- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy Z Fold6 - ugyanaz, sarkosan fogalmazva
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
- Google Pixel topik
- iOS alkalmazások
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Mobilarena
Szeretettel köszöntünk a sztereó otthoni/szobai Hi-Fi világában !
Új hozzászólás Aktív témák
-
fehér_ember
addikt
válasz
#01758976 #90091 üzenetére
Jelenleg is kapható 700k-s dobozpárt 200-ért
Az tényleg jó vételPersze németből csak ~470k de akkor is; ilyen nincs.
-
-
YceBear
tag
válasz
#01758976 #89979 üzenetére
Koszonom. Kicsit pontositok mert nem voltam egyertelmu. DAC cseret meg nem tervezek igy marad vagy a TEAC vagy Pioneer N50A. Szoval "csak" hangfal cd es erosito. Talaltam Marantz PM15S1, SA15S1 parost 360K ert illletve neztem NAD356 -t kb 100 kornyeken, de akkor meg hagfal mindig keves ezert ugy latom elso korben hangfal csere lesz, de itt csak Dali Icon 6 MKII -t talaltam 250k ert. Tannoy -t meghallgatom mert meg sosem volt hozza szerencsem.
-
andrasth
tag
válasz
#01758976 #89733 üzenetére
Akkor egy kicsit én is duplabeldenezek, mert nálam időközben beállt a hangjuk, úgy hallom nem változik már tovább - kellett egy 50 óra kb. (Volt egy viszonylag sokat használt szimpla páram, amihez később pluszban hozzácsaptam még egyszer ugyanannyi teljesen újat) dgyurinak már megírtam azon melegében pár nap hallgatás után priviben, de itt is leírnám kb:
A Belden 9497 duplázva egy nagyon jó drót - a racionális árúak közül a legjobb, ami eddig megfordult nálam. Ami sokkal drágább volt (HiDiamond 3) azt sem hallottam jobbnak, persze lehet hogy kevés hozzá a láncom. A szimpla bekötéshez képest az én láncomban őrület amit művelt, tényleg. Rádobott egy jó nagy lapáttal a szimplához képest - dinamika, részletek, jelenlétérzet, szuper tér és imádnivaló hangszín - így egy mondatban. Összeállt a zene, nekem bejön minden műfajon. A hangfalkábel kérdés számomra már nem kérdés. -
fehér_ember
addikt
válasz
#01758976 #89675 üzenetére
Egyelőre én neked adok igazat, mert amit perpillanat hallok az még "messzebb" van a Spotify-tól is.
Persze tudom hogy nem szabad véleményt mondani egyből, mert kitudja mióta állt, kitudja mennyi van a hangszedőbe ... De mostmég csak egy elég kiabálós valami a végeredmény hiába is nehezítettem a kart (kétoldalas ragasztón lévő 1Ft-osokkal). Ha így marad akkor meg agyalhatok hogy most hangszedő, karkábel, phono fokozat ...stb-e a ludas. -
dgyuri0123
nagyúr
válasz
#01758976 #89685 üzenetére
HD Tracks-nél pl.közel annyiba kerül egy letöltés, mintha megvenném lemezen.. Így azért mégsem olyan "egyszerű". Sőt, egyszerűbb és olcsóbb lenne megvennem CD-n és magam rippelném be, hamárakkormár'.
Előző életemben pár milliót elköltöttem már LP-re és CD-re. Nem folytatnám ezt a mutatványt a jövőben.. mondj amit akarsz..
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
#01758976 #89630 üzenetére
Ja, hogy még nem hallottad duplázva...
No, akkor szívesen olvasnám a véleményedet, miután megérkezett és megszoktad a hangját. Azt gondoltam, Te is azon a véleményen vagy, hogy lufit csinál a térből..
Ettől függetlenül lehet hogy neked sem jön majd be a hangzás, de remélem nem így lesz. -
dgyuri0123
nagyúr
válasz
#01758976 #89627 üzenetére
Sz.tem VDC nem gyorsabb, inkább "darabosabb", "bumfordibb". Talán ezért lehet jobb a rock vagy metál vele, mert arcon vág és ahhoz a műfajhoz az kell. Death metált sem a kifinomultsága miatt hallgatják emberek... szerintem. De abban tökéletesen igazad van, hogy nem illik minden rendszerbe a Belden.
Ha már hozzászólok... Említetted minap, hogy duplázva mesterséges lesz a tere. Nálam pl. az történt duplázás után, hogy térben már abszolút hozza a VDC szintjét, de annál egy picivel pontosabb teret fajzol. Nem fújja fel, nem húzza szét, hanem igen pontosan helyezi el az előadókat/hangszereket. Gondolom ez is azt mutatja, hogy nem mindegy milyen a rendszer. Én ugye integrált erősítőt használok és esetleg bekapcsolom a "lámpát" a DAC-ban, de azt sem mindig. Plusz a Proac sem egy "kíméletes", elfedő hangú doboz... ha valami nem klappol, azt direktbe tolja az arcomba.. és ennek ellenére írom, amit.
-
törölt tag
-
-
AMDFan
addikt
-
gordonfreemN
addikt
válasz
#01758976 #89395 üzenetére
Ear más témahoz szólt hozzá, ezért én is váltottam de igaz azért összemosódik a kettő. A digit kábelt megbeszéltük az utóbbi kérdésem inkább a hangfalkábelekkel kapcsolatos. Ott is inkább azért puhatolózom a köz véleményét, mert szükségem lenne egy általánosan elfogadott jó megitélésű viszonylag olcsó kábelre/vezetékre. Nem titkolom, készülékek belső néhány cm-nyi huzalozására. Ami eddig ringben van az a belden 9497.
A tanácsot köszönöm, de magam is így gondolom. Két lábbal a földön járó tipus vagyok, tehát nem várok kategoriaugrást egyetlen kábeltől sem. Egyelőre
Mindettől független hálás vagyok a te tapasztalati megosztásodért is, valószínűleg ki fogom próbálni azt a két tipust ami itt elfogadott (O XXL -> supra) (usb...) -
válasz
#01758976 #89043 üzenetére
Nem mondtam, hogy nincs ilyen. Én találkoztam olyannal többször is, hogy az alapzaj megszüntethető a villágdugó megfordításával, ami elég misztikus dolognak tűnik. Bár én csak gagyi cuccoknál találkoztam ezzel. Illetve úgy, hogy a relatív fázis nem stimmelt. Azaz több eszköz (pl DAC és erősítő) egymáshoz képest nem volt "egy fázisban", s összekötve zaj keletkezett. Ekkor mindegy volt hogy "helyesen" vagy "fordítva" volt bekötve mindkettő, az volt a lényeg, hogy egyezzen a hálózatra kötés módja. Illetve volt még egy vicces eset: adott egy pár hangfal, de nem közös elosztóban voltak, mert az egyik hangfal egy teljesen másik (külön automatás) körre került. Na, arra amint rádugtam a DAC-ból kijövő jelkábelt, elkezdett zümmögni. Megfordítottam a villásdugót, erre még hangosabb volt.
Nade a lényeg a kérdés. Miért van? Mitől? Csak bizonyos elektronikák érzékenyek rá? Vagy csak több eszközt azonosan kell bekötni? Ne csak dogmákat kövessünk, hanem keressünk magyarázatot, ahelyett hogy hamis következtetést vonnánk le.
-
Ear001
addikt
válasz
#01758976 #88402 üzenetére
Milyenek a jó amcsi kettős triódák? Nyugodtak, stabilak, jó a felbontásuk, tudnak súlyos basszusokat, gyorsak, nem karcolnak a magasaik, meglepően tág a dinamikájuk, életteli csendjeik vannak, de nem erre figyel az ember, mert csak úgy ott vannak és zenélnek. Jó erősítőben nekem igazi kategória ugrás hoztak az orosz, magyar meg átlagos kínai csövekhez képest.
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
#01758976 #88389 üzenetére
Értem. Akkor (ismét) oda jutottunk hogy lehet teljesen normális, ha 1.5 óra után kezd el "igazán szépen szólni".
Én legalábbis ezt vonom le belőle (tévedek?). Az EH csövek cseréjét javasolják néhányan, ahogy olvasom, bár van, aki elégedett vele. Már csak az a kérdés, mire? Jó lenne itthonról beszerezni, nem horror áron párba válogatott lámpákat. Esetleg lenne tipped, hogy merre induljak? Vagy bárkinek, aki vett már megbízható forrásból csövet.
-
karmaresz
senior tag
válasz
#01758976 #88228 üzenetére
Nem tudom még milyen lesz, mivel eddig a nappaliban nem tűnt fel a meleg (az egy keleti fekvésű nagy belmagasságú helyiség, így nyáron is viszonylag hűvös). Viszont pár hónapja felkerült a cucc a nappali felett lévő "munkahely és szórakozós barlangomba". Ez egy félig nyitott galéria, így kb 300m3 légtérbe tudom disszipáltatni a meleget, de az tény, hogy itt akkor sincs bekapcsolva a fűtés, ha kint -10 fok van.
Ennek az erkélye azonban már délnyugati irányba néz, úgyhogy nyáron valószínűleg kisgatyában hallgatom majd a Stones-ot és Mahlert. -
válasz
#01758976 #88120 üzenetére
Szerintem meg formailag egy hatalmas TLDR az egész. Inkább egy Logout cikket kéne írni, rendesen, képekkel, így jóval olvashatóbb, értelmezhetőbb lenne. Aztán ennek egyes oldalai linkelhetők az összefoglalóból. Vagy lehet cikkoldalak helyett bejegyzéseket gyártani.
A téma-összefoglaló a nevéből adódóan arra való, hogy összefoglalja a téma fő kérdéseit, s irányt adjon az elindulásban. Arra alkalmatlan, hogy egy hosszú kifejtős valami legyen.
-
python1
veterán
válasz
#01758976 #88014 üzenetére
Bátran építs,pár év és én is 50-esek klubját erősítem,én a meglévő rendszereimet pofozgatom,fingreszelem.Az utóbbi évek alatt rengeteg elektronika,kábelek halmozódott fel,de nem tudtam élvezni,egyszerűen nem volt időm az életre,az idén mertem egy nagyot gondolni,szigorúan 5 nap meló nyári hónapokban csak 4. Tehát lépd meg,ne bánd meg később.
-
karmaresz
senior tag
válasz
#01758976 #87890 üzenetére
Az a Bodor Audio cucc tényleg jó vétel. Velem is szembe jött tegnap. Sajnos azonban már próbán van valakinél- Bár nem írta, de gyanítom, hogy Bodrik igényeihez passzolna egy távszabályozó, ami ehhez tudtommal nincs.
Magam is jobban preferálom az álló hangfalakat nagy térben, de szerintem lehetnek olyan helyzetek, igények, amire elég a kisebb doboz. Miután külön költözött a sztereó rendszerem, a 60nm-es nappali - étkezőnkbe, aminek 2,8-5,6m között van a belmagassága. Egy régebbi, 5.1-es Kef Egg szett került. Asszem 70e pénzt fizettem érte, Egy régebbi Marantz HM erősítő hajtja meg, valahol max. 70-80W-on csatornánként. Meglepően jó a hangja mind sztereóban, mind házimozin. Nem veri szét a berendezést, de bőven tud olyan hangerőt produkálni, hogy ne legyen érdemes mellette még emelt hangerőn sem beszélgeti.
-
AMDFan
addikt
válasz
#01758976 #87453 üzenetére
Igazából csak annyit írt le, hogy melyik kettőt kettőt tudta ABX-elni. Az hogy melyik file milyen, az csak "vélemény"
fehér_ember azt írta, a "B" a legjobban tömörített, Void azt írta, hogy "B" az eredeti. Ez a nagyon érdekes akkor amikor nem tudjuk mit is hallunk, és kizárólag a hallásunkra hagyatkozunk, plusz információ nélkül.
Nyugodtan írd le a te véleményedet is.
-
Francia91
veterán
válasz
#01758976 #85864 üzenetére
Nekem egy Musiland Monitor 02 US Dragon-om van, az nem felelhet meg neki? kb 5 éve van meg, maximálisan megvagyok vele elégedve
Persze ha csak Windows alól van használva, mert azthiszem csak így működik -
törölt tag
válasz
#01758976 #85860 üzenetére
Körbenéztem a hirdetések között, látom, hogy eléggé komoly árak vannak, és 150-200 ezer körül van, amit első ránézésre szeretnék. A komoly zene csak belépő szinten érdekel, a hegedű ne visítson, a mély hang ne dörömböljön, de igazából sejtelmem sincs, mi felé érdemes indulni. Ha lehet, alap ajánlásokat kérnék, amik szóra érdemesek.
-
bkercso
nagyúr
-
Ereshkigal
őstag
válasz
#01758976 #85712 üzenetére
Este megy a legtöbb fogyasztó, én semmi logikus magyarázatot nem látok arra, hogy a hálózat miatt szólna jobban este a zene.
Két másik tényező számomra logikusabb:
1. Este, munka/iskola után, a stresszt ledobva, jóllakva, lefürödve, ellazulva jobban tud az ember koncentrálni a zenére.
2. Ehhez még hozzájöhet, hogy ilyenkor félhományban/sötétben hallgatunk zenét, látásunkat háttérbe küldve kicsit kiélesedik a hallásunk. -
bta1
őstag
válasz
#01758976 #85689 üzenetére
"Köszi, kihagyom a csöveket"
Félreértettél... a nemesfémbevonatos lábak háztartási szeres tisztítását szerintem ne hagyd ki, tanulságos dolog, főleg a költségeket összevetve. A foglalatok érintkezőtisztítása szintén fontos lenne, de mivel sokféle létezik, nem nagyon lehet általános tanácsokat adni. Némi hozzértésre és leleményességre van szükség. A nemesfémbevonat nélküli novállábakat egyelőre hagyd békén:
-
bta1
őstag
válasz
#01758976 #85685 üzenetére
"Csövek lábait bekenhetem Wireworld DEOXIT GOLDdal?"
Be, de nincs sok értelme a Deoxitot oda elpazarolni. A folyadéktartalmát a forróság gyorsan elpárologtatná, így kizárólag a tisztítóhatása érvényesülne... amit alapvetően pozitív fordulatnak mondanék, csakhát az aranyozott vagy nikkelezett csőlábakat ehhez képest fillérekért fémtisztára lehet pucolni (alkoholos Clin Windows + papírszalvéta).
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
#01758976 #84747 üzenetére
Ha szabad általánosítanom, szerintem sokkal rosszabbak ezek a "modern", mindentudó HM erősítők, mint az azonos kategóriájú elődeik voltak... Nem csak a Denonnál van ez így, hanem szinte minden márkánál. Egyedül a NAD volt igen kellemes csalódás. Náluk a "belépő" szint is igen muzikális és szerethető, igaz ami igaz, belépő NAD-ot nem kapni 100e-ért.
-
-
-
Snoop-y
veterán
válasz
#01758976 #84686 üzenetére
Amikor elmentem meghallgatni megvetel elott mar akkor is nagyon tetszett pedig se a source se a kabelek nem voltak a kozeleben sem annak ami most van. A helyiseg amiben teszteltuk is messze volt az idealistol (bar full szonyeges szoba volt) az utcara nyilo dupla uvegajto tarva nyitva volt szoval meg zavaro zajok is voltak es meg igy is elhoztam. Szoval ennel joval tobbre szamitok
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
#01758976 #84677 üzenetére
Nos, akkor ha jól értem az SV700-at egy egészen más rendszerben hallottad, mint a Xindakot. Innen kezdve nincs miről beszélni.
Tán félreértettem amit írtál?
De amúgy a Xindak mióta nevesincs? Vannak igen komoly vasaik attól még hogy itthon kevéssé ismertek vagy szeretettek.Ne vedd kioktatásnak, de ha teszteltek egy erősítőt (vagy bármit), azt mindenképpen egyazon rendszeren belül kellene megejteni, különben nem az erősítők közötti különbséget fogod hallani, hanem a rendszerek közötti különbséget, ami teljesen más dolog.
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
#01758976 #84675 üzenetére
Értem, nem is forszírozom tovább a dolgot, mert csak befelé mennénk az erdőbe... Csalódás = nem tetszik... az én olvasatomban. De azért a rendszerre kíváncsi lettem volna, mert ha nincs szinergia a komponensek között, arról nem feltétlenül egyetlen elektronika tehet. Én is hallottam SV700-at és lenyűgözött a hangja Audio Physic-el párosítva. Persze mindennél van jobb..
-
Snoop-y
veterán
válasz
#01758976 #84662 üzenetére
Hjam nem akartam nagyon varialni. Nezegettem high end kabeleket de igazabol probalgatas nelkul nem akartam megrendelni egyiket sem. Ezzel meg ugy gondoltam nagyon nem lehet melleloni illetve nincs abszolut hallasom sem szoval lehet egy hama xlr es ekozott sem hallanam a kulonbseget inkabb a sajat megnyugtatasom vegett tettem le a voksom emellett.
-
Snoop-y
veterán
-
bta1
őstag
válasz
#01758976 #81462 üzenetére
Szúrópróbaszerűen utánanéztem, hogyan vélekednek az erősítőd hangjáról a tesztelők. Az egymásnak ellentmondó vélemények között megütötte a fülemet a következő "dícséret": "low level dynamics are amogst the best we ve heard". Tkp beszélhetne kisebb hangerőn eltűnő részletekről, teremhangokról is... értelmezés, illetve korrupció kérdése.
Mivel nem valószínű, hogy ezt másik fajta csővel orvosolni lehet, pénzt nem nagyon ölnék a kísérletezésbe.
-
bta1
őstag
válasz
#01758976 #81452 üzenetére
Itt "mindössze" két rejtélyes dolog van:
1) Mit takar nálad a részletesebb hang igénye, miféle részletek hiányznak a zenéből? Netán összemosás miatt tűnik részlettelennek a hangzás? Vagy..?
2) Miből gondolod, hogy fenti problémáért éppen az erősítő, és azon belül a feszültségerősítő fokozat elektroncsöveinek megválasztása a felelős? -
Ear001
addikt
válasz
Kérdés, hogy mennyire csak díszítőelem vagy mennyire funkcionális, de a cső fajtája radikálisan meg tudja változtatni az erősítő hangját. A modern kisjelű csöveknél önbeálló kapcsolásoknál nem olyan nagyon kell párba válogatni, bár lehet, szóval viszonylag szabadon játszhatsz velük, de hamar rájössz, hogy a piac már beárazta a csöveket. Az igazán jó régi NOS csövek drágák.
-
python1
veterán
válasz
#01758976 #81454 üzenetére
Ezeket párba kell válogatni,paraméterei alapján.Én avx-en vettem.
Karakterét valószínű,hogy változtatni fogja,amennyiben komolyan foglalkozni szeretnél vele,még a kondik cseréje is hozhat hangban,de a kábelezés,forrás ami igazán sokat számít. -
python1
veterán
válasz
Hogyne hozna.
Nekem is van itthon egy CAV A12-es erősítőm ami szintén hybrid,vettem hozzá 4db csövet,igazából még nem cseréltem az eredetiket,de az új csövek több fórumról összeszedett írásokból,más karaktert hoznak.
Az áraik párba válogatva,tesztelve 6ft volt,tehát fillérekért jutottam hozzájuk. -
nokia5201978
tag
válasz
#01758976 #80722 üzenetére
A topik Krichd1 és Blattida nélkül már nem ugyanaz,sajnos. Biztos tévedek ,de mintha egy bizonyos személy ,majdmegmondoménaszt, kihaénnem" feltűnése óta tűntek volna el,nem tudom. De szerencsére maradtak még akik segítőkészek,nem csak úgy ,hogy nesze semmi fogd meg jól.
+1 Kammerer
+1Dgyuri0123
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Bemutató Audio-gd Precision 2 erősítő teszt
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Azonnali fotós kérdések órája
- [K2]: A vagyonvédelmi rendszerszerelővé válás rögös útja
- E-roller topik
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- CASIO órák kedvelők topicja!
- Hyundai, Kia topik
- Építő/felújító topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- További aktív témák...
- Sérült! Corsair Icue 5000X Fehér Számítógépház! Olvasd a hirdetést!
- L13 Yoga Gen4 13.3" FHD+ IPS érintő Ryzen 7 PRO 7730U 16GB 256GB NVMe IR kam aktív toll gar
- Samsung Galaxy S22 Plus 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HP Elite x2 1012 G2 Touch 2-in-1 LTE/4G Win10 Tablet billentyűzettel/Notebook, üzletből, garanciával
- Nitro AN515-57 15.6" QHD IPS i7-11800H RTX 3070 16GB 500GB NVMe gar
- Samsung Galaxy A36 5G 128GB dobozos 12 hónap garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ÚJ AMD Ryzen 5600X 5700X 5800X 5900X processzor 3 év garancia 27% áfa termékbeszámítás
- Amazon Kindle 10th Generation ébresztős tok
- Epson Workforce DS-530II Dokumentum szkenner
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 6000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest