- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- VoLTE/VoWiFi
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Mobil flották
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- Huawei P30 Pro - teletalálat
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Google Pixel topik
-
Mobilarena
Háztartási gépek
Ebben a topikban a háztartási kis- és nagygépek vásárláshoz, karbantartásához, kezeléséhez szükséges információkat, hozzászólásokat, hivatkozásokat találsz. Amennyiben kérdésedre nem találtál választ az összefoglalóban, esetleg a témához kapcsolódó anyagok között, természetesen (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
>> A készülék tapasztalatokat erre találod <<
Új hozzászólás Aktív témák
-
Csabroncka
Topikgazda
válasz
EQMontoya #61170 üzenetére
Amelyik hűtő az oldalán adja le hőt azt oldalról nem lehet szorosan lezárni. Alapvetőn egyik hőcserélő felületet sem szabad takarni, mert idő lőtt megmurdel tőle a kompresszor. A másik, hogy hosszútávon a rosszul szellőző hely komoly pénzbe kerül, mert ront az energiahatékonyságon. No-frost-ban egészen halkat nem fogsz találni, a működési elvükből fakadóan, de simán alszol éjszaka mellettük...
-
válasz
EQMontoya #61167 üzenetére
Nekünk ilyen van.
Ez tényleg halk, meg no-frost is, de ez, mint a Samsung hűtők (általában) az oldalukon adják le a hőt. Szóval ilyet csak akkor vegyél, ha nem zavar, hogy a hűtőhöz oldalról hozzáérve eléggé meleg. Ha a konyhában szorosan mellette lenne kétoldalon legalább a feléig felérő konyhaszekrény, akkor se javaslom, mert nincs elég felület ahol le tudja adni a hőt (persze ettől még hűt, csak még melegebb lesz az oldala). Viszont ennek a hűtőnek az az előnye, hogy koppanásig rá lehet tolni a falra, nincs a hátulján távtartó (ha felteszel a tetejére valamit, az nem tud beesni a hűtő mögé).
A korábban ajánlott LG hűtők (általában) a hátuljukon lévő csőkígyóval adják le a hőt, tehát az oldaluk nem meleg, szorosan be lehet rakni a bútorok közé. Viszont a falra nem tolhatók rá teljesen, a hátuljukon lévő távtartó tart egy bizonyos távolságot.
-
-
farkas-j
őstag
válasz
EQMontoya #60954 üzenetére
A Miele gépek tényleg nagyon jók! De csináltam gazdasági számítást, mert én is átmentem a döntési nehézségeken. Egyszerre kiadok 300eFt-ot (vagy még többet), vagy veszek majd a harmadáért egy minden igényemet maradéktalanul kielégítő modern 5 év gyári garanciás gépet. Nem kell egyszerre kiadnom hatalmas összeget és 5 évig költenem sem kell rá. Ha letelik az 5 év garancia és nem romlik el, használom tovább és tiszta haszon. Ha elromlik még mérlegelhetem a javítás költségét, vagy egy új készülék vásárlását. Ha az utóbbi mellett döntök, akkor lesz újra egy új garanciális készülékem és még mindig nem vagyok a Miele áránál és a pénzem közben kamatozott vagy másra költhettem. És ezt lehet folytatni...
Én 4 éve használok nem Miele mosó és mosogatógépeket (pedig a Miele-k statisztikailag megbízhatóbbak) és még hiba nélkül működnek, valamint még van rájuk 1 év garancia is. -
BB9000
senior tag
válasz
EQMontoya #60958 üzenetére
Nem a Series X a lényeges infó. Legyen a motorja EcoSilence Drive és a centrije minél nagyobb fordulatú. A Bosch jó gépeket készít. Nekem is olyan van.
Amiben jó: 5 év hibamentes működés (nálam legalábbis), tényleg nagy dob:sok ruha belefér, szépen kihozza a foltokat, sok program.
Amiben fejlődnie kell: túlságosan víztakarékos: kézzel utána kell öntenem 6-8 liter vizet, hogy normális mennyiségű vízben mossa a ruhákat, 5 év után rozsdásodik az alja, a ruhák nagyon hamar tönkremennek benne: rongyosak lesznek. -
Gömbike
senior tag
válasz
EQMontoya #60950 üzenetére
Elméleti síkon, amit a gyakorlat is alátámaszt, az igényeidet a Miele mosogatógép tudja teljesíteni. Vagyis mégsem, mert a keret szűkös rá.
Személy szerint az Elux csoport gépeit használom, a mosogatógépem ESF 66030X, most kezdte el a 14. életévét, szerelő még nem kellett hozzá.
-
Drughi
addikt
válasz
EQMontoya #58103 üzenetére
Én az AEG L7WBG47w típust néztem ki magamnak, de nem véleményezték itt.
-
válasz
EQMontoya #58103 üzenetére
Nekünk Samsung WD90 van, elég jól működik. Viszonylag nagy a kapacitása, 6 kg ruhát lehet belerakni (ha a szárítóprogramot is használni akarod), ennél több fizikailag nem is nagyon fér bele. Ha csak 6 kg-nyi ruhát raksz bele, akkor nem is ugrál centrifugálás közben.
Elég kíméletesen mos, viszonylag szépen szárít, van rajta gyors program is.
-
BB9000
senior tag
-
rwin5
őstag
válasz
EQMontoya #9991 üzenetére
Köszönöm, a csiszoláshoz esetleg valami? Láttam olyat aki flexre rak csiszolópapírt és úgy csinálja, de jobb volna nekem a hagyományos csiszológép is. Elég sok fafelület akadna a házban: ajtókeretek, ajtó, ablak keret stb, régen mindig hagyományosan csak papírral megcsináltam, de most nem akarom életuntig azzal.
-
Mercutio_
félisten
válasz
EQMontoya #9730 üzenetére
Akkor neduddki hazudok?
peterkeT: Az autógyáraknak pont jól jönnek ezek a szigorítások, mivel a kicsi turbós, kettőstömegű lendkerekes motorok élettartama kisebb, így a termékéletciklus lerövidűl, hosszútávon több autót fognak eladni. Persze attól tény, hogy f*sság, mivel a fenntartható fejlődéssel pont ellentétes a végeredmény
-
-
parandroid
félisten
válasz
EQMontoya #9691 üzenetére
Az egy év gari gáz (bár most így hirtelen nem is tudom, az enyémre mennyit adtak,de úgy rémlik, többet), porzsák nélküli gépben meg én személy szerint nem bízom. A minősége és a hangja alapján meg gyakorlatilag egyedül áll a pályán, nemigen akad kihívója a kategóriában.
p
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Háztartási kis- és nagygépek topikja!
● hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topikban nem!
● a javításra és jótállásra vonatkozó új szabályozást az összefoglalóban találod!
-----------------------------------------
> KÉSZÜLÉK TAPASZTALATOK <
> ALKATRÉSZ BOLTOK <
Kapcsolódó PH! fórum témák
● asztalos topik
● elektromos kéziszerszámok topik
● klíma topik
● kávé topik
● automata kávégépek
● lakásfelújító, szerelő topik
● led világítás a lakásban topik
● légtisztító topik
● mosógép topik
● okos otthon / smart home topik
● robotporszívók topik
Kapcsolódó blogbejegyzések
- Tudástár Vezeték nélküli porszívók - alapok
- Tudástár Amit a robotporszívókról tudni érdemes
- Tudástár Hogyan válasszunk porszívót?
- Tudástár Mi mennyi áramot fogyaszt?
- Milyen okostelefont vegyek?
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Kivégzi a Firewire-t az új macOS verzió?
- Vigneau interaktív lokálblogja
- Parfüm topik
- Milyen videókártyát?
- FOTÓS beárazás
- World of Tanks - MMO
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- VoLTE/VoWiFi
- További aktív témák...
- Microsoft Surface Pro 7 - Újszerű, dobozban, gyári töltővel, billentyűzettel
- Újszerű Asus ExpertBook B1 B1500 - 15.6" FullHD IPS - i5-1235U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - Garancia
- Alkatrészt cserélnél vagy bővítenél? Nálunk van, ami kell! Enterprise alkatrészek ITT
- Samsung Galaxy A22 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Azonnali készpénzes Apple Macbook Air felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest