- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Google Pixel topik
- Honor 400 Pro - gép a képben
- One mobilszolgáltatások
- Magisk
- iPhone topik
- Poco M3 - felújított állomás
- Honor Magic V2 - origami
- Xiaomi 12T Pro - kétszínű, mint a kétszázas
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
-
Mobilarena
Háztartási gépek
Ebben a topikban a háztartási kis- és nagygépek vásárláshoz, karbantartásához, kezeléséhez szükséges információkat, hozzászólásokat, hivatkozásokat találsz. Amennyiben kérdésedre nem találtál választ az összefoglalóban, esetleg a témához kapcsolódó anyagok között, természetesen (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
>> A készülék tapasztalatokat erre találod <<
Új hozzászólás Aktív témák
-
llaszlo
veterán
Van egy zanussi ZWY50904WA készülék.
El kéne távolítani a dob rögzítő csavarjait. Melyik csavarok ezek? Van egy amin van egy nagy piros műanyag, meg még kettő amire én tippelnék. A leírásban egy büdös képet sem voltak képesek berakni, hogy melyik csavarokról van szó. -
zsiz
őstag
válasz
canniball #24298 üzenetére
Köszi a tippet
Jó lenne, ha jó lenne hozzá... de az újságból nem igazán tudom kinézni. Ha esetleg valakinek van infója a Karcher-Parkside kompatibilitásról, ne tartsa magában
Nekem ez a sima "benyomom és 90 fokkal elforgatom" Karcher gyorscsatlakozóm van. De lehet elviszem majd a pisztolyt, aztán ha megengedik a boltban, akkor beviszem és belepróbálom. (Külön öröm, hogy lesz akkus fúró-csavarozó is, arra is vágyom. Ha nem lesz jó a csőgörény, veszek azt
)
A szaki tippjével csak az a baj, hogy ha már megvan a dugulás, akkor hiába öntögetem a forró vizet bele
De egyébként igen, én is hallottam már több embertől is ezt a módszert.
-
canniball
nagyúr
Nem tudom a tiédnek milyen a csatlakozója de nézz rá hátha passzol: a Lidlben egy hét múlva lesz akcióban magasnyomású és lehet hozzá venni ilyen csőgörényt is (8k/15m).
Ami pedig a lefolyót illeti: éccsanyámnak azt javasolta a szaki, hogy minden mosogatás után érdemes egy fazék forróvízzel leöblíteni a lefolyót, az lemossa a mosogatóvíz után hátramaradt trutyit és nem lesz dugulás. -
zsiz
őstag
válasz
Sinisi #24291 üzenetére
Igen, olyan
Hátrafelé nyomja a magasnyomású vízsugarat, így halad előre és egyben nyomja kifelé hátra a szutykot. A konyhából elég nehezen folyik le a mosogatóvíz, gondolom tele van mosószeres, zsíros, stb... lerakódásokkal a cső. Emiatt kellene. A baj az, hogy valóban elég drága. Karcher mosóm van, A legolcsóbb, ami biztos jó hozzá az ugye a Karcher saját csőtisztító toldaléka, 14 ezer forint körüli áron. És ez még csak 7,5m.. ha esetleg azon túl van a dugulás, akkor ezzel még pont semmit nem érek. A 20 méterest már 24 ezer körül adják.
(#24290) pjen: köszi az infót. Igen, sajnos drága. Van 5,5k-ért 10 méteres, ennyiért meg is venném simán. De már ránézésre sem kompatibilis a Karcher mosómmal. Ami tuti jó, annak meg fentebb írtam az árát... A rövidebb is majd' 3x ennyibe kerül.
-
canniball
nagyúr
válasz
blattida #24252 üzenetére
Nem válogattam közöttük, megnéztem pár adatlapot ami szembe jött és a kondenzációsokén 4kWh, a hőszivattyúsokén pedig 2kWh körüli érték volt feltüntetve.
Megmértem a miénket, nagyjából fél adaggal (ez 7kg-s, a mosógép viszont csak 4kg-s) kb. 1kWh körül kér (többnyire picivel alatta, egyszer épphogy de átlépte ezt). -
Sinisi
senior tag
Cata TF-5260. Kettő motoros, szóval a bika szívóerőhöz hang is társul. Mosogatógépben mosogatható a zsírfogója (spriccelsz rá egy kis hidegzsíroldót aztán mehet neki a 70 fok. Olvasd el a véleményeket.
-
savoo
addikt
felső szekrénybe építhető kihúzható páraelszívóból van valami ajánlott darab? Olyan baromi sokat nem akarok rákölteni, max 30 körül gondoltam, ki lesz vezetve. (Ebbe az árba a "csövezés" költségét természetesen nem számoltam bele).
köszi
-
Sinisi
senior tag
-
zsiz
őstag
Magasnyomású csőgörénnyel van itt valakinek tapasztalata?
-
Chabee
tag
Sziasztok!
Remélem nem lövök mellé az alábbi problémámmal, hogy itt adom elő és lesz aki tud segíteni.
Szóval van egy Electrolux EWT 833 felültöltős mosógépünk. Nem éppen mai darab, de eddig jól bírta két gyermek felcseperedését. Viszont mostanában azt csinálja, hogy a program alatt egy nagy nyekkenéssel (mintha váratlanul behúznák a vészféket) megáll és a mosás végét jelző lámpa 5x felvillan majd szünet és ismét kezdi a villogást. Ha újra indítjuk a programot jó eséllyel hibátlanul lefut, de van hogy még egyszer-kétszer ugyanígy leáll. Teljesen random módon jelentkezik a hiba, nem köthető semmilyen mosási fázishoz.
Kérdésem, hogy valaki tudja, hogy ez milyen hibaüzenet? Vagy esetleg tudtok ajánlani valami fórumot, ahol tudnak segíteni?
Egyébként a mosógép leírásában van magyarázat a 2x, 3x és 4x felvillanó lámpára, de az imént említett 5x felvillanásra már nincs. Neten sem nagyon találtam semmi értékelhetőt, egyedül ezt az elektrotanya fórumbejegyzést, de nekem ez kínai.A segítséget előre is köszönöm!
-
Rambovits
senior tag
válasz
polonic #24275 üzenetére
Felújítás előtt állok, a villamos hálózatot mindenképp át fogom nézetni. 12 éve volt újítva a lakás, azt nem kérdeztem meg, hogy újra lett-e huzalozva, legközelebb találkozok az eladóval kitérek rá.
Tehát ha legrosszabb esetben újrahuzaloztatom a lakást, akkor a kinti 16 amperes áramkör elfogja bírni? Vagy beszéljek az eon-nal, hogy lehetne-e nagyobbat rakni? -
blattida
nagyúr
-
blattida
nagyúr
válasz
blattida #24268 üzenetére
Ez a Siemens ugyan nem hőszivattyús (de majdnem annyira keveset fogyaszt) és kicsit túllóg a kereten, de megérné.
-
blattida
nagyúr
-
Zola007
veterán
Ágymelegítővel van valakinek tapasztalata?
-
updog
őstag
Sziasztok!
(örök téma) Mosogatógépet vennék, és két típusra sikerült leszűkíteni: Gorenje GS62010W, vagy Bosch SMS40M52EU.
A Gorenjéről nem sok értékelést találtam, de van rá 4 év gyári gari, kb. ezen kívül semmi nem szól mellette (de ellene sem). A Bosch már a kosaramban volt, amikor egy utolsó google keresés eredményei megtaláltam az amazon.de értékeléseit 2016-al bezárólag, és a 2.5-ös értékelés nem volt túl bíztató (pedig a magyarok szeretik
). Tudásra kb. ugyanaz a két gép, van valakinek tapasztalata a Gorenjékkel?
-
Rambovits
senior tag
válasz
polonic #24262 üzenetére
Szeretném minél olcsóbban megúszni, de nem szeretnék gagyi márkát venni. Ahogy néztem a beépíthető olcsóbbra jön ki, viszont konyhaszekrényt egyelőre nem szeretnék cserélni.
Az árakat nézve 160-tól a csillagos ég, én olyan 190ig elmennék, de ha sokkal jobb vétel van 205-ért, akkor nyitott vagyok.
(#24260) Morris
-
Bdanyy
addikt
Sziasztok!
Külün külön 150-200 körül melyik mosógépet illetve szárítót vennétek? Egyelőre az aeg volt amit meg tudtam nézni, de korábban volt ajánlva LG is.
-
Rambovits
senior tag
Sziasztok, indukciós tűzhelyet keresek. A kérdésem az, hogy van esetleg valami bestbuy készülék?
Honnan érdemes ezeket beszerezni? Mall.hu és emag mennyire vállalható?
Válaszokat előre is köszönöm. -
törölt tag
Miele Parquet Twister XL: semmi különös, teszi a dolgát.
Bazi nagy, így haladós, és tényleg iszonyatosan fordulékony, így elég laposra le lehet fektetni a csövet. Tényleg zseniális. Mivel csak puha szőr van, nincs gumihenger görgő, így bármilyen irányban könnyen csúszik.
-
Safranek
aktív tag
válasz
wertigo1984 #24176 üzenetére
-
-
blattida
nagyúr
válasz
canniball #24248 üzenetére
Ha vehetnék új hőszivattyús gépek, akkor csak a drágábbak közül választanék, mert tartósabbak és kevesebbet fogyasztanak.
Statisztikailag már látszik, hogy gyakrabban hibásodnak meg a hőszivattyúsak, sajnos, ami érthető, hiszen lényegesen bonyolultabb szerkezetekről beszélünk, ugyanakkora térfogatba összezsúfolva és nem kevesebb a meleg bennük, mint a hagyományos kondenzációs társaikban.
Ha a legtöbbet fogyasztó kondenzációst és a legkevesebbet fogyasztó hőszivattyúst nézed, akkor valóban majdnem fele annyi a fogyasztás, de az átlagos összevetések esetében inkább 25-30 % a fogyasztáskülönbség a hőszivattyúsok javára.
-
scream
veterán
válasz
scream #24228 üzenetére
Esetleg valakinek van ötlete?
Amit idáig kinéztam az ez lenne: Bosh KGV36UL30S
-
canniball
nagyúr
válasz
Morris #24244 üzenetére
Vásárlás előtt megnéztem pár gép adatait, a megadott számok szerint a hőszivattyús fele annyit eszik mint a kondenzációs.
Most elővettem a legutóbbi villanyszámlát, osztottam-szoroztam és az jött ki hogy a 24 órás valamint a vezérelt áram között nincs ekkora diffi (38Ft vs. 24Ft).
Ezek szerint vezérelten sem fog olcsóbban üzemelni a kondenzációs. -
canniball
nagyúr
válasz
blattida #24239 üzenetére
"...de a magasabbal is csak 100500 az öt év garanciával..."
Fáradt voltam, elnéztem, természetesen annyi."...nem akarom hőszivattyúsra cserélni a szárítónkat..."
Persze, csak a fogyasztás miatt cserélni egy már meglévő gépet természetesen nem éri meg, sosem hozná vissza a csere árát. (Nálunk is ezért üzemel még mindig a 30+ éves fagyasztószekrény). De ha valaki (csere nélkül) vásárolni akar annak szerintem érdemes elgondolkodni a hőszivattyúson."...a hőszivattyús mindenképp rövidebb élettartamú..."
Ezt miből gondolod? -
Elemental
addikt
Milyen morzsaporszívót ajánlottatok korábban? Aldi vagy lidl volt talán?
-
blattida
nagyúr
válasz
Juditta_56 #24240 üzenetére
Szia!
Ebből a trióból a zanussi lenne a legjobb választás.
-
Juditta_56
aktív tag
Sziasztok!
Sajnos tönkrement a hűtőnk mélyhűtője, ezért soron kívüli vásárlásra kényszerülünk. A MM-ban van 0%-os THM-es, 10 hónapos futamidejű ajánlat az alábbi hűtőszekrényekre. Én az A++-ost preferálnám, Édesanyám meg azt szeretné, ha minél olcsóbb lenne, ezért 100000,- feletti ár szóba sem jöhet. Melyiket ajánljátok ezek közül?
ZANUSSI ZRB 33103 WA
BEKO CSA-29023INDESIT LR7 S2 W
INDESIT LI7 S1 W (bocsánat, az Indesit linkjét elcsesztem...)
Előre is nagyon szépen köszönöm a segítséget! -
blattida
nagyúr
válasz
canniball #24238 üzenetére
Valóban, de azt én egy árgyűjtő oldal alapján linkeltem, ahol 9000 forinttal alacsonyabb ár szerepel...de a magasabbal is csak 100500 az öt év garanciával...
Mindegy is, én pontosan ezért nem akarom hőszivattyúsra cserélni a szárítónkat, mert nem térülne meg (az ilyen olcsóbb szárítók nem fogyasztanak annyival kevesebbet, nálunk 10 év lenne a megtérülés, de a szervizköltséget nem számolva), hiszen a hőszivattyús mindenképp rövidebb élettartamú és a javítása is lényegesen magasabb költséget jelentene. -
canniball
nagyúr
-
blattida
nagyúr
válasz
canniball #24236 üzenetére
Bocs, elfelejtettem, hogy a beko szárítógépekre már nem öt, hanem két ég garancia van alapból, de kiterjesztett gyártói garanciával már megvan az öt év, igaz, akkor már 90000 forint...beko
Beko hőszivattyús van 120000 forintért az mm-ben, 5 év garanciával.
-
edk-
őstag
A leglassabb állásban éppen hallható, a legerősebben persze zúg.
-
edk-
őstag
Nálam állandóan megy.
A legköltséghatékonyabb egy használt Lux AC3 vagy Electrolux Oxy3Silence (valójában ugyanaz) és bele új elektrosztatikus szűrő beszerzése. Aktívszenest nem érdemes venni, hanem elszívóba való aktívszenes paplanból lehet vágni. Csak hát nem valami dizájnos, de legalább halk.
-
-
scream
veterán
Hali!
Keresnék mérsékelt áron (~100-120e körül), új, alulfagyasztós, no-frost, A+/A++-os, 200-220L körüli hűtőt, minél több garanciával és minél kissebb üzemi hanggal.
Preferált márkák: Bosch, Electrolux, Siemes, de más is szóbajöhet, ha tényleg megbízható márka/típus.
-
Voice24
őstag
válasz
huliganboy #24219 üzenetére
Mi ilyet vettünk, még 4 év garival, és nagyon jó. Összehasonlítási alapom nincs, nyilván a többi márka is végzi a dolgát.
-
Zeki
nagyúr
válasz
huliganboy #24223 üzenetére
Az, ahol biztosítós garanciát tudsz hozzá venni. Nem nyálazom át a webshopokat.
-
huliganboy
addikt
Hát ez az a munkahelyemen minden nő áradozott, de sokaknak 200-250k+ gépe van. Annyit nem szánok rá max 150...
Nah olvasgatok, de ha van még konkrét típus ne tartsátok magatokban, de keresőknek is neki esek!
-
Zeki
nagyúr
válasz
A szárítógép egy nagyon jó dolog.
Ha hőszivattyús, akkor meg mégjobb. -
dh66e
veterán
válasz
Tapasztalat nekem sincs csak amit olvasok róla meg amit a csajoktól hallok a társaságból.Egy biztos még senki nem bánta meg hogy vett egyet.
Árukeresőn a hsz-okat olvasd el,igaz kb az 5% ad valós infót egy termékről,de legalább lehet rajtuk mulatni.
Nagyon gondolkozok egy beszerzésén a távoli jövőben. -
-
dh66e
veterán
válasz
huliganboy #24216 üzenetére
Olvasd el a gari feltételeket!!!
Maradjunk annyiban hogy az a gép 2 év garival rendelkezik. -
Zeki
nagyúr
válasz
huliganboy #24214 üzenetére
-
huliganboy
addikt
Sziasztok
Ez a szárítógép jó vételehet?
-
törölt tag
válasz
HollywoodBoy #24207 üzenetére
A Bosch-hoz is van zsák dögivel, vannak linkelve a topikban is ha visszaolvasod. De az is egyszerű, mert type G nevű porzsákot kell keresni, vagy a típushoz valót is lehet a porzsákos boltokban és a multikban is, meg akár ebay, stb.
Elvileg mindkét márka ajánlott, meg kell nézni valahol, megnyomkodni, kipróbálni a csőcsatlakozásokat, szívóerőt, megnézni az extra szűrőket, mert van amelyiket a porzsákon kívül még ajánlott cserélni, stb. -
canniball
nagyúr
válasz
HollywoodBoy #24207 üzenetére
Nem biztos hogy előny, lehet a másikhoz is ugyanolyan könnyen beszerezhető a zsák, de nekünk csak Philips van így erről tudtam nyilatkozni.
-
canniball
nagyúr
válasz
HollywoodBoy #24202 üzenetére
A Philipsbe S-bag kell, kb. bárhol kapsz bele.
-
polonic
félisten
válasz
attiati #24187 üzenetére
Ebből van a serpenyő és az üvegfedeles serpenyő. Indukciós főzőlapon is használható. Annyi, hogy nekünk fehér színben van.
A kettő talán 13-14-15 ezer volt. Pontosan nem tudom mennyi volt, mert mást is vettünk akkor a tescoban. De féláron volt.WMF-et pedig 10 és 12 ezer körül vettünk. 20 meg 24 centi átmérőjű azt hiszem. A nagyobbik 6 literes tán, a kisebbet nem tudom már.
-
HollywoodBoy
tag
Sziasztok!
Porszívó vásárlás előtt állok, és a topic-ban visszaolvasva inkább a porzsákosat ajánljátok. Megbarátkoztam a gondolattal, hogy akkor porzsákosat veszek. Kinéztem kettőt, de kíváncsi lennék a véleményetekre, melyiket vegyem inkább:
27.900 Ft-ért a Bosch BGL2UA220?
Vagy a Shell-es akciót kihasználva, 29.994 Ft-ért a Philips FC8593/91?
Mit gondoltok, melyik lenne jobb vétel?
Valamint a kérdésem még az lenne, hogy hol tudok ezekhez a porszívókhoz belevaló porzsákot venni?
Köszi előre is!
-
edk-
őstag
Üdv,
Beépíthető sütőt kellene vennem. A keret kb. 100 kFt, de valamivel fölé is lehet menni. Létezik ebben az árkategóriában olyan, aminek nem buta bimetálos hőfokszabályozója van, hanem valami értelmesebb, pl. PID? További választási szempont a minél könnyebb tisztántartás és a konnektoros bekötés.
@krx21: Fekete, de nem vékony. Nekem van, használtan vettem, az új árát nem éri meg szerintem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Háztartási kis- és nagygépek topikja!
● hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topikban nem!
● a javításra és jótállásra vonatkozó új szabályozást az összefoglalóban találod!
-----------------------------------------
> KÉSZÜLÉK TAPASZTALATOK <
> ALKATRÉSZ BOLTOK <
Kapcsolódó PH! fórum témák
● asztalos topik
● elektromos kéziszerszámok topik
● klíma topik
● kávé topik
● automata kávégépek
● lakásfelújító, szerelő topik
● led világítás a lakásban topik
● légtisztító topik
● mosógép topik
● okos otthon / smart home topik
● robotporszívók topik
Kapcsolódó blogbejegyzések
- Tudástár Vezeték nélküli porszívók - alapok
- Tudástár Amit a robotporszívókról tudni érdemes
- Tudástár Hogyan válasszunk porszívót?
- Tudástár Mi mennyi áramot fogyaszt?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Milyen videókártyát?
- TCL LCD és LED TV-k
- Reklámblokkolók topikja
- OTP Bank topic
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Google Pixel topik
- Honor 400 Pro - gép a képben
- További aktív témák...
- Midea klíma akciós áron beszereléssel együtt!
- Új, csomagolássérült Catler KM 8020 konyhai robotgép - 2 év bolti garival! -
- Alfa Romeo 159 SW 1.9 JTD 8v 120Le 2009 ÁRCSÖKKENÉS, amíg a kiszemelt megvan
- Immax - EV utazó töltőállomás elektromos autókhoz AC Type 2 32A/380V 22kW + dugó 230V 5m Wi-Fi Tuya
- Balatoni álom - saját kép - 40x60 - akrilüveg fotó, keret nélkül, éltartóval
- LG 34GS95UE - 34" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U757 - i3-7GEN I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- Apple iPhone 12 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged