- Samsung Galaxy Note20 Ultra - a tollnak nincs ellenfele
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
- Akciófigyelő: kedvezménnyel nyit az Earfun Air Pro 4+
- Yettel topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Szakított a OnePlus és a Hasselblad
- Nincs több titok: íme, a Samsung Galaxy TriFold!
- Megérkeztek a Xiaomi 15T sorozatának telefonjai Magyarországra
- Google Pixel topik
-
Mobilarena
Háztartási gépek
Ebben a topikban a háztartási kis- és nagygépek vásárláshoz, karbantartásához, kezeléséhez szükséges információkat, hozzászólásokat, hivatkozásokat találsz. Amennyiben kérdésedre nem találtál választ az összefoglalóban, esetleg a témához kapcsolódó anyagok között, természetesen (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
>> A készülék tapasztalatokat erre találod <<
Új hozzászólás Aktív témák
-
Voice24
őstag
válasz
maross
üzenetére
Válaszd nyugodtan bármelyiket, a szemes kávéból frissen darált és főzött kávénál nincs jobb. Az szerintem ne legyen szempont egy automata gépnél, hogy tudjon őrölt kávét is kezelni (amúgy a legtöbb tud). Nem tudom, mi az az olajos kávé, de ahogy írták, minden kávé tartalmaz valamennyit. De hogy ez ártana a gépnek, kétlem, de tisztítani, karbantartani amúgy is kell őket.
-
bajnokpityu
félisten
briggs motoros fűnyíró problémával jó helyen járok?
-
krx21
nagyúr
válasz
maross
üzenetére
Az automata kávéfőző lényege, hogy automatikusan darál és úgy készít kávét. Darált kávéhoz valami olcsób egyszerű karos presszógép kell. De amúgy aki szereti a kávét az darálja... Össze sem lehet hasonlítani a kettőt.
Kávé készítés, alap szabálya: a kávét frissen daráljuk... -
maross
nagyúr
Kávéfőzőt rendeltem rokonoknak, automata és két személyes kellene mindenképpen, amit sikerült rendelni, az csak kávébabból készít kávét...
Innen rendeltem, van ezek kozt olyan ami daralt kavet is tud?
-
blg
senior tag
Sziasztok,
Kenyér dagasztáshoz melyik gépet javasoljátok? 1 kg liszt + 6 deci víz
Elég széles a paletta, pl. Electrolux EKM 4100, most 80-ért a MM-ból? Ez azért elég drága...Vagy alsóbb/noname szegmensből: Klarstein Bella 40-ért?
Vagy valami mást?
Köszi
-
pcgamer01
senior tag
válasz
Csabroncka
üzenetére
Nos ez a baj, hogy a hűtő, fagyasztó minden funkcióját az a panel irányítja így manuálisan semmit se tudok állitani :[
-
pjen
félisten
válasz
Csabroncka
üzenetére
Igazad van,csak sajnos a marketing,a dizájn nagy úr.Azonkívűl a digitálist egyszerűbb és olcsóbb gyártani.
-
Csabroncka
addikt
Ez így van, viszont a hagyományos smart-frostos hűtők közül több gyártó kínálja még a sima egyszerű mechanikus kapcsolósakat. Nyilván ennek van egy bizonyos hátránya, de személy szerint én fölöslegesnek tartom háztartási körülmények között a hőmérséklet +/- 0,5 °C os tartását. Én megelégszem a mechanikus kapcsoló 1,5 - 2 fok közötti pontosságával....
-
pjen
félisten
válasz
Csabroncka
üzenetére
Az a baj,hogy már majdnem minden ilyen.PL:mosógép,mikró stb.
-
Csabroncka
addikt
válasz
pcgamer01
üzenetére
Több ok ami miatt óva intettem magam az ilyen digitális kijelzős hűtőktől. Na nem azért mert nem jó dolog, vagy probléma lenne velük, de a javíttatásuk egy vagyon. Kérdés amúgy tudod-e a hőmérsékletet állítani? Ha igen akkor ne foglalkozz vele, mert a javítása horibilis költség szinte biztos. Ha a nem akkor érdekes a helyzet, így hűt azt jóvan
- ehhez képest egy mechanikus bi-metál kapcsoló jóval pontatlanabb, de fillérekbe kerül 
-
pcgamer01
senior tag
Sziasztok!
Elköltöztünk és van itt egy Whirlpool 6.érzék hűtőszekrény.
Működik mert hűt meg fagyaszt de a felső ajtón levő digit kijelző teljesen sötét, hiába nyomogatom semmit se csinál
Gondoltam elemesek ezek és le van merülve benne, de akkor hogy lehet ezt a panelt kiszedni belőle? Próbáltam kipattintani de lehet nem így kell mert pattog le róla a króm keret... -
Agostino
addikt
sziasztok
azokat kérdezném, akiknek bosch főzőlapjuk van. mindegy, hogy indukciós vagy sem, szerintem szoftveresen ugyan azok. az a problémám, hogy eddig amikor egy főzőlapot kiválasztottam és nyomva tartottam a plusz vagy mínusz gombot a lap hőfokjának beállításához, amíg az ujjam rajta volt a gombon, léptetett. most folyamatosan nyomogatnom ugyan ezért. bementem a menüjébe, de nem találtam meg mi állítódott el. szerintem el sem tudtam nyomni semmit. sajnos google-ben sem tudom erre hogyan keressek rá... : ((
-
utgyuru
aktív tag
Holnap azzal kezdek, inkább olyanra gondoltam, hátha van valami opció amit nem kapcsoltam be / rosszul állítottam be (sose volt még "smart" hűtőm
), szóval inkább a user errort akartam kizárni mielőtt hülyét csinálnok magamból.
Amit még találtam, hogy nem tud lefolyni a víz belül, mert el van tömődve a lefolyónyílás, megnéztem ezt is, eltömődve nincsen, teljesen száraz, mintha el se jutna odáig a víz hogy le kelljen folynia. -
utgyuru
aktív tag
Sziasztok,
Nemrégiben vettem egy Liebherr hűtőt, ami elvileg NoFrost-os is, viszont az a gondom indult el, hogy a hűtő részének eléggé jeges a hátoldala már, pedig kb 2 hónapja ha megy.
Valaki tapasztalt már ilyet? A használati utasítás erről annyit ír, hogy az ajtó tömítést vizsgáljam meg, annak nincsen baja. Külföldi fórumon olyat találtam, hogy valamilyen érzékelőnek a hibája okozhatja, de lévén alig ment még a hűtő, kifogtam volna gyártási hibásat? -
törölt tag
válasz
ribarszki
üzenetére
Érdekes Lux vásárlási tapasztalatok.
(#25567) pjen
Szerintem félreértetted, mert rosszul tagolta a mondatot. A Bosch csapágyát inkább éppen azért említette, mert már ebben az olcsó gépben is csapágy van. A „szörnyű spórolás” nem erre a csapágyra, hanem a „prémium” márkáknál is terjedő rossz tendenciára vonatkozott. -
KMT
addikt
Ha jól látom, Gorenje nincs a mm-os akcióban, de ez a VCEA 21 SBKR porszívó alapból egész jó áron van, mondjuk egy akciós ZPFclassic-kal összehasonlítva (amihez +3e a HEPA szűrő).
Az adatlapját megnézve, eggyel rosszabb a szőnyegtisztítása, viszont halkabb. Szól valami más ellene, vagy az electrolux mellett? -
ribarszki
őstag
Ha nincs valami nagyon elcseszett (szándékos) gyári konstrukciós hiba, akkor az 500 órát csuklóból teljesítenie kéne minden gépnek. Egyáltalán nem nagy szám.
De ne mondjátok, hogy rémeket látok, íme egy majdnem fél millás LUX! porszívó motorja. Érdemes belenézni. Erre nehéz mit mondani..
-
ribarszki
őstag
Ez a két mondat csodálatos:
"a motor tartósságát biztosítja az az előírás, hogy a porszívók képesek legyenek 500 üzemórás működésre"
"a porszívó egyik legfontosabb tartozékának, a gégecsőnek is bírnia kell a strapát: a szabály szerint "a gégecsőnek 40 ezer alakváltozott állapotban elszenvedett rezgési ciklus után is használhatónak kell maradnia."
Mindegyik tudni fogja, a gyártó vizsgálatai szerint, laborban, steril körülmények között. Ahogyan az S500-as Mercedes is 5litert eszik 100-on a gyári adatok szerint.
Aztán ha a valóságban megpusztul a gégecső, vagy a motor, a szervíz magasról le..., hogy ment-e 500 órát vagy sem. Volt rajta garanica? Ha volt szerencséd, ha nem akkor mehetsz reklamálni és bebizonyítani, hogy "csókolom én csak heti 1 órát használom, tehát maximum 397 óra lehetett benne"
Megint egy nagyon hangzatos mondat, egy bullshit, egy parasztvakítás. Wow 500óra! Wow 40.000 alakváltoztatás! Csak a valóságban, a felhasználó szempontjából nagy lócitromot ér.
-
-
ribarszki
őstag
válasz
TomMusic
üzenetére
Ennek a portartály részében egy hengeres szűrő van? Majd eztán egy szivacsréteg fogja föl a maradék port?
Szerintem a következő beruházásod egy normálisabb, tisztességes porzsákos gép legyen. Utána csak azt fogod kérdezni, hogy miért nem hamarabb? A zanussi meg megy kocsiporszívónak.

-
törölt tag
válasz
TomMusic
üzenetére
Én elfogadom, hogy neked ez a jó, viszont nekem ismerős az ilyen hengeres szűrővel való porolás, koszolás, ésatöbbi. Nyáron még egyszerű, mert ha a kuka felett a szöszöket kiszeded belőle, akkor vízzel ki lehet csapatni a maradékot az udvaron. De nem kívánom vissza sosem. Ezeket minden használat után el kellett játszani, a porzsákos pedig 2-3 havonta cserélni, ami hipp-hopp készen van. Az itteni első vásárló véleményével teljesen egyet értek. Az első ilyen tartályos után még bepróbálkoztam egy Elux Z9900-as
másik tartályossal, de ennek csak szűrője van a mini tartálya mögött, ami papírból van( a gyártó szerint mosható a papírszűrő
) és 4k darabja, amit azért ajánlatos évente kicserélni. Ez pár nap használat után repült vissza a boltba. Innen kezdve nálam csak porzsákos játszik, és örülök, hogy váltottam. -
TomMusic
őstag
-
TomMusic
őstag
Kitartok álláspontom mellett és megyek szembe a cunamival.
A tartályos porszívó a legjobb. Ti meg termeljétek csak a hulladékot..
-
Kephamos
addikt
Üdv!
Olyan csövet keresek, ami a videóban is látszik 1:15-nél.[link] -
GyureX
tag
Segítséget szeretnék kérni.

Van egy Whirlpool BSNF 8452 OX hűtőnk, és az asszony szeretné jól kitakarítani.

Szégyen, nem szégyen, de nem jövünk rá, hogy a kihúzható rekeszeket (hús, zöldséges) miképp lehetne szétszedni, hogy az illesztésekből is ki lehessen takarítani a szennyeződéseket.Valakinek lenne valami ötlete? Google-n nem sikerült találnom semmi érdemlegeset.
-
-
ribarszki
őstag
válasz
szabonagyur
üzenetére
Itt senki nem fog meggyőzni a zsáknélküli, kis száraztartályos gépről, emiatt ne aggódj

Ebben az árban vagy Bosch, vagy belépő zsákos Electrolux. Van aki Sencor gépet is használ, én soha nem próbáltam. Lehet jó gép, de én idegenkedem tőle. Persze ez már lehet inkább az emberi gyengeségem.
-
pjen
félisten
válasz
szabonagyur
üzenetére
Szerintem ennyi pénzért bőven megéri.
-
szabonagyur
félisten
Sziasztok,
Vélemény erről a porszívóról? [link] Vagy mit ajánlanátok max 25e Ft-ig. Semmi extra nem kell, csak porszívás, heti 2-szer egy 65nm-s lakában.
Valahogy nem vonz a porzsánélküli de meggyőzhető vagyok.
-
blattida
nagyúr
válasz
üzenetére
Az, hogy a tesztjeik eredménye kérdéses, egy dolog, az, hogy az egyesület tesztjeit meg kik olvassák, meg egy másik dolog. Azért például a miele magyarország nem fogja kézi vezérléssel irányítani őket, viszont pont, hogy szakmai szempontok szerint blőd az élettartamra vonatkozó tesztjük, ezért is kerülhetett ki az értékelésből, amúgy, nagyon helyesen. de tényleg ne ragozzuk tovább.
TomMusic
Az valóban burlesque szerű, ahogy próbálod megoldani azt, hogy ne kelljen időzítve elindítani a mosógépedet. Ennyi erőfeszítést tenni, gyakorlatilag fölöslegesen...![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
TomMusic
őstag
válasz
blattida
üzenetére
Köszi (mindenkinek) a hozzászólásokat!
Leírom közben azóta mi történt, hátha mosolyt tudok csalni arcotokra.
Szóval kiderült, hogy el kell vinni pár cuccot a céges kocsival egy helyre, és pont útba esik az otthonom. Szóval sikerült úgy alakítanom, hogy hazamenjek előtte, és elindítsam a mosást, majd amikor jövök visszafele, beugrok gyorsan kiteregetni. Ez így pont jó is lett volna, viszont! Amikor hazaértem, akkor rájöttem, hogy a kulcsot bent hagytam a melóhelyen... Ja és nyilván pisilnem is kellett, mert a melóhelyen indulásnál úgy voltam, hogy majd otthon megyek WC-re..
Azt már nem is írom, hogy az M1-en természetesen megint araszolni kellett 1-esben csomó ideig, meg ilyen apróságok..
-
blattida
nagyúr
válasz
TomMusic
üzenetére
Egyik mosószer sem annyira agresszív, hogy ebből baj lenne, egyik mosógépünknél sem volt ebből fakadó gond
Az más, ha valamilyen tömény savat, klórt raknál így bele, de nem erről van szó.
Ettől függetlenül használhatsz mosógömböt, ha akarsz (az viszont, adott esetben, valóban tud mechanikai okokból problémát okozni, igaz, ritkán). -
DeFranco
nagyúr
válasz
blattida
üzenetére
kiveve hogy altalaban a mosogepek szivattyuzassal inditanak igy alapbol leszivja a mososzert meg a toltes elott legalabb is a nagyjat biztosan.a pollyval is ezert szivtam.vegul is a ruha megfogja... hat... en inkabb nem parkoltatnam rajta tomenyen fel napot. mosogolyo megoldast jelenthet.
-
TomMusic
őstag
Sziasztok!
Van egy ilyen mosógépem, és gondoltam kipróbálom az időzítő funkciót, hogy kb. mire hazaérek, ki legyen mosva. Reggel beraktam a ruhákat, betöltöttem az öblítőt és folyékony(!) mosószert, majd elindítottam. (Vagyis majd kb. 4-5 óra múlva indul el..)
Viszont hogy beértem a melóhelyre, eszembe jutott, hogy lehet nem volt annyira jó ötlet, mert 6 órát vár indulásig, és kérdés, hogy addig a folyékony mosószer nem "folyik el"? Szóval nehogy az legyen, hogy mikor elindul a gép, a mosás résznél kvázi csak vizet fog tudni benyomni, és nem lesz normálisan kimosva. Ráadásul pont fehérneműket mos.
Előre is köszönöm! -
pjen
félisten
válasz
üzenetére
Nekem semmi bajom Veled.Úgy általában a tesztekkél és tesztelőkkel van bajom.Szerintem ha egy tesztet végig visz egy független tesület,szakemberek és véletlen kiválasztott felhasználók halmaza,a véleményüknek objektívnek kéne lenni.Ezekszerint nem az.Nem hozzák nyilvánosságra ki fizeti a terem bért,a tesztelők idejét,a mosó szert,ki mehet nyaralni a győztes gépével stb.Ez mind üzlet.Mi meg itt irogatunk mindenféle véleményt holott max 2-3 esetleg 4 féle gépet ismerünk és abból is csak pár példányt .
-
törölt tag
Meglehet, beképzelt majom vagyok, és csak az események időbeli véletlen egybeesése történt.
Tény, hogy két napja írtam, amit, és tegnap levették.(#25513) blattida
Igen, nekik.„a teszteredmény megtekintéséért meg nem kell fizetni”
Most néztem volna a porszívó tesztet. Azért éppen kell fizetni. Meg a hűtőtesztért is. -
blattida
nagyúr
válasz
üzenetére
Annyi biztos nem, de már csak az indexes közlés miatt is biztos, hogy sokan látták, olvasták. A tve-nek azért sok regisztrált felhasználója van, a teszteredmény megtekintéséért meg nem kell fizetni, így biztos, hogy nem egy-két lehordást kaptak, plusz, azért a szakma is beszólhatott nekik, hogy ezt, így azért nem kéne közölni.
pjen
Valószínűleg nem a dilettantizmusuk miatt lettek ezek a tartósság eredmények, hanem tudatos tesztmetodika miatt, ami a valósággal nincs köszönő viszonyban. Amúgy hihető a teszt többi része, hiszen, ha a gyári műszaki adatokat összeveted, akkor ez a sorrend jön ki, leszámítva a tartósságot, de az más tészta. Például a miele mosási hatékonysága és a relatíve magas víz és energia fogyasztása meg összefügg, csak hát, ennyire részletesen nem beszél a teszt a mosásról, meg egyáltalán, a hatékony mosás feltételeiről, ezért is félrevezető egy ilyen tudományos, de valójában nem alapos teszt. Írtam is erről akkor, amikor valamelyikőtök belinkelte ide és tartom, hogy ezért nem szabad teljesen komolyan venni. Tudatosabbnak kell lenni náluk.Ha valóban szar lenne az asztalon (azaz emberi ürülék), akkor nem ennék. Ha viszont guanó lenne, akkor igen.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
blattida
nagyúr
válasz
üzenetére
Mármint kinek jelezted, a tve-nek? Azt láttam, hogy az index mosógép fórumán írtad nem rég.
pjen
Rengeteg visszajelzést kaphattak miatta, hiszen aki csak egy kicsit is ismeri a mosógépek világát, az tudja, hogy tartósság szempontjából egy indesit nem fog megelőzni egy miele-t, ha ezt hozza ki egy teszt, arról teljesen egyértelmű, hogy komolytalan és inkompetens. -
törölt tag
A Tudatos Vásárlók Egyesülete mosógéptesztjéből inkonzisztenciára hivatkozva kivették a tartósságra vonatkozó értékeket, miután jeleztem, furcsállom a Mielék 1,5-et kaptak, míg egy Indesit 3,8-at, egy Fagor meg 3,2-t.
-
pomk
őstag
-
pjen
félisten
-
pomk
őstag
-
törölt tag
válasz
DinkaDanka
üzenetére
Most elvileg lehet. Mivel török gyártású(asszem kínai kompresszorokkal operálnak), ezért bármi lehet alkatrészfronton náluk, ezt nem lehet tudni előre. A magyar-német vonal stabilabb szerintem, de még talán az olasz is. Meg kell kérdezni pl. az Orczy szervizt, ők többet tudnak a témáról.
Új hozzászólás Aktív témák
Háztartási kis- és nagygépek topikja!
● hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topikban nem!
● a javításra és jótállásra vonatkozó új szabályozást az összefoglalóban találod!
-----------------------------------------
> KÉSZÜLÉK TAPASZTALATOK <
> ALKATRÉSZ BOLTOK <
Kapcsolódó PH! fórum témák
● asztalos topik
● elektromos kéziszerszámok topik
● klíma topik
● kávé topik
● automata kávégépek
● lakásfelújító, szerelő topik
● led világítás a lakásban topik
● légtisztító topik
● mosógép topik
● okos otthon / smart home topik
● robotporszívók topik
Kapcsolódó blogbejegyzések
- Tudástár Vezeték nélküli porszívók - alapok
- Tudástár Amit a robotporszívókról tudni érdemes
- Tudástár Hogyan válasszunk porszívót?
- Tudástár Mi mennyi áramot fogyaszt?
- OLED TV topic
- Hobby elektronika
- Milyen alaplapot vegyek?
- OTP Bank topic
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Samsung Galaxy Note20 Ultra - a tollnak nincs ellenfele
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- Linux kezdőknek
- Miért vezet mindenki úgy, mint egy állat?
- Kutyának sem kellenek a 8 GB-os VGA-k?
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 64GB 512GB 5500M macbook garanciával hibátlan működéssel
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 256GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3356
- Lenovo X13 Yoga 2in1 Thinkpad WUXGA Touch i5-1145G7 vPro 16GB 256GB 4G LTE GPS Win11 Pro Garancia
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 10400 / RTX 3060 12GB / 32GB DDR4 / 512GB SSD
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 12400F / RTX 3060Ti / 32GB DDR4 / 512 M.2 SSD
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest

), szóval inkább a user errort akartam kizárni mielőtt hülyét csinálnok magamból.
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Esetleg a szervizeltetésről valami info ? Lehet alkatrészeket kapni BEKO cuccokhoz? Vagy ha 3 év után behal dobhatom ki ?