- iPhone topik
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Egy szenzor, két zoomkamera: újraírta a Huawei a mobilfotózás történetét
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Google Pixel topik
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Poco M3 - felújított állomás
- Térerő gondok, tapasztalatok
-
Mobilarena
Háztartási gépek
Ebben a topikban a háztartási kis- és nagygépek vásárláshoz, karbantartásához, kezeléséhez szükséges információkat, hozzászólásokat, hivatkozásokat találsz. Amennyiben kérdésedre nem találtál választ az összefoglalóban, esetleg a témához kapcsolódó anyagok között, természetesen (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
>> A készülék tapasztalatokat erre találod <<
Új hozzászólás Aktív témák
-
Csabroncka
Topikgazda
Ha neten vásárolod akkor élhetsz a kézhez vételtől számított 14 napos elállási jogoddal! Igaz ez, emiatt ugye tortúra és rizikó, de én jobban preferálom ilyenkor a személyes átvételt!
Gyakorlatilag olyan, mintha használt terméket vásárolsz, tehát nagyon át kell nézni, és jó nagyot alkudni
!
-
emre
veterán
válasz
ribarszki #22197 üzenetére
Köszönöm!
Pillanatnyilag csak felmosásra kellene, és pont a gyorsabb száradás meg a fertőtlenítő hatás miatt szeretné.
Most két felmosónyi víz kell hogy körbeérjen, kíváncsi leszek ezzel mennyire lesz gyorsabb, hatékonyabb. De tartok tőle hogy többet kell majd tökörészni vele mint kézzel. -
ribarszki
őstag
Nem rossz ez a gőzölős felmosó, de ezt tényleg csak felmosásra tudod használni. A Karcher SC-2-es gépe (bár többe kerül) sokoldalúbb. Ott is van felmosó fej, de a kis körfeével tudsz vele a gőz erejével mást is tisztítani, fertőtleníteni. Fürdőszobában, konyhában. Különösen a műanyagokról szedi le nagyon jól a koszt. Ablakok, redőnyök.
Nem csodaszer egyébként, mert a zsírt és vízkövet nem szedi le vegyszer nélkül, de azzal együtt nagyon szép munkát végez. Csak ez sajnos tényleg a duplája ennek
Ha másra nem kell, csak felmosásra akkor elég ez a Lidl-ös típus. Az a jó benne, hogy nagyon gyorsan megszárad a kő, 4-5 perc után már járni lehet rajta és egyben fertőtlenít is a forró gőz.
-
Orlin
addikt
Sziasztok!
Újracsomagolt termékekről mi a véleményetek?eMag-on néztem egyet és ez van írva.
"Eredeti csomagolás megbontva, a használat apró jelei látszódnak a terméken.
Nem részesül az esetleges kedvezményekben, amelyek érvényesek az új termékekre."Valaki vásárolt már ilyent valamilyen termékben?Köszi.
-
emre
veterán
A lidl-is akkus porszívóról volt már szó, de az asszonynak nem tetszik. A gőzölős felmosó is ajánlott?
Mod:
Az ötletem nem teszik hogy megveszem neki. Mert amit porszivozni kell azt megoldja a jelenlegivel, viszont van egy csomó hidegburkolat aminek a tisztításához szeretné a gőzölős felmosót -
Mate
nagyúr
válasz
s7evcsenko #22191 üzenetére
Bosch biztos, hogy nem s-bages. S-baget 5 márka használ. Itt megtudod nézni, hogy mely típusok.
-
s7evcsenko
addikt
válasz
ribarszki #22188 üzenetére
Szerintem ez nem s-bag rendszerű.
Most van egy kisebb akció ezekre:
Bosch BGL2B132
Bosch BGL3B220
Viszont ezekhez sincs odaírva, hogy s-bag, ha jól látom...Vagy megvárom, míg akciós lesz az az Electrolux ZPFClassic...
(#22190) ribarszki:
Azt azért meg kell említsem, hogy volt egy lakásfelújítás is a használata közben,
így meg is lett dolgozva rendesen a gép...
Az elején bivaj módjára szívott, csak hát a mosható szűrőt nem lehet szerintem 100%-osan kitisztítani, és így egyre több por ragad bele, így egyre hamarabb el is tömődik.Ha rögtön értékeltem volna, akkor én is 5 csillagot adok, de 30 nap után már sajna nem jár a csillag.
Még szerencse, hogy Emag 30 napra adja a visszavásárlási garanciát... épp belefértem. -
ribarszki
őstag
válasz
s7evcsenko #22187 üzenetére
És milyen durva, hogy ez a piros rettenet az árukeresőn 24 értékelésben 5 csillagot kapott! Na ezért sem kell hinni az árukereső véleményének. Megveszik, bekapcsolják, hú apjuk milyen jól szív, nem kell porzsákot venni! Gyorsan írd fel az árukeresőbe, 5 csillag!
Pedig egy rettenet szar az egész gép..
-
varmi2
nagyúr
Hotpoint ez milyen márka háztartási gépeknél?
-
ribarszki
őstag
válasz
s7evcsenko #22187 üzenetére
Ha valahol kifogsz egy akciót, akkor vegyél egy Electrolux ZPFClassicot. Kicsit kompromisszumos a dolog, de egyáltalán nem vészes. Ebbe normális, szintetikus S-Bag LongLige porzsákot tudsz rakni, ami sokáig jó. (Persze ha téglaport, stb szívsz vele, akkor ez is eltömődik)
Vagy egy 20-25k körüli Bosch, és hozzá egy jó Menalux Duraflow porzsák.
Vagy a mostani porszívódat szedd szét, takarítsd ki, vegyél bele új kimeneti szűrőt, és Menalux porzsákkal használd. Vagy már ez is S-Bag rendszerű?
-
s7evcsenko
addikt
Olvasgattam kicsit a topikot, és látom, hogy a porszívó kérdés elég sűrűn előjön, ezért előre is elnézést kérek, de én is efelöl érdeklődnék.
72nm-es lakásba, heti 1-2 alkalmas használatra szeretnék egy porszívót 20k körül.
Nagyrészt parketta van és egy darab, elhanyagolható mennyiségű szőnyeg.
Látom, hogy az ajánlottak inkább 40k körül mozognak, én viszont inkább kötnék egy kis kompromisszumot, és nem baj, ha nem tökéletes az a porszívó...
Van 20k körül olyan, amit már lehet ajánlani, vagy ebben az ársávban tök mindegy mit veszek, egyformán rossz az összes?
Próbálkoztam egy ilyennel, ez katasztrófa sajnos. - hamar eltömődik, és néha port fúj ki hátul.
Most egy ilyet nyúzunk, ez egy fokkal jobb, de ez sem az igazi sajnos. - ezzel csak az a bajom, hogy kicsit hangos, és hogy elég hamar elveszti a szívóerejét... már félig tele porzsáknál is jelentős a teljesítmény esése.
Viszont ez már majdnem elfogadható kompomisszum. -
törölt tag
válasz
Bacusuz #22156 üzenetére
Ez a kombifej nem rosszabb, nem jobb, mint akármelyik másik, akár a Miele. Egy gond van ezzel és a többivel (így a Mielével) is: mivel görgős/kerekes, így azt a duplacsuklós megoldást nincs is értelme alkalmazni, amit a szőrön csúszó Miele parkettafejen, hiszen ha a kombifejet egyenesen előretolnád, miközben annak hossztengelye párhuzamos lenne a szívócsővel, akkor a görgő/kerék a tolás irányára merőlegesen állna.
@(#22158) ribarszki
Féltem már, elfogy a laminált padló a szekrény melletti ficakban. -
ribarszki
őstag
válasz
AstraCDX #22176 üzenetére
Ne már.. 267-edjére kerül elő ez a kérdés. Ezért készült a cikk, amit az előbb említettem. De belinkelem a konkrét részt:
Itt olvasd el az 1A részt. Egyébként röviden nem ajánljuk. Hosszabban, pedig leírtam a cikkben. Vagy esetleg rákeresel a fórumban, találsz bőven írást a témában.
-
válasz
AstraCDX #22176 üzenetére
Ezt így nehéz leírni ki kell próbálni. Anno (már lassan egy éve) amikor porszívót vettem, kb egy rakat porszívót kipróbáltam (több MM-ben is). SCTURBO-nál alig tapad a padlófej szőnyegen a gyenge légszállítás miatt.
Ilyen 55-60k körül nézelődsz két jó gép van a magyar piacon. Electrolux Ultrasilencer és Miele C2.
A ZSP sorozattal meg az a baj, hogy az ultrasilencerhez képest gagyibb padlófejet adnak. -
csuzda
aktív tag
Sziasztok!
Ma szüleim vettek egy Whirlpool WFC 3C23 PF X típusú mosogatógépet. A boltban mondta az eladó, hogy regisztrálják be a weboldalon a garancia miatt.
Mikor ütöttem be a gép adatait kérte a gyári számot és a modellszámot. Mindkettő 12 számjegyű, a modellszám 85-tel kezdődik. Ilyen nem található a mosogatógép hátulján és máshol sem. Használati utasításban sincs magyar nyelv, de van helyette orosz, lengyel, lett, litván, kazah, kirgiz, portugál... Magyar sehol, de még angol és német sincs. Egyedül jótállási tudnivalók van hozzá magyarul.
Így nem tudjuk beregisztrálni és tanácstalanok vagyunk. A jótállási tudnivalók hátán is rajta van, hogy hogyan kéne kinéznie a gyári és modellszámnak, de ehhez hasonló matrica nincs a gépen, és nem látok sehol sem ragasztás nyomot, hogy esetleg le lenne kaparva.
Tudtok valamit segíteni?
-
ribarszki
őstag
válasz
AstraCDX #22168 üzenetére
Boschból olyat néznék, aminek jobb a hatékonysága szőnyegen. Hiszen mint írod, ebből van több, így nem is fontos a parketta fej. Vannak a belépő Bosch modellek 20-25k körül, majd egy kis szakadék és után 40-ért. Itt a felső kettő fekete lehet érdekes a számodra. Ezek kiszolgálnak egy ekkora alapterületű lakást bőven.
Electroluxból ez is elég jó választás.
Vagy ez az ultrasilence. Elképesztően halk gép, ennek ellenére komoly szívóerővel.
De ez csak pár példa, nézegess esetleg árukeresőn, hogy neked melyik tetszik.
A belépő Bosch és Elux gépek is jók, de azért mindkét esetben megfogták valahol az árat. Gyengébb cső, gyengébb gégecső, kopogósabb műanyagok, stb. Ha rászánsz többet, akkor érdemes rákölteni, mert 40k fölött már tényleg minőségi darabokat kapni.
-
törölt tag
Ma éjfélig az mm-ben 10% visszajár ajándákkártyára, amit utána le lehet vásárolni.
-
AstraCDX
senior tag
Na akkor .
1, A lakás alapterülete kb 100m2 amit tisztán szeretnénk tartani .
2, Milyen a szőnyeg-szilárd burkolat aránya a házban? 75%/25%
3, Van-e poratka-allergiás a családban? Nem jellemző .
4, Van-e kisgyermek/gyermekek a családban? Nincs .
5, Lakik-e háziállat (kutya, macska) a háztartásban? Nem .
6, Fontos-e a minél halkabb és gazdaságosabb üzemeltetés? Jó ha csendes, és gazdaságos, de nem mindenáron .
7, Átlagosan milyen gyakorisággal vesszük használatba a porszívót egy héten? Egyszer .Ezek tudatában milyen típust ajánlanátok BOSCH, vagy Electrolux márkában ?
Üdv.
Astra
-
AstraCDX
senior tag
válasz
Csabroncka #22161 üzenetére
Na ez végre egy értelmes válasz !
Köszönöm szépen !
Akkor jelen esetben az R2D2 formátumú Parkside PNTS 1400 elvetve .
Továbbra is fennáll a kérdés, hogy BOSH, és Electrolux típusok közül melyik ajánlott ?
Üdv.
Astra
-
Csabroncka
Topikgazda
válasz
AstraCDX #22159 üzenetére
Funkcionalitását tekintve durvább dolgokra való, mint lakásba. Egyrészt folyadékot lehet vele szívni (zsák nélkül), papírzsákkal a porszűrés katasztrofális. Egyébként szerintem lakásba HEPA szűrő nélküli gépet venni marhaság....
Amire jó: teraszt, garázst, bejárót takarítani vele, főleg kültéren, vagy ahol a porszűrés nem számít - de a lakás nem ilyen hely
-
AstraCDX
senior tag
Mehet az egészséges vita !
Válasszuk ketté, R2D2, illetve BOSH, és Electrolux típusok .
BOSH, és Electrolux típusok közül melyik ajánlott ?
Az R2D2 formátumú Parkside PNTS 1400 miért nem jó, mi a baj vele ?
OK. nem kis cuki, nem eszi magába a kábelét, nem szabályozható teljesítménye .
De lakásban, padló, és szőnyeg porszívózásra nem jó ?
Üdv.
Astra
-
st6969
őstag
Üdv,
Van valakinek Bosch BGL3B210-es porszívója? Történt valami, elkezdett nem szívni, meg remegni. Valószínűleg valahogy eltűnt belőle egy tömítés, ami valahol a szívócső csatlakoztató nyílásán lehetett. Emlékszem, hogy nem is lehetett belátni a lyukon a porzsákig, most meg simán látom. Most pl. hiába fogom be a porszívó csövének végét, falsot szív. De ha kiveszem a csövet és közvetlenül a nyílást fogom be, na akkor már beszívja a kezem. Meg tudná nézni valaki, hogy valóban van-e ott tömítés? -
törölt tag
válasz
Bacusuz #22154 üzenetére
A Miele parkettafej azért kicsit más.
-
Bacusuz
őstag
válasz
ribarszki #22153 üzenetére
Nekem univerzális fej van hozzá, de ez a csuklós megoldás rajta van, és én isnagyon szeretem.
Be tudok alacsony butorok alá menni vele, lábakközöt ellevírozik, nemkellminden bútort húzgálni.
Ilyen a fej.sry de a szóköz kihagy
-
ribarszki
őstag
Bacusuz: A Miele parketta feje pont úgy mozog mint a vileda lapos felmosója. Nem tudom olyat használtál-e, de annyi a lényege, hogy a csuklóddal egy kicsit tekersz balra-jobbra és a fej teljesen kikanyarodik jobbra vagy balra. Nem egy kicst, hanem teljesen. Talán ez a videó szemlélteti a legjobban. Bárhova oda tudsz férni vele, ilyen jól átgondolt és mozgékony fejet még egy porszívónál sem láttam. Pl a Samsung mellé is kaptam parketta fejet. Fix volt és ahogy toltam akkor lefeküdtek a sörték. Egyszer próbáltam ki, azóta sem tudom hol van annyira rossz volt. A Mielen meg szinte csak ez van fent. (persze szőnyegre más)
Ami a használt szőnyeget illeti, azzal a Miele sem tud csodát tenni. Sajnos ahol be vannak taposva a szálak, ott ugrálni fog a porszívó feje. Még a turbókefe sem tudja felállítani a sűrű szövésű szőnyeg szálait. Egy dolog javít rajta valamit, az az eletktromos fejjel ellátott porszívó. Ahol a kefehengert nem a beszívott levegő hajtja meg, hanem egy külön elektromotor. Az állítólag képes egészen jól visszaállítani a szálakat. (Csak egy vagyonba kerül és speciális porszívó kell hozzá.. Árul az Elux és a Miele és a Sebo is ilyen gépeket. 120k-tól lehet hozzájutni)
sfefe A macskaszőrre/kutyaszőrre a legjobb a turbókefe. Nagyságrendekkel hamarabb és jobban szedi össze mint a hagyományos fej. A turbókefe az állati szőr felszedésében gyakorlatilag 100%-os munkát végez. De csak szőnyegen jó. Nyilván ha csak egy szőnyeg van a lakásban, akkor felesleges a Cat and Dog/Animal modelleket nézned. Esetleg tudsz külön turbókefét venni, ami univerzálisan rámegy mindegyik porszívó csövére, az még esetleg megéri. (Lidl is szokott árulni, pont most volt a kínálatban pár hete. De sok helyről beszerezhető másfajta is) A hagyományos fej is összeszedi a szőrt, csak lehet többször kell áttolni. De ez is szőnyeg függő. Van amelyikhez szinte odaragadminden cérna, minden szőrszál mint egy tépőzár. Ezek utálatos szőnyegek..
Merre laksz? Ha Komárom/Fejér megye akkor nálam ki tudod próbálni, hogy mit szed össze a sima fej.
w.miki Köszönjük a részletes beszámolót!
-
w.miki
veterán
Én is csináltam falra tapasztós videót, a Rowenta RO6843 porzsákos porszívóval. (A plafonon nem tapadt meg, mint látjátok.) Egy Siemens (Bosch) Synchropower VS06G2410 használt porszívót váltott.
Ha már elkezdtem, ki is takarítottam fel. A tapasztalatok:
Előny:
- Érzésre erősebben szív, pedig csak 750w-os.
- Tiszta levegőt fúj ki a tetején, és jobban elosztva, nem mindet a képedbe kapod bekapcsolásnál, mint az előzőnél.
- Nagy ötlet a rugalmas csövön lévő, kihúzható szőrkefe. Lehet vele laptopot, polcokat, vagy mást tisztítani, anélkül, hogy teljesen összekarcolnánk a felületet.
Hátrány:
- Lehetne több tartozéka. (Pl előszűrő, turbó kefe.)
- Erő kell a használatához. És nemcsak amikor Maximális fokozaton tolod a szőnyegen (kisebben is lehet használni, de mi értelme lenne?). A bekapcsoló gombját is erősen meg kell nyomni, ez nem érintő kapcsoló. A csövön lévő tisztító szőrfejet is csak két kézzel tudtam visszanyomni. Ugyanígy a hátsó szűrőt, borítást is erővel kell levenni.
- Nehézkes a porzsák beszerzése (illetve ez nem biztos, de még nem tudom, pontosan mi való bele.) Ráadásul a magától záródó fedél is csak akkor záródik magától, ha kiveszed a gépből a zsákot. Amikor bent van, akkor a gép fedele nyitva tartja. Jobb lenne, ha a cső bedugása nyitná ki.
- Kicsi a fogantyúja, és csak alulról foghatod meg.
Összességében jól átgondolt szerkezetnek tűnik, 30e környékén most nem tudnék jobbat.
#rowenta porzsákos porszívó teszt -
-
Bacusuz
őstag
válasz
ribarszki #22148 üzenetére
Nekem electrolux ultrasilencer green porszívóm van, a parkettát, és padlólapot szépen tisztítja.
A miele parkettafej mivel tudhat többet?
Félre ne értsétek, nem kötekedésből kérdezem, csak kíváncsiságból.Ami nekem nem tetszik az enyémnél az a szőnyeg tisztítása.
Az újszerű szőnyegeknél szuperül tisztít, de van egy régi aminél el vannak a szálak feküdve, és egyik irányban mindig ugrál a felületén a fej. -
ribarszki
őstag
Nézd én nem tudok objektív lenni, mert nem használtam a Boscht. De ha most kéne vennem, gondolkodás nélkül kifizetnem a felárat a Miele-ert, pláne a parketta fejes verzióért mert annyira jó porszívó. Ez nem zárja ki, hogy a Bosch is remek, csak azzal kevés a tapasztalat. A Mielevel pedig van
Ha sok a szilárd burkolat a lakásban, akkor a Miele parquet twister feje verhetetlen az biztos. Hangerő? Halkabb mint a visitó 20ezres gépek, sokkal. Hangosabb mint az Electrolux Silence porszívói. Egyáltalán nem zavaró, nem hangos, de tény, hogy van halkabb a piacon. -
sfefe
addikt
válasz
ribarszki #22146 üzenetére
Koszi szepen a valaszt.
A kerdes pont az, hogy meger e annyival tobbet( ha nem muszaj nem adnank ki annyit erte) mondjuk a parketta fejes Miele a Boschnal?
Ha nem er meg kb 15k pluszt akkor inkabb a Bosch plane mint irtad az 5ev gari miatt....
Tudom Miele meg stb de ami muszaki cucc az el tud romlani.
(a miele hangosabb mint a bosch papir szerint legalabbis ez mennyire tunik ki? ) -
ribarszki
őstag
-
Zeki
nagyúr
válasz
AstraCDX #22144 üzenetére
R2D2 mióta jóféle porszívó?
A képen a csóka sem a nappalit takarítja vele... persze vannak akik eltudják képzelni az ilyen böszméket a lakásban. Én nem. Annyit amúgy megérhet, ha nem gond a 4 méter kábel, hogy hangos, nincs teljesítmény szabályozás, meg hogy mindig rá kell tekerned a kábelt. -
AstraCDX
senior tag
Sziasztok !
Valami jóféle porszívót szeretnék Electrolux, Bosch, valamelyik típusát, esetleg Parkside PNTS 1400 .
Hamarosan lesz ez a Parkside 16E HUF .
Érdemes ezt megvenni ?
Milyen lehet a többihez képest ?
Üdv.
Astra
-
sfefe
addikt
Sziasztok!
Porszivot vennenk es nem tudunk donteni, hogy meger e a Miele annyival tobbet a Bosch-nal?
BOSCH BGB45331
Bosch BGL3HYG
Miele Complete C2
Miele Complete C2 parquetKoszonom a segitseget.
udv: sfefe -
ribarszki
őstag
válasz
draco31 #22139 üzenetére
ne..
Egyszer kell venni egy normálisabb porszívót 20-25k körül már megy Bosch, vagy akcióban Electrolux. Az Eluxhoz tudsz venni szintetikus (nem papír!) porzsákot, ráadásul az S-bag rendszerű vagyis szinte bárhol kapsz. Nem kell semmit vadászni, alakítgatni, csak használni.
-
-
ribarszki
őstag
válasz
balazs1956 #22135 üzenetére
Szia!
Sokkal jobbat ajánlok neked. Ez ugyanis vezetékes. Az pedig közel sem annyira praktikus, bedugni, vezetéket igazgatni. Második porszívónak, konyhába, előszobába olyan kell ami gyorsan előkapható, át lehet vele szívni. Gyerek mellé áldás!
Ezt vedd meg inkább, sokkal jobban jársz vele. Lithiumos akksi, kivehető morzsaporszívó, elektromos hengerkefe, led fejvilágítás, 3év garancia. Ennyiért best-buy. Hétfőtől lesz készleten.
Ráadásul az általad linkelt sencornak sima hagyományos feje van. A hengerkefés fej sokkal hatékonyabban szedi össze a hajszálakat, morzsát, leesett darabokat.
-
balazs1956
senior tag
Erről mi a nagyérdemű véleménye?
Második porszívónak partvis helyett megfelelő?
A 21 hozzászóló dicséri.
De érdekelne a szakértők véleménye is. -
ribarszki
őstag
válasz
draco31 #22133 üzenetére
Igen, pontosan arra. Az a hengeres szűrő, amit rémálom takarítani. Rátekredik a hajszál, beül a redőkbe a por. Veregetheted az udvaron, de akkor sem fog már úgy szívni mint újkorában, mert eltömődnek a pórusai. Mosni valószínűleg nem lehet (bár ez típus függő) akkor vehetsz újat aranyáron. A porszívó szívóereje rohamosan csökkeni fog, már egy porszívózás alatt is. A tartályosok közül, magasan ez a legszarabb konstrukció, amikor a tartályon belül van a hengeres szűrő. A samsung megoldása egy fokkal jobb, de nagyon messze van a jótól.
Összeségében vagy lesz egy olyan porszívód amire nem költesz, de utálni fogod, mert mindig eltömődik és egyre gyengül üres tartály esetében is, vagy költesz majd szűrőkre, de akkor meg a porzsákok sokszorosát költöd el.
Éppen ezért kell egy normális porzsákos porszívót venni, és normális szintetikus porzsákkal használni. Bár ez a Sencor öszvér megoldás, mert porzsák és tartály is mehet bele, nem a legjobb választás. Eleve a Sencor mint márka legalábbis porszívóban inkább kerülendő.
-
ribarszki
őstag
válasz
w.miki #22127 üzenetére
Huu ennek kérdezz utána a Rowenta képviseletnel, mert amit linkeltél, az a silence pro porszivokhoz jó, neked pedig nem olyan van. Lehet ettől fuggetlenul jok a te porszivodhoz, de azért járj utána.
Más porzsákosat ne faragj, mert nem fog tökéletesen illeszkedni és port fog szívni a motorod. -
draco31
veterán
Hello!
Sencor SVC 900-EUE-ről valakinek tapasztalata?
-
-
w.miki
veterán
válasz
ribarszki #22124 üzenetére
én is ezt néztem, ez miért nem jó?
Teszt idejére levágtam egy Bosch/Siemens porzsák papír szárait, azzal próbálgattam, a por belement. Egyelőre úgy érzem, ott is maradt. -
w.miki
veterán
válasz
Csabroncka #22122 üzenetére
nem találtam ehhez a típushoz az oldalon.
-
w.miki
veterán
Hygiene + porzsákot, vagy jó minőségű alternatíváját hol lehet beszerezni? S-bag jó bele?
Rowenta RO6843EA porszívóhoz.
A porzsák 4,5L
Széles x Magas
21 x 28 cm
Aljától 10 cm, szélétől 10,5 cm a lyuk közepe.
Lyuk átmérő 5,2 cm -
ribarszki
őstag
válasz
runner 125 #22115 üzenetére
Szia!
1, Minden Miele porszívóhoz jár alap, univerzális fej. Ha azt látod, hogy parkettás verzió, akkor az annyit jelent, hogy kapsz mellé egy 13k értékű fordulékony parkettafejet. De az alap fej, ami szőnyegre és kitolható sörtékkel kemény felületre is jó, az minden esetben alaptartozék.
2, A C3 Totalcarehez jár az alap univerzális fej mellé egy fordulékony parkettafej, mini turbókefe (nincs benne a leírásban én kaptam de lehet véletlen volt), (résszívó, körecset, kárpitszívó hármas amiknek a porszívóban van a helye), gégecsőhosszabbító, (1,5m-el megtoldja a gégecsövet, pl lépcső vagy bútor tetjének porszívózásához), Sub-20-as univerzális kefe ami nagyon jól kiváltja a portörlő rongyot. Valamint egy hosszabb, merev fugatisztító cső.
Arra figyelj, hogy néhány bolt árul még 1600w-os Totalcare porszívót, azokon nincsen komfortfogó illetve kicsit hangosabbak is.
3, Az általad linkelt fogó egy olyan komfortfogó, amely teljesítményszabályozással van ellátva. Na ilyn nincsen a C3-hoz.
Komfortfogó van, de nincsen rajta semmilyen gomb. Ha jól nézem, akkor egyedül ehhez a géphez adnak ilyen markolatot. De itt meg nincsen parkettafej, és baromi drága is.
Fontos, hogy hivatalos Miele forgalmazótól vedd, mert akkor kapsz 2év garit. A Miele honlapon megtalálod ezket a boltokat. Illetve szerintem inkább az 1200w-os Totalcaret nézd, mert kicsit újabb fejlesztés és egészen kényelmes markolatot kapsz hozzá.
-
törölt tag
válasz
Hali!
Az általad linkelt oldalakon (melyek mind a miele.hu szövegét adják) is olvashatod, hogy ha parkettafej az alap, az mindig a minden géphez alapból adott kombi fejjel együtt van. És felsorolják a többit is.
„Kárpit- és fugatisztító fej
Extrahosszú fugatisztító fej
Szívóecset természetes szőrrel”
Ha ezeken kívül keresel kiegészítőt, az itt vagy itt teheted meg. -
törölt tag
válasz
Intel fan11 #22117 üzenetére
-
Intel fan11
őstag
válasz
Intel fan11 #22106 üzenetére
Erre vki vmit?
-
Zeki
nagyúr
válasz
Jaja, ki-be kapcs, szívőerő. Anno nekem is volt ilyen markolatról távirányítós Mielém, de a gombok alatti mikrokapcsolók nem igazán bírták a sok éves terhelést.
-
runner 125
nagyúr
válasz
ribarszki #22096 üzenetére
Szia, remek, kösz az infokat.
A Totalcare C3-hoz milyen kiegészítők vannak? Próbáltam google-zni, de nem nagyon találtam konkrétumokat és yt-n is csak pár másodperces unboxing videót találtam.
Ha jól értem akkor a Totalcare C3-nál az alapfej a parkettafejet takarja, igaz? Van hozzá esetleg szőnyeghez / kárpithoz is használható széles fej?A cső fogóján az alábbi távirányító mi célt szolgál? Gyanítom az ott egy ki - bekapcsoló, de a szabályzóval mit lehet állítani, szívóerősség?
Mivel ahogy indexen is írtam, szinte alig van szőnyegfelület, így mindenképpen olyat néznék, amihez parkettafej van alapból.
Néztem a videókat, nem semmi mennyire jól irányítható ez a fej.Szimpatikus a C3 Totalcare, szerintem ez lesz. Kevesebb gari ide vagy oda, Miele azért egy tartósabb fogyasztói eszköz talán, mint a Bosch.
-
attiati
veterán
válasz
#40553216 #22108 üzenetére
Utána elkezdtem kutakodni youtube-on és szerintem egyértelmű, hogy nincs ott semmi anya. Lecsavarja az ember az ajtót és kész, utána meg mehet vissza, szerintem.
Máskülönben ha valaki lecsavarná a csavart, akkor a másik oldalon beesne az anya. Hacsak előtte le nem szedi az üstszáj gumit. -
törölt tag
Jogos, ahogy mondod, topik zárható.
Nagyon felületes ez a
mindegy mit veszelfelfogás. Sztem rossz szerelőket ismer. Akit én kérdeztem, az is Csabronckához hasonlóan a német vonalat javasolta a nagy ht gépeknél. Megbízhatóság, szerviz, és az alkatrész ellátottság szempontjából is. Mosógépeknél pl. zanu és elux, 9900FT-ért 5 év garit lehet venni hozzájuk. Persze még jobb, ha alapból van hozzá, mint egyes Bosch hűtők, porszívók... -
Intel fan11
őstag
Üdv! Párologtatót szeretnék venni! Ezt néztem ki!
Erről mi a vélemény? Vagy milyet érdemes venni? Ami 10 K alatt van?
-
Csabroncka
Topikgazda
100 ezer forint alatti mosógépre mit vársz? mit ajánljunk? A normális választék 100 fölött indul alsó hangon, de még ott is inkább a normális és hosszú garancia a fontos, ezért ajánlják legtöbben inkább a német "család" márkákat, mint a törököt, mert a garancia intézés könnyebb és biztosabb (bár ebben is van negatív tapasztalat).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Háztartási kis- és nagygépek topikja!
● hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topikban nem!
● a javításra és jótállásra vonatkozó új szabályozást az összefoglalóban találod!
-----------------------------------------
> KÉSZÜLÉK TAPASZTALATOK <
> ALKATRÉSZ BOLTOK <
Kapcsolódó PH! fórum témák
● asztalos topik
● elektromos kéziszerszámok topik
● klíma topik
● kávé topik
● automata kávégépek
● lakásfelújító, szerelő topik
● led világítás a lakásban topik
● légtisztító topik
● mosógép topik
● okos otthon / smart home topik
● robotporszívók topik
Kapcsolódó blogbejegyzések
- Tudástár Vezeték nélküli porszívók - alapok
- Tudástár Amit a robotporszívókról tudni érdemes
- Tudástár Hogyan válasszunk porszívót?
- Tudástár Mi mennyi áramot fogyaszt?
- Eladó 4 db Achilles Winter 101 téli gumi 225/40 R18 92V XL
- Gree klíma AKCIÓS áron beszereléssel együtt!
- Új, csomagolássérült Catler KM 8020 konyhai robotgép - 2 év bolti garival! -
- Alfa Romeo 159 SW 1.9 JTD 8v 120Le 2009 ÁRCSÖKKENÉS, amíg a kiszemelt megvan
- Immax - EV utazó töltőállomás elektromos autókhoz AC Type 2 32A/380V 22kW + dugó 230V 5m Wi-Fi Tuya
- Bomba ár! HP ProBook 450 G7 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gar
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- MSI CreatorPro Z16P - i7-12700H, RTX A5500, értintőkijelző
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L380 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD / MT I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest