- Poco X6 Pro - ötös alá
- Mobilhasználat külföldön
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Külföldi SIM-ek itthon
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
-
Mobilarena
Háztartási gépek
Ebben a topikban a háztartási kis- és nagygépek vásárláshoz, karbantartásához, kezeléséhez szükséges információkat, hozzászólásokat, hivatkozásokat találsz. Amennyiben kérdésedre nem találtál választ az összefoglalóban, esetleg a témához kapcsolódó anyagok között, természetesen (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
>> A készülék tapasztalatokat erre találod <<
Új hozzászólás Aktív témák
-
runner 125
nagyúr
válasz
Beni2360 #78497 üzenetére
Na, lemondtam azt a rendelést, aztán lett rendelve tegnap egy ETA Gustus Vario II.
Alza-nál volt egy visszaküldött példány 100-ért. Megrendeltem azt..
amargo
Jam, igazad van.. nyilván oka van, h beírják a használati utasításba a "korlátozott" liszt / tojás mennyiséget.. Nah mind1, az az ETA reméljük már minőségibb cucc. -
runner 125
nagyúr
válasz
nagylaci32 #78490 üzenetére
Itt akkor raktam be képeket: [link]
A nagy fogaskerék műanyag teljesen, és egyébként szerintem maga a konstrukciós megoldás is elég szar.. mert egy tök vékony, tök kis felületen érintkező, orsó szerűen forgó fém tengely kapcsolódik a műanyaghoz...
Dorian
Sajnos ez nem újkeletű dolog.. kb. 25 éve erre megy a világ... -
runner 125
nagyúr
válasz
Beni2360 #78492 üzenetére
[link] - MediaMarkt oldalán is ezt írják: "Nagyteljesítményű motor, 1000 W, 6 év garanciával, Robusztus fém ház, fém áttételekkel, 3 kihajtás"
Sencor oldala: [link]
A futó bemutatóvideónál is be van vágva a fenti fém fogaskerekes rész...meg eleve 6 év motorgaranciát én úgy értelmeztem, h csak az ilyen fémkerekes gépeikre adnak..
Vagy most akkor mi van, én néztem be a dolgokat vagy a gyártó kamuzik?
amargo
Ennyire nem mentem bele.. basszus, akkor mi a frászt vegyünk?1500W alatt kb semmit?
-
runner 125
nagyúr
válasz
runner 125 #69955 üzenetére
Hi, 13 hónapja voltam itt a fenti problémával, miszerint a Bosch MUM robotgép dagasztás közben megadta magát 6 év után.. a műanyag fogaskerék teljesen ledarálódott. Akkor 7000ft plusz postáért rendeltem bele másik gyárit. Szétkaptam, kicseréltem, lezsíroztam. Nos, az a kerék 6 hónapot bírt ki fél kg tészta heti 1x-i dagasztásával.. megreklamáltam, kicserélték ingyen másikra. Az új a mai napig bírta.. ma ismét elszállt. Ennyi volt, nyugdíjba megy a Bosch.
Akkor többen a Sencor gépeit javasoltátok, h ár/érték arányban kb. a legjobb, ahol fém ház és fém fogaskerekek érhetőek el.
A Sencor honlapja szerint ez a 6350 széria a legolcsóbb, ahol fém hajtás van, valamint a motorra 6 év gari vonatkozik. Google-ban elindulva a mall-nál 80k és még a mai napon van -20% a konyhai kisgépekre náluk. Szóval, 64-ért kiszállítva szerintem best buy, fém fogaskerekesből ennél olcsóbbat találni valszeg esélytelen.
Reméljük bírni fogja..
-
runner 125
nagyúr
válasz
ribarszki #69968 üzenetére
Pedig ez is kopp ugyanilyen belül!
De tényleg, csak az én fotóimon fent a 3 kis fogaskerekes befogófej le van már szedve. De a fő meghajtás 1:1-ben ugyanez! Fém orsós csiga ami egyben a villanymotor tengelye is, és arra merőlegesen van pozícionálva az a nagy kb 7-8 cm átmérőjű műanyag fogaskerék - ami nekünk szarrá ment.
Nagya21
Ha megjön az új fogaskerék és összeraktam, csinálok nektek róla egy videót dagasztás közben! Már fél kg tésztánál is úgy jár szerencsétlen fej, h majdnem kettétörik a gép!
Nyilván ugyanezt fogja csinálni az új fogaskerékkel is, mert ez nem azon múlik h kopott-e vagy sem, szimplán ez a funkciója csak dísz. -
runner 125
nagyúr
válasz
ribarszki #69963 üzenetére
Jah most nézem, h ha még ehhez is meg akarod venni a kommersz multigépek alap felszereltségét, mint a facsarók, daráló, turmix kancsó, stb. lazán eléred az 500.000-et.
Akkor inkább 80-ért veszek még egy ilyen Bosch-t újabb 6-7 évre.
Egy percig sem kételkedem abban, h ezek tényleg iszonyat penge gépek, de azért na, 6x-os árról beszélünk... annyiból kijön pár kommerszebb, még ha be is szarnak 6-7 év után. -
runner 125
nagyúr
válasz
arcsin #69959 üzenetére
Ah, világos, köszi. Igen, rákerestem, valóban közvetlenül a lehajtás a villanymotor, szóval igen, így nyilván nincs hajtási veszteség.
Nah majd egyszer talán lesz ilyen, ha ez a fogaskerék is elszáll..
balint82
Ez egy komolyabb Bosch-nak tűnik, mint a miénk.. nyilván az árán is látszik. El tudom képzelni, h már itt fém minden, de szerintem külön nincs feltüntetve sehol, max. szerelős videókat tudsz keresni róluk yt-on, ahol látod a belső felépítését is..
ribarszki
Köszi, elmentettük ezt! Jam, biztos jó cucc, mondjuk szintúgy 280.000ft, már ez is félipari kategória, mint gondolom a fenti Kitchenaid..
Azért szomorú vagyok valahol, h majd' 300-at ki kell csengetni egy tényleg jó konyhai gépért, bazz.. -
runner 125
nagyúr
Köszi nektek!
Gondoltam annyi esélyt adok neki, h rákeresek yt-on a "Bosch MUM repair" együttesre és lám, vagy 10 videótalálat, egyenként 60.000 fölötti nézettséggel.. nyilván nem nálunk adta meg magát ugyanez először.
[link]
Szétkaptam, sejthető volt, maga a villanymotor lehajtás fém, de a nagy központi fogaskerék már műanyag. Természetesen utóbbi ledarálódott nullára.
[kép] , [kép] , [kép]
Cikkszám szerint ez lesz az új szett: [link]
Ennyi esélyt adok még neki, 7 + posta mégis olcsóbb, mint 150-ért egy új.
arcsin
Köszi az infokat! Elmentettük a fenti márkákat. Kinti vásárlás nem gond, 5km-re vagyunk az osztrák határól.
Google-ban még gyorsan elindulva a jofogas-on van egy csomó új Kitchenaid horror áron, de mind amerikai gép.. nekem csak 1 dolog furcsa, h szinte mind csak 3-500W körüli.. míg ez a Bosch is 900W-os, de pl ez a minőségibbnek tűnő ProfiCook is 1500W-os.. szóval furcsa h 3-4-500W-ból a Kitchenaid meg tudja oldani "ugyanazt".. -
runner 125
nagyúr
Hejj,
Srácok, segítsetek légy szíves, a téma: konyhai multifunkciós robotgép.
Volt egy ilyen Bosch gépünk, kb 6 évet élt: [link]A legnagyobb átbszás ebben a gépben a dagasztó funkció... már új korában is úgy járt szerencsétlen dagasztókanál a gépben, h majdnem leszakadt az egész gép feje.. verte a kanalat a plexi fedőhöz, stb. Aztán megfeleztük, majd megharmadoltuk a dagasztandó tésztát, de eddig bírta, ma valamelyik műanyag fogaskerék elszállt benne és megszűnt a hajtás. De nyilván nem ért minket váratlanul, az egész gép műanyag vázas, és nyilván a fogaskerekek is azok...
A kérdésem nagyon egyszerű:
Milyen márkát érdemes megvenni, ahol FÉM váz van, FÉM fogaskerekekkel? Nyilván nem ipari 500.000ft-os gépet akarunk, csak van valami köztes út. Honnan indul a tényleg minőségibb kategória márkát és árat tekintve?
Szóval merre induljunk el?Köszkösz!
-
runner 125
nagyúr
válasz
z123456789 #37096 üzenetére
Ha lesz idegeztem megszámolom.
-
runner 125
nagyúr
válasz
z123456789 #37088 üzenetére
Tehát, van rajta 90, 180, 360, 800, 900 °C dedikált gomb. Teszem azt, megnyomod a 90 fokosat, állít hozzá egy 3 perces időt alapértelmezettként, de ha a 360-ra böksz, akkor állít hozzá egy 2 perces időt ésatöbbi..
Nyilván minden időérték egyénileg a tekerentyűvel szabályozható még pluszba, mínuszba.Persze, lehet ilyet is.
Csipog ha végez, sőt, már a vége előtt jelzi asszem 4-5 másodperccel h végezni fog. 10-et tuti csipog. Ha kiveszed belőle a melegeítendő ételt, kávét, utána is dolgoztatja magát, gyanítom h kitekerje magából a párát.
BSmarkabolt-os link alatt ott a pontos típus, Series 2 néven is fut, igen.
Hát, 33k-ért elég faxa vétel, én 55-ért vettem. -
runner 125
nagyúr
válasz
z123456789 #37086 üzenetére
Nekünk ez van.
Nagyon szeretjük, az idő érték a gombbal kiválasztott hőmérséklethez képest arányos, az-az előre van egy javasolt beállított érték, amit a tekerentyűvel tudsz módosítani.
Jah és totál rozsdamentes fém az egész.
-
runner 125
nagyúr
Sziasztok,
Szeretnek vásárolni egy uj eloltoltos mosógépet. A kérdés h a z egyben szarito funkcióval is ellátott típusok mennyire ajánlottak? Vagy érdemes inkább külön mosó es szaritogep beszerzése?
Első körben Miele-ben gondolkodnek.Koszi!
-
runner 125
nagyúr
válasz
ribarszki #22096 üzenetére
Szia, remek, kösz az infokat.
A Totalcare C3-hoz milyen kiegészítők vannak? Próbáltam google-zni, de nem nagyon találtam konkrétumokat és yt-n is csak pár másodperces unboxing videót találtam.
Ha jól értem akkor a Totalcare C3-nál az alapfej a parkettafejet takarja, igaz? Van hozzá esetleg szőnyeghez / kárpithoz is használható széles fej?A cső fogóján az alábbi távirányító mi célt szolgál? Gyanítom az ott egy ki - bekapcsoló, de a szabályzóval mit lehet állítani, szívóerősség?
Mivel ahogy indexen is írtam, szinte alig van szőnyegfelület, így mindenképpen olyat néznék, amihez parkettafej van alapból.
Néztem a videókat, nem semmi mennyire jól irányítható ez a fej.Szimpatikus a C3 Totalcare, szerintem ez lesz. Kevesebb gari ide vagy oda, Miele azért egy tartósabb fogyasztói eszköz talán, mint a Bosch.
-
runner 125
nagyúr
válasz
runner 125 #22089 üzenetére
Időközben visszaolvasgattam, a linkelt PH-s cikket is elolvastam, ennek fényében pár info még.
A házban állat nincs, nem is volt és nem is lesz.
Jó lesz a hagyományos prozsákos kialakítás.Miele, Bosch vonal úgy látom ajálott kategória, ezeket néztem ki így elsőre.
Bosch BSGL5PRO5 - 700W
Miele Complete C3 PowerLine Allergy - 1200W
Miele Complete C3 Silence Ecoline - 700W
Miele Complete C3 PowerLine Total Care - 1200W
Az megvolt a cikkből, h manapság a nagyobb teljesítmény nem feltétlenül van egyenes arányban a nagyobb szívóerővel (mi több, jövőre már nem lesznek gyártásban 900W-nál erősebb gépek..), befolyásolja a légáralmlás, fej, stb., de pl. a Miele-k esetében a linkelt 2 fehér modellnél ugyanazt a fejtípust látom és az egyik majdnem 2x olyan erős motorral rendelkezik, mi több, még olcsóbb is. Hol a trükk, mégis melyik lehet hatékonyabb?
Kösz! -
runner 125
nagyúr
válasz
ribarszki #22085 üzenetére
Nekünk is van egy MUM 56Z40, szintúgy heti rendszerességgel megy, hibátlan.
_Viszont kérdezni jöttem, br. 75k-ig milyen porszívót érdemes venni manapság? Anyut lepném meg valamivel, mert a mostani a Philips Triathlon 2000 annak ellenére, h kb. 15 éves, teljesen hibátlan, de nehéz már neki fel le cipelni.
Preferált márka mondjuk a Bosch, de nem vagyok tisztában a piacelsőséget jelentő márkákkal, ha van ajánlotabb márka, jöhet a tipp, bár most dec 31-ig 5 év garit adnak a Bosch-okra.
Lehet porzsák nélküli is, ha nem jár hatékonysági kompromisszumokkal, vizes funkció nem fontos.
Legyen minél könnyebb, legyen erős - szívjon minél hatékonyabban, kb. ennyi.Köszi!
-
runner 125
nagyúr
Köszi nektek, átnéztem az egészet akkor újra, ugyanis előtte csúnya hang jött a gépből, a dobcsapágyakra gyanakodtam, az ellensúly leszedése majd visszarakását követően sikeresen odacsipettem a vízszintellenőrző kis tartály gumicsövét.. így nyilván nem érzékelte a szintet, ezért dobta a hibakódot.
A csúnya hang viszont a vízleszívó szivattyújából jött, kapott 5k-ért egy új szivattyút és most továbbra is hibátlan, a kb. 12 éves Whirlpool AWT7105-ösünk. -
runner 125
nagyúr
Sziasztok,
Adott egy Whirpool AWT-7105-ös mosógép. A minap furcsa hang jött belőle, ezért levettem a két oldalsó takarót, de gondoltam előtte azért elzárom a vízcsapját és áramtalanítom. Kiderült, h a hajtómotor ér hozzá az oldalsó lemezhez. Szinteztem kicsit az alsó lábain, így ez a hang elmúlt.
Összeraktam, indítottuk volna a mosást, de 5-6 perc után "H F" hibakódot dob. Villog a bal és jobb oldali LCD-n is a H és F betű. Google szerint ez vízvételezési hiba. A csap nyilván azóta nyitva van, és felnyitva a tetőt gyakorlatilag csurig van vízzel mindig. Szóval a vizet felszívja (hallani is, ahogy dolgozik a szivattyú), de valamiért mégis úgy érzékeli, h nem.Mi lehet a probléma?
Köszönöm!
-
runner 125
nagyúr
Van topikja, de én inkább a Bosch, Makita, Hitachi vonalat javasolnám, minél hosszabb garival.
A szerszamoutlet.hu-n nagyon nagy kínálat van és az áraik is korrektek, nézz szét ott is. -
runner 125
nagyúr
válasz
DeFranco #11371 üzenetére
Köszi nektek, valószínű erre próbálok rá első körben.
_sza.sa
Nekem mindegyik inox. A hűtőn és a sütőn szinte észrevehetetlen, de talán azért, mert nem látsz rá, csak surlófény éri.
A főzőlapon jobban észrevenni, de nem is az ujjlenyomatokat, hanem mondjuk az olaj, zsírfoltokat, de anyaghasználatot, felületet tekintve szerintem az egyik legjobb megoldás, legalábbis a zongoralakk feketénél ezerszer jobb. -
runner 125
nagyúr
Hi,
Elektromos sütő tisztítására van valakinek bevált trükkjre, szere, bármije?
Ami gyors és hatásos.
-
runner 125
nagyúr
-
runner 125
nagyúr
válasz
XtremLor #11071 üzenetére
Nekünk nem rég adta be a kulcsot a régi habverő, gondoltam akkor már lesz helyette egy multi. Nem bántuk meg, nagyon frankó holmi. Átgondoltan megtervezett, minden funkciója tökéletesen használható.
Bosch MUM56Z40.Nagyon hülyebiztos a felépítése. Ha, valamelyik védőkupak nincs a helyén, nem indul.
-
runner 125
nagyúr
válasz
PainKiller13 #10607 üzenetére
Tényleg.
..és ezért elkérnek 12k felérat? Hm.
Köszi!
-
runner 125
nagyúr
válasz
runner 125 #10573 üzenetére
Nos, leszűkítettem kettőre a lehetőségeket.
Bosch MUM56Z40 és Bosch MUM56340.
Megnéztem a leírásukat, specifikációjukat én nem látok különbséget. Vajon mi lehet?
-
runner 125
nagyúr
Hi,
Megadta magát a keverőtárcsás (vagy h hívják, forog a tégelye, na) habverőnk. Kellene helyette egy másik.
Bosch jöhet csak szóba. Az ilyen robotgépek mennyivel jobbak, mint a konzolra csatolható habverő?
Melyiket érdemes megvenni mondjuk br. 70 környékéig?Köszi.
-
runner 125
nagyúr
Hi,
Használ valaki "gőzállomásos" vasalót?
Nekünk sima kézi tologatós van, de édesanyám szerint az a legjobb, mert valakicsodánknak olyan van.
Tapasztalat, vélemény?
Köszi.
-
runner 125
nagyúr
-
runner 125
nagyúr
válasz
csemberlen #9073 üzenetére
Tényleg érdekel, h mit értünk a villanytűzhely bekötése alatt. Nekem a Bosch-hoz adtak egy villásdugós kábelt, amit beledugtam a sütő hátuljába, a másik végét meg értelemszerűen a konnektorba.
Ehhez miért kell szaki? Max. a gáztűzhelyeknél, gáz főzőlapoknál tudom elképzelni, de villanynál minek? -
runner 125
nagyúr
Úgy emlékszem a csavarok kihajtása után, csak le kellett pattintani a műanyag vázról. Hasonló Whirlpool-unk van nekünk, is a korrózió miatt pár éve újrafújtam a tetejét.
Ha, emiatt akarod szétkapni, akkor talán a legfontosabb, h 4 kényes ponton (piros dugók és a mosoószertartó pattintós füleinél) ki kell szigetelni, és akkor nem tud belefolyni a víz, ami a korróziót okozza. Nálunk azóta tökéletes. -
runner 125
nagyúr
Meggyőztek, h próbálkozzak egy ilyennel:
Kíváncsi leszek.
-
runner 125
nagyúr
Hi,
Kicsit off, de hátha:
Milyen _tartós_ , erős, ténylet bevált fokhagymanyomót tudtok javasolni?
Rövid időn belül már a 3. törik el.Köszi.
-
runner 125
nagyúr
válasz
canniball #7503 üzenetére
Nyilván valamelyest megfogja, de szerintem még mindig jobb, mint h a konvektor megtöri a konyha hamóniáját.
A rendeltetése egyébként ez, nagyon sok helyen szinte teljesen beburkolják vele a fűtőtesteket.
Morris
Értem, fotóról nem látszott ez a belső sarok.
Viszont szvsz még most sem késő beépíteni.Sima fiókvasalattal ki lehetne építeni bele egy kihúzható fiókegyüttest mondjuk a felénél egy polccal. Ugyanúgy rá tudnád pakolni a vizet, meg bármit, csak szimplán lenne ajtaja.
Viszont sikerült jó áron összehoznod. Grat.
-
runner 125
nagyúr
Jó lett, de én ezt a bútort tuti nem cseréltem volna le.
Mosogatógépből h h nem beépíthetőt vettél? Illetve, a konvektor elé talán mehetne perforált ajtó, ami gyakorlatilag eltakarja az egészet.
Hűtő hova lett amúgy?
llletve a mosogatótól balra az az üres beugrás micsoda? Viszonylag kevés a munkafelület, nem lett volna nyerőbb mondjuk betolni teljesen a sarokba a mosogatót? Úgy nagyobb egybefüggő felületet kaptál volna.
-
runner 125
nagyúr
Hi,
Noh tegnap megadta magát a gyümölcscentrifugánk.
Mit javasolnátok? Ezekhez még csak tippem sincs. Árban sem tudom h mitől indul az ajánlott kategória.
Köszi.
-
runner 125
nagyúr
válasz
ZsizsiZsozsó #7409 üzenetére
Ennyire részletesen nem ismerem, de a Miele abszolút prémium, felső kategóriás termék. Szerintem tök mindegy mit veszel belőle, csúcsot, megbízhatóságot és tartósságot vásárolsz.
-
runner 125
nagyúr
válasz
Dluinet #7273 üzenetére
Skill-t miért is?
Épp most akarok venni egy olyan bokorvágót.
-
runner 125
nagyúr
válasz
B-L-A-C-K #7246 üzenetére
Szerintem teljesen jó választás volt.
Nem vagyok ezeknek nagy szakértője, de volt barátnőm szerint női kütyükben az a legjobb márka.mod.
Amúgy tényleg cserélik. A hajvasalóra 5 év gari volt, 4 év múlva a hőszabályozója adta meg magát vagy mi, kellett neki számla hozzá, de kicserélték neki.
-
runner 125
nagyúr
Egy profi szerszám nem attól jobb, h "gyorsabban" viszi a betont, vagy bármit, hanem egyszerűen sokkal hosszabb az élettartama.
Ami még nagyon fontos, h ha csempébe akarsz fúrni, a csempének még csak véletlenül se ütvefúró funkcióval állj neki! Minden esetben normál fúróüzemmódban kell átfúrni a csempét, úgy szinte biztosan nem repeszted meg, utána már nyilván mehet az ütvefúrás.Nekem egy ilyen Bosch van évek óta, hobby célra teljesen alkalmas.
4-500 Watt egyébként bőven elegendő beton és falfúráshoz.Most nézem, h már 20k alatt is kapsz kék Bosch-t, 3 év garival, kofferral, fúrószárakkal. Ha most vennék biztos ez lenne.
Volt annó nekem is no name 6-7000ft-os fúrom, tényleg hobby felhasználás mellett kb 4-5 évet ment el, aztán elkezdett kotyogni a tokmány, majd kis idő múlva már csak "ütvefúrva" lehetett használni.
-
runner 125
nagyúr
Azt nagyon fontos tisztázni és egyértelműsíteni, h a madaras teszkótól, az Euronics-en át a MM-ig, szinte az összes mocsok marketinggel, _garanciakiterjesztésnek_ állítja be az utólagosan eladott _biztosítást_!
Ugyanis ezek a + 1-2-3-4-5 éves történtek minden esetben egy _biztosítást_ jelentenek, csak előbbi maszlaggal könnyebb eladni, de korántsem ugyanaz a kettő.
Egy gyártói garanciabővítés általában drágább, mint a biztosítás, s ahogy a nevében is benne van, ebben az esetben a gyártó állja az ezen idő alatt történő esetleges meghibásodások orvoslánának költségét.
A biztosítás viszont ennél egy jóval komplexebb dolog, ugyanis kis millió pontnak meg kell felelned ahhoz, h valamikor fizessen is neked a biztosító, mindemellett biztosan számolnak fel elavulási költséget is, noh és van önrész is az esetleges 'káreseménynél'.Szerintem nagy része lehúzás.
-
runner 125
nagyúr
válasz
sanzi89 #6940 üzenetére
Whirlpool nálunk kb 8 éve megy hiba nélkül.
Igaz közép - felső kategória volt annó, de tényleg semmi baja nem volt. Egyedül a korrózió kezdte meg a fém fedlapot, de lecsiszoltam, lefújtam, és kiszilikonoztam körbe az egészet, azóta semmi probléma, nem folyik be a víz, így nem is tud korrodálni.
Bár, ha újat vennék biztosan Bosch lenne.
-
runner 125
nagyúr
Srácok, fej kellene a takarítógépünkhöz.
Egy Philips Triathlon 2000-es gépről van szó, amibe tavaly elszállt a csapágy, de csak emiatt nem dobtam ki az egyébként teljesen hibátlan gépet, 3500-ért újracsapágyazták, azóta is hibátlan.Ennyi idő alatt már a feje is teljesen elvásott.
Első körben ezt néztem ki, de vajon egy ilyen "turbofej" mitől tud többet? Próbáltam utánajárni, de konkrétan sehol nem taglalják, h mitől turbo.
Vajon megér 2x annyit?Köszi.
-
runner 125
nagyúr
válasz
B-L-A-C-K #6880 üzenetére
Érdemes alapos piackutatást végezni, ne csak az argep-et használd, ugyanis már oda is csak azon boltok kerülnek fel, akik tejelnek. Magyarán akiknek igazán a legolcsóbb ár a filozófiájuk, nem fognak még azért is fizetni.
Egyre több a korrekt a SK-ban működő, de magyar webshop. Ott pl az ÁFA tartalom miatt már eleve tudsz spórolni 8%-ot.Privátban írtam korábban, h a helyedben én kicsit kivárnék, s nem mindenből a beugrót vásárolnám. Pláne energiaosztályt tekintve. Egy drágább, de kisebb fogyasztású sütő / főzőlap ára hamar 'visszajönne', ha majd a legolcsóbb sütő és főzőlap fogja pörgetni a villanyszámlád.
-
runner 125
nagyúr
Nálunk is Bosch teljesít (bár minden az), teljesen hibátlan, pedig ez kivételesen nem új, kb 8-10 éves.
Egy barátom nem régiben vett szintúgy Bosch-t, de hozzátette, h manapság már szinte csak a felső kategóriában van teljes roszdamentes fém belső, nagy részük full műanyag.
Ehhez az egyhez én ragaszkodnék, noh meg olyan alap dolgokat hasonlíts össze akár márkán belül is, mint a vízfogyasztás, energiafogyasztás, kezelhetőség. -
runner 125
nagyúr
Milyet és hogyan? Gondolom csontig folyadékba téve.., de tök mindegy, én soha nem raktam fémet mikróba, belém így nevelődött.
De, akárhol google-zok, nagy általánosságban mindenki azt írja, h nem lehet.
"Fémtárgyat tehetünk a mikrosütõbe, csak elég kellemetlen élményben lesz részünk. A fémekben ugyanis az idõben változó (örvényes) mágneses tér hatására örvényáramok keletkeznek, amelyek felhevítik az anyagot. A fémszélû tányérok ezért sercegnek és szikráznak: a karcolások, vagy a forróság következtében kis helyen elpárolgott fém helyén átüt az áram a részek között. Nagyobb fémdarabok behelyezése annyira megcsapolja az elektromágneses teret, hogy többnyire leég a trafó, de legalábbis levág a biztosíték."
Dluinet
Neked hála, már ez is világos számomra.
-
runner 125
nagyúr
Újonnan 15k-ért mit vártál?
Amúgy mit jelent az, h a lámpája csak egy fokozatú, hány fokozat kellene?Korábban még én is érdeklődtem, sokan megírták, h 4-500 m3 légszállítás alatt nem szabad elszívót venni.
Nekem egy ilyen Bosch van, szerencsém volt, ugyanis az előző tulaja megvette kb 2 éve, és nem tudták beépíteni a bútorba, így 20-ért kaptam egy új, dobozolt elszívót.
Hangosságával semmi problémám egyébként, nyilván max fokozaton van hangja - hozzáteszem nekem is 120-as csővel megy ki a ház falán.
Első körben én lecserélném nagyobb teljesítményűre, de ha megtartod a csövét valamilyen szigetelőanyaggal körbetekerheted, az elég korrekten csökkenti a zajt. -
runner 125
nagyúr
Bosch-ban mi még nem csalódtunk, persze van benne elfogultság is, ettől függetlenül biztosan ők sem képviselik azt a minőséget manapság, mint 20 éve.
Pl.. A méreteket vedd figyelembe. Pláne, ha esetleg a konyhabútor mellé szeretnéd tolni - mivel ebben a kategóriában javarészt mélyebbek, mint 60cm így kicsit ki fog lógni.
-
runner 125
nagyúr
válasz
Dluinet #6730 üzenetére
Ha, új gáz főzőlapot vásárolsz, az esetek 99%-ban adnak hozzá palackhoz való fúvókát is, legalábbis enyémhez adtak.
Black
Nekem sikerült megoldani nagykerből végül, de ha az nincs, legolcsóbban itt találtam sütőt, főzőlapot, mosogatógépet. Korretkek, korábban már vásároltam tőlük, illetve haver is.
-
runner 125
nagyúr
válasz
Integra #5379 üzenetére
Komolyan 3-4-5-600.000FT-ot kell kiadni egy olyan mosógépért, ami garantáltan elmegy 10 évet?!...
Elhiszem, h legminőségibb, legjobb termék a Miele, de egy korrekt tudású mosógépet 90-120.000FT környékén már lehet vásárolni 2-3 év garival.Pl. a mi Whirlpool-unk úgy 7-8 éves.
A szarul megtervezett és kivitelezett mosószertartón kívül (belefolyik a víz a tető és a műanyag közé, így hamar korrodálódik a fém tető), köszöni szépen jól van, és hibátlanul mos (kopp-kopp-kopp).
A problémát egyébként tavaly orvosoltam.
Ilyen volt:
01, 02, 03, 04, 05, 06, 07, 08, 09, 10, 11, 12Ez annó kb 120k volt, szóval ez sem a csúcs kategória.
..nem találok számomra olyan érvet, amiért valaha is vásárolnék 3-4-500.000FT-ot egy mosógépet. -
runner 125
nagyúr
válasz
concret_hp #5332 üzenetére
Az arány szerintem nem helyes.
Inkább úgy fogalmaznék, ha valami 15%-kal jobb, de 2x annyiba kerül, akkor inkább a fele annyiba kerülőt választja a nép.
Pl. mostani porszívós példámból kiindulva, a gyári csapágyakkal 15 évet elment a motor. Mondjuk egy hasonló kategóriás Miele tényleg 2x annyiba kerül, mint ez, és ők 20 évet garantálnak. -
runner 125
nagyúr
válasz
neduddki #5321 üzenetére
Hát ez az, h gyári papírt én sem találok már ehhez a Philips HR6834-es takarítógéphez. Mindenhol más számok szerepelnek a zacskók alatt.
Igaz ebbe az után gyártottból 5db kerül kb. 1300FT-ba, míg egy textilzsák 4-5k.Gondolom egy olyan pár évet kihúz, nemde?
tildy
Kiszakadni nálam sem szakadt ki soha, csak gondoltam textilzsákkal a mostanihoz hasonló malőröket biztosan elkerülném. Pláne, ha még tartósabb is.
Köszi.Morris
Ez az arány nálam kb. 1 : 20.
Viszont, ha ugyanúgy megfog a textilzsák is minden port (szóval nincs olyan, h jobban átengedni szívás közben), akkor lehet bepróbálok egyet.
Köszi. -
runner 125
nagyúr
Hi,
Korábban már írtam a frissen csapágyazott porszívó történetemet, s ugye 2 perc után "elszállt" a szívóereje.
Ma meglett a megfejtés, okulásként leírom.Ha, 6x nem szedtem szét az egész porszívót, motort, akkor egyszer sem.
A motorral és a turbinával is mindig, minden rendben volt. Legalábbis rendellenséget soha nem tapasztaltam.Aztán ma átugrott haverom, és alaposabban szemügyre vettük az egész szerkezetet/porszívót. Mivel a tökéletes szívóerő 2 percig meg volt az elején, illetve a hangját illetően sem történt változás, máshol kezdtük el keresni a hibát. Néztük a porzsákot, a srác nagynak találta (pedig neten rendeltem, közvetlenül a típushoz, és nem ez volt az első ilyen porzsák már benne). Felvetette, h próbáljuk meg porzsák nélkül beindítani. Megtettük, s láss csodát, szívott mint a huzat. Ekkor már gyanús volt, h a porzsák lesz az egészért a ludas.
A porzsák vége meg lett hajtogatva, majd ismét indítottuk, és már szívott is. (Ráadásul úgy, h még a fej végén is szorítani kellett, mert a cső visszafele húzásakor egyszerűen kihúztam belőle a csövet, - úgy a szőnyeghez húzta magát.)Minden bizonnyal a sokkal nagyobb porzsákméret miatt magához szippantotta a motor a porzsákot, így töredékére csökkent a szívóereje.
Úgyhogy tanultam belőle én is, utángyártott porzsákot többet nem veszünk bele.
Ezt leszámítva, a 4k-t megérte a csapágyazás.
-
runner 125
nagyúr
válasz
Integra #5283 üzenetére
Köszi Nektek!
Vaterán kerestem rá gyorsba, ott egy készülék licite kb 100k -n áll most, ezért is lepődtem meg. Shop-okban már egészen baráti - kb. 45k-tól elérhetőek. Nyilván más kategória.
neduddki
Ismersz valakit, aki tud jóárasított Miele-ket, vagy kijjaz a tszcse?
Hjah, a villanykörte elmélet senkit sem kímél.
-
runner 125
nagyúr
Porszívókra visszakanyarodva, egyik barátom most említette a Miele porszívókat. Őszintén, még nem is hallottam a márkáról, de rákeresve brutális áron mérik őket.
Mitől kerülnek ennyibe, vagy ez is kicsit LUX marketing? -
-
runner 125
nagyúr
válasz
DeFranco #5273 üzenetére
..és nem a beépíthető mellett?
Benne van a nevében is. Beépíthető, magyarán az új konyhabútor tökéletes részét képzi.
Egy új, minőségi vasalatos konyhabútor alap hangon 500.000FT. Ha, már ennyi pénzért valaki újat csinál(tat), akkor szerintem érdemes törekedni az egybefüggő felületekre.
Illetve, amit fentebb is említettem. Egy átlagos lábazat minimum 10cm. A nem beépíthetőnél ezt meg kell törni, mivel nyilván az ajtó belenyílik.
De, persze ez ízlés kérdése is. Nekem jobban tetszik, ha azon is van front. -
runner 125
nagyúr
Ha, én most vennék új mosogató gépet, akkor csak beépíthetőt vennék, abból is Bosch-t, vagy Siemens-t.
De, alapvetően igen, jól írod, a különbség annyi.
Beépíthetőből is van két féle. Egyik típus, aminek az ajtóélén van a kezelőfelület, így teljes alsószekrény magasságú front megy rá, illetve van a klasszikus, felső kezelőpanelos, amelynek csak az ajtajára megy a front.
Szabadon állót is be tudod építeni, szimplán ki kell hagyni egy teljes 60-as elemet a munkalap alatt.
Annyi hátránya van még, h ennél meg kell szakítanod az alsó szoklit, ellenben a beépíthető úgy van kialakítva, h elfér, és le is tud nyílni az ajtaja.Áh, szerintem az sok. A konyhai gépek általában mindig 60 cm alatt vannak, a miénk pl. 59,7cm. Ha, rajtam múlna simán bepasszíroznám a 60-as helyre.
mod.
Igen, kihagytam, h a tetejük valóban levehető, szóval a nem beépíthetőt is szépen be lehet illeszteni a konyhabútorba.DeFranco
Nem mondanám, h drágábbak nem a beépíthetőek, nézz szét pl. itt.
-
runner 125
nagyúr
Hát ez az. Alapvetően tök egyszerű szerkezet (ez) a porszívó. A turbina úgymond teljesen független a motortól, szóval a motor problémát - ami esetlegesen a csapágyazásból eredhet - kizárhatjuk.
Az ugrott még be, h esetleg rosszul rakták össze a szervizben a turbinát. A probléma, h sajnos én sem emlékszem a pontos sorrendekre. Noh de akkor 2 percig sem szívott volna tökéletesen.
Ez egy ilyen takarítógép. Ahogy a fotón is látszik, a felső zöld része leemelhető az oldalsó fülek kipattintása után. Alul van a porzsák, a felső részben meg függőlegesen a motor. (Ebben a helyzetben van benne, és alul van a turbinája, annak a közepén szív.)
Elindítottam alsó rész nélkül is, a tenyerem elég jól odakapta, de kb. most közvetlenül azon a nyíláson szív úgy, mint előtte a porszívó végcsövén.
Tényleg passzolom.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Háztartási kis- és nagygépek topikja!
● hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topikban nem!
● a javításra és jótállásra vonatkozó új szabályozást az összefoglalóban találod!
-----------------------------------------
> KÉSZÜLÉK TAPASZTALATOK <
> ALKATRÉSZ BOLTOK <
Kapcsolódó PH! fórum témák
● asztalos topik
● elektromos kéziszerszámok topik
● klíma topik
● kávé topik
● automata kávégépek
● lakásfelújító, szerelő topik
● led világítás a lakásban topik
● légtisztító topik
● mosógép topik
● okos otthon / smart home topik
● robotporszívók topik
Kapcsolódó blogbejegyzések
- Tudástár Vezeték nélküli porszívók - alapok
- Tudástár Amit a robotporszívókról tudni érdemes
- Tudástár Hogyan válasszunk porszívót?
- Tudástár Mi mennyi áramot fogyaszt?
- LG 65C2 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad V110 - i3-6GEN I 4GB I 128GB SSD I 15,6" I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- AKCIÓ! ASUS PRO WS W790E-SAGE SE alaplap garanciával hibátlan működéssel
- LG 32GS95UE - 32" OLED / UHD 4K / 240Hz - 480Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M2 Pro - M2 Pro 16GB 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest