Hirdetés
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Honor Magic V2 - origami
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- iPhone topik
- Xiaomi Mi 9 - egy híján
- Huawei Watch GT 2 - épp ideje!
-
Mobilarena
Háztartási gépek
Ebben a topikban a háztartási kis- és nagygépek vásárláshoz, karbantartásához, kezeléséhez szükséges információkat, hozzászólásokat, hivatkozásokat találsz. Amennyiben kérdésedre nem találtál választ az összefoglalóban, esetleg a témához kapcsolódó anyagok között, természetesen (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
>> A készülék tapasztalatokat erre találod <<
Új hozzászólás Aktív témák
-
dellfanboy
őstag
én használom a crispet és a grillt is. a mikró egy whirpool
-
neduddki
nagyúr
válasz
dellfanboy
üzenetére
HI!
Ti hasnzlajatok ezeket a funkciokat?
udv
neduddki
-
biker
nagyúr
válasz
dellfanboy
üzenetére
7-800W síma 7-8e szokott lenni, grilles olyan 11-12, crispes sokkal drágább
Konti, vagy nagyfesz dióda, esetleg a mikrokapcsolók egyike zárlatos, 90% ennyi, kivéve ha digitális, és a digit panel fingott ki -
biker
nagyúr
válasz
dellfanboy
üzenetére
Javithato, de 10-ert kapsz uj mikrot

-
Mate
nagyúr
válasz
dellfanboy
üzenetére
Mi a baja pontosan? Simán csak nem indul el?
-
Acef
addikt
válasz
dellfanboy
üzenetére
Sztem ne tarts tőle, ill:
Mérhető-ellenőrizhető a "sugárzás". Keress megfelelő szakembert.Brave_86
ne mint bankkártyát használd. A hitelpultnál kell vele "fizetni", utána visszautalod, és csak nyersz vele. -
dellfanboy
őstag
sztetek érdemes a mikrót javítani? a szerelő szerint zárlatos lett és egy cserélni kell benne vmit (gondolom kondenzátor) ami tök jó elvileg 7e ft-ért megcsinálja szóval megéri. csak félek hogy nem fog ugyanolyan biztonsággal mukodni mint régen. gondolok arra többet sugáróz és magasabb a kockázata a rák kialakulásának. vagy ne féljek?
-
Brave_86
aktív tag
Sziasztok !
Cetelem kártya felől érdeklődnék. Esetleg valaki vásárolt már vele (edigitalnál néztem most)?
Mi a menete, mi kell hozzá? Milyen buktatói vannak, mire kell odafigyelni?
Kicsit fura, hogy -10%-ot adnak, de ingyen semmi sincs mit tudjuk, ezért állok hozzá kétkedve.
Ezt néztem ki, + garival. -
Acef
addikt
válasz
szőröscica
üzenetére
Ez pont olyan!
Egyszerűen leveszed fedlapot, és már mehet is a munkalap alá.Alternatíva:
-ESF 6511 lox /ez is aláépíthető, u.a. szolgáltatás
-EOB 3430 aox /jobb
-EHF 6240 XXK /u.a. szolgáltatás -
neduddki
nagyúr
válasz
szőröscica
üzenetére
-
neduddki
nagyúr
válasz
szőröscica
üzenetére
HI!
akkor tneyelg rozsdamantes legyen wes ne: "nemesacél színű, festett " mit amosgastonal
udv
neduddki
-
DeFranco
nagyúr
válasz
szőröscica
üzenetére
Nem tudom, inoxnak van-e ekkora felára.
Ilyen szempontból nem néztem a kínálatot. -
neduddki
nagyúr
válasz
szőröscica
üzenetére
HI!
oelg lesz a 60cm fozxolapban?
udv
neduddki
-
DeFranco
nagyúr
válasz
szőröscica
üzenetére
További kérdés: Bosch SMS41D08EU mosogatógép 125 rugóért jó vétel?
Jó cucc, de nem látok rajta semmit, amiért megérné ennyit kifizetni érte. Picivel 100 alatt vagy 100 körül ki lehet fogni korrekt bosch-okat, ilyen zajszinttel, ilyen funkciókkal. Igaz azok nem feltétlenül ezüstök és nem 10, hanem 12 litert fogyasztanak, el kell dönteni ez megér-e ennyit. Én kivárnék, ha csak nem szól emellett valami.
Amúgy szerintem jó cucc, nekünk is bosch mosogatógépünk van, szeretjük.
-
szőröscica
addikt
Sziasztok!
Bosch HBN532E1T sütő és PKE645D17E főzőlap páros van most az MM-ben 150 ezer forintért. Megér ennyit? Jó minőségűek ezek?
További kérdés: Bosch SMS41D08EU mosogatógép 125 rugóért jó vétel?
Most nem igazán az érdekel, hogy valamilyen sufni kisboltban 5-10 ezer forintot tudok rajta spórolni, hanem az, hogy ezek minőségi, megbízható eszközök-e, és megérik-e az árukat.

-
neduddki
nagyúr
HI!
en siman vennek nemi garral vorwerket
udv
neduddki
mod; janos666: mondnam hogy protex-es aeg varios bosch de azk nincsennek ennyert, Joanaym is kitlalt ahogy majd a 30 eves otomataba mosa a nagyon piskzos rongyokat, amelelt hogy sokla kevsebb eroforrast igenyel a 47330 sokla szebben is mos
-
janos666
nagyúr
Mosógép ügyben szeretnék tanácsot kérni.
Az energia és víztakarékosságtól sokkal fontosabb lenne, hogy minden szempontból tiszta ruhát produkáljon. Tehát megfelelő programon a poros-olajos munkásruhán is valami értékelhető eredményt tudjon felmutatni, ne csak simogassa és nedvesítgesse a legagresszívebb módban is. De ami legalább ennyire fontos, hogy kíméletes programon is alaposan öblítse ki a finomabb anyagú, szinte tisztán berakott ruhákat is, tehát egyáltalán ne maradjon mosópor foltos, vagy akár csak erősen mosószer szagú a ruha. Magyarul nem ECO logókat akarok, hanem tiszta ruhát, és ebbe beleértem magát a mosószert is. (Öblítőt eszembe sem jut használni, az ilyesmik nagyon könnyen irritálják a bőröm és amúgy is kiráz a hideg, ha vegyszer szaga van a száradó ruhának.)
Azon túl jó a minél nagyobb betöltő nyílás, de nem sok kilogrammnyi ruhát mosnia egyszerre. Illetve jó lenne egy viszonylag értelmes gyártótól, de nem vagyok márka sznob.
Ha úgy, akkor ne szálljon el az ár, lehetőleg 100k alatt kéne maradni (indokolt esetben lehet picit több, ha annyiért épp nagyon jó vétel valami). Szárítania nem kell (az tudom, hogy drága, és jobban megéri egy külön szárító...).
Előre is köszönöm a javaslatokat.

-
Dani82
senior tag
válasz
neduddki
üzenetére
ezekkel az akksis porszivokkal szemezek egy ideje, mert macska miatt kb 2 naponta jo lenne atszaladni a lakason vele, es egyszerubb, mint elovenni a hagyomanyost, bedugni stb... csak azt olvastam lenyegesen gyengebb teljesitmenyuek, mint az elektromosok, azaz kell melle azert egy hagyomanyos porszivo is, a nagytakaritasohoz

-
Dani82
senior tag
tudotk ajánlani valami best buy porszivot?
van egy zanussi 1600w, de kb annyi ereje van, hogy a macska alom darabkakat egyenkent kell felszivnom cső levetele utan.
olyan kene ami eros, birja a macskaszort. esetleg robotporszivo is erdekelne
-
sinick
senior tag
válasz
albiosz
üzenetére
Javítanék a hozzászólásomon... nem csak az utolsó 3-4 percben, hanem végig ilyen a hangja, mikor a szivattyú dolgozik. Az utolsó 3-4 percben vannak üresjáratok és ilyenkor a legfeltünőbb. A 4 év jótállás sokat nyomott a latban, de lehet, hogy másodjára nem ezt választanám. Utólag mondta a szervizes, hogy ezek ilyenek, így javaslom, hogy ha teheted, akkor egy Whirlpool szervízzel beszélgess el.
Szerk: Nekem azt monda, hogy igen, gyak. ugyanaz.
-
albiosz
őstag
Urak!
MM-ban van most +2 év gari néhány mosógépre. AWS 63013 keskeny mosógép is részt vesz a promoban. 90 000 JMF az ára ingyenes szállítással. Van valakinek tapasztalata a típussal? Ennyiért jobbat nem nagyon láttam eddig. 4 év teljes körű gari azért nem hangzik rosszul. Eddig Gorenjét vadásztam, ők adnak alapból 3-at, a többi gyártónál csak kiterjesztős bohóckodást láttam, de 4 évnél már felette lennénk a 90-nek.
-
scout pro
csendes tag
válasz
neduddki
üzenetére
A kiterjesztett garancia a legtöbb esetben az önkéntes jótállási idő növelésére használható. Tehát elvárják, hogy szakszerviz kösse be.
Union Biztosító kiterjesztett garanciája így van.
Mikor megveszed a terméket, akkor a kötvényen úgy fog szerepelni, hogy 5 éves kiterjesztett garancia.
Ez az ÖNKÉNTES JÓTÁLLÁS letelte után él. Ha szakszerviz köti be.A gorenje kombi tűzhelyre 3 év önkéntes jótállás van, és 5 évre terjeszthető ki a garancia az Unionnál.
Ha most megvennéd, akkor 2019/05/08-ig élne az 5 évre kiterjesztett garancia.A Zanussi kombi tűzhely esetén 2 év az önkéntes jótállás, és 5 évre terjeszthető ki az Unionnál.
Ha most megvennéd, akkor 2019/05/08-ig élne az 5 évre kiterjesztett garancia. -
scout pro
csendes tag
válasz
neduddki
üzenetére
Miért semmi?
Le van írva. 1 év kötelező. Ha több mint 1 év akkor elvárhatja az Zanussi-Electrolux-AEG, gorenje, akárki hogy az ő feltételei szerint történjen a beüzemelés. Tehát Zanussi-Electrolux-AEG szakszerviz, gorenje szakszerviz, stb. kösse be a készüléket.
> kötelező jótállás miatt, ha nem a hozzájuk tartozó szakszerviz köti be a készüléket, akkor csak 1 év jótállás lesz rá, 2 v. 3 év helyett.
Én amikor megkérdeztem, mindkettőre (Zanussi, gorenje kombinált tűzhely) azt mondta a szakszerviz hogy 7990 Ft a bekötés, ANYAGGAL, KISZÁLLÁSSAL, MUNKADÍJJAL, mindennel együtt.
Az arukereso.hu-n 15-20 ezer Ft-os összegeket írnak.
-
neduddki
nagyúr
válasz
csemberlen
üzenetére
HI!
de az 1 ev akkor is jar csak a kiterjesztest kothetik a + evekhez
udv
neduddki
-
csemberlen
őstag
válasz
neduddki
üzenetére
Vagyis ahol csak 1 év a gari nem kötheti ki a beüzemelőt.
Ahol plusz éveket vállal be ott esetleg. Az elux gari levelében kikötik a szervizt, de ezek szerint támadható.
Egy topikosnál asszem siemensnél volt, hogy ha a saját szakijuk köti be akkor + 1 évet adnak a garihoz.
Vagyis ők jogkövetőek. -
neduddki
nagyúr
válasz
csemberlen
üzenetére
HI!
nesze semmi fogd meg jol:- )))
udv
neduddki
mod iletve a 1 ev jar es kesz, a kiterjesztesnel kothet bele
-
csemberlen
őstag
NFH facebbok oldalára feltettem a vitatkozásunk tárgyát, ők válaszoltak.
Tájékoztatjuk, hogy a jótállás kétféle lehet: önkéntes, illetve kötelezõ. Utóbbiról akkor beszélünk, ha a jótállást jogszabály rendeli el. Az Ön által megnevezett termékre jelenleg a kötelező jótállási idő egy év. A jogszabályon alapuló jótállásból eredő igényt csak azzal szemben lehet érvényesíteni, akivel a fogyasztó a szerződést kötötte, azaz akitől a terméket megvásárolta. Létezik azonban az önkéntes jótállás jogintézménye is, amely esetén az eladó vagy gyártó a kötelező jótállásnál kedvezőbb feltételeket (például hosszabb jótállási idő vállalása) is megállapíthat. Az önkéntes jótállás feltételeit a gyártó/eladó szabadon állapíthatja meg. Megkötés annyiban van, hogy a jótállás nem érintheti a fogyasztó törvénybõl eredõ – így különösen a szavatosságon alapuló – jogainak érvényesítését.
Fentiek alapján elmondható, hogy önkéntes jótállás esetén a gyártó vagy az eladó megszabhat bizonyos feltételeket, amelyek mellet önként vállalja a jótállást a termékkel kapcsolatosan, így akár az üzembe helyezés Ön által megjelölt feltételeit is kikötheti.
-
Acef
addikt
válasz
neduddki
üzenetére
Most láttam, hogy írtál.

Az elektromos főzőlap miatt kell szakember a beép sütő+lap beüzemeléshez, ezért mindegy a sütő csatlakozója.
Nem mindig van időm részletesen leírni amit szeretnék, ezért a félreértések, és már régen off, túlragozott a téma. (csemberlandnek csak sütőt írtam, de sütő+lap-ra értettem)Részemről lezárva, köszönöm az infókat.
-
neduddki
nagyúr
HI!
marhasagokat szajkozo nikkekel ojjan vagyok mint anya ahujje fijahioz:- )
csaaltkozm csemberlandhez mutss legyszives egyet
udv
neduddki
mod: de van koze ugyansi a digvilast besdugo es nem kell beuzemelo hozza, a mazzagos meg azert mazzagos hogy jellejn, de megprobahazz meggyozni a dugvilals beuzemlesi szuksegleterol max sokat rohogok....
-
Gyick
őstag
Mi két hete vettünk ilyet (+5 év garival) [link] Ebből egy 4*2,5 kábel jön ki,az elektromos sütőnkből(Miele h316) meg egy 5*2,5-es kábel,nyilvan aminek kell a 3 fázis az nem lehet dugvillás sztem.
Na most nekünk nem szakszerviz kötötte be olyankor mit csináljak ha esetleg elromlik?
-
Acef
addikt
válasz
csemberlen
üzenetére
Ahogyan Te is írtad, van dugvillás, és kábeles, és ez valóban mindegy, csak az a fontos, hogy a csatlakozás ki tudja szolgálni a sütő áramfelvételét. Tehát egyetétettem veled.
Egyébként valóban soknak nincs dugvillája, és ennek nincs köze a beüzemeléshez/személyhez.
-
csemberlen
őstag
Látszik, hogy az írásból azt veszed ki ami a te igazadat erősíti, vagyis nem zárom ki a dugvilla nélküli lehetőségét, de még nem találkoztam ilyennel.
Esetleg tudsz linkelni olyan háztartási sütőt amire az van írva, hogy szakembernek kell bekötnie?
"csak tudja azt az A-t." Mit kéne minek tudnia? -
Acef
addikt
válasz
csemberlen
üzenetére
Igen, mindkettőre van példa, és valóban nem számít, csak tudja azt az A-t.
-
-
Acef
addikt
válasz
zsozso17
üzenetére
Sajnos ilyen a gyártástechnologia, nagyon ritka az a hűtő aminek az oldalfalát felülrőr/oldalról nézve nem hullámos.
A melegedése normális, burkolatban a hűtőgázzal teli cső.
Ez főleg az első bekapcs/lehűtés során, nagyobb terheléskor, és nagyobb körny. hőfoknál érezhető.
Ne told rá a falra, és oldalt is legyen hely, hogy megfelelően tudjon szellőzni/hűlni. -
neduddki
nagyúr
HI!
attol meg hogy vastagn szedeg hujjeseget beszelsz:- (((
eepotheto sutok jellezmozn nem vesznke fel ~3.6kW nal tobb deleljt a konzumer kat-ban arra pedig kivlaoan jo a villasdugaslj /leht hogy be kin emnni abba a botba es megnezni/
mutass nekemm jogszabajj ami elirja hogy csak szakszerviz kotheti be a fozolapot
kivalo pelda vagy a MM szkaertlmeere, rosszul es felretajkoztacc ne idoszeru infok isemtegtesevel, mikozben ragaszkocc ahujjeseghez min tfoxi a labtorlohzo,
tovabbi jo kuzdest;- ))) de lasd kivel van dogo holnap felhivom hejeted KG/?/-t az elux-tol es kerek hivatalos alalsfogllast, jo lesz igy?udv
neduddki
-
zsozso17
tag
Sziasztok! Vettünk egy samsung hütőt külsőre belsőre tetszik.A bal oldala melegszik ami -több írás alapján- normális lehet, de szerintem a melegedéstől a burkolat tiszta hepe-hupa lett ez is normális?Még egy kérdés a bekapcsolástól mennyi idő kell, hogy a lehütse magát és meg áljon a kompresszor?
-
Acef
addikt
Lehet.
ebben? "barki garanciveszts nelkul beuzemlheti garanciavesztes nelkul aki rendelkezik a elux altal kiadott beuzmlo papirral" Lehet, de ezt nem értem. Kire gondolt? Szervizre?

Vagy arra gondolsz, hogy csatlakoztathatod a dugvillásat? Persze, azt igen, csak ritka a dugvillás beép készülék.
Vagy amiben még u.a. véleményen voltunk?-Jogszabály-
Józsi bácsi beköti, vmit elront, vagy eleve rossz a gép, esetleg később lesz hibás.
-Egyből kártérít/javít az Ellux, vagy bevizsgálás, bizonyítás?
-Ki szállítgatja a masinát?
-Józsi bácsinak elfogadják a "szakvéleményét"?
-Díjmentesen hozzák-viszik a rosszat-újat?
-Ki fizeti Józsi bácsi ismételt kiszállását, munkáját?Hagyjuk már ezt, hogy majd Én beüzemelem. Mert Én tudom a jogszabályt, és olcsóbb lesz a beüzemelésem 3-4e forinttal.
Részemről OFF.
-
Acef
addikt
válasz
neduddki
üzenetére
sajnos a Te írásodat néha nem tudom értelmezni (Te is mobilról írsz?)-a beép készülékek többségén nincs villásdugó (a sütők többségén sem)
-elektromos főzőlap: barki garanciveszts nelkul beuzemlheti garanciavesztes nelkul aki rendelkezik a elux altal kiadott beuzmlo papirral -bárki, vagy csak aki...?Hagyjuk a témát, nem szeretnéd (megérteni) elfogadni amit írok, és ez nem az első eset tőled.
Még a végén kitiltanak a moderátorok, mondván, hogy ez itt OFF.Jó pihenést!
-
neduddki
nagyúr
HI!
na vegyuk sorra konumer suto beuzemles az barki barmijjen papir nelkul elvegezheti garanciavesztes nekluk, merthogy az egy foldeltr villasdugo azt meg csakbedufja barki
eletrmos fozlap: barki garanciveszts nelkul beuzemlheti garanciavesztes nelkul aki rendelkezik a elux altal kiadott beuzmlo papirral /es ehhez mint csemberlen moindta vizsgazott delejkergeeto is oleg/ hanyszor ell meg leirni hogy vegre megercsd???udv
neduddki
-
Acef
addikt
válasz
neduddki
üzenetére

most van időm bővebben
-Ellux. csop. elektromos sütő, lap beüzemelés-
Papírja, bélyezője, számlát ad róla, szakszerű munkát végez, vállaja az esetlegesen a beüzemeléskor keletkező hiba elhárítását (saját költségén), valamint elhiszi neki a forgalmazó, hogy a beüzemeléskor felfedezett (gyári?) hiba nem a hibás beüzemeléskor keletkezett, .... Ez az Electrolux csoport termékeinél kiemelten fontos, mert nagyon körültekintőek, szigorúak, azonnal megvonják a gart. (a szerviznek, forgalmazónak a szakszerviz által elvégzett beüzemelésből van haszna, amit nem szívesen enged át a szomszéd Józsi bácsinak) A többi márka esetén lényegesen "lazábbak" a feltételek.Elektromos
A szakszerviz által történő beüzemelés 6-7000 Ft, +anyag.Gázos
Szintén 6-7000 a munkadíj +kb 3-4000 a cső, amennyiben cserélni kell a régi gázcsapot, akkor 2500. -
-
scout pro
csendes tag
válasz
csemberlen
üzenetére
A garancia csak akkor érvényes, ha megvan a bekötésről a számla.
Nekem a szerelő azt mondta, hogy ad róla számlát. Sőt, apródra fel is töltötte valaki az eladó gorenje K55303IW (kombi tűzhely) készülékét, és mellé a számlát a bekötésről.
Gorenje + Electrolux csoportnál így van.
Új hozzászólás Aktív témák
Háztartási kis- és nagygépek topikja!
● hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topikban nem!
● a javításra és jótállásra vonatkozó új szabályozást az összefoglalóban találod!
-----------------------------------------
> KÉSZÜLÉK TAPASZTALATOK <
> ALKATRÉSZ BOLTOK <
Kapcsolódó PH! fórum témák
● asztalos topik
● elektromos kéziszerszámok topik
● klíma topik
● kávé topik
● automata kávégépek
● lakásfelújító, szerelő topik
● led világítás a lakásban topik
● légtisztító topik
● mosógép topik
● okos otthon / smart home topik
● robotporszívók topik
Kapcsolódó blogbejegyzések
- Tudástár Vezeték nélküli porszívók - alapok
- Tudástár Amit a robotporszívókról tudni érdemes
- Tudástár Hogyan válasszunk porszívót?
- Tudástár Mi mennyi áramot fogyaszt?
- Lenovo ThinkPad dokkolók: USB-C 40A9/ 40AY/ 40AS/ Thunderbolt 3 40AC/ Hybrid USB-C DisplayLink 40AF
- Samsung Galax A25 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude 5400 - i7-8GEN I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro 512GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3684, 100% Akkumulátor
- IKEA Format lámpák eladóak (Egyben kedvezménnyel vihető!)
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest