- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Google Pixel topik
- Honor 400 Pro - gép a képben
- One mobilszolgáltatások
- Magisk
- iPhone topik
- Poco M3 - felújított állomás
- Honor Magic V2 - origami
- Xiaomi 12T Pro - kétszínű, mint a kétszázas
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
-
Mobilarena
Háztartási gépek
Ebben a topikban a háztartási kis- és nagygépek vásárláshoz, karbantartásához, kezeléséhez szükséges információkat, hozzászólásokat, hivatkozásokat találsz. Amennyiben kérdésedre nem találtál választ az összefoglalóban, esetleg a témához kapcsolódó anyagok között, természetesen (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
>> A készülék tapasztalatokat erre találod <<
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mercutio_
félisten
válasz
csemberlen #7395 üzenetére
De 10-20 éve nem ilyen műszaki /minőségi szintet, tervezett élettartamot nyújtott a márkás belépő kategória
harry : A 70k-s bosch az atcimkezes fagor/candy(?) asszem, de nem saját cucc az biztos.
-
harry
veterán
válasz
csemberlen #7397 üzenetére
És ez most reprezentatív, vagy miért érdekes?
Persze nem szép, de a "láttam egyet" kategória minden gyártónál játszhat... Bosch kapcsán mondjuk hallottam én is, hogy gyengültek, bár inkább a kéziszerszámok / barkácsgépek terén volt erről szó (már amit én többször hallottam), persze sajnos lehet ez is egyre inkább igaz máshol is... -
válasz
csemberlen #7395 üzenetére
olvasd el még egyszer, ugyan ezt írtam
-
harry
veterán
válasz
Dluinet #7394 üzenetére
Azért több márkásabb gyártónak is vannak belépőszintű gépei ilyesmi árban, amiket inkább vennék, mint másokat, pl. Electrolux egyszerűbb gépei, de Siemens és Bosch is van 75k-ig. Bár tán valóban nincs best buy, de márka szinten lehet javasolni szerintem. Pár konkrét példa: [link], [link], [link]
De lehet még keresgélni, márkákból kb. ezeknél maradnék, esetleg AEG, de az nem hiszem, hogy van ennyiért.Azért az "amit megkapsz annyiért" egy elég tág kategória
Csak a fenti boltban 22 ilyen modell van, és azért onnan bármelyiket venni bátorság.
-
GrG1210
aktív tag
Hali , mosógépvásárlás előtt állok , a kérdésem , milyen márkát ? esetleg tipust , csak előltöltős , és olyan 70e. ft-ig . , vagy van valami "best buy" mosógép?
-
_NCT
addikt
Már megfordult a fejemben, de valamirevaló robot 50-60-tól indul.
Bocsi, előbb lemaradt a link, szóval erre az Eletrolux-ra gondoltam, állítólag nem rossz a szívási teljesítménye.
-
harry
veterán
válasz
DeFranco #7375 üzenetére
Használtam egy időben (szövet) porzsákos gépet is, elképzelni nem tudom, ezt hogy lenne egyszerűbb takarítani, mint egy zsák nélkülit (tartályost)... Utóbbinál csak simán kiveszed a tartályt, ami egy műanyag doboz, és kiöntöd belőle a port. Előbbi meg egy zsák, amiből próbálhatod kirázni a port. Papírnál lehet jobb a helyzet, gondolom nem tapad bele annyira. Meg ugye általában van egy kis nyílás a csőnek, meg lecsipeszelt a zsák alja, amit kinyitva meg nagyobb nyílást kapunk, ezt sem a legkényelmesebb szerelgetni. Nincs vele komoly gond nyilván, lehet használni, csak azt mondom, hogy egy sima tartályosnál nem látom, hogy lehetne egyszerűbb.
-
_NCT
addikt
válasz
DeFranco #7379 üzenetére
Vileda vödröt + mosót vettem már 1x ilyen árban, 2500 volt a vödör meg, 1800 körül a felmosó. Csak ez a csavaros felmosó azt csinálja, hogy összeszedi a hajat (barátnő) meg a koszt és még mielőtt a vödörbe tenném, szépen lehullik róla minden. Vagy már söprés közben darabokban hullik róla a dzsuva, nem lehet vele normálisan felmosni, sarkoknál pedig pláne. Pedig boltban is ezt javasolták, hogy húú de f@sza.
Ezért agyalok most ezen az Orion nyeles porszívón (tudom, olcsó hús, de hátha bejön) mert most megint ez a vileda felmosó + nyomkodó + vödör kb 7500 lenne.
-
DeFranco
nagyúr
Nekünk olyan vileda van, mint a kisebbik képen, de nekem szimpatikus a lapos is. Mindenképpen viledát vennék, jó minőségnek tartom, de parkettára egyiket sem használnám. A vödrön levő matricát szedd le időben, a miénk kiszáradt, és úgy törik, mint a száraz levél, utána viszont nem lehet leszedni, ha ruhára cipőtalpra ráragad. Ez az egy hibája van.
Abba azért gondolj bele, hogy ezt használni fogod 5-10 akár 15 évig, érdemes megvenni a rendeset. Ha vigyázol rá, ez nem megy tönkre nem kakál maga alá váratlanul, mint adott esetben egy porszívó vagy egy botmixer, abból is a jót kell megvenni, de ebből meg még inkább érdemes.
-
_NCT
addikt
válasz
DeFranco #7372 üzenetére
Felmosóra gondoltam bocsi.
Intersparban van most hasonló, de az is k*rva drága szerintem. Igaz Vileda.
Mire megveszem a vödröt + felmosót, ott vagyok, hogy megvehetem az 1 oldallal előtte lévő Orion nyeles porszívót, is.
Nem tudom a XII. ker-ben hol van valami értelmes háztartási bolt, ahol viszonylag olcsón lehetne ilyeneket venni.
-
_NCT
addikt
Szerintem a vizesre gondolt... Azt én is utáltam takarítani, mint a takony olyan volt a belseje, és normálisan ki sem száradt. Kertes házban kitettük a napra, akkor jó volt, de mindig bebüdösödött. Nem szerettük.
Nincs gondom a takarítással, főleg ha csak 2-3 havonta kell. De ugye nekem a vizeset 2 naponta kéne, és tuti eldugítaná albérletben a lefolyót, otthon is megtette a kertes házban. Hiába van 120-as cső letéve végig.
Lehet kicsit off, de kinek melyik törlő jött be? Van Vileda pamacsos törlő, na az mindenre jó, csak takarítani nem, most gondolkodom hogy veszek egy lapos törlő mop-ot vagy mi a p*csa az.
-
Mate
nagyúr
Akkor leírom érthetőbben
Nem kell félni a porzsák nélküli porszívóktól. Még mikor elkezdtek megjelenni jó pár évvel ezelőtt vettünk a tesco-ban egyet. Szar volt, nem is részletezném, úgy se kapható már.
Viszont azóta jó pár év eltelt és 3 típushoz volt szerencsém 2 samu, 1 electrolux. Mind a hárommal tökéletesen meg vagyok elégedve, sokkal jobban szeretem őket, mint korábban a porzsákosokat. Könnyű kiüríteni és kitakarítani őket.
Korábban volt vizes porszívónk is. Azt leszámítva, hogy egy komplett játszótéri homokozóból kiszívta volna az összes homokot, vagy dunaparton az összes kavicsot csak a baj volt vele.
Először is eszméletlen hangos volt, aztán könyökcsőben elakadtak a dolgok, bebüdösödött, akárhova öntöttem a vizet belőle gondot okozott stb.
-
-
ak05
tag
sziasztok
candy mosógépről milyen vélemények vannak?
köszi -
cekkk
veterán
Sziasztok!
Tudnátok ajánlani valami jó dió és mákdarálót? Elektromosra gondolok.
Nem az ilyen 5 ezer forintos , darálóra gondolok. Létezik ebből valami jobb, de nem is 20-30 ezerért? -
_NCT
addikt
válasz
Dluinet #7357 üzenetére
Ez miez?
DeFranco: visszaolvastam, és azt hiszem pont Te írtad, hogy mezei porszívózásra nem is kell 20-asért meg drágábbért venni porszívót, mert kb mind1ik tönkremegy kb a gari lejárta után. Legyen egy jó szívóereje és kész.
Amúgy ezekhez a samukhoz később is lehet porzsákot kapni? Nem akarok úgy járni ezekkel a porszívókkal, hogy 2 év után kb új készüléket kell venni, mert nem lehet hozzá zsákot kapni.
-
DeFranco
nagyúr
Itt a topicban többünknek van évek óta ilyen alsó árkategóriás porzsákos samsung, és úgy emlékszem mindannyian elégedettek vagyunk vele. Nem pont ez a típus, kicsit szögletesebb, de keress vissza megtalálod.
szerk: Amúgy ez a forma, a típusszámok eltérnek nyilván, de kb. mindegyik ugyanazt tudja, néhány W eltéréssel, vagy minimális módosításokkal, attól függ ki mikor vette. [link]
-
_NCT
addikt
Nos, 2 év garival ez a porszívó mennyire ajánlott? Értékelések alapján egész jó, és nem is olyan drága. Mondjuk nem tudom hogy 1-2 seprű helyett mennyire lesz jó
-
_NCT
addikt
-
Mate
nagyúr
Szerintem nincs komolyabb gond a porzsák nélküliekkel. 3-ról tudok nyilatkozni, mind a hárommal jó tapasztaltaim vannak. Volt előtte is egy, na az *ar volt, de az még nagyon-nagyon kezdetleges korszakban. Lehetetlen volt takarítani.
Nekünk is vizes volt. A fél lakást elfoglalta, rohadt hangos és nehéz volt. Eltakarítani lehetetlen és gusztustalan. Előnye, hogy felújításkor meg se kottyant neki a törmelék stb. Azt egy normál porszívó nem bírta volna.
-
_NCT
addikt
válasz
canniball #7350 üzenetére
Áhh, 50m2, egyedül vagyok, rajtam kívül nincs más állat a lakásban.
Jelenleg ilyen az albérlet, de ha elköltözök máshova, előfordulhat, hogy ott lesz szőnyeg is, ezért preferálnám a tartósabb és erősebb hagyományos, ámde könnyed zákosz' porszívót.
Vagy meghagyom a mostani vizes porszívót is, és veszek ilyen nyeles cuccot. Ha kell erős lesz, ezzel meg naponta, 2 naponta feltakarítok. Heti 1x meg elég felmosni, annyira nem csinálok nagy koszt.
-
_NCT
addikt
Sziasztok!
Jelenleg vizes porszívóm van, de nem nagyon örülök neki. Rohadtul hangos, továbbá a trutyi amit kiöntök belőle, előszeretettel lerakódik a lefolyóban, tehát eléggé dugulásveszélyes. Olyan lakásban lakom, ahol nincs erkély, kintre nem tenném, mert elviszik, a lakásban meg nem nagyon tudom úgy kiszárítani, hogy az utolsó csepp víz is kifolyjon belőle, így könnyen bedohosodik, bepenészedik. Nehéz belőle kitakarítani a dzsuvát, mert soha nem jön ki 100%-osan.
Így arra gondoltam, hogy veszek egy porzsákos porszívót, a porzsák nélküliekről nem olvastam túl jókat. Nincs szőnyeg a lakásban, csak parketta meg padló, viszont 3-4 nap után úgy beporosodik, mintha nem csináltam volna semmit. Szóval gyakori porszívózásra kellene valami könnyed kis porszívó (sepregetni szoktam, de az se 100%-os).
Álló porszívók teljesítménye ahogy olvastam elég gyatra, kb csak morzsa szívásra alkalmas, elektromos seprű detto.
Tudtok valami jófélét ajánlani? Nem vagyok allergiás, nem nagyon tüsszögök itthon, de ha felveri a port valami, akkor azért folyik taknyom, nyálam.
-
cekkk
veterán
-
cekkk
veterán
-
gyvince
senior tag
igen! de az nagyon rossz valami Samsung lila fekete pontos típust most nem tudok de már a második az elsőt el vittem gariztatni mert hangos volt meg nem szívott melegedet meg minden porszívózás után kompresszor elegem lett belőle...azért néztem egy ilyet mert ez szerintem komolyabb mint a Samsung
-
zoli03
őstag
válasz
gyvince #7338 üzenetére
Hát én otthon, ha tehetném, nem használnék olyat, amin nincs szabályozás. Ismerősömnek van egy komolyabb Kärcher, azon van szabályozás, de mindig a minimumom használja, az is bőven elég. Szerintem fel se tudnád emelni a szőnyeg széléről, csak letolni róla. A mostanit is mindig maximum teljesítményen használod?
-
sysrq
őstag
válasz
Napfénysüti #7335 üzenetére
Fél év után már tényleg elfelejti bárki hogy jó lenne visszajelzés másoknak, és ha nem keres éppen semmit akkor nem is néz ide, ezért lenne jó ha legalább kérdezek - veszek valamit - megírom a véleményem meg lenne, mikor még friss az emlék hogy van egy ilyen topik.
-
Napfénysüti
nagyúr
1-2 hétből szerintem nem lehet messzemenő következtetést levonni. Fél-1 éves használat már mérvadóbb.
Nekem eddig egyébként a múlt héten vett Samsung mikró bevált a Samsung hűtőt viszont csak ma dugtam be de tetszik. Még csipog is ha sokáig nyitva marad az ajtaja ezt kifejezetten jó ötletnek tartom.
Ez a két említett termék:
GE732K mikrohullámú sütő
RB29FSRNDWW alulfagyasztós hűtőA mikró gombjai talán járhatnának könnyebben, elég határozottan kell nyomni őket.
-
sysrq
őstag
Azok az emberek vajon hova lesznek akik itt kérdeztek valamit, (kereső felesleges, visszaolvasni úri huncutság) mert soha nem jelentkeznek egy - két héttel később hogy ezt meg ezt vettem és ez és ez a véleményem róla?
-
gyvince
senior tag
sziasztok porszívót szeretnék vásárolni van egy Samsung porzsák nélkülim de hangos meg nem szív meg minden baja van 1 éves csak
mindegy hogy milyen vizes vagy zsákos vagy nem tudom milyen van még a piacon
ár max 20 ezer de ha kevés akkor mondjátok meg és nézelődök mert már sok porszívót vettem de nem sokáig bírták...márka is mind1 nekem
-
Mate
nagyúr
Sziasztok!
AEG 1715-ös varrógéppel van valakinek tapasztalta?
-
cekkk
veterán
válasz
DeFranco #7319 üzenetére
Ez nem teljesen így van.
Ha a hűtőt fektetve vitték ki akkor a gáznak kell vissza menni-e és ezért nem szabad bekapcsolni egy ideig.MÁS
Mi ezt a víztisztítót használjuk, mivel sok vizet iszunk így nekünk megéri.(#7330) DeFranco
Az fölött már elsiklott a szemem -
M_o_g_y_i
őstag
válasz
DeFranco #7325 üzenetére
Ha jól emlékszem olyan 8-9 körül volt, de akkor +2db betétet adtak hozzá. (vagy +3-at?
)
Írtam milyen a kancsó, kis guglizással találsz árakat.
Gyógyászati segédeszközök boltjában vettem, a betéteket is ott szoktam venni hozzá, ilyen 4-es kiszerelésben.
Nekem olyan 1-2 hónapig tart egy betét, utána csere mindenképp. -
Mercutio_
félisten
válasz
M_o_g_y_i #7324 üzenetére
Nekem annyi gondom van ezekkel a vízszűrős kancsókkal, hogy egyszer kiszámoltam: A szűrők előírás szerenti cseréje esetén olcsóbban kijövök, ha az alsóbbkategóriás ásványvizet veszem meg, mintha szűröm a csapvizet
és ebben még a kancsó ára nem volt benne, se a csapvízé
-
Napfénysüti
nagyúr
válasz
csemberlen #7322 üzenetére
Azt nem vágom milyen, ez a típus: Samsung RB29FSRNDWW
De megoldottuk, beraktuk a helyére és a régi kis hűtő meg addig átköltözött egy ideiglenes helyre. Holnap délutánig még a régi megy és az újat majd csak valamikor délelőtt dugom be.
-
csemberlen
őstag
válasz
Napfénysüti #7316 üzenetére
Ha kompresszoros akkor 12 óra se árt.
-
DeFranco
nagyúr
válasz
Napfénysüti #7320 üzenetére
ha nincs rá különösebb szükség ma, akkor ez a legjobb megoldás
-
DeFranco
nagyúr
válasz
Napfénysüti #7318 üzenetére
hát, ha biztosra mész, akkor 12 óra
gyakorlatilag arra van szükség, hogy a szállításkor a hőmérséklet- és páratartalomváltozás miatt az alkatrészeken kicsapódott nedvesség felszívódjon és ne okozzon zárlatot, ez minden elektromos eszközre igaz
meg a hűtők esetén a hűtőközegnek is nyugalmi állapotba kell kerülni azt hiszem, de ez az idő rövidebb, mint az előző... itt csak tippem van, az pedig 3-6 óra
-
Napfénysüti
nagyúr
válasz
canniball #7317 üzenetére
Fura mert olyat találtam csak hogy üzembe helyezés után hagyjuk 2 órát állni. Az hogy előtte menynit kell nem írta.
Ezért is gondoltam rákérdezek itt hátha valaki ért ezekhez.Van esetleg olyan akinek erre vonatkozó írás is volt a használatijában? Más márka de gondolom ez nagyjjából valami általános szabály lehet úgyis az összes hűtőre.
-
canniball
nagyúr
válasz
Napfénysüti #7316 üzenetére
Útmatató mit ír?
-
Napfénysüti
nagyúr
Üzembe helyezés előtt mennyi ideig érdemes kikapcsolva hagyni egy hűtőt? Most hozták ki a Samsungot, végül az lett amit korábban írtam.
-
DeFranco
nagyúr
Vízszűrős kancsót keresek, de semmit nem tudok a technológiáról.
1: milyet vegyek, hol és mennyiért?
2: hogyan működik egy ilyen? mi az elve és hogyan kell használni?A csapvízben már nem bízok (különös tekintettel a 100 éves vízvezetékrendszerre) ásványvizet meg nem kellene inni kizárólagosan, ahhoz drága és túl sok benne az ásványi anyag.
-
fulton
addikt
Sziasztok
Hűtőgép vásárlás előtt állok, és jelenleg ezen vacilálok milyen kombinált hűtőt vegyek 150-200e között, no frost-os, A++ legyen.
Sasmung RB31FERNCSA ez meglenne 173e (4 év gari + 10 év kompresszor)
Whripool WBV33992 de erről letettem, azt hallottam sok a hibás termék ebben a márkában. 183e (2 év )
Electrolux EN 3453 176e (2 év) 209e (5 év gari)Ezeket néztem. Jó lenne valami bátorító válasz. Mit javasoltok?
-
Speedhs
őstag
Ez a gép most az auschanban 100 rugóra le volt árazva, jó vétel, ajánlom!
-
B-L-A-C-K
titán
válasz
Napfénysüti #7306 üzenetére
Én ha veszek valamit általában az itt írtak sokat segítenek.
Mondjuk ahogy olvasgatom nekem eleve nem kellene a nem áthelyezhető polcok miatt, illetve az sem tetszik hogy fogantyú sincs rajta...
Én nem rég vettem egy ilyet, maximálisan megvagyok elégedve vele, és fehérben is van, ára is baráti.
-
Mercutio_
félisten
válasz
Napfénysüti #7304 üzenetére
Konkrét gyártót nem tudom, de ilyen gyakorlati ötletet már olvastam, hogy élőben nézd meg, nyisd ki és csapd be az ajtaját (külön alsó/felső) és nézd meg nem nyílik-e ki valamelyik
Ja ilyet szoktak még mondani, hogy előny a 2 kompresszor, mivel így külön lekapcsolható a fagyasztó/hűtő rész, ha elmentek nyaralni, de nem tudom a mai hűtőknél ez mennyire elterjedt és mennyi a felára.
-
Napfénysüti
nagyúr
Sziasztok! Samsung hűtőkkel mik a tapasztalatok? Kinéztünk párommal egy RB29FSRNDWW típusú alulfagyasztós Samut. Az kialakítása nagyon szimpatikus amiatt esélyes nálunk de nem tudjuk hűtő téren milyen a márka. Mondjuk 2 napja meg pont Samsung mikrót vettünk az korrektnek tűnik.
-
SG3rg0
őstag
Tudtok javasolni egy digitális páramérő és hőmérő készüléket? Ami relatíve pontos és megfizethető.
-
harry
veterán
Igazából ár kérdése a dolog, ha sikerül olcsón beszerezni egyet, és tényleg nem keletkezik sok mosatlan, vagy akár el sem férne egy nagyobb, akkor jó. Ha többször főznek, vagy a kicsihez is csak drágán lehet hozzájutni, akkor nem jó ötlet. Pl. márkabolt oldalán ránézve, a 6 terítékesek is hasonló árban vannak a 9-12 terítékesekkel... [link] Aztán persze lehet használtan sokkal olcsóbban mennek, rá kell nézni, újat, ennyiért én nem vennék. Pl. [link]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Háztartási kis- és nagygépek topikja!
● hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topikban nem!
● a javításra és jótállásra vonatkozó új szabályozást az összefoglalóban találod!
-----------------------------------------
> KÉSZÜLÉK TAPASZTALATOK <
> ALKATRÉSZ BOLTOK <
Kapcsolódó PH! fórum témák
● asztalos topik
● elektromos kéziszerszámok topik
● klíma topik
● kávé topik
● automata kávégépek
● lakásfelújító, szerelő topik
● led világítás a lakásban topik
● légtisztító topik
● mosógép topik
● okos otthon / smart home topik
● robotporszívók topik
Kapcsolódó blogbejegyzések
- Tudástár Vezeték nélküli porszívók - alapok
- Tudástár Amit a robotporszívókról tudni érdemes
- Tudástár Hogyan válasszunk porszívót?
- Tudástár Mi mennyi áramot fogyaszt?
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Milyen videókártyát?
- TCL LCD és LED TV-k
- Reklámblokkolók topikja
- OTP Bank topic
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Google Pixel topik
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 9 5900X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Csere-Beszámítás! Manli RTX 3070Ti 8GB GDDR6X Videokártya!
- 121 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA be quiet! 650W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged