyengéje,erőssége?
-
Auratech
őstag
A zenehallgatási igények okán. Ahogy megfogalmazta: kétféle dolog kell, hogy szóljon egyszerre. pc, tv, tuner... film...
Esetleg a Z3 bevethető rearL-R+ Sub célra kis beállítással.A minőségi hangzás irányába egy jóféle illeszkedő hangsugárzóval elindulhat. Az a leginkább hallható, ha a forrás kb.rendben van.
Szó sem esett arról, hogy kifejezetten zenehallgatásra keres megoldást. És az elhelyezési vázlat is inkább a sokfunkciós használatra fókuszál. Két jó dobozzal lehet zenét hallgatni egy AV erősítőn is. De egy sztereó erősítővel a felsorolt források a pc-re vannak bízva, ami a megkötött összegből tákolássá válik.
Na hallgatok egy kis Pastoriust....ebédre! -
€uro
őstag
Az íróasztallal szemközti oldal elé nem tehetek semmit, mert ott egy rejtett tapéta-ajtó van. Egyébként is úgy kellene lehelyezni a dolgokat, hogy a tévét az ülőgarnitúrából és a fotelből nézhessem, ne az íróasztal mögül.
Kösz a segítséget, de itt az elrendezésen már nem fogok változtatni. Főleg azért, mert bár most lesz felújítva az egész szoba - minden meg van véve - lehet, hogy pár év múlva már elköltözök.
-
€uro
őstag
Igen, logikus, amit mondasz. A gépet vihetném az erősítőhöz és a többi műszaki dolog közelébe.
Viszont a PC-nek már adott a helye. Ugyanis vízhűtést használok a géphez. A lehűtött víz a szomszédos helységből jön vörösréz csővezetéken és gumi tömlőkön a gépre. Valamint az összes új bútorhoz meg van már véve az anyag, a fele össze is van állítva. Az íróasztal ráadásul speciálisan a számítógépházamhoz készült.
Ezen azért majd elgondolkozom még. Mert valóban nem túl jó dolog, hogy a tévétől egy csomó kábellel bejövök a PC-be, majd onnan vissza az erősítőbe újra a tévéhez. A HTPC megoldást jelentene. De nem fogom hallgatni egy számítógép ventilátorát. Nem véletlenül építettem vízhűtést anno.
-
€uro
őstag
Az íróasztalon van a monitor. Én az íróasztalnál a szekrénysornak háttal ülök. A szekrénysor közepénél, az alacsony szekrényen lesz a tévé.
Sztereó szett esetén a jobb hangfal az íróasztallal szemközti falon, fen a jobb sarokban lesz. A bal hangfal pedig az ágy végének a tévétől távolabbi sarkánál szintén fent a falon lesz.
Dolgozni egyébként nem tudok abban a fotelben, amiből filmet nézek. A munkához nekem íróasztal kell és irodai fotel. Ettől függetlenül most is össze van kötve a PC a tévével, arról is tudom használni a gépet. A filmeket például így nézem.
Na mindegy. Keresek valamilyen sztereó erősítót és hozzá két hangfalat...
-
€uro
őstag
Estefelé be szoktam kapcsolni a tévét. Általában a hírműsorokat nézem/hallgatom. Ilyenkor nem ülök le a tévé elé, hanem az íróasztalnál maradva egy kis ablakban megy a háttérben az adott tévécsatorna, miközben én teszek-veszek a PC-n.
Ellenben, ha filmet nézek, vagy reggelizek/ebédelek/vacsorázok, azt már a tévé előtt teszem. Vagy ha egyszerűen csak fáradt vagyok és csak úgy magamból kifelé bámulva szeretnék nézni bármit, akkor is a fotelt választom és a nagyképernyős tévét.
Szóval kell a tévé is és a PC is.
-
Az 5.1 hátránya, hogy háromszor annyi csatornát kell azonos minőségben megszólaltatni. Ez önmagában is azt jelenti, hogy legalább háromszor annyiba fog kerülni egy azonos minőségű 5.1, de az új hm erősítők 7.1-esek, ami rögtön négyszeres költséget jelent. Továbbá 7.1-be kell DAC, Dolby és Dts licenszek, hdmi csatlakozók. Ezt hozzászámolva máris kijön, hogy egy azonos minőségű 7.1 öt-hatszor több költséggel gyártható és vehető.
És ha zenét akarsz hallgatni, akkor a cucc 20%-t használod csak ki, a többire fölöslegesen költöttél.
-
Dorian
félisten
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Bemutató Audio-gd Precision 2 erősítő teszt
- Kerékpárosok, bringások ide!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Huami Amazfit Bip okosóra
- Suzuki topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Túra és kirándulás topic
- sziku69: Szólánc.
- Mobil flották
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- További aktív témák...
- EVGA SuperNOVA 750W GT 80 Plus Gold full moduláris tápegység / 53 hónap Alza.hu garancia
- Surface Laptop 4 Touch 13.5 Retina Ryzen7 4980U 4.4Ghz 16GB 512GB Radeon RX Vega8 Win11 Pro Garancia
- Gigabyte AORUS B550I PRO AX ITX Rev 1.2 / Beszámítás OK!
- HP 15 Zbook Studio G8 FHD IPS i7-11850H vPro 32GB 512GB SSD Nvidia A2000 Studio Win11 Pro Garancia
- Dell 14 Latitude 7420 FHD IPS i7-1185G7 4.8Ghz 16GB 512GB SSD Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
- KIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad Ultra Docking Station (40AJ)
- Lenovo X1 Yoga G6 i7-1185G7 32/512GB SSD FHD IPS Touch Win11 (lízingelt)
- BESZÁMÍTÁS! Asus Maximus VIII Hero i7 6700K 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700 XT 8GB Zalman i3 NEO 700W
- Csere-Beszámítás! Olcsó RTX Gamer Laptop játékra! I5 11400H / RTX 3050Ti / 16GB DDR4 / 512GB SSD
- Apple iPhone 16 Pro Max - Desert Titanium - 256GB 1 ciklus 100% akku! 1 év garancia! Új készülék!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest