Hirdetés
- Honor Magic V2 - origami
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- iPhone topik
- Xiaomi Mi 9 - egy híján
- Huawei Watch GT 2 - épp ideje!
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy S25 FE - fenséges, felejthető vagy felesleges?
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
-
Mobilarena
Háztartási gépek
Ebben a topikban a háztartási kis- és nagygépek vásárláshoz, karbantartásához, kezeléséhez szükséges információkat, hozzászólásokat, hivatkozásokat találsz. Amennyiben kérdésedre nem találtál választ az összefoglalóban, esetleg a témához kapcsolódó anyagok között, természetesen (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
>> A készülék tapasztalatokat erre találod <<
Új hozzászólás Aktív témák
-
_ATi_1
senior tag
Sziasztok!
Tudna valaki ajánlani jó minőségű, erős, szivargyújtóról működő autós porszívót?
Kutyaszőrt kellene vele rendszeresen porszívózni, nem tudom, hogy létezik-e erre megfelelő autós porszívó, mivel elég nehezen szokott kijönni az üléshuzatból.
Köszönöm előre is a segítséget.
-
canniball
nagyúr
-
Integra
titán
válasz
DeFranco
üzenetére
nem áll meg a fogkefén a víz, mosd le használat után és töröld el, csont száraz marad, sehol semmilyen folt nem lesz

ecetet már próbáltam, fail, ez sokkal makacsabb

met:
exemnél láttam először ezt a megoldást, hogy ott lógott a lehúzó a zuhanyzójában.. és mekkora igazság
olyan ez, hogy ha folyik az orrom, csak wc papírt tépek hozzá (vagy persze csap alatt
), mert az a leggazdaságosabb, a legkevesebb papír ennél fogy. azóta semmi zsepi vagy papírtörlő 
-
DeFranco
nagyúr
válasz
Integra
üzenetére
nem szeretek fogyasztót bedugva hagyni, ezért nincs elöl a töltő, és a víz persze azon is megállna, nyerni nem nyernék vele.
ez a törölközés ideiglenesen jó ötlet (nálunk, máshol tartósan is jó lehet), de személy szerint jobban szeretnék egy ilyen belehelyezhető akasztót.
szerk: mi vízkőoldásra ecetes papírzsebkendőt használunk (csaptelepre, fugára, mindenre), burkol, pár órát rajtahagy, levesz, simán letöröl, örül.
azt viszont nem tudom a műanyagot kikezdi-e. szerintem nem.
-
Integra
titán
válasz
DeFranco
üzenetére
az egész, ahogy van. pedig mindig lemosom és utána törülközővel megtörlöm, de úgy tűnik, hogy elmex meg a víz együtt mégis ilyen lesz az évek alatt

nyugodtan töröld meg törülközővel. nekem mindig töltőn van 5 éve, kutya baja.
nekem amúgy van egy plusz törülköző arra rendszeresítve, hogy haszálat után 3mp alatt kitörlöm a mosdót, fél évente takarítom csak ki, mert mindig tiszta. törülközőt meg bevágom a mosással, amikor kell. meg zuhanyzó üvegfalat is ablaklehúzóval minden fürdés után lehúzom, negyed évente egyszer cillitezem le, mert annyira kevés a vízkövesedés, hogy így tartom tisztán a fürdőt. alig használok tisztítószert. -
DeFranco
nagyúr
válasz
Integra
üzenetére
a cserélhető fej, meg a markolat tövénél? mi körömmel takarítjuk, igaz meglehetős rendszerességgel, nincs ideje halmozódni.
viszont ami nekünk probléma, hogy fogmosás után ahogy letesszük (nincs folyamatosan töltőn), kis tócsa keletkezik alatta a mosdó peremén, ami ronda és amúgy is milyen már, hogy a vízben áll.
érdekes módon hiába keresem, sehol nem találok olyan polc vagy kagyló szélére akasztható lyukas tartót, amibe bele lehetne állítani valami ilyen logikával (csak a fehér rész nélkül, tehát közvetlenül beledugom a fogkefét, az alja lóg)
hihetetlen, hogy erre nincs igény, vagy nem válaszolnak rá
-
Integra
titán
braun elektromos fogkeféről az évek alatt rárakódott vízköves-fogkrém maradékos nyúlós brutál rátapadt ragacsot mivel lehet leszedni hogy ne tegyem tönkre és ne színezzem el se a műanyagot, se a gumit?
van ötlet?
-
Sickboy25
addikt
egy 71-80 centis főzőlaphoz milyen széles elszívó szükséges? a 90 centi már sok?
Illetve itt nincs valaki aki elszívó beszereléssel foglalkozik? Mert kb. 2 m menne felfelé...
-
TayRol
nagyúr
Halihó,
150e környékén milyen kondenzációs szárítógépet vegyek?

-
tomic
addikt
Sziasztok!
70-90 ezer ft között milyen alul fagyasztós hűtőszekrényt javasolnátok? -
-Solt-
veterán
Üdv Urak!
Megadta magát az Indesit hűtőgépünk, a vezérlőpanelen kidurrant egy kondi... cseréjében, javításában esetleg tudtok segíteni, tanácsot adni?
Illetve ár/érték arányban melyik gyártó hűtőit érdemes manapság venni?
-
rwin5
őstag
Elektromos grillt akarok venni már ezer éve tervezem, és ma mikor voltam a tescoban megnézni az 50%-os leértékeléseket ezt találtam most 11ezer Ft-ért, aki kicsit szakértő ebben a témában, az mondana valamit róla? Illetve 20e ft-os árig lehet ennél "jobbat" kapni?
[link a termékhez] -
neduddki
nagyúr
válasz
Sickboy25
üzenetére
HI!
jo nekm ehd8740fok van, en nagyon birom
amugyt gondoltma hogy szipsegversenyre akrsz jarni asutovel es nem hasznlani:- )udv
neduddki
mod: ha megis elux, akkor eoc mert pirolitikius es aox mert nagyobb uveg miatt szebb, es hogy kozt emi legyen a szam? hat 5851 v. 5961, de en tovabb keresnke 4 homersegleterzekeloset
-
Sickboy25
addikt
-
neduddki
nagyúr
-
Sickboy25
addikt
ezt a főzőlapot néztem ki... vélemény?
-
rwin5
őstag
válasz
DonMenyet
üzenetére
Akkor lecsapok a vízforralóra köszi (lehet lemegyek még most kocsival, úgyis ráérek)
Azt sajnálom, hogy kb fél éve vettünk egy brutál jó botmixert kb. 15K-ért és most nagyon gondolkozok, hogy ennyi pénzért kihagyhatatlan és veszünk egyet tartalékba, de amit vettünk szerintem az nem megy tönkre egy darabig 
-
rwin5
őstag
válasz
Mercutio_
üzenetére
hódmezővásárhelyi
Ha holnap visszamegyek és netalántán még ott lesznek akkor lövök róluk egy fényképet, vízforralót amúgyis akartam volna venni.
Mindjárt leírom pontosan mely termékek eladóakSencor swk 1755 (vízforraló) ez asszem 2600ft fullon becsomagolva fóliás
Philips hr 1604 ~ 3e körül
Philips hr 1606 - ez 4000ft
Bosch tka3a011 3Kez a 4 termék van leértékelve ami engem érdekelt volt más is de azok nem érdekeltek (ventillátor, vmi elektromos felmosó stb)
JAH + és elvileg garancia jár mindegyikre!
-
rwin5
őstag
Ma voltam a tescoban bnőmmel, személy mérleget kerestünk, aztán ráakadtunk egy olyan hosszabb polcra, hogy kifutó leárusított termékek és mindegyiken kb 70-80% leértékelés volt. Először azt hittem, hogy azért mert ilyen bemutató darab volt de be vannak csomagolva. 13ezres vízforraló, philips botmixer, kávézőfő és mindegyik kb 3e ft volt. Valami tipp, hogy miért lehetnek ilyen olcsók? Beütöttem árugép keresőben és ott is a netes ár is egyezik velük. Holnap gondolkozok, hogy mindből veszek egyet

-
Dorian
félisten
Porszívót vennék. Semmi extrém körülmény vagy felhasználás nincs, (vastag)szőnyeget meg parkettát fogok vele porszívózni. Porzsákost szeretnék, hogy ne kelljen pucerálni, minél nagyobb szívóteljesítménnyel és vmi normális és mosható Hepa szűréssel. Árakban nem vagyok tájékozott, de 20 körül szánnék rá, nagyon nagyon duzzogva mehet 25, esetleg 30-ig az ár, ha igazán jó készülék.
-
Sickboy25
addikt
Nah sziasztok!
Elérkezett az idő, hogy főzőlapot, beépített sütőt és elszívót vásároljak! Nos elszívónak kb. iparinak kellene lennie, mert ilyen amerikai stílusú a konyha...
Milyet ajánlanátok? Köszönöm...
-
nzozz
aktív tag
Sziasztok!
Porszívóvásárlás előtt állok és szeretnék tanácsot kérni. A Nilfisk Aero 21 elég szimpatikus, mert a szőnyegeket ill. az autókárpitot rendesen folyadékkal tudnám tisztítani, ugyanakkor nem tudom, hogy szárazon mennyire hatékony egy normál porszívóhoz képest (jelenleg egy Samsung SC4030 van). Mennyire tartósak ezek a gépek?Köszönöm
-
andatti
senior tag
válasz
neduddki
üzenetére
Köszi megnéztem... Végül is, nekünk már mind1, ha minden igaz a hét vége felé, fizetés után át tudjuk majd venni... de az is megnyugtató, hogy az ipari porszívók maradnak, bár a kínálatot nézve abból is rengeteg a gagyi.... és igazuk van a hozzászólóknak, hogy kis teljesítmény és sokszor dupla annyit lehet majd takarítani, hogy felszívja a port, vagy marad(t volna) a nagyobb teljesítmény és pikk-pakk, még nagy lakás is megvan 1-2 óra alatt... nem kell egész nap takarítani... (régen én is 20 percig porszívóztam, mert 2--3-4 soron is kellett, mire felszívta a port. (nem szöszt, nem szemetet, csak a port...)
De a cikk kapcsán szöget ütött a fejemben valami...
Idézet:
"2017. szeptember 1-től. Ekkortól újabb előírások lépnek majd hatályba: a porszívók hangteljesítményszintje legfeljebb 80 decibel lehet, a porvisszabocsátásuk pedig maximum 1 százalék. Ekkortól a tartósságra is vonatkozik majd előírás: a motor üzemi élettartamának legalább 500 órának kell lennie, továbbá – amennyiben adott porszívónak van gégecsöve – annak olyan fokú tartósságot kell tanúsítania, hogy 40 ezer alakváltozás után is használhatónak kell maradnia."
A decibel nem zavar, mert sose éjszaka porszívóztunk eddig se és családi ház, a por is oké, mert egyre több az allergiás...
No, de 500 óra... Akkor osszuk el mindig a veendő készülék árát 500-al és kijön, hogy megérte-e? (persze nincs benne az áram felvétel, kopás, esetleg világítás díjának számolása....) Szóval nekem az 500 óra kevésnek tűnik. Igaz ehhez tudni kellene, hogy most mennyi az átlag, bár tartok tőle, hogy ezt sehol nem tüntetik fel, de lehet, hogy én vagyok tudatlan, mert most hallottam erről először. Szóval valaki megírhatná, ha tudja, hogy most mennyi motor élettartam órával gyártják őket...
A csövön, ha nem ugrál a gyerek, akkor lehet úgy használni, hogy ne deformálódjon... Nem? -
neduddki
nagyúr
válasz
andatti
üzenetére
HI!
"A teljesítményt és az energiacímkét meghatározó szabályozás nem vonatkozik a nedves, a nedves-száraz, az akkumulátoros, a robot-, az ipari és a központi porszívókra, továbbá a padlófényező gépekre és a kerti szívógépekre. Így aki továbbra is a nagyteljesítményű gépekre utazna, ipari porszívót még vehet." bof
udv
neduddki
p.s. guggol eslo link, csak annyi tennek hozza hogy hallgasd meg a hangjat is, ill nezz utanna syonyeg proszivoashaoz nagy szioero hejet mi sikell;- )
-
andatti
senior tag
Köszönöm a gyors válaszokat... Igazából egy einhell TE - VC 2230 SA -t néztünk ki, mivel ez műhelyben is használható, kazántakarításra is ajánlják, /kiegészítővel pláne/ brutál nagy a szívóereje. 1150 W/220mbar és vizet is lehet vele "szivattyúzni" akár... De eddig nem ismertem ezt a márkát és így a típust sem, így azért vannak fenntartásaim, bár 2 év garanciát adnának rá. Amúgy ez is már a szabály alá esik, mert 2250 W-os... Egy helyi boltban érdeklődtem felőle, de ott nagyon lenézték, bár videón faforgácsot is szedtek össze vele...
Szóval ezt nem ismeri valaki? -
andatti
senior tag
Az új porszívó törvényről hallott-e valaki. Ezen belül is, ami leginkább érdekelne, hogy a beszüntetésre kerülő nagyobb teljesítményű porszívók forgalmazói (üzletek) majd ezeknek a készülékeknek az árait fel, vagy le árazni fogják?
Mielőbbi válasz reményében KÖSZI! -
M_o_g_y_i
őstag
válasz
r6man123
üzenetére
Electrolux EEA 111 - elődje, a 110-es jó darab, és ez cseppet nagyobb teljesítményű (a 8323 900W-os, ez pedig 1250W), gondolom annyival gyorsabb is?

20e. fölött van csak ez is kicsivel, és szerintem masszívabb, mint a 8323. -
r6man123
senior tag
Sziasztok!
A Teszkóban most 19 000 forintért van Philips Saeco Poemia HD8323 darálós kávéfőző. Valakinek van tapasztalata ezzel a típussal? Esetleg hasonló áron jobb alternatíva létezik? Előre is köszi!
-
McReay
aktív tag
Tudnátok ajánlani nem túl nagy méretű hűtőt, külön nyíló hűtő és mélyhűtő résszel?
Árban KB. 80 ezer alatt
-
Bacusuz
őstag
válasz
stangli
üzenetére
ez a téma engem is érdekel,hisz lassa kell vennem valamit,mivel az eladott lakásomban maradt a konyha.
eddig pici fagor gáztűzhelyem volt.a legkisebb rózsára tettem a régi vaslapot ,ami mégjobban elfolytotta a tüzet.így készült kb 3 órát a sülthúsom.
tud majd ilyen alacsony hőfokú sütést az indukciósom?
félek hogy az aljára süllyedt ződségek odaégnek. -
stangli
senior tag
kerámia főzőlap és az indukciós főzőlap között az a különbség, hogy az indukciós főzőlapon olyan edényekkel tudsz sütni főzni, ami mágnesezhetőek. ha nem mágnesezhető az edény, akkor felejtsd el, hogy egy bablevest megfőzöl. továbbá az indukciós főzőlap,akkor területen melegít, amekkora az edény. amikor lekapcsolod, akkor már relatíve hideg a főzőlap, mert bele van építve valami venti, ami lefúja a meleget a felületről. a kerámia főzőlap ezzel ellentétben nem azonnal melegszik, hanem kis késéssel, a szaki nekem úgy magyarázták, hogy megértsem, hogy ha egy levest főzők és annak a főzési ideje 60 perc, akkor tanácsos 40-45perc után elzárni, mert amire az utolsókat rottyan a pörkölt, addigra be is érik az ízek, mert a hőt olyan szinten tartja a lap, hogy simán elvan. tehát a kerámia lap később melegszik, később hűl ki. az indukciós azonnal melegszik, azonnal is hűl ki, mint pl a gáz főzőlap.
-
fi:zi'k
nagyúr
Az miért van, hogy a prémium(ként árazott) Bosch, Miele, Siemens konyhai gépekre is ilyen nevetséges 1-2 év gari van?
Aztán itt van a Nodor, életemben nem hallottam róla(, ami mondjuk nem jelent semmit), ők meg 5 évvel rohangálnak még tolerálható árazás mellett is. -
harry
veterán
Áh értem
Nekem sem az ujj húzogatás miatt tetszett meg, hanem, hogy egyből lehet tetszőleges fokozatot választani, bár persze a léptetős sem akkor probléma, na de ha egyszer lehet ilyet is. -
harry
veterán
Indukciósnak van írva mindkét helyen, és az is. Attól még az anyaga kerámia.
neduddki
A második felet nem értem
Mi a helyzet a slide vezérléssel?
Köszi a linket, +5k és még két év gari elég baráti. Bár nem értem, miért 1+2, a MM oldalán azt írják, alapból két év van rá. Illetve +5k a szállítás is, az így akkor +10k +1 év garanciáért, ami már annyira nem szimpatikus.Nem tudjátok, mennyi szokott lenni a beüzemelés költsége?
-
harry
veterán
Egyre kevésbé vagyok kibékülve az itthoni elektromos főzőlappal, holnap lehet körülnézek, mennyibe is lenne ezt indukciósra cserélni. Csak bosszantanak a járulékos költségek, villanyszerelőt hívni (négy vezeték csokicsatiba kötéséhez, ha jól sejtem...), és persze az edénypark áttekintése, igaz annak egy része már amúgy is rég megérett a cserére.
Esetleg erről mi a véleményetek? [link] [link]
Electrolux EHH6540FOK
Tetszik a slide-vezérlés (nem csak egyesével léptethető a +/- gombokkal, mint általában), meg, hogy nem fém keretben van, bár ez másodlagos; mindemellett nem elszállt áron. -
nagyúr
válasz
csemberlen
üzenetére
HMOG!

Ebben pontosan mi is van benne, csak hogy tisztán lássak.(#9815) stangli
Nálam abszolút nem releváns a dolog, mivel panel és főtáv.
-
stangli
senior tag
válasz
üzenetére
mivel a gázkazán nem lesz egy légtérbe, így a kivitelező, azt mondta, hogy nem lesz gond, meg amúgy sem, mivel azt is most cserélem és a légtérből levegőt nem szív, hanem a kéményen keresztül szívja a levegőt és fújja egy másik csövön, így nem tudja visszanyomni a házba... remélhetőleg nem hülyeséget mondott a kivitelező és minden megfelel a szabályoknak, mivel beépített gáz főzőlap lesz, ami kb akkora, mint egy indukciós lap... azt is ajánlották a szakik, hogy felezzem meg 2 indukciós lap, 2 meg gáz főzőlap legyen, mert ilyen felállásban is veszik/használják az emberek...
-
nagyúr
válasz
Mercutio_
üzenetére
Ez abszolút érthető, de engem az érdekelne, hogy megnöveli-e a csereperiódust, ha igen, mennyivel.
(#9800) Acef
Cata lesz, bár a legolcsóbb kihúzhatós darabjukat 25e-ért láttam.
(#9803) stangli
Asszony is azt preferálja, csak azért nem mindegy, hogy mennyit kell még pluszba kicsengetni mágnésszelep, meg ilyen-olyan tervek és engedélyek miatt.
Már olyat is olvastam, hogy egy a konyhaablakon lévő szellőző is megfelelhet. Ez igaz? -
neduddki
nagyúr
HI!
nekem ne mond orakat elvoltam a multikomplexes nenivel es vegoigneztunk mindet beszlet a tobbekkel etc, es a vegere az gyutt ki hogy eben az esetben nemjarok jobban semi massal igy asztan maradt ez
cata: 840/600/340 44-55 dB(A
nodor: 728/520/340 58-64 dB(A) min-max
naB!+ nem hiszem el tavajj ez me nem vot????: nodor +: 1595/1140/790 49-63 dB(A) min-max ehhhhhhhh:- (
(*max. motorteljesítmény / max. légszállítás szabad kivezetés esetén / EN61591 szabvány szerint)udv
neduddki
Új hozzászólás Aktív témák
Háztartási kis- és nagygépek topikja!
● hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topikban nem!
● a javításra és jótállásra vonatkozó új szabályozást az összefoglalóban találod!
-----------------------------------------
> KÉSZÜLÉK TAPASZTALATOK <
> ALKATRÉSZ BOLTOK <
Kapcsolódó PH! fórum témák
● asztalos topik
● elektromos kéziszerszámok topik
● klíma topik
● kávé topik
● automata kávégépek
● lakásfelújító, szerelő topik
● led világítás a lakásban topik
● légtisztító topik
● mosógép topik
● okos otthon / smart home topik
● robotporszívók topik
Kapcsolódó blogbejegyzések
- Tudástár Vezeték nélküli porszívók - alapok
- Tudástár Amit a robotporszívókról tudni érdemes
- Tudástár Hogyan válasszunk porszívót?
- Tudástár Mi mennyi áramot fogyaszt?
- Minis Forum Mini PC MS-A2 Ryzen 9955HX RAM és SSD nélkül 1 év garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 256GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3359
- LG 27GS60QC-B - 27" Ívelt - 2560x1440 - 180Hz 1ms - AMD FreeSync - Bontatlan - 2 Év Gyári Garancia
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3337, 94% Akkumulátor
- ÁRCSÖKKENTÉS Menő retró konfig: Q9550, Gigabyte P43, 4GB RAM, ASUS GT730
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest