- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- One mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Honor Magic V2 - origami
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Megérkezett Európába a Moto G55 5G és Moto G35 5G
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
-
Mobilarena
Háztartási gépek
Ebben a topikban a háztartási kis- és nagygépek vásárláshoz, karbantartásához, kezeléséhez szükséges információkat, hozzászólásokat, hivatkozásokat találsz. Amennyiben kérdésedre nem találtál választ az összefoglalóban, esetleg a témához kapcsolódó anyagok között, természetesen (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
>> A készülék tapasztalatokat erre találod <<
Új hozzászólás Aktív témák
-
ak05
tag
sziasztok
konyhai robotgépet tervezünk venni,fontos,hogy a tál forogjon
az auchan-ba most adnak egy ilyet 8ezerért,ez mennyire jó?
mire kell figyelnem?melyik márkát mellőzem?
köszönöm a segítséget -
razzorr
őstag
Porszívó téma: Az Ergorapido-n kívül néztem még a Bosch BBH move4 gépet is. A kettő közül vajon melyik a jobb? Árban ugyanannyi.
Vagy ti milyet ajánlanátok ami ilyen álló stílusú morzsaporszívóval egyben gép, az mondjuk nem baj ha nem csak akkuról hanem hálózatról is működik. -
-
parandroid
félisten
válasz
EQMontoya #9691 üzenetére
Az egy év gari gáz (bár most így hirtelen nem is tudom, az enyémre mennyit adtak,de úgy rémlik, többet), porzsák nélküli gépben meg én személy szerint nem bízom. A minősége és a hangja alapján meg gyakorlatilag egyedül áll a pályán, nemigen akad kihívója a kategóriában.
p
-
EQMontoya
veterán
válasz
parandroid #9690 üzenetére
Ha jól látom, porzsákos a szentem, aminek tekintetében az 50k-s árat és az egy év garit kicsit soknak érzem.
-
EQMontoya
veterán
Porszívót szeretnék venni, valami erőet, ameddig lehet.
Lehetőleg porzsák nélkülit. Pénzt rászánom, inkább egyszer fizetek többet.
Ezt a Boscht néztem. Tippeket, tanácsokat, ajánlásokat kérek szépen! -
troland26
őstag
üdv
Ma mosógép szervizelésre akartam adni a fejemet , ugyanis elkezdett a tető rozsdásodni és ezt szerettem volna lecsiszolni /alapozni és újra festeni , de a felső fém lemez részt nem tudtam leszedni a műanyagról bárhogy is feszegettem . Azon agyalok , hogy lehet ezeket szét sem lehet szedni . Nincs valami tippetek vagy végső esetben veszek egy új tetőt mosószer adagoló nélkül .Ja a gép Fagor 1FET109w/04
-
razzorr
őstag
válasz
neduddki #9682 üzenetére
És ez hogy lehetséges? Mert nem tudom elhinni, hogy csak úgy kipotyog. Biztos jól volt rátéve a tartály?
Ezen kívül milyen porszívót érdemes akkor venni, ami ilyen álló változat. Azért is fontos mert kicsi helyen kell tárolni. Nem szükséges az akkus, lehet zsinóros is. -
canniball
nagyúr
válasz
razzorr #9680 üzenetére
Akkus nyeles porszívónk van, de nem 2in1, csak "sima" porszívó. Ez kisebb területre és kőre/kemény felületre baromi kényelmes: csak leemel az állványról és hajrá. Az 1literes tartály viszont gyorsan tele lesz. Szőnyegre vagy többszáz négyzetméterre felejtős. Az alkatrész pedig horror áron van, az akkura 15k-t (+ÁFA+szerelés) mondtak.
-
razzorr
őstag
Van valakinek tapasztalata az Electrolux Ergorapido 2in1 porszívóról? Mert pont a morzsaszívó funkciója miatt tetszett meg és hogy kis helyen elfér egy kis lakásban. [link]
-
VMatteo
őstag
Valaki nem tudja hogy hűtőt lehet fektetve szállitani? mert én már olvastam azt is hogy lehet csak utána min 1 napig nem lehet bekapcsolni illetve olvastam olyat is hogy egyáltalán nem lehet fektetve. Van valakinek tapasztalata ezügyben? egy régebbi Lehel tipusról lenne szó.
-
Nestor16
senior tag
válasz
DonMenyet #9667 üzenetére
Hello.
Ahogy én tapasztaltam nemrég vásárlás közbe gyárilag szinte mindig csak 2 év a garancia és vannak helyek, ahol lehet rá + költség ellenében kérni 3 vagy 5 év garit (azt hiszem összesen ennyit), mondjuk 5 évre kitolni a garanciát + 9k.
Én leginkább tájékozódni az AEG oldalán a hűtőknél látott videók alapján tudtam, ahol elmagyarázzák, hogy mire érdemes figyelni. Igaz konkrét választásban ez sem segít, bocsi. -
szuszinho
őstag
Üdv,
Adott a fehér, műanyag mosógép szifon. Akárhogy próbálom meghúzni a menetes, fém bilincset a mosógép csövén, ahogy húzom meg, úgy csúszik lefelé, és szivárog. Hogy szokták ezt megoldani?
Köszi!
-
DonMenyet
tag
Sziasztok!
Milyen kombi, alulfagyasztós hűtőt ajánlanátok ~5 év garanciával 100e környékén? Korábban volt egy szimpatikus gorenje, de lecsúsztam róla és most mindenhol 3 év garival látom csak. Köszi! -
Sickboy25
addikt
Sziasztok
Tudtok ajánlani valami jó fajta morzsaporszivot? Mert amit vettem az egy rakat kaka, alig szív valamit...
Köszi
-
PETEE78
senior tag
Sziasztok!
Tudnátok ajánlani egy megbízható minőségű porszívót, aminek van rendes szívóereje, nem döglik be 1 év múlva. Inkább a porzsák nélküli típusok érdekelnének, kb 15e HUF értékben..
-
parandroid
félisten
válasz
DeFranco #9660 üzenetére
Becsúszott egy hirtelen költözés, szóval lesz mire költeni a közeljövőben, viszont a konyha egy számmal nagyobb, mint eddig, úgyhogy végre elfér benne egy mosogatógép is. Igazság szerint jó lenne egy beépíthető kombihűtő is, de az anyagiak miatt most az is kimarad egyelőre, csak csinálunk neki helyet, ahova később majd be lehet tenni (eddig csak kicsi hűtő volt, meg egy külön kis fagyasztó az erkélyen, mert az csak ott fért el, most ezeket terv szerint beapplikálom valahogy a későbbi nagy hűtő helyére).
Aztán lehet, hogy gondolok egy merészet, és ha már IKEA, akkor elhozom a mosogatót és a beépíthető nagy hűtőt, sőt, a konyhabútorhoz való bővítést is (a jelenlegi IKEA-s konyha jön velünk az új lakásba, szerencsére a Faktum hiába futott ki, még pár évig utánrendelhető hozzá minden) nullás hitelre 10 hónapra, és akkor megvan minden egyben, és mégsem kell kiadnom vagy 1500 EUR-t egyben. Csak sajnálnám a kis AEG hűtőmet, használtan nem ér szinte semmit, pedig gari is van rá még 3 év, mert azt is 5 évvel vettük.
p
-
DeFranco
nagyúr
válasz
parandroid #9658 üzenetére
hm... ha ennyire számít az ár, akkor szerintem ez egy járható út, jó lenne kideríteni ki gyártja. elvileg az ikeás cuccok többsége talán whirlpool, ha jól gugliztam, az sem az öröklétről híres, de ha van rá 5 év teljes körű garid, akkor ez nem feltétlenül kell érdekeljen. legyünk őszinték: biztosabbra egy ilyen kategóriás bosch/siemenssel sem nagyon mész.
esetleg kivárni valami zsírosabb leárazást kint egy komolyabb géppel, nem tudom, csak gondolom, hogy ott azért merészebbek az ollóval ha készletsöprés van.
de mivel a gyártót nem ismerjük (és a whirlpool mosogatógépeket sem) ezért ez inkább csak gondolatfuttatás.
-
neduddki
nagyúr
válasz
parandroid #9658 üzenetére
HI!
mo legngayobb hatartasi gepforglamat az ikea csinlaja a nagyok csak almodnak arrol az osszegrol
amugy indesitet mint ordog a sznmteltvizet majd juttasd eszembe hjogy mongyam eludv
neduddki
-
parandroid
félisten
válasz
DeFranco #9657 üzenetére
Aha, ez megmagyarázza, miért nem találom ugyanazokat a gépeket kint is, amik itt vannak.
Erről a RENGÖRA-ról esetleg valami? Csak 300 EUR, viszont 5 év garit ad hozzá, és elvileg ez is 12 terítékes, 5 programos, 47 dBA-s, ECO-programos, tehát papíron elvileg tudja azt, amit a nagyok...
p
-
DeFranco
nagyúr
válasz
parandroid #9656 üzenetére
indesit fehérárut azért nem szokik szeretni errefelé, mert hajlamos a rozsdásodásra a tapasztalat szerint.
mosogatógépből 400 EUR alatt boscht és siemenst néznék, de a magyar és a német bosch oldalt összehasonlítva (más kinti tapasztalatom nincs) kint azért komolyabb gépekkel indulnak, itt olcsóbb, de sokszor elavultabb valamivel a kínálat
-
parandroid
félisten
Mosogatógépből az Indesit DFG15B1A-val van valami probléma? Esetleg valami más ajánlott cucc 90k-ig bezárólag, amire érdemes figyelni?
Ahogy nézem, németeknél 400 EUR alatt alig van valami, ha már úgyis Mo-n vagyunk, valószínűleg érdemes itt megvenni, simán 15-30k között van a különbséga normál bolti árakban.
Valaki esetleg az IKEA-s mosogatógépekről tud valamit, hogy azok milyenek? Ezek speciel egy kicsit talán olcsóbbak a német IKEA-ban, mint a magyarban, de ha ugyanannyi is, inkább venném meg helyben.
p
-
Brave_86
aktív tag
Hi
Bosch MES20A0 gyümölcscentrifugáról mi a vélemény? Valami más 25e-ig? -
dodopek
addikt
Sziasztok!
Használtan vettem egy Beko mosógépet(kérdeztem már itt ezzel kapcsolatban).
Ma elhalálozott. Kb 5x használtam talán. Az utolsó két esetben elindítottam a programot, visszaállt pause üzemmódra, majd X megnyomás után egyszer csak elindult. Ma ugyan ez volt, elindult a program, de egyszer csak minden led kialudt rajta,és azóta meg sem mozdul. Szerintetek mi lehet? Én totál laikusként panelre gondolnék, de nem értek hozzá...Tudtok esetleg egy jókezű háztartási gép szerelőt, aki kijön házhoz? Mert vinni nem tudom...
Köszi!
-
Zjunior
veterán
Sziasztok!
Sajnos behalt a micronk
Milyen microt ajánlottok ami most best buy? -
sittes79
addikt
Sziasztok,
Asszonykámmal gondolkodunk egy ilyen Tefal Actifry készüléken, ezeket néztük.
Mi a különbség a két gép között megéri az a 6000 HUF különbség?
Tefal Actifry Essential FZ301030 olajsütő
Tefal Actifry Essential FZ300030 olajsütő
Illetve mit ajánlotok még ebben a kategóriában?
-
cheatergs
senior tag
Halisztok!
Porzsák nélküli HEPA-s porszívót vennék, mivel annak állítólag nagyobb a szívóereje (zsák nem fojtja le), ill. jobban szűr; a normális vizesek meg 70-től kezdődnek.Márka mennyire számít?
A baglessek nem gyárilag HEPA-sok?
30 alatt meg lehet úszni?
Mosható szűrő mennyire életképes? -
Mosqu!to
addikt
Sziasztok,
Van egy sok éves philips triathlon 2000 takarítógépünk, aminek beesett a bekapcsológombja. A gomb egy gumiborítás alatt van, így nem tudom megnézni, hogy hová lett, és sajnos az istennek nem jövök rá, hogy hol lehet szészedni, kerestem neten szervízkönyvet/manualt, de csak robbantott ábrát láttam, ami sajnos ebben nem sokat segített.
Találkozott már valaki ilyen géppel? Hol lehet megbontani? (nem akarom feltétlenül magam megszerelni, de jó lenne látni, hogy mekkora a gebasz, mielőtt a szerviz legombol rólam x ezret bevizsgálás gyanánt)
Köszi,
Ottó -
-
neduddki
nagyúr
HI!
na kiprobaltma egy belepo motyogatogepet, hatttt etem en ma mije fizettem sokat
udv
neduddki
mod: na ezt hallani egy nipgazdasgnyi pizt ellocsol szjabaul:- )))
-
Zoli1222
őstag
Sziasztok!
Mikroból 20-25000HUF és porszívóból 15000HUF körül melyik a jó választás? Köszi!
-
razzorr
őstag
Konyhai gépek érdekelnének engem, hogy mostanában mely márkák ajánlottak és jó ár-értékűek.
Pontosabban főzőlap, beépíthető sütő, beépíthető mikró, beépíthető hűtő, páraelszívó, mosógép. Ezek a fontosabb gépek,amikre szükségem lenne.
Árban egy jó közép szint érdekelne.Írom, hogy mely márkák érdekelnek konkrétan: Teka, Whirpool, Electrolux, Gorenje, AEG, Indesit, Fagor, Zanussi
Vélemények? Legfőképpen a Teka lenne az ami érdekelne,amiből kompletten szinte minden van (kivéve mosógép) -
jubilleum
senior tag
Üdv!
Van nekem egy philips fc9160 porszívóm ami vizet szívott fel. Azóta a motornak szőrnyű hangja van. Kérdésem az lenne a hogy a motor szétszedésével, és kitakarításával ez a hiba orvosolható, vagy az egész motort kellene cserélni? Ha a motort kell cserélni úgy ahogy van, akkor honnan tudok emberi áron, új vagy akár bontott motort szerezni?
Köszönöm a segítséget előre is! -
neduddki
nagyúr
HI!
eldobom az agyam, vorwerk kobold 5db porzsak 6khuf!!!, hepa szuro 6khuf!!!, lehet hogy mese atB!ra mennek mint a lux-ek??? /a vorwerk porszivo sosoe votl aB! az bisztos/
udv
neduddki
-
pigmeus
tag
Sziasztok,
Mosógépet szeretnék venni, de nem tudom milyet érdemes. Van egy régi de már sajnos nagyon zajos és nem akarjuk megjavíttatni. Pedig még biztos kibírna még vagy 20 évet a régi hajdúnk.
Milyet érdemes választani? Felültöltőset szeretnénk a hely miatt.
80-100 ezer között áldoznánk rá. -
X3B6O0X
aktív tag
Két napja egy fasza villanás és füst kíséretében a mikrónk távozott az élők sorából (12 éves LG). Lehet élni mikró nélkül is, de azért szükség lenne egy másikra. Kérdés: van valami bestbuy ajánlat, vagy bemegyek a boltba, és leveszem a polcról azt ami tetszik? Keret kb. 20k.
-
cotag
senior tag
Bevállaltam a Nodor termékeiből a D900-as sütőt, és az IB 46 B1/A indukciós főzőlapot. Később írok róluk..(5év garanciával)
[videó a sütőről] -
Nestor16
senior tag
válasz
concret_hp #9620 üzenetére
Hát elsősorban a véleményeket hasonlítottam össze (arukereso), ahol a samsungra szinte mindenki 5*-t adott egy kivétellel (24 szavazatból). Egyedül az italadagolóra panaszkodtak, de az sem nagy gond.
Az AEG viszont nagyobb, olcsóbb, kevesebbet fogyaszt, ami jobb persze.
A lényegi kérdés csak a nofrost rendszeren van, hogy mennyivel tartja el tovább az élelmiszereket ez a rendszer, illetve ebben van tárolórekesz is. Meg az a tény, hogy ebben száraz levegő van, ami miatt nem vizesedik az áru. -
dodopek
addikt
Sziasztok! Mit gondoltok az asztali mini konyhák alsó szegmenséről? Pl 17 ezerért Orion?
Csak a sütő része lenne használva, a tetején a főzőlap nem. -
Acef
addikt
válasz
Nestor16 #9618 üzenetére
Az AEG-et venném, mert nem NoFrost
konci79
esetleg Samu WF 60 F4 EON0WMás
Korábban már írtam...
Samsung garanciaKb. 2014 május óta:
A Samu szigorítja a gart, felforgatták az egészet.
Az új garjegyek esetén nincs már 2, vagy 2 év + 2 hó, hiába a számla + garjegy.- Kb. május óta megszünt a regisztráció esetén +2 hó gar.
- Itthon csak akkor van (1+1 év) gar, ha regisztrálod a samunál. Az egésznek a szürkeimportos készülékek (lopott garanciával?) javíttatása, a szürkeiportos készülékek elkülönítése a célja. -
Nestor16
senior tag
válasz
Nestor16 #9609 üzenetére
Nos, azóta találtam ~2 szimpatikus jelöltet.
Samsung RR82PHIS Hűtőszekrény - most lett épp egy 10k-val olcsóbbAEG S74010KDXO szabadonálló hűtőgép
Melyiket ajánljátok?
-
nagynorbi
aktív tag
Sziasztok!
Úgy néz ki, hogy elhalálozóban van a 15 éves hűtőnk. Milyen alul-fagyasztós 60cm széles hűtőszekrényt tudnátok ajánlani helyette?
100L feletti fagyasztó rész és 250L körüli normál hűtő rész (ezek az értékek lehetnek picit nagyobbak is) lenne ideális. A No-frost meg a normál hűtőtérben páramentesítős légkeringetős dolog szimpatikusnak tűnik, de azt nem szeretném, ha hangos lenne.
A Miele árkategória sajnos nem jöhet szóba, de azért nem ártana, ha az új hűtőszekrény is kiszolgálna egy jó darabig minket. -
válasz
concret_hp #9611 üzenetére
az árát
elég faék egyszerűségű szerkezet, nagy mágia nincs benne. ami számít, az a penge minősége, ami nagy valószínűséggel az árral arányos. nekünk zanussi van, hibátlanul működik. persze lehet kapni ilyen tálas megoldásokat, az jobb, mert még véletlenül sem fröcskölöd vele össze magad meg a konyhát. de ezek persze drágábbak is.
-
neduddki
nagyúr
válasz
concret_hp #9611 üzenetére
HI!
teljesiment, a 800W-s boschok nagyon jok
udv
neduddki
-
concret_hp
addikt
botmixernél mit kell nézni?
-
Qtya123
őstag
válasz
DeFranco #9603 üzenetére
55 cm a konyhabútor mélysége és 50 cm szélességű helyem van. Így csak 9 terítékes mosogatógépek jöhetnek szóba és a legkisebb mélységű mosogatógépek pont 55 cm mélyek. Különállóból nincs ilyen kis mélységű.
Gondolkoztam még azon, hogy bútorlap helyett fóliát tenni a gép ajtajára. Csak azt nem tudom, hogy kapni-e ugyanolyan színű és mintázatú fóliát, mint amilyen a konyhabútor.
Ez lenne az: http://www.dolinkabutor.hu/sotetavelino.html -
Nestor16
senior tag
Hali.
Egy nagy hűtőterű hűtőt szeretnénk venni, olyan ~300 literes kellene. A többi tulajdonság egyelőre nem fontos csak még annyi, hogy ár-érték arányban jó legyen és ~150 ezer körüli összeg rá a keret, maximum 180k vagy kicsivel több, ha szükséges.
Esetleg, ha több hűtőt is tudnátok mondani az még jobb lenne, hogy lehessen válogatni.
Köszi. -
Met
nagyúr
A keskeny mélységű elöl töltős mosógépeknek van valami hátránya még a kissebb (vagy kissebb űrtartalmú) dobon kívül?
-
Qtya123
őstag
Na közben más is kerül arra a részre, így nem lehet különálló mosogatógép. A jó hír, hogy így nem kell olyan messziről vinnem a csöveket, elég lesz a gyári méret, a rossz hír, hogy nem úszom meg a konyhabútor átalakítását a beépítés miatt.
Az lesz a legnagyobb gond, hogy a konyhabútor 55 cm mély, a mosogatógép ugyanennyi, de a konyhabútor színével megegyező bútorlap, amit az elejére kell szerelni, még plusz 2 cm, így ennyivel ki fog lógni a konyhabútor síkjából. Fogalmam sincs ehhez hogyan igazítom hozzá a konyhabútort, mivel előrébb nem húzhatom 2 cm-el, mert lábakon áll egy emelvényen és a láb pont az emelvény szélén van. -
konci79
őstag
Sziasztok!
Korábban kinéztem egy AEg mosógépet,de faragnom kell a költségekből...
70-80 max ami rámegy, pl egy Hotpoint mennyire megbízható?
Sokszor olvastam hogy ilyen árban szte mindegy mit veszek,de azért jó lenne kihozni a legmegbízhatóbbat..
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Háztartási kis- és nagygépek topikja!
● hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topikban nem!
● a javításra és jótállásra vonatkozó új szabályozást az összefoglalóban találod!
-----------------------------------------
> KÉSZÜLÉK TAPASZTALATOK <
> ALKATRÉSZ BOLTOK <
Kapcsolódó PH! fórum témák
● asztalos topik
● elektromos kéziszerszámok topik
● klíma topik
● kávé topik
● automata kávégépek
● lakásfelújító, szerelő topik
● led világítás a lakásban topik
● légtisztító topik
● mosógép topik
● okos otthon / smart home topik
● robotporszívók topik
Kapcsolódó blogbejegyzések
- Tudástár Vezeték nélküli porszívók - alapok
- Tudástár Amit a robotporszívókról tudni érdemes
- Tudástár Hogyan válasszunk porszívót?
- Tudástár Mi mennyi áramot fogyaszt?
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- OTP Bank topic
- Synology NAS
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- One mobilszolgáltatások
- Temu
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- iPhone topik
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 7600XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- BESZÁMÍTÁS! Logitech G923 kormány + Driving Force Shifter garanciával hibátlan működéssel
- MacBook felváráslás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest