- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Bemutatta az Apple az iPhone 16e-t
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- 5G szintre lépett a Galaxy A0 széria
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zirowe
nagyúr
válasz
Kicsirics77 #17598 üzenetére
Köszi, meglesem.
-
tdd587
őstag
MPC-HC, valami videót elindít, jobb gomb rajta, Video Frame menüpont...
Nálatok is a Zoom 2 a default beállítás? Nem tudom miért, de nálam 2 friss telepítésnél is ez volt beállítva. Eltartott egy darabig, mire rájöttem, hogy valami hiányzik... a kép széle.
[ Szerkesztve ]
-
Zirowe
nagyúr
Sziasztok, programot keresek BD lemez tartalom szerkesztésre.
Konkrétan azt szeretném, hogy a stream mappába lévő sok m2ts file egybe legyen összehúzva, a felesleges sallangok (extrák, menü és nem kívánatos hangsávok+feliratok) pedig eltávolítva. -
Fandango
veterán
Egyebkent leirom nekem hogy van beallitva ez az egesz.
1. Monitornal a HDMI RGB Range 0-255
2. LAV Video decoder RGB Output levels: Untouched (as input)
3. madVR video renderernel:
- Monitor properties:
- PC levels (0-255)
- Display bitdepth: 8 bit (or higher)
- Monitor calibration:
- this display already calibrated
- gamut: BT.709
- gamma: pure power curve 2.40 (ez a monitor gamma erteke is egyebkent)
- Monitor color and gamma:
- pure power curve 2.404. Catalystben:
- Pixel format: RGB 4:4:4 Pixel format PC Standard (full range)
- Minden kepjavito opcio a Color es Quality reszben kikapcsolva.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz
Fandango #17588 üzenetére
A cikk alapján, amit linkeltem, a digitális anyagoknál (DVD, Bluray) alapból YCbCr-t használnak. A master anyagot 10 biten tárolják, de a lejátszás és a lemezek 8 bites anyagot tárolnak.
Az YCbCr range az 16-235 között van, és fura mód, így nálam is jobb a kép, jobban látszódnak a színek. Legelőször az IYUV variánst próbáltam, mert az összes HD anyagom YUV kódolással készült.Próbáltam az ffdshow RGB-YCbCr átalakítást is, ugyanazt az eredményt kaptam, mint, amikor a driverben 16-235-öt használok, és a Gomplayerben beállítom vmelyik variánst.
A fura csak az, hogy elvileg az RGB az a monitorokon jó, meg az analóg eszközökhöz, anyagokhoz használják. Mégis a 16-235 range mellett az RGB24 is jó minőséget ad, sőt, még az a legjobb az IYUV és az IV12 mellett.
Mert ugye a fő probléma az még mindig, hogy a TV natív felbontásán csak 60Hz az engedélyezett, így viszont sötét a kép és a részletek is elvesznek. Más felbontáson 25-30fps/Hz mellett jó színhelyesség és a fényerő is, de a nem megfelelő felbontás miatt romlik a minőség kicsit.
-
Fandango
veterán
válasz
#54715584 #17585 üzenetére
Szerintem tegyel egy probat ugy, hogy nvidia driverben full range (0-255), Gomplayerben RGB32.
Full range beallitasok mellett probald meg teszt segitsegevel a black and white levelt beallitani (megfelelo fenyero, kontraszt), illetve a monitor is legyen full rangere allitva (pl. nalam HDMI RGB PC Range nev alatt van)[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz
Fandango #17584 üzenetére
Nem tudom látszódik-e ez így, melóhelyen maga a kép tiltva van:
Azt hiszem ezek vannak: YUY2, YVYU, UYVY, YV12 és IYUV
Az nvidia driverben korlátozott értéket adtam range-nek, 16-235-ig, és úgy világosabb a kép.
Ez az RGB24-nél is elég jól működik, sőt, nagyon jó a kép, de olyan, mintha a piros színeket kicsit kordában tartanák.És az a fura, hogy egyik nap nagyon tetszett pl az IYUV, de másnap már ugyanaz a film nem volt annyira jó vele.
Ez alapján a cikk alapján próbáltam állítgatni a TV-t, mert így a natív felbontáson is élvezhetőek a filmek. Egyébként a 60Hz-en elvesznek a sötét részletek, 0-255-ös beállításon főleg.
Így meg látszódnak, de tegnap már mindegy volt, mit állítottam be, volt, hogy egy 9 gigás mkv is rossz minőségű volt a sötétebb részeknél, egyenesen elmosódott. -
gulyasa
őstag
válasz
JetiRulez #17582 üzenetére
Úgy rémlik, így ez a kettő együtt nem nagyon megy.
Viszont alternatívaként megpróbálhatod - feltéve, hogy van router-es hálózatod és a PC-den vista vagy win7 fut és a tévéd is LAN képes (na ez már túl sok feltétel...) -, hogy a filmet a tévéden a hálózaton keresztül a "Play to..." szolgáltatással indítod el, majd aztán játszol a gépen monitoron.
Ennek az a hátránya, hogy ISO-ban lévő filmeket nem tudsz lejátszani - pontosabban olyan filmeket nézhetsz így, amelyeket a windows saját médialejátszója alapban le tud játszani, hiszen a "Play to..." szolgáltatás a Windows Mediaplayer-en alapszik.[ Szerkesztve ]
-
JetiRulez
őstag
Helló!
Próbált már valaki egy gépen egyszerre játszani és filmet nézni két képernyővel?
Először kiterjesztett asztallal próbáltam. Hiába húzom át a lejátszót a televízió képre, amint elindítom a játékot, mindkét képernyő elsötétül. Ha kilépek a játékból, rendbe jön.
Próbáltam felcserélni a monitor és a TV sorrendjét is. Indítom a filmet, jó is addig, amíg el nem indítom mellé a játékot is. A monitor ilyenkor elfeketedik, a TV-n meg a játék rendesen megy. Próbáltam a játékot ablakos módban is futtatni, de nem használt. Egy Radeon 9550 van a gépben, a TV S-videoval van rákötve. -
törölt tag
Sziasztok,
Az YCbCr variánsok közül melyik a legjobb?
A Gomplayerben tudok választani 4-5 opció közül, nekem az IYUV jött be a legjobban, de mindegyik opció más és más minőséget ad, színben, fényben, úgy összességében.Egy másik kérdés: mióta ezt beállítottam, hiába használok EVR-t, a videokártya elvileg csak 3-5%-ban terhelt, de a 2 mag a procimban folyamatos 30% körül váltakozik. Akkor most tényleg használja az EVR-t vagy a procit terheli?
Válaszokat előre is köszi.
-
damojian
csendes tag
válasz
damojian #17573 üzenetére
Opsz
)) Spash player adja a gép újraindítása után.Akkor a Total Media Theatre3 és Power DVD 10, 11, 12, elmehet a sunyiba ha DTS-HD hangot akarok
) Nagyon köszönöm a segítséget egy 3 napos idegeskedés szűnt meg úgy látszik.A blu ray isok-daemonnal behúzva tökéletesen mennek. Ha HD hang akkor csak a Splash Player Pro.Igazad volt.
Mégegyszer nagyon köszönöm.Bár sztem a Realtek drivernek nem sok köze van hozzá. -
damojian
csendes tag
-
Fandango
veterán
válasz
damojian #17570 üzenetére
Elvileg regebben driver miatt nem lehetett bitstreamelni DTS HDMA, vagy Dolby TrueHDt, de ez az uj driverekkel mar megoldott, nem tudom hogy gtx 460bol milyen generaciok vannak, ha vannak e egyaltalan, de lehet hogy a vga lesz a bibi.
De ahogy az elottem szolo is mondta, akar a hdmi kabel is lehet.[ Szerkesztve ]
-
Tomix24
addikt
-
damojian
csendes tag
válasz
Tomix24 #17564 üzenetére
Rengeteg film forrást kipróbáltam.
mkv alatt a sima DTS gond nélkül szól akár az ac3-mak.Eddig amíg az alaplapi chipet használtam addig SPDIF volt az összeköttetés akkor a DTS HD tartalmak a sima DTS core-al tökéletesen mentek.Most nem konvertálja le core-ba hanem nagy csend van.
-
Tomix24
addikt
válasz
damojian #17562 üzenetére
A drivert és a Splash-t tedd fel légyszi, veszíteni nem veszítesz vele. Amúgy a hardware-ed elég, a kábel is okésnak tűnik.
(Ha kép és sima dts átmegy a káelen, akkor nem hiszem hogy a DTSH-nál már nem bírná el. Ha hibás lenne , szerintem se kép se hang nem lenne szerintem.)
Az erősítő is jó. Még annyi, hogy más film forrást is nézz meg, kizárva az esetleges hanghibát.
-
damojian
csendes tag
válasz
Tomix24 #17561 üzenetére
Hardware : EVGA GTX460 Superclocked ebből megy 1.4-es MyHDMI aranyozott kábellel a Sony STR-DH520-ba. elvileg a hardware DTS-HD képességű.A kábel 4e ft volt az auchanban.
A realtek driver azért nem szerencsés nekem mert Asus P5Q deluxe-om van és azon Adi2000b hangchip amihez Soundmax driver való.És azon nincs HDMI csak SPDIF, azon pedig nem megy át a DTS HD szabvány csak HDMI-n.emiatt áltam át a vga-n történő hang leadáshoz.
Effektív nem rakhatok fel Realtek audio drivert !!!
[ Szerkesztve ]
-
Tomix24
addikt
válasz
damojian #17560 üzenetére
Ok XBMC -
Elírtam, nagy kaland
A hangokról nem kell kiselőadás(vagy félreértésből nekem címezted) , mert mindent tudok róluk, az mellett hogy lehetőségem van ki is használni mindet, nemcsak a Core hangokat.
A szenvedést a túlbonyolított egyébb kódek, és Media Player beállításokra írtam itt álltalánosságban. A te szenvedésed más eredetű, vagy nem.
A legegyszerűbb kipróbálni hogy megy-e nálad a HD Pass, ha ezeket használod, más nem is kell elsőre:
Realtek HD Audio 2.68 driver (32/64 op rendszertől függően)
Splash Player Pro - (A beállításon belül a hang résznél gyerekjáték a HD hangokat beállítani)Ezzel nálam elsőre ment minden, az erősítő szépen kiírta az összes lehetséges HD hangot(rengeteg a film, volt honnan próbálgatni is). Ha csönd lenne így is nálad, akkor a HDMi kábelt érdemes kicserélni, de nem feltétlenül 10.000Ft-ra
1500 körül kapsz már 1.4-es(időtálló) kábelt 1.5m körül. Többe kerül ha több méterre van szükség. [link]
A hardvereidet is ellenőrizd hogy HD Audio-ra is képesek-e.
Az XBMC nem "online videólejátszásra szerkesztett dolog" , hanemvan lehetőség átélni egy asztali lejátszó élményét, azmellett hogy nem gond neki egyik formátum sem, és egész sokszor frissítik. A + HD audio pack-al nem lehetne gondod, de a Splash az első, azon teszteld le, és jónak kell lennie. Élvezheted a nagyobb bitrátás élményeket.
Előre szólok, hogy DTS 1500(ami a kedvencem) és TrueHD vagy Akár DTSD MA között nem nagy a különbség, legalábbis nem sokat vettem észre 250.000-es rendszernél
[ Szerkesztve ]
-
damojian
csendes tag
válasz
Tomix24 #17559 üzenetére
Én azért szenvedek mert nem működik valami aminek kellene és temérdek pénzt elköltöttem már rá.És mivel még nem sok embernek van benne tapasztalata ezért kénytelen vagyok magamtól rájönni a problémára.Látom nemvágod akkor elmagyarázom : A Dolby Digital kb átlag 640 kb/s hangminőségű evvel szemben az angol DTS hangsávok 1500kb/s minőségűek, amikor átváltasz leesik az állad hogy mennyivel jobb a DTS hangsáv, dinamikában tisztaságban stb. Én emiatt szeretnék kicsalni és élvezni egy DTS HD hangsávot ami közel 4000kb/s hangminőségű.Kapisgálod már ??? A lényeg hogy minden megvan nálam ami ehez kellhet és vmi miatt nem szólal meg.Most arra gondolok hogy a 4ezres HDMI kábel egy szar és vennem kell egy 10ezrest.Másra már sajnos nem tudok gondolni.Szted szenvednék én ha nem lenne muszály ???
Az meg amúgy XBMC és nem XMBC ! Látom vágod mit használsz és amúgy azegy online videólejátszásra szerkesztett dolog.Én ettől sokkal magasabb élményekben szeretnék részesülni.
[ Szerkesztve ]
-
Tomix24
addikt
Én nem értem minek ennyit szenvedni a 24p és a HD hanggal.
XMBC Eden 11 + HD audio pack, és minden megoldva. A film elindulásakor vált a filmnek megfelelő frekire, majd ha vége a filmnek, visszavál az asztaléra. HD hang kifogástalan, és a film közben is változtatható a kimenet. Mindent visz, szép, borítókat kezeli, és 99%-ban hibmentes, ingyenes, és nem kell hozzáértés sem(install és 3 kattintás a beállítás részen a kép/hang-ra igények szerint). VLC - MPHC , ugyanmár... Splash Pro esetleg még értelmes lejátszó.
[ Szerkesztve ]
-
damojian
csendes tag
válasz
benvolio #17550 üzenetére
ÜDv,
Érdekelne te melyik verziót használod, mert nálam sajnos nincs DTS-HD , csak AC3 és DTS, ahogy látom neked a menüd is fejlettebb, a szín is más, most raktam fel elsőre és a legújabb beta verziót szedtem le asszem.De az a megérzésem az álltalad jelzett megoldással valszeg működni fog.
-
damojian
csendes tag
válasz
spiritex #17549 üzenetére
Persze az be van állítva.Egyébként tálcáról is el lehet érni, az gyorsabb.Amúgy nekem hangszóró ikon nincs mert az alaplapi chipet kitiltottam, Soundmax Drivert leszedtem.Csak Az Erősítőre illetve az LCD TV-re kimenő hdmi csatlakozások láthatóak nálam.Ezek be vannak állítva.Most ffdshow-val próbálkozom.
-
F34R
nagyúr
válasz
WonderCSabo #17546 üzenetére
512 vagy 1 GB sztem annyira elegendő. későbbi hi10p-re is ez lenne ha már a médialejátszó nem bírja.
-
banderasz77
addikt
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy új rendszer telepítésnél, Win7 x64 + MPC-HC x64 (legjobb képminőségre állítva)+ FFdshow, GT520 legújabb driverrel (max. leterheltség 28-29%), random laggolások vannak. 24p a TV, elvileg mindennek frankónak kellene lennie, mert már volt jó is.
Üdv.
Erre még 1x valaki?
-
spiritex
veterán
válasz
damojian #17543 üzenetére
A Digital Audio-nál beállítottad mi menjen ki a Hdmi-n?
(#17548) < CyberBob
Igazából mindegy melyik verziót rakod fel, ne valami ősrégit, hanem valami újabbat, ez a lényeg, nekem pl. ez van:
Itt a Show/hide filters-nél tudod megadni, hogy az egyes profiloknál melyik menüpontok legyenek egyáltalán jelen, majd a pipával kell őket aktivizálni.
Végül így érdemes beállítani SD anyagok esetén:
[ Szerkesztve ]
-
damojian
csendes tag
Sajnos továbbra sem tudom megszólaltatni a DTS-HD audió sávokat blu ray isok lejátszásánál amióta HDMI-vel van összekötve a GTX460 az erősítővel.Nagy csend honol, DD pedig simán megy.Amíg az alaplapi hangot használtam optikai SPDIF el összekötve az erőlködővel addig a DTS HD audio jelet sima DTS 1500kb/s hanggal problémamentesen lejátszotta.Elkélne e téren egy help.Előre is köszönöm.
-
F34R
nagyúr
Sziasztok nem sok gondom volt és remélem nem is lesz mert nem PC-rő szoktam filmezni. Viszont két alsókategóriás Geforce kártyán hogy mehet fHD film nagy bit sűrűséggel . GF 210 /GF520
-
huskydog17
addikt
Apró hír Splash Pro felhasználóknak:
Most kaptam hivatalos álláspontot a Mirillis-től egy válaszlevélben, amiben arra adnak választ, hogy mi a terv a jövőre vonatkozóan a GPU gyorsított interpolálás téren. A levélben egyértelműen leírják, hogy a Splash Pro majd tartalmazni fog ilyen funkciót, amit a CUDA (NV) és a STREAM (AMD) segítségével szeretnének majd kivitelezni. Ez azonban egyelőre még csak a távoli jövő zenéje, egyelőre a lengyel csapat a Motion funkció kapcsán a képminőség javítását helyezi előtérbe.
Az általam elküldött levélben kiemelten rákérdeztem egy esetleges OpenCL támogatásra, de sajnos erről egy szót sem írnak, vagyis ez még csak tervbe sincs véve, hogy valaha lesz erre az API-ra támogatás. Reméljük a CUDA/STREAM támogatást majd frankón megoldják!
-
spiritex
veterán
válasz
damojian #17538 üzenetére
Ez egy installálható video, hang és felirat dekóder. Minden népszerű tömörítést ismer, így ha az ember nem használja mondjuk az mpc-hc beépített dekódereit, akkor rajta kívül nem kell semmilyen codec pack, mert önmagában mindenre elég.
Akkor van értelme használni, ha az ember olyan lejátszót használ, amelyiknek nincsenek beépített dekóderei, vagy olyant amelyiknek vannak, de pl. madVR renderer-t használ, és élesíteni szeretne az ffdshow-val, mert ugye madVR mellett nem használhatók a shader-ek.[ Szerkesztve ]
-
damojian
csendes tag
Amatőr és láma kérdés tudom : mire használjátok az ffdshow-t ? ez egy installálható hangkodek talán esetleg filter ?
-
Fandango
veterán
válasz
PonPon #17534 üzenetére
En annyit allitottam at hogy az RGB Output levels az untouched, mert a konverziot a madVRnek kell elvegezni nem a dekodernek, igy elkerulve a felesleges konverziot. Illetve nekem nincs HW gyorsitas, mert a proci siman elvegzi ezt.
Ma neztem egy 243mbps 4k felbontasu video samplet, na ott mar akadozott a dologEn az egesz LAV Filters csomagot hasznalom csak ugy mellekesen megemlitem
[ Szerkesztve ]
-
spiritex
veterán
válasz
PonPon #17534 üzenetére
Én a LAV-ból csak a Splitter részét használom, mert nélküle, tehát a beépített splitter-rel valamiért nem jelentek meg a feliratok. Dekódernek pedig vagy ffdshow-t használok az SD filmek élesítése miatt, vagy a 720p filmektől fölfelé, ahol nem kell élesíteni, ott simán a belső dekódereket.
-
tdd587
őstag
válasz
spiritex #17532 üzenetére
Azért eléggé tűkön ültem, hogy mikor fog megakadni, de mindkét film 120 perc fölötti volt, éjfél is volt közben, de akadás semmi, probléma semmi. Tök jó...
A felskálázás is egész jó benne (720p-ről próbáltam web dl sorozatnál), mondjuk azzal annyit nem szórakoztam, valaki írta itt, hogy Spline a tuti, úgyhogy arra állítottam és kész.
[ Szerkesztve ]
-
tdd587
őstag
válasz
spiritex #17468 üzenetére
Nem akarom elkiabálni, de a madVR úgy tűnik megoldotta a problémáimat. Eddig 2 filmet néztünk akadás és mindenféle probléma nélkül. Nagyon állítgatni sem kellett semmit, exclusive módot állítottam be fullscreen-re, kiterjesztett asztalon. 23.976Hz (23Hz) beállít a catalyst-ben, és minden codec belső az MPC-HC-ben. Reclock sem kell.
Természetesen jár a
Nagyon köszi a tippért, ha lesz még gondom, akkor jelzem.
-
PonPon
senior tag
AMD-n próbálgatom a MadVR-t.
Ez alapján próbálom beállítani: Advanced MPC-HC Setup GuideVégignyomom, csak az a problémám, hogy nem igazán akarja használni a GPU-t, akármit állítok itt:
GPU-Z vel nézem, és 10% körül eszi a GPU-t a CPU viszont 100% kiakadva:S
máshol kéne piszkálnom?
-
banderasz77
addikt
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy új rendszer telepítésnél, Win7 x64 + MPC-HC x64 (legjobb képminőségre állítva)+ FFdshow, GT520 legújabb driverrel (max. leterheltség 28-29%), random laggolások vannak. 24p a TV, elvileg mindennek frankónak kellene lennie, mert már volt jó is.
Üdv.
-
OddMan
őstag
Fentebb írtam, hogyha nálam az EVR custom press van kiválasztva, akkor nagyon laggol az mpc-hc menüje. Az x86 és az x64-es mpc-hc is laggol. Ami furcsa, hogyha 50Hz-re vagy 60Hz-re állítom a frissítési frekvenciát, akkor nem lag-ol a menü. Szerintem ez valami nvidia driver bug lehet.
Lenne még egy kérdésem, a registry-ben hol lehet azt beállítani, hogy amikor megváltoztatom a képernyőm felbontását, akkor ne 15 másodpercig várjon amíg visszaáll az előző állapotba a felbontás, hanem mondjuk 30 másodpercig?
Sajnos a vetítőm nagyon lassan szinkronizál rá a videojelre, ezért át kellene állítanom ezt, mondjuk 25-30 másodpercre.[ Szerkesztve ]
-
damojian
csendes tag
Sziasztok,
Az a problémám hogy blu ray lejátszásnál valahogy nem mindig hallom a DTS-HD hangsávot.
EVGA GTX 460 - HDMI 1.4 - Sony STR-DH520 és Total Media Theatre a lejátszó.Gyakorlatilag az erősítő ki is írja hogy DTS-HD hangjelet kap, és iso-ból is húzom be a blurayeket, mégis valamelyik szól valamelyik pedig hang nélkül játszódik le.A dolby digital hangsávokkal nincs baj.Korábban amikor SPDIF en keresztüli kapcsolatot használtam az alaplapi chipből akkor a DTS-HD audiot a sima DTS 1500kb/s maggal visszakonvertálva játszotta le.Szóval nem igazán értem miért szól valamelyik, valamelyik meg nem, volt már vkinek hasonló tapasztalata? Ill. mit javasoltok ? -
törölt tag
Ááh, ez volt az első tippem
-
törölt tag
válasz
damojian #17520 üzenetére
Nálam sajna semmi ilyesmi beállítás nincsen a TV-n, hiába bújom a manualt. A leírásban szereplő felbontás értékek sem stimmelnek, a menü is minimális, szóval még nem jöttem rá, hogy lehetne ezt változtatni. Ha meg a HDMI aktív, ott semmit nem tudok állítani.
Spiritex módszere meg nálam pl nem jó, mert egyszerűen nincsen a driveremben olyan opció, ami nála működik, pedig elvileg a driver verzió ugyanaz, bár neki újabb videokártyája van.
Tényleg, Spiritex: nálad hogy lett angol az nvidia control panel?
[ Szerkesztve ]
-
damojian
csendes tag
válasz
#54715584 #17519 üzenetére
Nálam az oldotta meg hogy az LCD tv beállításaiban bekapcsoltam a játék módot.persze ez az opció csak standard üzemmódban elérhető dynamikusban sajnos nem.Nekem Samsung van és ha így állítom be a sötét részek is jól láthatóak és elkülönülnek.Azt hiszem erre gondoltál.Az NVIDIA driverben semmit nem találsz ehhez.
-
törölt tag
Sziasztok
WonderCSabo: nem tudsz megoldást arra esetleg, hogy a TV-n miért veszhetnek el a sötétebb részek?
Elvileg az biztos, hogy a Hz-ekkel van a probléma. De ha nem a natív felbontást választom - ami csak 60Hz - hanem másik, nagyobb felbontást, akkor 24,25,29,30 és 50Hz/fps-en is jó a képminőség, látszanak a részletek, csak ilyenkor vagy kisebb területen látok több részletet, vagy nagyobb területen kisebb részletet. Szóval vagy nagyít a tv vagy kicsinyít.
De ha HDMI módban vagyok, a fényerőn és kontraszton kívül nem tudok semmit sem állítani
De a natív 60Hz-en egyszerűen olyan a kép, mintha a színtartomány egy része elveszne..Már az nvidia support sem tud velem mit kezdeni, pedig elvileg ismert ez a probléma, de a google sem segít
[ Szerkesztve ]
-
WonderCSabo
félisten
válasz
banderasz77 #17517 üzenetére
A BElső szűrőkben duplakatt az AC3-ra és ott tudod beállítani az SPDIF-et. Mondjuk valszeg ez HDMIre nem vonatkozik, azt FFDshow audió dekóder tudja.
-
banderasz77
addikt
válasz
WonderCSabo #17514 üzenetére
Szia!
Ezt megtettem, viszont a HDMI-n keresztül nem megy ki a bitstream hang, csak a sztereo PCM. Mit kell állítani?
Üdv.
-
zoltanz
nagyúr
válasz
WonderCSabo #17514 üzenetére
Mondjuk nagyon rossz minőségű vagy alacsony felbontású vidinél (~320/240) jön meg a hatása, (átlagos monitoron lejátszva pl ) sztem ennek.
[ Szerkesztve ]
-
WonderCSabo
félisten
válasz
banderasz77 #17513 üzenetére
Átméretezőt Bicubic A -1 re állítsd, ezen kívül semmit.
-
banderasz77
addikt
Sziasztok!
MPC-HC Home cinema alap beállításain mit variáljak, ha a legjobb képminőséget szeretném? GT520-as van a gépben.
Köszi!
-
damojian
csendes tag
Szisztok.
Most tudtam meg hogy csak az 1.4es HDMI kábel képes a DTS HD hangjelet továbbítani.
Kérdésem az lenne hogy az EVGA GTX460 Superclocked vga képes e ezt a hangformátumot leadni ténylegesen, vagy továbbra is csak a DTS 1500kb/s os magot fogja továbbítani.Erősítőm kezeli a formátumot.Még egy kérdés hogy ilyenkor az alaplapi hangcsip kever vagy a vga-n is van hangcsip ??? Alaplapon az Asus P5Q Deluxe Adi2000-es alaplapi hangcsippel.Egyébként szívás hogy SPDIF outon nem képes kimenni a DTS HD hangformátum. -
Fandango
veterán
válasz
OddMan #17508 üzenetére
A codec vagy decoder nem azert felel hogy a kep szebb legyen, az a video renderer dolga.
Az ffdshow tul sok beallitast tartalmaz, el lehet benne veszni, aki nem igazan tudja mit miert allitgasson annak meg foleg. En jobban kedvelem az egyszerubb de megis minosegi dolgokat ezert hasznalok LAV-t es madVR-t.
Legyegeben az ffdshow es az LAV is ugyan arra epit, az alapjuk az ffmpeg libavcodec, de megis mas a megvalositas. -
-
spiritex
veterán
-
Fandango
veterán
-
spiritex
veterán
válasz
OddMan #17503 üzenetére
A resize-al óvatosan kell bánni, mert tényleg sokat teszteltem, és arra jutottam, hogy életlenebb lesz a kép, mintha maradna az SD felbontása a filmnek.. 720p-nél meg felesleges beavatkozni.
Az ffdshow sharpen-jének pedig csak akkor van létjogosultsága, ha az ember madVR-t használ, és nem lehet mellette shader-eket használni. Mert az mpc-hc élesítő shader-je bőven elég.[ Szerkesztve ]
-
Fandango
veterán
LAV Filters 0.50.1
LAV Splitter
- Fixed Stream Detection on some Blu-rays with short Logo clips before the main movie
- Fixed a crash when processing invalid/broken PGS subtitlesLAV Video
- Fixed a crash on dynamic format changes (stream change, Blu-ray clip change) -
Fandango
veterán
válasz
OddMan #17496 üzenetére
Szia!
Nem tudom mit hasznalsz ffdshowbol, de gyanitom, hogy feleslegesen van fenn, inkabb kapcsold be az LAV Filtersben a decodereket. Az MPC-HC lassu reagalasa nem tudom mitol lehet, de tegyel egy probat a 32bites verzioval is, hatha ott nem lesz gond.
LAV Filtershez javaslat:
MPC-HCban kapcsold ki az osszes source es transform filtert, kapcsold ki az audio switchert is, illetve ellenorizd, hogy az external filters reszben az osszes LAV komponens legyen prefer-re allitva.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
● A topicban tilos a warez mindennemű formája!
Ennek értelmében nemkívánatos témák:
- filmek, sorozatok torrent- és egyéb letöltőoldalakon való fellelhetősége
- ki, mit, hogyan, mikor, milyen minőségben warezolt magának
- a különféle release-ek, illetve az azokat készítők munkásságának kitárgyalása
- másolási és egyéb védelmek kikerülése, rip-készítés, letöltött tartalmak konvertálgatása, szerkesztése
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Ubiquiti hálózati eszközök
- Spórolós topik
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- Interactive Brokers társalgó
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Bemutatta az Apple az iPhone 16e-t
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- További aktív témák...