Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Isten88

    senior tag

    Betettem egy WD5000AAKS vinyót egy külső (USB) rackbe, használtam úgy egy napot. Másnap kinyitom a laptopot, kiírja, hogy "nem sikerült a késleltetett írás". Ez mit jelent számomra? Betettem asztaliba a vinyót, ráeresztettem HDSentinelt, rövid-önteszt fefutott hibátlanul, részletes-önteszt fut 4-5 percig, majd kiírja, hogy nem sikerült olvasó egység vagy mi miatt a teszt, aminek ~130 percig kellene futnia. Gyári programmal ráengedtem egy Extended Test-et, ment ~20 percig, utána leállítottam. Eközben HDSentinel ment a háttérben, talált egy gyenge szektort. Lementek róla, amit tudok, utána ráindítok egy Write Zeros-t. Ha "meggyógyul" a vinyó, akkor elkönyvelhetem, hogy a rack-em tápellátása vagy maga a rack-em rossz?

    Lehet, hogy a külső rack nyírja ki a vinyót? Mert hasonló volt az előző vinyóval is, mert ez garanciából kapott új vinyó.
    Ja, és még annyi, hogy a vinyót asztali gépben leteszteltem, ahogy Liksoft ajánlotta, akkor semmi baj nem volt vele (a teszt asztali gépemben ment). Én személy szerint a Rack-et tartom a hibásnak. Majd leszedem ugyan azt a torrentet asztali gépen is, az "nyírja" a vinyót, mert mindig csak pöccögteti a fejet. 80 gigás pack-ot akartam leszedni, torrentezésben kiírt valamit, hogy "I/O hiba", és onnantól megjelent a szektorhiba. Szóval leszedem asztalin is azt a 80 gigás fájlt, ha nem jön elő a hiba, akkor új rack lesz a megoldás...úgyis firewire400-as csatlakozásúra akartam váltani már...valakinek van esetleg innen ilyene? Vagy tudja, hogy ez mennyivel forgatja az adatot?
    Válaszokat köszönöm!

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák