Hirdetés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Tasker
- Telekom mobilszolgáltatások
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- Apple AirPods Pro (2. generáció) - csiszolt almaságok
- One mobilszolgáltatások
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Winne
nagyúr
válasz
SunMount3r #28549 üzenetére
Most inkább azt szeretném megtudni, hogy ha 1080p-s filmet 1080p-s felbontáson nézek, akkor más lesz-e a kép, mintha ugyanezt az 1080p-s filmet 4k felbontáson nézném?
[ Szerkesztve ]
-
Winne
nagyúr
Urak!
Nem találtam megfelelőbb topicot, ahol tudnak majd válaszolni nekem, így itt teszem fel a kérdésem.
A tévémen kinyiffant az uhd-s hdmi port. Van jelentős/látható különbség, ha nem uhd tartalmat küldök ki a tévére, hanem egy sima 1080p-s videót, hogy a tv uhd felbontáson van-e, vagy fullhd-n?
-
Winne
nagyúr
-
Winne
nagyúr
Urak abban tudtok nekem segíteni, hogy mivel tudok igazítani egy külső hangsávot, hogy a helyére kerüljön? Külön betöltöm a mpchc-ban, de a kép és a hang között majdnem 22 másodperc van, a beépített cucc, amivel csúsztatni tudom meg jóval kisebb léptékekben halad, minthogy könnyen megtaláljam egyáltalán, hogy hol tart az egyik a másikhoz képest.
-
Winne
nagyúr
Abban segítsetek légyszi, hogy beszereztem a 48Hz-es Hobbitot és ahogy elindítom, 60Hz-re állítja a TV-t azzal a beállítással, ahogy a többit szépen 24 Hz-en indítja.
1. Mit állítsak, hogy 48 Hz-en indítsa?
2. Menet közben van-e valami billkombó arra, ha váltani szeretném a tv-n a frekvenciát? -
Winne
nagyúr
Na megnéztünk egy részt, 2160p HDR változat, ahogy áthúzom, ezzel a beállítással átvált 24 Hz-re a tv, de nem volt zavaró, így fogom hagyni picit. Amit írtál, hogy 48-on hajtja automatán ahhoz kell valamit még pluszban állítani?
A kettes számú kérdésem pedig, hogy érdemes a tv-t fix 24 Hz-re állítani, hogy ne váltogassa a módokat minden alkalommal, ha áthúzom az ablakot?
-
Winne
nagyúr
válasz
Formaster #27822 üzenetére
+@(#27821) PuMbA: köszi a válaszokat!
Ez a tv az, amin a filmeket nézzük, sztem 60Hz-et tud 4k-ban. Ma megnézünk egy részt a Lost in Space-ből akkor 24 Hz-en, de jól értem, hogy a 60 Hz-nél még jobb választás lehet a 48 Hz is? Érdemes tenni egy próbát ott is, ha zavar a 24 Hz?
-
Winne
nagyúr
Köszi, akkor adok neki egy esélyt, visszaállítom 24-re. Köszi a választ!
Ha ez a sor bent van, akkor automatán fog választani aszerint, hogy maga a tartalom hogy van rögzítve?
[ Szerkesztve ]
-
Winne
nagyúr
Sziasztok!
Eretnek kérdésem van. Egy ideje már használtam a madvr-t, régen a haali-t, amit nem értek, hogy miért jó ha engedélyezem a 24Hz-et és azon indítja el a filmet a lejátszó a 60 Hz helyett, amit a TV tud?
-
Winne
nagyúr
Üdv újra!
MPC HC, nem működik a gyorsgomb a hangsáv eltolására. Megoldás?
-
Winne
nagyúr
válasz
spiritex #20171 üzenetére
Nekem a madVR valamivel összeveszik, az nem ad olyan folyamatos képet, mint a többi.
@(#20173) N0zer0: azzal a videóval próbáltad, amit feltettem? Nálam sem általánosság ez, csak néhány jelenetnél jön elő, azért vágtam ki azt, amit betettem. Notin nem próbáltam egyáltalán, de azokban más panel van, elképzelhető azért. Mindjárt kipróbálom egyen.
-
Winne
nagyúr
válasz
spiritex #20161 üzenetére
A lefagyás csak akkor volt, amikor a playclawval fel akartam venni videóra, hogy hogyan mennek a csíkok. A 3. kép, amikor össze vannak csúszva azután lett, hogy többször le lett állítva és el lett újra indítva. Normál esetben elindítom, kb fix távolságra mennek egymástól, az alsó majdnem egyenes, a felső picit hullámzik.
@(#20162) Joshi: hát igen, engem ez a villogás/akadás a világból ki tud kergetni, mert nem olcsó cuccokat pakoltam össze így az évek során és valami nyügöm mindig volt, aminek nyilván nem tudtam sosem örülni. Sokan egy sorozatnál is inkább a 300 MB körüli méretű sokkal rosszabb minőségű verziót "kölcsönzik ki", mintha a 800 MB-os 720-as verzió már annyival nagyobb lenne... Nem értem. Pláne mikor a különbséget sem látják. (dehát tényleg nem vagyunk egyformák..
)
Most még ezen vergődök picit, de nem találtam rá segítséget, kukkantsatok rá pls, lehet tudtok rá mondani valamit.
Szerk.: @(#20163) spiritex: feltettem a reclockot is, de nem értek hozzá, nagy vonalakban le tudnád írni mit hogyan kell állítani?
[ Szerkesztve ]
-
Winne
nagyúr
Na fogtam magam és a MM-ban tesztelgetni kezdtem és kiderült mi a problémám és nem a 24p volt a ludas, hanem a panel a megjelenítőkben....
Az összes TV tuneres monitorban végigpróbáltam a belső lejátszóval és egy oPlay-el is és kivétel nélkül az otthon tapasztalt problémámmal találkoztam. Már ez gyanús volt, ekkor mentem tovább a TV-khez, ahol több márka több típusát és kategóriáját kipróbáltam.
A tapasztalat és a "megoldás", azokon a megjelenítőkön "villog" úgy a kép, mint nálam, amelyekben 50, vagy 60 Hz-es panel van és amelyiken valós legalább 100Hz-es panel van, azokon szépen folyamatosan megy ugyanazzal a videóval, ergo szenvedhettem volna ezzel még 3 évig is, akkor sem tudtam volna megoldani.
Mindenkinek köszönöm a segítséget azért!
-
Winne
nagyúr
válasz
gorbep #20129 üzenetére
Erről a dologról nem találok sok mindent így nagy hirtelen. Hogyan működik? El lehet érni valamivel, hogy többször lássam a képkockákat, vagy mitől látszik folyamatosabbnak a kép?
Holnap beviszem egy pendriveon a korábban kivágott videómat a MM-ba és megnézem direkt usb lejátszáson olcsóbb és drágább TV-ken, hogy látom-e amit itthon.
-
Winne
nagyúr
válasz
#54715584 #20127 üzenetére
Próbálkozom én ezzel már nagyon régóta, már többször bele is törődtem, ráfogtam a filmkészítés és a bluray egy negatív velejárójának, de időszakosan előjön, hogy zavarja a szemem és akkor vergődök rajta megint egy sort, aztán megint beletörődök.
Nem folyamatosan csinálja, csak a lent említett szituációkban, így általánosságban nem annyira zavaró.
Azért küzdök a monitorral, mert ez a jelenség a monitoron és a TV-n is jelen van és a TV a hátam mögött van.
Te melyik lejátszót használod?
@(#20126) Valdez: ez most nem tudom hogyan kapcsolódott ide, de custom driver van a monitorhoz és gyári a TV-khez, a 23.976 frames/sec 3*-osát "generálja" a monitorhoz, amivel ha jól tudom minden képkocka 3* jelenik meg.
[ Szerkesztve ]
-
-
Winne
nagyúr
A videó most nem a TV képéről van, hanem egy IPS-s Dellről, de a TV-nél is ugyanez van. Más videokártya is volt már a gépben ezen kívül 3. A TV más konnektorba van dugva, a szoba másik végén van. A tv egy hüvelykujj vastagságú hdmi-n megy, a monitor egy komoly dvi-d kábelen.
-
Winne
nagyúr
válasz
Fandango #20116 üzenetére
A programot is lecseréltem, az sem segített természetesen.
Lehet az lesz a vége veszek egy ilyesmi gépezetet..
Annyit viszont kellene tudnia, hogy ne csak usb-ről külső tárolóról menjen, hanem hálózatról is tudjak ráküldeni anyagot ill. a hangot digitálisan nem lenne rossz, ha tudná coaxon és optikán is.
-
Winne
nagyúr
válasz
< CyberBob > #20114 üzenetére
Azt értem, hogy nem mérvadó, csak azért csináltam, mert ezen is látszik a problémám, ami a vonalaknál figyelhető meg, mikor megy a kép szép lassan oldalra. Olyan, mintha villogna picit, vagy nem tudom..
-
Winne
nagyúr
válasz
< CyberBob > #20110 üzenetére
Mennyi lehet egy ilyen készüléknél a valós frissítési frekvencia?
Igazából nem akadozásnak mondanám, de holnap megcsinálom róla a két videót és bedobom, aztán meg tudjátok nézni mire gondolok.
-
Winne
nagyúr
A feliratnak örülök, ez nekem fontos. A frekvenciára nem erre gondoltam, hanem ha 3D-s a TV, pl egy Sony Bravia KDL-46W905A, amihez oda van írva, hogy a képfrissítési frekvencia 800 Hz, ezt tudja-e, vagy a "felvételhez igazodik az automata"?
@(#20108) < CyberBob >: holnap lesz időm megnézni egy újabb verzióval, aztán kiderül javul-e valamit. Nálam ez a build fut: 1.5.0.2827, egyébként x64.
-
Winne
nagyúr
Nagyobb frissítési frekvenciát bíró kijelzőt is tud kezelni? Jópofa cucc, tetszik, nem is ez a gond, csak valahol az ember igyekszik meghúzni a határvonalat, de nem keverem el a nevét, jó lenne élőben megnéznem egy ilyet..
Azt megnéznéd nekem, hogy a felirat variálható-e? Ami fontos nekem, hogy a képernyő aljához tudjam igazítani és ne a kép aljához, ill, hogy a betűtípus és szín változtatható-e rajta?
@(#20105) < CyberBob >: remek, akkor hétfőn ha itthon leszek, akkor felveszem az n8-al, hogy nálam hogyan mutat ill. miről beszélek, a monitoron és a tv-n is. Lehetséges, hogy egy új MPC megoldja valami más beállítással, mindenképpen el fogom akkor kérni tőled a beállításaidat.
-
Winne
nagyúr
Na oké, csak ez megint 50k plusz, aztán valahol meg kell húzni a határt.
Nálam nem ez a jelenség van amúgy, amit írsz, hanem mindig ugyanazon jelenetek csinálják, kvázi állandó a probléma. A linkelt videó elejét nézve ugyanaz a VLC-vel is, tehát a lejátszó program is kizárható.
Ezzel kapcsolatban amit írsz közben gondolkodtam és vajon lenne értelme egy oPlaynek pl emiatt? A hálózatos verziót használnám akkor már, hogy ne csak usb-ről működjön külső tárolóról, hanem routerről is tudjak kitolni bármit hálózaton. Működhet ez egyáltalán?
-
Winne
nagyúr
válasz
spiritex #20093 üzenetére
Nem szoktam rajta zenét hallgatni, de valamelyik éjjel úgy hagyom akkor folyamatos játszásban, aztán meglátjuk reggelre elveszíti-e a jelet. Én 10% alatti esélyt látok a hardveres hibára, az a 10% is csak a lap bohócsága lehet, mert a korábbi lappal semmi gond nem volt és a hangkártya is upgradelve lett.
Szerintem a MPC hibája lesz, de azt nem akarom eldobni, ebben tudom igényeim szerint a felirat méretét, színét és ami a legfontosabb a pozícióját variálni.
VLC-t használok, amikor nem házimozin nézem, ez a 2.1-re van lőve, a MPC a házimozira spdifen.
Egy másik kérdést is bedobok, látom ti értitek a témát:
Ha kvázi lassú mozgás van, távoli felvételek a filmben ill. sok vonal a képen (pl kerítés, csíkos ing, ilyesmi..), akkor sokszor darabos, akadozós a kép, pedig a 24P megy a TV-n is és a monitor (ráadásul 72Hz) is tudja.
A Planet Earth című klasszikusból van erre egy jó tesztvideó, azzal szokták sokan tesztelni, amikor egy hegy teteje felé megy a kamera, ott egy vízesés, majd pár milliónyi madár az égen. Na ott nem szép a kép na.
-
Winne
nagyúr
válasz
Fandango #20090 üzenetére
Rendben, akkor keresek egy most fellelhető legújabb verziós mpc-t, meg leszedem a haalit. Annyit megtennél, hogy ha te is ezt a lejátszót használod az ac3filterrel, akkor a beállításaidról nyomatnál egy-egy screent?
Jöhet akár privátban is, de ide is, hátha másnak is jó lesz.
-
Winne
nagyúr
Üdv!
Nem tudom melyik a megfelelő topic a kérdésemre, így beteszem ide is, hátha tud valaki segíteni..
A számítógépem a házimozim lejátszójaként van a rendszerben, a tv-re hdmi-vel van kötve, ez viszi a képet, a házimozi erősítőre pedig digit coax kábelen megy ki. Mióta ez az alaplap van benne, azóta folyamatosan szívok vele, sokszor csak időszakosan, tehát van hogy nincs vele gond egy hónapig, van hogy folyamatosan nem működik rendesen.
Az alap probléma az volt, hogy az alaplapi hangkártyára dugva a digit coaxot menet közben elvesztette a hangot és csinálhattam vele bármint, nem segített. Az erősítő összes csatlakozóját végig próbáltam, mindegyiken ugyanaz, kiszámíthatatlan időközönként újra csinálta. Bizonyos esetekben elég volt, ha kihúztam a kábelt és visszadugtam. Gondoltam a kábel lehet a rossz és csináltattam egy új kábelt, 2e forintos dugókkal a végén, elektrotechnikussal forrasztatva. Amikor rájöttem, hogy nem a kábel volt a baj, mentem tovább és vettem a gépbe egy jó minőségű hangkártyát, amihez történetesen egy külső box is van, külön digit coax csatlakozóval, tehát nem kellett a flexijack megoldással bohóckodnom. Mondanom se kell, ezzel a megoldással sem változott semmi.
Most ott tartok, hogy ma volt időm kicsit filmezgetni, végre itthon voltam és ugyanaz a probléma, sőt most egy új verzió is előállt. Nézem a filmet és random eldobja a hangot megint, de ami eddig új, ha most picit pörgetek valamelyik irányba, akkor megint megtalálja a hangsávot és újra megy úgy, hogy nem nyúltam sem az erősítőhöz, sem pedig a kábelhez.
A számítógépen a lejátszó Media Player Classic - Home Cinema x64, mellette ac3filter és Haali Media Splitter.
Ha valaki tudna segíteni benne, annak nagyon örülnék.
-
Winne
nagyúr
válasz
#54715584 #17356 üzenetére
Persze, néztem ezt is, de ha egyik pillanatban működik, aztán gondol egyet és nem, akkor nem lehet beállítási hiba elviekben, mert azokkal a beállításokkal tud működni. 48kHz-en van, minden effect kikapcsolva.
Más: egy éles pattanás szokott lenni - amikor működik persze - amikor indítom a videót, sokszor sima pause után is, ezzel találkozott már valaki?
[ Szerkesztve ]
-
Winne
nagyúr
A számítógép felőli oldalon, de mondom, cseréltem kábelt is és ugyanez azzal is, alaplapi kártyával is és az xfi-vel is. Az erősítő a dvd lejátszóról ugyanazzal a digitcoaxszal tökéletes. Nincs már 5letem. Ha valaki használja így a gépét lejátszónak, akkor egy képet dobhatna az ac3filter spdif oldaláról.
-
Winne
nagyúr
Próbáltam másik kábellel is, azért írtam, hogy az biztosan nem rossz.
-
Winne
nagyúr
Uraim, segítségre szorulok!
Nincs már 5letem, pedig mióta vannak hd felvételek a neten, azóta csak ebben a minőségben nézek mindent, tehát elég sok időt töltöttem már vele.
A számítógépemet egy AVR132-es típusú Harman Kardon házimozierősítővel használom, digitális coax kábellel van rákötve. Ahol most elakadtam és nem jutok semmire, hogy kb mióta ez a lap és proci van a gépben, azóta van hogy a hang csak fogja magát és elmegy, a kábel piszkálásától néha visszajön, sokszor csak hozzá kell érnem. A kábel nem kontakthibás, semmi baja, sosem volt behajtva sem. Amikor meguntam már, hogy nem találtam tartós megoldást, akkor vettem egy XFi Elite Pro hangkártyát, amihez egy külső eszköz is van, amivel szintén összeköthető digit coaxszal. Legnagyobb megdöbbenésemre ugyanezt a hibát produkálja vele is, ráadásul most megint nem is bírom működésre bírni bármennyire is piszkálom.
Windows újratelepítés megvolt már 3-4*, az erősítő bemenetei tesztelve az összes coaxon dvd lejátszóval és mind hibátlan. Az alaplap is gondolom kizárható valamennyire, mert másik kártyával is ugyanaz ta hibajelenséget produkálja. Programok közül is próbáltam többet, de MPCHC az alap lejátszóm és AC3filterrel, haali media splitterrel használom.
Segítséget kérek!
Új hozzászólás Aktív témák
● A topicban tilos a warez mindennemű formája!
Ennek értelmében nemkívánatos témák:
- filmek, sorozatok torrent- és egyéb letöltőoldalakon való fellelhetősége
- ki, mit, hogyan, mikor, milyen minőségben warezolt magának
- a különféle release-ek, illetve az azokat készítők munkásságának kitárgyalása
- másolási és egyéb védelmek kikerülése, rip-készítés, letöltött tartalmak konvertálgatása, szerkesztése
- Bontatlan, iPhone 16 Pro Max 256gb, natúr titán, 3 év garanciával, eladó!
- Nintendo Switch CFW okos! 32+64GB Dual Boot OFW+CFW Tinfoil Hekate + hordozó tok + üvegfólia
- Samsung Galaxy S24 Ultra 5G 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 12 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával