Hirdetés
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- iOS alkalmazások
- Xiaomi Mi 9 - egy híján
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- „Új mérce az Android világában” – Kezünkben a Vivo X300 és X300 Pro
- iPhone topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Megérkeztek a Xiaomi 15T sorozatának telefonjai Magyarországra
Új hozzászólás Aktív témák
-
spiritex
veterán
válasz
djculture
üzenetére
Értem, és igen, igazad van. Ezért szoktam minden egyes telepítésnél minden más tárolót lehúzni azon kívül, mint amire éppen telepíteni akarok. Ez fontos, és akkor így talán el lehet kerülni az összekeveredéseket. Ja, és mindig minden vinyót, SSD-t ugyanarról a portról húzok le és ugyanoda dugok vissza.
-
kenny123
addikt
-
kenny123
addikt
válasz
djculture
üzenetére
Direkt módon sajnos nem tudom jelenleg kipróbálni. Most amennyire szétnéztem, lehet hogy mind a 2 egyidejűleg adta meg magát.
A hdd egy módosított xboxban teljesített szolgálatot, rack nélkül kipróbálva a gép e74 (hardverhiba) kóddal üdvözöl bekapcsoláskor, ellenben a rackbe ha beteszek egy teljesen szűz, 100%-os HDD-t, ugyanazzal a hibával csippan a windows, mint az "eredetivel".
Habár szinte biztos nem ez okozhatta, de van a rack-en egy "backup" gomb, ez idézhetett elő hasonlót?
-
King Unique
titán
válasz
djculture
üzenetére
Igen erről én is olvastam-hallottam ezt-azt...

De az cinkes, h vadiúj noti, vinyó is ment benne vagy 3-4 napot Sentinel szerint, figyeltem arra is ne melegedjen túl (vki mondta 45 fok max, de alatta tartottam) és erre tessék, azért ez cinkes, akár Seagate, akár más...
(pedig egy régebbi 250 GB-os tányérokkal szerelt vinyó, v azt is újragyártják hitványabb minőségben...
) -
válasz
djculture
üzenetére
Barmolva nem volt (csak akartam
). Itt vettem ph-n ezt, valahol van egy számla vele azt hiszem, de semmi más, ezért hittem azt hogy nincs garancia vele 
WD-t csak abban a boltban gariztathatom, ahol lett véve, vagy esetleg itt helyben (Szegeden) is tudom valahol?..gondolom ez hülye kérdés volt
-
-
-
Voice24
őstag
válasz
djculture
üzenetére
A sata kábelt kicseréltem. Átraktam másik tápcsatira (hozzáteszem, a tápot átalakítóval kapja, mert régebbiek a csatlakozások), de némelyiken el sem indult a vinyó (vagyis az xp).
Most megy, de a Sentinel lényegében ugyanazt írja ki, nem nagyon változott semmi.
Ami engem a működésben zavar, az a néha elég hangos és zavaró kerrogás (olvasás). Pl. ha külső vinyóra másolok ki valamit, pl. filmet, akkor elindul szépen, viszonylag halkan a másolás, majd 1-2 perces normális másolás után elkezd a belső hdd hangosan pörögni, és ilyenkor a becsült hátralévő idő hihetetlenül felugrik. Tehát mondjuk az elején azt írja, hogy kb. 10 perc, az a felpörgés után felmegy akár 90-100 percre is, így elkerrog 1-2 percet, majd visszaáll csendesebbre, és a hátralévő idő is visszaesik a normálisra. De ahogy írtam, ezt egy-két perc normális másolás után többször is eljátssza. Így a normális esetben 10 perces másolás eltart 15-20 percig is. -
drunkyboy
aktív tag
válasz
djculture
üzenetére
Köszönet, már mindent kipróbáltam, de ahhoz az alaplaphoz (Asus p5pl2) sehogy sem működik a Sata Wd500-as vinyó, pedig a sata WD640es és egy sata Samsung250Gb is rendesen működik benn.
Ellenőriztem a HDSentinellel is, ahogy írtad, hátha Smart hibás, de azt írta, minden rendben.
Közben csináltam Bios frissítést,de semmi.Most úgy döntöttem, hogy a vinyót kicseréltetem gyári garival, amit küldenek talán kompatibilis lesz az alaplappal.
És ha már fenn volt a Sentinel, megnéztem a sajátomat is (WD640), és csak 40%-ot ír, bad szektorokkal!
Ez tényleg igaz lehet, mert semmi hibára utaló jel nem volt eddig? Kezdjek izgulni az adataimért? Ezt is cseréltessem ki garival?
-
Dr. Akula
félisten
válasz
djculture
üzenetére
Ha SLC lenne a 840-es az nagyon is jó lenne, ugyanis az SLC (Single Level Cell) a legjobb (és egyben legdrágább, pl: Intel X-25E, "vállalati" jelzővel hirdették mindig is, ami legalább 2-3x árat jelent) sebesség és tartósság szempontjából. Azonban ez csak TLC (Triple Level Cell), ami a jelnleg létező leggagyibb megoldás. A 840 Pro az MLC (Multi Level Cell, ez 2 bitet tárol 1 cellában, az SLC és TLC között van, ez a "tipikus"). Emellett ha jól tudom kisebb csíkszélességgel készül, ami ugye nem épp a tartósságnak kedvez.
Lehet még kapni 830-ast (a legjobb MLC-s, SATA3-as SSD), nem fut ki olyan hamar. De linkeltem párat innen a PH-ról is, azok biztosan kaphatók. Ha nincs, akkor inkább 840 Pro, ami szintén MLC, és gyorsabb kicsit a 830-nál, cserébe némileg drágább, de még mindig megfizethető. Jó alternatíva az OCZ Vertex4, vagy bármilyen egyéb Marvell vezérlős SSD. A lényeg hogy SandForce-ot ne! Nem olcsóbb, de szarabb. Az Intel 520 pl. SandForce, ellenben a régebbi 510-es az meg Marvell, biztos Szalacsi Árpi volt a fejlesztési felelős náluk. Ugyancsak Marvell az OCZ Vector, ez se lehet rossz.
Összefoglalva: a legtutibb a Samu 830, ha ez nincs, akkor kicsit jobban zsebbe nyúlva 840 Pro, vagy OCZ Vector, OCZ Vertex4 (és a többi Marvell chipes, mert van még jópár). Ugyan csak SATA2-es, de abból a legjobb az Intel X-25M, ha ilyet még sikerül valahol kifogni, az is jó vétel (van ilyenem is, nem látok érzékelhető különbséget a Samu 830-hoz képest).
-
Dr. Akula
félisten
válasz
djculture
üzenetére
Ezek SandForce vezérlősek, messziről kerülendők! Ami jó: Samsung 830, OCZ Vertex 4, vagy Intel X-25M. A Samsung 840-ből meg csak a Pro ami jó, de az némileg drágább.
Nem kell nagyot venni, az SSD oprendszerre + felinstallált programokra, játékokra való, tárolásra ott a TB-os vinyók. De nagyból is ki lehet fogni alkalmi vételt, 512-es Samu 830 75k-ért.
-
Fkris
őstag
-
djculture
félisten
válasz
djculture
üzenetére
De amúgy még akár a memória vezérlő is lehet így egy modullal nézném meg első kőrben. Láttam tesztelted a memóriát de azért én ezt megnézném. Volt ezeknél a prociknál olyan is hogy megvolt szabva mennyit feszt kaphatott a memória,mert különben a memória vezérlő kezdett el hibázni. Annak se ártana utána nézni.
-
dewil666
őstag
válasz
djculture
üzenetére
Szia!
Win7, Win8 telepítővel is újra lett particionálva többször is és egy külön particionáló programmal is ami nem mondhatő öregnek. De nem hozott eredményt. Nem enged operációs rendszert telepíteni rá. Csak ennyi a probléma. Azt szeretném megtudni hogy hogyan lehet ezt a hibát orvosolni. Valamennyire értek a számítástechnikához de meg ilyennel nem találkoztam. Van egy xp cd-m amit lemezről lehet futtatni és memóriába tölt be de a particiókat ezzel nem tudtam formázni ami meglepő volt. -
VGYke
addikt
válasz
djculture
üzenetére
Köszönöm, megnyugtattál! Csak az a problémám, hogy akkor a "mágikus hibának" nem tudok a végére járni, mert úgy tűnik hardver és szoftver oldalról minden rendben....
-
VGYke
addikt
válasz
djculture
üzenetére
Viszont ha futtatom a gyártó kitömörítve is (win alatti) 1 502 197 bájt méretű, tehát "fingilingi nagyságú" programját, és ott a tesztek után csak pipák vannak, ez azt jelentheti hogy minden rendben?

OK, ez csak QUICK teszt volt, de ugyan ez az eredménye az EXTENDED tesztnek is.
-
Dr. Akula
félisten
válasz
djculture
üzenetére
Nálam Asmedia chip adja az USB3-at (én NEC-re emlékeztem), ez ennyire szar lenne? (Bár a Z77-es natív USB3 vezérlő is ugyanúgy elszállt, pedig az tuti Intel.)
Bevállalnék egy PCI-Expresses vezérlőkártyát is, ha ettől jobb lesz, kérdés milyet érdemes? Tapasztalat valakinek?
Újabb fejlemény: idővel "visszajön" az USB3. Nemtom mennyi idő után, nálam 1 napig ment a gép újraindítás nélkül miután elszállt, és érdekes módon közben felfogta hogy mégis ott van az. Persze nem sokáig, a szokásos pár perc után megint eltűnt. Vudu mágia?
-
palgabo
csendes tag
válasz
djculture
üzenetére
ja, nem tudom, hogy kapcsolódik-e a dologhoz, de eszembe jutott, hogy amióta ez a gépem van azóta nem működik a sleep-ből való ébresztés. Elalszik a win, de felébreszteni már nem lehet. Ez újkora óta így van, gondoltam valami driver, de nem igazán foglalkoztatott a dolog. Most is csak azért írom le, mert hátha kapcsolódik az aktuális problémához.
-
palgabo
csendes tag
válasz
djculture
üzenetére
Ajaj!
Az alaplap P8P67-M és kb. pont egy éves.
Sajna csak IDE vinyóm van pluszban és elég macerás lenne tesztelni is, hiszen van olyan, hogy napokig tök jól működik aztán meg egyáltalán nem. Teljesen kiszámíthatatlan. Nincs valami teszt program alaplapra ami "mindent lát"? Ez a HD sentinel csalhatatlan? Nem lehet, hogy valamilyen érintkező vagy ilyesmi kontaktos (kábelek okésak)? Csak mert a többi vinyóval nincs gond.
Kezdek izgulni, mert ha kiesik a munkaeszközöm akkor nagy sz..ban vagyok!
-
palgabo
csendes tag
-
Statikus
senior tag
válasz
djculture
üzenetére
Fogalmam sincs, már adatmentőket is hívtam, hogy hétfőn beviszem drágapénzért és utána találtam rá erre a hűtős trükkre.
Ha részleteznéd szívesen utánanézek, hátha egyszerűbb lenne megpucolni, mint 15 perc másolás után fél órát hűteni.
Hibajelenség: Áramot kap, kattan a fej oda-vissza párszor, majd a forgás is leáll. A bios látja, mint hdd, de a partíciót nem látja a win. Majd hűtve 3-4 kibedugás után megtalálja, akkor működik frankón negyed órát kb. 20-30 MB/s sebességgel. Másolás közben pedig 30 fok fölött behal.Szerintem is valami érintkezési hiba, KH lehet, de én nem értek hozzá, nem vagyok HDD szerelő, csak egy műszaki beállítottságú mérnök

-
plaschil
aktív tag
válasz
djculture
üzenetére
Acer 5740G. Újonnan volt benne cserélve a vinyó, 1-2 naposan. Azzal is kékhalálozgatott. Azt a szerviz kicserélte erre. Ez úgy jött a szervizből, hogy rögtön 1 badsector volt rajta, 99%-os kondíció. Én így vásároltam használtan a notit, tulaj elmondta mi volt a hézag a notival, és hogy azóta neki jó. Nekem sem volt vele problémám, csak az utóbbi időben elkezdett fagyogatni a rendszer, meg kékhalálokat dobál. De inkább fagyogat, ami "elmúlik" kb. 1 perc alatt. Gondolom ilyenkor az eseménynapló szépen telik hibákkal. Gari június vagy július valameddig van a gépen.
-
liksoft
nagyúr
válasz
djculture
üzenetére
Remélem azt kerekre és vékonyra gyártják, lyukkal a közepén.

Ma kaptam hírlevélben: [link]. A szivárgás nincs megemlítve amennyire kerestem benne, mert olvasni még nem volt időm rá. Vagyis az álltában is veszít adatot eset benn sincs. Pedig ez a legújabb, egyik legnagyobb gond.
-
liksoft
nagyúr
válasz
djculture
üzenetére
Ebben MI egyetértünk. De ha olvasod a sok sületlen hozzászólást, hogy mi mindenre jó az SSD, és ez a jövő, meg bízzunk csak benne.......

Azért szoktam érezni a telefon túloldalán, milyen a reakció. Tudod, a HDD esetén infarktus közeli, de reménykedik. Az SSD esetén meg mikor megsajnálom, hogy akkor sem, az annyit jelent, hogy a koszorút küldöm.

Viccet félretéve. Nagyon nem mindegy, hogy valamiről lehet-e egyáltalán menteni. A normális az lenne, ha mindenkinek lenne biztonsági mentése, de te is tudod, ez nem mindig működik. Vagy pénz, vagy vélt biztonság, vagy zizi főnökség, vagy..... Ilyenkor azért ha drágán is (ez is relatív, mert az adat határozza meg), de menthető, azért az jó dolog.
Csúnya párhuzammal: Ugye az emberektől nem szabad elvenni, hogy hülyék lehessenek. Ettől ember az ember. Viszont a technika fejlődésével ez "elvehető". Lásd SSD, és az új autók technikái. Azt is eladják úgy, hogy mindent tud, majd ha bekrepál a legkisebb csatlakozó és csatt van, kijelentik, az ember vezetett rosszul. Csak éppen nincs már kapcsolata a külvilággal, így a kontrollt is elvesztette. Akkor most miről beszélünk?
Gyakorlatilag a felelősségről. Azt kéne tudomásul vennie az emberiségnek, hogy cselekedeteinkért felelősséggel tartozunk. És nem csak magunknak, nem csak a családunknak, hanem a környezetünknek is. Ha sikerül ennek ellenkezőjéről meggyőzni az embert, akkor másra is rávehető..... De ez olyan téma, mely nem ide való. Csak azért mentem bele, mert a valódi ok a piac, és ez. A kiszolgáltatottság. Ha agyártók efelé tudnak mozdulni, nyert ügyük van. És ez szomorú. Kevesen látjuk az árnyoldalát.
-
liksoft
nagyúr
válasz
djculture
üzenetére
És a wear leveling algoritmussal mit csinálsz? Hiszen emiatt a drive elején lévő partíciós tábla is bárhol lehet! Sőt, akármelyik blokk akárhol. Ha rendesen titkosítanak, akkor ez a táblázat is a titkosítás alá esik, így előbb a kulcs kell, utána ez a táblázat, és a végén lehet összerakni a felületet. Viszont ha a FLASH fáradt el, akkor a legvalószínűbb, hogy a táblázat lesz elfáradva, innen meg sehova tovább. Szép új világ. Valóban biztonságos. Elvesztés, ellopás, garancia esetén, ha volt jelszó is ami védje. De ha nem használtak "HDD" jelszót, akkor marad csak a belső, melyet a gyár tudhat, de senki más. Így a gyártón kívül senki nem juthat az adatokhoz (jogos tulajdonosa SEM!), a gyárnak meg el kell hinnünk, ők meg nem nézik meg mi van a drive-on.

-
Darko_addict
őstag
válasz
djculture
üzenetére
Tápos topikban vannak kimondott olyan szériák, amiket nem ajánlanak a CM-től. Mikor anno kerestem magamnak, 450W-osat még ajánlottak a GX szériából, 550-eset pedig már nem. Pontosan nem tudom melyikre gondolsz.
A Korzánál is meglátszik melyiket készítették tartós használatra, két eltérő modell, noha mindkettő ugyanannyit tud papíron teljesítményben, egyikre 2, másikra 5 év garancia jár. -
attiati
veterán
válasz
djculture
üzenetére
A táp ugyanaz, amiről 1 hete még teljesen hibátlanul működött ugyanez a vinyó. Csak konfigot cseréltem alatta.
Teljesen hasonló a probléma, mint agemate-nak Ugyanúgy fm2-es konfigra cseréltünk, ugyanúgy samu vinyó, ugyanúgy asrock alaplap.
3 variáció lehet szerintem:
1. biosbeállítási hiba vagy asrock fm2+samu kombináció inkompatibilitás
2. szerelés közben valami megnyomódott vagy feszt kapott
3. az új konfighoz már nem elég a táp -
spiritex
veterán
válasz
djculture
üzenetére
Igen, szerintem is ez a gond, és a WD-knél ezt nem kell DIREKT használni, ahogy mondja a kolléga, hanem ez egy ismert probléma WD-knél, mert alapból működik sajnos... Hard Disk Sentinel-t kell futtatni és a Lemez figyelésnél beírni a meghajtók betűjeleit, hogy miket ne engedjen parkolni.
-
spiritex
veterán
válasz
djculture
üzenetére
Értem, köszi, hát nem jó hírek... Még nem csináltam vele semmit, csak rákötöttem pár gépre, meg dobozt cseréltem, ennyi, szerencsére semmi csúnya hangot nem adott még!
De azt nem tudod esetleg, hogy konkrétabban mi történik ilyenkor, amikor leesik egy vinyó, alig fél méterről, és azonnal nem lehet olvasni az adatokat? Letörik vagy elgörbül valami alkatrész? Mert gondolom az adatok még ott vannak a lemezeken.. forog is szépen a vinyó, a hangja is olyan, mint régen, mégsem elérhető. -
D@reeo
aktív tag
válasz
djculture
üzenetére
Franciaországból jött ha jól tudom, a Pixmania székhelye ott van (oda is ment meg onnan is jött a csomagom mindegyike), nem éppen szürkeimport, de a WD-nek nincs is magyarországi képviselete, így lényegtelen, hogy ott, itt vagy amott vettem-e volna.
Magam is intézhetem, rájöttem hogy kell "ingyen" visszaküldeni a WD-nek. Illetve nem ingyen, hanem Németországba kell postáznom a saját költségemre, de nincs a 194 USD-os költség. Ennyit meg nem ér az egész, olcsóbban jövök ki, ha veszek egy utángyártott adaptert itthon. Írtam a WD-nek is meg a Pixmanianak is, majd kiderül mi lesz.
@King Unique:
Hát igen, az egész packot nem akarnám küldeni csak az adapter miatt. a gyári adapter 12V 1.5A, csak a jack dugó paramétereit nem tudom. Az a baj, hogy ezekből már annyi féle van, hogy nem igaz. Le kell majd mérnem, ha nem találok itt a környéken és rendelnem kell netről.
Jaja, árvíz előtt szinte fele ennyibe került minden, de szerintem ennek nem csak az árvíz az oka. Rájöttek, hogy túl olcsón adják, kérhetnek érte többet is (nomeg olyan olcsón állították elő és olyan silány minőségben, hogy nagyon magas volt a meghibásodási ráta, úgy meg már nem éri meg annyira, ha minden x. darabot ki kell cserélniük...) -
ChingChang
csendes tag
-
Új hozzászólás Aktív témák
- WD Blacck SN8100 4 TB M.2 NVME PCI-E 5.0 x4 - Új - 14.900-14.000 MBs - Eladó!
- BESZÁMÍTÁS! 4TB Western Digital Purple SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 4TB Western Digital Red Pro SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- WD Black SN770M 2TB M.2 2230 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 5150-4850 MBs - Eladó!
- Seagate Exos 7E8 8 TB nagyobbra váltás miatt
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Bomba ár! HP ProBook 645 G4 - Ryzen 7 PRO I 8GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Lenovo ThinkPad P15 Gen 2 - i7-11850H 32GB 1000GB Nvidia RTX A4000 8GB 1 év gar.
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- 32 GB-os DDR5 laptop RAM garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
(hogy sikerült kideríteni? )

(pedig egy régebbi 250 GB-os tányérokkal szerelt vinyó, v azt is újragyártják hitványabb minőségben...
)
noti rendszer alá wd, toshiba megbízhatóbb gondolom?