- Íme az új Android Auto!
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Mobilhasználat külföldön
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Na! Ez egy JÓ utólagos autós fejegység - Minix CP89-HD
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
-
Mobilarena
Háztartási gépek
Ebben a topikban a háztartási kis- és nagygépek vásárláshoz, karbantartásához, kezeléséhez szükséges információkat, hozzászólásokat, hivatkozásokat találsz. Amennyiben kérdésedre nem találtál választ az összefoglalóban, esetleg a témához kapcsolódó anyagok között, természetesen (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
>> A készülék tapasztalatokat erre találod <<
Új hozzászólás Aktív témák
-
BB9000
senior tag
válasz
baryll #85878 üzenetére
Belülről a dob nem szokott vízkövesedni, mert ott a ruhák a mosás során folyamatosan dörzsölik. Meglepődnél, ha a külsejét néznéd meg! A vízlágyításra a polifoszfát adagoló az olcsó és hatékony megoldás, de csak ott kell ezzel foglalkozni, ahol kifejezetten magas a vízkőtartalma a víznek, mert a mosószer is tartalmaz vízlágyítót.
A drogériákban kapható vízlágyító szerek (Calgon és társai) arra nagyon jók, hogy az inged gatyád rámenjen, de hatásában semmivel nem jobbak, mint a polifoszfát adagoló használata. -
Reynaldo
junior tag
válasz
baryll #85857 üzenetére
Ezzel nem spórolsz szinte semmit, vagyis megint tévedésben vagy, mert ha összehasonlítod, akkor látható, teljesen mindegy, hogy A vagy B, vagy C és D energia osztályúnak mondják ezeket, mert egyazon méretű gép és mosódob mellett, egyforma teljesítményű fűtőszállal vannak szerelve, és ugyanaz a gyártó gépei, és a mosási idők is kb. megegyeznek, tehát az energia fogyasztásuk kb. ugyanakkora lesz.
Még néhány új dobtengelyre(és fagyira is) is maradt volna zsetonod, ha azt veszed 126k-ért, amit javasoltam. De most már mindegy. Még szerencse, hogy rájöttél, hogy rossz az elektromos hálózatod.
-
Reynaldo
junior tag
válasz
baryll #85852 üzenetére
Az a baj, hogy nem látod át a helyzetet, pedig megtaláltad a hibát a vezeték rendszeredben:
A "hiba" házibarkács orvoslása: van a HI-FI rendszeremhez kiépítve egy dedikált tápösvény és onnan vezetem el az áramot egy ronda kültéri hosszabbítóval a mosógéphez és így már gond nélkül megy a mosás.
Vagyis a lakásban a vezeték, vagy a dugalj, vagy valami osztás, és egészen a biztosíték tábláig bármi lehet rossz, hogy egy másik helyről hozva az áramot már nem is vágja ki a biztosítékot. A megoldás sztem egy villanyszerelő szakember, aki orvosolja a hibákat, ha rám hallgatsz.
Oké, felőlem a 13 éves felültöltős mosógép helyett vegyél egy Whirlpool-t, Indeshit-et vagy amit gondolsz, aztán majd figyeld, hogy meddig húzzák, Bár én a helyedben most a legdrágább felültöltős helyett ~300k-ból 2 db-ot vettem volna(most, hogy 5 év garancia van rá), és akkor a másik 13 éves AEG-nek is meglenne az utód. Vagy akkor 1 db gép+ a maradékból a villanyhálózatot rendbe tettem volna, de mindegy, te dolgod, ezek csak tippek.
A dobtengelyes sztorit hagyjuk már megint, az enyémmel nincs gond, a tizenéves gépünkben tökéletes a dobtengely, de a kulcsszavak továbbra is: mosógép ápolás, tisztítás, karbantartás, 2-3 havonta rendszeres magas hőfokú mosás(90fokon) és a minimálisan elegendő mosó és öblítőszerek használata, hogy ne trutyisodjon be a gép. De most már ne ragozzuk többet ugyanazokat, mert túltárgyaltuk másodszor is.
-
Reynaldo
junior tag
válasz
baryll #85790 üzenetére
Inkább fogadd el, amit mondott, mert igaza lehet YAS-dude-nek, és ha "A" energiaosztályt írtak rá, akkor annak kell lennie, nem lehet kamu, és annak semmi köze hogy lenyomta a kismegszakítót.
De megvan már a hiba egyáltalán? Mert amiket írsz, az egésznek semmi értelme, sztem csak puszta feltételezések, azért, mert mérges vagy. Az előző vajon 13 évre volt tervezve? Megkapta a rendszeres karbantartást, ápolást, vagy ezek hiányában ment ennyit, mert akkor örülni kell.
Ha egyszer 3x 1mm² kell oda, akkor olyat raknak rá, és az megfelelő is. Nálam is ekkora vezeték van, meg szerintem mindenkinek, és sok éve megy vele. De ha te rájöttél, hogy nem jó, akkor vedd igénybe a garanciát. Ha meg csak tippelgetsz, akkor cseréltesd ki mondjuk 3x 1,5mm² -re vagy még erősebbre a kábelt egy hivatalos villanyszerelővel, és majd mondd el, hogy segített-e a csere. -
Reynaldo
junior tag
válasz
baryll #85524 üzenetére
Az a furcsa kijelentés már most nem áll, mivel 5 évig garantált a működése, akkor hogy bírna csak 3 évet. Ha az ápolás, karbantartás be lesz tartva, meg hogy ne tömjük túl,(nagy és nehéz szőnyegekkel és vasutaskabáttal se
) és a mosószert és az öblítőt se locsoljuk korlátlanul, akkor szerintem sokkal több évig kellene ennek is működnie. Meg jobb lenne pozitívan állni a dolgokhoz. Ne hagyd, hogy elvegyék a kedvedet a negatív hozzáállásukkal.
Nálunk például úgy ment, hogy amennyi kell bele mosószer, na meg még öntsünk hozzá(ez folyékony volt), hogy biztos elég legyen. Aztán még egy kicsi, pl. trisó, mosószóda, vagy nem is tudom milyen por alakú ömlesztett valami is bele ment. Na ezt mind leállítottam, és megbeszéltük, hogy az öblítő onnantól ecettel 50-50%-ban megy bele. Többé kevésbé biztos be van tartva, legalábbis remélem. Abban hogy ne legyen mosószermaradvány lerakódás. Meg a 90 fokos mosás is segít.
-
Reynaldo
junior tag
válasz
baryll #85354 üzenetére
A dobtengely gyártást és fejlesztést nem ismerem. Mint előbb írtam is, Whirlpool-nál láttam, hogy csavarozva van és így elvileg kicserélhető mindkét oldalon. De a dobcsillagot se vágom, amiről az elöltöltősöknél hallhattál már, hogy ott meg az, ami a csapágyhoz kapcsolódik és az tartja meg az összes terhelést(ezeknél ugye láthatóan egyoldali csapágyazás van)
Van itt egy magasabb kategóriás AEG LTR7E373E ProSteam® 7000 Felültöltős mosógép, gőzfunkció, ÖKOInverter motor, ami 239 990 Ft 5 év garanciával, és ezt megkapod EW7TN3372 néven is, de 239k helyett 170 ezer Ft-ért, ami SteamCare 700 Felültöltős mosógép, Gőzprogram, ÖkoInverter...vagyis jóformán ugyanolyan tudással, de kisebb kijelzővel.
Ha lenne az emített gyártóknak, igen csak hasonlóan néznének ki, mint ez., és mint ahogy egy bármelyik elöltöltős is szinte hasonmások, aprócska eltérésekkel. -
Reynaldo
junior tag
válasz
baryll #85339 üzenetére
Szívesen!
Felültöltősből AEG és Electrolux, és ezek kb. ugyanaz a technika, kicsit a dizájn különbözik.
(Ezeken kívül a Whirlpool és ahhoz hasonló kialakítású, vagyis az ajtón lévő mosószeradagolós gépek vannak, az ismert hátrányaival, ahol is a gép tető sok esetben elporlad a korróziótól)AEG is 5 év garival adja a mosógépeket(is)pár hónapja, tehát az 5 év használat garantált. Electrolux most 30% engedményt is ad a háztartási gépekre.
Amúgy kb. 25-30k lenne egy +3 éves extra gari kiterjesztés, de a nagyobb értékű gépeknél még drágább. Például Alzánál egy 6-os Boschnak ~50 ezer.
Itt még a fuvar is ingyenes, ami máshol 8-10k Ft. +Ingyenes beüzemelés is igényelhető akinek kell, én magam megcsinálom, de pl. a mediamarktnál ez is +10 ezres költség, ha valaki nem jártas benne.Hogy mennyire kevés a 13 év, egy mosógépnél, nem tudom. Az se biztos, hogy jobb, ha keveset van használva. Például ha van olyan, hogy a túlzott mosószer és öblítő használat miatt ilyen iszapos (vagy lúgos?) lerakódás keletkezik. Ha pedig az nincs rendszeresen tisztítva, az tud akár a tengelyben is kárt okozni hosszú távon. Előtöltős gépeknél pedig a dobcsillag mehet tönkre ettől.
"A többi gyártónál is ennyire rossz - nem korrózió tűrő - anyagból készülnek a mosógéptengelyek?"
Szerintem vasból készülnek mindenütt(vagy mondjuk acélötvözetnek?) Whirlpool felültöltősnél van, amelyiknél cserélhető a tengely, de azt a márkát több más egyéb okból kevesen javasolják. -
Reynaldo
junior tag
válasz
baryll #85343 üzenetére
Almát körtével? Teljesen más konstrukció, de mosási képességekben nem nagyon térhetnek el. Felültöltőst általában azok vesznek, ahol kevés a hely, és nem lehet rendesen kinyitni egy elöltöltős ajtaját, aminek kb. 1 méternyi hely kell a teljes nyitáshoz. Vagy azért, mert nem szeretne mélyen hajolva vizes ruhákat pakolgatni, vagy nem fér be az ajtón, stb.
Van itt egy legolcsóbb 6-os Bosch WGG144Z0BY, ami 5 év garival és fuvarral 234k körül rendelhető. Hasonló funkciók, és kategória, kinézetre is, és ki tudja, talán még 1-2 beszállító is ugyanaz(csak tipp), és 142k Eluxtól. De ha már 234k-s gépnél tartunk, már csak egy ugrás a Miele mosógép, ami kb. 350k-től van, 3 év garanciával. Az hátha kibir 13 évnél is többet. Elöltöltős egyik nagy előnye, hogy lehet rá pakolni, akár egy szárítógépet is. -
Reynaldo
junior tag
válasz
baryll #85321 üzenetére
Ennyi év után azt a gépet már el lehet engedni, mert min. 62000Ft egy olyan alkatrész, de lehet, hogy még drágább, csak ahhoz be kell azonosítani pontosan.[link]
Az AEG család másik márkája közül pl. az Electrolux EW6TN5261FH-t(1200-as centri) lehetne a mostani kuponos akcióban 5 év garival,....126 ezerért rendelni(kuponok kicsit visszább). Vagy bármelyik másikat, ami jobban tetszik és van is készleten.[link]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Háztartási kis- és nagygépek topikja!
● hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topikban nem!
● a javításra és jótállásra vonatkozó új szabályozást az összefoglalóban találod!
-----------------------------------------
> KÉSZÜLÉK TAPASZTALATOK <
> ALKATRÉSZ BOLTOK <
Kapcsolódó PH! fórum témák
● asztalos topik
● elektromos kéziszerszámok topik
● klíma topik
● kávé topik
● automata kávégépek
● lakásfelújító, szerelő topik
● led világítás a lakásban topik
● légtisztító topik
● mosógép topik
● okos otthon / smart home topik
● robotporszívók topik
Kapcsolódó blogbejegyzések
- Tudástár Vezeték nélküli porszívók - alapok
- Tudástár Amit a robotporszívókról tudni érdemes
- Tudástár Hogyan válasszunk porszívót?
- Tudástár Mi mennyi áramot fogyaszt?
- LG 39GS95UE - 39" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 4 Slim / PS4 Pro felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- REFURBISHED - HP USB-C Dock G4 docking station (L13899-001)
- Dell USB-C dokkolók: (K20A) WD19/ WD19S/ WD19DC + 130W, 180W, 240W töltők
- Új és régi konzolok Okosítása/Softmodoloása, és Szoftveres szintű javítása - RÉSZLETEK A LEÍRÁSBAN
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged