- iPhone topik
- Google Pixel topik
- Fotók, videók mobillal
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Külföldi SIM-ek itthon
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Így lesz tégla a porszívódból - a Roidmi csődje
- Nem nyílnak a Foldok?
-
Mobilarena
Szeretettel köszöntünk a sztereó otthoni/szobai Hi-Fi világában !
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz
s4tch #105928 üzenetére
Nekem világ életemben ez volt minden belépô Marantz. Sötét mormogás. De a HM vasaik is (sztereóban). Akkor ez az újakkal sem változott. Rokon másfél éves belépô Denonja sem sokkal jobb, Jean-Michel Jarre nem igazán brillíroz úgy, ahogy illene neki a szintikkel (csalódás volt az Equinoxe). De hát hangsugárzó függô is minden. Yamaha-Onkyo vonal megváltás volt ezek után, Yamaha kiegyensúlyozottabb, de kraft nem annyira sok, viszont amíg van, jó.. , Onkyo picit már túl nyitott (amit én szeretek amúgy), de mélyben visszafogottabb, vagy annak tûnik. Egy korábban emlegetett "visítós" Focal-hoz lehet ideális egy Marantz mondjuk. De szvsz ezt így innen fotelbôl megszakértenünk..
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
s4tch #105778 üzenetére
Ezért kell meghallgatni a kábelt, mielőtt megveszed. Én úgy vettem az összes drótómat, hogy kifizettem, de mondtam, hogy hozom vissza, ha nem tetszik. Fordultam "párszor", mire megálltam a Supránál. Aztán az is lehet, hogy a "Bodz-féle" ajánlat kiemelkedően jó ár/értéket takar. Bodz erről (is) híres, hogy ad, vesz, rengeteg vasat, kábelt meghallgat, így 100x annyira ismeri a piacot, mint pl én, aki nem havonta cserélek elektronikát, vagy kábeleket. A Suprát ő is favorizálta nemrég, de úgy tűnik, időközben lett "helyettese" olcsóbban. De ez a kábel dolog is sok mindentől függ ám. Nem lehet ráaggatni egyetlen kábelre, hogy minden rendszerben jó lesz, ezért kötelező meghallgatni. Jártam úgy nem is olyan régen, hogy vettem egy Nordost tápkábelt, mert úgy éreztem, hogy ezt nem kell előzetesen meghallgatni... nagyon rosszul tettem, hogy eldobtam az óvatosságot, mert ritka szarul szólt nálam. Gyorsan el is adtam egy "itteni kollégának", aki szintén pont amiatt adta tovább, amiért én is "szabadultam" tőle. Ez ezért bizonyíték sok mindenre...
Ha nálad valami nem válik be, attól még lehet az jó másnál. Kábelnél is fontos a szinergia.
Más... az első "normális" dacomat tőle vettem. Aztán évekkel később kérdeztem tőle, hogy merre menjek előre ha nem akarok milliókat költeni és jobb hangot szeretnék, mint a Pro Ject RS dac hangja. Azt mondta (nem szó szerint), hogy ennyiért nehéz lesz jobbat, inkább csak oldalazok majd. Őszintén azt reméltem, mond egy kinai márkát 50-60e-ért és lesz öröm és bódottá, de nem így lett. Gondolom, ez is egy "véleményféle" részéről a mai olcsó dacokkal kapcsolatban.
-
törölt tag
válasz
s4tch #105476 üzenetére
A közönsége, nem az elit ez szépen látszik. Ám a csávó azért elég magas színvonal, most néztem végig a Cayin csövi tesztjét, magyarul jól/érthetően elmondva a szar csövi hangot, minden sztereotip mi jellemzi a köztudatban a csövit, az ott is van. Én bírom a csávót is, noha fél évóta ez volt az első videó amit megnéztem. A tömeg az meg csak tömeg.
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz
s4tch #105396 üzenetére
Szerintem flac verziók közötti kompatibilitási izé lesz, ami igen ritka amúgy, én még nem is találkoztam ilyen jelenséggel.
Próbáld meg kitenni wav-ba a nemnormális flac-okat, jó eséllyel sikerül egy külső eszközzel (Aimp például). Majd ezt kódold be vele újra flac-ba. Ha megszűnt az anomália, valszeg a zene is túlélte a konverziót és jó maradt, azaz nem változott, mivel mindkét esetben jól működött az átalakító szoftver.
Csak 1 tipp.
-
peter889
őstag
válasz
s4tch #105181 üzenetére
Nálam a tévén úgy is be lehet állítani, hogy választási lehetőséget kínál fel, hogy a 3.5-ös jack kimeneten mi legyen (fejhallgató/külső hangrendszer/mélynyomó).
Egyelőre nincs olyan erősítőm aminek lenne optikai vagy HDMI bemenete.
A tévém a Dimarson dm R350-eshez van kötve, a hangerő hallhatóan rendben van.Mi az, hogy családi tévé?
Milyenek a nem családi tévék?
-
peter889
őstag
válasz
s4tch #105176 üzenetére
Köszönöm a válaszaitok.
Köszi, hogy figyelmeztetést, hogy csak a dobozkát linkeltem.
És biztosan nem lenne túl erős a jel az rca-hoz?
Tévé jack dugós kimenetét kötném a boardra, úgy, hogy a tévén beállítanám, hogy külső hangrendszerhez akarom csatlakoztatni.Bár nekem olyan kis csöves erősítő lenne jó, ami egyenáramról működik, ui. nincs váltóáramú 12 voltos trafóm. Nem tudom, hogy olyan fellehető-e.
dyuri0123, Szerintem is messze lenne hangzásban egy komoly elektroncsöveshez képest, de ahogy írod, a puding próbája a kóstolás. -
fehér_ember
addikt
válasz
s4tch #105129 üzenetére
Én köszönöm hogy meghallgathattam őket.
A deoxit meg legalább ezek szerint használ valamit.
Amúgy nekem fel sem tűnik az említett mélykiemelés; és szerencsére jól szólnak a helyiség különböző pontjaiból hallgatva is. Pedig semmi akusztikai kezelés, illetve azt sem lehet mondani hogy sok volna nálad a bútor/berendezés + vannak üvegfelületek is.Az én kis álló dobozaim hangjába jobban beleszól a kis helyiségem. Habár múltkor, amikor mögöttem az ágyra volt feltéve a ruhaszárító 5 "nagyobb" törülközővel, az egyértelműen javított
Igaz nem a mélytartományon.
-
-
törölt tag
válasz
s4tch #105090 üzenetére
Érthető, az esztétika is egy út. Semmi gond ezzel, csak amit linkeltem mondat nekem kiverte a biztit, de senki nem mondta, hogy a mérés szent, erre jött a katyvasz, mindegy, fátylat rá.
Ha műszer érzése is lesz a kapcsiknak, potiknak, komlyan irigyed leszek. Tényleg szép (jó a fotó is) és ha még finommechanikai lesz minden, abban az esetben a hang sokadlagos. Lehet a puszta érzékiségnek is hódolni..
-
ozzy711
őstag
válasz
s4tch #105075 üzenetére
Vettem egy vintage erősítőt meghallgatás és mérés nélkül.
És már azt is tudom, hogy jóra fogom hallgatni.
Kövezz!
A mérések nem erre jók, nem erről folyt a diskurzus. Az köztudott, hogy kismillió készüléknek van lineáris átvitele, század, ezred torzítása pl. 1 Khz-en, ettől még tök máshogy szólhat mindegyik.
-
törölt tag
válasz
s4tch #105075 üzenetére
Miért is kéne?
A nem értemet hszed, számomra nem volt idevaló, én nem ezt a "vitát" olvastam előtte, mire jött fapacis válasz. Ezt sem Gyuri sem Dorian sem én nem vontuk kétségbe, te sem, meg senki sem. Szerintem dorian sem gyurinak támadt, csak kifogásolta a fogalom zavart, ahogy én is, ennyi van ebben, semmi több.
szerk: Sosem mértem én sem
Maximum centivel, de legyen már valamennyire ez alap, legalábbis az én helyiségemben.
apropó: mit vettél?
-
törölt tag
válasz
s4tch #105071 üzenetére
kellet nekem ma megen erre jönnöm
"Hogy mi van a lemezen? Ez teljesen mellékes. Lényeg: az élőhanghoz képest milyen." Ez lenne a HiFi műszaki szemmel ? lol
És arroganciát sem látok, csak ne legyen már az, hogy mindenki úgy értelmezi a hifit, ahogy a kedve tartja. A hifi már definiálva van, az kész nincs hová fejleszteni. Pont mint a derékszög.
Fogalom zavar volt D. és a többiek csak helyretették azt. Ettől még lehet zenét hallgatni, mind azt tesszük. -
Dorian
félisten
válasz
s4tch #105062 üzenetére
Ugyan, dehogy, te nem érted.
Ugyanis a Fapacis hsz. lényege ez: "mostanában már hajlamos vagyok tisztelni azokat, akik meg tudnak állni egy szinten és nem nyomorítják meg az elméjüket a folyamatos farigcsálással, elégedetlenséggel, költekezéssel"
Itt arról van szó, akik megállnak a hifi fejlesztésével és csak élvezik azt, ami és ahogyan van.
Rosszul értelmezted a szöveget és/vagy az itt kialakult beszélgetést, egy teljesen másik témát akarsz erre rávetíteni.A jelen beszélgetésben viszont a fentiek nem állnak fenn, semmi köze a kettőnek egymáshoz. Itt az a helyzet hogy egyesek számolatlanul öntik a pénzt kábelekbe, készülékekbe, kizárólag azok cserélgetésével és kizárólag hallás után fejlesztenek. Tehát szó sincs nemfejlesztésről.
Nem, nem vagyok az idézett homlokráncoló, hiszen ahogy írtam is:
"hogy lássa a valós képet akkor is, ha feltárt problémákkal nem tud, vagy nem akar kezdeni semmit"Mindenki lehet boldog azzal amit hall, csak akkor:
"vannak egyéni preferenciáid -mindenkinek vannak- de azok csak a tieid, nem egy abszoludt skála. Ezért ez nem hifi, hanem szubjektív tetszés szerinti zenehallgatás. Amivel megintcsak nincs semmi baj, bárki dönthet úgy, hogy neki márpedig tetszik ebben a sávban lévő 10-15 dB-es kiemelés, vagy nem zavarja egy másikfrekvenciasávban meglévő 5x-ös torzítás vagy magas utózengés."A "hifi műszaki szemmel" topikban ez kifejezetten a topik tárgyába vágó téma, így kitárgyalása kifejezetten kívánatos.
-
fehér_ember
addikt
válasz
s4tch #104590 üzenetére
Annak örülök hogy a MF A5-ös végfok alatt ilyen kezesbárányként viselkednek a hangfalak. Bizonyosan ennek is szerepe volt abban, hogy a T+A Criterion TMR 160-as dobozok annyira jól szóltak nálam.
A régi Technics most nálam kicsit eldugott helyen van és csak egy pár sony pascal (a fotón a jobbszélső) van rábízva; amik egyébként a pc monitor alá vannak téve. -
s4tch
veterán
válasz
s4tch #104502 üzenetére
Az előzmény hozzászólásban az "előszó".
Ismét óriási köszönettel tartozom fehér_ember kollégának, hogy pár napig nálam hagyott két erősítőt.
Egyrészt kaptam egy Technics SU-3500-at, másrészt egy Musical Fidelity A5 végfokot (pdf). Mindkettőt végfok üzemmódban próbáltuk ki fehér_emberrel az Arcusok előtt, a Pio U-05 mögött, majd pár óra közös hallgatózás után én minden létező itthoni eszközzel, minden létező formációban összepárosítottam az erősítőket.
A Technicsnek van fejes erősítője, arra rádugtam az Eleart, kipróbáltam a Technicset integráltként, az A5 elé betettem a Primare-t előfokként, kipróbáltam mindkettőt a Canton kisdobozaim előtt, satöbbi. Illetve tegnap átjött egy kollégám, vele is hallgatóztunk pár órát. A fülelések, beszélgetések alapján az alábbiak kívánkoznak ki belőlem:
- a Technics nagyon buli erősítő, vidám, világos, levegős hang. Az Arcus előtt elsőre mocskosul tetszett. Bőséges erő van benne, a ~40 watt mindenre elég. Integrált üzemmódban 10-es skálán 3-ig tekerve a hangerő potit már bontja a falat. Egy bajunk lett vele, ahogy elkezdtük szétszedni a hangját: a mélyek nem voltak elég megfogottak vele. Az Arcus eleve kicsit sötét karakter, enyhén mélykiemelt (ami nekem jól jön), de ehhez kicsit több kontroll kellene. Feszesebb mélyekkel simán kéne. Illetve így is kéne, csak folyton ott lenne lábjegyzetben, hogy nem elég feszesek a mélyek.
- Az A5 elég kerek erősítő. Végtelen erő van benne, tonálisan is tetszik (a Primare-hez képest kicsit villantós ez is), jó a tere, nem maszatol, és ezzel végre olyan megfogottak az Arcus mélyei, ahogy szeretem. A kis Cantont is piszok jól hajtotta. Kontroll, kontroll, kontroll! Hogy bele is kössek: böhöm nagy, és a Technics vidámabb, vigyorgósabb. Mindenesetre valami ilyesmi hangot és dinamikát el tudnék viselni. Nem ég és föld a Primare-hez képest, csak épp annyival jobb, ami már kinyitja a pénztárcát.
- A Pioneer nem előfoknak van kitalálva, de számomra élvezhető volt mindkét erősítő előtt. Jól jött a távirányítója is. Persze nyilván egy dedikált analóg előfok ügyesebb és finomabb, főleg az A5 előtt érezhető némi digitális utóíz (ami lehet, hogy a dac rész sajátja), mindenesetre a USBridge, U-05, A5, Arcus lánc kb. olyasmi hang, amit a keretemből ki akartam hozni.Ja, ez a kettő akkor sem mozdult el egymástól, amikor az A5-öt hallgattam:
Nekem ne mondja senki, hogy a hifi eszközök dizájnja nem számít. Öröm volt rájuk nézni.
-
Imifej
senior tag
válasz
s4tch #104502 üzenetére
Én is ugyan így jártam. Vettem egy Marantz PM7000n-t, és egyszerűen kevés a tere, a magasak hiánya miatt. Legalább is az én hangfalaimmal. Viszont a Technics SU-8022k-val tökéletes, pedig alapmodell. Persze erő nincs akkora benne, de ha csak a magasakat nézzük, akkor az számomra nagyon gyér a PM7000n-nel.
-
btraven
őstag
válasz
s4tch #104508 üzenetére
..és nagyon jó volt a linkelt thrash metal videó
Egyébként tényleg van rá tapasztalat hogy valaki ilyen thrash metált hallgat D osztályú erősítővel és az valami hihetetlen dögösen szól?
Én most kínban vagyok a kánikulában. Fejhallgató elvileg nyitott, de ha szétszeded kiderül hogy nem sok nyílás van benne. Belesül a fülem.
Ha viszont az erősítőt használom a hangfalakkal akkor meg az melegszik mint egy kályha. Gondolom Class A.Ilyenkor nem Hi-fi-re használom hanem az egész munkanapos pc-zéshez.
-
btraven
őstag
válasz
s4tch #104502 üzenetére
Ha annak a Technics SU-8055-nek a hangja tetszik akkor maradj annál. Vagy abból a Technics termékvonalban feljebb lépni. Ha feltételezzük hogy ugyanaz a hang marad csak jobbá válik. Ami kérdéses.
Nekem volt egy belépőszintű ezeréves Sonym ami tönkrement. Azóta se találtam olyan jó "metál hangot". Ebben segíteni se lehet mert volt valami a gitárok hangjában ami brutál jól szólt. Amit leírni se tudok de olyat azóta se hallottam. -
baryll
tag
válasz
s4tch #104502 üzenetére
Az, hogy jobban szólt a Technics mint a tiéd, az egy eléggé meglepő infó. Gondolom a cinek vadabbul csörömpölhettek a vintage erősítővel
. Amennyiben ez a fajta hangzás jön be neked, akkor az általad felvázolt erősítőmárkák között érdemes nézelődni, hallgatózni.
Szerintem viszont valamilyen komolyabb teljesítményű, újabb fajta D építési osztályú erősítő passzolna leginkább az adott zenei műfajhoz. -
Eugene Roe
őstag
válasz
s4tch #103832 üzenetére
Ez így ebben a formában elvileg nem való a topikba
Vedd meg, ha ennyire jó. Ha konkrét keresésre linkeled, az még elmegy, illetve ha 150 ezerért találsz Focal Utopiát, az is jöhet, de ez így csak sima hírdetés. (szerintem)
Ha a sajátod, szürkén mint a kollégáé, az még szintén az elmegy szürke zóna talán
-
teo77
őstag
válasz
s4tch #102408 üzenetére
Szia!
A WIfi-s megoldás alatt mit értesz? Samsung telefonokról menne a Spotify vezeték nélkül (wifi) a "műsor" a Hi-Fi-re. De gondolom ebben az esetben nem képes a telefon az eszközre, amit linkeltél wifi-n keresztül szórni az adást, hisz a Spotify használata foglalja a wifi adó-vevőjét. Jól gondolom? Köszi szépen! -
fokukac
nagyúr
válasz
s4tch #103011 üzenetére
Szerintem a node 2i-nél jobb nincs erre a célra - igaz nincs kijelzője, de okostelefonja már bárkinek van, egy gombnyomás, és szól a zene... nem kell sokat nyomogatni.
Amúgy az Audiolab 6000n-en vannak kimondottan ilyen programozható gyorsgombok, de az egyéb szolgáltatások a play-fi-n keresztül mennek, amik tényleg véleményesek..@ #103015 johnywalker : én itt azon képedtem el, hogy amikor másfél éve bejött a Marantz NR1200, akkor én is néztem, 220 ezer Ft volt a magyar ára, az Amazonról rendelve pedig úgy 200-ra jött volna ki. Ehhez képest ma az árukeresőn a legjobb ajánlat 269 e Ft. Szóval, az igen..! Hála a jegybankunknak, hogy olyan jól őrzik a forint vásárlóerejét, na... Igazából elképesztő.
@ #103013 Eugene Roe: "A powernode 2i-n ugyanúgy alapvetően gagyi dac chip van, nem kiemelkedően jól tálalva "
Ehhez most csak annyit tennék hozzá, hogy kb. az a mondás, hogy 150-200 e Ft-os kategóriáig nem nagyon van olyan DAC, aminek jobb hangja lenne a node 2i-nél....Én egy hete vettem egyet, és valóban sokkal jobb a Node 2i DAC-ja, mint a Marantz PM6006 beépítettje. (Pedig amúgy azzal is elégedett voltam.)
De az Audiolab M-One-énál gyengébb. (van egy olyan is itthon)
De azért gagyinak nem mondanám. -
Plexicushio
senior tag
válasz
s4tch #103011 üzenetére
Na igen... Megannyi remek kütyü, de az, amit távval lehet csaknem teljeskörűen irányítani, az alig van ha van, és egyre kevesebb ...
Nekem itthon egy belépőszintű Yamaha NP-S303 streamer van, azt nagyon szeretem benne, hogy távval is teljesen irányítható, nem kötelező a mőködtetéséhez elindítani hozzá a MusicCast applikációt. És sokszor nincs is kedvem. Meg a kijelző megfelelő mennyiségű információt is közöl - a netet forrásokat kivéve. Ez így jelenleg nincs meg egy másik eszközben sem (de a Yamaha rendszere meg másban hiányos), ami ettől komolyabb hangú eszköz és-még-a-megfizethető kategória. Pár Onkyo, Marantz, Denon modell ide tartozik, de a HEOS rendszeren meg nincsen Deezer HiFi minőség. Kompromisszumos a dolog mindenhol.Persze egy Nuprime Omnia A300-at, vagy element P-t már nyávogás nélkül elfogadnék (erősítős, egybemindenes streamerek).
Gondolkodok is egy Powernode 2i-n ... -
alphamooncam
őstag
válasz
s4tch #103004 üzenetére
[link] Adnék egy esélyt ennek a tölcséresnek.
Varga úr műhelyében pedig van lehetőség egy deszkamodell meghallgatására, én legalábbis ott hallgattam meg.
A modell szó szerint egy csonváz, de a hangja nekem nagyon bejött a kis csöves TMP-kkel.
Az enyém ilyen lesz, az anyagok 90%-át pedig már beszereztem.
-
nostromo73
tag
válasz
s4tch #102637 üzenetére
Nem akarok "ódákat" zengeni róla mert ebben a kategóriában más jó hangú erősítő is van.
Néhány gondolat azért röviden:Könnyedén zenél, nagyon levegős közép és felső tartomány ( minden fajta bántó él nélkül )..nagyon jó kontroll alatt tartja a Focal dobozokat, pontosabb, feszesebb mélyek mint a korábbi erősítőnél.
Érdekes hallani ahogy a Lapc funkció lefuttatja a teszt zajt, olyan hang mint az Isotek teszt CD.
De még nagyon az elején vagyunk, a kábeleim is még nyersek a hangfal és tápkábel még bejáratos ( AudioQuest Rocket-33, Hydrasound Next Sylver/Gold Nano, Pointe Power Suply R-1506, Fapaci USB kábel ( megnem mondom melyik típus).
-
válasz
s4tch #102517 üzenetére
Szia!
Nem tervezek chromecast -ot. Tablettel/telefonnal úgyis max én használnám.
Próbálom a kütyük számát minimalizálni, ezért is gondolkozok csak ilyen készülékekben. Bár szívem szerint külön vennék meg mindent (CD, hálózati lejátszó, erősítő, stb) de figyelembe kell vennem más feltételeket is. -
válasz
s4tch #102514 üzenetére
fokukac #102513 köszönöm. Elsősorban új eszközöket szeretnék venni.
s4tch #102514 köszönöm. Az Onkyo kiesett, több review-ban is olvastam, hogy a mélyhangja elég vérszegény. Denonnak tetszik több változata is (M41, N10, N11) azokat tervezem meghallgatni. A Yamaha N570D-ről azt olvastam, hogy a hangfal egész jó ezt szintén próbálnám valahol. (elvileg a N470D-hez pakoltak egy sokkal jobb hangfalat)
Egyelőre nem tervezek külön hangfalat venni épp elég magát a készüléket kiválasztani most. (Így is bőven felette vagyok az először 100.000Ft majd utána 150 000Ft-ra bővített keretnek.)
-
Ear001
addikt
válasz
s4tch #102131 üzenetére
Hát akár olyan piros is lehet, de az nagy lenne 20 négyzetméterre. De ha erre jársz, alakíthatjuk úgy, átugrunk a szomszéd faluba, ott meg ehet hallgatni egy kistesót. Igen, ez egy kendermembrános változat, ami kicsit macerásabban elhelyezhető, de nagyon különleges valami.
-
Panthera
őstag
válasz
s4tch #102131 üzenetére
Az nagy könnyebbség, ha van táv. Például egy pehelykönnyű DAC-ot elég macerás kapcsolni / bemenetet váltani 1 árva mikroméretű gombbal.
#102130 Eugene Roe:
Vettem már használtan több erősítőt és dobozokat is. Átlagos eszközökről van szó, mégis több hónap kellett mindhez, amikorra másik megyében felbukkant egy kritériumoknak megfelelő. -
Ear001
addikt
válasz
s4tch #102109 üzenetére
Hát egy Zu, mondjuk egy olyan, mint harasóé biztos bejönne neked. Érted, gitárkombóba való hangszóró megszórva egy kis hifivel...
Vagy egy Vandersteen 2-es. Vagy egy AN Az-Two, a hat csavaros mélyközéppel. Vagy egy Enigma.De egy-két dolgot inkább élőben demonstrálnék...
-
orbano
félisten
válasz
s4tch #102114 üzenetére
Hát az első dal, hogy _jól_ szóljon
főleg 20 nm-en. Mondjuk egy monitor + egy tudományosan jól elhelyezett gigantikus precíz szub? Ehhez tuti kihívnék szakembert
Amúgy van egy Dynadio A52-m, vidd majd el próbára ha kész a szoba (nem rádsózni akarom, valszeg Szakáll majd megtuningolja és berakom a hálóba). 20nm-t egész jól beszól, nyilván az a dob nem fog jól szólni vele, de abban a szoba lesz úgyis a szűk keresztmetszet gyanítom.másik: egy volumio valami olcsó 8" tablettel a doányzóasztalon ne mondd már hogy nem elég felhasználóbarát
-
fehér_ember
addikt
válasz
s4tch #102120 üzenetére
Engem amúgy nem igazán érdekel a covid, akit igen az meg vehet fel maszkot; persze másra való tekintettel én is felveszem. De van itthon ionizátor
meg még ózongenerátor is
. Nem, nem a covid okán (egy régebbi történet miatt). Privibe is írhatsz.
#102122 Tiger.huhhhh
Akkor még adott a fejlődés lehetősége -
fehér_ember
addikt
válasz
s4tch #102109 üzenetére
Ha használtan is játszanak hangdobozok, akkor vagy ki kell várni azt amit szeretnél, vagy akkor kell szétnézni amikor már vásárlási szándék is van.
De mostmég azt sem tudod, hogy mennyi marad majd dobozokra.
Ami pl. pár napja volt a jófogáson KEF QX Five az szerintem jó lett volna (már ha szántál volna rá annyit); de mondjuk pont ezt kivárni nálunk elég esélytelen, mivel túl ritkán bukkan fel (persze sok más is van még így).
Amúgy én biztos nem az "elavuló" streamerre/egybecuccra költeném a többet, hanem a hangfalra. Szerintem hangzás szempontjából az a legfontosabb.
Ha nem hiszed ugorj át, és hallgasd meg nálam milyen hang van egy ~átlagos vagy inkább olcsóbb dac-ról (de akár hozhatsz is forrást), úgyis olyan messze vagy (gyalog 1100m).
Szóval én a helyedben kevesebbért néznék valami család által kezelhető streamert. Különben is a drágábbnak a hangzását, hangfal meg kábelek nélkül úgyse fogod kiaknázni.Amúgy egybecucchoz muszáj leszel valami érzékenyebb dobozt venni. Szóval meglőve azért valamennyire mindenképp megleszel.
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
s4tch #102109 üzenetére
Dobozt? Pl. Xavian Piccola? 280e-ért én most szaladnék meghallgatni, de ugye ez én vagyok.
-
GTVili
tag
válasz
s4tch #102090 üzenetére
Én azt gondolom,hogy minden további nélkül vállalhatóak. Nekem ugyan egy fél kategóriával alacsonyabban vannak tapasztalataim (Linn Classik Movie, Arcam Solo Movie) , de már ott is egészen kielégítő az eredmény.
Ha az árát vesszük figyelembe (Linn ~1.2mill. Arcam 8-900e) ,akkor sem gondolom, hogy egy másfélszer annyiba kerülő cucc, ne lenne legalább olyan jó....de inkább jobb.Azt azért hozzátenném, hogy ez persze szubjektív... és nem minden esetben jobb a drágább.
-
orbano
félisten
válasz
s4tch #102053 üzenetére
Jászottam ilyesmi gondolatokkal, de ennyi macerából már találok egy hasonló hangú DAC-ot
Köszi a felajánlást, szimpatikusnak tűnik a reviewk alapján.
Pollen: itt nem az elfogadásról van szó, hanem az ismereteim bővítéséről. Szeretem a saját tapasztalataimat megkérdőjelezni és tesztelni.
bkercso:
no igen, bennem is ez van, de azért tudnak már a kínaiak is meglepő dolgokat produkálni, és abban a mennyiségben amivel dolgoznak, már beeshet valami számottevően jó.
fehér_ember: szerintem ez nem feltétlenül általános érvényű. Én speciel azt érzem, hogy akármit rakhatok a DAC-om után, nem tudja azt a felbontást, amit hallani szeretnék a középtartományban.
-
Jimy76
csendes tag
válasz
s4tch #101910 üzenetére
Nem értek egyet és ebben Ba cy lus is megerősített.
Nem lehet abból kiindulni amit mondasz. Akkor nem is kellett volna feltennem a kérdést.
Gondolj bele, hogy milyen telefont kaptál 20 éve mondjuk 50 ezerért és milyen tudásút most?
Tehát a tecnika fejlődik és attól nem lesz arányaiban annyival drágább mint amennyivel több az átlag fizu. Azt viszont sajnálom, hogy nem kaptam használható választ a kérdésemre. -
fokukac
nagyúr
-
Polllen
félisten
válasz
s4tch #101641 üzenetére
"és senki nem garantálja, hogy 3-5-10 év múlva is együtt fognak működni az aktuálisan menő streaming szolgáltatásokkal"
5,5 évente kijön egy új bluesound node 2i ára a roon előfizetésből (200k HUF).
Aktuális új sw-vel természetesen, az aktuális új eszközre. És akkor a használt piac közelébe sem mentél. És persze 5,5 év múlva nem kell az új bluesound-t megvenni, lehet más is.
Tényleg jó szoftver. Menő a link kezelés, ajánlások, adatbázis, endpoint kezelés, dsp meg minden és jól is szól, de pl. nálam ez van. -
Zoliee
senior tag
válasz
s4tch #101641 üzenetére
Én csak most ismerkedek a Roon-al, de így 1 nap után megvett.
Amit írtál, mindennel egyet értek, annyi kiegészítéssel: nálam a Jriver 27 + androidos táv app, és az Audirvana + androidos táv app hibátlanul működik, no problem.
Roon: tényleg megkérik az árát, de szolgáltatásban, és főleg hangban is felülkerekedik a 2 fenti lejátszón.
Aki ezt nem látja/hallja/ismeri el, az még keresi az útját. Gondolok itt pl arra, hogy van még mit eszközökre költeni. Persze nem minden a pénz, de sajnos sokszor együtt jár a minőséggel.
Persze szigorúan szerintem. -
Mortel
senior tag
válasz
s4tch #101413 üzenetére
Köszönöm!
A gond az, hogy én egy Pioneer N50-hálózati lejátszót hallgatok, ahhoz van egy külső HDD kötve, amin vannak a zenék.
A Pio nem tud külön cue fájlokat kezelni, csak flac-ot.Én valami olyasmire gondoltam, hogy betöltöm egy progiba pl. Audacity megjelölgetem a kívánt időpontokban, majd elmentem és kész.
Vagy ilyen progi nincs is?...M
-
AMDFan
addikt
válasz
s4tch #101087 üzenetére
Ez hihetetlen de komolyan. Rockon meg metalon nőttem fel, de erről a zenekarról még csak soha nem is hallottam. Iszonyat jó. Pedig kicsit a HC vonalba is belekóstoltam (Champion, Agnostic Front, Hatebreed, stb...) Meg hát a modernebb metalcore volt a fő irány nekem abban az időben. Na mindegy
Sosem késő meghallgatni ezeket
fehér_ember: az a link az miaz?
-
Ear001
addikt
válasz
s4tch #100641 üzenetére
Nem a hangdoboz megépítése a drága az autóhifis cuccoknál, hanem a táp. 100-200A kell azért, azt meg csak profi kapcsolóüzemű cuccból rakod ki értelmes méretben, az meg nem kevés pénz. Persze ez csak akkor igaz, ha erősítő is autóhifis, a fejegységet könnyebb táppal ellátni.
-
orbano
félisten
válasz
s4tch #100618 üzenetére
jaaaj nekem nem ez a fő gondom. Fapaci eljött és mért, szóval ez a része jó úton halad. A HANG megtalálása a nagyobb bajom. DEX P9, Genesis, Pro XM6 hangját keresem itthonra, de fingom sincs merre nézegesse. Ráadásul ami ezt a nívót talán tudja az atyaég de megfizethetetlen
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Bemutató Audio-gd Precision 2 erősítő teszt
- iPhone topik
- Google Pixel topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- Kaspersky Antivirus és Internet Security Fórum
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Xbox tulajok OFF topicja
- A nagy Szóda, Szódakészítés topic - legyen egy kis fröccs is! :-)
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- További aktív témák...
- HPE Aruba PoE+ L3 switch raktárról azonnal elérhető!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AORUS B550M R7 5700X 32GB DDR4 1TB SSD RX 6800 16GB Zalman i3 NEO Gigabyte 850W
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest