- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Fotók, videók mobillal
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
-
Mobilarena
Háztartási gépek
Ebben a topikban a háztartási kis- és nagygépek vásárláshoz, karbantartásához, kezeléséhez szükséges információkat, hozzászólásokat, hivatkozásokat találsz. Amennyiben kérdésedre nem találtál választ az összefoglalóban, esetleg a témához kapcsolódó anyagok között, természetesen (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
>> A készülék tapasztalatokat erre találod <<
Új hozzászólás Aktív témák
-
totron
addikt
válasz
idegen lény #89268 üzenetére
Már fárad a Philipsem, újjá nem varázsolja, de annyit javít, hogy tovább- és újra lehessen használni. Befér pedig. Fürgébben is rezeg utána.
-
totron
addikt
válasz
idegen lény #89249 üzenetére
Ki kell fújni a rezgőkést, sűrített levegővel vagy szájjal. Mindkét állásában fújkáld meg és új erőre kap.
-
totron
addikt
Lowcost porszívóból mi az ajánlott? Legolcsóbb felett eggyel kb. lenne a szint. Szívóerő, akkurátusság, tönkre nem menés elvárt persze. Tipp, tapasztalat is jól jön fehér szöszöket legkevésbé gyűjtő szőnyegre. Az evidens, hogy ne bordó legyen, de elektrosztatikusság nélkül is világbajnok mértékben gyűjti a jelenlegi a mindent is, így aztán elég melós a kulturált formán való tartása. Tehát anyagában, profiljában ami tudja ezt, erre van kihegyezve olyan kellene.
-
totron
addikt
válasz
ViZion #86386 üzenetére
Ne is mondd. Ezért kell sokat csengetni. Említsük meg, hogy régen nem volt ekkora felhozatal, egy Hajdú egy mai felsőközép kategória gyermeke volt, annak megfelelő árazással. Ma csábító az alacsony ár, eleve a létezésével, csak hát ahhoz társul is valami, ami már a kellemetlenebb rész.
-
totron
addikt
válasz
garga01 #86380 üzenetére
Jobb nem lesz nem lesz, az adott korban ez teljesen jól eladható volt, nem mai szemmel kell nézni. Nem is tudtuk vagy gondoltunk rá, hogy kellene precízebb, örültünk, hogy van. Jól gondolod egyébként. A konstrukció ennyire képes. Gumi beszerezhetetlen kb. Lehet a meleg az oka, de hosszú távon fáradnak is ezek, a kettő összegződni is tud.
-
totron
addikt
válasz
modflow #86378 üzenetére
Nem alap Gorenje, ami jó. Viszont a Gorenje nem a hüttőgépek csúcsa. Ahogy a többi sem ma (kivéve csillióért, de ott sem mind). Nehéz az igazságot tenni: a régi Hajdúnál gondolom 1 vagy 2 csillagos a fagyasztó, az tré. Az újaknál meg az élettartam az. Ha megoldható akkor másodhűtőként tartsd meg a Hajdút fagyasztó nélkül - bár asszem ott még nem kikapcsolható külön - az újat meg használd. Energiaosztályra nem árt figyelni, nem minden bullshit. Az egyéni hangtűrés meg majd gyakorlat közben derül ki. Jellemzően hangosabbak a maiak néhány kivétellel, de van ügyes modell, ami szépen elkeni a saját hangját és nem zavaró, nem morog. Helyiség/akusztikafüggő is. Ha nagy a ház nyilván ez kevésbé szempont. Bizonyos fokig érdemes csak ragaszkodni a múlthoz. Ezekre, s ilyenekre lehet számítani.
-
totron
addikt
[link] Ez kapcsolós srác elosztó esetén vajon kitakarja a mellette lévő aljzatot is? Ilyesmi megoldásra lenne szükségem, 1 eszközhöz, nem falnál.
-
totron
addikt
válasz
YAS-dude #86296 üzenetére
Hány perc előmelegítés után? Sokan sietnek és téves/rossz benyomással hajítják félre az öntöttvasat, holott... Ez egy lomhább műfaj - és igen, 2db tükörtojásért nem feltétlenül gazdaságos felhevíteni, na meg a várakozás. Plusz nyilván nem a 30+ centist tesszük rá a nyúlfarknyi induktorra - a belső kör jelöli az érdemi munkaterületet, a külső csak azt, hogy mekkora lábas képes szétteríteni a hőt ~teljesen maga alatt. Szóval mondhatók rosszak az öntöttre, de az előnytelen hővezetés pont nem ilyen.
A mindennapokra egyébként nem való, túl sok vasat hagy az emberben, abból elég az alkalmankénti kevesebb, illetve iszonyat porózus, több rétegen át, de épp ebben áll az egyik fő vonzereje is; az előző étkek zsírjait eltárolja, ezekből legtöbbször egy kívánatos ízharmónia áll össze, mintegy alapként az elkövetkezendő sütésekhez. A hal be tud kavarni - további ~2-3 használaton át, ahogy homokkal sem érdemes súrolni, mert nem tudod kitisztítani belőle, csak további használattal vagy mélypolírral, de akkor meg formázhatod (avathatod be) újra, nulláról. Ezért kell sóval, nagy szeművel, adalékadag-mentessel, de tényleg. Ezek után gondolom említeni sem kell, hogy mosogatószerrel miért ne menjünk még csak a közelébe se, ne permetezzünk a távolabbi környezetében sem, ne tároljunk mellette vegyszert, csak a konyhaszekrénybe zárjuk be.
A legtöbb, elkészíteni kigondolt elem savas, ami csak hatványozza a vaskioldást, ez fokozható még C-vitamin tartalmúakkal. Vagyis kevés dologra használható, ha nem akarod mindig kiégetni újra és túltelíteni magadat sem vassal. Céleszköz. Ezt-azt pirítani, illetve húsokhoz. Biztosan tudja ezt itt a többség, de hát most tartsam magamban? Lehetetlen.(#86297) iatti, ma meg már csak cukorral viszik. Nagyon igaz a víztartalom.:/
Az indukciós amit használok folyamatosan adja az áldást, Wattokat kijelezve, idő alapú beállításnál már kapcsolgat is ha jól rémlik, majd megnézem, az ritkábban van használva.
(#86301) nagylaci32, ezért is hülyeség olajat és szalonnát/zsírt keverni.
(#86308) Gömbike, kinek mi az igazi. Nagy bánatom, hogy nem zsinnyegtethetek (csippantgathatok) gombos mikrót, pedig jó móka. Kivesz ~3 vitamint az ételekből amit nagyon érezni, pl. vízízűek lesznek, így ez itt kiesik.
-
totron
addikt
Nem láttam ilyen kitételt. Fontos tudni, hogy az indukciósra gyártott lábasok, serpenyők szendvicses seggeiben bőven van annyi tehetetlenségi tartalék egyben, hogy kikompenzálják a kapcsolgatást (így van kitalálva). Ugyanúgy, mint az öntöttvasnál, az a legszuperebb indukciósra (korszakok és technológiák kontrasztos találkozása). A rezsó többet fogyaszt és ha nem akarja az ember, hogy kárba vesszen a megzabált áram, tanulni kell az utóhővel való bánást (nem lehetetlen az sem). Mindent összevetve jobban, precízebben pozicionálható az indukcióssal való áramzaba és munka.
-
totron
addikt
Az bug vagy featurha, hogy Samsung hűtő ajtaja nagy intenzitással abuzálja a jobb oldalamat? Inkább befelé csukódjon, mint önkár árán hűtse be a konyhát, azt értem, de úgy 2.5 másodperc alatt kellene lezavarni minden kiválasztást/kivevést/berakást és műveletet kompletten.
-
totron
addikt
válasz
Gömbike #85753 üzenetére
Igen, plusz a hang milyensége, modulációja ha úgy tetszik sem mindegy; hiába halkabb valami papíron és még a valóságban is, egy egyenetlenebb, morgó hang igen hamar kikezdi a fület, az elmét. Míg egy konszolidáltabb, egyenletesebb tovább viselető. Maga az alapfrekvencia sem mindegy (magasabb, mélyebb), eltérően rezonál a környezetével. Ezen felül a helyiség akusztikája mint olyan is rengeteget számít, csak úgy, mint PC/laptop esetében. Ugyanaz a gépezet/hang egy más környezetben teljesen másként veszi ki magát.
(#85751) zsero, a fentiekből adódóan leginkább a megrendelgetés-kipróbálás az érdemi teszt, távolról legfeljebb a szóba jöhetők körét szűkítetik mások, de még ez sem biztos, mert bármikor létezhet egy titkos betufó, ehhez anyukád kell, az ő fülével. Így aztán a teljes bizonyosság tudatában és nyugalmával - "számunkra egészen biztosan a legjobbat választottuk" - is lehetetlen választani. Ez ilyen sajnos.
A régi hűtők alapvetően halkabbak voltak, az újítás okozta meglepetésen én is átmentem, majd a vége az lett, hogy másik falra raktam + megszoktam. Amelyiknél tényleg vállalhatatlan a hang ott persze nem szabad erőltetni a megszokást. -
totron
addikt
170 ezerbe jellemzően milyen energiaosztályú hűtők szoktak beleesni?
-
totron
addikt
Hotszenya- és pizza sütésre erre alkalmas mikró vagy nem kontakt szendvicssütő lenne a megfelelőbb/energiatakarékosabb?
-
totron
addikt
Te hogyan választasz? A legharsogóbb marketingűt vagy a legelső utadba kerülő portékát veszed meg? Ha így van, valahol irigyellek. Túl sok szemét kerül a kereskedelmi láncba, talán egy picit érdemes rajta lihegni. Utána hiába kerül elő az olcsóbb a drágább közhely, a pénz már nem jön vissza, sem a kiesésből/garanciális maszatolásokból fakadó ideget nem ellentételezi senki.
-
totron
addikt
Mire hivatott akkor? Az újaknál is lehet állítani a fagyasztó hőmérsékletét minden modellnél?
(#85143) Reynaldo, köszi a linkeket. Használati tapasztalatok ezek?
(#85144) body007, úgy tudom én is, hogy illik kivárni a 8 órát, hogy lenyugodjanak a dolgok. Ha már megmozdítod elmúlt a vízszint állapota. Mint az olajradiátornál is, csak az hamarébb nyugszik.
-
totron
addikt
Hűtő téma. ~25 év után beadta a kulcsot a Zanussi, jó volt, sokat bírt, nem fájt 1 pontján sem, minőség-kidolgozottság-teljesítmény - ha létezik emberi pénzért a mai korban is ilyen, hát az kell újra. Ugyanúgy alul fagyasztó, felül hűtő konstrukció lenne, bóvlit kerülnénk, amellett, hogy az ár sem mindegy. Indul a nézelődés, de nem egyszerű. Mit érdemes mostanság megcélozni? Márka, termékvonal. Outletes lehetőségek is játszanak.
-
totron
addikt
válasz
arcsin #83523 üzenetére
Ha nem reagál elektromossággal-megnesességgel az alá tett cucc, akkor nincs hatásfok csökkenés.
Más: Mennyibe kerül egy olyan porszívó, amivel vizet is lehet szívni? Hidegpadlóról és linóleumról, nem szőnyegből. Nem kell prémium, de a problémás bazárinál azért eggyel lehet jobb.
-
totron
addikt
válasz
#32277248 #74825 üzenetére
Hülye vagyok, konvektor, konvektor ez most. Ja, lent van eléggé, de igényes proliként efelé hajtott a vér. Nem: távolról nehéz választani kép alapján és Somogyi olajjal meg már futottam bele erősen vegyszeres festésbe, ami beltérben különösen jó, hát még ha bekapcsolod, sugározza a szart, mint álat. Hausom meg már volt, olaj, be is szart 1.5 szezon után, így logikusan maradtam ennél, csak technológiaváltással. Nem mertem mást venni, macera a visszaküldés, most jóllehet mégis ez lesz ezzel is. Egyszerű kis szerkezet, könnyű is, búgó-zúgó is. Sok klón van ezen az árszinten, nem tudom mennyire vannak elkülönülő sajátmegoldások vagy csak az átbrandelés megy. HM 8154. Már így, ébren, téve-véve, csendes szobában is érzem, hogy kezdi ki a fülemet, alvás mellette - mert odébb téve kevesebb értelme van, az áramt meg ugyanúgy megzabálja - így kizárva.
-
totron
addikt
Az van, hogy elektromos radiátort vettem és trafóház hangja van. Nem a legalacsonyabb fokozaton egész emberes, testes is már, de alapjáraton is jelen van, folyamatosan egy vékonyabb trafóhang. A kínom az, hogy én meg pont aludni gondoltam mellette. Mindegyik ilyen és mindig lesz hangja a fűtőszálnak vagy ez csak egy Hausmeister-privilégium?
-
totron
addikt
válasz
PhoenixSzG #74379 üzenetére
Nyilván, de mennyi is a teljes árból való engedmény..? Átcímkézett hiányosság.
-
totron
addikt
válasz
BB9000 #74375 üzenetére
Ebben az esetben én befognám a szám. Teljes áron más lenne a helyzet, meg így is más. Mindent egybe véve korrektbe fordult át a történet. Az más kérdés, hogy sokadik agyatlan és indokolatlan sumákolás az ilyen: vélelmezhető, hogy a fej hiánya miatt ment BF-be a cucc. De mi a túróért nem lehet ezt közölni? Ha kinn az infó, mindenki el tudja dönteni kell-e ezzel a kompromisszummal neki és akkor adott esetben az öröm é bódottá' faktor is teljesül, korrektség mellett. Van tehát jogalap a keserű szájízre és a végén mégsincs. Nem tudom, az ilyen ukászként kiosztott üzletpolitika-e vagy elcseszett, infantilis mentalitás, de nem sok tered van így a mozgolódásra. Mondjuk nem szép BF alá bujtatni a hiányos terméket. A vásári zsákbamacskánál legalább tudod mit játszol, itt így nem.
-
totron
addikt
válasz
MaCS_70 #74252 üzenetére
Akkor az csak egy múló divathóbort volt egy időben, hogy az istenesebb-megkövült lerakódásokat elő kellett mosogatni a gép számára? A szorgos kutyanyelv/az utolsó étekmikronra való rászorulás a legjobb előtisztító.
(#74299) BB9000,
A hőszigetelést meg kell erősíteni ott, ahol túl hideg a fal.
A tradicionális kőműveskultúra ezt további hőhidak létesítéséként tudja alkalmazni nagy sikerrel. Mint az ezer foltozásból álló aszfaltút. -
totron
addikt
Az utóhővel való gazdálkodást is vedd bele. Akad különbség papíron, de számokban is érdemiek-e ezek? A gyorsabbság csak vízforraláskor játszhat, egyéb esetekben idő kell az ételnek. Nem kerámialapról szól az én összevetésem.
(#57523) emiki6, ez a része engem is aggaszt. Feledéj kalitkát köré (hogy elfelejtsen szórni). Bár nem vagyok biztos benne, hogy nem-e hatna vissza rá károsan egy kis ketrec esetén.
-
totron
addikt
Mitől fogyaszt kevesebbet egy indukciós főzőlap egy hagyományos elvű rezsónál? A teljesítmény és az ahhoz vezető, elvégzendő munka ugyanúgy megvan, hőalapú kapcsolgatás ugyanúgy fennáll, a klasszikus megoldásnál pedig tehetetlenség felhasználható utóhőként. Mennyivel előnyösebb az új technika, ha egyáltalán az?
-
totron
addikt
Indukciós főzőlap. Egyplatnis, hordozható, 15 ezerig. Minél precízebb léptékekben állítható teljesítmény, az sem baj, ha ezeket hőfokokban is kifejezi és gyermekbetegségektől, agyrohasztó megoldásoktól mentes legyen. Tudjátok ajánlani valamelyik modellt nyugodt szívvel? Képen egyik noname olyan, mint a másik. Mire kell még figyelni?
Szerk.: (#57432) staker, ne az edényeken aggódj, ha már egyszer előrefele mész, akkor haladj előrefele (az eszközparkot idomítsd az új technikához). Ahogy tudom, a mágnesezhető réteg a fontos, ez rendszerint egy vasréteg az edény fenéklemezében, emiatt sokan panaszkodnak, hogy csak az alja melegszik, illetve nem mindegyik edény az elvárt mértékben melegszik. Ebből kiindulva az öntöttvassal nem lőhetsz mellé, az a legjobb. Majd rácáfolnak a tapasztaltak, ha kell.
-
totron
addikt
válasz
peppe79 #51376 üzenetére
Télen rendszeresen enged le a hűtőm, bizonyos hőfok alatt, állítólag az új gázok ilyenek (konyhában nincs fűtés). Bizony van, hogy én is belefutok olvadt húsleves történetbe - ami természetesen nem játék! Emberi fogyasztásra szigorúan tilos, na meg büdös is. Állatkák metabolizmusa más, akad szomszéd, ismerős, annak is ismerőse, szét lehet osztani. Kis lemosás, főzés és eszik, emésztik vígan. Nem megmondóember akarok lenni, csak a kaja meg a kidobás fogalma semmilyen körülmények között nem fér össze nekem, erre nincs pardon. A helyzetet átérzem, de máskor lehetne okosabban.
-
totron
addikt
válasz
farkas-j #48457 üzenetére
Két dolog vezérli az ilyen infódinamikákat ahogy én látom: az egyik az, amit te is írsz, többszörös hallomásból táplálkoznak, ami végül beáll egy kollektív szintre. A másik disszonanciát-anomáliát okozó - és ez sem ritka - az eltérő igényszintek jelensége. Kit mi vesz körbe, ki mibe szocializálódott, kit mennyire darált be a fogyasztóiság, mit engedhet meg magának és társai. A közös hálóra csatlakozott képernyőkön meg könnyen keletkezik hirtelenkontraszt. Nem szükségképpen hanyag a fórumozó, lehet őszinte a hit és a (jó)szándék a tapasztalatok megosztásakor. Röviden: ne húzd fel magad, ha nem muszáj!
-
totron
addikt
Érdemes árnyalni a kategóriák kérdésével a márkát/gyártót, mint olyat. Ha valaki, én viszolygok a gagyitól, de a családban lévő Beko hüttőben különösebben kifogásolhatót nem találtam hosszú időn keresztül sem, pedig feltűnt volna (középkat.) és sok bizodalmam nem volt a törökök felé. Ellenben a belépőszintű Gorenje, rozsdál, oldala eleve puklis, csöpög, dagad a jég (belekalkulálom az egycsillagos fagyasztó-mivoltot), szóval nem az a kiköpött hosszútáv. Mondjuk ez lehet, hogy nem a legjobb szembeállítás, de jobbnak csenghet az utóbbi brand a fülekben.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Háztartási kis- és nagygépek topikja!
● hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topikban nem!
● a javításra és jótállásra vonatkozó új szabályozást az összefoglalóban találod!
-----------------------------------------
> KÉSZÜLÉK TAPASZTALATOK <
> ALKATRÉSZ BOLTOK <
Kapcsolódó PH! fórum témák
● asztalos topik
● elektromos kéziszerszámok topik
● klíma topik
● kávé topik
● automata kávégépek
● lakásfelújító, szerelő topik
● led világítás a lakásban topik
● légtisztító topik
● mosógép topik
● okos otthon / smart home topik
● robotporszívók topik
Kapcsolódó blogbejegyzések
- Tudástár Vezeték nélküli porszívók - alapok
- Tudástár Amit a robotporszívókról tudni érdemes
- Tudástár Hogyan válasszunk porszívót?
- Tudástár Mi mennyi áramot fogyaszt?
- Samsung Galaxy Xcover 6 Pro, 6/128 GB, Kártyafüggetlen
- AKCIÓ! ASUS PRIME Z390-P i5 8600K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB GDDR6 DEEPCOOL Matrexx55 630W
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z390 i5 9400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060Super 8GB Corsair Carbide Series 200R 600W
- 1-12 részletre.Új noblechairs EPIC műbőr FEKETE - FEKETE. 2 év garancia!
- BESZÁMÍTÁS! Dell Latitude 5550 üzleti -Intel Ultra 7 165U16GB DDR5 RAM 1TB SSD Intel Graphics WIN11
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest