- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Nem várt platformon a OnePlus Nord 5
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
- Befutott a megígért HRV-mérés a Withings órájára
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
-
Mobilarena
Háztartási gépek
Ebben a topikban a háztartási kis- és nagygépek vásárláshoz, karbantartásához, kezeléséhez szükséges információkat, hozzászólásokat, hivatkozásokat találsz. Amennyiben kérdésedre nem találtál választ az összefoglalóban, esetleg a témához kapcsolódó anyagok között, természetesen (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
>> A készülék tapasztalatokat erre találod <<
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mercutio_
félisten
válasz
Integra #10743 üzenetére
Annó te és Tildy is ajánlottátok a Bosch MUM4427-et, továbbra is jó választásnak tartjátok?
Utána olvastam, és egy dologra többen panaszkodnak: Tojás(fehérjét) nem ver fel rendesen a habverője, és nálunk az lenne az egyik dolog amire gyakran használnák a csajok
Bár most nem aktuális, MM-ben csak tegnap volt akciózva, 25k-s árban pedig talán van más ajánlott cucc hasonló paraméterekkelDeFranco: Nekünk van egy bosch aprítónk, azzal minden cuccot piszok gyorsan és apróra lehet darabolni, hagymát is azzal szoktunk.
-
DeFranco
nagyúr
válasz
Integra #10743 üzenetére
szerintem többe kerülne, és számos funkcióra nincs szükségünk mert van jó minőségű célszerszám (nem tudom mit tud pontosan egy robotgép, de tésztát dagaszt a napi szinten használt kenyérsütő, levet csinál a kiváló gyümölcscentrifuga, szeletelni viharos gyorsasággal szeletel az 1 perc alatt tisztítható v-gyalu, hagymát meg úgy is csak kézzel lehet aprítani), így a plusz kiadás nem térülne meg. elég a daráló
@tototuta: azon kívül van róla valami infó, hogy a diódarálójuk bevált? ismered a márkát általában? mik a fő előnyei? (azon kívül, hogy megbízható)
-
törölt tag
válasz
Integra #10340 üzenetére
Nem mondtam, hogy nem elég a 290-300W-os szívó erő, csak kiemeltem, hogy 300W felett legyen. Ergó kerülendő a jóval ez alatti értékekkel rendelkező porszívó, átlagban a 15k körüli gépekre 300-320W-ot ráhazudnak a webes ismertetőkön. Az 1600-2000W-os teljesítményt pedig csak azért írtam oda zárójelben, hogy az érdeklődő, nehogy átszaladjon a szavakon és a névleges fogyasztási adatokból kiindulva mindegyik típusra azt mondja "óó hát jóval erősebbek 300W-nál". Körültekintő próbáltam lenni, de úgy látszik nem jött össze...
-
degu
senior tag
válasz
Integra #10340 üzenetére
Nem ezek a paraméterek számítanak,hanem az,hogy a rendszerből kifolyólag ezt meddig tudja produkálni.
Vettem egy szuper szívóerővel,és teljesítménnyel bíró gépet,és két hónap múlva már nem szedte fel a cérnaszálakat,meg a kis szöszmöszöket!
Szövet-porzsákos volt,és eltömődött a zsákja,hiába tisztogattam,meg mosogattam.
/A papírszűrősbe meg szűrőcserébe fél év alatt kifizettem a porszívó árának 50%-át!/
Úgyhogy a JÓ porszívó a rendszeresen,újonnan vásárolt. -
Ice&Lime
veterán
válasz
Integra #10162 üzenetére
Elméletileg nem kellene hamarabb kopni egy kerámiának, mint egy teflonnak, nem? Meg sajnos, nagyon sok gagyi kerámia serpenyő van. Neked már volt ilyen tapasztalatod, hogy túl hamar lekopott illetve sérült a kerámia serpenyő?
A rozsdamentessel csak az a probléma, hogy lesülnek benne a dolgok. -
-
Morris
veterán
válasz
Integra #10055 üzenetére
Röhögve is csak 12 hónap gari van a miele gépekre a linken.
Biztos jó, de ha annyira jó, akkor miért nem 5 év gart adnak rá?
Bizonytalan az egész... Nem tudja megjósolni senki a termékek élettartamát. Illetve de, a gyártó.
Most akkor vegyek 80-ért egy 2 év garos új készüléket vagy 1 év garral egy használtat. -
Rivaul
addikt
válasz
Integra #10031 üzenetére
Ha ebben a stílusban indult volna az első hsz-ed akkor meg is egyezünk. Én is így kezdtem hogy tudom hogy a legjobbak de nekem pár bajom volt vele és emiatt nem tudom mit is lehetne mondani. Mivel konkrét márkákra lett kérdezve így én csak egy tapasztalatot mondtam el. Mindentől függetlenül meg vagyok elégedve a géppel, csak már maga a név miatt is többet vár az ember akarva akaratlanul is.
-
Rivaul
addikt
válasz
Integra #10025 üzenetére
Ki írta hogy 300k a hűtő vagy hogy prémium? Azt írtam hogy kéz alatt vettem ami olcsóbb mint a bolti ár. Az átlag ember keresetéhez sztem a 80k is bőven túlmutat a hétköznapokon, nekem pláne... Attól még hogy van akkora értékű és drágább hűtője is a cégnek az azt kell hogy jelentse hogy 1,5 év alatt megpusztul és szétesik az olcsóbb kategória? Sztem teljesen mind1 a pontos típus mert ez csak szőrözgetés/kötekedés maximum. de ha ez neked annyira számít akkor egy liebherr comfort kombinált hűtő, felül 4 tálcás alul 2 fagyasztós, pontos típust nem látok belül és a sarokba van a gép így máshol nem tudom megnézni. Amúgy vettem már sokkal olcsóbban is dolgokat mint fél ár amivel nem hiszem hogy egyedül lennék a világon.
-
canniball
nagyúr
-
DeFranco
nagyúr
válasz
Integra #9892 üzenetére
nem szeretek fogyasztót bedugva hagyni, ezért nincs elöl a töltő, és a víz persze azon is megállna, nyerni nem nyernék vele.
ez a törölközés ideiglenesen jó ötlet (nálunk, máshol tartósan is jó lehet), de személy szerint jobban szeretnék egy ilyen belehelyezhető akasztót.
szerk: mi vízkőoldásra ecetes papírzsebkendőt használunk (csaptelepre, fugára, mindenre), burkol, pár órát rajtahagy, levesz, simán letöröl, örül.
azt viszont nem tudom a műanyagot kikezdi-e. szerintem nem.
-
DeFranco
nagyúr
válasz
Integra #9889 üzenetére
a cserélhető fej, meg a markolat tövénél? mi körömmel takarítjuk, igaz meglehetős rendszerességgel, nincs ideje halmozódni.
viszont ami nekünk probléma, hogy fogmosás után ahogy letesszük (nincs folyamatosan töltőn), kis tócsa keletkezik alatta a mosdó peremén, ami ronda és amúgy is milyen már, hogy a vízben áll.
érdekes módon hiába keresem, sehol nem találok olyan polc vagy kagyló szélére akasztható lyukas tartót, amibe bele lehetne állítani valami ilyen logikával (csak a fehér rész nélkül, tehát közvetlenül beledugom a fogkefét, az alja lóg)
hihetetlen, hogy erre nincs igény, vagy nem válaszolnak rá
-
doc
nagyúr
válasz
Integra #6117 üzenetére
Hm, most talaltam hazhozszallitassal egyutt is korrekt aron, lehet hogy megis megveszem a MUM4427-et, aztan legfeljebb kesobb veszunk hozza husdaralot ha kell, meg idovel meg megalmodhatja hogy mit szeretne hozza. Lesz majd szulinapja is egyszer
es igy belefer egy garnitura uj Metzeler is
-
tildy
nagyúr
válasz
Integra #6112 üzenetére
Tudom. Ezert is irtam, hogy bar mi is neztuk, vegul pont a mas igeny miatt nem vettuk vegul.
Viszont arra, amire docnak kell, arra a tokeletes az altalad ajanlott. £70 (~23-25k HUF) kategoriaban meg nagyon best buy. Inkabb erdemes ilyenbe beruhazni, mint 8-10 ezerert valami vacakot venni.
A bosch geppel nem nagyon nyulhat melle. -
tildy
nagyúr
válasz
Integra #6109 üzenetére
Az altalad linkelt 500W-os motorral van, az altalam linkelt 550-el. A kenwood alapgepe, ami anno arban parban volt a 2. boschsal az 800W-os.
Mi kb ket - haromnaponta keszitunk kenyertesztat, amihez azert jobb, ha erosebb motor keveri. Vegul az 1400W-os valtozat lett. -
doc
nagyúr
válasz
Integra #6105 üzenetére
kozben megtalaltam szerintem a "legalapabb" verziot, a 4405-ost, amihez sokkal kevesebb cucc van, de alig olcsobb, akkor mar inkabb a nagyobb csomag...
turmixunk meg allvanyos mixerunk mar van, az nem szempont
igazabol a husdaralo + reszelo funkcio lenne a lenyeg, hogy ne kelljen kaposztas tesztahoz, sajtos sutihez meg hasonlokhoz kezzel reszelgetniMOD: ugy latom a husdaralo resz kulon tartozik, ez meg mar igy is duplaja az eredetileg tervezett osszegnek
-
doc
nagyúr
válasz
Integra #6103 üzenetére
hat ez erosen kilog a raszant keretbol, bar tenyleg jol nez ki...
esetleg egy hasonlo, de valamivel kisebb tudasu, olcsobb darab?
azert alszok erre is egyet, tenyleg nagyon szimpatikus igy ranezesreLaslow:
Azzal olcsobban megusznamde ilyet szeretne, mar regota.
MOD: jol latom hogy ez a MUM4 igazabol egy "daraloplatform" ami tobbfele osszeallitasban is kaphato? mert akkor siman lehetne venni egy kisebbet, aztan kesobb olyan kiegeszitot hozza ami esetleg hianyzik
-
harry
veterán
válasz
Integra #6081 üzenetére
Azért egy 100k-s hűtőtől ennél jóval többet várna az ember / ennyiért is lehetne gyártani megbízhatót (most nem 50 évig hibátlanul üzemelő ipari Miele szintre gondolok, hanem normál háztartási igényekre, és egy 10-15 évre, mondjuk). A 2.5 év tényleg nevetséges...
Nem volt leolvasztva, vagy nyitva maradhatott az ajtó, vagy miért történhetett? -
peti_s
addikt
válasz
Integra #5968 üzenetére
A pécsiről. De, amikor én vásároltam ott nem csak ez volt a gond. Pl. 60k-ért akartam vásárolni, kártyával, mert mégis csak elég sok a készpénz felvételi díj, erre vagy 5x próbálkoztak mindig pin kód, lehúzni a kártyát, stb., de nem ment, el kellett mennem felvenni a pénzt automatánál. Ezt már eljátszották barátaimmal is. Másik rejtély számomra, h miért sérülnek meg a csomagolások, korrekt szántások voltak többször is a csomagoláson. Pozitív viszont náluk az, h ahhoz is adnak papír alapú használati utasítást, amihez a gyár nem ad.
-
Astrasattila
tag
válasz
Integra #5933 üzenetére
Köszönöm szépen a válaszod! Akkor 1 (de inkább 3
) pozitív tapasztalat már van. Amit én kinéztem a 6121 ~189 ezer a 6122 ~199 ezer. Találtam olyat, ahol 5 év garanciát lehet venni ~14 ezer pluszért. A feltételeket még nem tudom, hogy gyártóit adnak vagy csak a cég vállalja, mindenesetre annyit megérne az a pár plusz év biztonság.
-
sysrq
őstag
válasz
Integra #5656 üzenetére
Ha úgy vesszük még mindig a 20-ason belül maradsz.
Siemens SN65E006EU lett kinézve már hónapokkal ezelőtt, de most hogy meg van a pénz rá elkezdtem feljebb, a SN65M085EU felé kacsingatni.
Van egy 10+ éves Siemens hűtő és egy majd annyi idős sütő. Maradok márka hű. De a konyhán kívül már minden más Samsung. -
sysrq
őstag
válasz
Integra #5654 üzenetére
20 az rablás. A veled kapcsolatban lévő ember viszont biztonsági játékot játszik, ha fizeted a kiküldött embert, akkor ha valami drágább dolog hullott el a gépezetben az anyacég felé még kommunikálhatja azt hogy te igenis megfizetted a plusz évet, ellenőrizni aligha fogják, őt már kár nem éri, utólag meg ha a szerelő jelenti neki hogy nem a ház előtti villanyoszlopból vezetted a villámhárítón keresztül a delejt a tekába, még engedhet a szolgáltatás árból. Menyit kérnek el egy kiszállásért, és milyen óradíjért? Mert a bekötés húszasa után az sem lehet kevés?
Én mosogatógépet akarok venni és jó hogy van egy kis háttérinfó egy cégről, ez korrekt hozzáállásnak látszik, csak drága. A Bosch két évet ad, de még nem találtam kisbetűs részt hozzá.
-
-
harry
veterán
válasz
Integra #5644 üzenetére
Igazából szerintem teljesen jól jártál, világosan le volt írva, mikor él a két év gari, te ennek nem feleltél meg, innen kezdve simán elhajthattak volna, és egy szavad sem lehetne.
De úgy látszik elég korrektek, hogy mégis foglalkoznak az üggyel.
Az nyilván más kérdés, hogy szerintem is hülyeség, még akár a bármilyen szakemberes bekötést is feltételként támasztani, ha teszem azt a bekötés pusztán a csoki csati 4 csavarjának meghúzásából áll, és mindezért egy szép nagy összeget elkérni, de hát ez van. -
DeFranco
nagyúr
válasz
Integra #5625 üzenetére
és akkor csodálkozol, hogy sokan tesznek rá, hogy mekkora presztizs egy márka, akkor sem hajlandóak kifizetni a felárat?
pitiáner dolog, de itt az élő példa, hogy soha nem lehetsz biztos benne, hogy megkapod amit kifizetsz, így hogy legyen az ember motivált arra, hogy a "minőségit" válassza? (Arról nem is beszélve hogy hogy van pofája 2 év alatt elromlani)
-
-
tildy
nagyúr
válasz
Integra #5451 üzenetére
Abban az akcioban a premium tefalokat ( privilege) adtak. Az a palacsintasuto volt vagy 3-4 ezer forint, ellenben olyan jo palacsintasutot meg nem lattam. A meg meg sem szilardult palacsinta kepes volt rajta csuszkalni.
Amugy konyhaban abszolut preferaljuka tefalt. Az osszes edenyem 1-t kiveve mind tefal. A szendvicssuto tefal, az actifry tefal, abszolut elegedettek vagyunk vele.
-
tildy
nagyúr
válasz
Integra #5426 üzenetére
Mit is mondhatnek. Maximalisan egyetertek ( bar mint irtam, indukciossal nem votl meg tapasztalatom, csak az elmeleti ismereteimre hagyatkozhatok).
Egyelor emeg nem kerdes a dolog, mert albiban azt hasznalom ami van( gaz be sincs kotve a lakasba) , de par even belul lakast veszunk , ott mar megfontolom.
Inox tuti nem lesz, es fenyes feluletek ( konyhabutor / huto, stb ) sem. Utalok takaritani, de a rendet meg szeretem. -
harry
veterán
válasz
Integra #5379 üzenetére
Érdemes ekkorát venni, ha naponta mos? Akkor bizonyára nem jön össze annyi cucc, főleg ha szín szerint is bontják a ruhákat. Vagy azért jó, mert nagy dobban kevésbé gyűrődik, esetleg tud kevesebb vízzel / mosószerrel dolgozni, centrifuga jobb? Ezek miatt érdemes lehet nagyobbat venni? Igazából a fogyasztás miatt gondolkodnék el rajta csak, nem tudom, más hátránya lehet-e.
-
runner 125
nagyúr
válasz
Integra #5379 üzenetére
Komolyan 3-4-5-600.000FT-ot kell kiadni egy olyan mosógépért, ami garantáltan elmegy 10 évet?!...
Elhiszem, h legminőségibb, legjobb termék a Miele, de egy korrekt tudású mosógépet 90-120.000FT környékén már lehet vásárolni 2-3 év garival.Pl. a mi Whirlpool-unk úgy 7-8 éves.
A szarul megtervezett és kivitelezett mosószertartón kívül (belefolyik a víz a tető és a műanyag közé, így hamar korrodálódik a fém tető), köszöni szépen jól van, és hibátlanul mos (kopp-kopp-kopp).
A problémát egyébként tavaly orvosoltam.
Ilyen volt:
01, 02, 03, 04, 05, 06, 07, 08, 09, 10, 11, 12Ez annó kb 120k volt, szóval ez sem a csúcs kategória.
..nem találok számomra olyan érvet, amiért valaha is vásárolnék 3-4-500.000FT-ot egy mosógépet. -
runner 125
nagyúr
válasz
Integra #5283 üzenetére
Köszi Nektek!
Vaterán kerestem rá gyorsba, ott egy készülék licite kb 100k -n áll most, ezért is lepődtem meg. Shop-okban már egészen baráti - kb. 45k-tól elérhetőek. Nyilván más kategória.
neduddki
Ismersz valakit, aki tud jóárasított Miele-ket, vagy kijjaz a tszcse?
Hjah, a villanykörte elmélet senkit sem kímél.
-
-
válasz
Integra #5255 üzenetére
Ezt így is fel lehet fogni meg úgy is, hogy kaptam egy számomra megfejthetetlen hozzászólást meg a tiédet. Elvben aki mondta az sem egy favágó és bár lehet, hogy te tervezted a világ összes porszívóját de ezt én nem tudhatom, mivel nem ismerlek....... Így (a véleményedet a maga helyén elfogadva) hozzátéve, hogy sem ilyen-sem olyan porszívó vásárlását nem tervezem el kell mondanom, hogy bár nagyon jó az avatarod, nagyon komoly a PH rangod de ettől függetlenül a szememben egy-egy a vélemények aránya.
Egyszerűbben fogalmazva elég lett volna egy szerintem nincs igaza a haverodnak is....
-
-
válasz
Integra #4762 üzenetére
Csak idézni tudok:
A készülék normál működési zaja
Az indukciós fűtés technológiája meghatározott fémes anyagok rezgőképességén alapszik, amikor azokat nagyfrekvenciás hullámok érik. Meghatározott körülmények között ezek a rezgések halk zajszintet eredményezhetnek, például az alábbi módon:
mély zümmögés (mint egy transzformátor esetében)
Ez a nagy teljesítményfokozaton való főzésnél fordul elő. Az oka az az energiamennyiség, amely a főzőhelyről a főzőedényre kerül. Ez a zaj eltűnik vagy gyengül, amint csökkenti a teljesítményfokozatot.halk sípolás
Ez üres főzőedény esetén lép fel. A zaj eltűnik, amikor vizet vagy élelmiszert tesz az edénybe. sercegés A jelenség olyan főzőedényeknél lép fel, amelyek különböző anyagú rétegekből állnak. A zajt a különböző anyagrétegek találkozási felületén fellépő rezgés okozza. A zajt a főzőedény okozza. A zaj a főzni kívánt élelmiszer mennyiségétől és jellegétől függően változhat.magas sípoló hang
Ez a zaj főleg olyan főzőedényeknél lépnek fel, amelyek különböző anyagrétegekből állnak, amikor azokat
maximális fűtőteljesítménnyel és egyidejűleg két egymás melletti főzőhelyen veszi használatba. E a sípolás eltűnik, vagy elhalkul, amikor csökkenti a teljesítményt. szórványos kattanások Az ilyen zaj a vezérlőelektronika átkapcsolásakor lép fel, főleg akkor, amikor alacsony teljesítményfokozat van beállítva.ventilátorzaj
Az elektronika hibátlan működéséhez ellenőrzött hőmérséklet szükséges. Ebből a célból a főzőlap ventilátorral van felszerelve, amely a felismert hőmérséklettől függően különböző teljesítményfokozatoknál működik. A ventilátor akkor is foroghat még, amikor a főzőlap már ki van kapcsolva, ha az észlelt hőmérséklet továbbra is magas.A leírt zajok normálisnak tekinthetők, az indukciós technológia részét alkotják, és nem jeleznek hibát.
-
DeFranco
nagyúr
válasz
Integra #4715 üzenetére
Ja, még egy input: Érdesanyám Electrolux hútőjének ajtaja viszont annyira rendesen zár, hogy el is hasadt rajta a gumi, pedig kifejezetten oda volt rá figyelve, hogy ne legyen feszegetve.
Tanulság: a hűtőknél figyelni kell arra, hogy lehetőleg cserélhető legyen az ajtógumi.
-
Bagira01
veterán
válasz
Integra #4705 üzenetére
Amiket láttam kb mind 1 év garisak. Márkába ilyen áron mit érdemes? Jelenleg egy Whirlpool AWO/D 43135 van kb 4 éve, de már minden baja van. Ez a Zanussi? Azt tudná szerintem mint a mostani és elég olcsó is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Háztartási kis- és nagygépek topikja!
● hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topikban nem!
● a javításra és jótállásra vonatkozó új szabályozást az összefoglalóban találod!
-----------------------------------------
> KÉSZÜLÉK TAPASZTALATOK <
> ALKATRÉSZ BOLTOK <
Kapcsolódó PH! fórum témák
● asztalos topik
● elektromos kéziszerszámok topik
● klíma topik
● kávé topik
● automata kávégépek
● lakásfelújító, szerelő topik
● led világítás a lakásban topik
● légtisztító topik
● mosógép topik
● okos otthon / smart home topik
● robotporszívók topik
Kapcsolódó blogbejegyzések
- Tudástár Vezeték nélküli porszívók - alapok
- Tudástár Amit a robotporszívókról tudni érdemes
- Tudástár Hogyan válasszunk porszívót?
- Tudástár Mi mennyi áramot fogyaszt?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Kerékpárosok, bringások ide!
- SD-kártyát vennél? Ezért ne csak a GB-ot nézd! – Tech Percek #9
- Gyúrósok ide!
- EAFC 25
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen légkondit a lakásba?
- E-roller topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Linux kezdőknek
- További aktív témák...
- AKCIÓ! MSI B450M R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700 XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Telefon szerviz helyben - Gyors javítás, akár 30 perc alatt!
- AKCIÓ! nVidia Quadro P4000 8GB GDDR5 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX One S 1TB lemezes játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest