Hirdetés
- iPhone topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Nem egyszerű műfaj ez az EKG
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Milyen okostelefont vegyek?
- Tasker
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- Apple AirPods Pro (2. generáció) - csiszolt almaságok
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Draken
őstag
Nem tudtam jobb helyet találni a kérdésemnek.
Adott egy HD film, TV-n szeretném lejátszatni, de nem tudok hangsávot váltani, melyik programmal és hogyan tudnám levenni róla a teljes angol hangot vagy a magyart elsődlegesre tenni?
-
PuMbA
titán
válasz
becsitibi #19388 üzenetére
HDMI-n, az IGP panelján meg vegyél ki mindenféle videójavítást, ha van, de Intelnél ha jól tudom nem nagyon. Ha valamelyik film lejátszásával probléma van, akkor pedig az MPC-HC beállításoknál a belső kodekenél a DXVA-sok elől vedd ki a pipát, mert az Intel hardveres gyorsítása közel sem tökéletes.
OddMan: EVR Cust Pres (vagy magyarul egyedi)-n nézd meg úgy, hogy az MPC-HC belső kodekenél ki van szedve a pipa a DXVA-sok elől.
monstre: BSPlayer sose volt valami nagy szám
(BullShit player)
[ Szerkesztve ]
-
OddMan
őstag
Azt szeretném megkérdezni, hogy szerintetek újrakódolással meg lehetne azt oldani, hogy ne akadjon ez a film? [link]
Nem a hardverem gyenge, elég combos gépem van i3 3.3GHz 8GB RAM Win7x64.
A lényeg, hogy már több különböző realase-t is leszedtem ebből a filmből, de mindegyik akadozgat. A madvr-el nagyon látványosan, EVR-el kicsit jobb a helyzet, de az sem tökéletes. Lejátszásra az MPC-HC-t használom.[ Szerkesztve ]
-
becsitibi
senior tag
Sziasztok!
Van egy ilyen notebookom:Fell Inspiron N51100,és egy ilyen lcd tv:samsung ue32eh5300w.
Az lenne a kérdésem hogy a notebookot mivel a legjobb összekötni a tv-vel a legjobb kép érdekében full hd mkv lejátszásához MPC HC lejátszó progival,illetve az IGP vezérlőpultjába kell-e valamit állítani?
-
tdd587
őstag
-
törölt tag
Sziasztok
Az miért lehet, hogy egy mkv filmet nem kezd el lejátszani a lejátszó, de ha beletekerek, akkor elindul. Viszont amint átrakom a TV-re a képet, elcsúszik a hang egy idő után.
-
-
Memora
senior tag
Nekem PDVD 11 van fent, azon fel van tüntetve a DTS-HD támogatás is. De a TMT szerintem jobb képet ad
[ Szerkesztve ]
-
-
Memora
senior tag
válasz
Fandango #19373 üzenetére
Alapból általában vlc-vel nézek filmeket, az lejátsza a DTS-HD hangot is (bár néha kissé furcsán viselkedik, mintha kihagyna frame-ket), az MPC-HC inkább csak a különböző élesítési lehetőségek, shader-ek miatt van használatban nálam, ill. m2ts videóknál. Érdekes, hogy ott megy a DTS-HD is, csak nagyon ritkán omlik össze a hang, de akkor is helyrejön mindig.
-
Memora
senior tag
Sziasztok, nem tudná valaki megmondani, miért nézhetetlen MPC-HC-ben egy DTS-HD-vel rendelkező mkv?
A hang megkergül, gyorsul-lassul, ahogy a videó is. Külső filterként csak AC3 van hozzá. -
Fandango
veterán
válasz
meridaharcos #19368 üzenetére
-
meridaharcos
senior tag
Valaki tudna tobni egy linket erről a h.265 témáról? Az előnyök érdekelnének.
Köszi! -
törölt tag
válasz
Nova96 #19360 üzenetére
Hát, jó kérdés
Nincsen ehhez elég infóm sajnos, de hátha a H.265 már tudja majd azt is mondjuk az újabb videokártyákkal, és nem a procira kell támaszkodni.
Szerintem kell még 1-2 év ehhez sajnos.
De én nem vagyok annyira okos, mint a többiek, hátha ők tudnak mondani valami biztatót -
Nova96
őstag
Üdv, ma egy gondba akadtam 1080p br 10-bites videó akad..jól gondolom brazos-nak ez a határa amit letud játszani? Egy-kettőt lejátszik ami kicsit gyengébb, de a nagyon durva br/10-bit akad hiába próbálkozok.
Még azt próbálom ki újra rakom a gépet és mindent frissítek.. -
zsoltika29
tag
válasz
Pityke78 #19353 üzenetére
Az mkvtoolnix-el próbáld meg bele rakni a feliratot,
Ezzel a programmal kilehet venni a felesleges hangsávokat és feliratot próbáld meg, lehet, hogy bele is lehet rakni feliratot magyarul át kell muxolni.
Ezzel a programmal blu-ray-ból tud mkv-t is csinálni így egyszerűbb az srt párosítása és a képminőség sem romlik és kevesebb helyet foglal.
Nem tudom most honnan lehet leszedni,de a google segít a program a használatában is.
A hangsávos témához nem tudok hozzászólni
-
Pityke78
őstag
válasz
zsoltika29 #19352 üzenetére
A TMT-be nem tudtam sehogy betenni a letöltött .srt feliratot, csak a "gyári" feliratok közt tudok választani a menüben.
A Blu Ray könyvtárszerkezetbe hova kell és milyen formában bemásolnom a letöltött .srt feliratot, hogy a TMT is felismerje?Illetve megtaláltam, hogy a MPC-HC-t hogyan tudom úgy beállítani a LAV audio decoder segítségével, hogy a DTS-HD MA hangsávokat is kezelje. Ez a megoldás a hangsávokat veszteségmentesen küldi ki a HDMI kimeneten?
Köszi
-
zsoltika29
tag
válasz
gorbep #19350 üzenetére
A hely nem számít, ha a minősőg a lényeg lásd BD50
Persze nálam is megy real time-ba.
Amd Bulldozerrel 4x3,6 ghz bírja
...................
....... csak valahogy szebb úgy ha már eleve 60p-s a film
kipróbáltam a tv is lebírja játszani és nagyon szép a kép az eleve 60p-el
Pityke78: Szerintem bele lehet rakni, de újra át kell "tekertetni" a gépen
egyszerűbb újra beszerezni
[ Szerkesztve ]
-
Pityke78
őstag
Erre valaki?
Köszi
"
Srácok, SOS-ben kellene egy kis segítség.
TotalMedia Theatre 5-el szeretnék lejátszani egy Blu-Ray filmet és nem tudom hogyan tudom lejátszani vele a külön letöltött magyar feliratot. A filmen eredetileg menüből csak egyéb (angol, német, portugál, stb) feliratot tudok kiválasztani, de hogyan tudom a letöltött magyar felirattal indítani?
Köszi
" -
gorbep
senior tag
válasz
zsoltika29 #19349 üzenetére
így viszont 2,5* annyi helyet foglal...... ha elég erős a géped akkor real time is meg tudja csinálni nézés közben.....
nálam megy.......
[ Szerkesztve ]
-
zsoltika29
tag
válasz
WhiteWalker #19346 üzenetére
Az lenne a legjobb, ha valaki felkonvertálná a régebbi filmeket 60p-be és úgy lehetne "megvenni"
Én próbáltam, de valahogy nem sikerült.
Itt van leírva hogyan kell. [link]
Így már nem nagyon terhelné a gépet és gyengébb géppel is le lehetne játszani.
Ha valakinek sikerült akkor várom a válaszát.
üdv
[ Szerkesztve ]
-
Pityke78
őstag
Srácok, SOS-ben kellene egy kis segítség.
TotalMedia Theatre 5-el szeretnék lejátszani egy Blu-Ray filmet és nem tudom hogyan tudom lejátszani vele a külön letöltött magyar feliratot. A filmen eredetileg menüből csak egyéb (angol, német, portugál, stb) feliratot tudok kiválasztani, de hogyan tudom a letöltött magyar felirattal indítani?
Köszi
-
gorbep
senior tag
Ha valaki használja az MPC-HC-BE új verzióját (1.0.3.0), segítsen hol lehet az info bar betű méretét növelni. Vagy egyre kisebbek a betűk, vagy csak igen gyorsan romlik a szemem.......
( az idő kijelzést már nem is látom, a többihez is meregetnem kell a szememet)
HELP!
[ Szerkesztve ]
-
WhiteWalker
nagyúr
válasz
zsoltika29 #19344 üzenetére
Ezek tudatában már nekem se...
Sokkal folyamatosabb a kép ezáltal.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Sziasztok,
Az miért van, hogy némely mkv file lejátszáskor nem indul el. Viszont ha beletekerek pár másodpercet, akkor elindul, bár egy idő után elcsúszik a hang? Rossz a kódolás?
-
zsoltika29
tag
válasz
WhiteWalker #19343 üzenetére
Ennek nagyon örülök!
Sokáig azt hittem hogy a tv-mel van a gond vagy a szememmel.
Most már rájöttem, hogy nekem a 24p-s mozihatás egyszerűen nem jön be.
-
WhiteWalker
nagyúr
válasz
zsoltika29 #19340 üzenetére
Nekem tetszik ez az új technológia...
-
zsoltika29
tag
válasz
Fandango #19341 üzenetére
Néz meg az Avatar 60p-t is.
Nekem nagyon bejön.
Mi is az mozi "feeling"?
Amikor legutóbb moziban voltam, akkor tökre szaggatott a kép a gyors mozgásoknál. Ez lenne a mozi feeling?
Vagy az én szemem gyorsult fel már 60p-re?
Ha splash pro-val vagy mphc svp-vel megnézek egy filmet az is nagyon hasonló, csak ezek fel interpolálják 60p-re az eredetileg 24p. körüli filmet.
[ Szerkesztve ]
-
Fandango
veterán
válasz
zsoltika29 #19340 üzenetére
En eleg vegyes erzesekkel vagyok a 60 fps irant, az altalad linkelt oldalrol leszedtem az Inception trailert 59.940fps, es olyan erzesem volt mintha egy werkfilmet neztem volna.
A mozi "feeling" utan ez annyira szokatlan, annyira mas, hogy nem tudom eldonteni ez jo vagy sem.
Jelen allas szerint nem erzem szukseget ennek, de ha egy teljes filmet neznek vegig igy lehet megvaltozna a velemenyem, szoval nagyon nem tudom, hogy kell e ez? -
zsoltika29
tag
Sziasztok!
James Cameron végre rájött a dolgok nyitjára és az Avatar 2-t 60p-ben forgatja.
Végre elkezdődött.....
Nem tudtok ajánlani egy oldalt, ahol 60p-s videókat lehet letölteni?
ezen kívül
köszi üdv
-
Gabás
addikt
válasz
Lapajbacsi #19336 üzenetére
Kicsit figyelj oda jobban arra, amire válaszolsz… A beszélgetés a tapasztalatból indult, amelynek több lehetséges és érvényes oka van. Gyorsaságról és egyéb szempontokról szó sem volt.
[ Szerkesztve ]
-
CarajoEsp
senior tag
Sziasztok!
Xbmc frodot használok és a következő gondom lenne. Adott egy laptop, ami HDMI-n csatlakozik a tv-hez, aminek a jack kimenetére pedig rá van kötve, egy 2.0-ás hangfalszett.
A gond az, hogy ha filmet játszok le a beszédet szinte alig lehet hallani, olyan, mintha a két hangszóró nem normál sztereó jelet kapna, hanem 5.1 menne ki rá és ott nyernék meg a két frontsugárzó szerepét.
Tudtok abban segíteni, hogy milyen beállításokat kellene megadni a progin belül,hogy biztosan stereo jelet küldjön ki HDMI-n keresztül?
Előre is köszönöm.
-
törölt tag
Köszi mindkettőtöknek
-
Gabás
addikt
válasz
#54715584 #19328 üzenetére
pontosan nem tudom, de elég sokat fejlesztettek a Direct2D, DirectWrite és képrenderelési cuccokon, Win 7 után nagyon feltűnő
-
PuMbA
titán
3840 × 2160 felbontást és a 3D-t
monstre: Nekem nincsenek olyan gyors és modern gépeim (sima Core Duo és Athlon 64 X2) és a Win8 egyértelműen gyorsabb a 7-nél. A csempét meg alig látom, mert csak start menüként használom, ha rákattintok egy programra vagy elkezdek gépelni és programot keresek utána egyből kapom a desktop módot
[ Szerkesztve ]
-
tajcsi
őstag
Rendben, megfogadom a tanácsotokat. Bár, ha nem fog szarakodni ez a mostani rendszer nem fogom lecserélni.
-
PuMbA
titán
válasz
tajcsi #19318 üzenetére
De ne XP-re, 13 éves cucc és az is szar
Windows 8 hasít régi gépeken is, a 8800GTS-t meg annyiért el tudod adni, hogy árából egy olyan videókártyát, ami lassabb, de modernebb és gyorsítja a HD filmeket (YT-on is) pl Geforce 210.
[ Szerkesztve ]
-
tajcsi
őstag
Igen ertem es kosz. Szerintem lecserelem XPre, mondtak, hogy a winserver2003 jobb az xp-nel de ugylatszik nem...
Tegnap kicsit utanajartam a dolognak es lassatok csodat, 4gb-os pagefile volt a rendszerparticion, uh le is kapcsoltam es most a youtubos 1080p-k gond nelkul mennek. Igen, nekem G80-as 8800 kartyam van, hat majd lecserelem, meg veszek meg egy giga ramot, bar, otthoni gepre amit tesom anyam hasznalnak mar brtal eros ez a konfig is... -
PuMbA
titán
válasz
tajcsi #19313 üzenetére
Win Server 2003 elég régi, tehát nem szerencsés. A másik meg, hogy az első generációs 8800GTS-ekben nincs hardveres gyorsítás (GPU-Z-vel megnézheted, ha G80-as chip van a kártyádon akkor nincs gyorsítás, ha G92 akkor lennie kell, de a Win Server-ben nem hiszem, hogy benne van ez, mivel egy szerver nem arra való hogy videókat nézz). 1GB RAM is necces, 2GB a minimum már egy ideje és nem drága.
[ Szerkesztve ]
-
tajcsi
őstag
Következő condig:
X2 4200 AMD
1GB ddr2@500mhz
8800GTSezen a konfigon valamiért nem mennek a fullHD filmek, még a jutubos 1080p-s videók sem. Mi lehet agond? Winserver 2003 van egy 80GB sata-s lemezen...
-
McSzaby
őstag
Sziasztok!
775-s Core 2 duo, vagy Dual core környékén melyik az a proci, ami elég lehet nekem HD filmekhez? Az asztali gépemben most egy X2 4200+ zörög, az "otthoni szerverembe" lenne egy valamilyen 775-s proci. Szerintetek mit műtsek bele?
Illetve most egy SLA8Z van benne, ha ehhez megy valamilyen vidikari, akkor önmagában Linux alól képes lenne elpörgetni a Full-HD filmeket?
-
törölt tag
Sziasztok megint
A 10 bites videók esetében hogyan lehet rábírni a kártyát, hogy használatban legyen?
CoreAVC + BSPlayerem van.
A CoreAVC elvileg tudja ezt, mégsem használja a kártyát.
A lejátszótól nem szeretnék megválni, most ez a kedvenc jó ideje -
PuMbA
titán
válasz
Cookie90 #19303 üzenetére
Jó, de 1GB felesleges a kártyára, mert annyira nem gyors, elég lett volna egy 512-es is például ami 128bites és az kicsit gyorsabb lett volna, de már mindegy jó ez is
zoltanz: A videókártya videó beállításainál nincsenek belőve ilyen hülye fehéregyensúly, dinamikus kontraszt és stb effektek? Nekem jóval lassabb procim van, de 5% fölé nem megy a procikihasználtság Windows 8-cal.
[ Szerkesztve ]
-
zoltanz
nagyúr
Kipróbáltam a legújabb MPC-HC (bekapcsol írj is alul) és a VLC -vel is megy a DXVA a WVC1-es videóknál.
720p -s anyagot néztem a proci 2000 MHZ -re szabályozódva, így a kihasználtsága VLC: 5-10% között mozgott a MPC-HC -val 15%, kikapcsolt GPU gyorsítással 20-25%.
Gép: Intel C2D E6850, AMD Radeon HD6450 1 GB DDR3.[ Szerkesztve ]
-
Cookie90
csendes tag
Vettem egy HD5450 1 gb 64 es kártyát. Ez már tuti jó lesz! Ugye?
Új hozzászólás Aktív témák
● A topicban tilos a warez mindennemű formája!
Ennek értelmében nemkívánatos témák:
- filmek, sorozatok torrent- és egyéb letöltőoldalakon való fellelhetősége
- ki, mit, hogyan, mikor, milyen minőségben warezolt magának
- a különféle release-ek, illetve az azokat készítők munkásságának kitárgyalása
- másolási és egyéb védelmek kikerülése, rip-készítés, letöltött tartalmak konvertálgatása, szerkesztése
- Fiio m15s dap hordozható zenelejátszó
- Bontatlan, iPhone 16 Pro Max 256gb, natúr titán, 3 év garanciával, eladó!
- Nintendo Switch CFW okos! 32+64GB Dual Boot OFW+CFW Tinfoil Hekate + hordozó tok + üvegfólia
- Samsung Galaxy S24 Ultra 5G 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával