- Kétmotoros tereproller, ami nem lett túl drága - Ausom L2 Max Dual
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Elalmásodik a Xiaomi: 100 wattos töltéssel érkezik a 16 Pro Max
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
-
Mobilarena
Háztartási gépek
Ebben a topikban a háztartási kis- és nagygépek vásárláshoz, karbantartásához, kezeléséhez szükséges információkat, hozzászólásokat, hivatkozásokat találsz. Amennyiben kérdésedre nem találtál választ az összefoglalóban, esetleg a témához kapcsolódó anyagok között, természetesen (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
>> A készülék tapasztalatokat erre találod <<
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
törölt tag
válasz
stickermajom #23769 üzenetére
A C2 annyival „tud” többet egy C1-nél, hogy a porszívóban tudod tárolni a kis szívófejeket. Ez a Parquet egy parkett fejjel több, de ha ugyanezt a fejet külön megveszed, akkor 4000 Ft-tal beljebb vagy. Vagy ha a nagyobb (XL) parkett fejet veszed, akkor csak hárommal, de akkor lesz egy 41 cm széles, szuper parkett fejed.
(#23766) Sinisi
A Luxot „direktmarketinggel” árulják, ez a porszívóvilág Zeptere.(#23791) Kroni1
Persze, a kilépőlevegő szűrő helyére. Az egész műanyag házat ki kell pattintani és ennek helyére berakni a HEPA-t. -
ribarszki
őstag
válasz
Kroni1 #23791 üzenetére
Persze, simán belerakható utólag. Tessék itt a gyári:ez még nem Hepa, de aktív szenes, megfogja a szagokat.
Ha nincs allergiád, nem prüszkölsz porszívózás közben akkor nem sok értelme van váltani.
-
ribarszki
őstag
válasz
balazs1956 #23788 üzenetére
Azért azt vedd figyelembe, hogy ezek a számok kimondottan egy márka 4,5L-es porzsákjairól szólnak. A régi Samsungomba használt utángyártott porzsák 1 hónapot sem bírt.
Porzsák és porzsák között is van különbség, illetve van amelyik 2,5L-es, van amelyik akár 5L-es is. Szóval ez a 3 hónap nem biztos, hogy minden zsákosra igaz, de a Mielere igen.
-
Csabroncka
addikt
válasz
balazs1956 #23784 üzenetére
Arról nem is beszélve, hogy higiénikus és tiszta, ami a ciklonokra nem jellemző. Tisztaságban a vizeshez hasonlítható, de az azért drága és több piszokkal, odafigyeléssel jár a takarítása.
-
balazs1956
senior tag
Köszönöm a megerősítést, ez így tényleg nem tűnik soknak.
-
misirulez
senior tag
-
ribarszki
őstag
válasz
Megerősítem, 3 hónap egy porzsák. Nálam a robot porszívó miatt már a 4. hónapot tapossa, lassan duci, de azért még 3hetet elmegy. Mondjuk én semmi kaját, semmi romlandót nem szívok bele. De az 1doboz (4db zsák) per év teljesen reális. Így jön ki a 300ft/hó költség.
Mindenképpen kidobandó, a porszívó élettartama miatt nem is szabad újra felhasználni.
-
Zeki
nagyúr
válasz
Kidobós. Csak a hülye kezdi el ürítgetni a kis lyukon, szarrá porolva mindent. És úgysem lesz tiszta.
Nálunk 1 hónap 1 porzsák, mert sok kaja van a földön, és bebüdösödik. -
-
nofi
addikt
válasz
Sinisi #23782 üzenetére
Direktmarketinggel értékesítik. Megkeresnek a Lux-tól, időpontot kérnek, házhoz mennek és ott bemutatják mit tud a termék. Szüleimnek van egy kb. 15 éves Lux porszívója (nem kell nagy dologra gondolni, irodafelszámolásból maradt), párszor én is használtam, de semmi különös, ár/érték arányt meg hagyjuk.
-
Sinisi
senior tag
válasz
blattida #23773 üzenetére
Nehéz?! mert láttam olyan képet amin a porszívó megtartotta saját sulyát a falon (nem a fejet, nyéllel, gégecsővel, hanem a készülék saját magát
persze lehet, hogy ez csak nekem nagy szám, mert még nem láttam ilyet ). De az ára horrorisztikus! ennyiért már inkább egy robogót vennék
de proszit biztos, hogy nem!
Bemutató?! Akkor ez amolyan MLM termék? mert ez megmagyarázná az ártöbbletet!
-
Kroni1
veterán
A Whirpool hűtőkről mi a véleményetek? Ezt néztem ki most, 4 év gyári garit adnak rá...
Sajnos a Samsung akciós árát mára már törölték emag-on, jelenleg 25e Ft-al többe kerül már.
-
blattida
nagyúr
válasz
ribarszki #23777 üzenetére
Persze,de az igazsághoz hozzátartozik, hogy már függetlenek az electrolux-tól..
OlvasnivalóLátom, beelőztek.
-
nofi
addikt
válasz
ribarszki #23777 üzenetére
Az már elég régen volt.
1998 After many successful years as part of the Electrolux Group, Lux once again becomes independent.
-
stickermajom
addikt
-
blattida
nagyúr
Akkor szar volt a próbált példány, mert szívóereje valóban nagy a lux porszívóinak. Van/volt ismerősi körben, bemutatón is vettem már részt néhányszor, így tudom, miről beszélek. Erős, tartós, de valóban dög nehéz és iszonyatosan túlárazott az electrolux premium termékvonala. Nagyon nem éri meg.
misirulez
Ha kitchenaid nem játszik, akkor bosch vagy kenwood. -
misirulez
senior tag
Sziasztok!
Olyan robotgépet keresek ami, darál is és tésztát is gyúr.
Ugye a csúcs a kithcen aid-es elég sok főző videóban használják, de a 150k-s ára nem szimpi.
Hasonlót pl. a Sencor gyárt lényegesen jobb áron 50-60e környékén Sencor STM 4 xx mindenféle kódokkal.
Illetve ott van még a Bosch MUM4655EUUtóbbira úgy találtam, hogy kerestem videót a sencor működéséről, és youtubon ez jött ki [link] ami alapján lehet a közel fele ár ellenére mégiscsak jobb a bosch.
Valakinek tanács/ötlet?
-
ribarszki
őstag
válasz
Sinisi #23766 üzenetére
A Lux tudása nincs egyenes arányban az árával. Azt is írhatnám, hogy pofátlanul túl van árazva. A motoros hegerkefével persze sok koszt ki szed a szőnyegből, de semmivel sem többet mint egy Sebo Et-1-es motoros kefével, vagy éppen a Miele a elktromos hegerkefével. Csak amíg a Lux 400-600 ezer forint körül mozog, addig a másik két modell 130 ezer forintért elvihető. Tehát egy laza 400 ezer forinttal van túlárazva.
Aki ilyet vesz, azt bepalizták..
-
Zeki
nagyúr
válasz
stickermajom #23769 üzenetére
Porszívót feladathoz.
Pl ha van sok parketta, akkor ezt.De amit linkeltél, az is jó.
-
Sinisi
senior tag
A LUX porszívókról tényleg igaz, hogy milyen hiperszónikus szuper vákuum erőművek (pl. 40 cm-ről is kiszívja a port a kárpitból)? Vagy csak az áruk miatt ez a nagy körítés?! Mert, hogy a kiegészőti is egy nem alsókategóriás pórszívó árában kínálják, de csak nem tud többet a mielének a turbófejétől, legalábbis annyival nem, hogy mgéreje megvenni?!
-
törölt tag
válasz
Kalandor #23761 üzenetére
Amint írtam: a modern porzsákokat nem ürítgetik, hanem kidobják. Nekem Miele Classic C1 PowerLine van, egy csomagban van 4 porzsák, 1 motorvédő szűrő, 1 levegőszűrő 3790 Ft-ért, azaz kicsivel több, mint 300 Ft/hónap. Minden Mielébe vehetsz HEPA szűrőt, 8990 Ft, évente egyszer. Minden Miele porszívó tömített, így a levegő csak a HEPA szűrőn keresztül távozhat a gépből.
-
blattida
nagyúr
Nem maradt le a képről csak előszeretettel színes golyókkal, durva forgáccsal, gemkapoccsal szokták az ilyen ürítős műveleteket szemléltetni, hiszen azoktól nem száll a por.
A vizesek nem kavarják, csak macerás a tisztításuk.
Ha az ár nem számít, akkor egy központi porszívó rendszer kell nektek, az csöndes, tiszta, kényelmes. -
törölt tag
válasz
Kalandor #23755 üzenetére
„- antiallergén
- papír porzsák vagy porzsákmentes vagy vizes is lehet”
Ha az elsőnek meg akarsz felelni, akkor a másodikból csak vizes jöhet szóba. De azzal meg más a macera. Pár hsz-szel feljebb pont erről volt szó. De! Miért nem jó a cserélhető textil porzsák? A maiak már „kicsit” mások, mint a 30 évvel ezelőttiek. Ha az egy évre szánt csomagot átlagosan használod, akkor egy évig elég, hasi 2-300 Ft-ért. -
Zeki
nagyúr
válasz
canniball #23750 üzenetére
Jajajajaj!
Ez a kibacott marketing! Bullshit!
Nem úgy ömlik ki a por a tartályosból, hogy csak úgy tisztán belecsusszan a kukába. Kimaradt a képről a körülötte szálló porfelhő... van itt a cégnél egy tartályos zanussi, ott dögöljön meg ahol van. Rühellem.
Aki az ilyet szereti, az életben nem volt normális porzsákos gépe. Így nincs mihez hasonlítani.
Olyan ez, mint nyár elején, mikor a gyerekeim még nagyon szeretik az Aldis jégkrémeket, aztán mikor elcsábulok valami akciónak és veszek mini magnumot vagy Carte D'ort, akkor onnantól szar az aldis. -
canniball
nagyúr
válasz
stickermajom #23746 üzenetére
Ja értem, szóval a tipikus női hozzáállás...
Gyorsan rágugliztam a tartályos porszívó tisztítására, az elsők között dobta ezt az oldalt; mutasd meg neki. Szerintem ennél jóval egyszerűbb/gyorsabb a porzsákot kicserélni... -
Sinisi
senior tag
Mi eléggé sokat szellőztetünk, ezért kb. bármennyit is takaríthatunk mert kintről jön be a "sok" por. Persze a párás időeben azért ez nem jellemző, és télen a mínuszokban sem visszük túlzásba, de ahogy jobb idő lesz nyitott ablaknál alszunk és kb. mindig nyitva van az ablak (hacsak nincs +35-40 fok)... Szóval sok por tud bejönni kintről.
-
törölt tag
válasz
stickermajom #23746 üzenetére
Egyszerű: kösd ki, hogy nem porzsákos csak akkor lesz, ha ő porszívóz és ő is takarítja. Mindig, külön kérés és hiszti nélkül.
-
stickermajom
addikt
válasz
canniball #23736 üzenetére
Idézem: "az nem jó"
Linkeltem cikket erről, innen is idéztem, de egyelőre nagy az ellenállás.
Joezyka, köszi ez jogos.
ribarszki, sajnos indok nincs. Szívem szerint vennék egy zpfclassicot, édesanyám azóta is teljes megelégedéssel használja mióta az itteni ajánlások alapján megvettem neki. Pedig ugye ő az elején a "kis" teljesítmény miatt ellenkezett.
-
szakalistvan
senior tag
Párásító ügyben érdeklődnék,a kereső nem sokat segített.Panellakás,van egy 25 és egy 20 nm szoba,jön a baba,Mindkét szobába kellene parasitas,bevált típusokat tudnátok mondani,20 ezerig bezárólag?
-
ribarszki
őstag
válasz
stickermajom #23728 üzenetére
A havi 300ft költséggel van a problémája, amit a porzsák jelent?
-
canniball
nagyúr
válasz
Mi a baj a porzsákkal? Az a legegyszerűbb megoldás (ha megtelik kidobod, beteszed az újat és kész).
-
ribarszki
őstag
Milyen porszívód van? 80k nem kevés pénz. A Mielenek van egy ilyen gégecső hosszabbítója 1,5m-t ad a gégecsőhöz. Vagyis a porszívó pihen a földön, te pedig széken állva leszívod a bútor tetejét. Csak nem kompatibilis más márkákkal...
Lehet ez a link jobb, az elöző telefonra van.
-
Nem egyszerű a kérdés. Vagy Dyson vagy Electrolux Ergorapido jöhet szóba. Ezek alapvetően akkus kézi porszívók csak lehet őket morzsaszívóként is használni.
Nézd meg őket minden élőben is mert azért elég nehéz morzsaszívó részük mind a két márkánál. Ami azért hosszabb távon kényelmetlen lehet. -
ribarszki
őstag
Ha nem ragaszkodsz az akksis géphez, akkor ez mindenképpen olcsóbb megoldás és nagyon jó vele dolgozni. Illetve sokkal olcsóbb megoldás ez a fej
A dyson brutal túl van arazva. Nem is annyira butorra van. Szövet ülőgarnitúrán van értelme, máshol alig. A hozzá adott kefefej ici pici, baromi sok idő mire végzel és merev csőre kell tenned, ami fizikailag nem enged mindenhova odaférni. Amíg a gége csőre tett bútorkefét úgy forgatod ahogy akarod, az itt nem megy. A padlóra való forgó kefefejjel pedig nem tudsz bútort portalanítani, mert nem ér oda a kefe a hajlatokhoz, ivekhez és karcol is. Szóval kimondottan erre a célra tök alkalmatlan. Konyhába, eloszobaba, oda nagyon jó, összeszedni a szőnyegrő, padlóról a koszt. De még így is 2x annyiba kerül alaphangon mint ennyit ér...
-
krx21
nagyúr
Létezik e olyan kis kézi porszívó, akár akkumulátoros, mely rendkívül kicsi, de polcok, bútorok portalanítására van kitalálva. Magyarul a portörlést szeretném kiváltani, hatékonyabb módra, hogy ne szálljon a por a törölgetés közben.
Eddig ezt néztem ki: [link]
Nem olcsó, de legalább drága. Erejét néztem, a célnak kb.amúgy megfelel... -
Joezyka
senior tag
válasz
vízzel szűrt tartályos volt az albérletemben, én nemigen szerettem (lehet ezzel csak én vagyok így). Főleg ha van kutyád, akkor a tartályba tudod mi lesz? az amit alig fogsz tudni onnan kikaparni, egy jó nagy szőrmaszlag. Én csak a saját szobámat + közös helységek takarítása amikor én vagyok a soros, de 10p porszívózás, 20p porszívó tartály mosás és kb ~30 nm-ről sima parketta+taposóról beszélünk.
-
stickermajom
addikt
Hello!
Heti többszöri porszívózásra keresek otthonra egy alkalmas masinát. ~60nm, vegyes felület nagy szőnyeggel és parkettával poros környéken, rövidszőrű kutya is van, ezért az előző tartályos Samsung minden porszívózás után simán tele lett.
Asszony a porzsákosról hallani sem akar, hiába ajánlgattam neki. Vízzel szűrt tartályos lehet megoldás ilyen esetben?
30-40-nél többet azért nem szeretnék költeni.. -
Kroni1
veterán
-
krx21
nagyúr
Olyanom van.
(higanyos) A kompresszor járat végére a középső polcon, középen tényleg annyi van,...
De a progresszív hűtés előtt közvetlenül még nem sikerült lemérnem. Ez mégadná mennyire ingadozik a hőmérséklet.
Szóval engem az érdekelt volna, hogy a kijelzett mit jelent pontosan? Mert úgye nem a beállított értéket mutatja, hisz első bekapcsoláskor 18 fokot mutatott. De nem is a pontos értéket, mert 1 fok csökkentés esetén pár perc múlva már azt mutatta, de a kompresszor nem is mozdult... -
krx21
nagyúr
Hűtőknél általában a kijelzett hőmérséklet mennyire igaz, vagy kamu?
Csak mert a kis Liebherr-nél mikor bekapcsoltam, 18 fokot mutatot, majd lassan csökkent a beállított fokra. Úgy tűnt megfelelően mér...
Igen ám, de ma csökkentettem 8 fokról 7-re... 5 perc múlva már 7 volt a kijelzés, de úgy hogy ez a idő alatt nem kapcsolt be a kompresszor... Megelőlegezte azt az 1 fokot? -
Sinisi
senior tag
válasz
Csabroncka #23720 üzenetére
Próbáltam korábban olyat, hogy illóolajat csöpögtettem zsepkendőre és azt raktam be (lógatva) a szekrényekbe, de valahogy nem jött össze ez az illatosítósdi, még azoknál a ruháknál sem ahol nem behajtogatva hanem vállfán lógtak.
-
Csabroncka
addikt
válasz
Voice24 #23717 üzenetére
Coccolino, az illatukat nagyjából fél évig őrzik. Van az ágyneműtartóban, beépített szekrényben, és a franciaágy ágyneműtartójában is 1-2 db!
Az első 1 hónapban brutál az illatuk, a beépített szekrényeket amikor megcsináltam akkor szuperül elment az MDF lapok műanyag szaga... (nagyjából úgy számolj, hogy álló szekrényajtónként 1 db, de pl a franciaágyba elég volt egy is.)
-
Voice24
őstag
válasz
Morris #23697 üzenetére
Milyen illatkendőt használtok? Mert pár napja írtam, hogy mi Lenort és a DM-es kendőt próbáltuk, de nem igazán érezni a ruhákon az illatukat.
Ahhoz képest, hogy a Lenor-ról olvastam olyan vásárlói véleményt (lehet, hogy csak kamu volt?), hogy az egész lakásban érezni lehetett az illatát. -
dni
őstag
Sziasztok,
mosógép vásárlás előtt állok továbbra is, a kérdésem az volna, hogy találkoztatok-e valamilyen hasonló mosógép összehasonlító cikkel, ami az EU-ban kapható modelleket hasonlítja össze?
-
Kroni1
veterán
Nézegettem a nagyobb hűtőrészes No Frost hűtőket is. Ez a SAMSUNG még tetszene, nagy, Nofrost-os, árban is oké. (Ugyan ez csak A+, de az a havi 2-3000e Ft nem annyira érdekelne, csak legyen megbízható)
Ezekkel van esetleg negatív tapasztalat? Van egy a régebbi Samsung hűtő a családban az oké, szervíztapasztalat csak más Samsung TV/mobil terén van, de az korrekt szerintem, ha a hűtő szervízük is hasonló az szerintem megfelelő.. Vagy mit gondoltok róla? -
Multkori legmoso/legtisztito diskurzus ota gondolkozom rajta, hogy mit kellene venni.
35nm-es lakasba kell, abbol a 20nm-es szoba a lenyeg, de az egesz lakast is szurhetne, kb. 3 meter a belmagassag.
Parasitas is fontos lenne, mert most telen 22-25% kozotti csak, ami azert erezheto.Amit eddig elvetettem az a legmosok, alapbol is irtatok, hogy kisebb teljesitmenyuek, nekem is ugy tunt, hiaba irjak, hogy pl. 50nm-ert atszur, nehezen hiszem el, ezt Parci velemenye is megerositette.
Marad a legtisztito, leginkabb a Daikinrol lehet itt olvasni, s mivel kb. 2 fele kaphato, igy az mck75jvm-k-ben gondolkozom, ami parasit is.
Ami annyira nem tetszik a Daikin-be, hogy a user manual alapjan eleg maceras takaritgatni, viz tartaly feltolteshez is le kell szedni az elolapot, vizes talca tisztitashoz is szet kell kapni stb.
Plusz arukereson irogattak, hogy allitolag Hepa filtert mar nem is lehet kapni hozza, nemely oldalon "Utolso darabok" cimszoval hirdetik, amirol mondjuk nem egyertelmu, hogy csak naluk utolsok vagy kivonjak a forgalombol ezt a tipust.
Utobbi esetben kerdes, hogy meddig lehet alkatreszeket/filtereket kapni hozza...Azt mondjuk nem tudom, hogy mivel jarok jobban, ha olyat szerzek amiben van parasito vagy azt vegyek inkabb kulon?
Indexes forumba beleolvasgatva van par ember aki nem Daikint hasznal, hanem pl Blueair-t vagy RabbitAir-t.
Ahogy neztem ezeknek mondjuk nincs is parasitos verziojuk, ellenben pl. azt hiszem RabbitAirnel volt egy korulbeluli szamitas, miszerint 20-30e-be fajna a filter csere evente.
Ami oszinten szolva nekem nem is hangzik soknak es en inkabb huznek az olyan fele, amiben max egy szurot kell neha megtakaritani, a tobbit meg evente cserelni, kevesebb macera lenne vele.Magyarorszagon mik johetnek meg szoba?
Kulfoldrol nem tudom mennyire erne meg rendelni, ha barmi van vele akkor a szerviz extra cumi lenne, meg lehet a filter beszerzes is. -
pjen
félisten
válasz
Csabroncka #23706 üzenetére
Hát nem hiszem.itt mindenki kapargatja,forró vizezi.Szerintem Te használod az átlagtól eltérően.Talán pont azért mert csurig van a fagyasztó.Mi használjuk,kiveszünk belőle,aztán rakunk bele,eléggé dinamikus a telítettség.A fagyasztó ládát is pont azért utáltam mert néha a felét ki kellett rámolni,mert a szűz érme alul volt.
-
Kroni1
veterán
Egyébként az általam linkelt 3311-es Liebherr-nél azt irja, hogy:
"a Smart Frost technológia nyújt biztonságot a túljegesedés ellen."
Ez most akkor mit jelent?! Ez még nem a No Frost funkció?! Van ami ennél is jobban véd a jegesedéstől?
-
blattida
nagyúr
válasz
Kroni1 #23702 üzenetére
Ez most is igaz.
Ugyanabban a dobban mosni és szárítani nem eredményez annyira hatékony szárítást, plusz, sokkal több a hibalehetőség is. Tudom, hogy a helyszűke adott és nem biztos, hogy elférne egymáson egy mosó és szárítógép, de amennyiben megoldható, mindenképp a különálló megoldást válasszátok.
Új hozzászólás Aktív témák
Háztartási kis- és nagygépek topikja!
● hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topikban nem!
● a javításra és jótállásra vonatkozó új szabályozást az összefoglalóban találod!
-----------------------------------------
> KÉSZÜLÉK TAPASZTALATOK <
> ALKATRÉSZ BOLTOK <
Kapcsolódó PH! fórum témák
● asztalos topik
● elektromos kéziszerszámok topik
● klíma topik
● kávé topik
● automata kávégépek
● lakásfelújító, szerelő topik
● led világítás a lakásban topik
● légtisztító topik
● mosógép topik
● okos otthon / smart home topik
● robotporszívók topik
Kapcsolódó blogbejegyzések
- Tudástár Vezeték nélküli porszívók - alapok
- Tudástár Amit a robotporszívókról tudni érdemes
- Tudástár Hogyan válasszunk porszívót?
- Tudástár Mi mennyi áramot fogyaszt?
- Windows 11
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Tőzsde és gazdaság
- Villanyszerelés
- Hisense LCD és LED TV-k
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Milyen videókártyát?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Építő/felújító topik
- További aktív témák...
- MacBook felváráslás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- Samsung Galaxy Tab A8 32GB, Újszerű, 1 Év Garanciával
- XBOX Series X + dokkoló // SZÁMLA // GARANCIA //
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A12/Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A32/Samsung Galaxy A52
- ÁRCSÖKKENTÉS Dell Latitude E6320 notebook eladó
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest