- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- iPhone topik
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Poco F7 – bajnokesélyes
- Apple Watch
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- Miért gyűlnek hirtelen az iPhone 20 pletykái?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Milyen okostelefont vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
p87
senior tag
válasz
djculture
üzenetére
Sikerült elkapni.
Itt meghallgatható.Szerinted, vagy szerintetek vészes?
-
p87
senior tag
válasz
djculture
üzenetére
Hát nem is tudom, nem olyan magas frekvenciás, meg ekkor elég hangos, mondjuk változó, van amikor halkabb van amikor hangosabb, volt olyan AMD videókártyám ami cicergett terhelés alatt de nem olyan.
Van egy laing szivattyú is a házban, de azt se hiszem, hogy ilyen hangot adni.
Lehet azt fogom csinálni, hogy megpróbálom felvenni mikrofonnal, pár nap alatt csak elkapom egyszer és akkor belinkelem ide. -
student
őstag
válasz
djculture
üzenetére

notim van igy sajnos ez nem játszikmégis létezik
For Laptop Computers—USB 3.0 ExpressCard Adapter
csak exprescard meg a notimba nincs úgyhogy

transcend hub ez is érdekes
-
Beldar
tag
válasz
djculture
üzenetére
Thermaltake - TR2 380W-os tápom van, minőségi alkatrészekből. A gépem összfogyasztása ~70 W körüli volt a RED előtt, sztem a RED minimálisan dobja ezt meg. A SATA kábelek nem gányoltak, semmi kókányolás

A RED kábelét ma vettem, de a SATA3-as porton van egy SSD-m, annak a kábelével is kipróbáltam, ugyanezt csinálja.... WDIDLE okozhat ilyet? Állítsam vissza az alap 8mp-re, szted érdemes megpróbálni? -
Flickering
aktív tag
válasz
djculture
üzenetére
és honnan tudom, hogy nem-e a winyoval van a baj?
Mert van olyan problémám is, hogy ha feltelepítem a CCC-t Ati kártyámhoz és internet is van, akkor 99%-on pörög a vga, és újratelepítés sem hozza rendbe, szóval nem tudom kizárni, hogy nem-e a winyó a hibás... :/
VGA-krátya topikokban leírtam a problémát, de sneki nem tud segíteni, nem is válaszoltak a problémámra.Szerk: Levettem low-ra a hangját, de én így is hallom asztalban van benne kb 70-100 cm-re tőlem a ház, viszonylag stabil ház, nem egy 5 ezer forintos papírlap. Kéne hallanom nekem optimális esetben?
-
Benhill
senior tag
válasz
djculture
üzenetére
pjen: ami azt illeti, ezelőtt 3 évig win7-tel egyszer sem jelzett ki ilyet, semmi hibára utaló jelenség nem volt. win8 install után másnapján igen, az az ablak amit linkeltem naponta többször felugrál.
smart:
[link]
Ez alapján nem tűnik hogy valami gond lenne vele, de az ablak mégis felnyílik.Samsungról én viszont pont más véleményen vagyok. Ezelőtt nemrég volt egy Samsung HD300LJ-m, ami HD Sentinelben elég jól vizsgázott. Működési ideje 1895 nap, összes leállás-indítás 4830, hátralévő időtartamra pedig 0 napot írt. 100/98as volt évekig, csak azért cseréltem mert már tényleg régi volt és féltem.
-
liksoft
nagyúr
válasz
djculture
üzenetére
Akadni nem akadhat meg semmiben. Akkor ugyanis servo-t veszt, és ilyenkor reseteli magát. Hibakorrekció miatt (nehezen olvasható szektoroknál) végez dinamikus sávra állást (szomszédos sávokra ugrál és úgy próbál visszaugorva olvasni, mert a dinamikus de nem pontosan sávra írt jeleket így olvassa - legtöbbször íráskor táphiba lépett fel), ilyenkor adhat sípolás szerű hangot. Viszont ez nem lehet olyan erős, hogy szobán keresztül hallja, ha a ház nem rezonál, erősít, vagy a tulaj vájtfülű. Persze SSD mellett a körömreszelő is flex-nek hathat.
-
spidersoft
senior tag
válasz
djculture
üzenetére
Rákerestem, de nem találtam okosságot... ha tudod, hogy mit keressek, akkor kérnék egy linket.
Ahogy írtam, WDIDLE-vel azonos értékre lett beállítva a két egyforma winyóm idle ideje (valami javasolt jó nagy beállítás volt, már nem emlékszek, de percek), de csak az egyik kattangat. És mindig pontosan tartja az 5 másodperces ütemet, és mindig a fentebbi hangfájlban hallgató gyors kettőt kattanja (amiből az első néha halkabb, mert gondolom másutt volt a fej). Az LCC eléggé felment, amikor elkezdtem használni a winyót (27.000 környékére), de ahogy megejtettem a beállítást szinte megállt a növekedés, 27.529-nél tart most.Amennyire emlékszek, a parkolási kattogás két kattanása között hosszabb idő telt el, de lehet, hogy tévedek

-
liksoft
nagyúr
válasz
djculture
üzenetére
195 és 202 amire gondolsz? Lehet, de akkor meg is kellett főznie a winyót. Fejből nem tudom mekkora lehetett a legmagasabb, de 50 fölé is mehetett ha jól látom. Sentinel mondaná pontosan, és ahhoz a Samu +2-től +6-ig értékét hozzáadva sok lehetett.
Szerk: De azt a hangot főleg, hogy szobával odébb is hallható, én még winyóból nem hallottam. Ha meg igen, akkor már a lemez is darabos volt, nem 100-as! Így itt valami turpisság még lehet.
-
Peterson_
addikt
válasz
djculture
üzenetére
Egyszer
és mégegyszer
hdsentinelnek írtam, elvileg nem gázosak az értékek.
Tény, hogy képernyőmentést nem küldtem, én meg ennyire nem értek a dologhoz.
Hálás köszönöet
-
Peterson_
addikt
válasz
djculture
üzenetére
Őőőő... kösz

Akkor felteszem röviden és kicsit átfogalmazva a kérdést.
Rövid úton kuka lesz a winyó?
Csak mert kb 800GB-nyi adatnak kellene helyetkeresnem, amíg még van miről lementeni.
Jelzem, most egyébként simán megy, és netezés közben kussban is van.
Ha játékot indítok, másolok másik meghajtóról, vagy pl youtube videót indítok, szépen zümmög amíg abba nem hagyom. -
werszomjas
addikt
válasz
djculture
üzenetére
Csak sajnos elég nehéz őket elérni, én meg 250km-re vagyok

Közben felmentem a samsung warranty honlapra átirányított a seagate-hez.
Serialt és a model számot beírva, frankón meg is találja a HDD-t, a garanciát is írja, hogy még van rá, és tudok is létre hozni RMA-t.
Ezzel érdemes lenne élnem? Valaki próbálta már ezt?
Gondoltam jön érte a futár, elviszi, és küldik helyette a másikat, mindezt ingyen.Ilyenkor ha valóban rossz, akkor mit csinálnak, küldenek helyette egy másik 2TB-os usb 3.0-s külső hdd-t? Esetleg választhatok is hogy milyet szeretnék, vagy a pénzt küldik vissza?
-
Heffi
őstag
válasz
djculture
üzenetére
Közben áttettem a saját számítógépembe és szerencsére ebben már felajánlotta az importálást, amit sikeresen megcsináltam. Most valahova el kell szortíroznom 700Gb anyagot. Ha megvan visszateszem az eredeti pc-be és alaplemezzé alakítom. Most hogy újra láttam a tartalmát nagy kő esett le a szívemről.
Azért köszi a segítő szándékot!
-
Urna
tag
válasz
djculture
üzenetére
Köszönöm a videó sokat segített. Eljutottam a lemezkezelőbe és a partíciókat is latom csak az a baj, hogy a 100 Gb-os rész a Lemez 0 "szinten" van, míg a maradék a Lemez 1 "szinten" van. A 100 Gb-os részt "Kifogástalan Elsődleges Partíció"-nak irja , ott van a C meghajtó mellett, míg a 900 Gb-os alattuk ami "Nem lefoglalt"
-
werszomjas
addikt
válasz
djculture
üzenetére
Ilyen is van, remek, akkor már adattárolásra nem is jó a HDD?
Egyébként havonta azért üzemelt, kb havonta, 2 havonta csinálok backup-ot, tény, hogy nem mindegyik mappa módosult, de ez így nagyon biztató a jövőre nézve, akkor minden hónapban át kéne mozgatni az egész tartalmat?
liksoft# Mivel itt benne a topic címben, hogy nem adatmentés, ezért itt az arra vonatkozó kérdést fel sem tettem.

Egyébként igen, szükségem van róla 1-2 adatra, tehát azt szeretném lementeni, de a gariztatás/javítás is fontos, mert ha most a formázás is csak ideiglenesen oldja meg a dolgot, akkor azzal megint nem vagyok előrébb. Ha 1 év múlva ugyan ezt eljátssza.
-
-
-
tajcsi
őstag
válasz
djculture
üzenetére
Ertem...noob vagyok ezekhez a dolgokhoz, azert kerdezoskodom ennyit...ha esetleg kezhez kapok rossz vinnyot aminek jobb az elektronikaja akkor annak cserejevel sem erhetek el semmit?
Az az offset dolog mire van? Azzal eltolhato az ertek? Marmint, kettovel leviszem az offset erteket, akkor elmeletileg 100%-on lesz ujra? -
tajcsi
őstag
válasz
djculture
üzenetére
Az a gondom, hogy miert van az hogy 98%-os a lemez allapota mikor egy rossz szektor sincs rajta? Es ez egyik percrol a masikra tortent, tehat pl az egyik pillanatban 100% volt, aztan par percre ra 99, majd egy reboot utan 98. Leteszteltem, csatoltam kepet. Ez zavar. Szeretnem tudni, hogy most lassan megy tonkre a cucc, vagy csak valami masrol van szo, es meg lehet csinalni, hogy ujra 100%-os legyen.
-
barisj
aktív tag
válasz
djculture
üzenetére
bocsi,hogy ilyen későn válaszolok,de nem tudom,hogy mi az a rendszernapló
Közben újra raktam a gépet. Felraktam a chipset,audio,video drivert. Avast virusírtót + malwarebytes antimalwaret (sztem ezt felesleges volt) hozzá az utorrentet és a VLC-t. A ram kihasználtság 600-800mb helyett 1gb-ra felment alapon. Kb rosszabb lett
Most úgy akarom újra rakni a gépet,hogy semmi felesleges szart nem teszek fel.
Vga driver,utorrent,vlc,winrar. + avast. - csak ezeket fogom feltenni. Remélhetőleg jó lesz.. Közben eltudnád magyarázni,hogy hol találom a rendszernaplót és azon belül mire kéne menni? Amikor rákerestem a rendszernaplóra,csak eseménynaplót találtam és azon belül nem nagyon vágtam mire kéne kattintsak :/szerk: ja és még mindig fenn állnak a fagyások.. Futtattam teljes avastot és teljes anti malwaret,de semmit nem találtak.
-
pjen
félisten
-
válasz
djculture
üzenetére
Nincs itthon több kábel, csak egy ősrégi, amit az ABIT NF7-S2-höz adtak...
Viszont nemrég költöztettem a gépet új házba, és akkor más portba dugtam a HDD-t (3-as helyett 2-esbe). Most visszacseréltem, kifújtam, és megigazítottam - tesztet mindjárt csinálok.Egyébként ha nem itt van a kutya elásva, akkor lehet hibás a HDD is?
-
ggg666
őstag
válasz
djculture
üzenetére
De nem tudják, hogy milyen sorozatszámú lemezt adtak el, ráadásul 120 km-ről nehéz elintézni, írtam nekik, hogy egy számlám még van és küldjék el a sorozatszámot, azt írták, hogy a nagykerektől lekérték és csak ezt a 3-at találták meg.
Írtam még egynek hiányzik, azóta nem válaszolnak.
-
ggg666
őstag
válasz
djculture
üzenetére
Már lassan mindenütt ez megy, vásároltam számlával országosan elismert boltból 4 darab 3tb-os winyót és csak 3 nak tudják megmondani a sorozatszámát, mert hozzájuk nem vihetem a 4.-et.
Mert nem írtak rá sorozatszámot, akkor ezt hogy intézzem el?
karesz 1978:
Nálam az oprendszer sérült akkor csinált ilyet, másik gépben tökéletes volt a winyó.
-
törölt tag
válasz
djculture
üzenetére
ÁÁÁ. Az nem probléma.
Csak a fentebb említett progit próbálnám ki, aztán ha nem bejövős akkor vissza térnék az ntfs-re.
Régebben jártunk úgy, hogy az xbox-ba betettünk egy nagyobb hdd-t amit az xbmc (ha jól emlékszem) valamilyen linuxos formára megformázott, de vissza napokba telt amire sikerült megcsinálni. Szóval ezt akartam elkerülni, de így már nyugodtabb vagyok. -
Thrasher
csendes tag
válasz
djculture
üzenetére
Na igen, végülis közben azon filózok, hogy ez most így, hogy félig tele van, ugyanaz, mintha egy sebességtesztnek a lemez közepénél mért értékét nézném, ugye?
Mert az meg ilyesmi körül van a teszteken.
Jó, szokás szerint posztolás után sikerült igazán átgondolnom csak a dolgot, asszem, tárgytalan a kérdésem, kösz
Új hozzászólás Aktív témák
- SAMSUNG 4TB 990 PRO M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7450-6900 MBs - Eladó!
- 512GB M.2 NVMe SSD Bazár Samsung / WD / Micron / Kingston
- WD 8TB HDD WD80EMZZ-11B4FB0 37 óra POH, 0 hiba, 6 hónap garancia.
- SAMSUNG 4TB 990 EVO PLUS M.2 NVME PCI-E 4.0 x4/ 5.0 X2 - Új - 7250-6300 MBs - Eladó!
- Crucial P310 1TB M.2 2230 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, bontatlan - 7100-6000 MBs - Eladó!
- Apple iPhone 15 128 GB Kék 12 hónap Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- BESZÁMÍTÁS! Acer KG241QSbiip 24 165Hz TN FHD 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Lenovo X13 Thinkpad Gen2 WUXGA IPS i5-1145G7 16GB RAM 256GB SSD Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
- Apple iPhone 11 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest

sőt direkt tápkábelre nem volt kötve,mert nem ért el odáig.
Ahogy írtam, WDIDLE-vel azonos értékre lett beállítva a két egyforma winyóm idle ideje (valami javasolt jó nagy beállítás volt, már nem emlékszek, de percek), de csak az egyik kattangat. És mindig pontosan tartja az 5 másodperces ütemet, és mindig a fentebbi hangfájlban hallgató gyors kettőt kattanja (amiből az első néha halkabb, mert gondolom másutt volt a fej). Az LCC eléggé felment, amikor elkezdtem használni a winyót (27.000 környékére), de ahogy megejtettem a beállítást szinte megállt a növekedés, 27.529-nél tart most.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Közben újra raktam a gépet. Felraktam a chipset,audio,video drivert. Avast virusírtót + malwarebytes antimalwaret (sztem ezt felesleges volt) hozzá az utorrentet és a VLC-t. A ram kihasználtság 600-800mb helyett 1gb-ra felment alapon. Kb rosszabb lett