- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- iPhone topik
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
-
Mobilarena
Háztartási gépek
Ebben a topikban a háztartási kis- és nagygépek vásárláshoz, karbantartásához, kezeléséhez szükséges információkat, hozzászólásokat, hivatkozásokat találsz. Amennyiben kérdésedre nem találtál választ az összefoglalóban, esetleg a témához kapcsolódó anyagok között, természetesen (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
>> A készülék tapasztalatokat erre találod <<
Új hozzászólás Aktív témák
-
baryll
tag
válasz
Reynaldo #85855 üzenetére
Azért választottam ezt a gépet, mert A kategóriásnak írták és így spórolok, meg a bolygót is jobban szeretném óvni vele.
A dobtengely szerintem a korrózió miatt porlik szét. Vagy a mosópor is képes szétenni? Mondjuk a vízlágyítót mostantól tuti, hogy nem fogom használni, mert nekem az is gyanús. Anyám nem használja és neki még mindig jó a gépe. -
baryll
tag
válasz
Reynaldo #85804 üzenetére
Persze, hogy megvan a "hiba" oka, nagy az új mosógép pillanatnyi áramfelvétele. Tehát a gyártók egyre hulladékabb gépeket gyártanak, mert a régi nem csinált ilyet, ugyanazon technikai funkciók és tudás mellett (már a régi is tudta a soha egyszer sem használt pl gőz funkciót, meg az összes többit is) .
A "hiba" házibarkács orvoslása: van a HI-FI rendszeremhez kiépítve egy dedikált tápösvény és onnan vezetem el az áramot egy ronda kültéri hosszabbítóval a mosógéphez és így már gond nélkül megy a mosás.
A sok totál felesleges program helyett inkább a dobtengelyt gyártanák le valami rozsdamentes acélból, ami még akkor sem rohadna szét, amikor már minden szétporladt körülötte a mosógépből (mint amilyen pl a dob is benne, mert az még most is olyan csilli-villi, mintha új lenne). Nem is (pontosabban, igenis) értem, hogy miért csinálják ezeket ennyire hulladékra. Mennyivel dobná meg egy tisztességes tengely egy ilyen gép árát? Max pár tízezerrel. Simán kifizetném érte azt a felárat. Így meg kaptam drága pénzért egy ugyan olyan hulladékot, mint a régi volt. Pusztán csak ezért vagyok ingerült, mert utálom, amikor ennyire nyíltan hülyének nézik a vásárlót. Ilyen gyártói hozzáállással elég nehéz lesz küzdeni, pl a klímaváltozás ellen, de hát kit is érdekel az ilyesmi, ebben a technokrata világban?Az hogy YAS-dude meg azt javasolja, hogy inkább menjek vissza az átkosban gyártott technológiákhoz, az meg leginkább őt minősíti.
Ha anyámnál is behal a régi AEG (13 éve megy már az is, hiba nélkül), mert anno kettőt vettünk ugyan abból a típusból, akkor nála már lehet hogy bepróbálom valamelyik másik gyártó termékét, mert ez eddig elég nagy csalódás számomra.
-
baryll
tag
válasz
fpatrik17 #85775 üzenetére
Nálam ilyen apró fémdarabok formájában jött ki a gépből a szétrohadt, szétporladt dobtengely. Másoknál is, mert láttam róla fotókat a neten is. Mondjuk ha a tiédből puha, könnyen szétnyomható darabkák jönnek ki, akkor az inkább lerakódás lesz, szerintem is.
A régi gép utolsó mosása után, mikor felnyitottam a tetejét, olyan volt belül minden, mintha kézigránát robbant volna az üstben. Tele volt minden kis apró fémszilánkokkal. -
baryll
tag
válasz
YAS-dude #85770 üzenetére
Pont, hogy ez a legnagyobb baj ezekkel a modern sz.rokkal, hogy minden pontosan be van lőve, ki van számítva és nincs ráhagyva semmi tartalék, úgy kezelnek minden alkatrészt, hogy 3..5 év múlva is úgy fog viselkedni, mintha zsír új lenne. Ezért megy tönkre bennük az elektronika is, mert újonnan jó, kit érdekel, hogy mi lesz vele 3 év múlva. Ezeknél az érzékelős elektronikus bizbaszoknál nagyon fontos, hogy mindig megfelelő szinteken kapják a delejt. Az, hogy ilyen vékony a tápkábel, tuti hogy hozzásegíti az elektronikákat a minél előbbi behülyüléshez, elromláshoz.
Nem fura, hogy a régi gép szétrohadt tengellyel sem verte le az áramot, pedig fogta rendesen a motort a mocsok nagy surlódás, az 1200-as centrizésnél.
Ki van számolva, meg a szabvány. Erre csak annyit mondok, hogy tervezve, meg kikalkulálva van az is, hogy minél előbb tönkremenjenek ezek a csilli-villi s..rok. De ne legyen igazam és ez is legyen mosógép 13 év múlva is.
Nagyon szívesen szétbontanám, hogy mit fejlesztettek a dobtengely kialakításokon. Van egy sanda gyanúm, hogy semmit és az is lehet, hogy olyan pontosan méretezték, hogy ez még rosszabb lett, mint a régi konstrukció. -
baryll
tag
Szia! Most vettem egy AEG LTR8E363E-t. Egy régebbi típusú AEG-t váltott, de szerintem ez nem jobb. "A" energiaosztályt írtak rá, de szerintem ez kamu, mert már kétszer is lenyomta a kismegszakítót, míg a régi, a 13 év alatt, egyszer sem. Milyen lehet a többi, pl a D energiaosztályú, ha ez ilyen? Amúgy tisztára mos, csendes (mondjuk a régi is az volt), de én többet vártam volna ezért a pénzért. Egy whirlpool-lal szemeztem még, de az drágább lett volna, úgyhogy inkább ez lett, de nagyon nem vagyok elájulva tőle. A tápkábele is egy vékony f.s. Melegszik. Nem is értem, hogy miért az ilyen sz.rságokon spórolnak a gyártók. Egy normális, vastagabb tápkábelt igazán megérdemelhetne egy ilyen teljesítményfelvételű gép. Az elektronikára leszek kíváncsi, hogy meddig fogja bírni, ezzel a csilli-villi érintőpanellel. A régin is az kezdett el először szórakozni, tönkremenni, pedig azon még dedikált gombok voltak.
Minden szir-sz.rt érzékel az elektronikája, számomra totál feleslegesen. Ez a trendi, agyonbonyolítani mindent.
A többi gyártót nem ismerem, eddig csak AEG-m volt. -
baryll
tag
Sziasztok!
Majd ha valaki vesz új Electrolux vagy AEG mosógépet, legyen szíves és privátban írjon már nekem egy üzenetet, mert kérdezni szeretnék tőle valamit a termékkel, pontosabban annak csomagolásával kapcsolatban.
Előre is köszönettel!
(Végül megint csak egy AEG felültöltőst vettem, nagyon kíváncsi leszek, hogy igazak-e a negatív vélemények, hogy ezek már jó, ha 3-5 évet kibírnak.) -
baryll
tag
válasz
Reynaldo #85351 üzenetére
Ismételten köszönöm szépen a válaszokat!
Futottam egy kört és végignéztem a helyi boltok mosógépkínálatát. (Az indezit gépek tetejét alig tudtam felnyitni, nagyon furcsa nekem az aeg után az a fajta konstrukciós megoldás.)
Úgy látom, hogy most már egyfajta dobtengellyel van szerelve az aeg és electrolux mosógépek mindegyike, az olcsóbb és drágább árkategóriákban is. Kérdés, hogy anyagminőségben történt-e előrelépés a régiekhez képest, illetve ha nem, akkor vajon, ezeket az "újabb fajta" dobtengelyeket, ki lehet-e valahogy "műteni" a dobcsapágyak nyílásain keresztül, a műanyag üst szétbontása nélkül, ha majd idővel elporladnak?
Nagyon jól néztek ki az lg, bosch, samsung, stb gépek is, kár, hogy nem gyártanak felültöltős gépeket. -
baryll
tag
válasz
nVIPER #85340 üzenetére
Köszönöm szépen ezt a választ is!
Kérdezni szeretném még, hogy egy elöltöltős pl Bosch 6-os széria, jobb minőséget képvisel, mint a felültöltős Electrolux és társai? Árban eléggé egyformák. Amennyiben jóval jobbak, megbízhatóbbak, stb az elöltöltősek, akkor lehet, hogy inkább mégiscsak bevállalnám a dobba bujkálást, a cél érdekében. -
baryll
tag
válasz
Reynaldo #85334 üzenetére
Köszönöm szépen a választ, az infókat!
Kérdezni szeretném, hogy a felültöltősöknél van-e esetleg valamilyen minőségi sorrend a márkák között? (Most egy kicsit elbizonytalanodtam ezen a gyártói termékvonalon, mert igaz, hogy a 13 év nem kevés, de nem is volt túl sokat használva ez a gép és ez a javíthatatlan tengelyelrohadás eléggé lehangoló. Mondjuk volt elektronikai nyűgöm is már ezzel a géppel korábbról, de azzal még éppen-éppen együtt lehetett volna élni. A többi gyártónál is ennyire rossz - nem korrózió tűrő - anyagból készülnek a mosógéptengelyek?)
-
baryll
tag
Sziasztok!
Mosógép téma. ~13 éves AEG felültöltős prémiumabb gépem úgy néz ki, hogy végleg behalt. Dobtengely kirohadt egyik oldalt. Nagyon dühít, hogy nem lehet javítani, mert amúgy jó kis gép volt. Az egész dobot, műanyag házastól kellene cserélni, de hogy ilyen alkatrészt lehet-e venni hozzá kompletten és hogy mennyibe kerülne, sajnos nem tudom. Esetleg, ha valaki tudna ajánlani alkatrészboltot, azt megköszönném.Viszont új gép irányába is nézelődnék. Jó lenne valamilyen felültöltős. Nem kellene sok program, csak szépen mosson 30 és 40 fokon , meg legalább ~1000+ fordulatos legyen a centrije. Pénzben olyan középkategóriás lehet (~200e).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Háztartási kis- és nagygépek topikja!
● hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topikban nem!
● a javításra és jótállásra vonatkozó új szabályozást az összefoglalóban találod!
-----------------------------------------
> KÉSZÜLÉK TAPASZTALATOK <
> ALKATRÉSZ BOLTOK <
Kapcsolódó PH! fórum témák
● asztalos topik
● elektromos kéziszerszámok topik
● klíma topik
● kávé topik
● automata kávégépek
● lakásfelújító, szerelő topik
● led világítás a lakásban topik
● légtisztító topik
● mosógép topik
● okos otthon / smart home topik
● robotporszívók topik
Kapcsolódó blogbejegyzések
- Tudástár Vezeték nélküli porszívók - alapok
- Tudástár Amit a robotporszívókról tudni érdemes
- Tudástár Hogyan válasszunk porszívót?
- Tudástár Mi mennyi áramot fogyaszt?
- Milyen videókártyát?
- Milyen légkondit a lakásba?
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Fájdalmasan gyenge kijelzőt válaszott a Switch 2-höz a Nintendo
- Nintendo Switch 2
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- További aktív témák...
- Bomba ár! HP ProBook 430 G5 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 13,3" I Cam I W11 I Garancia!
- AKCIÓ! AMD Ryzen 7 3800X 8mag 16szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! GIGABYTE AORUS MASTER RX 6800 XT 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Motorola G72 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged