- Honor 200 Pro - mobilportré
- iPhone topik
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Bemutatta az Apple az iPhone 16e-t
- Január 30-tól Magyarországon is kapható a Vivo X200 Pro
- Végre bemutatkozott a Google Pixel 4a
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
huskydog17
addikt
Splash 2.6 is now available for download!
- NEW FEATURE: Added HDR and HDR10 playback support (HDR monitor, Windows 10 and DirectX 12 compatible GPU is required) -
huskydog17
addikt
UHD != HDR
HDR nélkül is van élet, ahogy UHD nélkül is, HDR nélkül is lehet 4K filmeket nézni. Sajnos a topic címe valamiért át lett nevezve, számomra érthetetlen okoknál fogva. Korábban sima HD és FullHD témát is ki lehetett itt vesézni. Sajnos nem találom a sima HD/FullHD topicot.
-
huskydog17
addikt
válasz
Fandango #28025 üzenetére
EVR Custom Renderer utálja a 60fps videókat (natívan és interpolálva is), tonna számra vannak akadások, olyan, mintha droppolná a frameket a DXVA ellenére, pedig a stat szerint minden rendben, ergo a stat is megbízhatatlan, mert egyértelműen látni a sok akadást. Sima EVR alatt jobb, de ott ugye nincs shader támogatás.
DmitriRender mellett pedig borzalmas a Custom Renderer, oda csak sima EVR jó. Szerencsére a PotPlayer is sokkal fejlettebb e téren. -
huskydog17
addikt
HDR támogatás majd a 3.0 verzióban lesz, ebben még nincs.
Azért jó, mert:
- modern, szép, átlátható GUI (emlékezzünk, hogy a VLC maga a káosz e téren)
- kiváló teljesítmény és reszponzivitás
- kiváló saját dekóder és leképző (itt nem léteznek mikroakadások, mint MPCHC alatt)
- ez az egyetlen olyan freeware, aminek saját integrált interpolációs technikája van
- további képjavító algoritmusok, melyeket pofon egyszerű kezelni és a mértéküket is finomhangolni lehet (nem csak be és kikapcsolni lehet, mint a MPCHC-nál)
- SmartSeekEzeken kívül még sok más pozitívuma van, nekem ezek a legfontosabbak
-
huskydog17
addikt
Óriási hír!
Mostantól teljesen ingyenes, azaz freeware a Mirillis Splash Pro
Minden korlátozást eltöröltek, minden funkció alapból elérhető. Ezzel együtt kijött a 2.3.0 verzió ami többek között javította a 4K HEVC Main10 lejátszást AMD VGA-kon. Ezt leellenőriztem és bizony hibátlanul megy: [kép]
Lehet tölteni a hivatalos weboldalról.
Mirillis ennyit írt még FB-on:
"Hi guys! This is a big day for us because we have decided to change the model of further Splash development. First of all, we want to thank everyone who supported Splash since 2010. If it weren't for you, this company wouldn't even exist.
We have the feeling that Splash is highly underrated thus we had to take drastic measures and make it freeware. All users who have a valid Splash license are entitled to free Action! license via the form on our website. If you like Splash then please recommend it to your friends.
Thank you!Below is the list of changes in the new Splash 2.3.0:
- Added Dolby Digital Plus and Dolby TrueHD support
- Added video rotation using 'R' hotkey
- Added pinning control panel using 'E' hotkey (in windowed mode)
- Fixed HEVC and HEVC 10-bit decoding on AMD GPUs
- GUI improvements"Vagyis, akinek van Splash Pro fizetős licence, az kap egy Action licencet ajándékba.
[ Szerkesztve ]
-
huskydog17
addikt
Sok évnyi tetszhalott állapot után a Splash Player feltámad poraiból, a Mirillis ismét elkezdte fejleszteni a Splash-t, érkezik a 3.0 verzió az alábbi finomságokkal:
- Windows XP/Vista support will be dropped
- Port from DirectX 9 to DirectX 11/Vulkan
- Full HEVC support
- AV1 support
- Improved subtitles support
- Missing audio codecs will be added
- Plugin system for custom Audio/Video/Demux
- DVB improvements (TV channel list with station logos etc.)
- Motion2 for 4K
- HDR support -
huskydog17
addikt
Megnéztem, van hátrány: nálam az MPC-HC-ban (1.8.2) a D3D11 kizárólag copy-back módban működik, pontosabban nem működik. Ha D3D11-et állítom be, ugyan elindulnak a videók, viszont D3D9-ben, cserébe a copy-back aktív, akár automatán van, akár nem. A copy-back kb. 3-4-szeresére emeli a CPU terhelést.
FullHD alatt néztem AVC mellett, native esetén átlag 2% a CPU terhelés, copy back alatt 8%. Szóval nem elég, hogy sokkal magasabb a CPU terhelés, még nem is működik megfelelően, mert továbbra is DX9-ben fut.Szerencsére engem nagyon nem izgat a dolog, mert egyrészt ritkán nézek filmeket, másrészt ha nézek, akkor nem ezzel a lejátszóval, mert továbbra is egy rakás sz*rnak tartom az EVR Custom leképzőjét (natív 60 fps videókban iszonyatosan droppolja a frameket. Sima EVR alatt ugye pedig se shader, se felirat támogatás, így nálam ez a lejátszó kiesett.
D3D11 mód PotPlayer alatt gond nélkül működik, vagyis se driver, se VGA gondom nincs. Továbbá itt 60fps videókban semmi framedrop nincs, tökéletesen smooth, akár D3D9, akár D3D11 módban (eddig is így volt).
#26872 pinnacle: Sajnos a PotPlayer-ben az előnézeti kép iszonyatosan magas CPU terhelést generál, függetlenül a leképzőtől, nagy valószínűséggel ezért nem aktív alapértelmezetten. Splash csúnyán elhanyagolta a Mirillis, egyáltalán nem foglalkoznak már vele hosszú ideje, szerintem azt már nem érdemes használni, mivel minden téren óriási lemaradásban van.
A GTX750 amúgy a 4K-val is megbirkózik. Ha a 4K anyag HEVC, akkor ott a CPU-nak valamennyit dolgoznia kell mert a GTX750 ott hibrid dekódolást tud, ha erre még aktiválod a PotPlayer CPU zabáló előnézeti kép funkcióját, akkor bizony nem csoda, hogy a képeden található dolog történik, főleg mert a 4330-as i3 nem egy izom CPU.
Itt szerintem vagy maradsz a FUllHD+előnézet kombónál vagy 4K alatt kikapcsolod az előnézeti képet. Nálam a 2.1.0-as Splash egyáltalán nem jelenít meg előnézeti képet. Ha nagyon érdekel ott, esetleg megkérdezheted a Mirillis support-ot, de nem számítanék pozitív válaszra egy abandoned terméknél.[ Szerkesztve ]
-
huskydog17
addikt
Na és ha a képletből kivesszük a madVR-t? Milyen hátrányt szenved el az a felhasználó Native DXVA-val, ha nem használ madVR-t?
PuMbA: Köszi, de úgy értem, hogy mai VGA-kal a DXVA Native és D3D11 dekóder között pontosak mik a különbségek, ha a felhasználó nem használ madVR-t.
[ Szerkesztve ]
-
huskydog17
addikt
"Azért sok hozzászólás kezdődik azzal, hogy vettem egy Sapphire-t és lefagy, nem ismeri föl stb"
Ebből végképp nem szabad általánosítani. 10-ből ált. 9 hiba user error, de min. 8
A különböző webshopokban is nagyon jók (pozitívak) mind a Sapphire mind az XFX kártyái, semmilyen alapja nincs annak, hogy ezekkel bármilyen szériahiba lenne.
Az kétségtelen,m hogy az MSI esetében a Gaming a legjobb, de azt már nem is kapni szinte, illetve ha kapni, horrorisztikus felára van a többihez képest. Az Armor és az Aero ITX változatok is hibátlanul mennek, semmi gond velük, vagyis összegezve:
Mindegy melyiket veszi a user. -
huskydog17
addikt
válasz
Norby-007 #26080 üzenetére
Ha a videó H.264-ben van kódolva, akkor gond nélkül, ugyanis a 980Ti csak H.264 esetén ismeri a 4K gyorsítást. HEVC gyorsítást elvileg szoftveresen lehet rajta kényszeríteni (stream processzorokon), azt nem tudom, hogy van-e olyan szoftver, ami képes erre.
Radeon 380X pedig ugyanez: H.264 esetén működik a 4K gyorsítás, de csak ott
-
huskydog17
addikt
válasz
koppasz1986 #25767 üzenetére
Ja most látom, hogy elvileg RX480-as kártyád van. Így viszont működnie kell, amikor GPU Not Enabled van, akkor az a szükséges DAT fájl hiányára utal. Biztosan így csináltad?
Ha igen, akkor még ezt kéne még egyszer leellenőrizni. Eddig mindenkinek működött.
Ha nincs benne a listában, akkor csak hozzá kell adni a Registry-hez a RegisterFilter elindításával.
[ Szerkesztve ]
-
huskydog17
addikt
válasz
koppasz1986 #25767 üzenetére
Légyszi írd le a videokártyád pontos típusát, mert nincs az adatlapodon!
-
huskydog17
addikt
válasz
kalidor55 #25765 üzenetére
Biztos vagyok benne, hogy félreértettél itt valamit!
Én kizárólag a DmitriRender-ről beszéltem. Te teljesen más témáról, mivel egy GT210-en nem működhet a DmitriRender.Csak arról volt szó, hogy DmitriRender esetében ez EVR Custom leképző nem optimális, mert ott apró akadozások előfordulhatnak.
[ Szerkesztve ]
-
huskydog17
addikt
válasz
nemethchek19 #25756 üzenetére
Sehogy. Szinkronos filmeket nézek EVR-rel. Ha esetleg feliratos cuccot akarok nézni, akkor PotPlayer.
-
huskydog17
addikt
válasz
nemethchek19 #25754 üzenetére
Nálam Custom alatt sok mikroakadozás volt/van, ezért nem használom azt. Ha te elégedett vagy az eredménnyel, akkor minden rendben. Most amúgy jobb, mint Sync Renderer esetében? Nálad nincsenek apró akadások, frame dropok? Ezt főleg a lassú kameramozgásoknál lehet észlelni a legkönnyebben.
[ Szerkesztve ]
-
huskydog17
addikt
válasz
nemethchek19 #25752 üzenetére
Az nem jó a Dmitri-hez, annál még az EVR Custom is jobb, de a sima EVR a leggyorsabb leképző. Hátránya a sima EVR-nek, hogy feliratot nem tud kezelni.
-
huskydog17
addikt
válasz
nemethchek19 #25750 üzenetére
Érdekes, mert ezzel nem kéne. Nálam még egy Radeon 7770 is vitte a FullHD-t 60-on, így egy RX560-nak nem kéne problémáznia. Próbáltad MPCHC alatt a sima EVR leképzőt? Az a leggyorsabb, ha azzal is akad, akkor PotPlayer.
-
huskydog17
addikt
válasz
nemethchek19 #25747 üzenetére
Mivel így 60 helyett csak 50 fps-t kell számolnia, így azonos erőforrás nyilván gyorsabban végez a számolással, Én évek óta 60 Hz-en használom és hibátlanul működik, nincs semmi akadás. Sose próbáltam 50-en ,mert én nem 50 fps-en, hanem 60fps-en szeretek filmet nézni.
Amúgy nem egészen értem, hogy pontosan mit értesz az alatt, hogy jobban fut és azt sem értem hogyan számoltad ki a 4,17%-ot, de szerintem ez azért lényegtelen, mert a DmitriRender minden esetben úgyis teljesen automatikusan vezérli a számításokat, hogy a célzott framerate meglegyen. Egy gyengébb hardverrel nyilván kevésbé lesz jó a minőség, mint egy combosabb GPU-val, mert mindkettőn a sebességet próbálja tartani.
Ma azonban még egy nagyon öreg és gyenge VGA is elbír vele 720p-ben. -
huskydog17
addikt
válasz
nemethchek19 #25608 üzenetére
Hali!
-
huskydog17
addikt
válasz
TriX2010 #25405 üzenetére
Elméletileg a több színadat miatt szebb a kép, de értelemszerűen ez csak akkor látszik, ha 10 bites kijelzőn nézed a filmet. Fogalmam sincs mekkora a különbség, mert még nem láttam élőben összehasonlítást.
Talán a többieknek van tapasztalatuk e téren. Azt tudom, hogy számomra a 8 bit is bőven tökéletes, én konkrétan egy 32 colos 720p TV-n nézem a 720p 8 bites filmeket és számomra gyönyörű a kép, úgyhogy én egy ideig nem szállok fel a 10 bit vonatra.
-
huskydog17
addikt
válasz
TriX2010 #25397 üzenetére
Légyszi próbáld meg MPCHC alatt is, mert az IGP-nek vinnie kéne a 4K videókat gond nélkül.
Amint feltelepítetted az MPCHC-t, a beállításokban a dekódernél kapcsold be a DXVA-t és pipáld ki az UHD checkbox-ot.
Arra is figyelj, hogy a legfrissebb Intel driver legyen fent a notin!#25399 PuMbA: Biztos vagy ebben?
[ Szerkesztve ]
-
huskydog17
addikt
válasz
misi021 #25376 üzenetére
Kíváncsiságból kipróbáltam a MPC-BE verziót (legújabb a hivatalos oldalról), de nálam működik a Dmitri itt is 4K alatt képhiba nélkül. Igaz, én a két EVR leképzővel néztem meg, de működik, bár azt gyorsan le kell szögeznem, hogy a lejátszó így nagyon instabil, szerintem 4K esetében hanyagold ezt a szoftvert és maradj a sima MPCHC-nál, ahogy írtad is, ott minden ok. Akkor miért szenvedsz a BE verzióval?
-
huskydog17
addikt
válasz
misi021 #25364 üzenetére
Ez a hiba csak HDR filmek esetén jön elő vagy non-HDR videóknál is jelentkezik? Ezt a fájlt beraktad a helyére? Bár elvileg ott kell lennie, mert máskülönben a videó el sem indulna.
Próbaképp megnéztem egy 4K videót, nálam hibátlanul megy 4K alatt is a Dmitri, de én non-HDR-t szedtem.
madVR be van kapcsolva nálad? Ha igen, nézd meg sima EVR leképzővel, hogy úgy is jelentkezik-e a probléma. -
huskydog17
addikt
-
huskydog17
addikt
válasz
kory23 #25085 üzenetére
Pénzkidobás lenne, főleg az RX 570, 580, melyek most horror áron vannak, nem éri meg őket. Kevesebb pénzért kapnál egy GTX 1060-at, de az is overkill filmhez.
DmitriRender esetén persze, hogy melegszik, hiszen 3D órajelre kapcsolj a GPU-t, kemény OpenCL számolás megy, de nem terheli jobban a VGA-t, mint egy játék.
Ha FullHD (1080p) filmeknél alkalmazod a DmitriRender-t, akkor egy 128 bites VGA bőven elegendő, saját tapasztalat. 4k-hoz már nem biztos, hogy elegendő lesz, de ez sem biztos, nem teszteltem 4K alatt.
Annyit tudok biztosra, hogy 1080p filmek esetén a 7770-es Radeon gond nélkül vitte a 60fps-t.Amúgy a jelenlegi R9 380-as bőven elég erős, az 256 bites.
Ha ezzel van akadozás, akkor egyrészt a DmitriRender mellé NEM szabad használni a madVR-t, másrészt próbáld ki a sima EVR leképzőt (nem a customot), mert a sima EVR a leggyorsabb, én is ott használom, mert itt megy a legszebben.Szóval a jelenlegi 380-as kártyát nagy butaság lenne lecserélni, hidd el! A Tonga GPU ráadásul !k-ban is támogatja a DXVA-t. Az egyetlen hátránya, hogy nem képes hardveres gyorsítani a HEVC-et és VP9-et, bár filmek terén ezt nem nevezném hátránynak, mert a filmek legalább 90%-a AVC-t használ (bár lehet így is alul lőttem az arányt). Ha te úgyis csak AVC kódolású filmeket nézel, akkor totál felesleges és pénzkidobás lenne lecserélni azt a kártyát. A melegedés önmagában addig nem gond, amíg nem üvölt a hűtése.
A Nitro Dual-X hűtő úgy tudom nem hangos még terhelés alatt sem. Amúgy pontosan mennyire melegszik? Ha felmegy kb. 70 fok környékére, az teljesen normális, mert terhelést kap a VGA (mintha játszanál).
-
huskydog17
addikt
válasz
nemethchek19 #25061 üzenetére
Fontos szabály: a DmitriRender-t NE használd a madVR-el együtt!!!
Mindkettő nagy terhelést ad a GPU-nak és ha együtt vannak, nos el lehet képzelni, hogy akkor miért van frame drop. Ez olyan, mintha egyszerre eresztenéd rá a VGA-ra az AC Origins-t és a Wolfenstein 2 New Colossus. Külön jól működnek, de egyszerre a kettő már nem. Vagy az egyiket vagy a másikat használd, de ne mindkettőt egyszerre!
Amúgy madVR-ben nincs interpoláció? Az a smooth motion nem az?
#25062 Márton: Nálam működik MPCHC alatt. Kapcsold be a DXVA-t HEVC-nél is a legújabb verzióban, valamint pipáld ki a 4K-t is ha nincs, lényeg, hogy működjön a hardveres gyorsítás.
[ Szerkesztve ]
-
huskydog17
addikt
válasz
nemethchek19 #25057 üzenetére
Az akadás azért volt, mert a DmitriRender a HD4600-at használta, mert a hivatalos oldalon lévő verzió még nem ismeri a Polaris és Pascal GPU-kat, ezért írja, hogy GPU not enabled.
Ezt a leírást kövesd és ha megvagy, akkor még az alábbi lépéseket kell megtenni (ezt kizárólag AMD kártya esetén szükséges):
Menj ebbe a mappába:
c:\AMD\_videocard_drivers_version_\Packages\Drivers\Display\*_INF\*\1. Másold a "amdocl64.dll" fájlt a C:\Windows\System32 mappába
2. Másold a "amdocl.dll" fájlt a C:\Windows\SysWOW64 mappábaEzek után menni fog.
-
huskydog17
addikt
válasz
nemethchek19 #25039 üzenetére
A BlueSky nagyon gyengén muzsikál, nem bír stabil 60fps-t számolni, brutálisan sok frame-t eldob, ezért látod jól, hogy bizony nem folyamatos alatta a mozgás. Tudtommal jelenleg csak a BlueSky használ FluidMotion-t, de ha 60fps-en akarsz nézni videókat, akkor a legjobb megoldás DmitriRender. Ég és föld a különbség a DmitriRender javára, tégy vele egy próbát!
Bár a DmitriRender nem ingyenes, de van egy 30 napos próbaidőszak hozzá. -
huskydog17
addikt
válasz
misi021 #24899 üzenetére
Az AppData mappa rejtett elem, kapcsold be a rejtett elemeket, hogy azokat mis mutassa a fájlkezelő.
Amúgy meg lehet nézni: amikor elindítasz egy filmet aktivált DmitriRender-rel, akkor az értesítési területen megjelenik egy kis háromszög. Normális, azaz megfelelő működés esetében ez zöld. Arra jobb egérrel kattints rá, majd válaszd a Help funkciót. Ekkor megnyitja az alapértelmezett böngésződet és annak címsorában szerepel az elérési útvonal.
-
huskydog17
addikt
válasz
misi021 #24897 üzenetére
Most látom, hogy Pascal kártyád van. A 3-as verzió nem támogatja a Pascal/Polaris kártyákat, de semmi gond, mert van egy public beta build, ami nevével ellentétben szintén stabil és támogatja az említett két architektúrát.
Töltsd le ezt a fájlt, majd helyezd a DmitriRender mappájába
(c:\Users\your_windows_user_name\AppData\Roaming\DmitriRender\)Ezt követően mennie kell!
Ez egy hivatalos build, csak még nincs fent a hivatalos weboldalon, mert az 2015 óta nem lett frissítve sajnos.
Ezt a dat fájlt nyugodtan szabad terjeszteni amúgy, beleértve a linket is. Nekem is csak ezzel működik RX470-en.
[ Szerkesztve ]
-
huskydog17
addikt
válasz
misi021 #24895 üzenetére
Akkor használd a 64 bitest, nálam ott sem volt soha semmi gond.
Igen, 10 euróba kerül, de ezért lifetime licencet kapsz. Én két licencet is vettem, mert egyet csak egy gépen lehet használni. Vettem a régi notira is egyet, mert azon szoktunk a családdal filmezni és az 720p-ben bírja a 60 fps-t.
Nekem sajnos nincs 4K filmem, bár nincs is rá szükségem, én 720p-ben a legtöbb dolgot, ha az nincs csak akkor megyek 1080p-re, így nem tudom lecsekkolni, hogy nálam 32 biten megy-e az UHD. Majd próbálok szerezni mintát.
-
huskydog17
addikt
válasz
misi021 #24893 üzenetére
DmitriRender telepítője automatikusan feltelepíti mindkét verziót és a fent lévő lejátszótól függően aktiválja a megfelelőt.
Vagyis ha a gépeden egy 64 bites MPCHC van, akkor a DmitriRender telepítője felrakja a 32 és 64 bitest is a rendszerbe, de a 64 bitest fogja neked aktiválni a lejátszóban.
Én 32 bitest használok, mert Dmitri (DmitriRender fejlesztője) ezt ajánlotta MPCHC esetén, mivel a 64 bites MPCHC-nál problémák fordulhatnak elő (a 32 bites stabilabb). -
huskydog17
addikt
válasz
misi021 #24889 üzenetére
Helló!
MPC-HC-ben is lehet egész mappát lejátszani. Itt szerintem senki nem fog tudni segíteni VLC téren, mert olyat senki nem használ.
60 FPS terén szerintem az SVP messziről kerüld el, az egy szutyok fos, meg sem közelíti a valós 60 fps-t, még a 4.2 sem! Most próbáltam RX470-el a legújabb 4.2-es verziót és továbbra is egy hulladék az SVP, 60 fps-t meg sem tudja közelíteni, rengeteg frame-t eldob, miközben kíméletlenül gyilkolja a CPU-t. "Csak" FullHD filmet eresztettem rá, de már ott is teljesen megölte a 3470-es CPU-t úgy, hogy az RX470-et is használta. Ekkora trehány interpoláció nincs még egy. Az SVP-nél még a BlueSky is ezerszer többet ér.
Ha normális és egyben jó minőségű, valódi 60fps interpolációt akarsz 4K támogatással, akkor kizárólag a DmitriRender jöhet szóba, bár igaz, hogy ez nem ingyenes, viszont van ingyenes próbaidőszak. Jelenleg ez a legjobb interpolációs technika PC-re.
Amit az SVP csinál, az nem 60fps, hanem egy rossz vicc.
-
huskydog17
addikt
Tudom, hogy PC-n alapból nincs (ennyire azért nem vagyok dumb a témában).
Ha PC-n interpolációt alkalmazol, akkor a szoftveres technikák általában 60 fps-t célozzák meg, legalábbis a jobb minőségűek, de van, ahol meg lehet adni 48-at target-nak."TV esetén az interpoláció mindig 100fps-re (50fps-esetén) vagy 96 fps-re (24fps esetén) interpolál"
Na erre voltam kíváncsi, akkor igazam volt, köszi!Legalábbis a jobbaknál így lehet, mert vannak olyan TV-k, melyek interpolátora nem bír ennyit.
-
huskydog17
addikt
válasz
gorbep #24419 üzenetére
Köszi, tudom mi az az interpoláció, én is kizárólag így nézek filmeket egy jó ideje.
#24420: Úgy értem, hogy ugye az 50fps keretben van benne a 24 fps film, amit a TV vagy PC interpolálni tud, vagyis új képkockákat számolnak ki, de ez esetben értelemszerűen és logikusan több lesz, mint 50, mert a kerethez még plusz képkockát számol. Feltételezem az adott interpolációs algoritmustól/beállítástól függ, hogy mekkora legyen a target framerate interpoláció esetén.
Ha például egy algoritmus a 60 fps-t célozza meg, akkor ugye elvileg csak +10 képkockát kell számolnia, de film esetén az túl kevés lenne, mert azok ugye 24-el mennek, de egy 50 fps keretben. Vagy esetleg az adásjelben van valami információ, ami megmondja a TV-nek, hogy "ez most egy 24 fps forrás"?Bocs az értetlenkedésért, de engem ez az 50 fps zavar meg és hogy eltérő sebességű műsorok vannak, mert ugye PC-n egyszerű, ott nicns ez az 50-es keret, ott annyit számol amennyi kell a 60-hoz és kész.
-
huskydog17
addikt
-
huskydog17
addikt
Akkor valószínűleg más tartalmat nézünk, mert én TV-ben kizárólag a Viasat Nature-nél láttam 50fps-t, sehol máshol. Ezt nem csak én látom így. Az is lehet, hogy tartalomfüggő a dolog.
#24411: Szoftveres rásegítés teljese más tészta, azt ne keverd ide, itt kizárólag arról beszéltem, hogy a TV maguktól mindenféle trükk és képjavító technológia nélkül mekkora sebességet állít elő, lásd linkelt hsz.
Az én TV-m sajnos nem ír sebességet, csak felbontást.
[ Szerkesztve ]
-
huskydog17
addikt
Lejárt a szerk. időm.
a doksiban (5-6. oldal) még ilyenek is szerepelnek:
"It needs to be recognised that most international HDTV-events are made in either 1080i/25 or
1080i/29.98 (for 60 Hz countries). "
" 1080i/25: 25 full frames per second or 50 half frames (known as fields) with each field having 540 lines and 1920 pixels per line."Engem is igazol.
-
huskydog17
addikt
Pedig 25-öt kapsz, itt is megerősítik.
De azonnal lehet látni leginkább a vízszintes kameramozgásoknál, hogy akad, saját szememmel látom, hogy nem 50! -
huskydog17
addikt
Te szerintem a félképek sebességére gondolsz, 50 field/másodperc, de én egy teljes frame-re gondoltam, így jön ki a 25 és az NTSC esetében a 30.
" NTSC is used with a frame rate of 60i or 30p whereas PAL generally uses 50i or 25p; both use a high enough frame rate to give the illusion of fluid motion." ([link])
Interpoláció nélkül a TV műsorok ugyanúgy szaggatnak, mint egy DVD vagy BR film.
"Main Level means that up to 720x567 pixels at 25 Hz (the TV standard frequencies used in Europe) or up to 720x480 pixels at 30 Hz (the TV standard used in North America) are supported with either 4:3, 16:9, or 2.21:1 aspect ratio." ([link])
-
huskydog17
addikt
válasz
Törzsúr #24327 üzenetére
Igen, ahogy kolléga is mondta, a VLC-t felejtsd el, ott alapértelmezetten kikapcsolják, bár ott is van rá lehetőség a használatára, de az a progi nem igazán ajánlott kategória. Ki tudja milyen fos DXVA implementációt raktak bele.
MPCHC Ezt tessék használni.[ Szerkesztve ]
-
huskydog17
addikt
válasz
Törzsúr #24324 üzenetére
De miért a CPU-t izzasztod, amikor ott a DXVA? Csak egy 4K ready GPU kell és kész. Onnantól teljesen mindegy milyen CPU van ott. Úgy látom neked egy Geforce GTX 950-ed van. Ez a VGA a GM206-os GPU-ra épül ami gond nélkül viszi a 4K-t AVC és HEVC alatt. Annyi a teendőd, hogy DXVA-val játszod le a filmet és problem solved, nem kell CPU-t cserélni emiatt.
[ Szerkesztve ]
-
huskydog17
addikt
Ott a review írja is, hogy a Blu-Ray kiadás ilyen, egyszerűen nem törődtek a képminőséggel, nem ez az első ilyen eset, több olyan film van, ahol csak fogták az egykori DVD kiadást és felkonvertálták miközben extrém mennyiségű film grain is volt rajta, az ilyen szemetekkel nem tudsz mit tenni, ez a legszebb kiadás, nem a te forrásod a rossz, hanem a filmstúdió nem foglalkozott vele.
"The Blu-ray edition does offer inherent qualities that allow it to best the standard DVD -- edges are sharper, colors are bolder, contrast is brighter, and black levels are deeper -- but noise is more prominent, skintones are oversaturated, and delineation is terribly mediocre. All things considered, fans will be disappointed and newcomers will wonder if something is wrong with their discs."
-
huskydog17
addikt
Sikerült beüzemelni a DmitriRender-t a legújabb AMD driver-en is, ehhez kicsit trükközni kellett az OpenCL driver fájlokkal, de működik, jelenleg 17.2.1 alatt használom a DmitriRender-t és működik, nagyon örülök ennek! Eddig csak régi driverekkel ment, de Dmitri folyamatosan próbálja életre kelteni a frissebb drivereken, csak sajnos az AMD minden új driver-rel tönkreteszi a munkáját.
-
huskydog17
addikt
Próbáld meg a Splash 2.0-t, talán ott jobb lesz!
-
huskydog17
addikt
válasz
Kolosszus01 #23996 üzenetére
Akkor nem szóltam. Ez esetben sajnos nincs ötletem.
-
huskydog17
addikt
válasz
Kolosszus01 #23994 üzenetére
MPCHC indít
Beállítások/Belső szűrők/Audió-váltó
Itt a "Normalizálás" és "Hangerő visszanyerés" mellett tedd be a pipákat majd OK.Légyszi használd a szerkesztés funkciót a fórumban, köszi!
[ Szerkesztve ]
-
huskydog17
addikt
válasz
Kolosszus01 #23966 üzenetére
Szia!
MPCHC alatt a Normalizálás+Hangerővisszanyerés párost próbáltad már?
-
huskydog17
addikt
válasz
SpongyaBob #23909 üzenetére
Miért akarod erőltetni a PowerDVD-t, főleg ha egy ingyenes termék jobban működik nála?
Ha MPCHC alatt minden jó, akkor miért nem azt használod? -
huskydog17
addikt
válasz
gorbep #23847 üzenetére
Igen, a Haswell-től felfelé van Inten IGP-hez támogatás, de itt egyrészt nagyon kötöttek a feltételek, másrészt egy Intel IGP sebessége a béka segge alatt van, így az interpoláció minősége is olyan lesz valószínűleg, de mindenképp érdemes tenned vele egy próbát, ugyanis engem is érdekelne, hogy hogyan teljesít.
Ne haragudj, de nem fogok AviSynth-et tesztelgetni, egyszer tettem meg, egy életre megbántam. Nincs az a pénz, amiért én azt az elavult fost még egyszer felrakjam bármilyen gépre (no offense). Majd akkor jöhet szóba nálam, ha már semmilyen 3rd party szemét nem kell neki, és egy GPU-alapú standalone DirectShow Filter lesz, úgy, ahogy a DmitriRender vagy a BlueSky.
-
huskydog17
addikt
válasz
Fandango #23839 üzenetére
Igen, a legutóbbi stabil főverzió 2015. október 10-én jelent meg, de ma már elérhető egy kiterjesztés, ami támogatást ad a Pascal és Polaris alapú VGA-khoz. Amúgy a fejlesztés nem állt le, csak Dmitri-nek gondjai akadt néhány driver-rel az új architektúráknál, gondolom amint elég stabilnak látja, kiadja az új verziót. Nem kell sietnie, jelenleg semmi nem ér a nyomába hatékonyság terén.
-
huskydog17
addikt
válasz
gorbep #23835 üzenetére
A Dmitri-hez nem kell feltétlen GCN, az minden DX11 képes VGA-n/IGP-n működik és az jelenleg jobb minőséget ad, mint a BlueSky.
Most néztem meg a BlueSky 2.5.0 verzióját, de a Dmitri minőségét még mindig nem éri el, mert itt random belassulások vannak, mintha sűrűn frame droppolna, amiatt nem folyamatos a videó, a Dmitri-nél ilyen probléma viszont nincs.
Bár azt nem értem, hogy a BlueSky miért nem kapcsol fel 3D órajelekre, szerintem pont itt lehet a gond vele, nagyon instabil a GPU terhelése, a Dmitrinél sokkal jobb a terhelés, pontosabban utóbbi ugye végig 3D órajeleken járatja a GPU-t, kihasználva az erejét.
A BlueSky jelenleg nálam olyan, mintha idle órajelen akarna interpolálni, ami nem az igazi.PC-n továbbra is a Dmitri a legjobb minőségű interpolációs technika, főleg ha figyelembe vesszük a példaértékű supportot is (minden OS-en és VGA-n működik).
Az Avisynth számomra egy rossz vicc (no offense).
Kizárólag a BlueSky-nak van GCN only feltétele, de ez a Dmitri-hez képest inkább egy pre-alfa demó cucc.
[ Szerkesztve ]
-
huskydog17
addikt
válasz
MrChris #23810 üzenetére
Nem teljesen világos számomra, hogy mit értesz támogatás alatt. Én itt a DXVA-ra gondolok. Itt a 380-as ad DXVA támogatást 4k alatt, de kizárólag AVC (H.264 esetében). A Sony Vegas-ról nem tudok nyilatkozni semmit, azt nem ismerem, annak utána kell járj, hogy ott mennyire lenne neked megfelelő.
Tehát én eddig DXVA-ról beszéltem. Vegas ügyben nem tudok segíteni sajnos.Amúgy kérdésedre válaszolva: Nem, nem lesz gond 4k lejátszással, amíg kizárólag AVC anyagot használsz. Bár őszintén szólva én a te helyedben ennyi pénzért inkább egy új RX460-at néznék, ami fényévekkel fejlettebb multimédia fronton.
[ Szerkesztve ]
-
huskydog17
addikt
válasz
MrChris #23804 üzenetére
Sony Vegas-t nem ismerem, de Máté94 részben jól leírta a lényeget, egy kis korrekcióval ismételném őt:
NV Pascal: Geforce GTX 10xx (GTX 1050-1080)
AMD Polaris: Radeon RX széria (RX460, RX470, RX480)AMD oldalon a Polaris előtti architektúráknál kizárólag a Fiji és Tonga alapú VGA-k adnak 4K gyorsítást (Fury széria és R9 380 széria)
R7 és R5 szériás AMD VGA-knál nincs 4K, de R9-ből is kizárólag a 380-nál van.
-
huskydog17
addikt
válasz
BandiT85 #23715 üzenetére
Ej, kicsit elkéstem: megkérdeztem Dmitri-től, hogy mennyire publikus ez a DAT fájl.
Jó hír, hogy teljesen publikus, korlátlanul lehet terjeszteni publikus oldalakon. Pár perce jött a válasz.Ja és amúgy a Dmitri-hez úgynevezett lifetime licenc jár, vagyis nincs verzióhoz kötve, ami annyit tesz, hogy csak egyszer kell megvenni a kb. 10 eurós licencet és onnantól minden új verzióra ingyen lehet frissíteni (olyan, mint a Mirillis licence).
Tehát NVIDIA Pascal és AMD Polaris alapú VGA-hoz ezt a kiegészítést kell használni:
DATPolaris esetében eddig 16.7.x és 16.8.x driverrel jól működik, ezt kipróbáltam. 16.10.x-nél egyelőre nem megy. NV oldalon nem tudok nyilatkozni.
-
huskydog17
addikt
Hát igen ez gyári film grain, ezzel nem tudsz mit csinálni, néhány idióta rendező azt hiszi, hogy ez jó dolog, pedig nem, ezzel szeretik szopatni a nézőket. Értelmes rendező nem használ ilyet, legalábbis nem zavaró mennyiségben. Ezt a filmet így készítették, nem tudod eltüntetni. Gratula az idióta rendezőnek!
-
huskydog17
addikt
válasz
huskydog17 #23714 üzenetére
16.7.3-as Crimson driver-rel jól működik az új, még nem publikált teszt verzió. Annál újabb driver-nél több probléma is előjön, melyek miatt használhatatlanná válik, mert túlságosan instabil a sebesség. Ezt a fejlesztő is elismerte, annyi infót kaptam, hogy a 16.7.3-asnál újabb meghajtóknál még nagyon instabil az új verzió és ezt csak megerősíteni tudom. Az instabilitás nem összeomlás formájában, hanem instabil sebességben mutatkozik meg. Nagyon rángatózik olyankor a kép.
NV-ről nincs információm (mivel csak Polaris-ra kérdeztem rá nála).
#23712 Syz: Nem kaptál még választ? Egy másik fórumtárs is megkapta.
#23713 BandiT85: Segített az új verzió? Hogyan működik nálad?
[ Szerkesztve ]
-
huskydog17
addikt
3 órán belül kaptam is választ. A lényeg, hogy az új verzió fejlesztés alatt áll, de még nem stabil. Dmitri adott egy tesztverziót, de mivel ő azt nem publikálta és nem is adott rá engedélyt nekem, így én ne merem kirakni a linket. Te is egész biztosan megkapod a válaszlevélben a hozzáférést. Az új verzió támogatni fogja mind a Pascal mind a Polaris architektúrákat.
Dmitri a nem végleges tesztverzió mellé adott még egy tippet. Az biztos, hogy a support abszolút kiváló és példaértékű! Néhány órán belül remélhetőleg ki tudom majd próbálni, miután hazaérek.
#23713 BandiT85: Én a helyedben ezt nem mertem volna kirakni publikusan. Na persze, ha Dmitri-nek nem gond, akkor nem szóltam.
-
huskydog17
addikt
Nálam egyszerűen nem ismeri fel a videokártyát. Ha elindítok egy filmet vele, kizárólag az Intel IGP-t ismeri fel és azt használja. Ilyen most van először, gondolom még nincs support hozzá.
Ha viszont nálad kiírja a nevét, akkor lehet neked is kéne írnod neki, talán nálad más lesz a probléma, nem tudom. Természetesen majd ide írom ha van bármi infóm tőle. -
huskydog17
addikt
Nos, valószínűsítem, hogy az lesz nálad is, mint nálam, hogy a VGA-ink egyszerűen még túlságosan frissek, a program még nem ismeri az architektúrákat, legalábbis ez a tippem, ugyanis a hivatalos oldal szerint:
"Video card with hardware support for DirectX 11: NVIDIA GeForce graphics card the 400th, 500th, 600th, 700th, 800th, 900th series; or graphics card AMD Radeon HD 5000th, 6000th, 7000th, 8000th series; or graphics card AMD Radeon R5/R7/R9 200th, 300th series; or AMD APU with built-in graphics processor; or INTEL integrated GPU on the 3rd Generation Intel® Core™ processors or higher."
Szerintem A fejlesztőnek be kell még építeni az új szériák támogatását, hogy működjön. Ma üzemeltem be egy RX470-et és most nálam sem megy, kizárólag a HD Graphics-ot látja. Írtam egy emailt néhány perce a hivatalos support címre ez ügyben. Kíváncsi vagyok, hogy kapok-e majd választ és ha igen, akkor mit.
Bár valamiért a BlueSky sem működik, ami azért nagyon fura, mert azt pont a GCN-hez tervezték.
Valószínűleg itt is hiányzik a Polaris support.A Dmitri az összes létező DX11-es architektúrát támogatja csak a legújabbakat nem.
Remélhetőleg lesz majd ezekhez is.
[ Szerkesztve ]
-
huskydog17
addikt
"A piros háromszög csak azért piros mert az azután vált át zöldre,miután a Trial felirat eltűnik."
Akkor nálad valami gubanc van, mert a háromszögnek végig zöldnek kéne lennie.
"Question 4:
I have red DmitriRender triangle in the system tray when I play movies.
Solution:
You have not enough performance of your video card. Try to set EVR renderer, turn off the postprocessing filters, or lowering the monitor refresh rate. Use DXVA-decoding."Ezeket még megpróbálhatod. Ezeken felül csekkold le a Max GPU Load beállítást is biztos ami biztos.
Nálam egyszer fordult elő piros háromszög a Radeon M5470-nél, amikor bugos volt a driver, mert nem kapcsolta fel a GPU 3D órajelekre és emiatt persze, hogy nem működött.
[ Szerkesztve ]
-
huskydog17
addikt
Vagy driver gubanc vagy dekóder probléma lesz tippem szerint. Próbáld meg a beépített dekódernél kikapcsolni a DXVA-t, vagy esetleg egy PotPlayer-t is megpróbálhatsz. Furcsa, nálam ilyen jelenség soha nem volt. Driver frissítve van?
Progik alatt ugye kizárólag a MPCHC-t érted és ugye innen szedted le a legújabbat?
Felraktad korábban az SVP-t? Ha igen, akkor az a ludas. Az SVP annyira összeb*ssza az egész rendszert, hogy ember legyen a talpán aki tud utána pucolni (tapasztalat, nálam csak OS reinstrall segített)[ Szerkesztve ]
-
huskydog17
addikt
Igen, tudom, hogy 60 a cél, én is interpolálva nézem a filmeket, de az SVP-t soha senkinek nem merem ajánlani, mert az egy teleszemetelt amatőr kókányolt cucc, ami nagyon rossz hatásfokkal működik és teleszemeteli a rendszert mindenféle sz*rral (3 rd party ősrégi szoftverekkel).
Vannak alternatív megoldások interpolációra, sajnos nagyon kevés, de legalább van.
Három értelmes megoldásról tudok, melyek közül csak az egyik ingyenes, a másik kettő fizetős, de messze nincs olyan nevetséges áruk, mint egy Power vagy WinDVD szoftvernek:- Splash Pro (fizetős) -> lejátszóba integrált Motion2 funkció az interpoláció, rendkívül egyszerű és kényelmes használni, hátránya, hogy elavult, ami miatt túl sok képhibát csinál és nem olyan szép folyamatos a kép, mint a másik két megoldásnál
- DmitriRender -> szerintem toronymagasan ez a legjobb, mert minden DX11-et támogató VGA és IGP-n működik, a grafikus egységeket használja számolásra, így a CPU terhelés alacsony, nagyon egyszerű integrálni az ingyenes lejátszókba, kiváló minőség, egyetlen hátránya, hogy nem ingyenes (kb. 10-11 euróba kerül)
- BlueSky Framerate Converter -> előnye, hogy teljesen ingyenes és szintén kiváló minőséget ad, de hátránya, hogy GCN only, mivel AMD FluidMotion alapokra építkezik, valamint itt nincs Windows 7 támogatás (kivéve Haswell vagy újabb Intel IGP)Mindegyikkel van személyes tapasztalatom, mindegyiket használtam és ezek alapján a Dmitri-t és a BlueSky-t tartom a legjobbaknak. Na persze nálad az NV VGA miatt a Bluesky kiesik, de a Dmitri-vel tehetsz egy próbát az nem kerül semmibe, mert 30 napig ingyenes próbaverziót kapsz. Ennyi idő alatt biztosan el tudod dönteni, hogy neked melyik a legjobb.
Annyi infó, hogy nálam egy Intel HD Graphics 2500-al (Ivy Bridge IGP) is szépen megy a DmitriRender, mivel kiválóan skálázza magát automatikusan. Minél erősebb GPU-t raknak alá, annál pontosabb számításokat végez, vagyis annál szebb lesz a végeredmény. Használata végtelenül egyszerű, ugyanis egyetlen Directshow Filter az egész, feltelepíted és működik teljesen automatikusan és ekkor még nem beszéltünk arról, hogy 4K és 3D támogatása is van.Ha az ember rendelkezik egy GCN alapú Radeon-nal, akkor természetesen a BlueSky a nyerő választás.
Korábban említettem ugye a Power és WinDVD nevű elefánt-lejátszókat. Ezekben is van ugyan integrált interpolation, de ezeknél ez a feature nem minden fájlnál működik (mesterséges korlátozás BR lemezekre), másrészt ezen szoftverek ára nevetségesen magas, így ezt a kettőt én egy rossz viccnek tartom.
[ Szerkesztve ]
-
huskydog17
addikt
Csak most vettem észre, hogy új verzió jött ki a BlueSky-ból:
Version 2.4.0 (09/25/2016)
Added support to check Vp status
Fixed GPU select setting issue
Fixed an issue that player does not use BlueskyFRC filter under specific conditions on AMD Radeon GPU
Fixed app crash issue under specific conditions when running DXVA decode
Minor changes and fixesMi az a Vp status check?
Ej de kár, hogy nincs GCN-em!
-
huskydog17
addikt
válasz
fRooStzzZ #23666 üzenetére
Köszi!
Ejha, nálad van valami nagyon nagy gebasz van! Honnan jön az a 34 fps, amikor a videóanyag 24? Legfrissebb Intel driver van a gépen? Van esetleg a gépeden bármiféle kodek pakk? Minden AVC videóval ezt csinálja vagy vannak olyan videók, ahol a DXVA jól működik?
Valamiért brutálisan droppolja nálad a frame-eket amit nem lenne szabad csinálnia, mivel a Haswell-ben lévő Quicksync motor FullHD alatt még a 60fps-t is bírja.Ellenőrizd le, hogy nem fut-e a háttérben bármiféle IGP intenzív program! Olyan, mintha a lejátszón kívül valami zabálná az erőforrásokat, leginkább az IGP-t.
[ Szerkesztve ]
-
huskydog17
addikt
válasz
fRooStzzZ #23663 üzenetére
MPCHC-ban DXVA és non-DXVA módban is?
DX SDK frissítve van? Ha nyomsz egy CTRL+J billentyűkombót, akkor miket ír? Tudnál nekünk erről egy screenshotot küldeni?#23664 PuMbA: HD 4200-nak gond nélkül vinnie kéne DXVA módban, még egy 2500-as is viszi a FullHD videókat!
[ Szerkesztve ]
-
huskydog17
addikt
válasz
fRooStzzZ #23659 üzenetére
Na most itt több kérdés is felmerül, de én is azt valószínűsítem, mint PuMbA, hogy talán a TV-d - bár nem írtad milyen típus - aktivált interpolációval működött és talán valaki véletlenül kikapcsolhatta. Bár azt nem írtad, hogy pontosan mit értesz lassú és akadozás alatt. A legegyszerűbb ha megnézed egy monitoron, hogy ott milyen, illetve megpróbálod MPCHC alatt aktív DXVA mellett. Az is lehet, hogy valamilyen dekódolási hiba van nálad a VLC-nél, mondjuk azt a kókányolt lejátszót alapból nem is merném ajánlani senkinek.
Ha a profilod leírásában szereplő Radeon 7970-es van a gépben, akkor meg röhögve kell vinnie minden FullHD anyagot!Szerk.: PuMbA megelőzött!
[ Szerkesztve ]
-
huskydog17
addikt
válasz
gorbep #23638 üzenetére
Próbálj meg alacsonyabb felbontású és bitrátájú videót!
Nálam egy Radeon 5470-el is ment 60-al 720p alatt.Minél erősebb a VGA, annál precízebb számolásokat végeztet rajta a DmitriRender. Automatikusan skálázza magát a VGA-hoz. Amúgy lejátszásnál piros a kis háromszög?
[ Szerkesztve ]
-
huskydog17
addikt
A fejlesztő ajánlata a két leképző.
Amúgy a PotPlayer egyáltalán nem rossz lejátszó, sőt! Natív (nem interpolált) 60fps videólejátszásban jobb mint a MPCHC! Ha gányolásról van szó, szerintem a VLC-re pont illik az a kifejezés, én azt kerülöm el messziről.
Az MPCHC fejlesztése extrém lassú, már-már szinte le is állt, talán egy fejlesztőjük még maradt, de érdemi fejlesztés már nem valószínű náluk, sok más ingyenes alternatíva elhúzott mellette. 10 hónapja jelent meg az utolsó stabil kiadás, míg a konkurens termékeknél sokkal sűrűbben jönnek a fejlesztések. -
huskydog17
addikt
Akkor nagy valószínűséggel az van, hogy egy kis melót kap a CPU is, mert nem mindent bír el az IGP. Majd ha lesz időm és nem felejtem el, megnézem szombaton, hogy mekkora CPU használatot eredményez a HD2500. A Trial ugyanúgy megy, mint a teljes verzió, itt csak időlimit van, nem feature limit.
Tehát akkor végül is működik, így felesleges játékokat nézni. Az a gond ugye, hogy az IGP a rendszermemóriát használja, míg egy dVGA-nak sajátja van, így IGP esetén elkerülhetetlen a jóval magasabb CPU usage.
Ha van kedved és időd, tehetsz még egy próbát a PotPlayer-rel, de szerintem hasonló eredményt kapnál.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
● A topicban tilos a warez mindennemű formája!
Ennek értelmében nemkívánatos témák:
- filmek, sorozatok torrent- és egyéb letöltőoldalakon való fellelhetősége
- ki, mit, hogyan, mikor, milyen minőségben warezolt magának
- a különféle release-ek, illetve az azokat készítők munkásságának kitárgyalása
- másolási és egyéb védelmek kikerülése, rip-készítés, letöltött tartalmak konvertálgatása, szerkesztése
- Videós, mozgóképes topik
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- World of Tanks - MMO
- OLED monitor topic
- Hobby elektronika
- Kingdom Come: Deliverance II teszt
- Windows 10
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Kuponkunyeráló
- Ukrajnai háború
- További aktív témák...