- Netfone
- Mobil flották
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- One mobilszolgáltatások
- Yettel topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
-
Mobilarena
Háztartási gépek
Ebben a topikban a háztartási kis- és nagygépek vásárláshoz, karbantartásához, kezeléséhez szükséges információkat, hozzászólásokat, hivatkozásokat találsz. Amennyiben kérdésedre nem találtál választ az összefoglalóban, esetleg a témához kapcsolódó anyagok között, természetesen (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
>> A készülék tapasztalatokat erre találod <<
Új hozzászólás Aktív témák
-
Piftuka
veterán
válasz
VMatteo #91809 üzenetére
"Albérletbe mennének, ezért elég mindenből a legegyszerűbb (mosógépből pedig a lehető legkeskenyebb)"
Tökéletes gép nincsen; mindegyikre lehetne ezt, vagy azt mondani hiányosságként, de összességében, ha minimalizálni akarod az esélyét, hogy "mellényúlsz", akkor az Elux keskeny mosógép jó választás. Az Electrolux és LG márkájú mosógép jellemzően az.
Ami a Gorenje háztartási gépeket illeti, arról itt írtam korábban: [link]
- A Gorenje hűtőszekrényünkről pedig itt írtam bővebben: [link]
Katasztrofálisan rossz termék.Ami tervezési szempontból, és anyagminőség szempontjából csak rossz lehet egy hűtőszekrényben, az ennél a modellnél jelen van. Összességében a legrosszabb műszaki cikk, ami az elmúlt 50 évben megfordult nálunk. Ezt túlzás nélkül mondom.
Ez alapján én még az általad említett célra sem mernék Gorenje hűtőszekrényt vásárolni. Ha a kiszemelt gép is ilyen, akkor már az első hetekben meg fogja keseríteni az életedet.
Én előbb vennék egy több 10 ezer forinttal olcsóbb, csökkentett jegesedésű BEKO vagy Candy hűtőszekrényt, és az árkülönbözetből 3 év garancia biztosítást. Aztán akkor 5 évig "nyugodt" vagy.
Esetleg a BEKO No Frost-os gépét, ami még mindig kicsit olcsóbb, mint az általad kiszemelt Gorenje.- Kombi tűzhelyből pedig olcsón, jót (és ahogyan korábban írtam, lassan már csak és kizárólag) az Electrolux készít: Electrolux LKK560232W Kombinált tűzhely
Ezek a "Steam Bake" és hőlégkavarásos (Air Fry) funkcióval ellátott készülékek, átgondoltak, sallangmentesek, és kifejezetten jól sütnek. A gázláng pedig még palackról üzemeltetve is erőteljes.A nővéremnek a fenti Steam Bake + hőlégkavarásos Elux kombi tűzhely inox, 60 cm széles változatát vásároltam. A gázégős része 2x erősebb, mint a korábbi Gorenje tűzhelyé (amit jótállási időn belül 2x kellett javíttatni, mielőtt ismét elromlott; ráadásul soha nem volt igazán jó készülék praktikum és sütés szempontjából sem).
-
Gömbike
senior tag
-
BB9000
senior tag
válasz
VMatteo #91607 üzenetére
Ha IPX4 védettséggel rendelkezik a fűtőkészülék :
(= fröccsenő víznek is ellenáll) és a beszereléskor betartod a biztonsági előírásokat, akkor fürdőbe is tehető kvarcsöves fűtés. A víz ráfröccsenésétől védeni kell, és javasolt legalább 200 cm magasra feltenni. Felette is kell lenni legalább 40 centinek, hogy ne gyújtsa fel a mennyezetet. A ki-bekapcsolója műanyag zsinóros, ami nem vezeti az áramot, tehát nem fog megrázni. Az elektromos bekötésekor a védőföldet is be kell kötni. A bekötéshez használt kábeleknek kettős szigetelésűnek, a kötéseknek megfelelően védettnek kell lenni. -
BB9000
senior tag
válasz
VMatteo #91603 üzenetére
Jobban jársz egy LG, vagy Electrolux keskeny mosógéppel.
Nem tudom nézted-e, hogy egy csillagot kapott az általad kiválasztott Philco "csoda". Az egyetlen értékelőnél az első mosást se tudta megcsinálni.
A törölközőszárítós radiátor jó dolog, de ha telepakolod törölközővel, akkor a fűtési hatékonysága lecsökken. Nálam a fürdőben van forróvízzel működő (vagyis nem elektromos) törölközőszárító, de pluszban még betettem egy infrás fali hősugárzót is, ami egyébiránt egymagában is képes 5-10 perc alatt a kellemes hőmérsékletet biztosítani a fürdőszobában.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Háztartási kis- és nagygépek topikja!
● hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topikban nem!
● a javításra és jótállásra vonatkozó új szabályozást az összefoglalóban találod!
-----------------------------------------
> KÉSZÜLÉK TAPASZTALATOK <
> ALKATRÉSZ BOLTOK <
Kapcsolódó PH! fórum témák
● asztalos topik
● elektromos kéziszerszámok topik
● klíma topik
● kávé topik
● automata kávégépek
● lakásfelújító, szerelő topik
● led világítás a lakásban topik
● légtisztító topik
● mosógép topik
● okos otthon / smart home topik
● robotporszívók topik
Kapcsolódó blogbejegyzések
- Tudástár Vezeték nélküli porszívók - alapok
- Tudástár Amit a robotporszívókról tudni érdemes
- Tudástár Hogyan válasszunk porszívót?
- Tudástár Mi mennyi áramot fogyaszt?
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad E550 - i5-5GEN I 8GB I 256SSD I DVDRW I 15,6" HD I CAM I W10 I Garancia
- Bomba ár! Dell Latitude 5400 - i5-8GEN I 16GB I 512SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 8/16/32GB RAM RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- Alkatrészt cserélnél vagy bővítenél? Nálunk van, ami kell! Enterprise alkatrészek ITT
- DELL, HP gyári töltők, sok db. 7,4x5mm - 4,5x3mm + USB-C/Type-C 65W
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest