Hirdetés
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Xiaomi: Android 16 zápor, zivatar
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Xiaomi Mi 9 - egy híján
- Amazfit Bip 6 - jót olcsón
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Okosóra és okoskiegészítő topik
-
Mobilarena
Háztartási gépek
Ebben a topikban a háztartási kis- és nagygépek vásárláshoz, karbantartásához, kezeléséhez szükséges információkat, hozzászólásokat, hivatkozásokat találsz. Amennyiben kérdésedre nem találtál választ az összefoglalóban, esetleg a témához kapcsolódó anyagok között, természetesen (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
>> A készülék tapasztalatokat erre találod <<
Új hozzászólás Aktív témák
-
polonic
félisten
Én nem szeretek öblítőt használni. Egy vegyszert egy másik vegyszerrel öblítsek ki a ruhákból?
Természetes dolgokat szeretem vagy az olyan öblítőt, ami semmi vackot nem tartalmaz.
Lehet a mosószert is lecseréljük természetes alapúra a közeljövőben. -
nofi
addikt
válasz
ribarszki
üzenetére
és blattida
Továbbra is tartom, hogyha ügyelsz a bypassra, akkor semmiben nem különbözik egy kiadós kanapétakarítástól, ahol a puha felület miatt gyakran kialakul vákuum és hallani a porszívó erőlködését, lsd. véletlen függöny-/szőnyegbeszippantás. Ez nálunk takarításonként előfordul.Ettől függetlenül teljesen igazat adok abban, hogy ez nem jó hosszú távon, de azért túlzás így kijelenteni, hogy az orrszívó egy porszívógyilkos
Abszolút nem egy 50e Ft-os Electrolux-al kellene próbálkoznom, teljesen igazad van. -
blattida
nagyúr
Urak, tudja valaki, hogy a mostani, nem kombi mikró sütők közül melyik melegít a leghatékonyabban és melyik a legmegbízhatóbb? Kényelmi és más egyéb funkciók nem érdekesek.
Ha már orrszívó, akkor leginkább Pesztonka. Nem olyan cuki, mint a nosiboo, viszont hatékony és sokkal olcsóbb, plusz, kórházakban is használják, ami azért sokat elmond róla.
-
ribarszki
őstag
válasz
Sinisi
üzenetére
A babás fórumokon nem rajonganak ezekért a gépekert. Van akinek bejött, de a legtöbben panaszkodnak, hogy nincs elég ereje kiszivni a gyerek orrát. Nem tudom, nem próbáltam soha, de ez nagyon húzós az érte. 40ezer forint.. azért komolyabb porszívót lehet kapni. Akkor inkább egy nagyon olcsó porszívó erre a célra.
-
Sinisi
senior tag
Hát nem tudom. De ez a nosiboo árban is lehetne gyerekbarát. A kiegészítőt (4eft) + egy kisebb (vagy uram bocsá egy használt) állítható szívóerejű porszit még mindig olcsóbb lenne megvenni... persze akkor ugrik a modern/trendi dizájn.
-
blattida
nagyúr
Azért a résszívófejen nagyságrenddel több levegő jut át, mint az orrszívó feltéten keresztül, nyers fizika meg saját tapasztalatból is írom. Az orrszívó mindenképp nagyfokú melegedést okoz, igen rövid idő alatt.
A mostani energia gazdaságosabb porszívók valóban nem melegszenek annyira, cserébe viszont annyira gagyi motorok vannak bennük, amik bizony a garancia letelte után szeretnek meghalni a szimpla alulméretezés miatt (túlmelegszenek, tönkre megy bennük a nagyon egyszerű csapágyazás vagy szimplán leégnek). Ezek nagyon nem kedvelik az orrszívó feltéteket.albiosz
Igen, ezzel egyetértek. -
albiosz
őstag
válasz
blattida
üzenetére
Köszi a kiegészítést! Este nem volt kedvem sokat pötyögni.
Szóval természetesen én sem ítélem meg a márkát e miatt. Bízzunk benne, hogy kivételes eset volt és csak egyedi hiba miatt volt szükség szervizre.Viszont ha mégis úgy alakul, hogy szükség lesz rájuk, akkor érdemes ezt a kálváriát is számításba venni.
-
nofi
addikt
válasz
Melack
üzenetére
Más is ezt ajánlotta, de mivel ~40000, gondoltam ha picit hozzárakunk kijön egy halk porszívó is. Jelenleg egy 1800W-os porszívót használunk orrszívásra. Teljesen egyetértek, hogy nem ez a hosszú élet titka, de egyfelől a mostani porszívók motorjai jóval kevesebb hűtést igényelnek a kb. feleződött teljesítmény miatt. Másrészt pedig egy orrszívás általi fojtás nem igazán különbözik attól, hogy egy szűkítő fejjel nekirontok a kanapénk réseinek.
ribarszki
A szívófejre valóban ügyelni kell
-
pjen
félisten
válasz
Csabroncka
üzenetére
Ha Neked évente csak egyszer kell leolvasztani a fagyasztót,nagyon ügyes vagy.Én nem szeretem ha 1 centi jég van körbe.Évente 1x2 szer kimossuk.5 perc kirámolás 10perc mosás 5 perc vissza rámolás.Ha picit vissza olvasol hajszárító,fazék melegvíz,jégoldó ,kapargatás na ezt mind elfelejtheted.Természetesen az egyenletes hideg is igaz.
-
Csabroncka
addikt
"Kicsit többet fogyaszt,viszont sosem kell olvasztgatni." Szerintem pont, hogy nem ez az ami előnyössé teszi a NF hűtőket, ez a leolvasztgatásos marhaság, amikor évente 1x egészségügyi és higiéniai okokból gyakorlatilag kötelező átmosni fertőtlenítőszerrel az összes hűtőt.
Ami a legnagyobb előnye és sajátossága NF-nek, hogy az összes rekeszedben (még az ajtóban is) egyenletes és ugyanakkora a hőmérséklet, amennyit beállítottál.
-
blattida
nagyúr
válasz
albiosz
üzenetére
Az ittenivel együtt mindhárom vélemény ugyanattól a tulajtól és hűtőről származik, ez alapján nem kell és nem is lehet megítélni egy MÁRKÁT ( a forgalmazót és a szervizt viszont igen).
Met
Ez alapvetően nem az öblítő mennyiségén múlik, hanem az az öblítés idején. Mi kifejezetten kevés öblítőt használunk, de illatoznak a ruhák, szárítógép használata után is. -
Lipton
őstag
Miért nem cél a minél kevesebb vegyszer használata? Mi a lehető legkevesebbet használunk mindenből - és nem vagyunk büdik. Amikor valamit magadra veszel pár perc alatt "elfárad" az orrod, nem érzed amúgy sem, az alapvető "kisugárzásod" meg nem az öblítő mennyiségén múlik.
-
Kroni1
veterán
Köszi! A samsung is nofrost volt amugy, lehet h érdemes ilyet venni megint tényleg! És tudnál/ tudnátok ilyesmit ajánlani kb. 290l - 350l netto térfogat körül, ami alulfagyasztós?!
albiosz: a történet tényleg riasztó, nem is ragaszkodnék ezek után a márkához.. Van aminek a szervízháttere megbízhatóbb hírű?!
-
Kroni1
veterán
Sziasztok!
Hűtőt kell vennünk, sajnos a 10 éves Samsungunk megadta magát..
Egy ilyet néztem ki, ez beférne pont az előző helyére. Ez jó választás lehet ebben a méretben, esetleg tudtok ellenérvet vagy alternatívát?
-
zoziuser
csendes tag
Sziasztok a Samsung P801-es mosógépem 15 év működés után kezdi megadni magát ( már nem csak a mosószer adagolónál, hanem az ajtónál is folyik a víz, csapágyas stb.), ezért másikat vennék helyette . Itt olvasgatva a fórumot Lg lenne a választás 100 környékén
Amiket nézek :
- Lg F12B8QD1
- Lg F12B8NDA7
- Lg F1296NDA3
Tapasztalatok, előnyök, hátrányok, csapágyazás stb.?
Melyiket válasszam illetve van-e pillanatnyilag jobb opció, mit ajánlanátok?
előre is köszi a segítséget -
dh66e
veterán
válasz
Misi1980
üzenetére
Szia!
Nem minden esetben lehet lecserélni az ajtó előlapot mert lehet elektronika van mögötte vagy akár még más is vagy az ajtó nyitó vasalat lesz útban a kiképzése miatt.Meg kell nézni.
Pont most csinálom én is az enyémet a tetővel nincs gond a lábazatot is sikerült leszerelni és átalakítani,de az előlap még csak most lesz megnézve. -
nofi
addikt
Sziasztok!
Melyik csendes porszívót ajánljátok? Mindenhol az Electrolux-ba futok; van más is, vagy igazából felesleges tovább keresni? Árkategóriában jó lenne max. 40-ből kijönni

-
Elemental
addikt
Szevasztok!
Tudnátok tanácsot adni pirolitikus sütő tisztításához? A leírás szerint minden szennyeződést el kell távolítani, utána lehet lehet a pirót indítani. Akkot minek pirózok ha előtte kitarítom?
Ti hogy szoktátok? -
Misi1980
senior tag
Sziasztok!A szabadonálló mosogatógépről nem lehet levenni az elejéről a lemezt és bútorlapot tenni helyette?Jól gondolom hogy azok a mosogatógépek amik beépíthetők de elől vannak a gombjai és a kijelző arról levehető a lemez és dekorálható bútorlappal?
-
blattida
nagyúr
válasz
Sinisi
üzenetére
Ha valamennyire pang is benne víz, akár csak időnként, akkor meg főleg lehet "büdös".
Sajnos a burkolat eltávolításánál többet kell tenni, ezért én annyira nem tanácsolnám, hogy magad csináld, de ha van affinitásod hozzá és csináltál már ilyesmit, akkor Te magad is megteheted. Milyen gépről van szó konkrétan? -
krx21
nagyúr
Ha egy hűtőgép klímaosztálya: SN-T Az azt jelenti, hogy ST és T is, tehát 10fok-tól 43fokig képes működni?
-
Sinisi
senior tag
válasz
blattida
üzenetére
Hát durva! még jó, hogy előjött a téma! Azért nem gondoltam, hogy tömődéses dolgog állaht a háttérben mert a hőcserélőnél előfordult, hogy elhanyagoltam a tisztítását és akkor visszafolyt a víz a padlóra. De ez meg is szűnt miután kitakarítottam.
Ehhez a mutatványhoz érdemes a szervizest kihívni, vagy ha lekapom a burkolatot akkor mindenhez hozzáférek amit takarítani szükséges?
-
Sinisi
senior tag
válasz
blattida
üzenetére
A hőcserélő nem koszos azt szoktam cskkolni és takarítani is. Az a részét is ki szoktam fújni magasnyomású levegővel ami a finomhálós szűrő (közvetlen az ajtó alatt) alatt van és a hőcserélőhöz vezet... a gond talán valahol beljebb lehet, és ez magyarázhatja a "szagot" is...
-
blattida
nagyúr
válasz
Sinisi
üzenetére
A légkivezetéses szárítógép párásíthatja a helyiség levegőjét, de csak akkor, ha elég botor módon nincs kivezetve falon kívülre a csöve, az ugyanis esetében kötelező, ha nem akarsz vele párásítani.
A kondenzációsak viszont pont, hogy szárítják a levegőt, mivel a beszívott levegőt melegítik föl és azzal fújják a ruhákat, a keletkezett párát pedig a hőcserélőn keresztül kicsapatják és a tartályukba gyűjtik. A kifújt levegőjük pedig meleg és kimondottan száraz, így nálatok iszonyat koszos lehet a gép és főleg a hőcserélő... -
Sinisi
senior tag
válasz
Voice24
üzenetére
Passz, de ha eddig nem csinálta ezt akkor ahogy írod, szervíz. Az, hogy a ventillátor az ajtó irányába fújja a levegőt talán némileg magyarázat lehet arra, hogy miért ott sül át hamarabb a cuccos. Szerintem az jó támpont lehet a szerelőnek, ha egy- egy tepsi piskótát megsütsz egyszerre alul és felül is. Az szépen megmutatja, hogy melyik része milyen meleg és az eltérés is látszódni fog a fenti és lenti tér kapcsán is.
Pontosan milyen sütőről van amúgy szó? -
ribarszki
őstag
válasz
w.miki
üzenetére
Kérlek ne terjesszünk valótlanságot szakmai fórumon. A turbókefe nagyon hasznos háziállat esetében. Néha ki kell szedni a hengerkefét és megtakarítani. Lehet a tiéd valami nagyon gáz turbókefe, hiszen ugye itt is vannak különbségek, de ne vonja le belőle általános következtetést, hogy nem sokat érnek. Én a szőnyeget csak a Miele turbókeféjével takarítom, pedig nulla állat van a lakásban.
-
Sinisi
senior tag
válasz
Morris
üzenetére
Értem a logikád és én is furcsállom de ha megy a szárító akkor nálunk nő a páratartalom.
Arra gondoltma, hogy azt a levegőt amit keringet a belsejében valahol ki kell, hogy jöjjön, szóval szerintem nem 100%-os a párának a tartályba történő vezetése, ezért valamennyi kijut a légtérbe is.
Ezért írtam, hogy az amelyik direktbe a szabadba van kötve (légkivezetéses szárítógép), de ebből sem az a fajta amelyiknek tartálya van (mert aszem ebből is van tartályos?!) az nem csinált párát, csak meleget (legalább is ennyit amennyit a jelenlegi (kondenzációs) csinál szerintem annyit biztos nem, és azt gyanítom, hogy kb. semennyit sem).
-
Morris
veterán
válasz
Sinisi
üzenetére
Akkor gondolkodjunk józan paraszti ésszel.
Minden szárítógépnek van víztartálya.
Ha párás meleget tolna ki a környezetbe, akkor minek a víztartály?
Nekem egy adag szárítanivaló ruha félig tölti vízzel a tartályt.
Az, hogy kondenzációs vagy hőszivattyús, csak fogyasztás tekintetében nem mindegy. -
Voice24
őstag
Sütővel kapcsolatban kérdeznék:
Normális az, hogy hőlégbefúvás használata esetén az ajtóhoz közelebbi részen gyorsabban sül minden, mint a belső részen, ahol a venti is van? Nem pont az a lényege annak a ventinek, hogy az egész sütőtérben egyenletesebben süljön minden? Mert ezt írják az előnyei között.Az továbbra is fennáll (még mindig nem jutottam el szervízig
), hogy gondjaim vannak a hőfokkal. Alsó-felső sütés esetén a sütő alsó lapjára helyezett hőmérő 40-50 fokkal kevesebbet mutat, mint a beállított érték. Csak alsóra állítva már felmegy a beállított értékig. Ez furcsa, mert alsó-felső sütés esetén is melegít az alsó oldal is, így érthetetlen ez a nagy eltérés. -
w.miki
veterán
válasz
Sinisi
üzenetére
én nem vagyok turbófej párti.
Szerintem a légmeghajtású nem sokat ér, de legalább beleakad minden, és hamar eltömődik.
Aztán nem lehet kipucolni, csak ha szétbontod.
De van, aki más véleményen van, tény, hogy nálunk nem kell kutyaszőrt felszívni, legfeljebb rövidebb hajszálakat, azokat a sima fej is felszedi most. -
Sinisi
senior tag
válasz
w.miki
üzenetére

Igen, azt néztem, hogy a 4A-s rowenta is egy kis tízessel dárágább az általad korábban írt árhoz képest! Hiába 2017-et írunk!Még annyi jutott menet közben eszembe, hogy ha a turbófej ennyit jelent akkor végül is nem mindegy, hogy mennyire jó a hatékonysága szőnyegen (A-C közöttre gondolok)? Hisz az így is úgy is fokozza a hatékonyságát. Vagy annyit számít, hogy az a nem mindegy, hogy ha egy A-s besorolásút fokozunk akkor a B-hez, C-hez képest lesz érezhető a plusz?
-
w.miki
veterán
válasz
Sinisi
üzenetére
Képek a bemókolt előszűrőről.
A készítés menete:
Jofogasról megrendeltem az előszűrőt. Volt itthon 2 db 32 mm átmérőjű régi porszívó cső, még a nem kihúzhatós, hanem az összedugós fajta.
Az egyikbe bedugtam az előszűrő alját, a másikba a tetejét. Mivel itt még lötyögött, ezért körbetekertem a cső alját szigetelő szalaggal, hogy ne mozduljon el.
Heves porszívózás alatt még így is van, hogy kiesik (inkább alul), de szerintem így is megéri.
Az az öklömnyi por, és más mocsok, amit ilyenkor összeszedsz, az nem a porzsákba megy, hanem ebbe a kis tartályba, amit végül kiöntesz a kukába.
Minden porszívóhoz kötelezővé tenném az ilyen előszűrőt.Azóta nem láttam Rowenta RO6843 szőnyeg porszívót 30e-ért, csak 55e-ért, annyiért már lehet nem ezt venném. Bár én továbbra is elégedett vagyok vele, jól szívja a szöszt a szőnyegről, igaz lehet az EU-s adatlap B-s besorolása.
Ennyiért már van Electrolux ZSPREACH, is, szintén B-s szőnyeg osztállyal, és a kép alapján(??? lehet, hogy az valamilyen más tartozék?), gyárilag előszűrővel.
Vagy valamilyen UltraOne... vagy Bosch, vagy Miele....
Most mintha jóval drágábbak lennének a porszívók, mint novemberben voltak. -
krx21
nagyúr
válasz
Csabroncka
üzenetére
Akkor neked is, a bekapcsolás után közvetlenül mindig hangosabb, azán hallkul vissza?
Mondjuk igen, klímánál pont fordítva van, mindig alacsony fokozaton indul a kompresszor és nő a fordulat, ha szükséges.
Ha hűtőnél ez nem így van, akkor gondolom kell, hogy oka legyen... -
Beerwolf
senior tag
Amit itt írnak a igaz? Hogy a kondenzációs szárítógépek növelik a levegő páratartalmát, míg a hőszivattyúsak nem. Én eddig úgy gondoltam, hogy ebben nincs különbség közöttük.
-
-
törölt tag
válasz
üzenetére
Ezen felindulva gyorsan rendeltem is zsákot, XXL parkettafejet meg univerzális portalanító kefét.
Más:
Visszavonom (ha ide írtam) az előző véleményemet, miszerint az Aldi foszfát- és öblítőmentes mosogatótablettája (az olcsóbbik, 100 db-os, nyolcszögletű) jó. Sajna, nem jó. Sokszor hagy ételmaradékot itt-ott, kis morzsalék marad (vagyis inkább kerül) a poharakra, lábosokra, és marad dzsuva a gép ajtaján. A all-in-one tablettában van mosogatógép tisztító összetevő is, ennél emlékeim szerint nem volt ilyen kosz az ajtó belső felületén. A gumihoz azért így is kerül, azt ki kell törölni. -
törölt tag
válasz
Sinisi
üzenetére
Nem Rowenta van, hanem egy Miele Classic C1 PowerLine. Semennyire nem csökkent a szívóerő. De most cserélem, mert levelek is kerültek bele, azok pedig zsák, zsák, teli zsáknál közvetlenül a zsák nyílásánál fennakadva a többi tartalmon már rendesen akadályozzák a szívást. De most már 955 g-os a zsák.

-
Sinisi
senior tag
válasz
Csabroncka
üzenetére
Igen, ezért írtam, hogy lehet, hogy nem jó a hasonlat. Csak kíváncsi voltam, hogy mi lehet az oka.
-
Sinisi
senior tag
válasz
Csabroncka
üzenetére
Ez pont a fordítottja mint amit amit az inverteres klímák produkálnak.
-
Csabroncka
addikt
"A másik, hogy érdekes, de minden bekapcsolásnál, hangosabb, majd kb. 15másodperc múlva szabályoz vissza... Mintha nem tudná, csak maxon indítani a kompresszort... Lehet ennek is megvan az oka...?"
Az inverter így szabályoz és így hatékony.
Nem No-frost hűtők esetén a hűtő közepén 5-7 fokot célszerű tartani. Így elkerülhető az alsó rekeszek fagyása és az ajtórekesz, valamint a legfelső polc 10 fok fölötti hőmérséklete.
Állítsd be a hőfokot és onnantól ne bántsad (egyrészt nem tesz jót) másrészt a benne lévő cuccnak le kell hűlnie....(a legjobb hűtő a telepakolt)
Új hozzászólás Aktív témák
Háztartási kis- és nagygépek topikja!
● hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topikban nem!
● a javításra és jótállásra vonatkozó új szabályozást az összefoglalóban találod!
-----------------------------------------
> KÉSZÜLÉK TAPASZTALATOK <
> ALKATRÉSZ BOLTOK <
Kapcsolódó PH! fórum témák
● asztalos topik
● elektromos kéziszerszámok topik
● klíma topik
● kávé topik
● automata kávégépek
● lakásfelújító, szerelő topik
● led világítás a lakásban topik
● légtisztító topik
● mosógép topik
● okos otthon / smart home topik
● robotporszívók topik
Kapcsolódó blogbejegyzések
- Tudástár Vezeték nélküli porszívók - alapok
- Tudástár Amit a robotporszívókról tudni érdemes
- Tudástár Hogyan válasszunk porszívót?
- Tudástár Mi mennyi áramot fogyaszt?
- Veszélyben vannak az adataid? Gond van a WD népszerű HDD-ivel
- Diablo IV
- Képernyős trükkök növelik a notebookok üzemidejét
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Milyen videókártyát?
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Mini PC
- Condemned: Criminal Origins
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- BestBuy topik
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 2nd - i7-7G I 8GB I 256GB SSD I 14" WQHD Sérült I W11 I CAM I Garancia!
- DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2650v3 (20 mag / 40 szál, 2.3/3.0GHz), 32GB RAM, 55992Ft+ÁFA
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10400F 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3263, 100% Akkumulátor
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 256GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3425, 94% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest

Viszont szebben mos mint a fagor,a ruhák sokkal puhábbak.Vagy csak én érzem úgy.
Abszolút nem egy 50e Ft-os Electrolux-al kellene próbálkoznom, teljesen igazad van.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
és akkor külön gép sem kell hozzá.
), hogy gondjaim vannak a hőfokkal. Alsó-felső sütés esetén a sütő alsó lapjára helyezett hőmérő 40-50 fokkal kevesebbet mutat, mint a beállított érték. Csak alsóra állítva már felmegy a beállított értékig. Ez furcsa, mert alsó-felső sütés esetén is melegít az alsó oldal is, így érthetetlen ez a nagy eltérés.
eüzemeltük az új Lg mosó gépet.Elvileg 6Kg ruha fér bele.A lecserélt fagor csak 5Kg-s volt,de bőven több ruha fért bele.
Azzal haladós lesz a takarítás