- Honor 200 Pro - mobilportré
- iPhone topik
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Bemutatta az Apple az iPhone 16e-t
- Január 30-tól Magyarországon is kapható a Vivo X200 Pro
- Végre bemutatkozott a Google Pixel 4a
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
warezxts #17399 üzenetére
Igen, olvastam az írásaidat, de nem tudtam eldönteni, hogy ugyanarról a problémáról van-e szó, úgyhogy inkább megfogalmaztam én is. Hátha közelebb kerülünk mindketten a megoldáshoz. Nagyon szeretném, mert ez az egy problémám van a HTPC-vel, ez a fránya frekvenciaváltás, ezt leszámítva nagyon bejött a cucc!
-
warezxts
senior tag
válasz
liszi70 #17398 üzenetére
Pont ez a bajom nekem is, bar nem jut el odaig hogy a hang is csuszkaljon.
az a pici szaggatas, csuszkalas, az oruletbe kerget mar... csak en nemtudtam igy megfogalmazni a jelenseget mint Te, par hozzaszolassal ezelott.
Remelem tud valaki meg valaszolni Neked. Lehet nalam is a frekvencia a ludas?
Mar csak azert is, mert ha a V-Sync-el jatszok csak rosszabb.
(Ati 4850 / intel E8600) (TV LED FullHD 60Hz-en megy)[ Szerkesztve ]
-
Sziasztok!
Az a problémám a HTPC-vel, hogy MPC-HC 24Hz-re való frekvenciaváltása esetén egy ideig jól megy a full hd film, egy idő után azonban el-elmegy a hang és beszaggat a kép. Ez CSAK akkor, amikor a HDMI-vel összekötött plazmán 24Hz-es frekvenciaváltást csinál az MPC-HC. Anélkül tökéletes a lejátszás (csak nem frekvenciahelyes). Az alaplapom egy Gigabyte GA-MA78LMT-US2H, a proci Athlon II X3.
A CPU full hd lejátszás esetén sem megy 35% fölé, szóval szerintem nem lehet a DXVA hiánya a probléma, merthogy az nincs. Feltelepítettem a legújabb AMD Catalyst 12.2-t, de azt írja a lejátszó, hogy Not using DXVA. Akkor feltettem az AC3 Filtert, mondjuk az hang, gondoltam hogy semmi köze a HD gyorsításhoz, de azért feltettem és még a CoreAVC 1.9.5-öt is, beállítottam a leírásnak megfelelően, de így sincs DXVA.
Szóval HDMI-n keresztül a full hd filmeket tökéletesen lejátszom, ha nincs bekapcsolva az MPC-HC frekvenciaváltása. Ha meg tudnék barátkozni a nem frekvenciahelyes (tehát itt-ott picit beszaggató) képpel, nem is lenne baj, de nem tudok. Frekvenciaváltás esetén történik az, hogy csúnyán elkezd szaggatni egy idő után és a hang is kimaradozik. Ráadásul akkor is amikor éppen jó a megjelenítés, filmbe tekerés, ugrálás alkalmával iszonyat lassan talál magára a lejátszás, elmegy a hang, ugrál, kimerevedik, begyorsít, van hogy 10-20 másodperc is kell, hogy normalizálódjon az MPC-HC lejátszása. Gondolom, ha a hardveres gyorsítás hiányozna a vasamnak, akkor frekiváltás nélkül is gondok lennének. De itt csak akkor van bibi, ha a pana plazmát átállítja a lejátszó 24Hz-re. És mindez 30% körüli CPU használat mellett jelentkezik.Mi lehet a baj?
Köszönöm!
-
Pietrosz
addikt
válasz
#54715584 #17395 üzenetére
Most belőttem az auto freki váltást is, így 50 ill 60Hz-en mennek a videók automatikusan, de az 50fps-el bajban vagyok. Reclockban úgy tudtam megoldani, hogy refresh rate/2, ezzel mennek a 24,30 fps videók, de az 50 fps-t így 25-ön játssza
Létezik valami avisynth script arra, hogy az fps-t megduplázza, de csak akkor, ha 50fps a videó? Igy 100 fps-t kapnék, amit ha a reclock megfelez, akkor megvan az 50 fps-em -
Joshi
titán
válasz
warezxts #17391 üzenetére
Különösebb programok nélkül is működnie kell a 24p lejátszásnak MPC-HC alatt. Sajnos az MPC-HC nem tökéletes program én pont ezért váltottam asztali BD lejátszóra. Az MPC-HC képfrissítés váltása elég bugos, de ha egy 23.976-os filmnél 24Hz-re állítod a képfrissítési frekit akkor annak működnie kell. Próbáld ki madVR nélkül az MPC-HC saját DXVA-val szerintem azzal jónak kell lennie. Az első hsz-ben le van írva a mikéntje.
(#17392) Pietrosz: az előbb leírtak alapján 24Hz képfrissítéssel azaz a kijelző 24Hz-et kapjon feltéve ha támogatja azt. Ha nem támogatott a 24p akkor passz, próbálgasd és ami neked a legmegfelelőbbnek tűnik azt használd.
-
Pietrosz
addikt
Üdv!
Próbáltam keresni, de nem jártam eredménnyel, úgyhogy megkérdezem:
24p lejátszása hogy az optimálisabb?
Reclock-al 25fps-re gyorsítani, és 50Hz-en lejátszani, vagy inkább 60Hz-en fps váltás nélkül?
(a pitch változás nem zavar, ez nem szempont.) -
warezxts
senior tag
Nekem sajnos nem jott be ez a kombo... ugyanugy szaggat
1. LAV Video: video decoder
2. LAV Audio: audio decoder
3. LAV Splitter: splitter
4. madVR
5. ReClock-raHa valaki tud megldast erre, meg mindig szivesen vennem:
-
< CyberBob >
őstag
Sziasztok!
A MPC-HC mellé használnék madVR-t viszont szeretném kicsit élesíteni a képet, van erre lehetőség és ha igen hol? -
zoltanz
nagyúr
-
Fandango
veterán
válasz
warezxts #17385 üzenetére
Hat talan lehet, hogy a video tobb retegbol (layer) all, pl. a bluebox is ilyen lehet ahol van a rendes kameraval felvett resz (ez lehet a felso reteg) es ehhez adjak hozza a digitalis hatteret (also reteg), bar total amator vagyok ehhez, nem szakerto igy csak talalgatok.
-
törölt tag
Te jó ég, nem tudlak megkülönböztetni titeket
Ha szaggat a kép, akkor vmi beállítás vagy codec hiba lesz a dologban szerintem. -
warezxts
senior tag
Az lehetseges (most az egesz filmet huztam be), hogyha olyan jelenet van, ahol a fokusz elol van, majd ez kiuszik a kepbol es a nagy hatter mozog, vagy ugyanez visszafele, akkor szaggat be? Pl: a karakter, vagy egy urhajo kimegy a kepbol es a hatterben a sziklak gyorsabban mozognak.
Amit irtal holnap kiprobalom en is... viszont megyek aludni, koszonom nektek az eddigi segitsegeteket![ Szerkesztve ]
-
Fandango
veterán
válasz
warezxts #17382 üzenetére
Az LAV Filters egy ffmpegre epito decoder es splitter csomag, 3 reszbol all:
1. LAV Video: video decoder
2. LAV Audio: audio decoder
3. LAV Splitter: splitterEn mind3 reszet hasznalom igy MPC-HCban semmilyen source es trasform filtert nem hasznalok (Internal filters resz), illetve az audio switchert sem.
Mivel a video rendert a madVR-re bizom, az audio rendert pedig a ReClock-ra, igy az MPC-HC majdnem csak egy keretprogram nekem amivel ezeket az osszetevoket tudom hasznalni.
Roviden ennyi, remelem eleg amit irtam es igy mar tudod mire jo -
törölt tag
válasz
Fandango #17381 üzenetére
Hmm, nem tudom mi az.
Én azt vallom, hogy a kevesebb több.
Ha van built in codeces lejátszó progi, akkor elvileg nem kellene más codecet feltenni (vagyis az ac3flter az kell).
De a biztonság kedvéért nálam fent van a matroska, egy xvid codec és az ac3filter.
És ennyi összesen. És nem szenvedek ffdshow-al, meg mpc-hc-vel, meg semmi mással. Ha volt is bajom, mindent megtaláltam ezekben a szoftverekben vagy rájöttem, hogy hogyan kell beállítani a TV-n a dolgokat a videokártya driverben, stb.Sokan esküsznek az mpc-hc-re. Még jó páran a vlc-re és a bsplayerre. Nekem egyik sem jött be. De ez én vagyok
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
-
warezxts
senior tag
válasz
#54715584 #17375 üzenetére
Matroska melyik resze? egyebkent nincs, ha azt beraktam meg durvabban rossz volt.
Mondjuk most ezzel a GPU scaling kikapcsolassal nem neztem.
Matroska ugyanugy kulso szurokent megy az AVC melle?
a TV 60HZ-en megy, nem enged nagyobbat.@javitas: szuroknel MPC_Matroska Source van
[ Szerkesztve ]
-
warezxts
senior tag
válasz
Fandango #17374 üzenetére
Mindent telepitettem.
MPHC-ban ha a videolejatszas alatt megnyomom a CTRL+J-t (kepszetvalasztas teszt)
akkor ott latszik a pasztazo piros csikon hogy igy viszont nem olyan folyamatos a kp, viszont nincsenek ezek az akadasok... mondjuk ugy pici szaggat (25fps helyett ugy 20-21 lehet) -
törölt tag
Matroska fent van? Vagy bármi más, ami dekódolja az mkv filet (gondolom olyat használsz?)
TV felbontás, Hz? -
warezxts
senior tag
válasz
Fandango #17371 üzenetére
Erdekes dolgot tapasztaltam.
Videokartya driver ATI CCC-ben kikapcsolom a GPU Scaling-et, nem csinalja ezt a jelenseget, bar nem tunik olyan folyamatosnak mint mikor be volt kapcsolva.
Mivel mostmar van viszonyitasi alapom, hogy jatszotta a TV maga, igy tudok viszonyitani -
warezxts
senior tag
válasz
Fandango #17369 üzenetére
DXVA be van igen (legalabb is a CoreAVC-ben talaltam ilyet egyedul).
De biztos hasznalja a videokartyat, mert ha mast valasztok, akkor a MPHC felkuszik 60% CPU-ra, igy meg ugy 10%.
Hang nem akad egyaltalan.
Most kiprobaltam hogy steamelem a geprol a samplet, ugy a TV vitte full folyamatosan szoval sample tuti jo. -
warezxts
senior tag
Sziasztok!
Uj vagyok a temaban, tegnap sikerult vennem egy fullhd tv-t, es probalok belefolyni a PC-TV kikotes rejtelmeibe.
Kifogott rajtam egy dolog, amit mar delutan kettotol idaig (este fel kilenc) probalok
megoldani. A dolog a kovetkezo, bar nemtudom hogy irjam le.
Media player HC, egy sample movie 1080p, TV HDMI-n kikotve.Elinditom a filmet, es olyan mintha csuszkalna a framrate, illetve nem is csuszik mert a HC statisztikajaban nem esik le, de a folyamatossag akkor is megszakad, mintha beragadna egy frame es utana gyorsan utoleri magat, viszont nem droppol. Neha mondhatni szaggat. Ha jatszok a beallitasokkal (mind a CoreAVC, vagy az MPC), akkor ki tudok hozni egesz jo eredmenyt, igaz mashol jelentkezik (ritkabban) ez a jelenseg a jelenetben.
Pl: avatar... szallnak le pandorara.. faszi elhuzza a hajoban a kepernyot az a resz beszaggat, ha kodeket valtok az a resz folyamatos, viszont utana mikor a banyat mutatjak az szaggat be, es amott nem.
Abszolut kifogytam az otletekbol...Bennetek bizom.
(HW: Ati 4850 / intel E8600)
-
gorbep
senior tag
válasz
zsoltika29 #17339 üzenetére
Gratulálok!
A fagyás valószínűleg memóriatúlcsordulás miatt van. Állítsd be a script 1. sorában a maximális felhasználható memóriát:
SetMemoryMax(4096)
Nálam ez 4 GB, de ritkán megy 1 GB fölé a helyhasználat. A leggyakrabban 1280-at szoktak beállítani....
Remélem ettől megoldódik!
-
törölt tag
válasz
WonderCSabo #17331 üzenetére
Talán ez működik google alapján
video decoder configuration -> Subtitles -> Font
vagy vobsub, ha azt használod[ Szerkesztve ]
-
WonderCSabo
félisten
válasz
WonderCSabo #17331 üzenetére
Erre vki?
-
törölt tag
Igen, éles pattanás nálam is van, az jelzi, hogy tényleg DD szól
Egyébként nekem olyan problémám volt, hoyg pl lejátszóproginál nem volt mindegy, hogy milyen hangillesztőt állítok be.
A sima SPDIF nem volt jó, akadozott a DTS, vagy néha elhallgatott egy másodpercre a hang, mondjuk 3 percenként.
Aztán rájöttem, hogy a DirectX SPDIF-jével szól normálisan minden. Nem akad, nem pattog, nem megy el.
Próbáld ki ezt is
AC3Filterben is a DirectSoundot válaszd ki.
A DTS meg legyen automatikus, de pipáld be vmelyik fülön, hogy arra is használja az SPDIF-et.
A kimenetnél meg legyen AS IS és alatta meg pipa be, hogy SPDIF-re küldje a jelet.
Így már mennie kell, nekem is így működikAz én Audigy4-emnél akkor volt ilyen probléma, amikor az átalakító meghajlott.
Mert ezen a kártyán nincsen RCA, csak jack aljzat. Vettem egy új jack-rca átalakítót és utána megszűnt az a probléma is, hogy elmegy a hang, majd megpiszkálom a kábelt/csatlakozót és megint újra van hang.Hirtelen most ezek jutottak eszembe látatlanba.
[ Szerkesztve ]
-
Winne
nagyúr
válasz
#54715584 #17356 üzenetére
Persze, néztem ezt is, de ha egyik pillanatban működik, aztán gondol egyet és nem, akkor nem lehet beállítási hiba elviekben, mert azokkal a beállításokkal tud működni. 48kHz-en van, minden effect kikapcsolva.
Más: egy éles pattanás szokott lenni - amikor működik persze - amikor indítom a videót, sokszor sima pause után is, ezzel találkozott már valaki?
[ Szerkesztve ]
-
Joshi
titán
A hangkártya beállításokhoz nem tudok érdemben hozzászólni, de javaslom hogy ebben a topikban érdeklődj szvsz hamarabb kapsz választ.
ui.: a leírtak alapján csak beállítási gondod lesz.
-
Winne
nagyúr
A számítógép felőli oldalon, de mondom, cseréltem kábelt is és ugyanez azzal is, alaplapi kártyával is és az xfi-vel is. Az erősítő a dvd lejátszóról ugyanazzal a digitcoaxszal tökéletes. Nincs már 5letem. Ha valaki használja így a gépét lejátszónak, akkor egy képet dobhatna az ac3filter spdif oldaláról.
-
Joshi
titán
Amikor megpiszkáltad a kábelt és jó lett egy pillanatra az hol történt a hangkártya vagy az erősítő csatlakozásánál? Esetleg a kábel közepénél? Fontos hogy a kontakthibát kiszűrd mert az nagyon bosszantó tud lenni. Esetleg nincs egy asztali lejátszód amin van digitális coax kimenet? Jó lenne egy ilyen próba mert akkor egyértelmű lenne hogy az erősítő a hunyó. A PC oldaláról már nehezebb kiszűrni a hibát, de én inkább az erősítő coax bemenetére gyanakszom lehet hogy megrepedt az egyik forrasztás.
[ Szerkesztve ]
-
Winne
nagyúr
Próbáltam másik kábellel is, azért írtam, hogy az biztosan nem rossz.
-
Winne
nagyúr
Uraim, segítségre szorulok!
Nincs már 5letem, pedig mióta vannak hd felvételek a neten, azóta csak ebben a minőségben nézek mindent, tehát elég sok időt töltöttem már vele.
A számítógépemet egy AVR132-es típusú Harman Kardon házimozierősítővel használom, digitális coax kábellel van rákötve. Ahol most elakadtam és nem jutok semmire, hogy kb mióta ez a lap és proci van a gépben, azóta van hogy a hang csak fogja magát és elmegy, a kábel piszkálásától néha visszajön, sokszor csak hozzá kell érnem. A kábel nem kontakthibás, semmi baja, sosem volt behajtva sem. Amikor meguntam már, hogy nem találtam tartós megoldást, akkor vettem egy XFi Elite Pro hangkártyát, amihez egy külső eszköz is van, amivel szintén összeköthető digit coaxszal. Legnagyobb megdöbbenésemre ugyanezt a hibát produkálja vele is, ráadásul most megint nem is bírom működésre bírni bármennyire is piszkálom.
Windows újratelepítés megvolt már 3-4*, az erősítő bemenetei tesztelve az összes coaxon dvd lejátszóval és mind hibátlan. Az alaplap is gondolom kizárható valamennyire, mert másik kártyával is ugyanaz ta hibajelenséget produkálja. Programok közül is próbáltam többet, de MPCHC az alap lejátszóm és AC3filterrel, haali media splitterrel használom.
Segítséget kérek!
-
WonderCSabo
félisten
válasz
zsoltika29 #17342 üzenetére
Nem hiszem.
-
zsoltika29
tag
válasz
WonderCSabo #17341 üzenetére
Hali!
Ezt a progit nem lehet a smoothingolásra beáállítani?
A BD 3D miatt érdekelne.
-
WonderCSabo
félisten
válasz
Plasticbomb #17340 üzenetére
Total Media Theatre
-
Plasticbomb
addikt
Windows 7 64 bit Radeon GPU párosra tudnátok Blu Ray lejátszót ajánlani?
-
zsoltika29
tag
Hali!
Na végre sikerült a smoothingolás csak az a gond hogy pár perc múlva kiírja, hogy "run time error".
És a kép leáll a hang megy tovább.
-
tdd587
őstag
válasz
huskydog17 #17328 üzenetére
Na ha ez megvan, akkor most már látod, hogy az élénk színek ára a kevesebb szín.
-
-
Fandango
veterán
madVR v0.82.5 released
* improved D3D11 exclusive -> windowed switch slightly, still not great, though
* option "delay playback start..." now requires both GPU+CPU queues to be full
* fixed: YCgCo decoding matrix was not correct
* fixed: internal 4:4:4 decoding produced wrong colors (introduced in v0.81)
* fixed: display mode changer didn't always activate when entering fullscreen
* fixed: forcing deinterlacing + IVTC on was caused by 30p tag instead of 24p
* fixed: h264 media type parsing sometimes crashed
* fixed: crash when no filter in the chain provided frame rate information
* fixed: one thread was started per video frame (introduced in v0.82)
* maybe fixed: entering/leaving exclusive mode steals keyboard focus -
gulyasa
őstag
válasz
WonderCSabo #17330 üzenetére
SupRip-el is próbáltam, az sem adott tökéletes időzítést.
Egyébként nem értem, miért, hiszen a két proginak (SubtitleEdit és SupRip) nem sok köze van egymáshoz, mégis ugyanúgy hibáztak... -
WonderCSabo
félisten
Sziasztok!
FFDShowban hogyan lehet beállítani a felirat felbontását? Én sehol sem látom.
-
gulyasa
őstag
válasz
gulyasa #17208 üzenetére
Előzmény:
Akár MakeMKV-vel készítettem MKV-t a kívánt videó/hang/felirat sávokkal, akár a tsMuxerGUI-MKVToolnix-es módszert választottam akármelyik BD ISO-ból, mindig problémába ütközött a feliratozás megjelenítése. Vagy egyáltalán nem lehetett előhozni a feliratot (TV: LG 42LW5500), vagy csak valami érthetetlen karakterhalmaz jött elő (WD TV Live). Csak számítógépen lejátszva jelenik meg a "beépített" feliratozás, de pont számítógéppel nem szoktam filmeket nézni (mert pl. többek között az zajos és zavar filmnézés közben).
Így SRT-t akartam készíteni.
A SubtitleEdit-et ajánlották erre a célra, mert az tudja kezelni a SUP és az MKS feliratfájlokat is. Csak éppen ezzel a programmal az volt a probléma, hogy számomra érthetetlen módon elcseszi a feliratok megjelenítési időzítését. A vele készített SRT-vel minden film lejátszásakor a teljes feliratozás 1-2 perc alatt lepörgött.Megoldás:
Rátaláltam egy aprócska, OCR tudásában az átlagnál kicsit butább programra, amivel viszont korrekt időzítésű feliratozást sikerült készíteni a BD ISO-kból kinyert SUP fájlokból.
A program: SUPread (ha valaki még nem hallott volna róla) -
tdd587
őstag
válasz
huskydog17 #17325 üzenetére
Ha nem látod, akkor valami nagy baj van a kijelződdel...
Beírtam a keresőbe az "oversaturated" kifejezést, és az alábbi szemléletes képeket dobta ki.
kép1 (te valami ilyesmit nézel ezek szerint)
kép2 (ha még tovább nyomjuk ezt az effektet, az már ennyire durva)
kép3 (ezen már szerintem te is látod, hogy mennyivel kevesebb szín van)
-
Kroni1
veterán
válasz
huskydog17 #17325 üzenetére
az ilyen light boost meg color stb. effektek valoban torzitjak a valodi kepet, szineket, ez az elenk es tulszinezett kep is kevesbe realisztikus, ha nem animaciorol van szo azt is mondanam hogy nagyon mesterkelt.. viszont nem eltulozva, nekem is jobban tetszik ez mint a valosag, nemcsak meseknel de filmeknel is.
-
huskydog17
addikt
válasz
tdd587 #17321 üzenetére
Én nem látok egyik képen sem semmiféle sávosodást, ha látnék, akkor nem használnám, vagy visszafogottabb mértékben, merthogy egy 10-es skálán lehet állítani a mértékét.
Állóképen lehet, hogy sokkal durvábbnak tűnik, de mozgás közben más a helyzet."valójában meg lenegyedelted a színek számát. Minimum."
Ha tényleg így van, akkor miért emeli meg a GPU Load-ot? Miből gondolod, hogy legalább a negyedére esik a színek száma? A végeredményből ítélve nekem az ellenkezője tűnik igaznak, csak kíváncsiságból kérdem.
"Erről a színesítésről a dinamika kompresszió jut eszembe (audió), ott is sokan azt hiszik, hogy a hangosabb jobb, pedig nem, csak hangosabb."
Én ugyan nem használok dinamika kompresszort, de Crystalizer-t igen, ez nem tudom, hogy annak számít-e vagy sem.
-
zoltanz
nagyúr
-
Kroni1
veterán
válasz
zoltanz #17322 üzenetére
A notinál van értelme ez tiszta, de ha jól értettem Fandango kérdését, akkor itt pont arról volt szó, hogy erős procival rendelkező asztali gépek esetén mi a haszna?! A fogyasztás dolog pedig ahogy fentebb írtam, nem igaz minden esetben, nagyban függ a CPU-d és a VGA-d alapvető fogyijától.. Nálam pl. DXVA-val több a fogyi olyan ~5-20W-al..
-
tdd587
őstag
válasz
huskydog17 #17320 üzenetére
Ha jól tudom ezt hívják túlszaturáltságnak. Nézd meg a kutyus orrát az első képen, vagy a másik kutyus fülét a második képen, a true color átmenetből lett egy 4 szinű, baromi sávos valami.
Erről a színesítésről a dinamika kompresszió jut eszembe (audió), ott is sokan azt hiszik, hogy a hangosabb jobb, pedig nem, csak hangosabb. Na ezek a képek is csak hivalkodóan színesek, valójában meg lenegyedelted a színek számát. Minimum.
-
huskydog17
addikt
válasz
Fandango #17319 üzenetére
"Ami a kepeket illetni szerintem az effektes kepek tulsagosan szinesek"
Pont ezért szeretem használni a Light Boost-ot, mivel én 99%-ban animációs és rajzfilmet nézek, így az én szememet inkább kényezteti.
"kozelrol megnezve olyan hibak kerulnek latoterbe amik rontjak a minoseget"
Nos, ha az ember közvetlen közelről (néhány cm-ről) néz egy 22 colos monitoron egy 720p vagy annál kisebb felbontású anyagot, akkor valóban ronthat a dolgon a post-process (pl. élesítés), viszont én valamivel több, mint egy méterről nézem, így semmilyen képhibát (vagy tömörítési hibát) nem látok. Azonban ha az ember 1080p tartalmat néz egy átlagos ,mondjuk 22 colos monitoron (csak hogy maradjunk az előző példánál), akkor még közvetlen közelről sem szabadna látnia kép, illetve tömörítési hibákat. Ha mégis ez történik, akkor a forrásanyaggal lesz a gond valószínűleg.
Amúgy én már annyira hozzászoktam a Splash két képjavító algoritmusához, hogy nekem Light Boost nélkül a filmek nagyon fakók, túlzással mondhatni, szürkék, vagy mintha egy fehér vagy szürke lepelt tettek volna a kijelző elé, szóval csúnya.
-
Fandango
veterán
válasz
huskydog17 #17318 üzenetére
En nem kotozkodni akarok vagy felesleges flamet inditani, csak leszogeztem mi az en velemenyem es szeretnek egy normalis hangvetelu "vitat" folytatni, hatha a masik oldal tud olyat mondani amit nem tudok, nem ertek. Erre valo egy forum, lehet segiteni, vitatkozni (csakis normalis hangnemben), velemenyt kerni, stb. Koszonom, hogy vetted a faradsagot es egy ilyen hosszu postban leirtad a velemenyed.
En is TN paneles csoda monitort hasznalok.Ami a kepeket illetni szerintem az effektes kepek tulsagosan szinesek, termeszet ellenesen, es kozelrol megnezve olyan hibak kerulnek latoterbe amik rontjak a minoseget, hozzateszem szerintem!
Kivancsi vagyok masnak a velemenyere is!
[ Szerkesztve ]
-
huskydog17
addikt
válasz
Fandango #17317 üzenetére
Én itt most neked nem fogom felvázolni a DXVA előnyeit, egyrészt, mert néhány másodpercbe és néhány billentyű leütésbe telik rátalálni a válaszra, másrészt nincs most erre időm se.
Adok egy kis tippet a kereséshez: beírod a gugliba például ,hogy DXVA 2.0, és rögtön az első oldalon rengeteg kiváló anyagot fog kidobni, ahol a választ is megleled.A Post-process témánál pedig nem tudom, hogy mit nem értesz azon, hogy túlságosan szubjektív témakör. Valaki szereti őket használni, másvalaki pedig sose alkalmazna ilyet. Egyéni ízlés kérdése az egész. Az viszont elég valószínű, hogy egy jóval profibb (jobb képminőségű) monitorral rendelkező felhasználó kevésbé érezné a képjavító funkciók előnyeit. Ennek a könnyebb megértéshez mondok egy konkrét példát. Egy TN paneles monitoron jóval látványosabb különbséget tudnak produkálni, mint egy IPS alapún. Utóbbinál lehet, hogy nincs is értelme használni őket. Valaki azonban még IPS panel mellett is használ post-processt, például élesítést. Valaki még TN-nél is kerüli az összes Post-process-t.
Az is igaz, hogy egy nagyon gyenge minőségű videónál nagyon kicsi a valószínűsége, hogy bármely post-process látványos javulást generáljon. Jobb minőségű videónál már több értelme van.
Mit lehet javítani egy jó minőségű anyagon? Sok mindent, például világítást, színeke, élességet stb. Még egyszer kihangsúlyozom, hogy ezen tulajdonságok manipulálása nem mindenkinek jelentenek javítást, valakinél ezek az ellenkező hatást váltják ki. Ezért is túlságosan szubjektív ez a téma, egyéni ízlés kérdése, mindenkinek saját magának érdemes kipróbálnia és akkor az ember el tudja dönteni, hogy kell-e neki vagy sem. A placebo effektus itt nagyon erős túlzás, ugyanis a legtöbb shader és egyéb képjavító eljárás egyértelmű, látható különbséget generál.
Ha ennyire bántja a csőröd a téma, akkor a legegyszerűbb, ha fogsz egy HD minőségű videót és kipróbálsz néhány "képjavító" algoritmust, hogy eltudd dönteni te melyik csoportba tartozol.Lásd, hogy milyen rendes vagyok (
), belinkeltem neked három darab összehasonlítást, ahol három film egy-egy képkockája került összehasonlításra aktív post-processel és anélkül.
Nekem a második verzió (Max Detail&Light) tetszik jobban, mert az én szememnek az a szebb. Ennyi. Azt azért ne felejtsük el, hogy TN és IPS között elképesztő nagy a különbség, természetesen az utóbbi javára, csakhogy én TN monitorral tolom, ahol azért jóval több létjogosultsága van a témával foglalkozni. Lehetséges, hogy ha nekem is IPS monitorom volna, akkor én se foglalkoznék post-process-el (élesítést azért használnám bizonyos mértékben), de mivel nincs, így ezt nem tudhatom.
Maradjunk annyiban, hogy nem érdemes a témán nagyon lovagolni, mindenki nézze úgy a filmeket ahogy akarja (vagy ahogy tudja). -
Fandango
veterán
válasz
huskydog17 #17316 üzenetére
Ha megtenned es roviden felvazolod a DXVA elonyeit megkoszonnem, hatha mondasz valami ujat. Hidd el szorakoztam eleget ilyen post process effektekkel MPC-HC alatt, es nem csak a beepitettre gondolok hanem custom made is, es nem tud meggyozni senki hogy ennek haszna van, placebo effekt es minoseg ronto meg ha pont az ellenkezojet hiszed is.
Mond mar el egy jo minosegu forras anyagon mivel tudsz meg javitani?? Ha tudsz meg konkret erveket felsorolni, talan meggondolom magam. -
huskydog17
addikt
válasz
Fandango #17314 üzenetére
Az általad felvázolt dolgok ebben a topicban is már számtalanszor ki lettek tárgyalva, így csak nagyon röviden:
Nézz utána alaposan a DXVA előnyeinek, az általad említett előny csak egy a sok közül.
A post-process effektek pedig nagyon szubjektív dolog. Te is írtad, hogy még nem próbáltad. Akkor miért szólod le? Tessék először élesben kipróbálni és csak utána véleményt mondani róla!
-
Kroni1
veterán
válasz
Fandango #17314 üzenetére
söt! nekem a 955BE procim alul van feszelve, es igy dxva nelkul kevesebbet fogyaszt a rendszer mivel a 6850 alacsonyabb orajelen megy ha nem aktiv az udv es a cpu oldja meg a dekodolast.. en sem akartam elhinni, de tenyleg igy van, persze ez javareszt a 0.2V-os cpu alulfeszelesnek koszonheto vszleg.
-
Fandango
veterán
válasz
huskydog17 #17313 üzenetére
Nem ertem, hogy miert szantok akkora jelentoseget a DXVA-nak ha procibol tudjatok dekodolni a filmet (ezzel persze kevesen lehetnek, mert sokaknal a proci gyenge de akinel nem, ott nem latom jelentoseget!). A masik meg ez a sok kepjavito, interpolalo stb felesleges placebo hatasu es sok esetben minoseg ronto funkcio amiert annyira oda vannak egyesek, de minek, ha a forras jo minosegu nem tudom mit lehet rajta javitani, ha meg rossz akkor meg kar vele erolkodni mert nem ersz el vele semmit.
HTPC eseteben esetleg megertem a DXVA-t (gyengebb procival egy viszonylag normalis vgaval nem csillagaszti erteku megvenni), mert akkor elvileg kevesebbet fogyaszt a masina, esetleg halkabb de errol sem vagyok teljesen meggyozve.
Errol a Pro Detailrol is arad a marketing bullshit erzes
, nem hasznaltam meg Spalsht es valoszinu nem is fogok, ez csak szubjektiv velemeny.
[ Szerkesztve ]
-
huskydog17
addikt
Megnéztem ma egy-két dolgot MPCHC és Splash Pro alatt, néhány érdekesség:
- MPCHC videokimeneteinél a sima EVR hibás státusz jelentést ad, ugyanis nem írja ki a DXVA használatot, miközben ugyanúgy használja, mint a másik kettő. (Bizonyíték az 1-2 %-os CPU használat és 40%-os GPU Load 1080p film esetén)
- MPCHC alatt a sima EVR a leggyorsabb renderer, ez alatt azt értem, hogy ez eszi a legkevesebb CPU-t. Kb. átlagosan 1%-al kér többet az EVR Sync és még 2%-al többet az EVR Custom. A sima EVR esetében azonban a shader és felirat támogatásról le kell mondani, így gyakorlatilag ennek nem sok értelme van.
- Csak most vettem ugyan észre, de a Splash Pro Detail és Light képjavító funkciói teljes mértékben a GPU-n futnak, így semmivel nem növelik a CPU terhelést. Egy 12,6 Mbps bitrátás 1080p videónál maximális Detail és Light Boost mellett a Radeon 5470M ParkXT GPU-ját 70%-ra terhelte a lejátszó, természetesen UVD órajeleken. -
arpi145
csendes tag
válasz
arpi145 #17310 üzenetére
Sikerült, felraktam mindent, amit mondtatok,működik
Köszönöm szépen a sok segítséget
Viszont kiírt egy hibát a gép, miután a Hotfixet frissítettem: az ön aktív grafikus adapterének illesztőprogramja nem támogatja a Catalyst Control Centert. frissítse grafikus illesztőprogramját vagy engedélyezze ATI adapterét a Kijelzőkezelő használatával.
Nem lesz ettől baja a videókártyának?
-
arpi145
csendes tag
Na. azt is frissítettem.
Most ha kiválasztok egy MKV 720p filmet, akkor kiírja, hogy lejátszás, de nem indul el a film
Lent írja, hogy DXVA lejátszás -
arpi145
csendes tag
válasz
huskydog17 #17308 üzenetére
Köszi mindegyikőtöknek, felraktam az újat, ez már jónak tűnik
Most kéri, hogy frissítsem a DX9-t DX10-re -
arpi145
csendes tag
válasz
huskydog17 #17304 üzenetére
igen, AGP-s, vezérlőpanel kiírja, hogy hotfixes-e a driver?
MPHC van rajta, v.1.1
Codec pack néven töltöttem le, abban volt benne ez a program[ Szerkesztve ]
-
dvitamin
csendes tag
Sziasztok,
Olvastam elég sok hozzászólást de a kérdésemre a választ nem láttam.
Tudja valaki, hol lehet beállítani kmplayer-ben, hogy a videokártyát használja hd lejátszásakor?THX
-
huskydog17
addikt
válasz
arpi145 #17302 üzenetére
Néhány dolgot a félreértések elkerülése véget tisztázni szeretnék.
A Radeon HD 3650-es kártyád PCI-E vagy esetleg AGP csatolót használ? Amennyiben AGP-s, akkor a Catalyst-ból a Hotfix verziós drivert kell alkalmazni.
MPC-HC beállításaiban VMR-9 Renderless a video kimenete? Windows XP alatt csak ezen a kimeneten kapsz DXVA-t. Ha viszont WinVista vagy WIn7 van a gépen, akkor EVR Custom-ra kell állítani.
Meggyőződtél róla, hogy a MPCHC kizárólag belső, saját dekódereket alkalmaz? A beállításoknál az összes belső szűrő legyen bepipálva. -
Fandango
veterán
LAV Filters 0.49
LAV Splitter
- Improved MKV demuxing performance from slow sources (network streaming, etc)
- Improved stream detection on Blu-rays
- Improved support for RealAudio (COOK, SIPR, etc) in MKV
- Support for streaming from HTTP URLsLAV Audio
- Improved support for DTS files with Little-Endian or 14B encodingsLAV Video
- New VC1/WMV3 decoder based on the Microsoft DMO Decoder (new default)
- Updated Intel QuickSync decoder (0.29, r44)
- Fixed decoding of some MBAFF H264 streams with DXVA2
- Improved Stream Aspect Ratio logic in the CUVID decoder for H264 streams
- Fixed Deinterlacing when DXVA2 Native is active in certain situations -
arpi145
csendes tag
válasz
huskydog17 #17301 üzenetére
Beállítottam, de nem változott semmi
Lehet, hogy a videókártyánál kell valamit beállítani?
Új hozzászólás Aktív témák
● A topicban tilos a warez mindennemű formája!
Ennek értelmében nemkívánatos témák:
- filmek, sorozatok torrent- és egyéb letöltőoldalakon való fellelhetősége
- ki, mit, hogyan, mikor, milyen minőségben warezolt magának
- a különféle release-ek, illetve az azokat készítők munkásságának kitárgyalása
- másolási és egyéb védelmek kikerülése, rip-készítés, letöltött tartalmak konvertálgatása, szerkesztése