-
Mobilarena
Szeretettel köszöntünk a sztereó otthoni/szobai Hi-Fi világában !
Új hozzászólás Aktív témák
-
orbano
félisten
-
fererencz89
őstag
-
orbano
félisten
válasz
Zsolt!! #115747 üzenetére
Mekkora a kis szoba? A Mission sem éppen oda való. Szerintem próbálkozz az elhelyezéssel, ha a szobaakusztikád nem megfelelő, akkor rakhatsz oda akármit, rosszul fog szólni. Amúgy a szoba akusztikai kezelésén túl vagy? Mérte valaki? Mielőtt beszaladsz tátott szájjal a f***erdőbe, amit a hangfalcserélgetés jelent, futnék itt egy kört. Esetleg DSP. Sokan értenek itt ezekhez, biztosan kapsz tanácsot, de egy hangmérnökö kihívni sem egy egetrendető összeg, főleg ha az elköltendő százezres nagységrendet vesszük alapul, akkor akár nevetségesnek is tekinthető.
-
denesdr
addikt
válasz
Zsolt!! #115739 üzenetére
Szia!
Szvsz, csak úgy megérzésre, a 9.5 ápgrédjét nem biztos, hogy az említett hangfalak (ár)kategóriájában fogod megtalálni (újban gondolkodva), aztán persze bármi lehetséges, pl ha találsz olyat ami szubjektíve jobban tetszik a mostaninál. Mi az amit kevesellsz a Várfedélben?
-
törölt tag
válasz
Zsolt!! #95863 üzenetére
Az olcsó (gagyi) ezüst, ezüstözött kábelek sokszor problémásak, elborítják a hangzási egyensúlyt, de a felsőbb kasztban nincsenek ilyen gondok. Az általam ismert legjobb kábelek között egyaránt van tiszta réz, ezüst és ezüstözött megoldás is. Jelenleg Wireworld Eclipse Platinum kábelt használok tiszta ezüst vezetőkkel, a hallott produkcióban nyoma sincs az ezüst kábeleknél emlegetett hibáknak. Szóval csak óvatosan az általánosítással!
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
Zsolt!! #95859 üzenetére
Pl. innen megrendeled ezt a kábelt méterben és szerelsz/tetsz rá dugókat pl Kácsában. Kb. 10-12e-ből megúszod és lesz egy tényleg kiváló hangú IC kábeled, ami nem emel ki magasban, szép az énekhang, szépek a hangszerhangok, vastag, telt legalul, nagy/széles 3d-s tere van. Mi kell még?
De nyilvánvalóan ez az ajánlás csak egy a száz közül...
Ezüstözött kábelek nálam mind sikítottak, kiemeltek, pedig egyáltalán nem "visítós" hangú rendszerem van. Csak úgy mondom...
-
krichd1
addikt
válasz
Zsolt!! #71017 üzenetére
Például amit érdemes kipróbálnod, Van Damme Cable 268-006-000, 268-900-055, Belden 8412, 8402, Sommer Albedo, Corona, Stratos. RCA csatlakozókat Amphenol, Neutrik, Hicon, Switchcraft, Audiocrast kínálatából, vagy ami már bevált.
(#71031) Gertrius: Beszoríthatod a kábeleket "csupaszon" is, vagy használhatsz villás csatlakozót.
-
binatone
tag
válasz
Zsolt!! #52658 üzenetére
Szia!
Ezt így a távolból nehéz megmondani mi lehet a baj,de én először is kipróbálnám egy fejhallgatóval az erősítőt ha azzal is kevés a magas akkor az erősítővel van baj és értelem szerűen ha azzal jó akkor a hangdobozokkal.
Ha netán nincs fejesed könnyebb kölcsön kérni mint egy erősítőt vagy hangdobozt. -
eclipse006
őstag
válasz
Zsolt!! #23717 üzenetére
Hát ez jó kérdés.. El lehet más irányba is indulni márkát illetően. Akár NAD, Rotel, Cambridge erősítők is szóba jöhetnek. Régebbi Luxman-ok között is vannak jók, vagy házon belül nagyobb testvérei a meglévő Denon-odnak. Hallgatózás nélkül nem érdemes megvenni vakon. Úgy lenne a legjobb, ha a saját rendszeredben tudnád kipróbálni a kiszemelt erősítőt.
-
eclipse006
őstag
-
MC Pite
veterán
válasz
Zsolt!! #23706 üzenetére
Nekem is elsősorban javíttatás, másodsorban tuning miatt van fent az erősítőm (szintén vidéki vagyok).
Belülre (ha már kondi a kácsától jönne valószínű) sima hangfalkábeleket célszerű rakni, pl mélyhez 2,5ös, többihez meg 1,5 változatot pl ebből?
Illetve ilyet tudnék 2 eres 1,3mm-eset szerezni, viszont itt azt írják, hogy "Nem alkalmazható: alacsony impedanciájú forrásokhoz való közvetlen csatlakozás esetén". Nem tudom hogy jelent felhasználásnál ezt számítana-e vmit...
Megjegyzem erősen hasonlít a Neotech NES5002re.
-
Tristis
őstag
válasz
Zsolt!! #23136 üzenetére
Denonom volt, kutyagumi, CA-t nem ismerem, bár én az a fajta vagyok, akinek hamarabb volt füle, mint cucca, szóval ki tudja. Lehet az se egy nagy valami....
Mai fejjel nem vennék ilyesmi vasakat... egyszerűen azért, mert nem éri ez azt a szintet...olcsóbban NAD párti vagyok szinte kivétel nélkül. -
MC Pite
veterán
válasz
Zsolt!! #21416 üzenetére
Örülök neki hogy neked is bejön
Pár nap után még fincsibb.Közben megcsináltam a földelést az erőlködőre; meg rádióra is: Hihetetlen! A rádió annyival jobban szól ettől hogy nem is igaz! Azt nem vágom akkor miért nem alapból földelt a tápkábelük?
Meghoztam az X-Fi Xmodot is, nem is rossz, egész kellemes hangja van. Tippre nem biztos hogy beéri a Platinum Ex-em, de közel lehet hozzá, az tuti.
Hja, meg driver kéne még hozzá -
Jimmy8
senior tag
válasz
Zsolt!! #20714 üzenetére
Tényleg
Hogy erre nem gondoltam
De mint mondtam az erősítőm (hátsó kábelelrendezés) elhelyezéséből adódóan, még egy szimpla kábelcsere is min 15 perces pakolással, szétszedéssel jár...A meghallgatás sem két perc, és a kedves párom elüldözne otthonról, ha a nappali szétdobva látná: az erősítő félig kifordítva, polc kipakolva, hangfalkábelek a TV előtt lógva, hangfalak kihúzva...
Azért érdeklődök, hátha valakinek volt már hasonló gondolatmenete és próbált ki ilyenem miatt kábeleket. Ha minden kötél szakad, akkor csinálok egy nem hivatalos kábeltesztet valamelyik hétvégén, mikor csak egymagam vagyok
Mod: tényleg megcsinálom ezt a tesztet. Ha tudok, még szerzek ismerősöktől néhány fajta kábelt...
-
imibogyo
veterán
válasz
Zsolt!! #20288 üzenetére
Hát ez igy nem egyszerű, mivel még nem volt időm túl sokat hallgatni (munka, lakásfelújítás, mester szak), de eddig a hatalmas dinamika fogott meg leginkább és az hogy 0 az alapzaj. Ez még az Auzentech Bravura után is sokkolni tudja az embert, pedig az sem volt egy alap hangkártya.
Inkább meg kell hallgatni. Ha gondolod gyere el valamikor, sokkal többet meg tudsz a hangjáról, mint ha én itt el kezdem ecsetelni, hogy besza-behu. Ma volt itt nálam Deadzone41 kolléga (övé volt a K601) és nagyon elégedett vigyorral ment el innen.
bajnokpityu: 500-ast még nem hallottam, de ha alig "rosszabb", másabb mint a 601, akkor nagyon jó fejes lehet.
Amúgy ha valakinek van erősítője amin szeretné kipróbálni a HRT-t szóljon, mert nekem 4 napja meghalt az erőlködőm, így most csak fejhallgató van. Természetesen csak a köz érdekében és csak Budapesten belülre szól az ajánlatom.
-
imibogyo
veterán
válasz
Zsolt!! #20285 üzenetére
Szerintem nem feltétlenül van ok-okozati összefüggés.
Az említett DIY-Sopron szobában, ahol népzenéket, meg jazz stilusú zenéket adtak, ránézésre 20 éves "Volán" ovális hangszórókból épített hangfal volt és simán jobban tetszett, mint a 3 szobával arrébb lévő legalább fél-milliós hangfalpár, hasonló műfajban.
Persze ezt gondolom te is tudod, csak fura volt ezt a 200e Ft-os különbségre hivatkozást olvasni.
Priusz: Nekem is pont a szélessávú hangzás miatt tetszett az USA audio cucca. Nagyon komolyan szólt, mindenféle torzítás nélkül. Demozás végett közel maximumra tekerték a hangerőt (fájdalomküszöb), de még ott sem torzított.
-
törölt tag
válasz
Zsolt!! #19820 üzenetére
Ahogy AMDFan és Tristis is írják, jó dolog a bikábelezés/biamplifikálás, csak általában "többe kerül a leves, mint a hús". Valószínűleg nem lehet erre egyértelmű igazságot megállapítani, inkább az egyedi "felhasználó" egyedi meggondolása kell legyen, hogy beleöl-e pénzt, időt a kísérletbe, aminek a végeredménye vagy pozitív lesz, vagy nem. De ha már homár, akkor inkább biamplifikálás (vagy tri-, akinek háromutas hangdoboza van), annak látványosabbak az eredményei, persze a leves/hús ára kényes kérdés.
-
Tristis
őstag
válasz
Zsolt!! #19811 üzenetére
Árban egy jó kábel többet ér, mint kettő kevésbé jó, ezt szokták általános érvnek hozni ellene. Egyre kevésbé dívik a dupla kábelezés, ahogy én látom. A magas értéket képviselő gyártóknál szintén egyre kevésbé van dupla kábelezés. Magánvéleményem ezzel mindenben megegyező; a hangfalkábel egy drága dolog (többi kábelhez mérten), elég belőle egy pár.
Magad is megnézheted a Hi-fi show-n!
-
eclipse006
őstag
válasz
Zsolt!! #19700 üzenetére
Szerintem ez sem rossz alternatíva, nekem nagyon bevált.
-
Pety
senior tag
válasz
Zsolt!! #19482 üzenetére
Szerintem bemelegedett a cucc ennyi nem több.
Szerintem minimum 1 óra kell nekem is ,hogy bemelegedjen az erősítő stb.,addig szinte számomra nem tetszően szól és valószínűleg nem azért van mert hozzászokik a füled.
Tehát nem golyóztál be vagy ha igen van pár szobatársad...... -
L4D1K
őstag
válasz
Zsolt!! #19200 üzenetére
Esetleg még ezt nézd meg, ha nem Szekszárdon lenne, még én is elmennék meghallgatni. Acoustic Research S30.
És jó áron van.
-
törölt tag
válasz
Zsolt!! #19198 üzenetére
Ha újonnan akarsz venni, mindkét említett hangdoboz megéri az árát, és hosszútávon hallgatható, tehát nem fogsz befürödni velük. Persze adódik a tipikus dilemma: könnyedebb zenére talán inkább a mélytónusú Mission, komolyabbra inkább a Wharfedale lehet jobb, de mindkettő jól ki tud szolgálni olcsóbb erősítőket is, nem tudom a Denonod melyik típus. Ha van alkalmad Tannoyt is meghallgatni ebben az árkategóriában, lehet, hogy annál kötnél ki. Vagy használtan B&W.
-
eclipse006
őstag
válasz
Zsolt!! #19200 üzenetére
Szia.
Nekem jelenleg 30 egynéhány éves hangfalam van, tökéletesen működik, remekül muzsikál.
Ha próba során nem tapasztalsz bármi problémát, nem hinném, hogy utólag jönne elő hiba. Külsőt illetően a hangszóró peremét érdemes megnézni, hogy nincs-e elérve. A doboz nincs-e nagyon megsérülve, mert akkor fennállhat az elejtés gyanúja is. Bár amit L4D1K is írt, az teljesen igaz, aki komolyabb cuccot árul, nem hinném, hogy agyon hajtotta volna. Saját magamból kiindulva, nagyon óvom nem csak a hangfalaimat, magát a rendszert is. -
L4D1K
őstag
válasz
Zsolt!! #19200 üzenetére
Erről majd azok tudnak mesélni neked, akiknek van 10+ éves hangsugárzója. Szvsz egy jó minőségű, jól megépített hangsugárzót is szét lehet hajtani nagyon rövid idő alatt, szélsőséges esetekben. De szerencsére a legtöbb ember aki ennyi pénzt áldoz a szenvedélyére, általában óvva őrzi is őket. Ha egy jó hangsugárzót, amit nem a mának, hanem a jövőnek építenek, és vigyáznak rá, 10-20 évig biztos hiba nélkül működhet.
A legtöbb gond a régi darabokkal általában nem is a hangminőség, hanem az idő nyomai a külső megjelenésen.
-
L4D1K
őstag
válasz
Zsolt!! #19198 üzenetére
Új ára az M34i / Diamond 9.5 nak, ha jól látom 100e Ft / pár körül mozog. Szerintem ennyiért lehet jobbat is találni, igaz használtan, de ez ne tántorítson el! Pl 90e ért Acoustic Research Status S50, ami igen jó kis hangsugárzó.
-
Tristis
őstag
válasz
Zsolt!! #6855 üzenetére
Nekem 500-as volt de 700-ast is hallgattam Denonból. NAD nagyon csúnyán elverte. Nem hiszem, hogy attól függetlenül, hogy volt egy régi jó erősítőd érdemes lenne márkahűnek lenni csak emiatt. Más erősítő gyártók termékei is jók lehetnek, úgyhogy érdemes körülnézni. Szerintem maradj meg a régi Denon-nál ha már bevált.
-
commanDOS
senior tag
válasz
Zsolt!! #6853 üzenetére
Semmit.
Egyre több elektronikával oldják meg ugyanazt. Másrészről a gyártási költségek leszorítása miatt próbálnak 1féle végfokot használni kisebb-nagyobb módosításokkal mindenféle erősítőben. Az analóg technika fejlődése kb (ahogy említetted) 20 éve megállt, elérte a csúcsát, tudnak szebbet, erősebbett, jobban használhatót gyártani, de jobb hangút aligha.De függ attól is mire van szükséged, kell-e digitális bemenet, távirányító,
design-os külső a nappaliba és ilyenek. Én maradnék egy nem túl öreg jó állapotú és persze szépen ciripelő használt erősítőnél. Bár nézegettem sz új onkyo-kat, denonokat, tényleg szépek, masszívak, jó érzés tekergetni meg nyomkodni a gombokat, csak nem tehetem meg, hogy dupla annyit kiadok egy szép cuccért, ami hangra aliigha tud többet, mint a mostani majd 23 éves vas, amin mellesleg egy karc sincs.Jah és a javíthatóság: a régiben kicserélsz pár elkót meg végtranyót akár házilag is pár ezerből, vagy az új beadja a kulcsot és az egész panel mehet a kukába, mert az egész tele van SMD cuccokkal meg integrált marhaságokkal és persze minden létező dolog 1db áramköri lapon...
-
p_adam
addikt
válasz
Zsolt!! #6091 üzenetére
Az én hirdetésemet a hangkártyák résznél találod meg (Gamma-1 Lite USB DAC), a DAC része nagyon hasonló a DacMagic-hez (ugyanaz a Wolfson WM8740 chip) viszont csak USB bemenet és mini kimenet van rajta, cserébe a harmadába (20e Ft-ba) kerül. Egy head-fi találkozón összehasonlították a DacMagic-el és nem volt közöttük hallható különbség. Az hogy 3-400e kategóriás hangod lesz az hülyeség, viszont a hasonló árú hangkártyákat simán megveri. Szóval nem szabad ilyen teszteknek hinni, főleg ha 'adott' oldalakon vannak, de ezt inkább nem részletezném.
Egyébként egy olyanra váltottam ami szintén ilyen chipes, de jobban van megvalósítva csak az több mint háromszorosa ennek és hangban korántsem ekkora a különbség, sőt! De most már visszafele semmiképp nem lépek -
törölt tag
válasz
Zsolt!! #6076 üzenetére
Kérdés, mi számít középkategóriás CD-lejátszónak. Meg azért az ilyen tesztek sokszor nem mérvadóak, lehet amit a cikk szerzője hatalmas különbségnek vél, az nekem vagy neked alig valami. Előzetes meghallgatás és összevetés (még jobb, ha kipróbálhatod otthon) nélkül nem érdemes 60 000 Ft-ot elszórni rá, én ezen a véleményen vagyok.
-
frankie!
őstag
válasz
Zsolt!! #2853 üzenetére
Az én véleményem az, hogy pl. egy olcsó DVD lejátszó nagyon sok mindenre jó. Furcsán hangzik talán, de szerintem jobb hangjuk van bármelyik integrált hangkártyánál, és bizonyos szempontból még az Audigyknél is. Kicsit ugyan pontatlanabb, zajosabb a hang, de sokkal teltebb, zeneibb. DVD-ről "jó" mp3-at vagy wav-ot hallgatva. Sajnos a flacet még nem sok player támogatja.
-
Khaal
őstag
válasz
Zsolt!! #2835 üzenetére
Az én tapasztalatom az, hogy a neten keringő mp3-ak talán egy tizede ami eléri azt a minőséget amiről beszélgettünk.
Szóval mp3 is szólhat (szinte) ugyanolyan jól mint egy eredeti cd, csak kérdés, hogy ki, hogyan és mivel tömörítette be. A haver által áthozott ömlesztett gyenge minőségű mp3-ból nem lesz jobb, bármit is csinálsz vele.
Számomra az EAC + lame VBR 192 párossal csinált mp3-ak hordozható lejátszóra már tökéletesek. Ha lenne valami jobb hangkártyám akkor a számítógépen talán már meghallanám a különbséget, de jelenleg nem igazán tudom megkülönböztetni az eredetit az mp3-tól.
Az már más kérdés, hogy a cd-lejátszón hallgatva az eredeti cd jobban szól mint a szutyok integrált hangkártyán. -
Khaal
őstag
válasz
Zsolt!! #2827 üzenetére
Gyengén kódolt mp3-ból nem tudsz cd-minőségű anyagot gyártani, ott már valószínűleg az alapanyag rossz.
Be kell szerezni eredeti audio cd-n, vagy loslessben a zenét.
Nekem is van sok mp3-am régebbről amik kiábrándítóan szólnak, de ha normálisan grabbelt cd-ről igényes mp3-at csinálunk akkor tényleg alig észrevehető a különbség normál esetben. -
WN31RD
addikt
válasz
Zsolt!! #2819 üzenetére
Számomra sem világos, hogy milyen módon javíthatná ki az mp3 hibáit egy CD író, legyen az akármilyen jó minőségű. Ha a használt CD író program mp3 dekódere esetleg nem a legjobb, akkor annak lehet értelme, hogy másik szoftverrel (pl. MAD) dekódold az mp3-at, majd az így kapott tömörítetlen hangfile-t írd ki CD-re, de jellemzően ezzel is legfeljebb nüansznyi javulást érhetsz el.
Ha úgyis akad otthon egy Plextor Premium vagy egyéb jobb fajta író, kísérletezgetni persze lehet vele, de aligha éri meg komolyabb összegeket erre fordítani ahelyett, hogy pl. a hangfalaid lecserélésére gyűjtenél.
-
Cyrin
addikt
válasz
Zsolt!! #2754 üzenetére
Ja, trombitálni én is trombitáltam, szilveszterkor
És az tényleg a "pusztában" szólt. Na, akkor meg is van az etalon, a szilveszteri trombita hangja
Ezt a Dyno-t meg nem láttam még a hivatalos honlapon se, de tetszik. Hasonlóan jó lehet sztgép mellé a B&W CM1, a Pio Pure Malt, vagy a ProAC Reference 8.
-
Cyrin
addikt
-
WN31RD
addikt
válasz
Zsolt!! #2662 üzenetére
Talán igen. De a legtöbb ember már egy 14 (nem 16!) bit felbontású PCM-et alig tud megkülönböztetni a nagyobb felbontásútól, 128 kbps körüli AAC-t vagy kicsivel magasabb bitrátájú MP3-at az eredetitől, stb. Erősen kétlem, hogy tömeges igény lenne ilyesmire. A több csatornára inkább van igény, de azt sokkal egyszerűbben kezelhető formátumok is biztosítják (AC3, DTS, DVD-A).
Én is pl. vért izzadok, hogy egy jobb mp3-at meg tudjak különböztetni az eredetitől, mint az az imént kiderült, pedig az átlaghoz képest elég igényes vagyok pl. hangfalak terén (nem kerül különösebb erőfeszítésembe 1m körüli hangfalak között a hangjuk alapján válogatni).Szerk.: Arról nem is beszélve, hogy - teljesen szubjektív véleményem szerint - a rossz hangmérnöki munka (pl. a dinamikatartomány nulla felé közelítése) sokkal többet ront egy felvétel élvezhetőségén, mint akár egy közepesen gyenge mp3 kódolás...
"A lemez pakolgatás nekem nem hátrány ha anyagi helyzetem megengedné vennék egy bakelitet különösen mióta hallottam h milyen irgalmatlan mélyek jönnek le"
Én vehetnék (nem a legjobbat, de minőségit), de - a magam részére - nem látom értelmét, bár kétségtelenül nagyon hangulatosan nézne ki a szobámban. Irgalmatlan mélyeket eddig csak irgalmatlan méretű (és árú) hangfalakból hallottam, forrástól függetlenül. (Legutóbb pl. SCM150ASL-ből... élmény volt.) -
WN31RD
addikt
válasz
Zsolt!! #2660 üzenetére
Őszintén szólva nem tudom, hogy így van-e. A technikai fölényéről viszont nagyon megoszlanak a vélemények. Legjobb tudomásom szerint nem csak a fogyasztói változata nem igazán terjedt el, de az is igen ritka, hogy stúdiókban használnák a DSD formátumot pl. archiválásra. Ezeken túl pedig nem olvastam még olyan tesztet (nem véleményt!), amely azt bizonyítaná, hogy hallják az emberek a különbséget.
Nem ez lenne az első alkalom, hogy marketing megfontolások (új lejátszó, nehezebben másolható formátum, újból kiadott anyagok, stb.) alapján próbálnak eladni valamit...Én magam talán egyszer hallottam SACD-t, de maximum kétszer, és nem igazán jó körülmények között, szóval első kézből származó tapasztalatom gyakorlatilag nincs róla. Különösebben nem foglalkoztat a dolog, mert nem veszek olyan lemezt, amelyet nem tudok archiválni, nem tudok kedvem szerint másolgatni (saját eszközeim között), és fizikailag kell behelyeznem minden egyes alkalommal egy lejátszóba, ha hallgatni akarom, ahelyett, hogy néhány billentyűleütéssel előbányásznám a vinyótömbről. Ezen kényelmetlenségek vállalását legfeljebb szörnyen nagy minőségi ugrásért cserébe venném fontolóra, de ilyenről egyértelműen szó nincs.
-
WN31RD
addikt
válasz
Zsolt!! #2643 üzenetére
Tudom, hogy mit írnak, és nem véletlenül említettem tudományos vizsgálatot. Ezer meg egy oka lehet annak, hogy valaki úgy gondolja, hogy jelentős a különbség, az SACD réteg eltérő masterelésétől kezdve egészen odáig, hogy egyszerűen jobbnak akarja hallani, és az elméje becsapja (placebo).
Ahhoz, hogy tudjuk, hogy tényleg hallja-e, körültekintően megtervezett vizsgálatok szükségesek. Erre való a tudomány. -
WN31RD
addikt
válasz
Zsolt!! #2640 üzenetére
"Én legalábbis nem olvastam olyan tesztet ami a normál cd-t hozta volna ki gyöztesnek."
Próbálj olyan tesztet találni, ahol tudományos vizsgálat azt mutatta ki, hogy valaki a CD-nél (44.1 kHz, 16 bit) nagyobb felbontású hangot (vagy akár analóg forrást) meg tudott különböztetni a CD felbontásútól.Nem azt állítom, hogy nem létezik ilyen eredményű vizsgálat, de biztos, hogy nem sok van, mert legalábbis a legtöbb hasonlóban arra a következtetésre jutottak, hogy a CD több mint elég az emberi fülnek a jelenleg rendelkezésre álló hangtechnika mellett. Nagyon érdekelnének a részletek egy más eredményű vizsgálatról.
"Kötöd ám a kutyát a karóhoz."
Kénytelen vagyok, mert egymásnak ellentmondó kijelentéseket olvastam itt, vagy én nem értek jól valamit... lényeg, hogy nem világos, mi a helyzet az mp3 körül valójában. -
WN31RD
addikt
válasz
Zsolt!! #2567 üzenetére
Tegnap sikerült összehasonlítanom az említett zenéket (Shakira: MTV Unplugged illetve Live & Off The Record - egyébként szubjektív véleményem szerint ezek igen jók, sokkal élvezhetőbbek, mint a stúdióalbumai) mp3-ból és eredeti CD-ről játszva komoly hangcuccon. Figyelmesen hallgatóztam, próbáltam az itt említett dolgokra külön figyelni, de - picit saját magam számára is meglepetésként - semmilyen különbséget nem sikerült felfedeznem. Ha időnként úgy éreztem, hogy hallottam valamit, újból meghallgatva a részletet már nem volt nyilvánvaló a különbség.
Aztán megnéztem jobban az mp3 file-okat, és kiderült, hogy 200 kbps feletti LAME VBR-ről van szó... Így már egyáltalán nem meglepő a fenti eredmény. Ilyen kódolást rendkívül kevés ember tud megkülönböztetni az eredetitől, és ők is csak kifejezetten problémás hangmintákon.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Bemutató Audio-gd Precision 2 erősítő teszt
- Ohh Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 32/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- UHH! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -40% i7-1165G7 16/512 Iris Xe FHD EU-HUN
- IBM PS/1 2168-552 486SX-25
- ASUS ROG Strix RTX 2080 Ti OC 11GB
- Acer Swift 3 (SF314 54) i5 / 8GB RAM / SSD / FullHD / kiváló állapotban!
- HP OMEN MAX 16T-AH000 - Ultra 9 275HX, 32GB, 1TB SSD, NVIDIA RTX 5090
- Lenovo ThinkCentre M720s SFF / M920T tower -Számla, garancia, WIN11
- Beszámítás! Sony PlayStation 4 PRO 1TB fekete játékkonzol extra játékokkal garanciával hibátlan
- Beszámítás! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- Xiaomi Redmi Note 11 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest