- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- iPhone topik
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Apple Watch
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- A hagyományos (nem okos-) telefonok jelene és jövője
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Mobil flották
- VoLTE/VoWiFi
-
Mobilarena
Háztartási gépek
Ebben a topikban a háztartási kis- és nagygépek vásárláshoz, karbantartásához, kezeléséhez szükséges információkat, hozzászólásokat, hivatkozásokat találsz. Amennyiben kérdésedre nem találtál választ az összefoglalóban, esetleg a témához kapcsolódó anyagok között, természetesen (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
>> A készülék tapasztalatokat erre találod <<
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gömbike
senior tag
-
ggeleven
őstag
Nekünk ilyen van itthon és teljesen jó gép (főleg, hogy 5700-ért csípem meg tavaly kuponnal).
Philips Gőzölős vasaló GC4535/20
Nem érzem egyébként kényelmetlenül nehéznek. Mondjuk az is hozzátartozik, hogy felvétel előtt vasalok vele 1 inget, esetleg a gyereknek 1 pólót, szóval csak rövid ideig használom alkalmanként. -
Gömbike
senior tag
Sajna én úgy közelíteném meg a dolgot, hogy :
A bruttó ára 7000 Ft, abból lejön 27 % Áfa. Majd vedd le a bolt hasznát, a forgalmazó hasznát és a gyártó hasznát.
Na itt és most felejtsd el azt a szót, hogy megbízható.
Ezért írtam, hogy én is vettem vagy három vasalót, mire ráleltem egy jóra. Azok árából ha összeadom, korábban is vehettem volna egy jót.
Pedig ritkán vasalunk, mióta szárítógépet használunk. De a ritkán használjuk nem azt jelenti, hogy akkor mindegy mivel.
-
Gőzölős vasaló terén egyszerűen szűkítheted a kőrt.
Nevük így kezdődjön:
TEFAL ULTRAGLISS
TEFAL TURBO PRO
TEFAL ULTIMATE
Philips-től max fénycsövet vagy körkéses borotvát vennék, esetleg átcímkéz Saeco kávéfőzőt, semmi mást.
Amit linkeltél Electrolux és Russell Hobbs készülékeket, azoknak az alacsony áruk a minőségüket is mutatják. Értsd: eldobható. -
arcsin
senior tag
Nekem a saturn is bevált már lassan 3. éve. Van olyan jó specifikációra mint a philipsek, és használni is nagyon szeretem. Persze méret, talp típus, stb-ért a célközönséget sem árt kikérdezni a dologról. Illetve volt egy emagos elárazás Philips vasalóra. Azóta az ágy alatt várja hogy elromoljon a Saturn.
Mivel 1 év gari van rájuk, kijön ha bajuk van. De szerintem nem sok eltérés van x és y márka , kerámia talpasai közt, nagyjából 20ezer ft ig. -
Gömbike
senior tag
Mi számít drágának?
Szeptember végén vettünk egy philips azur vasalót, gc 4908/80.
Akkor 26 ezer volt, most 30 körül van. Ennyit jelent, hogy “szakértő kormányunk” tönkreteszi a forintot.Volt egy 20%-os kuponunk, így elég jó vásárt csináltunk.
A vasaló használható csapvízzel, magától kikapcsol, ha nem nyúlsz hozzá kis ideig, lehet vele függőlegesen vasalni, a legjobb és legkarcállóbb talpa van, csöpögés gátló van benne, 360 fokban fordul a zsinórja, nem kell kerülgetni a vezetékét, stb.
Korábban vettünk Lidl-s vasaló utánzatot, russel nevű vasalópótlót, stb.
Ha ezeket a próbálkozásokat összeadom, már 2 ilyen normális vasalónk lenne.....
-
peppe79
senior tag
Igen, a 20-30 ezres kategória sajnos csak kidobott pénz lenne. Ha belegondolsz, önmagában egy kompresszor kerül ennyibe...vagy még többe.
Nekem szerencsém volt, mert 7 éve sikerült egy keveset használt, nagyon jó állapotú, LG kompresszoros Tekno Point párátlanítót vásárolnom. Azóta biztos gyengült már, de azért a mai napig kellő hatékonysággal működik. -
st6969
őstag
Jól záródó műanyag ablakok vannak? Nálunk rengeteget segített (a szárítógép mellett) az, hogy 45°-ban hagytam az ablakkilincset, így nem feszül rá teljesen a gumitömítésre, és enged némi levegőt be, anélkül, hogy lenne huzathatás, és érezhetően csökkenne a hőmérséklet.
Viszont 0/24-ben így kell lennie az összesnek, hogy érjen valamit. Nem szívesen csinálom ezt én sem, mert nem azért szereltettem be jól záródó ablakokat, hogy huzatoljanak, de sokat segített. Nyilván, ha süvít a jeges északi szél, akkor lezárom, de ez igen ritka. Normál esetben nem befolyásolja a komfortérzetet. -
Az 5 literes tartály önmagában nem mond el sokat, ami számít az a teljesítmény. Nem mindegy ugye, hogy azt a tartályt mennyi idő alatt képes megtölteni. A teljesítményt liter/napban szokták megadni, ami már tud ilyen 20 liter/napot az egész jó. Ennyit persze sose fog összegyűjteni egy nap alatt, mert ez az érték ha jól emlékszem 90%-os páratartalom mellett értendő. Amikor megvettük felújítás miatt (vakolás, festés télen) akkor közel hozta ami rá volt írva, ilyen 6-8 óránként kellett üríteni az 5 literes tartályt.
-
A Trotec jó. Viszont ami ér is valamit (min. 20L/nap) az kb 70-80e Ft. Nálunk éve óta szolgál, az 5 literes tartály 2 nap alatt telik meg a fürdőben. Ennél kisebbet szerintem nem érdemes venni, nem lesz meg a megfelelő teljesítménye.
Szárítógép és mosógép rakható egymás tetejére is, ha ez segít.
-
gabor9991
addikt
[Ez a hoover] drágább ugyan mint amennyit írtál de szerintem megéri az árát.
Egy samsung után lett nálunk ez a hoover használatba véve és hatalmas a különbség.
Csendes, nagyon jól szív, semennyi port nem fúj vissza a levegőbe, van több kiegészítő is köztük a turbó fej amivel a szőnyegről mindent felszed. -
peppe79
senior tag
Ha a kaputól a házig be van vezetékelve, akkor a legjobban egy vezetékes, de elemmel működő csengővel jársz. Azt egy tisztességes, IP44-es csengő nyomókapcsolóval működtetheted. Nekünk egy ilyen KOPP csengőnk van, 6 év alatt még nem kellett benne elemet cserélni.
Ha nincs behúzva a vezeték, akkor meg marad a vezeték nélküli, de én javaslom neked, hogy a nyomógombot esőtől védett részre, vagy egy kis fedéllel ellátva szereld fel.
-
BB9000
senior tag
Több noname vacakkal befürödtem, ezért jutottam arra az elhatározásra, hogy ár nem számít, kell egy jó csengő. A Honeywell hálózati táposról gondoltam hogy jó lesz, mert már "elég drága", de csak részben váltotta be a hozzá fűzött reményeimet. Kb 90%-os megbízhatóságúnak mondanám.
A gomb "kattanós" és ez a kattanás egy mechanikus visszajelzést ad, amivel minőségi hatást kelt. Ezzel együtt néha előfordul, hogy megnyomják a gombot a kültérin és nem csenget bent. Ha egymás után többször megnyomkodják akkor már szól rendesen. Van benne ledes visszajelzés is, de az sem jelent garanciát semmire. Van, hogy villan a led, de annak ellenére nem csenget be, de olyan is van, hogy nem jelez a led ha nyomom a gombot. Ezeket a hibákat már a kezdetektől csinálja, tehát nem az elem merülése miatt jöttek elő.
A kültéri egység /gomb/ IP44 védelme édeskevés. Fedett/esővédett helyen elhelyezve még elmenne az IP44, de esőnek kitett helyen használva IP67-es védelem kellene rá.
Nálam ázik, fázik a gombja. Cellux-szal megerősítettem egy kicsit a vízvédelmét és körben betekertem a nyílásokat, ahol bele tudna folyni a víz. Tavasszal tervezek egy elemcserét és tisztogatást. CR2032-es kell abba is. 2 telet kiszolgált egy elemmel. Lehet, hogy bírná tovább is. -
BB9000
senior tag
-
Degeczi
nagyúr
Igen, a Lidiben legutóbb kapható típus (2e volt októberben) azért tetszett, mert megnyomáskor LED jelzi ha rendben az elem.
-
Degeczi
nagyúr
Értelemszerűen a használattól függ: ha mondjuk csak hetente egyszer csöngetnek, simán elmehet több évet is.
De a gond nem is az elem költsége vagy a csere nyűgje inkább az, h nincs visszajelzés az állapotról odabenn, és gyakran odakinn a gombnál sem, így sokan hiába csöngetnek, mire kiderül a hiba. Ezért praktikus a dinamós.Elméletben vízállóak az ilyen gombok, a gyakorlatban nagyon sok a panasz, érdemes védeni ahogy lehet (pl. fedél fölötte)
blattida: így van, a Lidiben legutóbb ősszel kapható csengő beltérije pont most merült le, tehát fél évet sem bírt (minimális használattal - dehát valóban nem azon múlik, mert a vétel folyamatos).
-
blattida
nagyúr
Szia!
Az adóegység nagyon keveset fogyaszt, hiszen az csak megnyomáskor fogyaszt, ellenben a vevő, ami megszólal, az a folyamatos üzem miatt sokkal gyorsabban lemeríti az elemeket, főleg akkor, ha nagy távolságra van az adó, ami simán évekig üzemel ugyanazzal az elemmel. Ezért érdemes konnektorba dugható vevőegységes csengőt választani vagy, amennyiben kicsi a távolság, akkor a hagyományos kábelest.
-
peppe79
senior tag
Alapvetően, akár normál olajsütőben, meg mikróban is lehet(ne) készíteni sokféle kaját. Itt igazából azon van a hangsúly, hogy minimális olaj felhasználásával, és "segítség nélkül" megsüti/megfőzi az ételt. De egyébként tényleg sokoldalú kis masina, legutóbb tökmagot pirítottam vele.
Ja: és van hozzá app is, igaz, csak angol nyelven.. -
ArthurShelby
addikt
Erre, amit a tg is vett.[link]
peppe79:
"Az, hogy mennyire ropogós, nem azzal áll összefüggésben, hogy mennyi olajat öntesz bele; hanem hogy milyen krumpliból sütöd, és milyen módon."Ropogósság szempontjából a krumpli szerintem mindegy milyen, viszont az elkészítés módja nem. Szerintem másfajta ropogós lesz egyik illetve másik esetben és én ízlésemnek megfelelően választottam.
polonic:
"A tökéletes sültkrumplihoz nem is kell olaj."
Az olajos krumplit nem szeretem, viszont azt szeretem, ha olajban van kisütve, mert számomra úgy lesz finom.
Mint mondtam, már anno csináltam olyat, hogy a mirelit krumplit betettem a sütőbe egy tepsibe (sütőpapíron, légkeveréssel), de az nekem nagyon száraz lett, nem nagyon ízlett. -
ngaba
aktív tag
Igen, ennek viszonylag pici a fagyasztója (53 liter, míg a standard méret 90 liter körül van). Nekem pont ez tetszik benne.
Nekem elég ennyi, és emiatt nagyon keveset fogyaszt, 191 kWh/év az nagyon jó...
De válaszolva az eredeti kérdésedre, szerintem az nem garancialevél, amit lefotóztál. De majd a hozzáértők megmondják, hogy milyet kell keresni.
-
ngaba
aktív tag
Nem válaszolok a kérdésre, inkább kérdezek.
Milyen kompresszor van benne?Amúgy szimpatikus hűtő (csak kicsit drága). Kár, hogy az ilyen kis alsó fagyasztós hűtőkből nincs túl nagy választék a piacon. (Az alulfagyasztós hűtőket praktikusabbnak tartom, viszont nem kell olyan nagy fagyasztórész nekem.)
-
Csabroncka
Topikgazda
-
törölt tag
-
Met
nagyúr
Feltétlen!
2 éve vettünk hűtőt MM-ból, kérésre kicsomagolták, körbenéztem, belenéztem (üvegpolc törés után kutatva) megvárták
Januárban vettünk mosógépet Euronics-ból, kérésre kicsomagolták, körbenéztem, alját is megnéztem, megvárták.
Szombaton vettem szárítógépet Márkaboltból, kérésre kicsomagolták, körbenéztem, megvárták. -
BB9000
senior tag
A szállítóknak fejenként egy ezrest szoktam adni. Földszint, szinte csak be kell gurítani a cuccokat. Majdnem mindent a MM-ból rendeltem. Normálisak az eladók, elfogadható a hitelügyintézés sebessége, udvariasak és pontosak a kiszállítók, jó az ügyfélszolgálat. Én maradok náluk. A digitalko-nál még nem vásároltam és nem is várható, hogy fogok.
-
törölt tag
Semmiképp sem szeretnélek rábeszélni a Liebherr hűtőre, csak kérdésedre leírtam, hogy nekünk ilyen van és elégedettek vagyunk eddig vele. Persze még egy pár év kell, hogy kijelentsem, megérte a plusz árat.
Ezelőtt Lehel és Electrolux hűtőnk volt, hosszú évekig működtek egy-két javítással, de igen sok árammal. A jelenlegi majd 50%-kal fogyaszt kevesebb áramot az előzőnél, ami azért fontos nekünk, mert a hűtő a legnagyobb áramzabálónk. -
törölt tag
Nekünk közel öt éve megy a Liebherr hűtő, szépen teszi a dolgát, baj nem volt még vele, de nálunk az eddigi hűtőink mind kibírtak tíznél több évet. Sajnos a Liebherr nagyon drága a többihez képest, akkoriban majdnem dupla ára volt a többi azonos méretű, tudású hűtőhöz viszonyítva.
Főleg azért döntöttünk emellett, mert nem zavarja, hogy be van tolva egy igen zárt helyre, azaz úgy működik, mint egy beépíthető, de nem az.
Összességében minőségi termék, ez biztos. -
tigris69
újonc
Indesit alul fagyós 70 cm széles nagy hűtő:kiváló rakodási lehetőség,funkciók, nagy fagyasztórész de csak 3 évig bírja. Hotpoint/Ariston török cucc ugyanaz, kivéve hogy gyengébbek, törékenyek a fiókok. Az is 3 év után javíthatatlan. Most én is ott állok, hogy inkább drágább... de ha az sem éri meg a pénzét? ki tudja melyik jobb...
-
talpas
aktív tag
Nekem nincs de..
Jól láttad egyiken van másikon nincs. Ezért van a vevőszolgálat mert a képek nem lehetnek mindíg mérvadóak.
Leírásban viszont ott van "Ajtórekeszek száma 3". Ha a szüleim tavaly vásárolt hűtőjéhez hasomlítom és tételezzük fel a kép jó akkor a megszokott alsó térből a zöldségtartó nagy mérete miatt (kiér az ajtó szintjéig) oda alulra nem is akaszthatod a tartót, kiképzés sincs ott. Ha meg "nagy" üdítőst akarsz berakni akkor a középső polc kikerülésével sem biztos hogy megoldódik az igényed az átmérő miatt (feltételezés). Erre szülémnek a géphez járt fekvő fémhálós italtartó elfoglalva az értékes polcot. Nekem nem nyerő ez a megoldás, nemhiába volt bent tavaly az eksönös gépek között. -
törölt tag
Már többször is írtuk, hogy az on-line-márkaboltok-.hu maga a Kész átverés, nem a hasonló című tv műsor.
Most is, mint máskor, sajátjának tünteti fel a központi Bosch akciót, aztán majd fizetteti veled az évi 7500 Ft-os kiszállási díjakat.
A másik legalább feltünteti a gyártó akcióját. Vagy ők is. Tök jó, hogy senki nem olvas vissza információkért.
Részvételi szabályok: Bosch hűtő- és fagyasztókészülékek 2+3 év gyártói garanciával 2017. május 20. és december 31. között! + 10%-os visszatérítés aug 31.-ig. -
peppe79
senior tag
Fent nevezett cégtől vásároltam a Siemens mosógépemet. Ha regisztrálsz náluk az online pénztárcára, 1000 Ft kedvezményt tudsz rögtön felhasználni. Ha megadod a címedet is, kapsz még mellé egy ötszázast. Ha vársz egy picit, hetente 500 Ft-ot kamatozik rajta a pénzed. Viszont az ott felgyülemlett összeget nem tudod készpénzre váltani, csak vásárlás során használhatod fel: 10000 Ft-onként 500 Ft-ot tudsz beváltani...magyarán kapsz 5% kedvezményt, csak kissé túlbonyolítva.
A kiterjesztett garancia egy nagy lehúzás, de ezt már az előttem lévők is leírták.
A 14 napos elállásról meg annyit, hogy korábban rosszalkodott a mosógépem. Mivel akkor még nem telt le a 2 hét, ezért írtam nekik levelet az email címemről és az üzlet webes felületéről is, hogy elállnék a vásárlástól. A levelet megkapták, mert jött róla visszaigazolás is. Azóta 1 hét telt el, de ez idő alatt senki nem keresett meg tőlük. Ez azért elég "érdekes" hozzáállás. Én csak azért nem erőltettem tovább a dolgot, mert időközben megszűnt a mosógép hibája...biztos be kellett kopnia, mint annak idején a betonkeverőmnek. -
BB9000
senior tag
Minden gyártó próbálkozik a vásárlóknak jobban tetsző hangzatos nevekkel, és újnak ható technológiákkal. Itt egy leírás amiben kifejti, hogy melyik milyen és hogyan működik.:
Mi a különbség egy No Frost és egy statikus hűtőszekrény között? -
Csabroncka
Topikgazda
Igazából ez egy vélemény - itt a fórumon legalább van 10 ember akinek Liebherr-e van, és legalább 40 akinek ilyen problémái márkától függetlenül nem voltak a vásárolt hűtővel, mert nem akar 18 fok alatt a lakásában élni
vagy ha olyan helyre veszi eleve bekapcsolja.
Én marhára nem akarom szabályozni külön a fagyó hőmérsékletet legyen -8 alatt azt jóvan! Igazából a korábban leírt nem egyenletes hőmérséklet sem zavar, hozzászokik az ember, hogy a gyorsan romló alulra kerül, illetve inkább a rendszeres friss áru, mint a hetekig tárolt - sajnos a hűtő nem tudja azt produkálni amit egy szellőző hideg spejz vagy pince
-
AstraCDX
senior tag
Köszi !
Ezt nem egészen értem : "leőrölt kávé tartó"
Ez a gép nem főzi le azt a mennyiséget amit megőröl ?
Egyébként milyen lehet ez a KRUPS EA8010PE gép a Philips Saeco HD8651/19-hez képest ?
Üdv.
Astra
-
AstraCDX
senior tag
Sziasztok !
Automata kávéfőzőgépekről érdeklődöm, ami babkávét kezel .
Melyiket érdemes választani, ami jó minőségű, van alkatrész, és szervizellátottsága is ?
Melyik az amelyiket nagyon ajánlott elkerülni ?
Én is itt érdeklődtem, de ide lettem irányítva .
Szétnéztem, kérdeztem, de válaszra sem méltatott a közösség .
Téged hova irányítottak ?
Üdv.
Astra
-
Csabroncka
Topikgazda
A kávé topikban szerintem nagyobb sikerrel jársz, nekem Odeám van! Magát az ízt egyébként a darálás és értelemszerűen a tárcsával a hosszúság és kávé mennyiség adagolásával tudod szabályozni. Én elég igénytelen vagyok ezen a téren a hagyományos Omnia Classic ízlik a legjobban közepesen darálva, hosszúságra pedig a kotyogós mennyiséget kedvelem.
Igaz ezek szubjektív dolgok, de megéri próbálgatni több félét! Ami tuti és érdemes kipróbálni a tejhabosítóval forró kakaó vagy rumos forrócsoki -
Csabroncka
Topikgazda
Ha neten vásárolod akkor élhetsz a kézhez vételtől számított 14 napos elállási jogoddal! Igaz ez, emiatt ugye tortúra és rizikó, de én jobban preferálom ilyenkor a személyes átvételt!
Gyakorlatilag olyan, mintha használt terméket vásárolsz, tehát nagyon át kell nézni, és jó nagyot alkudni
!
-
törölt tag
Szia! Szerintem akkor, amikor egy porzsák készlet elfogy.
-
RBJ
addikt
Mit vártok egy ilyen porszívótól.
Ennyi pénzért porszívót is adnak. Ez valami nyeles motor.
Nem azt kell nézni, hogy józskapizstamit ír.
Ott az energia címke ami mindent elmond.
Energiahatékonysági osztály E
Tisztítási hatékonyság kemény padlón D
Tisztítási hatékonyság szőnyegen C
Por visszabocsátási osztály C
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Háztartási kis- és nagygépek topikja!
● hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topikban nem!
● a javításra és jótállásra vonatkozó új szabályozást az összefoglalóban találod!
-----------------------------------------
> KÉSZÜLÉK TAPASZTALATOK <
> ALKATRÉSZ BOLTOK <
Kapcsolódó PH! fórum témák
● asztalos topik
● elektromos kéziszerszámok topik
● klíma topik
● kávé topik
● automata kávégépek
● lakásfelújító, szerelő topik
● led világítás a lakásban topik
● légtisztító topik
● mosógép topik
● okos otthon / smart home topik
● robotporszívók topik
Kapcsolódó blogbejegyzések
- Tudástár Vezeték nélküli porszívók - alapok
- Tudástár Amit a robotporszívókról tudni érdemes
- Tudástár Hogyan válasszunk porszívót?
- Tudástár Mi mennyi áramot fogyaszt?
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- 24 Hours of Le Mans
- Trollok komolyan
- Óvodások homokozója
- iPhone topik
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Milyen házat vegyek?
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- További aktív témák...
- Rohnson R-9450 Steril Air UVC+ION légtisztító eladó JÓVAL ÁRON ALUL! Bolti ára kb 72ezer Ft!
- Eladó használt XIAOMI Vacuum MOP Pro robotporszívó!
- E-East 300w autós feszültség átalakító 12V- 230V
- YEELIGHT Cube Smart Lamp spot + base moduláris RGB okoslámpa
- Immax - EV utazó töltőállomás elektromos autókhoz AC Type 2 32A/380V 22kW + dugó 230V 5m Wi-Fi Tuya
- Apple iPhone 12 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetési konstrukció! Dell G15 5530
- Gamer szék noblechairs LEGEND TX Szövet Antracit
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest