- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- One mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Listázzák az olaszok a Redmi 15C-t
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
-
Mobilarena
Szeretettel köszöntünk a sztereó otthoni/szobai Hi-Fi világában !
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mathiask
senior tag
válasz
nokia5201978 #135387 üzenetére
"Heed obelisk si2 -re egyértelmű előrelépés váltani ,az Audiolab 6000a -ról?"
Nem lehet ilyet kijelenteni. Ez nem egy univerzális, globális, lineáris skála, amelyen lépkedve felfelé egyértelmű mindenki számára, hogy a "B" erősítőnél, jobb a "C" és rosszabb az "A". Szerintem nem lehet ilyen fix minden egyes egyénnek egyértelmű "tornasort" felállítani. (Ergonómiáról, használhatóságról, integrálhatóságról ne is beszéljünk) Itt így ráadásul egyéni megítéléséről van szó, tehát óhatatlanul szubjektív, külső hatásoktól nem mentes lenne ez a lista. Ráadásul itt a "valami jobb, mint a másik" kérdéskörnél a "jobb" sincs definiálva, mert ez a "jobb" kb az, hogy "én boldogabb vagyok vele". És lehet ez a "jobb" nem esik egybe a "műszakilag jobb" fogalommal.(de azt legalább lehet így-úgy mérni)
Sőt, tovább megyek, még mérés szerint se lehet ilyen sorrendet állítani. Mert hát ok, 4Ohm/5W-on van egy sorrend, ez egy fajta mérés szerint. De ha nekem nem 5W kell és nem 4Ohmon, az esetleg megint más sorrendet ad. És ha megnézzük a frekvenciák szerinti torzítást, akkor van olyan, ami bár jobb a 4Ohm/5W/1kHz sinadban, de rosszabb 15kHz-en(pl vannak olyan erősítők, melyek itt 30dB-vel rosszabbak, mint 1kHz-en), mint egy másik erősítő. Akkor most melyik a műszakilag jobb? Ha én pl. nem hallok 15kHz-en akkor az előző, talán(?). Szóval még itt is bejön a ki, mire, hogy használja kérdéskör.
De aki mondjuk 0-ról kezd, annak érdemesebb egy "műszakilag" is jobb készülékről indítani, de a te esetedben, passz, ki kell próbálni.
Én amúgy Heed-at használok. -
btraven
őstag
válasz
nokia5201978 #135404 üzenetére
Esetleg a félvezetős elé egy (hibrid) tube buffer/előerősítő. Nekem a Fx-Audio Tube-03 van. Lehet benne csöveket meg op-amp-ot cserélni más típusra. [link]
-
tranceplanet
addikt
válasz
nokia5201978 #135401 üzenetére
Akkor viszont nincs mese, menni kell hallgatózni!
Én ezeket ajánlanám hallgatózásra:
Vincent ; Fezz Audio ; Hegel ; Cambridge Audio
Pl.: [link] [link] [link] [link] [link] [link] [link] [link] [link]személyes tippem: Vincent Audio SV-228 ; Fezz Audio EVO Silver Luna Prestige
Persze nem írtad milyen sztereó párt kellene meghajtani.
Gedeonnál tudsz időpontot foglalni hallgatózásra, most készült el az új bemutatóterme: [link]
-
válasz
nokia5201978 #135401 üzenetére
Az a helyzet, hogy semmi más módon nem tudsz csöves hangot produkálni, csak csöves erősítővel vagy PC-vel, így nem tudok modern modellt ajánlani.
-
denesdr
addikt
válasz
nokia5201978 #135398 üzenetére
Tehát szereted a magas torzítást, a kérdésed pedig eléggé szubjektív. Ennek megválaszolására szerintem nem ez a legmegfelelőbb topik.
Próbáld meg esetleg itt: [link] vagy az AVX-en.Szerk.: amúgy akkor miért nem a csövest használod, ha az nagyon tetszik?
-
válasz
nokia5201978 #135398 üzenetére
Ha az ilyesmi hangot szereted, a megfelelő nemlineáris szűrőt kell utána tenni. Egy műszakilag tökéletes erősítőből olyan hangot szedsz ki, amilyet csak szeretnél, ezért lehetőséget veszel vele, amit bármikor állítgathatsz. Persze, ezen a szinten már PC kell, mivel a csöves felfűtési vagy soft limiteres torzítását passzívan (pl. sima EQ) nem lehet szimulálni. A mérések arra is jók, hogy megmondják, mi fog hasonlítani a mostanidhoz, csak sajnos ide pont Vout/Vin grafikon kellene, azt meg nem szokás D-hez mérni, mert egy egyenes vonal.
-
denesdr
addikt
válasz
Ha a mérésekre hagyatkozunk, akkor még a Heed legújabb üdvöskéjét is simán lekőrözi egy Wiim Amp Pro (de még a vanilla Amp is), pl 100 dB vs 116 dB maximális dinamikával, bár a 100 dB is több mint elegendő. Továbbá a Lagrange elég magas harmónikus torzítással is rendelkezik, a Wiim Amp pedig a topligában jár ilyen téren (is). Bár lehet valakinek épp a magas torzítása miatt tetszene jobban a Heed. Nem mindenki szereti a színezetlen hangzást.
[link] [link] -
válasz
nokia5201978 #135392 üzenetére
Bár a konkrét modellről nincs mérés, a Heed történelme alapján biztos jobban jársz. Ha egy sima erősítő ilyen sok pénzbe kerül, akkor érdemes gyanakodni, hogy inkább a márkanévért vagy meséért fizetsz, mintsem a hangért.
-
válasz
92 dB A-súlyozott (tehát valóban olyan 86) SNR-ről nem nehéz feljebb lépni, viszont közel nem kell ennyit költeni. Ajánlom a Topping/WiiM modelljeit, és akkor ha szerencséd van, a régit eladva 0 forintra is ki tudsz jönni, miközben javítottál két nagyságrendet.
-
bitrograde
senior tag
válasz
nokia5201978 #112435 üzenetére
Nekem is volt Brio2000 régebben. Az a pukk nem para, persze ha szeretnéd, nézesd át. Nálam egyébként a kapcsoló határozott, de nem erôteljes benyomása gyakorlatilag megoldotta a problémát. Teljesen ki lehetett kûszöbölni a pukkanást, csak rá kellett érezni. :-)
-
nokia5201978
tag
válasz
nokia5201978 #112416 üzenetére
Köszönöm a segítséget,mindenképp átnézetem a briot.Csak még keresnem kell valakit a közelben,mert postázni nem igazán szeretném.De ha ezekben nincs koppanás gátló (ami valószinű)és ha szereltetek be utólag ,akkor az változtat valamit a hangján negatív irányban?
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz
Lehet, hogy át kellene nézetni, kis ilyen nem feltétlen gond, nagyobb ilyen már igen.
DC kerül a hangszóróra. Van erre védelem, de biztosabb megnézetni, ez így gyárilag is rendben van-e, lehet valami alkatrész értéke elmászott a papírformájától az idők alatt, ez nagyon kapcs. függő. Legalábbis ilyesmire tudok gondolni hirtelen.
-
denesdr
addikt
válasz
nokia5201978 #112419 üzenetére
2mm kitérés nem kellene, hogy gondot okozzon egy normál mélysugárzónak. Egy mai modern átlagos mélysugárzó (nem sub) olyan +/- 4-5mm elvi lineáris és kb +/- 8-10mm maximális (mielőtt fizikailag károsodna) kitéréssel rendelkezik.
-
fererencz89
őstag
válasz
Szia!
Amennyire én látom, ebben az erősítőben nincs olyan modul, ami a szép, pukkanásmentes indulásért felel. Ez egy létező dolog, mainapság is előfordul, jó nevű erősítőknél is. Azért várjál még megerősítésre, mert nem vagyok 100%-ig biztos, hogy nincs gond. -
Dorian
félisten
válasz
nokia5201978 #101213 üzenetére
Akkor meg minek izgulsz?
Amúgy sem feltétlenül a wattok számítanak, egy gyenge és nagy torzítású erősítővel sokkal hamarabb tönkre lehet vágni egy hangfalat, mint fordítva -
fehér_ember
addikt
válasz
nokia5201978 #101209 üzenetére
Vagy valami gyenge jelet visz be az erősítőbe, és azért kell feltekerni.
-
Dorian
félisten
válasz
Mekkora az eladó erősítőjének teljesítménye? A "potiállás fele" mekkora erősítő teljesítményt jelent (szinte biztos, hogy nem 50 %)? Mekkora a hangfal terhelhetősége?
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
Lehet hogy az eladónak van egy 2x5 wattos erősítője...
-
Dorian
félisten
válasz
nokia5201978 #101207 üzenetére
Az, hogy "félig feltekerve" semmit sem jelent.
-
bkercso
nagyúr
válasz
nokia5201978 #100066 üzenetére
Ha van mellette min. 1db Unicomos üveg (félig vízzel töltve), akkor nem.
-
r4z
nagyúr
válasz
nokia5201978 #100066 üzenetére
Nem.
-
salesman
őstag
válasz
nokia5201978 #100005 üzenetére
Sajnos evvel a notival nincs tapasztalatom. Próbáld ki, ha lehet.
-
bkercso
nagyúr
válasz
nokia5201978 #100005 üzenetére
A Win10 power managementjében a dinamikus processzorterhelést, valamint a passzív hűtés funkciót kipróbáltad, amiket korábban itt javasoltak?
Azért fölösleges megint egy másik eszközt venni, mert abban nincs ventillátor. -
salesman
őstag
válasz
nokia5201978 #99998 üzenetére
Én egy Macbook Pro MID 2012 -st használok, ssd + 16 GB ram. Semmi gondom hál'Istennek.
-
fokukac
nagyúr
válasz
nokia5201978 #99949 üzenetére
a win10 energiasémáinál állítsd át a dolgokat.
"change advanced power settings"
rakd valami balanced-re, hogy ne mindig pörögjön maxon a proci
system cooling policy: passiveUi. amúgy lehet, hogy még azért zúg, mert a win10 egy olyan nagyszerű cucc, hogy telepítés után még egy hétig folyamatosan frissíti magát a háttérben...
-
bkercso
nagyúr
válasz
nokia5201978 #99949 üzenetére
Nézd meg a processzorterhelést, és ha nagy, lődd ki a win10 háttérfolyamait, amikre nincs szükséged. Számtalan cikk van erről.
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
nokia5201978 #96931 üzenetére
Szívesen. Majd add tovább másnak is, hogy USB és USB kábel "hangja" között is lehet (van) különbség.
Supra usb részemről bármihez ajánlott.
-
törölt tag
válasz
nokia5201978 #96866 üzenetére
[link] Én Chord C Silvert vettem, ami a linken van, Nuprime USB Dachoz (Nuprime HD AVP usb dacjához), kellemes hangú, bejáratgósan is szerethető, teres, és a mélytartományt sem veszi el.
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
nokia5201978 #96866 üzenetére
A NAD326 nem rossz erősítő és a dacod sem az. Szerintem nem lősz mellé/fölé vele. A Klotz amolyan mogorva, zárt hangú kábel, de azért az árát mindenképen megéri, viszont a te láncodba lehet hogy már kevés lenne. Én inkább "sikítós"/vékony hangú rendszerbe ajánlanám "kompenzálni" vele a kellemetlen magastartományt. És a Supra sokáig ki fog szolgálni... még sokkal jobb rendszerbe is simán be lehet illeszteni.
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
nokia5201978 #96864 üzenetére
A Klotz, áráért kiváló kábel, de ennyi. Ha igazán jót szeretnél, akkor javaslom a Supra USB kábelt. Én is ezt használom évek óta és eddig nem sikerült értelmes áron leváltanom semmire.
Vaskos, tiszta hangú drót, ami nem húz semerre. Nem vesz el a magasakból, de nem is emel ki. A közepei tiszták, énekhangok tiszták, hangszerhangok szintén, a legalja testes, dús... kb ennyit róla.
-
HUNNIA1920
őstag
válasz
nokia5201978 #96713 üzenetére
Nekem ilyen van, mindent tud, amire ma szükség lehet: [link]
-
fehér_ember
addikt
válasz
nokia5201978 #96710 üzenetére
A dac-os topikba érdeklődj inkább; ott jobban képben vannak.
-
Dorian
félisten
válasz
nokia5201978 #96710 üzenetére
Egy külső usb konverter kell neked, pl. xmos. Már egész olcsón lehet jókat kapni.
-
karmaresz
senior tag
válasz
nokia5201978 #88533 üzenetére
Mára az, hogy Kínában gyártják már nem feltétlen pejoratív jelző. A nálam működő DAC és előfok "echte" kínai, mégis nagyon megérték az árukat. Ha a fejlesztés és mi,őségellenőrzés az eredeti cég kezében van, akkor azért meg lehet bízni ezekben.
-
karmaresz
senior tag
válasz
nokia5201978 #88528 üzenetére
Azt nem árultad el, hogy miben legyen jobb, illetve miben nem elégít ki a Heco.
Gyenge a mélytartomány, túl közvetlen a magas, nem jó a színpadkép, dobozhangot kapsz?
Ahogy írtam, nem ismerem ezt a Mission hangfalat, de ha a kettő közül kellene választanom, a Tannoy Eclipse 2 mellett tenném le a voksomat. -
karmaresz
senior tag
válasz
nokia5201978 #88516 üzenetére
Körbenéztem kicsit a piacon, hogy mit is lehet kapni 70e Ft környékén.. Ha kizárólag új és álló hangfalpárban gondolkodsz, úgy nem sok lehetőséged marad. Megnéztem pár külföldi fórumot is, ahol többnyire nincsenek nagyon elájulva tőle. Csinos egyébként, de ezt a Missiont nem hallottam még. Ha teheted, menj el valahova meghallgatni saját zenékkel is.
Hasonló helyzetben én még gyűjtögetnék, vagy használtat vennék. 60-100e között már jönnek nagy nevek, jó sikerült belépő sorozatai szép állapotban. Ezekkel sokáig boldog lehet az ember. -
karmaresz
senior tag
válasz
nokia5201978 #88514 üzenetére
Elsősorban: jó lenne ha röviden bemutatnád a teljes másodrendszeredet.
Másodsorban: jó lenne ha pár szót írnál a helyiség méreteiről, anyagi keretedről, a csere okáról, kedvelt zenei stílusokról és arról, hogy használtat, vagy újat preferálsz-e. -
salesman
őstag
válasz
nokia5201978 #86803 üzenetére
Nem akarok beleszólni, de veszel egy ilyet, bele egy új hangszedőt, és még marad egy kis pénzed...
-
Ear001
addikt
válasz
nokia5201978 #86799 üzenetére
Gyárban belövik. Ez a legalja kategória, minden lejátszás gyilkolja a lemezt. Értelmes lemezjátszo kétszer ennyiért van.
-
Ear001
addikt
válasz
nokia5201978 #86794 üzenetére
Leginkább egyik se, de ha csak ez van, akkor az AT.
-
nokia5201978
tag
válasz
nokia5201978 #83775 üzenetére
Szerintem a NAD 314 megerősítés jöhet.
-
Ear001
addikt
válasz
nokia5201978 #83652 üzenetére
A TMP Audio egyszemélyes vállalkozás, többé-kevésbé az elektronikákat tervező és építő Gál Tamás hobbiprojektje. Andrásnak annyiban van köze hozzá, hogy megbízásból megtervezte a Kolibri és a Kobra hangdobozokat, de több nem, ezért a TMP tuningos hangfal-elektronika megnevezés nem igaz, vagy mondjuk úgy, pontatlan.
-
Ear001
addikt
válasz
nokia5201978 #83646 üzenetére
Aha, de ő nem a TMP Audio.
-
PrinceHerceg
őstag
válasz
nokia5201978 #83433 üzenetére
Ránézésre elég korrektül megépített a Malacod, de a NAD 3020-ról tipikusan a menő manó jut eszembe, szóval ha teheted hallgasd meg 1x, mert sokaknak bejövős a produkciója! Ezzel persze nem azt mondom, hogy egyből cserén fogod törni a fejed, de legalább pallérozódnak a füleid!
-
Polllen
félisten
válasz
nokia5201978 #83264 üzenetére
Ha csak zenére kell, érdemes lehet valami zenéhez tervezett Linux rendszert kipróbálni. Pl. Volumio vagy daphile. Főleg ha a gépen az xp nem hasít.
-
fehér_ember
addikt
válasz
nokia5201978 #80728 üzenetére
Úúúú, rossz helyre; bocsánat.
-
nebulo5
senior tag
válasz
nokia5201978 #80728 üzenetére
Teljességgel egy véleményen vagyok a (volt) topik-gazdákat illetően, és +1 Kammerert illetően!
(Dgyuri0123 topik társunkat nem ismerem személyesen, eddigi hozzászólásai alapján, bizonyára Ő is felelősségteljesen ellátná a topik-gazdai feladatokat)
-
válasz
nokia5201978 #80451 üzenetére
Nekem a pma860-nal nincs ilyen gondom. Használtan vettem több, mint 2 éve. Stabil. Igaz, azzal kezdtem, hogy kontakt sprével (spray-vel) adtam neki egy kis életerőt.
-
válasz
nokia5201978 #80451 üzenetére
Aha, hát nem tudom. Még mindig javul az állapota
Ami érdekes dolog még hogy ha nincs benyomva a Source Direct az eredetileg problémás jobb oldal hangosabbá lesz...
-
HUNNIA1920
őstag
válasz
nokia5201978 #79104 üzenetére
Akkor egy cipőben járunk, mert nálam is csak az egyiknél van.
fehér_ember: köszi, igen az lesz, amit kipróbálok.
-
Pé
senior tag
válasz
nokia5201978 #79104 üzenetére
Kipróbáltam én is, a beltéri RCA-val nekem is búg a Marantz. Szerencsére defaultban optikain csatolódik.
-
stellaz
veterán
válasz
nokia5201978 #78777 üzenetére
Nekem nem tűnik kevésnek a mélye, bakelitről egyenesen durvát tol, igaz, ehhez hangerő is kell. Szerintem inkább a hangfal 16 centis mélyközepétől nem lehet csodát várni. Most lezártam a bassreflex nyílásokat, így feszesebbek és élethűbbek a mélyek. Inkább az a nagyon határozott és telt basszus jelenlét hiányzik, amit csak jóval nagyobb hangfalak vagy mélynyomók esetében hallottam.
-
fererencz89
őstag
válasz
nokia5201978 #78695 üzenetére
Csodás szerkezet, ránézésre is nagyon szép!
Lehet, hogy a fonott kábeleim is lágyítottak a CA hangján, azért nem volt vele gondom. -
fererencz89
őstag
válasz
nokia5201978 #78686 üzenetére
Nekem nem volt gond vele, bár hosszú távon nem a Mordaunt-tal használtam, hanem egy régebbi Mission párral. Azzal nagyon jól kijöttek, és nekem rövid távon a Mordaunt-tal is nagyon tetszett, bár lehet, hogy az már túlságosan is "sok" lett volna együtt hosszútávon, de nekem nagyon "dögös" volt. Kollégámnál is járt, ő valami igényes DIY dobozzal nyúzta, a magasakat dicsérte leginkább, a mélyekkel viszont nem volt elégedett annyira. Valószínű jól kell párosítani, de a gitár (torzított és tiszta) hangja nekem nagyon bejön. (Bár az leszögezem, hogy a jelenleg az Arcam Alpha 5 - MS904 páros adja a legkiegyenlítettebb hangzást, ha több zenei műfajon hallgatom.)
Te mivel használtad? -
dgyuri0123
nagyúr
válasz
nokia5201978 #77523 üzenetére
Nem emlékszem..
-
bta1
őstag
válasz
nokia5201978 #77506 üzenetére
A hallás és a közízlés fejlődik visszafelé.
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
nokia5201978 #77513 üzenetére
Kb. 1985-ben vettem egy ilyen Marantz minitornyot, gyári hangfalakkal, ami 55e Ft-ba került. 6e volt a havi fizum.. könnyű kiszámolni.
-
fehér_ember
addikt
válasz
nokia5201978 #77506 üzenetére
Akkoriban ezek azért elég húzós áron lehettek. Ha most is annyit költesz el egy erősítőre az átlagfizetéshez képest, valószínűleg nem kapsz rosszabbat.
Ha tényleg jóféle az erősítő, nem nagyon tapasztalsz különbséget ha csak végfokként használod. A Technics-nél azért tértem át végleg, mert egyébként recsegősre, meg halkabbra is szokta venni valamelyik oldalt, hiába vannak lekezelve a kapcsolók; úgyhogy meguntam. Egyszer talán rábízom egy jó szakira, ha elvállalja. -
fehér_ember
addikt
válasz
nokia5201978 #77504 üzenetére
Ha meg elkezd rendetlenkedni az előfok része (potik, kapcsolók), akkor bontod hátul a hidalásokat és végfokként használod tovább (persze valami dac-os hangerő szabályzással).
Ha nem volt átkondizva, valószínű azért nem olyan dinamikus mint újkorában, de azt simán elhiszem, hogy ennek ellenére, hangminőség terén így is maga mögé utasít jópár fiatalabb versenyzőt.
Én is néha-néha megjáratom végfokként a Technics SU-3500-ast, de azt azért érezni hogy több erő van a Yamaha AX-1070-esbe. Sőt dimanika terén még a kis Arcam A75 is rendben lett volna. -
kukulec
őstag
válasz
nokia5201978 #76969 üzenetére
azért jól hallgassad meg a kinézett nad-ot, mert egyáltalán nem biztos, hogy a ca-nál jobb lesz.
-
krichd1
addikt
válasz
nokia5201978 #76969 üzenetére
Például NAD C352-vel tehetsz egy próbát. Mondjuk ez a 40-50eFt-os kategória is még olyan, hogy sokat kell túrni a netet valami értékelhető és normális állapotú erősítő után.
(#76970) moti07: Szia, például a Cambridge Audio Topaz SR20, keress belőle akciósat, de akár elég lehet neked egy kínai D osztályú is, mint a SMSL Q5 Pro. A DAC egyikben sem olyan nagyon jó, de használható, ha nincs nagy igényed.
(#76971) gooool: 2.2? Azt meg most hogy? Az egy pár kimenetre rákötöd a négy hangdobozt és kész. A keverő és a végfok közé vegyél egy pár szimmetrikus kábelt TRS csatlakozókkal. A keverő elé attól függ, hogy milyen kimenet lesz előtte. Ha laptop, akkor vagy 3,5 jack->2xRCA kábelt vegyél vagy 3,5 jack->2xTS kábelt.
(#76972) cooi11: Látom még mindig teljes a homály. Egy sima DAC nem előerősítő, igen. Azért írtam olyan DAC-okat (amik gyakorlatilag hangkártyák, vagy pontosabban stúdiós interfészek marketing nyelven), amiknek szabályozható a kimenete, azaz előerősítőként is funkcionálnak, illetve van rajtuk különféle bemenet is, de az neked most mindegy. A feszültségekről már írtam a DAC topikban, itt is, nem kezdem elölről.
Egy passzív hangerő szabályzóval nem lennél előrébb, egy aktív előerősítő meg nem lenne sokkal olcsóbb, plusz azokon nincs általában szimmetrikus kimenet, amire szüksége lenne az érzéketlen PA végfokodnak, arról nem is beszélve, hogy azok is szeretnek mindenféle zajt összeszedni. Plusz a laptop DAC-ján az sem javít. Tehát akár hány további karakter koptatok, az ajánlatom ugyanaz marad. Ha nincs rá pénzed, akkor keress akciósan, használtan, vagy gyűjts rá. -
krichd1
addikt
válasz
nokia5201978 #76961 üzenetére
Olcsóbb kábelek például Sommer Orbit 240 MKII, Belden 9497, vagy Viablue SC-4, Van Damme 268-545-000, 268-582-000, 268-544-000, 268-504-000, 268-506-000 bár utóbbiak már nem olyan olcsóak. Viszont ezek nem csak olcsó rendszerekbe valóak, de próbálgatni kell, mert mindegyik más.
Ezekkel az erősítőkkel én biztos nem kínlódnék sokat, olyannal meg főleg nem, aminek rossz a magasa. -
krichd1
addikt
válasz
nokia5201978 #76956 üzenetére
Kábelből azokat tudom ajánlani amit eddig is. A rendszeredet, ha most tetszik, akkor hagyd így. Lényegi előrelépéshez nagyjából mindent cserélned kéne, egy-két kábelt kivéve.
-
fehér_ember
addikt
válasz
nokia5201978 #76949 üzenetére
Akkor szerezz hifis barátokat.
1. Milyen jól jönne ha beugrana hozzád egy laptoppal és egy daccal és azt mondaná most erről is hallgasd meg 1-2 kedvenc számod.
2. Hátha őneki jobban feltűnnének a hangzásbéli anomáliák, és tudna segíteni abban mit lenne érdemes fejleszteni.
Ki tudja, ha mondasz egy helyiségnevet, lehet jelentkezik segítőkész fórumtárs privátban.Az a dac tényleg megmérettetésre vár
-
krichd1
addikt
válasz
nokia5201978 #76949 üzenetére
Ha jobb erősítőt vennél, akkor csak arra jönnél rá, hogy nem valami jó a DAC-od. Kácsa lsw25 sem biztos hogy sokáig maradna.
-
nokia5201978
tag
válasz
nokia5201978 #76947 üzenetére
Tulajdonképpen a denonnal nem vagyok elégedetlen, csak szeretnék egy komolyabb erősítőt tőle,mert azért ettől van még jóval jobb is ugyebár,csak én még nem hallottam,ebből is látszik, hogy nincs hifis barátom.
Hangfal:AR s 30
Erő .Denon 560 .módosított.
Dac .Fx audio x6
Forrás: BD lejátszó usb bemenetét használva ,vagy néha denon cd lejátszó
Kábelek:coax:inakustik Rca:straight wire simphony hangfal kábel:kácsa lsw25.
Azt gondolom ,a rendszer hangját legjobban az erősítő+hangfal határozza meg,én a hangfalat nem cserélném,így marad az erősítő .A jobbik marad a fő rendszerben . -
fehér_ember
addikt
válasz
nokia5201978 #76947 üzenetére
Mielőtt bárki is erősítő vásárlási tanácsokkal látna el, jobb lenne ha elmondanád mi okozza az elégedetlenséget, milyen jobb hangzást képzelsz el; és az se volna éppen hátrány ha megosztanád a közösséggel a rendszered minden összetevőjét (kábeleket is).
És amúgy én nem igazán szeretnék konkrét vásárlási tanácsot adni, jó lenne ha a sokkal tapasztaltabb hifisták válaszolnának (sajnos eléggé el vannak tűnve mostanában). Én ezzel a kérdezősködéssel csak az ő dolgukat lennék hivatott megkönnyíteni. Hisz minnél jobban képbe vannak, annál nagyobb eséllyel veszed hasznát a válaszoknak.
-
fehér_ember
addikt
válasz
nokia5201978 #76945 üzenetére
Szerintem nem érdemes vele tovább foglalkozni.
Megtetted ami elég, meghallgattad saját rendszerbe és (úgy jött le, hogy) nagyon nem jött be.
Ha csak nüanszok hiányoznának ahhoz hogy telitalálat legyen, akkor azt mondanám próbálj javítani valahogy, illetve nem is biztos az erősítő tehet róla; de most nem ez a helyzet.
Hirdesd meg, és ha van még kedved, akkor próbálj ki mást, vagy egyéb dolgokon fejlessz. -
Pc-man34
tag
válasz
nokia5201978 #76588 üzenetére
Hali,lelkileg is leépülsz,ha nem jön össze valami olyan amit kinéztél.
De az a érzés megfizethetetlen mikor valami nagyon ritka dolgot találszpl a DM6 hangfalam
volt már több 100 pár hangfalam,mindig mások szavára adtam,ezt vedd meg meg azt mert az nagyon jó!! közbe meg sz...rr végül kikötöttem az angol vonalon,Bowers-nél,meg van még egy pár IQ hangfalam is,vifa szórókészlettel,nagyon jó ez is,meg még pár cuccom. -
fehér_ember
addikt
válasz
nokia5201978 #72027 üzenetére
1. Hallgasd halkabban!
2. Variálj az elhelyezéssel. Találd meg a legkevésbé rosszat.
3. Vegyél fejlett mikrofonos bemérő rendszerrel rendelkező erősítőt :-)
4. Használj több kis dobozt 2 nagy helyett és legyen belőlük mindenhol. -
válasz
Én is szeretek főzés közben zenét hallgatni, és hallgatok is, de tudomásul veszem, hogy erős kompromisszumokat kellett kötnöm ezért, és nyilván nem várok el még csak hasonló hangminőséget sem, mint a nappaliban, vagy épp a hifi szobában. Plusz még asszony miatt a konyhabútorhoz is passzolna kellett a hangszóróknak.
Egyébként két db Elipson Planet L van a konyhában, 16.5-ös mélyközepekkel, szal sok mélyet egyébként sem adnának.
-
-igu-
veterán
válasz
Nem különös ez, nálam is szól folyamatosan a blues, amikor főzök.
Viszont én nem várok el olyan hangminőséget, mint a nappaliban - a szobaakusztika oltárán nem áldozom fel a praktikusságot (burkolatok, bútorok cseréje). Amúgy se egy helyt vagyok, a főzéshez állandó mozgásban kell lennem, az optimális hallgatói pozíció pedig nem követi le a mozgásomat. Valami szóljon, 'osztjóvan. Laptop meg egy pár kis aktív hangfal pont elég.
Ez persze nem azt jelenti, hogy neked is így kell, ellenben széllel szemben pisilni nem mindig érdemes. -
Mikisys
őstag
válasz
nokia5201978 #72019 üzenetére
A konyha nem Auditórium, hanem a hasi örömök terme.
Miután jóllakott, bemegy az ember a szobába zenét hallgatni, mosogatás, felmosás, takarítás után.Üdv!
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
nokia5201978 #72021 üzenetére
Ilyet kell venni és nem lesz gond a mélyekkel ( sem a magasakkal) .
-
Ribi
nagyúr
válasz
nokia5201978 #72021 üzenetére
Tegyél bútort a konyhába, meg padlószőnyeget, meg a falra és a sarkokba elnyelőket.
Csak mivel ezt valszeg nem tudod megtenni, emiatt nem igazán tudsz javítani a hangzáson. Konyha nem zenehallgatásra való. -
Dorian
félisten
válasz
nokia5201978 #72019 üzenetére
Röviden: sehogy.
A mély hangokkal közvetlenül max azért lehet probléma, mert a konyha általában nagyon kicsi, ettől lehet erős és brummogós mélykiemelés, dúsulás vagy hasonló .
(Meg esetleg megszólal a konyhaszekrény és a benne lévő poharak, stb.)Ilyen full visszaverő felületekkel teli helyiségben a magasfrekik tobzódnak, mivel össze-vissza verődnek, ezt az ember úgy érzékeli, hogy kevés a mély, hiszen arányosít a hallás.
-
krichd1
addikt
válasz
nokia5201978 #70980 üzenetére
Dehogynem, itt is volt már szó a Pma-560-ról, a Pma-360 eggyel nagyobbik testvére. Szerintem ezek helyett érdemesebb a régebbi 20-as szériával foglalkozni, ha már mindenképp Denont akar valaki.
-
Dorian
félisten
válasz
nokia5201978 #70982 üzenetére
Világos, hogy addig sem hallgathatatlan. Viszont ha érezhető különbség van, kialakul az a szokás, h addig inkább nem hallgat "rendesen" zenét az ember. Engem pl. ez frusztrált korábban, lévén alkalmatlanként nem mindig van sok időm zenét hallgatni. Szerencsére az egyel korábbi erősítőmnél ez megszűnt, azzal együtt, hogy az általános hangja miatt is ezt választottam volna. Szerencsére a mostani is pont ilyen.
-
Dorian
félisten
válasz
nokia5201978 #70980 üzenetére
Na mondjuk nekem ilyen "járatni kell, h jó hangja legyen" erősítő már nem kéne. Nincs nekem erre időm és szerencsére az előző és a mostani sem olyan.
-
Sz.Péter
tag
válasz
nokia5201978 #70920 üzenetére
Ezzel nyomasd össze.Gyors,és nagyszilárdságú.Próbáltam nagyon jó, ipari anyag.
[link] -
shalafi66
veterán
válasz
nokia5201978 #70934 üzenetére
Szoktam összerakni ilyeneket, igaz inkább régebbi Peerless, meg Vifa magsaknál találkozom vele, nekem inkább azok jönnek javításra. De az biztos, megoldható, sőt kell is rögzíteni. Igazából még erős ragasztó sem kell. Ha feszül most egyik irányban, akkor lehet, hogy le kellene törni a maradék fület, ami még tartja. Olvadékragasztó is szóba jöhet.
-
krichd1
addikt
válasz
nokia5201978 #70934 üzenetére
Dehogynem, manapság már nagyon jó ragasztókat lehet kapni.
-
shalafi66
veterán
válasz
nokia5201978 #70922 üzenetére
Minek?
Simán meg lehet ragasztani. Ők úgysem hangszórókkal foglalkoznak.
-
Nemir Ombe
addikt
válasz
nokia5201978 #70915 üzenetére
Ezt nem értem; hogy tudja a “hártyán” keresztül fújni a levegőt,ha oldalt van egy fül letörve!!??
Nem dobnál fel egy képet .....
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
nokia5201978 #70915 üzenetére
Ezt kívánom az eladónak:
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
nokia5201978 #70913 üzenetére
Azt értem, de hol fújja a levegőt a magas sugárzónál? Körülötte, vagy belőle jön a levegő ?
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
nokia5201978 #70911 üzenetére
Szét lett szedve és rosszul lett visszarakva a magas sugárzó? Megnézted pontosan, hol "szellőzik" ?
-
krichd1
addikt
válasz
nokia5201978 #70906 üzenetére
Igen.
-
válasz
nokia5201978 #70906 üzenetére
Egy fénykép sokat segítene, oszt' berajzolnánk, hogy mit hova köss.
-
Nemir Ombe
addikt
válasz
nokia5201978 #70896 üzenetére
A változatosság kedvéért kötheted ugy is,hogy pl. a +t felülre,a -t alulra (átlósan,nem ugyanarra az oldalra) az áthidalòkat viszont hagyd benn,szokat csak bikábelezésnél kell kivenni.
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
nokia5201978 #70898 üzenetére
Mindegy, hogy alsó vagy felső, csak a polaritása legyen megfelelő.
Áthidalót hagyd benne.
-
Ereshkigal
őstag
válasz
nokia5201978 #70900 üzenetére
Az en hangfalaimnal a manual a HF jelolesu (felso) csatlakozokba javasolja a bekotest.
Igen, hagyd benne az osszekotest.
-
válasz
nokia5201978 #70900 üzenetére
Ha nem két külön végfokozatról szeretnéd meghajtani, akkor hagyd benn az összekötőket. Elvileg mindegy, hogy az alsó vagy a felső csatlakozókat használod, de érdemes kipróbálni mindkét verziót, hátha meghallasz vmi különbséget - szerk.: ahogy blattida is írja.
-
blattida
nagyúr
válasz
Hallgasd meg mindkét állásban és amelyikben jobban tetszik, abban használd.
-
válasz
Az erősítő feketéjét (-) a hangfal feketéjébe (-)
Az erősítő pirosát (+) a hangfal pirosába (+) -
-igu-
veterán
válasz
nokia5201978 #70896 üzenetére
Ha csak simán szeretnéd bekötni, hagyd bent az átkötőket.
-
Macii07
újonc
válasz
nokia5201978 #70853 üzenetére
Tapasztalat alapján a CA S70-s hangfal hangja jó, de a mélyei kicsit "puffogósak". Nem vagyok egy vájt fülű, de még én is észreveszem. Nekem speciel a kisebb CA S30-s előadásmódja sokkal jobban tetszik. A kis méretei ellenére tisztességes, jól megfogott mély hangok mellett, nagyon szépen szól. Így lehet az utódjával az SX50-el jobban járnál (és az nem is egy vagyon). Lehet egy fokkal gyengébben sikerült, mint az S30, de nagyon nem lőhetsz mellé vele. Mondjuk az SX50 alja valahol 50-52 Hz környékén van papír szerint, lehet neked kevés lenne.
-
blattida
nagyúr
válasz
nokia5201978 #70853 üzenetére
Az az olcsó heco messze nem tud 22Hz-es alsó freki töréspontot, a ca adatai sokkal közelebb állnak a valósághoz. Szerintem mindenképp jobban járnál az s70-el.
-
krichd1
addikt
válasz
nokia5201978 #70851 üzenetére
Jobb, de egyben modernebb, szárazabb hangja van, tehát más karakterű.
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
nokia5201978 #70840 üzenetére
Küldtem privátot.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Bemutató Audio-gd Precision 2 erősítő teszt
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- Milyen processzort vegyek?
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Formula-1
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Napelem
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- További aktív témák...
- MacBook Pro Retina 14" 8C / 14C / 16 GB / 512 SSD / Magyar / Garancia
- FULL CTO 14" MacBook Pro M2 MAX / 12C CPU / 30C GPU / 32 GB RAM / 1TB SSD / Garancia
- AKCIÓ - 2023 MacBook Pro 14" M3 Pro / 12C CPU / 18C GPU / 18GB RAM / 1TB SSD / Garancia
- CTO (DUPLA RAM MEMÓRIA) MacBook Pro Retina 14" 10C / 16C CPU / 32 GB RAM / 1 TB SSD / Garancia
- CONTAX ZEISS AUTOFÓKUSZOS OBJEKTÍVEK SoNY E vázakhoz
- AKCIÓ! ASUS PRO WS W790E-SAGE SE alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Gigabyte B760M i5 14600KF 64GB DDR4 512GB SSD RTX 3080 10GB Corsair 4000D Airflow 1000W
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest