- iPhone topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Netfone
- Körvonalazódnak a Xiaomi 16 specifikációi
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- One mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Jim-X
őstag
Köszi. Csak az a bajom, hogy ezt használtan vettem és ez még az eggyel régebbi excalibur kábel (ami vastagabb is). De a centerhez csináltatnom kell az Arnolddal, viszont az már az újféle...
Akkor most ilkyenkor mivan? Kérdezzek rá csinál-e még a régiből, vagy ennyire azért nem számít?Üdv
-
tdd587
őstag
Az ML szerintem is túllő a célon, bár ha lenne rá lé, előbb vennék ilyet magamnak, mint bálna mercit...
Még egy apróság felmerült bennem: egy sztereó előfok hogyan érzi magát, ha csak egy csatornát kell meghajtania? Lehet ennek bármi jelentősége? Azt tudom, hogy a komolyabb előfokok teljesen szimmetrikusak, tehát ott gondolom nincs jelentősége, de ha nem erről van szó, akkor lehet a mono bemenetnek valami rákfenéje a vasra nézve?
-
dhcodoki
senior tag
A 25nm-hez hozzátartozik, hogy tetőtéri. Szóval a mennyezet az koporsószerű. Mégpedig a tetősík a front és a surround oldalon van. Tehát a monitorokat muszájból is előrébb kell majd húznom a falaktól. Így a 25nm-en belül lesz egy nagy körvonal, ahol elhelyezkednek a dobozok. Mission32i-ket használok Onkyo erősítővel. Nekem ez a páros nagyon bejön. (zenét nem ezen a rendszeren hallgatok) A szub még nem tudom menyire lesz ide elég. Lehet valóban kevés lesz, majd korrigáljuk a későbbiekben. De a 7 monitor mission megfelelő. (ezt már biztosra tudom, mert próbáltam ekkora helyiségben) És állókkal meg nem rondítanék bele az összképbe.
Tudom, nekem ez a bogaram. De én falra mászok, ha "megpörgetik" a hangot a térben, és ha egy kis hangzásbéli eltérés is van a dobozok között, kiakaszt. -
tdd587
őstag
+1. Általában mire ide eljut az ember, már kialakult az ízlése és pl. én sem tudok róla, hogy az általam preferált gyártó csinálna aktív hangfalakat. Mivel a végfok gyártója is fix, nagyon nem is marad más, mint az egészet felemelni a plafon közelébe...
A Mark Levinson végfokait mondjuk vicces lenne, azok elég nehezek...
-
gorbep
senior tag
Engem ez nagyon érdekelne, ha tudnék olyan céget aki invesztálna ilyen fejlesztésbe, szívesen dolgoznék ott..... De ezt csak elvi síkon gondoltam..... Amúgy nem egy megoldhatatlan probléma, részeire bontva megoldható feladatok. Ethernet alapú kommunikáció DSP hálózatban, Digitális szűrők, Plusz egy frankó D osztályú Monoblokk!!!....(álmodik a nyomor....)
Visszaszállok a földre
........ Valakinek info CAT7-el kapcsolatban?
-
gorbep
senior tag
Tehát érdemes lenne 12m-es XLR IC-n vinni a jelet? És ha inkább a DAC-ot tenném oda? Még azon gondolkodnom kell, hogy választom szét az adatfolyamot két mono stream-re.... De lenne benne fantázia. Akkor beépíteném a mono DAC-ot a monoblokkba, és egy szinkron átvitellel "olcsóbban" lehetne kábelezni a hangfalig... Lassan jön a Digit hangfalak kora????
-
kimi02
őstag
Itt nem is ez volt a lényeg hanem az , hogy te irdat egy elfogadható képminőségü proji 600k.
Ha nincs 1 millio forintja az összes cuccra akkor nem lesz 600k-s vetitőre sem.Nekem úgy jött le az irásotok , hogy mit akar 1 millio forintból abból nem lehet mozit csinálni.
Ezért irtam amit irtam. -
Jim-X
őstag
Ezt akartam én is írni...Egy átlagember biztos nem gondolkodik 1millós házimoziban... Éppen ezért olyan kelendőek az egydobozos bögreszettek, rogyásig vannak az árugházak polcai velük...
Az persze egy másik dolog, hogy okosan és türelmesen még az átlagember is összeszedhet egész jó HM-t...szerintem....
-
ricsik
őstag
Félreértés kockázata forog fenn. Én a pl panellakás egyik szobájára, vagy a nappaliból elcsípett mozirészre gondoltam. Természetesen egy millából ez oldható meg, de dedikált profin kivitelezett moziszoba? Hát persze hogy nem. Csak a helység kialakítása, akkusztikája, hangszigetelése, világítása, mozifotelekkel, stb. lenne ennyi. Vagy több.
-
Ed Parker
nagyúr
Az SPA21-nek is kiváló hangja volt,viszont sajnos nem támogatta a HD formátumokat,én meg szeretem a koncerteket.
Ezért döntöttem az avr400 mellett.
Pedig sztereo hangra a 21-es is jó volt.Az is nonszensz a 22-ben,hogy 3500€-ért nincs benne 3D és ez is csak 5csatornás,ahogy a 21-es is volt.
-
Ed Parker
nagyúr
Ennek azért az is az oka, hogy lusta vagyok átdugni a hangszórókábeleket.
itt ki is mondtad az igazságot
most nem akarom visszakeresni többezer kommentből,de Te is más is folyamatosan azt toltátok a népnek,hogy zenére sztereó lánc való,nem házimozi.
innentől kezdve ellentmondást érzek a korábbi mondanivalódban
-
ricsik
őstag
Az a potenciál csak egy jó sztereóval lenne igazán kihasználva nem? Akármilyen jó is az az Arcam, attól még AVR. Egy felébe kerülő sztereó még tudna hozni azokon a Focalokon talán. Vagy az Arcam van már annyira jó, hogy egy igen jó, de nem csúcs doboznak kihajtja a belét?
-
Relaxing
tag
Oké ez valószínűleg felhajtja az árakat viszont piacgazdaságban a konkurencia harc elvileg pont árcsökkenést kellene,hogy generáljon, így a végfelhasználó járna jól.
Szerintem a legtöbb ember köztük én is sosem szedetném szét a hangdobozt azért,hogy hátha kihallok belőle pár frekit ide vagy oda...
Szerintem mint minden az életben a nagy számok törvényén alapszik itt a hifiben is. Azért mert egy cég milliós árú szettet ,dobozt kínál nem biztos,hogy ténylegesen annyival jobb is mint egy paramétereiben hasonló doboz.. Inkább a márkanevet, a marketinget, meg a körítést kell megfizetni. Az érem másik oldala pedig,hogy sosem hallottam még milliós értékű szetett szólni egy paramétereiben hasonló olcsóbb dobozzal szemben így minden amit leírtam csak saját elgondolásom.Viszont én is termelésből életem régen ,és én beleraktam a jobb alapanyagot a termékbe akkor is ha tudtam,hogy a gagyibb is elég lenne - kevesebbet is kerestem - de a vevőim elégedettek voltak.Jobban is aludtam
-
Relaxing
tag
BBéci , mennyibe került újonnan a C6 -a gyártónak? Szerinted nem érte volna meg a + 10-20 eurot ha tudja ,hogy jobb terméket adhat el a kategóriában? Vagy ezzel már saját magának állít akkora konkurenciát? Nem hiszem. Ahogy te is említed vannak hangdobozok amiket nem lehet már tuningolással fejleszteni , akkor feltételezem ott a gyártó nem spórolt a 10-20 euroval, nem?
Tcr : én csak arról elmélkedem, hogy egy itthoni mester jobbat tud előállítani pár forrasztással mint egy több X éves múlttal rendelkező gyár.
Nem vitatom a tuningot senki ne gondolja ezt, hanem érdekesnek tartom Ez a lényeg. Erről keveset beszéltek itt a fórumon amúgy is.!!
-
Relaxing
tag
Ezt a tuningoltatást nem igazán értem.
Van egy gyártó , esetünkben a Dali fejleszt egy terméket,tesztel aztán eladja. Gondolom a lehető legtöbbet megpróbálja kihozni a termékből de persze mindig vannak tartalékok. Aztán a végfelhasználó úgy dönt elviszi valakihez aki rak bele másik kábelt, kondit stb ,és a végeredmény jobb lesz mint amit a gyártó hónapokig építget? Nyilván olyasmi ez mint az autotuning de hangdobozoknál ez nekem annyira megfoghatatlannak tűnik...
-
cekkk
veterán
Igen egy tuningolt szettel
Bár nem mintha erő bajnok lenne a 2xx bár még szerintem a 255 lehet erősebb volt mint az utána következő széria.
Mondjuk ha most vásárolnék, én inkább egy denon-t vennék hozzá mint egy HK-tViszont amit még érdekesnek találok, hogy az erősítőt az emberek hamarabb cserélik nagyobbra és várják attól a csodát, mint hogy, lehet a hangdobozokkal is kezdeniük kellene valamit(persze sok egyéb más is van még ott). Mondjuk nem a focal utopia kategóriára gondoltam, hanem az átlag emberekre.
-
sting2
addikt
Keveslem a sztereóm energiáját, szerintem az erősítő a gyenge láncszem.
Kisebb hangerőn szinte keveslek mindent "ami él és mozog"
Jelenleg Marantz PM 66 SE hajt egy Marantz CD 63 Mk II Signature Edition-t.
Szerintem maradnék a márkánál, talán meg NAD jöhet szóba.
Mi válthatja a PM 66-ot szerintetek 50-60 ezerig? -
tdd587
őstag
Ja, én is így tudom. Gondolom abban egyetértünk, hogy bármelyik komolyabb előfok+végfokok kombóval le lehet mosni az ilyen denon stb. kommersz vackokat. Hogy ennek a pioneer-nek az árából mi jönne ki, az jó kérdés, használtan az audiomarkt-on elég jó dolgok, kereskedőtől meg szinte semmi.
-
tdd587
őstag
Konkrétan semmire nem gondoltam, csak elképzeltem, ahogy meghallják a Halcro vagy a Mark Levinson mérnökei (tetszőleges kedvenc hi-end márka behelyettesíthető), hogy a világ legjobb erősítője egy ilyen bádoglemezből hajtogatott valami... ugyan már, ezt te sem gondoltad komolyan. Integrált házimozi erősítőt eleve nem lehet komolyan venni, rendes cég ad egy előfokot, aztán rakjál mögé monoblokkokat stb.
Szerk.: Ja ez off.
Szerk2.: tudom, most sznob voltam.
-
fefe65
csendes tag
Köszi a választ.
Nem volt még kifejezetten házimozi erősítőm, lehet, hogy irreálisak az elvárásaim, de most hiányérzetem van TV nézés közben, az előző cucchoz képest,ami azért egy tákolmány volt, hogy nincs meg a hangzás legalja. Nem azt akarom, hogy lefújja a hajam a basszus a híradó alatt csak, hogy érezzem a jelenlétét. A TV nézés nálam kimerül az okoscsatornákban , nagyon ritkán egy film vagy sport és itt azért számítana a hangzás. Legtöbbet pedig külső forrást használok a TV-hez, ha fáradt vagy lusta vagyok akkor nyomkodom a TV-t. A frontok és a háttérsugárzók 100W-os Tannoy-ok 50-30000 Hz-es átvitellel. Most bocs, ha hülyeséget írok: Mikor bekapcsolok valamit, ami az erősítőre van kötve, példaképp maradjunk a TV-nél, az erősítő látja ill. kiírja, hogy milyen hangfolyamot kap, Dolby Sorrund, Dolby Digital, amit manuálisan át tudok állítani pl. Pro Logicra, de sub ekkor sem szólal meg. A menüben pedig nemigen találok semmit a sub hozzárendelésre, ha egyáltalán van ilyen. A frontok, hátsók és a center large-ra vannak állítva. -
spiky03
veterán
Egy 20nm-es nappaliba, ahol a "mozisziget" a nappali fele melyik ELAC-ot ajánlod?
Én ezekre gondoltam:
57-es szett
67-es szettSzerinted ezek jók lehetnek? Mozi a lényeg.
-
bajnokpityu
félisten
eléggé futó volt ám a mai próbám...
annyi derült ki számomra, hogy igen zenei dobozok. Azt, hogy milyen frekin mit csinálna nálam, nem is lenne szabad tippelnem, annyira más az akusztika itthon, mint a Szondi úton. Magasa, közepe meg akárhol próbálnám megfelelne izlésemnek. -
Poplacsek
senior tag
Vááóóóó
Igen, tényleg nem szokványos a kezelése, de ez csak szokás kérdése, én ezt nyúzom másfél éve és már rég nem hiányzik semmi "extra", amiket a csilli-villi japánok/amcsik tudnak, mert a hangja (sztereóban is) kárpótol mindenért
Mondjuk nekem a kinézete is nagyon bejön, a megépítettségéről nem is beszélve..
A 3D-ről: korábban úgy volt a Primare is, hogy kiadják hozzá a 3D képes video upgrade kártyát, aztán ez nem jött ki, mert gondolom rájöttek, hogy a 2 HDMI-s forráskészülékek korszakában, minek is vigyék a 3D képet az erősítőn keresztül? Inkább kihozták a BD32-t... Na az se gyenge darab, múltkor majdnem vettem egyet...
Várom a cikket! -
bajnokpityu
félisten
249 sajnos nem volt bent. azaz becsomagolva volt,de költözésig nem mutatták meg. még BE is lett volna. 257 is érdekes lenne,de ezek már mind misi fölött vannak új listaáron.
Háát, ott, a 70es normával a nem BE 247messze nem volt leesősállú mély. Mélyben az simán verhető. de a közepe, magasa, stílusa így is lazán eladja.
-
BBéci
legenda
-
Dorian
félisten
Múltkor ezt annyival egészítettem ki, hogy miután a Denon 2809 megkapta a sztereó tápkábelét és hagytam neki bemelegedési időt, teljesen jó zenére is. (külső, Lupus DAC-kal, tehát az erősítő-részére értem.)
Persze hallom, emlékszem mikben volt jobb a sztereó, de most, hogy nincs, jól elvagyok vele így is. -
Ferke[HUN]
tag
Samsung házimozit láttam 60.000-70.000-ért. Nyilván ez kevés egy erősítős 5.1-es rendszerhez. Maximum 100.000-120.000-et, sejtésem szerint ez kevés a boldogsághoz.
Sanci!
Megnéztem a Denon AVR 1312 Xp-t, az egy kicsit húzós az én pénztárcámnak...
[tudom, hogy a minőségre áldozni kell] köszönöm a segítséget!
-
Ferke[HUN]
tag
Igen, bögreszettre gondoltam.
Hogy mi az akadálya az erősítős cucc építésének?
Ez egyszerű. Az ára, illetve, hogy nem értek hozzá.
Tudom, hogy nagyon értesz hozzá, ezért örülök, hogy reagáltál. Ha nem túl nagy kérés ajánlanál nekem egy olyan alap erősítőt + hangfalakat, amik kielégítenék az én nem túl magas igényeimet!? Illetve tudnál adni pár tanácsot, hogy mikre figyeljek a vásárláskor?
Elsősorban filmeket nézünk, a fentebb leírt tv-n, külső vinyóról. DVD-t nem nézünk, zenét csak autóban hallgatunk. Hetente 3-4 filmet megnézünk.
Hálás köszönetem!
A Denontól egy konkrét típust ajánlanál?
-
Drótszamár
őstag
Pedig ez a minőségi fadobozos változat
Nincsenek nagy igényeim, de néha jó lenne, ha ki tudnák hozni akár egy sima sztereo hangot a tv-ből. 12.000-et tényleg nem ér meg a dolog ha 5-6 ért találok egy használtat az még belefér.
Közben asszem megtaláltam amit kerestem: http://www.amazon.com/D3-Digital-Converter-Optical-Toslink/dp/B005K2TXMO/ref=cm_cr_pr_sims_t
Rossz szavakkal kerestem tegnap este. -
zolee3000
tag
Sajnos tényleg sok dolog van, ami még legfeljebb DVD-minőségben érhető csak el, szóval azért HD-korszak ide vagy oda, azért csak kell majd az a fránya felskálázás.
A netes mkv-kat (szerintem ezekre gondoltál) én nem szeretem, de lehet, hogy itt bennem/az eszközeimben van a hiba. Eddig (ill. a házimozi rendszer beszerzéséig továbbra is) kizárólag a szgépen "moziztam", és, míg a DVD-k lejátszásával soha semmi gondom nem volt, addig az mkv-khoz nem találtam még olyan szoftvert, ami mindegyiket megbízhatóan vinné - pedig kipróbáltam az összes populáris lejátszót (KM player, VLV, Zoom, BS). Vagy a kép blokkosodik, esik szét vagy a hang csúszik, esetleg hangsávot váltani nem lehet - szóval egy rémálom. Ezért nincs is sok ilyen HD-s anyagom, inkább BD-ket próbálok majd beszerezni. Lehet, illetve csak remélni tudom, hogy egy jobb médialejátszó (Dune, Popcorn) majd boldogul ezekkel a HD-videókkal, és akkor már tényleg lesz értelme, hogy a DVD-kről áttérjek ezekre.Ricsik
Természetesen a hangminőség a fő szempont. Amiért a plusz szolgáltatásokra is rákérdezek, az azért van, mert ez lesz az első erősítőm, és médialejátszóm se volt még a TV-hez. Szóval még nincs velük tapasztalatom, ezért nem is olyan egyértelmű még számomra, hogy pontosan mi is az a feature, amire valóban szükségem van ezen eszközökben. Nem akarok felesleges dolgokat megfizetni, de azt sem, hogy utólag kiderüljön, hogy valami fontos dolgot nem tud az egyébként drága cucc. -
KisApám
addikt
Ahogy visszaolvastam, tényleg a DENON a nyerő...
2113
2311
2312
1713Bár az 5.1 bőven elég, 5 hangfalam van...
Azaz a DENON AVR-1713 okésnak tűnik... -
zolee3000
tag
Köszi, de nem áll szándékomban elfelejteni az SD filmeket, tekintve hogy a terjedelmes DVD gyűjteményemet anyagilag kicsit megterhelő lenne egyik napról a másikra BD-re cserélni, arról nem is beszélve, hogy rengeteg film/sorozat van, ami még csak DVD-n került kiadásra (vagy még úgy sem). A kipróbálás meg jó ötlet, csak azt elfelejtettem írni, hogy nem boltban/szervizben/tesztközpontban dolgozom, szóval nemigen van rá módom. Akkor szerinted nem érdemes plusz pénzt kiadnom olyan erősítőért, amelyik tud 1080p-re skálázni, hiszen a lejátszó valószínűleg megfelelő minőségben elvégzi azt?
-
törölt tag
Max a SAL erősitőt vagy annak a sztereó bemenetének egyik ágát kötötte rá a subkimenetre RCA-val, mást nem tudok elképzelni. De ha a SAL-on nem volt előfok-kimenet vagy nem alkalmazott osztót, akkor viszont hogy szólt addig az aktiv mély??
Frici70: milyen a hangváltód? Nem lehet rákötni a sárgákat is? (Erre te vagy a hangfal "készítője" tudtok válaszolni.)Akkor szólnának, mégha kisebb hangerőn is, egy használt 5xx,6xx Onkyóval vagy combosabb sztereóval nem lehetetlen meghajtani. Ahogy elnézem,látásra az az aktív mély elég halvány nem hiszem hogy elég lenne 10-12 nm.-nél nagyobbra(hiába van ráirva ennyi vagy annyi Watt), a sárgák viszont nem mennek olyan mélyre mint amenyire az aktiv menne..
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 13, Xiaomi Redmi Note 13 Pro, Xiaomi Redmi Note 13 Pro+
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900K 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A14/Samsung Galaxy A34/Samsung Galaxy A54
- RAKTÁRSÖPRÉS!!! - Videókártyák, Monitorok, Notebookok, Stb. - Szaküzletből! Számlával!
- Telefon felvásárlás!! Honor Magic6 Lite, Honor Magic6 Pro, Honor Magic7 Lite, Honor Magic7 Pro
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest