- Íme az új Android Auto!
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Mobilhasználat külföldön
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Na! Ez egy JÓ utólagos autós fejegység - Minix CP89-HD
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
-
Mobilarena
Háztartási gépek
Ebben a topikban a háztartási kis- és nagygépek vásárláshoz, karbantartásához, kezeléséhez szükséges információkat, hozzászólásokat, hivatkozásokat találsz. Amennyiben kérdésedre nem találtál választ az összefoglalóban, esetleg a témához kapcsolódó anyagok között, természetesen (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
>> A készülék tapasztalatokat erre találod <<
Új hozzászólás Aktív témák
-
canniball
nagyúr
Nemrég mikor szárítót kerestem és nézegettem a méreteket három fajtát láttam: 65, 60 és 55 cm mélyet (utóbbit vettem); persze nem láttam a teljes kínálatot de nem hiszem hogy 35cm keskeny létezne. Viszont a gép útmutatója szerint 40cm mély mosógépre nem, de 45cm mélyre már rá lehet tenni, ha ez segít.
-
Sinisi
senior tag
Mi az ami végül eltántorított a vásárlástól?
Azt néztem, hogy a beltéri légtisztítók közül olyan ami egy lakást le tudna "szűrni" nincs igazán. Kb. 40-50 négyzetméterig találtam megfizethető (kb.150.000Ft) árban, de ennél nagyobb a lakás, és abban sem vagyok biztos, hogy mivel nem egy "egylégterű" (nagy) garzonlakásról ( hanem van folyolsó L alakban) van szó így mennyire lenne hatékony.
Ezen kívül az ok., hogy kiszűri a mikroorganizmusok, szagok java részét de az jött át nekem, hogy a porral azt csinálja, hogy ionizált részecséket bocsájt ki a levegőbe és ezéltal azok leesnek a padlóra (ahhonnan ha járkálunk csak felverjük)...
Szóval tapasztalat hiányába számomra nehéz elképzelni egy ilyen gépnek a gyakorlatban megnyilvánuló jótékony hatását. ( a megannyi pozitív vásárlói vélemények ellennére).
-
Sinisi
senior tag
Ez engem is érdelel! Panelban amúgy hova helyezed fel a szűrőt?
Mert a fal átütése gondolom nem játszik, maradnak a gyári, konyhában lévő szellőzők (ha nem másfelesben lakik az ember, mert ott több helyen főzőfülke van), vagy az ablakra kell lyukat vágni.Melyik konkrét típust rendelted meg?
-
Csabroncka
Topikgazda
3 különböző szűrő kell bele
. Na mindegy azóta mióta ennek korábban utánajártam, most kicsit a klímákba próbálom jobban beleásni magam a szűrés miatt... illetve azt nézd meg, hogy honnan jön be a por! Én a levegő beömlőre tervezek valamilyen HEPA +szén szűrést
Közben találtam ilyet, minden olcsóbban beszerezhető
-
törölt tag
-
cekkk
veterán
Ezt mondtam, hogy lehet így is. Mi is ki akartuk vinni a céget Szlovákiaba és onnan számlázni, de egy bizonyos forgalom után már nem működött volna a szlovák cég magyar adószámmal. Legalább is a könyvelőnk ezt mondta. Ha ez viszont igaz akkor az emag simán túllépi ezt a keretet...
-
Atesz 666
aktív tag
"s-bag-es electrolux-okra is azt mondták, hogy jók."
-Szerintem csak jók hanem talán az egyik legjobbak.
-Igaz a miénk csak egy hagyományos papír porzsákos masina,de nem bántam meg,hogy anno eme világmárka mellett döntöttem.
-Mi 1994.12.16.án vettük az Electrolux 1100W-os papír porzsákos porszívónkat ami a mai napig kiválóan teszi a dolgát.
-Csak már porzsákot nagyon nehéz hozzá kapni.
-Az MediaMarkt-ban is csak rendelésre tudnak hozni 5000 Ft(5db)/ csomag.
-Ezért vettem most porzsák nélküli szintén Electrolux porszívót. -
JimBeam00
csendes tag
Én is szimpatizálok a Samsung termékekkel, már egy jó ideje elsőbbséget élvez nálam ez a márka és eddig még nem csalódtam. (2 TV, mosógép, hűtő, telefon... ami most hirtelen eszembe jutott...) Porszívó terén is e felé tendálok, de mint írtam a Bosch 5 év gyártói garanciája "elbizonytalanított"... érdemes lenne emiatt inkább Boscht venni, vagy maradjak a Samsungnál ha eddig nem csalódtam?
Egyébként a Bosch-oknál nincs feltüntetve a szívóerő, ez nem túl fair... (vagy csak én nem találom?!)
Olyan 40ezerig mit ajánlanátok porzsákos verzióban, 50 nm-es panellakásba, parketta, járólap, szőnyeg takarításra?
Köszönöm előre is...
-
JimBeam00
csendes tag
Hát figyelj... akárhogy olvasom az MM honlapján: BOSCH BSGL3B2208 BAG&BAGLESS energiatakarékos porszívó, + 5 éves gyártói garanciával
Bosch porszívók 5 év teljes körű gyártói garanciával!
A Bosch energiatakarékos porszívóit vásárlóink most 5 év gyártói garanciával vásárolhatják meg!
Nem kell mást tennie, mint vásárolnia egyet a promócióban résztvevő Bosch porszívók közül, és saját adataival, valamint a készülék típusszámával vásárlását regisztrálni a www.bosch-home.com/hu oldalon. Ezután a gyártó postázza a termék 5 évre szóló módosított jótállási jegyét.
A promóció csak a 2015.10.01. – 12.31. között vásárolt és a promócióban résztvevő termékekre érvényes.
Az esetleges jótállási igény kizárólag az 5 éves garanciajegy és a készülék eredeti számlájának együttes bemutatása esetén érvényesíthető. -
Apollo17hu
őstag
Tippet nem tudok adni, de én végül egy Bosch BGL2B110-t vettem, mert le volt értékelve az Auchanban. Ami pozitív, hogy elég jól szív, hosszú a kábele, és a teleszkópos cső miatt sem kell hajolgatnom. Negatív, hogy lehet, hogy elkezdtem leégetni a motorját, mert minden szart (törmelék, kábeldarab stb.) feltakarítottam vele a lakásban, és hát szag alapján nem biztos, hogy tetszett neki.
-
-
Acef
addikt
Addig vedd/rendeld, amíg eléred az akc. árakon!
Robotból nézd meg a Bosch MUM családot.
Mikró
Jó a Samu ár/érték. Mindenki nagyot keres, pedig 99%-ban tányért tesz bele, ami egy 17L-ben is elfér
Esetleg az Electrolux EMS 21400, vagy nagyobb az EMS 28201. Ezek félig digitális kezeléssel, jól használhatóak. -
madmike
őstag
Most nézem, hogy az én biztosításom az V10-es, míg a cikkben G10-est írnak. Az enyém bizonyára egy "fejlesztett" verzió, hogy még kevesebb esetben kelljen fizetniük...
Most regisztráltam be a terméket a Samsungnál. A biztosítási szerződésről írtam be a gyári számot, majd közölte a Samu, hogy érvénytelen. Megnéztem a gépen és a biztosításnál csupán 1 karaktert hagytak le, másik kettő helyett meg mást írtak. Hát elmehetnek az anyjukba. Nem tudom még mikor jutok be az Euronicsba, de lefotózom a gyári számot a gépen és beviszem a papírokat, hogy csináljanak valamit vele. -
Surda-
őstag
Hasonlót vettem,esetleg érdemes utánajárni,hogy ennek milyen programjai vannak.
Árukeresőn van pár negatív vélemény,szerintem plusz garira érdemes áldozni. -
Dave™
nagyúr
media marktos, Koenic KFF 400-M (ez látszólag valami saját márkás cucc náluk, de láttam már más név alatt ugyanilyet). Előtte egy nagyobb lapátosat (ez 40cm, az 50 cm volt) vittem haza, de az alapjáraton is brutálisan hangos volt, ez kevésbé. Halknak nem halk, de hatékony.
-
Dave™
nagyúr
Nekem is padlóventilátorom van (3.), a legalacsonyabb fokozaton is érezni akár 4 méterről is, nem is használom csak ezen. Sokkal nagyobb a légszállításuk, mint a másik kettőnek, mivel nagyobb a lapát (általában), illetve nagyobb a motor teljesítménye is. Nekem pl. 100W max, de azon a fokozaton egyrészt nagyon hangos, másrészt túl erős.
-
fi:zi'k
nagyúr
-
cekkk
veterán
3.
Ha abból van nagyobb teljesítményű akkor azt vedd meg, ezek az olcsó ventilátorok a melegben annyira gyengék, hogy az ágyvégétől a fejemig nem fújtak el a legerősebb fokozaton
(#13118) Met
Ezek a 3. képen láthatóak dönthetőek és sokkal erősebben és jobban keverik a levegőt mint az álló ventilátorok. Valamint az olcsóaknak alig van hajlítva a lapátjuk nem is csoda, hogy nem jók -
jozsi252
veterán
Közbe találtam egy Siemenset amivel szerintem jobban járnék. Főleg hogy 5 év gari van rá. Méretre is, meg mindenre pont megfelel ez a hűtő.
Úgyhogy szerintem ennél fogok maradni. Valakinek esetleg van ilyen hűtője?
-
DeFranco
nagyúr
én ezt tudtam meg, ez az utolsó infóm (aktív légbe- és kivezetés, mágneskapcsoló a gázra, hogy elszívó nélkül ne működjön, meg amit még kihagytam), de nézz utána. mondom, ahány gázművekest kérdeztünk, annyi mondott mást, főgáznál kérdeztünk többet is, plusz vidéken is megkerestünk kettő helyi gázművet.
-
DeFranco
nagyúr
első körben kezdjük ott, hogy ember nincs aki ismeri a pontos előírásokat, még a gázművek is egymásnak ellentmondó információkat ad erről.
második körben ezek az előírások évente-kétévente változnak, tehát szép lehetsz, de okos nem.
harmadik körben számomra az felettébb gázos, hogy:
átfúrod a homlokzatot
raksz bele ventillátort, amit automatán kapcsol a rendszer, akár -20-ban is
raksz fel egy szagelszívót
átfúrod a homlokzatot még egyszer
kivezeted a szagelszívót
rakatsz be mágneskapcsolót, ami automatán kapcsolja az egész kócerájtmajd ezek után ezt az egész hóbelevancot x évente kötelezően ellenőrizteted egy felszentelt gázossal, nem főzöl gázzal ha nincs áram, két évig vagy jó mert aztán kitalálják hogy a linóleumot is szedd fel, meg fesd a konyhát kékre, és az összes szomszéd rajtad röhög hogy te vagy a kerületben az egyetlen balek aki ennek a sztorinak lefeküdt. mellesleg még rád is fagy a szöszmöszmackó télen a konyhában.
majd eladod a lakást és az egész beruházásodból (ami nem kényelmi, nem élettartam hosszabbító, nem a te választásod, még csak nem is élet-halál kérdés, mert nem az) megtérül 23 Ft
ez egy túlszabályozott, eszement vadbarom rendszer, három mérnök elszabadult a sóhivatalban és a főnökük épp kávézik ahelyett, hogy megnézné mi a toszt ír alá ami miatt aztán egy ország szív utána feleslegesen. ha értelmes szabályok lennének, én bólogatnék a leghevesebben, de ez egy baromság.
légbeejtő? ok. co detektor? csak a legjobbat. ötévenkénti felülvizsgálat? még a villanyra is.
de ez amit előírnak egy marhaság.
-
PainKiller13
őstag
Nekem van Galaxy S4-em, 2 éves, tökéletes állapotú, minőségi cucc, viszont TV-t én sem vennék többet, van egy amit garanciában cseréltek (2 év után beszart az előző de vettünk rá 5 éves gart), de ez már újonnan is olyan volt hogy csúszik a hang néha, majd ha egyszer megelégeljük akkor legariztatjuk, erre is vettünk 5 év gart.
-
nesa
veterán
sokmindenbe Pl mobil telonal, TV-nel eszembe jutna de mosogepbe ez majdnem dzsunka szamomra, hol gyartajak ezeket?
Moso, mosogato, szarito... gepnel nekem csak Bosch es AEG, esetleg ezek testverei jutnak eszembe, de PL azonos bosch es siemens kozul a bosch tetszik jobban.
-
Morris
veterán
Nekem porzsákos van (Samsung SC4020) ami a mai napig tökéletes, bika szívóerővel.
Ezért is nem tudom, hogy mi értelme a zsáknélkülinek, illetve hogy mi az egetverő hatalmas különbség.
A miénknél veszek egy csomag papírporzsákot (5db + motorszűrő) és el vagyunk kb 1 évig. 1200huf. -
Mosqu!to
addikt
Najó, de igazából ezeket amúgy készpénzre venném, tehát rendelkezésemre áll a pénz akár azonnal kifizetni.
Nincs véletlenül kezelési költség?
Regisztrációs díj?
Kártya fenntartási díj?
Számlavezetési díj?
Kötelező hűségidő éves díjjal?
Bármi hasonló?Mert még szerencsére gépeket nem vettünk, eddig jóformán mindenből ikeásat néztünk az 5 év garancia és jóformán alig magasabb (+5% kb) ár miatt, de ha még 15% kedvezményt lehet kapni ezzel a kártyával, akkor megvesszük boltban.
-
DeFranco
nagyúr
szerintem ott a csapágy miatt avatatlan kézzel nem érdemes kotorászni, mert ha szétesik... nekem mondjuk műszaki érzékem közel semmi, szóval én óvatos vagyok
lehet valahogy be lehet nézni a dob alá... elöltöltősnél nem tudom, hogy hogy van, felültöltősnél ki lehet venni a dob háta felől (ott ugye azt látod, ahogy forog a dob) az ajtóval szembeni széles műanyag bordát, és visszaforgatva, az ajtón benézve be tudsz kukucskálni a dob alá. elöltöltősön is gondolom van valami hasonló megoldás, hogy legalább egy kis ablakot kapjál a dob mögé
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Háztartási kis- és nagygépek topikja!
● hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topikban nem!
● a javításra és jótállásra vonatkozó új szabályozást az összefoglalóban találod!
-----------------------------------------
> KÉSZÜLÉK TAPASZTALATOK <
> ALKATRÉSZ BOLTOK <
Kapcsolódó PH! fórum témák
● asztalos topik
● elektromos kéziszerszámok topik
● klíma topik
● kávé topik
● automata kávégépek
● lakásfelújító, szerelő topik
● led világítás a lakásban topik
● légtisztító topik
● mosógép topik
● okos otthon / smart home topik
● robotporszívók topik
Kapcsolódó blogbejegyzések
- Tudástár Vezeték nélküli porszívók - alapok
- Tudástár Amit a robotporszívókról tudni érdemes
- Tudástár Hogyan válasszunk porszívót?
- Tudástár Mi mennyi áramot fogyaszt?
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Számítógép PC Játékra! I5 14400F / RTX 4060ti 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! Asus B760M i7 12700KF 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800 16GB Rampage SHIVA FSP 700W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest