Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

törölt tag

válasz Fandango #17588 üzenetére

A cikk alapján, amit linkeltem, a digitális anyagoknál (DVD, Bluray) alapból YCbCr-t használnak. A master anyagot 10 biten tárolják, de a lejátszás és a lemezek 8 bites anyagot tárolnak.
    Az YCbCr range az 16-235 között van, és fura mód, így nálam is jobb a kép, jobban látszódnak a színek. Legelőször az IYUV variánst próbáltam, mert az összes HD anyagom YUV kódolással készült.

Próbáltam az ffdshow RGB-YCbCr átalakítást is, ugyanazt az eredményt kaptam, mint, amikor a driverben 16-235-öt használok, és a Gomplayerben beállítom vmelyik variánst.

A fura csak az, hogy elvileg az RGB az a monitorokon jó, meg az analóg eszközökhöz, anyagokhoz használják. Mégis a 16-235 range mellett az RGB24 is jó minőséget ad, sőt, még az a legjobb az IYUV és az IV12 mellett.

Mert ugye a fő probléma az még mindig, hogy a TV natív felbontásán csak 60Hz az engedélyezett, így viszont sötét a kép és a részletek is elvesznek. Más felbontáson 25-30fps/Hz mellett jó színhelyesség és a fényerő is, de a nem megfelelő felbontás miatt romlik a minőség kicsit.

Új hozzászólás Aktív témák