- Apple Watch
- Megindult világhódító útjára az új Samsung fülhallgató
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- iPhone topik
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- OnePlus One - Kína már itt One
- Milyen okostelefont vegyek?
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
-
Mobilarena
Háztartási gépek
Ebben a topikban a háztartási kis- és nagygépek vásárláshoz, karbantartásához, kezeléséhez szükséges információkat, hozzászólásokat, hivatkozásokat találsz. Amennyiben kérdésedre nem találtál választ az összefoglalóban, esetleg a témához kapcsolódó anyagok között, természetesen (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
>> A készülék tapasztalatokat erre találod <<
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mate
nagyúr
Sziasztok!
Használt saeco kávéfőzőt szeretnék venni. Tudtok ajánlani megbízható boltot, akik árulnak használt, felújított készülékeket?
-
Mate
nagyúr
Vettem egy miele c3-at. Hozzá pedig egy xxl-es porzsák csomagot. Porzsák csomagba 2 féle szűrő van. Egyik adja magát, hogy a motorhoz megy. A másik viszont nem tudom hova. Gyárilag egy airclean plus 50 volt a gépben. Annak a helyére lehetne berakni, vagy az alá, felé kellene rakni? Esetleg teljesen más helyre?
Update: Megtaláltam. Tartóval lehetne használni az airclean plus 50 helyett.
-
Mate
nagyúr
Szárítógépből létezik keskeny kivitel? Kb. 35 mély.
-
Mate
nagyúr
válasz
#40553216 #23048 üzenetére
Kérdés, hogy miként lehet leszűrni 3 helységben a kintről bejövő levegőt
Amúgy írtam a xiaomi shopnak, hogy miként lehet kipróbálni a gépet. Abban maradtunk, hogy ha megrendelem és 14 napon belül jelzem az elállást, akkor gond nélkül visszaveszik, csak a szűrőt fizetem. Úgyhogy lehet berendelem és letesztelem mit tud, milyen. Legalább lesz vele tapasztalat.
-
Mate
nagyúr
válasz
Csabroncka #23041 üzenetére
Fogalmam sincs honnan jön be ennyi por
A xiaomi amit néztem össz-vissz 1 szűrővel megy. Ezért is tetszik. Jóval barátibb az ára, mint a többinek.
A klímán is gondolkodtam, de nyáron mikor ment alig lett poros a szűrő. Úgyhogy túl sokat nem fogott meg.
-
Mate
nagyúr
válasz
Csabroncka #23037 üzenetére
Elvileg 10-13K a szűrő és évente kell cserélni. Ha azt nézem, hogy 30K-val drágább a légmosó, akkor 4 évig megvagyok szűrővel ugyan azért a pénzért.
A légmosó előnye lenne, hogy párásít. A tisztító viszont elvileg hatékonyabban mozgatja a levegőt és szűri a port. A finom részecskéket viszont elvileg a légmosó távolítja el jobban, de számomra ez nem lényeg.
-
Mate
nagyúr
Sziasztok!
Tudom, hogy a napokban volt téma a légtisztító és a légmosó, de továbbra se tudtam eldönteni, hogy vegyek vagy sem.
Régóta tervezem. Kizárólag sima por csökkentése céljából venném. Mérgező anyagok, allergia stb. nem érdekel. Felporszívózok, letörlök mindent és fél nap múlva áll a por. Ezzel kéne kezdenem valamit.
Max. 50K-t szánnék a dologra. Nagyon-nagyon max akkor mennék feljebb, ha nem kéne szűrőt cserélni, így nem kerülne pénzbe az üzemeltetés.
Kettőt néztem ki. 50K-s légtisztító és 80K-s légmosó.
A kérdések:
1. Megtud annyi port kötni, hogy szemmel láthatóan kevesebb por telepedjen meg a tárgyakon, padlón?
2. Légmosó vagy légtisztító a jobb választás a fent említett problémára?Ahogy néztem a légmosó leírását, kimondottan az én problémámra ők is inkább a légtisztítót javasolják.
-
Mate
nagyúr
irónia?
-
Mate
nagyúr
válasz
s7evcsenko #22191 üzenetére
Bosch biztos, hogy nem s-bages. S-baget 5 márka használ. Itt megtudod nézni, hogy mely típusok.
-
Mate
nagyúr
válasz
ribarszki #20962 üzenetére
Nekem sc2 van. Nagyjából ezek a tapasztalataim nekem is.
Pár kiegészítés. Az enyém simán utánatölthető. Nem kell megvárni, hogy lehűljön. Vannak helyek ahova tényleg kell vegyszer, vagy ecet stb. A gond, hogy gőz hatására maró, párás, meleg levegőt kell szívni ami elég kellemetlen. Ablaknál télen óvatosan kell használni, mert a jéghideg ablak-forró gőz nem jó páros.
-
Mate
nagyúr
válasz
werszomjas #19553 üzenetére
Nekem Karcher sc2 van. Azt is után kell tölteni egy nagytakarításnál. Ha csak alkalmi takarítás, akkor talán kibírja 1 tartállyal. Az 1 literes, ez pedig 0,25l-es. Szóval nem hiszem, hogy túl sokra mennél vele. Ráadásul vannak, amiknél meg kell várni, hogy kihűljön. Csak utána lehet újratölteni. Ez nem tudom milyen.
-
Mate
nagyúr
Sziasztok!
Beépíthető elektromos sütőből mit ajánlanátok 50K körül?
-
Mate
nagyúr
Emag magyar áfával árul, de romániából hozott cuccokat árul. Megbízható cég. Sok mindent vettem már ott, garanciával, számlával és ügyfélszolgálattal se volt gond. Háztól házig garancia van. Elvitték a cuccot és kb. 1 hét múlva hozták is.
Panasz meg minden céggel volt már.
-
Mate
nagyúr
válasz
vadorzó #16696 üzenetére
3 napja üzemeltünk be itthon egy ilyet. Felújításhoz jó. Törmeléket, vakolatot és egyéb vackokat felszívni. Előnye, hogy porzsák nélkül is működik.
Viszont sima porszívót nem váltanám ki vele. Körülményes egy gép, baromi hangos és ehhez képest a szívóereje nem nagy szám.
-
Mate
nagyúr
válasz
Csabroncka #16403 üzenetére
Nálunk ugyan ez a helyzet. Felújítás alatt kénytelen voltunk befogni az új Philips porszívót. Kivülről katasztrófa, porzsák 3 nap alatt megtellik annyit szívunk vele. Belül ennek ellenére mintha új lenne.
-
Mate
nagyúr
válasz
Intel fan11 #15405 üzenetére
Erre gondolsz?
-
Mate
nagyúr
Nekem 2 vagy 3 vizes porszívóval volt dolgom. Egyik közülük takarítógép is egyben.
Nekem nem jött be. Vagy baromi hangos, sokat fogyasztó gépek voltak, vagy normál fogyasztású, alacsony szívóteljesítményűek. Elsődleges bajom nekem is az volt vele, mint előttem írták. Nem lehet csak úgy előkapni és használni. Használat után el kell pucolni, kirakni száradni, nyáron hamar betud büdösödni stb. Porzsák nélküli ilyen szempontból jobb. Pláne, ha két szűrő van hozzá. Csak előkapja az ember és használja. Hátránya, hogy sok port visszaenged. Legjobb szerintem is a porzsákos, de az is csak normális zsákkal és nem mosható, kiporolható vagy extra olcsó zsákokkal.
-
Mate
nagyúr
válasz
JimBeam00 #14507 üzenetére
Nekem is beváltak többnyire a samsung termékek, illetve a garanciájuk.
Viszont tv-t és porszívót nem tőlük vennék. Pont a fentebb írt sunyiskodás miatt. Én most philips porszívót vettem, s-bageset. Még nem próbáltam ki, csak kibontottam megnézni. Nagyon jónak tűnik. Nekem igazából elegem lett a prozsák nélküliből. Egyszerűbb időnként kidobni egy zsákot és kész. Ráadásul jobb a hatásfokuk is.
Amúgy ismeretségi körből még gorenje porszívókról mondtak jókat. Személyes tapasztalatom nincs velük. Illetve szintén s-bag-es electrolux-okra is azt mondták, hogy jók.
-
Mate
nagyúr
Na ahogy elnézem legalább egy hete nem volt téma a porszívó
Hűtőt és mosógépet megvettük (ezúton is köszönet Acef-nek. Tökéletes mind a kettő és áruk is jó volt
), most viszont eljött a porszívó.
Vizest nem akarok, ahogy tartályost is elvetettem. Legegyszerűbb a porzsákos. Viszont ezen belül fogalmam sincs. Még itt olvastam korábban erről az S-bag-ről. Egész jónak tűnik, hogy több márka támogatja, így ezt előnynek tartom. Sencor-t elvetettem, mert amennyire ajánlották régen, annyira sok panasz van rá mostanában.
Szóval mit tudtok ajánlani max. 30-ig? Ja igen, leginkább parketta és kő lesz vele porszívózva.
-
Mate
nagyúr
válasz
pulutodurumo #14134 üzenetére
Azzal kezdtem, letöltöttem, de nem találtam infót róla.
Úgy se most kell, hanem hónap vége felé. Addig nézegetem majd, hogy mely típusok némák.
-
Mate
nagyúr
Kinéztem egy mikrót, ami jónak tűnik.
Samsung ME732K-S/XEO. Egyetlen probléma, ha tényleg igaz amit írt az egyik tulaj. Lehetséges, hogy nem lehet lenémítani a mikrót és mindig csipog ha végez?
-
Mate
nagyúr
Látom megint szóba került a vizes porszívó.
Eddig Sencor SVC 8YL-t akartam venni, de egyre több panasz van rá itt is illetve más oldalakon. Lehet az újak már gagyibbak, vagy nem tudom.
Így hát nézegettem a porszívókat és gondoltam meglesem a vizeseket is. Találtam egy ilyet.
Egész jónak tűnt, viszont a szívási teljesítménye elég kevés. A sencor 510W-os szívóteljesítményéhez képest csak 200-at tud. Nem túl kevés ez?
-
Mate
nagyúr
válasz
macilaci78 #13880 üzenetére
Mármint a vízkőoldó leírást?
-
Mate
nagyúr
Mediás 60 napos elállás hogy működik?
Ha pl. veszek egy hűtőt, de még se kell, akkor pénzért visszaviszik és le van tudva a dolog, vagy nekem kell valahogy visszaszenvednem nekik?
szerk.: Ahogy nézem ők intézik:
"A fogyasztót terhelik a termék visszaküldésének közvetlen költségei. Amenyiben a szerződés megkötésével
egyidejűleg a terméket a Media Markt Online kifuvarozta a fogyasztónak, és az jellegénél fogva postai
küldeményként nem küldhető vissza, a Media Markt Online saját költségén visszafuvarozza a terméket."Most akkor ki fizeti a dolgot? Illetve vonnak le értékcsökkenésért pénzt. Ha ki se bontom, akkor visszaadják vajon a teljes vételárat?
-
Mate
nagyúr
Köszönöm!
-
Mate
nagyúr
Hűtőt ugyan ezt néztem.
Mosógép szintén tetszetős. Köszönöm!
Közben beugrott, hogy piritó és mérleg mellé kelleni fog valami darálós robotgép is. Esetleg turmix, habverő stb. Inkább vennék valami normáli készletet, mint külön-külön 3-4 gépet. Erre valami tipp? Baromira nem értek hozzá.
Ja és mikró is. Ebből szintén Samut kezdtem el nézegetni, de nem találtam jót.
Nem kell grill, cserébe aránylag nagy legyen. Na ilyet nem találtam...
-
Mate
nagyúr
Sziasztok!
Fog kelleni majd hűtő és mosógép.
Mosógép: Panel fürdőszobába lesz, úgyhogy keskeny fog kelleni. Jelenleg 2 helyen is samsung van, szeretjük őket, de nyitott vagyok másra is. Minél keskenyebb, annál jobb. 2 főre kell.
Miket tudnátok ajánlani? Max. 100K, ha egy tuti vétel kicsit túlfut a 100K-n, még belefér.
Hűtő: Szintén 2 fő, legfontosabb, hogy alulfagyasztós legyen.
További szempontok:
-Üvegpolcok
-Lehetőleg led világítás. (Ha több fényforrás van a hűtőben, csak előny. Nem tudom, hogy mennyire elterjedt. Láttam már olyat, aminek minden polcán volt led világítás.
-Mélyhűtő lehetőleg fiókos.
-Mostani samsung hűtőnkben van egy elég klassz jégkockakészítő beépítve. Manuális, semmi extra, de saját jégkockatartó is van hozzá. Ha valami ilyesmi lenne benne, az + pont.Ár szintén 100K körül, viszont ha tuti ajánlat van kicsit többért, akkor itt is belefér.
Köszönöm előre is
Illetve kenyérpirító és konyhai mérleg is fog kelleni. Itt van bármi, amire érdemes figyelni?
-
Mate
nagyúr
-
Mate
nagyúr
válasz
#45553408 #13670 üzenetére
Kávépadosat semmikép se vegyél. Nagyon híg kávét csinál. Maximum podosat. Egy jó podos kávéfőző szerintem jobb, mint a nespresso. Viszont drágább és többnyire nagyobb is.
Viszont legjobb választás szerintem a darálós kávéfőző. A gond, hogy hangos és aránylag nagy. Járható út még esetleg, hogy otthon darálsz kávét vagy normális darált kávét veszel és ahhoz gépet.
Kapszulásból meg vagy nespresso vagy aldis martello. Nekem utóbbi jobban bejött. Egy ideig használtam és kapszula is olcsóbb, mint a nespresso-hoz.
-
Mate
nagyúr
válasz
Csabroncka #13622 üzenetére
Én vagyok vak, vagy nem írják mennyi garancia van rá?Vak voltam
2 év.
-
Mate
nagyúr
Sziasztok!
Keskeny, elöltöltős mosógépre lenne szükségem. Mit tudnátok ajánlani?
Most mediában Samsung WF60F4E0W0W 71.500-ért van. Van ennél olcsóbb, hasonló felszereltségű? Elég jó árnak tűnik, ráadásul ingyen házhoz szállítás van hozzá.
-
Mate
nagyúr
Újfent köszönöm!
Dave egy típust tudnál mondani?
-
Mate
nagyúr
Köszönöm!
Nem konkrétan ezt a három típust néztem, csak simán torony, álló, padlón lévőre kérdeztem
Torony ventilátor nekem nem szimpatikus. Padlón lévő azért tetszett, mert ott a leghűvösebb a levegő
Mondjuk kisebb szobába fene tudja mennyire jó. Illetve problémás télen a tárolása. Úgyhogy 2. és 3. közt vacillálok.
-
Mate
nagyúr
Sziasztok!
Ventilátor vásárlásra adtam a fejem, mivel klíma idén már nem megoldható.
Melyik fajta szerintetek a legjobb?
1.
2.
3.
-
Mate
nagyúr
Lassan konyhafelújítás lesz. Hajlok afelé, hogy gázt elfelejtsük és indukciós főzőlapot vegyünk.
Milyen árkategóriát érdemes nézni? 70K-tól csillagos égig találni készüléket.
-
Mate
nagyúr
válasz
lkksioskdl3 #12219 üzenetére
Neten rendelted meg, vagy bementél, "lekaptad" a polcról és kész?
-
Mate
nagyúr
válasz
zoltan6 #12194 üzenetére
LG-t nem ismerem, de samsung dolgokat igen. Tavalyi tv szériájuk nem volt a legjobb. Inkább vennék Sony-t. Samsungból mosógépet vennék inkább (vettünk is). Telefonra szintén merész rávágni, hogy samsungot vegyen az ember. Készülékeik fele helyett jobban jár az ember valami kínai márkával
-
Mate
nagyúr
Lidlben most akciós Parkside fúró és vésőkalapács 16K-ért mennyire jó vétel?
-
Mate
nagyúr
válasz
macilaci78 #11750 üzenetére
Lehet baromság amit írok, de egy hideg wc-be ha beleküldi a meleg vizet nem okozhat gondot? Mondjuk nem tudom hány fokos vizet küld ki a gép. Illetve az is jó lehet, ha épp a wc-n ül és berobban a víz a popsi alá
-
Mate
nagyúr
Sziasztok!
7-8 kg-os mosógép kellene, lehetőleg Samsung.
Melyik típust és hol érdemes venni? Nem szakterületem, így inkább kérdezek. Láttam mostanság más is küzd mosógépvásárlással, nem csak én
-
Mate
nagyúr
válasz
-HajTömeg- #9198 üzenetére
Nem oldható meg, hogy kikapcsolod egy kicsit a hűtőt?
Mondjuk érdekes, hogy annyira lent jegesedne. Furcsa.
"Illetve még egy olyan kérdésem lenne,hogy mennyit fogyaszthat vajon egy Samsung RL28FBSW ?" Szokott lenni egy matrica, tábla a hűtőben amin rajta vannak a paraméterek.
-
Mate
nagyúr
válasz
-HajTömeg- #9190 üzenetére
hát ha jég van ott, akkor kapcsold ki és hagyd úgy, míg nem olvad le.
-
Mate
nagyúr
válasz
-HajTömeg- #9187 üzenetére
Szerintem legtöbbször a hús és egyéb cuccok nejlonos papírcsomagolása szokta eltömíteni. Ráfagy a hátára és mikor kiveszed ott marad. Fel se tűnik. Aztán fogja magát, leolvad és eltömíti a lyukat.
-
Mate
nagyúr
Akkor nálunk és ismeretségi körben van a gond
Mi a fenétől mehet tönkre ilyen rövid idő alatt? Vagy nem kattog, vagy nagy nehezen kattog, de nem gyújtja be a gázt. Tiszta a tűzhely, ilyen jellegű gond nincs.
-
Mate
nagyúr
Gáztűzhelynek a piezoja mennyire örök életű? Minden ismerősünknél tönkrement 1 éven belül, ahogy nálunk is. Mondjuk nálunk 1,5 évet bírt. Mi csináltunk valamit rosszul, vagy ezek ennyit bírnak?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Háztartási kis- és nagygépek topikja!
● hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topikban nem!
● a javításra és jótállásra vonatkozó új szabályozást az összefoglalóban találod!
-----------------------------------------
> KÉSZÜLÉK TAPASZTALATOK <
> ALKATRÉSZ BOLTOK <
Kapcsolódó PH! fórum témák
● asztalos topik
● elektromos kéziszerszámok topik
● klíma topik
● kávé topik
● automata kávégépek
● lakásfelújító, szerelő topik
● led világítás a lakásban topik
● légtisztító topik
● mosógép topik
● okos otthon / smart home topik
● robotporszívók topik
Kapcsolódó blogbejegyzések
- Tudástár Vezeték nélküli porszívók - alapok
- Tudástár Amit a robotporszívókról tudni érdemes
- Tudástár Hogyan válasszunk porszívót?
- Tudástár Mi mennyi áramot fogyaszt?
- Tőzsde és gazdaság
- Windows 11
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Apple Watch
- Megindult világhódító útjára az új Samsung fülhallgató
- Spórolós topik
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- iPhone topik
- Bevonják az AI-t az atomreaktorok építésébe
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- További aktív témák...
- Azonnali készpénzes INTEL CPU NVIDIA VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation4 PRO 1TB fekete konzol extra játékokkal garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 32/64GB RAM RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! HP ZBook 15 G6 munkaállomás - i7 9850H 16GB DDR4 RAM 512GB SSD Quadro T2000 4GB WIN10
- 15,6" Dell Latitude laptopok: E6540, E5550, E5570, 5580, 5590, 5500, 5501, 5510/ SZÁMLA + GARANCIA
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest